Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΥΓΕΙΑ: Γιατί οι γυναίκες ΔΕΝ εμπιστεύονται τους άντρες;

Όταν μια γυναίκα δεν εμπιστεύεται το σύντροφό της, συνηθίζουμε να υποθέτουμε δύο πράγματα: Ή ότι είναι υπέρεμετρα ανασφαλής ή ότι ο σύντροφός της της "δίνει το δικαίωμα" να τον αμφισβητεί και να τον ζηλεύει! Κι όμως, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, δεν συμβαίνει τίποτε από τα δύο! Για όλα φταίει η...τεστοστερόνη!

Νέα μελέτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του περιοδικού: Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (Proceedings of the National Academy of Sciences) και υποστηρίζει ότι για την γυναικεία καχυποψία φταίει το ορμονικό της σύστημα! Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Dr Jack Van Xonk από το πανεπιστήμιο Utrecht της Ολλανδιας, ασχολήθηκε με τη... κακή συνήθεια του ωραίου φύλου και τι είναι αυτό που τη καλλιεργεί! Ούτε που φαντάζονταν το αποτέλεσμα!

Τεστοστερόνη η αιτία!

Παρόλο που η ορμόνη τεστοστερόνη θεωρείται κατεξοχήν ανδρικό προνόμιο, σύμφωνα με τους ερευνητές αποτελεί καύσιμο για την ενεργοποίηση της σεξουαλικής ζωής και των δύο φύλων. Αποφάσισαν λοιπόν να αποκωδικοποιήσουν το μυστικό κόσμο της γυναικείας δυσπιστίας και να σπάσουν το γόρδιο δεσμό. Χορήγησαν σε 24 νεαρές φοιτήτριες - μέσο όρο ηλικίας 20 - με δόσεις την εν λόγω ορμόνη και σε άλλες 24 εικονικό ανάλογο σκεύασμα.

Μετά τη λήψη, κάθε μια κλήθηκε να εκτιμήσει την αξιοπιστία διαφόρων ανδρών μέσω φωτογραφικού υλικού. Εκείνες που έφεραν στο σώμα τους την τεστοστερόνη δεν έδωσαν κανένα δείγμα εμπιστοσύνης. Κάθε φορά, καθώς έβλεπαν την εικόνα ενός γοητευτικού αρσενικού, χρησιμοποιούσαν τις εξής εκφράσεις: "Ψώνιο" , "σίγουρα έχει συναναστραφεί με χιλιάδες γυναίκες", "αυτοί οι άνδρες δεν είναι για πολλά" κλπ. Οι υπόλοιπες, που δεν την είχαν λάβει, μιλούσαν με ένα τρόπο άκρως κολακευτικό. Σαν να ερωτοτροπούσαν!

Τρόπος επιβίωσης η αμφισβήτηση των αντρών!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου "η εν λόγω ορμόνη ακινητοποιεί τη δράση της οξυτοκίνης, η οποία φαίνεται να αυξάνει το αίσθημα της αρνητικότητας και της αναξιοπιστίας. Η τεστοστερόνη ουσιαστικά προτρέπει τις θηλυκές αμαζόνες να βρίσκουν τρόπους επιβίωσης στη ζούγκλα της κοινωνίας. Μέσα στο βασίλειο του ανδρικού πληθυσμού πρέπει να κατακτήσουν το θρόνο. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να μην δείξει ούτε ένα ίχνος ευαισθησίας και ευπιστίας."

Επομένως όταν η σύντροφος είναι κατηγορηματική, μην μπείτε στο κόπο να την πείσετε! Κάποια στιγμή θα μειωθεί η ποσότητα της τεστοστερόνης και θα σας πιστέψει! Μέχρι τότε... υπομονή!

Πηγή
http://www.pyles.tv/News/Research-psychology/Giati-i-gynaikes-DEN-ebistevodai-tous-adres.aspx