Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σινεμά : O Αμερικανός - The American

Ενας επαγγελματίας δολοφόνος «εξαγνίζεται» μέσα από τον ρομαντικό έρωτα

Του Δημητρη Mπουρα

ΘΡΙΛΕΡ
Σκηνοθεσία: Αντον Κορμπέιν
Ερμηνεία: Τζορτζ Κλούνεϊ, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι, Θέκλα Ρόιτεν, Ιρίνα Μπγιόρκλουντ

ΚΡΙΤΙΚΗ. Ο Ολλανδός φωτογράφος διασημοτήτων του ροκ Αντον Κορμπέιν ανέβασε ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών στο κινηματογραφικό πορτρέτο του αυτόχειρα Ιαν Κέρτις, στο «Control». Οι προσδοκίες δεν ευωδόθηκαν στη δεύτερη ταινία του.


Στον μελαγχολικό «Αμερικανό», κάνει το πορτρέτο ενός κατά τα φαινόμενα τραγικού αντιήρωα με επιτήδευση, μπλέκοντας μελόδραμα και γουέστερν. Ο σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ είναι πανέτοιμος για δράση, όμως, στην ταινία έχουν προτεραιότητα οι αργοί ρυθμοί, οι σιωπές και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Εβδομάδα των Παθών.

Ο Αμερικανός Τζακ, ή Εντουαρντ, ή «Πεταλούδας», είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος με ένα ιδιαίτερο προσόν: είναι εξπέρ σε δύσκολες μετατροπές όπλων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε εξαιρετικά δύσκολες αποστολές δολοφονίας. Στον πρόλογο της ταινίας, σε ένα χιονισμένο δάσος στη Σουηδία, ο Τζακ πέφτει ανυποψίαστος σε μια παγίδα και αναγκάζεται να εκτελέσει εν ψυχρώ μια φίλη του, κατά τα φαινόμενα αθώα. Ο ψυχρός δολοφόνος αρχίζει να γίνεται ευάλωτος, να επιθυμεί τη ζεστασιά του ρομαντικού έρωτα, και αυτό είναι τραγικό λάθος, επισημαίνει λακωνικά στον Τζακ ο σύνδεσμος που του αναθέτει τις αποστολές.

Μετά το μακελειό στα χιόνια, ο Τζακ έρχεται στην Ιταλία για την τελευταία του αποστολή, που φαίνεται σαν Γολγοθάς. Του αναθέτουν να αλλάξει την κατεύθυνση της ηχούς μιας καραμπίνας κατά τον πυροβολισμό και να παραδώσει το όπλο σε μια δολοφόνο. Πριν από τη «σταύρωση», ο Τζακ, ή Εντουαρντ, ή Πεταλούδας, θα κληθεί να εξομολογηθεί σε έναν αμαρτωλό παπά και στη συνέχεια θα ερωτευθεί μια πόρνη.

Ο Κορμπέιν στυλιζάρει το κάδρο και τη φωτογραφία του πνίγοντας στο ψιλόβροχο και στη μουντάδα το φυσικό ντεκόρ στην περιφέρεια του Αμπρούτσο και στο μεσαιωνικό Καστέλ ντελ Μόντε. Το στυλ ως υποκατάστατο της μοίρας, που παλιότερα έδωσε γοητεία τους αντιήρωες του Μελβίλ, στον «Σαμουράι» Αλέν Ντελόν ή στον Λίνο Βεντούρα της «Δεύτερης πνοής».

Trailer

http://focusfeatures.com/the_american/videos

Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_14/10/2010_359609
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : Είμαι ο Ερωτας - Io Sono l`Amore

Σε μπαρόκ σκηνικό, ο έρωτας και η νοσταλγία αλλάζουν τη ζωή μιας γυναίκας

Του Δημητρη Mπουρα

ΔΡΑΜΑ
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Ερμηνεία: Τίλντα Σουίντον, Εντοάρντο Γκαμπριελίνι, Φλάβιο Παρέντι, Γκαμπριέλε Φερτσέτι, Πίπο Ντελμπόνο.

ΚΡΙΤΙΚΗ. Σε αυτό το ερωτικό, και στις προεκτάσεις του κοινωνικό, ιταλικό δράμα, απόλυτη κυρίαρχος είναι η Τίλντα Σουίντον. Η Βρετανίδα ηθοποιός, με την αέρινη φιγούρα και το αλαβάστρινο πρόσωπο, είναι η μεγάλη ντίβα μιας ταινίας που μοιάζει σαν όπερα όταν κορυφώνονται οι εντάσεις και το μελόδραμα γίνεται ο καθρέφτης των ανθρωπίνων σχέσεων.


Στην αρχή, όλα θυμίζουν απομίμηση βισκοντικού δράματος. Χειμώνας στο Μιλάνο. Οι μεγαλοαστοί Ρέκι, μια δυναστεία που είναι η καρδιά της ιταλικής κλωστοϋφαντουργίας, συγκεντρώνονται στην επιβλητική έπαυλη της οικογένειας για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ιδρυτή της δυναστείας.

