Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η δύναμη της προσευχής επηρεάζει τη ζωή μας

Η δύναμη της προσευχής είναι ανίκητη! Αν ξέρεις πώς να προσευχηθείς, μπορείς να μεταμορφώσεις το Σύμπαν! Αυτό πλέον υποστηρίζει και ο επιστημονικός κόσμος αφού έρευνες που πραγματοποιούνται τόσο σε πειραματικό-στατιστικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος μας λειτουργεί όπως ακριβώς εμείς καθώς μεγαλώνουμε. Ο «κόσμος» δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας ύπαρξης, των σκέψεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων, επιθυμιών μας. Ο Τζον Γουϊλερ, καθηγητής φυσικής στο Πρίνστον, υποστηρίζει ότι ζούμε σε αυτό, που εκείνος αποκαλεί, το «συμμετοχικό» Σύμπαν. Αντί να θεωρούμε το σύμπαν σαν κάτι που έχει ήδη δημιουργηθεί και εμείς «ξεφυτρώσαμε» μες την μέση και μας συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δρ Γουϊλερ προτείνει την ιδέα ότι το σύμπαν μας, είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Λέει ότι είμαστε μικροσκοπικά εξαρτήματα του σύμπαντος καθώς αυτό βλέπει και δημιουργεί τον εαυτό του.


Το newsbomb.gr επικοινώνησε με επιστήμονες αλλά και πνευματικούς ανθρώπους και σας αποκαλύπτει μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε με την προσευχή μας!

Μιλήσαμε με τον Σταύρο Παπαμαρινόπουλο, καθηγητή του Παν/μιου Πατρών και μας αποκάλυψε τα εξής:
«το νέο στοιχείο που έχουμε για την καρδιά είναι ότι δεν είναι απλώς μια αντλία που επιτρέπει στο αίμα να τροφοδοτεί τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους ιστούς του σώματος. Η καρδιά έχει δικό της μαγνητικό πεδίο πάρα πολύ ισχυρό, 5000 φορές ισχυρότερο από αυτό που παράγει ο εγκέφαλος. Αυτό το πεδίο είναι μετρημένο στα μηχανήματα τα οποία μας λένε ότι έξω από το σώμα, περίπου 2 μέτρα επεκτείνεται αυτό γύρω από το σώμα και επιπλέον μας λένε ότι όταν ο άνθρωπος έχει αισθήματα καλά το πεδίο του είναι παλλόμενο, αρμονικό, συμμετρικό όμως δείχνει το διάγραμμα το κάτω και όταν τα αισθήματά του είναι κακά, μνησίκακα, ζηλοφθονία, μίσος, τότε είναι ασύμμετρο και επίσης έχει καταγραφεί και αυτό.
Δεν μας επαρκεί πλέον η αποδεδειγμένη σχέση Ε=mc2 που μας λέει ο Aϊστάιν. Αυτή η σχέση είναι απουσία της συνείδησης, ο ίδιος ο Αϊστάιν έλεγε ότι ζούμε ανεξάρτητα από το Σύμπαν. Δεν είναι ορθό αυτό. Η νέα κβαντική φυσική μελετά την αμφίδρομη σχέση μεταξύ μάζας, ενέργειας και συνείδησης χωρίς να έχουμε ορίσει τι είναι ακόμα η συνείδηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει η συνείδηση. Κάποια χρονιά και στιγμή αυτόν τον αιώνα θα ξέρουμε τι ακριβώς είναι η συνείδηση.»

Ο γνωστός βουδιστής συγγραφέας Ευστάθιος Λιακόπουλος υπογραμμίζει στο newsbomb.gr, πώς ένας πιστός οποιασδήποτε θρησκείας πρέπει να κάνει την προσευχή του για να επικοινωνήσει με τον Θεό:

«η καλύτερη προσευχή είναι η σιωπή, μια απομόνωση και μια επικέντρωση στο παρόν και την ύπαρξή μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσουμε με αυτό το οποίο υπάρχει χωρίς την ανάγκη να το μορφοποιήσουμε, να το σχεδιάσουμε ή να του δώσουμε χαρακτηριστικά ανθρώπινα. Διότι αυτή είναι και η αδυναμία της θεοκεντρικής αντίληψής μας, φτιάχνουμε ένα θεό στα μέτρα μας, ενώ το θείο δεν προσδιορίζεται από τις υποκειμενικές μας αντιλήψεις. Απλά βάζουμε πάνω ταμπέλες οι οποίες είναι ο θεός είναι παντοδύναμος, πανάγαθος, πάνσοφος, πανταχού παρών, αλλά αυτές είναι εκφορές τις οποίες εκφέρουμε από μια υποκειμενική και περιορισμένη αντίληψη.
Καλό είναι ορισμένες περιόδους της ημέρας με την ανατολή, το μεσημέρι και το βράδυ να κάνουμε μια προσευχή η οποία να έχει και εξωτερικά στοιχεία, ήδη να υποβαλλόμαστε σε μια κάθαρση νοητική και ψυχολογική και να καθόμαστε σε μια ευπρεπή στάση, να έχουμε ένα μέρος το οποίο να είναι το δικό μας μέρος που αισθανόμαστε ότι έχουμε την ικανότητα να χαλαρώσουμε.

Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου

Πηγή
http://www.newsbomb.gr/episthmh/story/h-dynamh-ths-proseychhs-ephreazei-th-zwh-mas
Διαβάστε περισσότερα...

NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ




Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή/Πολιτική Κρίση, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! Της Ορθοδοξίας!

Διαβάστε περισσότερα...

Τι υπέγραψαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . Kείμενο που υπογράφθηκε με την τρόϊκα...!!!!!!!!!!!!!!!!

