Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
Ολα τα δικαιώματα από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για μία περίοδο 30 ετών από την ημέρα έναρξης της εξόρυξης και μετά θα περιληφθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και θα αποτελέσουν "πόρους αποπληρωμής των δανειστών"!
Αυτό αναφέρεται μέσα στην συμφωνία με τους δανειστές η οποία κλείστηκε τελείως συμπτωματικά μόλις δύο ημέρας την λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης,σύμφωνα με την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Ετσι και ενώ σήμερα κατατέθηκαν τρεις προσφορές από πετρελαϊκές εταιρείες για το διαγωνισμό των ελληνικών υδρογονανθράκων, όλα τα έσοδα για μία περίοδο 30 ετών έχουν ήδη υποθηκευτεί!

Το ερώτημα είναι πλέον ποιες περιοχές έχουν δεσμευθεί, καθώς κατά έναν περίεργο τρόπο, όλες οι αιτούμενες περιοχές στις οποίες αναφέρονται οι προσφορές καθώς και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα ανακοινωθούν μετά την αποσφράγιση των προσφορών!

Πραγματικά απίστευτη η σύμπτωση της ταυτόχρονης υποθήκευσης των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες μόλις δύο ημέρες πριν την λήξη της υποβολής των προσφορών για εκμετάλλευσή τους...

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Θα ηγηθεί της ομάδας των "συνεπών" του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Βαρουφάκης; - Οι "50" αναζητούν ηγέτη...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ-ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Ηγέτη αναζητά η ευάριθμη ομάδα των 40-50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτούς της Αριστεράς Πλατφόρμας, οι οποίοι προτίθενται να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρακτικά ένα κόμμα στα "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σαφώς ενθοκεντρικές αντιλήψεις, όπως αυτές που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Και παρά την ισχυρή παρουσία του Π.Λαφαζάνη και της Ζ.Κωνσταντοπούλου, γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι απαιτείται ένας άλλος δημοφιλής ηγέτης με εμπειρία διακυβέρνησης και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος από ένας υψηλού κύρους καθηγητής οικονομικών και master στην θεωρία των παιγνίων, περνώντας "δια πυρος και σιδήρου" και ερχόμενος σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της εγχώριας ολιγαρχίας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της αυταρχικής διακυβέρνησης του Βερολίνου, χαίρει την λαϊκής αποδοχής.


Και το κυριότερο: Δεν έχει "καεί" αποστασιούμενος στο "παρά 1'" από την τραδική εξέλιξη της συμφωνίας ενός τρίτου μνημονίου που θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή της χώρας.
Η σημερινή αποκάλυψή του στην συνέντευξη στο βρετανικό Newstateman, όπου κατηγορεί για αναδίπλωση και υπαναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές, λέγοντας ότι "έπαψε να διαπραγματεύεται" είναι χαρακτηριστική του ηγετικού ντεμπούτου του!
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει δεκτό το χρίσμα ο Γ.Βαρουφάκης, τότε η ομάδα των "συνεπών" με τις προεκλογιές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αποτανθούν σε άλλες προσωπικότητες, όπως ο Γ.Λαπαβίτσας.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...