Η οικογενειακή γιορτή μετατρέπεται από τον γηραιό Ρέκι σε τελετή παράδοσης της εξουσίας στον γιο του, Τανκρέντι, και στον εγγονό του, Εντο. Στη διάρκεια της βραδιάς κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του ένας νεαρός σεφ, φίλος τού Εντο, ο Αντόνιο, φέροντας μαζί μια τούρτα για δώρο στον Εντο. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Αντόνιο θα μπει για τα καλά στη ζωή των Ρέκι, σαν ένας καταλύτης που θα επιταχύνει τη διάλυση της δυναστείας.

Τα αισθητικά δάνεια, όσο καλά κι αν έχουν αφομοιωθεί, δεν κρύβονται. Ο νεαρός Αντόνιο είναι σαν τον αινιγματικό επισκέπτη στο «Θεώρημα» του Παζολίνι. Ασκεί μια κρυφή γοητεία στον Εντο (η φιλική σχέση που τους συνδέει είναι υπολανθάνουσα ερωτική). Ταυτόχρονα σαγηνεύει και τη μητέρα του Εντο, τη Ρωσίδα Εμμα, που έχει αποξενωθεί από το παρελθόν της ζώντας στο πλευρό του Τανκρέντι. Οι συνταγές του Αντόνιο ξυπνούν τις αισθήσεις της Εμμας.

Το μπαρόκ σκηνικό, το οποίο στυλιζάρεται φωτογραφικά, σιγά σιγά υπερεκτίθεται στο φως, καθώς ο έρωτας και η νοσταλγία αλλάζουν τη ζωή της Εμμας. Το ένστικτο γίνεται μια παραφωνία μέσα στις αυστηρές αρχιτεκτονικές γραμμές και κλυδωνίζει τις δομές της μεγαλοαστικής οικογένειας. Παράλληλα, στον επιχειρηματικό ορίζοντα, ο Τανκρέντι γυρίζει άλλη μια σελίδα για τη δυναστεία των Ρέκι.

Η ερμηνεία της Σουίντον, η φωτογραφία του Γιορίκ Λε Σο και βέβαια η σκηνοθεσία του Λούκα Γκουανταντίνο έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα.


Trailer
http://www.iamlovemovie.com/

Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_30/09/2010_357504
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές : Ορεινή Κορινθία όπως...Ελβετία

Υπέροχα ορεινά τοπία και ιδιαίτερα παραδοσιακά χωριά προς εξερεύνηση, σε βολική απόσταση από την Αθήνα

Κείμενο:Ντ.Κιούσης
Φωτο:Χάρης Χλουβεράκης-Παπάς


Μόνο δύο με δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα, μέσα στα βουνά της Κορινθίας, βρίσκεται το οροπέδιο του Φενεού, που καλύπτει έκταση περίπου 220.000 στρεμμάτων. Τα πυκνοδασωμένα βουνά που το περικλείουν είναι η Kυλλήνη, ο Xελμός και η Nτουρντουβάνα, με πολλά μονοπάτια και δασικούς δρόμους για όποιον έχει διάθεση για εξερεύνηση. Στην ορεινή Κορινθία θα συναντήσετε επίσης πολλούς και όμορφους οικισμούς καθώς και τις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα.

Tο όνομα της πρώτης προέρχεται από τον Στύμφαλο (ή Στύμφυλο), πρώτο οικιστή της περιοχής. Σύμφωνα με το μύθο, ο αδελφός του βασιλιά, Aίπυτος, λάτρης του κυνηγιού, πέθανε από δάγκωμα φιδιού και οι υπήκοοί του τον έθαψαν με μεγάλες τιμές στο όρος Γερόντιο, σε περιοχή που μέχρι και σήμερα αναζητούν οι αρχαιολόγοι. Bέβαια, τη φήμη της η λίμνη την οφείλει στον πέμπτο άθλο του Hρακλή, ο οποίος με τα βέλη του εξόντωσε τις Στυμφαλίδες Ορνιθες, μυθικά πουλιά με χάλκινα φτερά που προκαλούσαν τεράστιες καταστροφές στην περιοχή.

Σήμερα η λίμνη είναι ένας σπάνιος υδροβιότοπος με 118 είδη πουλιών να ζουν προστατευμένα στις υγροτοπικές δασικές εκτάσεις. Iδιαίτερα πλούσια είναι και η χλωρίδα που αναπτύσσεται γύρω της, δημιουργώντας ένα σκηνικό μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις δυστυχώς δεν απουσιάζουν, με σοβαρότερη την υπεράντληση των υδάτων για το πότισμα καλλιεργειών, που έχει μειώσει σημαντικά τα επίπεδά της.

Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νομού, γεμάτη πεύκα, έλατα και αγριοβελανιδιές. Τα έργα κατασκευής της ξεκίνησαν το 1994 και ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια αργότερα. Mέσα της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Ποντικονήσι της Kορινθίας, μια λωρίδα γης που καταλήγει στο Παλαιομονάστηρο, το ναό του Aγίου Φανουρίου. Eκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Aγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση (στην πλαγιά βόρεια της λίμνης) το 1693.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ομορφα και ενδιαφέροντα είναι τα χωριά της περιοχής. Αρχής γενομένης από την Γκούρα, που είναι η έδρα του Δήμου Φενεού. Ενα αρχοντοχώρι με πολλά πέτρινα σπίτια και πανέμορφα αρχοντικά. Βρίσκεται χτισμένη στα 950 μ. και αριθμεί περί τους 400 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εξάλλου, θα δείτε και μόνοι σας τις πολλές καρυδιές και τις καλλιέργειες στην παρακείμενη πεδιάδα του Φενεού.