1) Σελ.119-ΔΕΝ μπορει η ελλάδα να παρει δάνειο απο αλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορει να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της...
Γι'αυτό όταν είπε η Ρωσσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!

2) Σελ.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε απο τη Γερμανία αλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!!
Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος



3) Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1 Η σύμβαση διέπεται απο το Αγγλικό δίκαιο

4) Σελ. 121.παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εαν έχει λήξει το δάνειο,επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

5) Σελ 123 Η Ελλάδα εαν δεν πληρώσει κάποιο απο τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορει να εκταμιεύσει χρήματα απο το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

6) Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5... Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί κ να ισχύει η σύμβαση,δεν χρειάζεται καμιά αλλη πράξη παρα μόνον την υπογραφή του Παπακων/νου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης
Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοίαν της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργος για να εκταμειεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή απο τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!

7) Σελ 123,παράγραφος 5... Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαικής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανιστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαικό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανιστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα διαστήριο να εκδικάσει τετοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας,αλλά απο κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλα μας δένει τα χέρια.
Θα πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της γερμανίας, για τους Αγγλους στης Αγγλίας!!!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται απο κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχεση με την παρούσα σύμβαση.
Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατα των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία

(**όλο το παιχνίδι γίνεται για τον ορυκτό πλούτο τις χώρας κ τα πετρέλαια**)

( ούτε σε διεθνές δικαστήριο δεν μπορούμε να προσφύγουμε . ΚΑΜΙΑ ασυλία για τα... περιουσιακά στοιχεία. ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ .. ΠΑΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.)
ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ . Ο Λ Α .!
Όλα αυτά στις πρώτες 200 και κάτι σελίδες. που να δούμε και τις υπόλοιπες 978 σελίδες μεταφρασμένες.. από ανθρώπους που ρίσκαραν την ζωή τους για να τα μάθει ο Ελληνικός Λαός ...

Πηγή
http://armada-koursaros.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ο.Α.Ε.Δ. ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Πακέτο διασκέδασης!

1)Τσαρούχια
2)Μυγοσκοτώστρες
3)Σφεντόνες
4)Τούρτες

Κάντε κλικστο κάθε παιχνίδι και ξεκινήστε την διασκέδαση!!!





Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε


Ο γερμανικός "πολιτισμός":

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, Σουηδός Στούρε Λιννέρ, στο βιβλίο του «Η Οδύσσειά μου» γράφει για το Δίστομο:

Παντρευτήκαμε στις 14 Ιουνίου. Ο υπεύθυνος της ελληνικής επιτροπής, Έμιλ Σάντστρομ, παρέθεσε γαμήλιο γεύμα προς τιμήν μας. Αργά το βράδυ με πλησίασε και με απομάκρυνε από τα γέλια και τις φωνές, προς μια γωνιά όπου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε οι δυο μας. Μου έδειξε ένα τηλεγράφημα που μόλις είχε λάβει: οι Γερμανοί έσφαζαν για τρεις ημέρες τον πληθυσμό του Διστόμου, στην περιοχή των Δελφών, και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό. Πιθανοί επιζώντες είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Το Δίστομο ήταν μέσα στα όρια της περιοχής την οποία, την εποχή εκείνη, ήμουν αρμόδιος να τροφοδοτώ με τρόφιμα και φάρμακα. Έδωσα με τη σειρά μου το τηλεγράφημα στην Κλειώ να το διαβάσει, εκείνη έγνεψε κι έτσι αποχωρήσαμε διακριτικά από τη χαρούμενη γιορτή.


Περίπου μα ώρα αργότερα ήμασταν καθ' οδόν μέσα στη νύχτα. Απαιτήθηκε ανυπόφορα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια, στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο. Από τις άκρες του δρόμου ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν που πλησιάζαμε. Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά. Ήταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με αυτό τον τρόπο: θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.

Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα. Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από το λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς.

Μα να! Ένας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σφαγή. Ήταν σ ο κ α ρ ι σ μ έ ν ο ς από τον τρόμο, με άδειο βλέμμα, τα λόγια του πλέον μη κατανοητά. Κατεβήκαμε στη μέση της συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός! Ήρθαμε να βοηθήσουμε».

Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η επίθεση. Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις μας, διαπιστώσαμε ότι [η γυναίκα] είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με χειρουργό την Κλειώ. Ήταν το ταξίδι του μέλιτός μας.

distomo


Και ο Ελληνικός Πολιτισμός:

Λίγο καιρό αργότερα η επαφή μας με το Δίστομο θ' αποκτούσε και έναν αξιοσημείωτο επίλογο. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα, αφού μια γερμανική μονάδα κατάφερε να περικυκλωθεί από αντάρτες ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου. Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Έλληνες ως ευκαιρία για αιματηρή εκδίκηση, πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή βοήθειας σε τρόφιμα. Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε στο δρόμο για εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.

Όταν φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή, με τον παπά στη μέση. Έναν παλαιών αρχών πατριάρχη, με μακριά, κυματιστή, λευκή γενειάδα. Δίπλα του στεκόταν ο αρχηγός των ανταρτών, με πλήρη εξάρτυση. Ο παπάς πήρε το λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά πρόσθεσε: «Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους». Σ' αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε. Υποψιαζόμουν τι ήθελε να μου πει με αυτό το βλέμμα, αλλά δεν έβλεπα πλέον καθαρά. Απλά στεκόμουν κι έκλαιγα.

Από το βιβλίο "Η Μαύρη Βίβλος της Αντίστασης"

Πηγή
http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&catid=148:-1940&id=1781:-lr-lr-
Διαβάστε περισσότερα...