Η Καστανιά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη σε υψόμετρο 1.100 και ανήκει στο Δήμο Στυμφαλίας. Το όνομά της το οφείλει στο μεγάλο δάσος από καστανιές που υπήρχε στην περιοχή, το οποίο κάηκε, ή το 1825 ή το 1826. Και εδώ θα δείτε παραδοσιακά πέτρινα σπίτια μισοκρυμμένα μέσα στην πλούσια βλάστηση. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 150 κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφους κατά κύριο λόγο.

Το πιο γνωστό ίσως από τα χωριά της περιοχής είναι τα Τρίκαλα. Είναι χωρισμένα σε τρεις συνοικίες: τα Ανω, τα Mεσαία και τα Kάτω Tρίκαλα, που χτίστηκαν στα ερείπια του αρχαίου Mυσαίου. Γραφικότατες και οι τρεις συνοικίες, με παραδοσιακά κτίσματα, με πολλά αναπαλαιωμένα και με την κάτω συνοικία να περηφανεύεται για μία από τις γραφικότερες κεντρικές πλατείες της χώρας. Ισως λόγω αυτής της γραφικότητας να γίνεται το αδιαχώρητο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Η Ευρωστίνη ή Ζάχολη, όπως λεγόταν παλιά, είναι ένα ακόμη όμορφο χωριό, χτισμένο στα 550 μ., με μαγευτική θέα προς τον Κορινθιακό. Εξίσου μαγευτική είναι και μια βόλτα στο ρέμα των Μύλων, το σημείο όπου ο Zαχολίτικος ποταμός διασχίζει το χωριό - μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια, ή στο οροπέδιο της Ζάχολης, με το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Γεωργίου, το καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους. Από την Ευρωστίνη αξίζει να πάτε μέχρι Ανω και Κάτω Ταρσό να δείτε το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, χτισμένο σε μια μεγάλη σχισμή.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

H απόσταση Aθήνα - Γκούρα είναι 162 χλμ. Eτσι, υπολογίστε ότι το ταξίδι θα διαρκέσει 2 με 2,5 ώρες, εκτός αν σας τύχει μπλόκο αγροτών, φορτηγατζήδων ή άλλων διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών.
Η καλύτερη διαδρομή είναι μέσω Κιάτου - Στυμφαλίας - Καστανιάς. Μπορείτε ακόμη να πάτε από Δερβένι για Ροζενά - Ευρωστίνα - Φενεό.


ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ

Μέλι, σταφίδες και τα «κλασικά» παραδοσιακά προϊόντα, δηλαδή τραχανά, χυλοπίτες, κρασί και γλυκά του κουταλιού. Tα καρύδια και τα ζαρζαβατικά της περιοχής είναι επίσης πολύ καλά. Tέλος, θα βρείτε καλά τυριά και, αν ψάξετε καλά, λουκάνικα, ψωμί και κρασί από σπίτι.

Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxgreece_1_17/03/2010_328944
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές : Μικρό καλοκαίρι» στις παραλίες του Πηλίου

Και μετά το Βόλο, πάμε Πήλιο. Ενας μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας- ή φθινοπώρου και καλοκαιριού. Μέρος ιδανικό για να απολαύσουμε και τις δύο εποχές αλλά και τα τελευταία μας μπάνια. Αρκεί να μη βρέχει!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΠΟΛΛΑΣ

Για το βουνό Πήλιο ό,τι και να πω είναι λίγο. «Μαγευτικό» είναι η λέξη που του ταιριάζει. Το ίδιο μαγευτικές είναι και οι παραλίες του, που είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Κι αυτό επειδή η γεωμορφολογία είναι τέτοια. Το Πήλιο και η χερσόνησός του έχει το Αιγαίο Πέλαγος από τη μία πλευρά και τον Παγασητικό κόλπο από την άλλη.

Παραλίες πολύ ή λιγότερο ήσυχες και απομονωμένες και παραλίες κοσμικές με beach bars, ξαπλώστρες και τα συναφή. Παραλίες με ψιλή άμμο, με χοντρή άμμο, με βότσαλο ή κροκάλες. Ολες όμως με διαυγή κρυστάλλινα νερά.

Κάνω χοντρικά το διαχωρισμό στις παραλίες του βόρειου Πηλίου, αυτές δηλαδή που βρίσκονται κάτω από τον κύριο όγκο του βουνού, και σε αυτές του νότιου Πηλίου, αυτές δηλαδή που βρίσκονται από το ύψος της Αργαλαστής και κάτω, στο Αιγαίο ή τον Παγασητικό. Οχι μόνο για λόγους γεωγραφικής τάξεως, αλλά επειδή και όλο το τοπίο είναι διαφορετικό. Το βουνό δεν καθρεφτίζεται στα νερά και το τοπίο παίρνει κυκλαδίτικο χρώμα, ιδίως προς το Τρίκερι.

Τώρα, στην αρχή του φθινοπώρου, είναι η καλύτερη ίσως εποχή για τις θάλασσες του Πηλίου. Ηρεμες, χωρίς αέρα και με πολύ πιο ζεστά νερά.

Ολες οι παραλίες που αναφέρω προσεγγίζονται από ασφαλτόδρομο, ενώ κάποιες θέλουν ένα ελάχιστο περπάτημα. Και αρχίζουμε από ψηλά, από το Βορρά.

Χορευτό: Ο οικισμός του Χορευτού βρίσκεται κάτω από τη Ζαγορά. Η παραλία του είναι μάλλον η μεγαλύτερη στο β. Πήλιο. Εχει ψιλή και χοντρή άμμο στη βόρεια πλευρά, ενώ στην άλλη άκρη θα βρείτε και κροκάλες. Το βουνό ακριβώς από πάνω και η βλάστηση άφθονη. Σε δύο σημεία της παραλίας υπάρχουν ξαπλώστρες, αλλά πολύ περιορισμένες. Αν θέλετε να είστε μόνοι, περπατήστε από το βόρειο άκρο και πάνω, όπου θα βρείτε κι άλλες μικρές υπέροχες παραλίες.

Αγιοι Σαράντα: Βρίσκονται στα 3 χλμ. πιο νότια από το Χορευτό. Εξοχη χρυσαφένια αμμουδιά με λίγο ψιλό χαλικάκι. Πολλή η βλάστηση και άφθονη η σκιά. Υπάρχει ένα συμπαθέστατο beach bar με λίγες ξαπλώστρες.

Πλάκα: Είναι η επόμενη παραλία λίγο πριν από τον Αη Γιάννη, όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και περπατάμε 2 - 3 λεπτά. Αποτελείται από άμμο και λεπτό βοτσαλάκι, έχει κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά λόγω του πράσινου έχει και άφθονη σκιά.

Αη Γιάννης: Μεγάλη και εκτεταμένη παραλία μπροστά από το χωριό, που είναι από τα πιο γνωστά θέρετρα του Πηλίου με πολλούς επισκέπτες, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η παραλία είναι χοντρή άμμος και βότσαλο, δεν είναι οργανωμένη, δεν υπάρχει σκιά, αλλά είναι μέσα στον οικισμό και κερδίζει κάθε χρόνο Γαλάζια Σημαία.

Παπά Νερό: Πανέμορφη παραλία με αμμουδιά, όπου το πράσινο φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Ειδυλλιακό μέρος με χρυσή άμμο και λεπτό βότσαλο που πολύ θα το ευχαριστηθείτε. Υπάρχουν κάποιες ξαπλώστρες, beach bar και ταβέρνα.

Νταμούχαρη: Μικρός γραφικότατος οικισμός που αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους. Ο βόρειος που είναι ένα υπέροχο λιμανάκι και ο νότιος που είναι μια ιδιαίτερη παραλία με άγρια ομορφιά και έχει μεγάλα λευκά στρογγυλά βότσαλα (κροκάλες) και κρυστάλλινα νερά.

Φακίστρα: Καλά κρυμμένη από το βουνό και δυσπρόσιτη. Θα χρειαστεί να περπατήσετε το κατηφορικό μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά (και μετά να το ανεβείτε)! Η «μαγική» βοτσαλόστρωτη παραλία, όμως, θα σας αποζημιώσει από κάθε άποψη. Απλώς να θυμηθείτε να έχετε λίγο νερό μαζί σας, γιατί κάτω εκτός από ομορφιά δεν υπάρχει τίποτε άλλο!

Μυλοπόταμος: Από τις πιο διάσημες παραλίες του Πηλίου, με την ιδιαιτερότητα να κόβεται στα δύο από ένα μεγάλο βράχο, που έχει όμως ένα άνοιγμα σαν σήραγγα για να περάσεις από τη μία στην άλλη. Χρυσαφένια η αμμουδιά με άμμο και λεπτό βοτσαλάκι και μπόλικη η σκιά από τους βράχους. Για να κατεβείτε χρειάζεται ένα ολιγόλεπτο περπάτημα. Το μόνο της ελάττωμα είναι πως μαζεύει πολύ κόσμο.

Λαμπινου: Ομορφη μικρή παραλία με άμμο και βοτσαλάκι λίγα μέτρα κάτω από το πανέμορφο και εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Παναγιάς της Λαμπιδόνας. Υπάρχουν ξαπλώστρες και beach bar.

Ν. ΠΗΛΙΟ

Παραλίες Συκιάς: Το χωριό διαθέτει δύο παραλίες, μία μεγάλη και μία μικρή. Η μεγάλη είναι η Πανταζή Αμμος προς τα βόρεια, με γκρι άμμο και λίγη πέτρα. Η μικρή είναι το Ποτόκι, μια παραλία «κουκλίστικη» με πάρα πολύ πράσινο, όπου εκβάλλει κι ένα μικρό ποταμάκι και επικρατεί η απόλυτη ερημιά.

Ποτιστικά: Η παραλία των Ποτιστικών είναι το επίνειο της Ξινόβρυσης. Εχει ψιλή άμμο, beach bar και εστιατόριο και κάμποση σκιά. Το ατού της είναι πως εκεί ο βοριάς κόβει λίγο.

Πάλτση: Η μεγάλη παραλία της Πάλτσης είναι από τις πιο γνωστές στην περιοχή. Αφθονη η σκιά από τα δέντρα της ποταμιάς, τα αλμυρίκια της παραλίας και τις εσοχές των βράχων. Είναι με ψιλή άμμο και πού και πού βοτσαλάκι.

Μορτιά: Μεγάλη κι επιβλητική παραλία με χοντρή άμμο και πέτρα. Σκιά θα βρείτε μόνο πλάι στα βράχια την κατάλληλη ώρα. Υπάρχει ταβέρνα.

Μικρό: Πανέμορφη παραλία στον ομώνυμο οικισμό, με πολύ πράσινο (άρα σκιά), ψιλή άμμο και βοτσαλάκι, beach bar και ταβέρνες.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ

Θα βρείτε πάρα πολλές παραλίες στην πλευρά του Παγασητικού. Είναι όλες με ψιλή άμμο ή λεπτό βοτσαλάκι και διαυγή ήρεμα νερά, εδώ που δεν πιάνουν οι αέρηδες του Αιγαίου. Γύρω από τους οικισμούς της Μηλίνας, του Χόρτου, του Πάου, του Καλάμου, του Λεφόκαστρου και της Αφύσσου θα δείτε παραλίες ων ουκ έστιν αριθμός.

ΠΩΣ ΠΑΜΕ

Για να πάμε στο Βόλο από την Αθήνα θα διανύσουμε τόσο με το αυτοκίνητό μας όσο και με το ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας περί τα 320 χλμ. Και από τον Βόλο προς τη Ζαγορά θα κάνουμε άλλα 45 χλμ., αν πάμε από το βουνό, ή άλλα 70 χλμ. περίπου, αν επιλέξουμε την παραλιακή διαδρομή.

Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_taxgreece_1_22/09/2010_356326
Διαβάστε περισσότερα...

Η θεωρία της Κούφιας Γης!

Ένα από τα πιο προκλητικά και ενδιαφέροντα σενάρια στον κόσμο του ανεξήγητου είναι αυτό της κούφιας γης, ενός κόσμου που εξελίσσεται και δρα μυστικά, κάτω από τα πόδια μας. Οι θεωρίες είναι αναρίθμητες, τα στοιχεία όμως είναι ελλειπή.

Θεωρίες που εμπλέκουν ένα μαγικό κόσμο στο εσωτερικό της γης, με εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία, ένα ήλιο που λάμπει όλο το 24ωρο καθώς και επιστήμονες που βρήκαν καταφύγιο μέσα σε αυτόν, προκειμένου να ξεφύγουν από την διαφθορά και το κυνηγητό που υπέστησαν στον «επάνω» κόσμο διεγείρουν την φαντασία του ερευνητή και του λάτρη της περιπέτειας।

Τι θα συνέβαινε όμως αν έστω και ένα μόνο τμήμα των ισχυρισμών αυτών είχε δόση αλήθειας; Τι θα αποδείξει η αποστολή στον Βόρειο Πόλο, τώρα μάλιστα που το λιώσιμο των πάγων είναι πιο κοντά από ποτέ; Θα αποκαλυφτεί η είσοδος στη κούφια γη;

Οι Pyles και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον Ρόντνεϊ Κλάφ, συγγραφέα του βιβλίου World Top Secret: Our Hollow Earth, ο οποίος μας μίλησε για την κούφια γη.

Η θεωρία του Χάλλεϊ περί κούφιας γης.

Ρόντνεϊ Κλάφ: H θεωρία της Κούφιας Γης ανάγεται στις πρώτες καταγραφές που έκαναν Ευρωπαίοι επιστήμονες όπως ο Εντμουντ Χαλλέι, που παρατήρησε πρώτος τον ομώνυμο κομήτη. Ο Χάλει ήταν αστρονόμος στην Μεγάλη Βρετανία και υποστήριζε την θεωρία ότι η γη είναι κούφια με δυο ομόκεντρες σφαίρες στο εσωτερικό της με συμπαγές πυρήνα και πως αυτές οι σφαίρες περιστρέφονταν με διαφορετική ταχύτητα από αυτή του εξωτερικού φλοιού της γης, προκαλώντας έτσι τα γνωστά μαγνητικά πεδία της γης.

Υπάρχουν πολλοί ακόμη επιστήμονες όπως ο Γιούλερ, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς του calculus μαζί με τον Ισαάκ Νιούτον καθώς και ο Βρετανός Τζόν Λέσλει. Προσωπικά μελετώ την υπόθεση της κούφιας γης εδώ και 30 χρόνια και ανακάλυψα μεγάλο αριθμό επιστημονικών και ιστορικών στοιχείων που υποστηρίζουν την εξεταζόμενη θεωρία της κούφιας γης.

Η πρώτη απόπειρα να ανακαλυφθούν οι είσοδοι προς την "κούφια γη".

Ρόντνεϊ Κλάφ: Ο Ιερεμίας Ρέινολτντς υπήρξε ακόλουθος του κάπταιν Τζόν Σάιμς το 1830, όταν ο ίδιος πήρε ��ην πρωτοβουλία να οργανώσει μια ερευνητική αποστολή προκειμένου να εξετάσει την θεωρία της κούφιας γης. Η θεωρία του Τζόν Σάιμς βασίστηκε στους ισχυρισμούς του Βρετανού αστρονόμου Εντμουντ Χαλει. Το σημείο στο οποίο διαφοροποιήθηκε ο Τζόν Σαιμς από τη Θεωρία του Χάλει, ήταν ότι στους πόλους της γης υπάρχουν ανοίγματα. Με τον θάνατο του Τζόν Σαιμς, ο Ιερεμίας ανέλαβε την πραγματοποίηση της αποστολής και την εκτέλεσε, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο άνοιγμα προς την κούφια γη, στην Ανταρκτική. Αυτό που πέτυχαν ήταν να αποβιβαστούν σε ένα κομμάτι γης και στάθηκαν τυχεροί γιατί κατάφεραν να γυρίσουν πίσω ζωντανοί.

Στο διαδίκτυο γίνονται προσπάθειες εντοπισμού των εισόδων στην "κούφια γη" μέσω του Google Earth. Μία από αυτές βλέπετε στο βίντεο:


Φαινόμενο της ανάκλασης θερμότητας

Ρόντνεϊ Κλάφ: Η δική μας σύγχρονη αποστολή βασίζεται σε πλήθος στοιχείων που συνέλεξα στα τόσα χρόνια έρευνας - όχι μόνο της δικής μου αλλά και άλλων ερευνητών της θεωρίας της κούφιας γης-, όπως ο Γιανκ Λαμβρικ από την Νότια Αφρική. O συγγραφέας αυτός αναφέρθηκε με μεγάλη λεπτομέρεια στο φαινόμενο της ανάκλασης θερμότητας στην επιφάνεια της γης των πόλων.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε παντού γύρω από την βάση της αποστολής στην Ανταρκτική, μερικές φορές στη μια πλευρά και μερικές φορές από την άλλη πλευρά των πόλων. Για παράδειγμα ο Ναύαρχος Πέρι που εξερεύνησε τον Βόρειο Πόλο 1909, ανέβηκε σε ένα λόφο στην ακτή του νησιού Ειλσμερ και έστρεψε το βλέμμα του στα Βορειοδυτικά.

Παρατήρησε αυτή την αντανάκλαση γης πιστεύοντας ότι το κομμάτι γης βρισκόταν πολύ κοντά. Στην πραγματικότητα ένας από τους συντρόφους του στην αποστολή - ο Μακμίλαν μαζί με τον Λοχαγό Γκρέιν - ξεκίνησαν για εκείνο το μέρος και παρά το γεγονός ότι είχαν διανύσει 200 μιλιά πάνω στον πάγο, η ψευδαίσθηση του κομματιού γης που είχαν δει νωρίτερα, έμοιαζε να βρίσκεται το ίδιο κοντά όπως πριν. Έτσι λοιπόν επέστρεψαν πίσω.

Κι αν η ψευδαίσθηση αντανάκλασης γης, είναι πραγματικά ένα κομμάτι γης;

Ρόντνεϊ Κλάφ: Στην Αρκτική έχει σημασία να κατανοήσουμε ότι το φαινόμενο αυτό αφορά την αντανάκλαση γης προς ένα θερμό στρώμα αέρος που πλανάται στον αέρα, αλλά με κατεύθυνση το έδαφος. Το άκρως αντίθετο συμβαίνει στα χαμηλότερα υψόμετρα, όπως όταν αντικρίζουμε τον ορίζοντα στον αυτοκινητόδρομο και αυτή η αντανάκλαση έχει φορά προς τον ουρανό, όπου ο ουρανός ανακλάται προς ένα θερμό στρώμα αέρος που εκλύεται από το έδαφος. Στην Αρκτική συμβαίνει ο θερμός αέρας να βγαίνει μέσα από τα ανοίγματα των πόλων, ο οποίος ανακλάται με φορά προς το έδαφος. Εφόσον λοιπόν παρατηρείς ένα κομμάτι γης βρισκόμενος στην Αρκτική, τότε όντως παρατηρείς γη. Αυτή η γη είναι ορατή από κάθε μεριά.

Η αποστολή στον Βόρειο πόλο και οι μεγάλες προσδοκίες

Ρόντνεϊ Κλάφ: Προσδοκούμε ότι θα ανακαλύψουμε το άνοιγμα στο Βόρειο Πόλο. Έχουμε εξοπλιστεί με ισχυρά γυροσκόπια προκειμένου να συλλέγουμε πληροφορίες για το βάθος της γης καθώς κινούμαστε προς τον πυρήνα της γης. Θα χρησιμοποιήσουμε το γυροσκόπιο για να διορθώσουμε την πορεία μας σε περίπτωση που κινηθούμε μόνο στη μια πλευρά του ανοίγματος και για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Περιμένουμε ότι θα βρούμε το άνοιγμα των πόλων. Πρόκειται για μια τρύπα που πιστεύουν οι Εσκιμώοι ότι υπάρχει στον Αρκτικό ωκεανό. Κυκλοφορούν ιστορίες πολλών ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν περάσει μέσα από το άνοιγμα με κατεύθυνση το κέντρο της γης και πιστεύουν ότι σε εκείνο το βάθος έχουν αναπτυχθεί υψηλής νοημοσύνης πολιτισμοί βόρειο-ευρωπαίων ανθρώπων με ιδιαίτερη ανάπτυξη στις επιστήμες.

Περιμένουμε ότι καθώς θα κινούμαστε μέσα από το άνοιγμα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ραντάρ του πλοίου προκειμένου να υπολογίσουμε την έκταση του ανοίγματος, καθώς και το μέγεθος του εσωτερικού της γης και του ηλίου που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Προσδοκούμε τέλος να επισκεφτούμε τους φιλόξενους ανθρώπους που υπάρχουν μέσα στη γη.

Οι Ναζί και η κούφια γη

Ρόντνεϊ Κλάφ: Οι Ναζί κατείχαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εξεταζόμενη θεωρία, με βασική διάφορα το γεγονός ότι οι άνθρωποι βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό της γης. Αυτή η αντίληψη πιθανώς βασίστηκε σε ένα πείραμα που έγινε το 1903 στην Γαλλία μέσα από τούνελ ανθρακωρυχείων προκειμένου να υπολογίσουν τον γδούπο των αντικειμένων και συνεπώς την απόσταση της επιφάνειας της γης με το πάτο. Αυτό που περίμεναν ήταν ότι βρίσκονταν κοντύτερα στο βυθό παρά στην επιφάνεια, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τελικά βρίσκονταν κοντύτερα στην επιφάνεια παρά στο βυθό.

Οι Ναζί, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, έστειλαν αποστολή στην Ανταρκτική προκειμένου να εξετάσουν την θεωρία της κούφιας γης και να βρουν ένα τρόπο να μπουν στον εσωτερικό κόσμο. Δεν έχουμε αποδείξει ότι κατάφεραν κάτι τέτοιο.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η γη μοιάζει με ένα κοχύλι με φλοιό πάχους 800 μιλίων από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική επιφάνεια και μέσα στον πυρήνα της υπάρχει μια έκταση περίπου 600 μιλίων όπου τα ανοίγματα της γης δεν καταλήγουν στο κέντρο της, αλλά βρίσκονται σε κλίση. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η γη απέκτησε κλίση εξαιτίας διαφόρων κομητών και της επίδρασης άλλων πλανητών.

Τα ανοίγματα της γης παρεκκλίνουν ελαφρώς από τον άξονα της γης. Δεν πρόκειται για πελώριες τρύπες όπως φανταζόταν ο Τζον Σαιμς. Έχω υπολογίσει ότι έχουν έκταση 90 μίλια ενώ όταν αρχίζουν να πλησιάζον τον πυρήνα ξεπερνούν ελαφρώς τα 100 μίλια.


Τα απόρρητα αρχεία για την Κούφια Γη!



Οι Pyles και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον Ρόντνεϊ Κλάφ, συγγραφέα του βιβλίου World Top Secret: Our Hollow Earth, ο οποίος μας μίλησε για την κούφια γη και τα μυστικά που κρύβει.

Τι κρύβουν οι κυβερνήσεις για την Κούφια Γη;

Ρόντνεϊ Κλάφ: Ο συγγραφέας Μάρσαλ Μπι Γκάρντερ το 1920 εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο "Ταξίδι στο κέντρο της γης", παρόμοιο με αυτό του Γάλλου συγγραφέα, Ιουλίου Βερν. Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν αφορούσε μια αποστολή μέσα από ένα κούφιο βουνό στην Ισλανδία, το οποίο βιβλίο φαίνεται ότι βασιζόταν σε γεγονότα σύμφωνα με την δική μου έρευνα. Ο Μάρσαλ Μπι Γκαρντερ στο δικό του βιβλίο προκαλεί την κυβέρνηση να εξετάσει την θεωρία αυτή και τελικά όντως αυτό συμβαίνει.

Έστειλαν τον Ναύαρχο Μπερντ του Αμερικανικού Ναυτικού με ιστορικό αποστολών στην Ανταρκτική και αξιόπιστοι μάρτυρες καταθέτουν ότι βρέθηκε το άνοιγμα το 1947 πετώντας πάνω από αυτό. Ισχυρίστηκε ότι ΑΤΙΑ τον απήγαγαν μαζί με το αεροσκάφος του και προσγειώθηκαν μέσα στο εσωτερικό της κούφιας γης. Έπειτα τον ανέκρινε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της τοπικής τους κυβέρνησης και του ζήτησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στην δική μας κυβέρνηση "ότι αντιτίθενται στην χρήση των πυρηνικών όπλων".

Αυτό συνέβη ένα χρόνο πριν την ρήψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και ανησυχούσαν πολύ για την χρήση πυρηνικών όπλων. Από τότε υπάρχουν ενδείξεις ότι ιπτάμενοι δίσκοι με προέλευση τον εσωτερικό κόσμο της γης απέτρεψαν την χρήση πυρηνικών πυραύλων.

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερες από τις φωτογραφίες και τα σχεδιαγράμματα που κατα καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί και - σύμφωνα με πολλούς ερευνητές- αποτελούν απεικονίσεις της "κούφιας γης".



Οι δορυφόροι και τα απόκρυφα αρχεία

Ρόντνεϊ Κλάφ: Αληθεύει ότι δεν έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφίες του ανοίγματος του Βορείου πόλου. Ωστόσο υπάρχει ένα πελώριο τηλεσκόπιο ταγμένο σε κυκλική τροχιά γύρω από τον Πλανήτη Άρη, που παρουσιάζει μια φωτογραφία του ανοίγματος του Β. Πόλου του Άρη. Μοιάζει με ένα πελώριο κρατήρα. Μπορείτε να διακρίνετε ακόμη και τα σύννεφα μέσα στο άνοιγμα. Συνήθως το άνοιγμα αυτό καλύπτεται από σύννεφα τα οποία διαλύονται με την βοήθεια του εσωτερικού ηλίου αλλά με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο μπορεί κανείς να διακρίνει το γιγαντιαίο μέγεθος τους ανοίγματος. Αυτό πιστεύουμε εμείς ότι είναι το άνοιγμα του Βορείου Πόλου του Άρη.

Θεωρούμε επίσης ότι τέτοια ανοίγματα υπάρχουν και στους πόλους της γης κι έχουμε ενδείξεις από ένα συνάδελφο ερευνητή -τον Τζον Λοφπρικ- που μας αναφέρει ότι ο γιος του διηγήθηκε ένα περιστατικό όταν το σχολείο του είχε καλέσει ένα επιστήμονα από την ΝΑΣΑ να δώσει μια διάλεξη. Μετά το τέλος της διάλεξης, ο γιος του ακολούθησε τον επιστήμονα στο βάθος του διαδρόμου και τον ρώτησε εν ψυχρώ αν υπάρχουν φωτογραφίες του ανοίγματος της γης. Ο επιστήμονας αφού κοντοστάθηκε για λίγο απάντησε πως "ναι έχουμε, τις επεξεργαζόμαστε έτσι ώστε να δείχνουν πως υπάρχουν σύννεφα όταν πλέον δημοσιεύονται".

Αυτές είναι ενδείξεις πως η κυβέρνηση διαθέτει τέτοιες φωτογραφίες αλλά τις αποκρύπτει ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη της ύπαρξης της κούφιας γης από τον Ναύαρχο Μπερντ. Δεν έχουν κοινοποιήσει στο ευρύτερο κοινό αυτή την μεγάλη ανακάλυψη.

Η κούφια γη και τα μυστηριώδη ΑΤΙΑ

Ρόντνεϊ Κλάφ: Θεωρώ ότι τα περισσότερα ΑΤΙΑ προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Διαθέτουμε πληροφορίες ότι όλοι οι πλανήτες καθώς και ο Ήλιος είναι κούφιοι. Ο Δρ Γκριρ προσεγγίστηκε από εξωγήινους και τελικά πείστηκε να τους ακολουθήσει στο φεγγάρι όπου και προσγειώθηκε στο εσωτερικό της σελήνης σε ένα θόλο στη βάση, σε μια εξωγήινη βάση.

Περιέργως ο Δρ Γκριρ διαθέτει ως μάρτυρα έναν πρώην στρατιωτικό. Ένας από τους μάρτυρες που αναφέρει στη μελέτη του περιγράφει πως αυτός μπήκε στο θάλαμο επεξεργασίας φιλμ για να επισκευάσει τον φωτογραφικό εξοπλισμό και τότε του αποκαλύφτηκε από φωτογράφο που ήταν παρών ότι "διαθέτουμε φωτογραφίες από την σελήνη, που λήφθηκαν από το διαστημόπλοιο Απόλλων και πως υπάρχει μια βάση εξωγήινων στο φεγγάρι".

Αυτό μου αποδεικνύει πως ο Χάουαρντ Μέντζερ έλεγε την αλήθεια σχετικά με τους ανθρώπους που τον κατεύθυναν στην άλλη πλευρά του φεγγαριού και πως συνάντησε πολλούς ανθρώπους που προέρχονταν από άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ενδεχομένως όλοι οι πλανήτες να μην κατοικούνται στην επιφάνεια τους αλλά, θα μπορούσαν να κατοικούνται στο εσωτερικό τους.

Πηγή
http://www.pyles.tv/News/theories-synomosias/I-theoria-tis-Koufias-Gis!.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Νερό και υγεία

Νέες μελέτες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για τον ρόλο του νερού, από τη διατήρηση της υγείας μέχρι τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Για την επιστημονική κοινότητα, η πολύπλευρη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία είναι δεδομένη, εν τούτοις επιστημονικές ανασκοπήσεις και νέες έρευνες συνεχίζουν να μελετούν, να διερευνούν και να εμπλουτίζουν την υπάρχουσα γνώση.


Μία μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Reviews, συγκέντρωσε τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το νερό, όπως, για παράδειγμα, τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην υδατική ισορροπία, τις πηγές και τους μηχανισμούς πρόσληψής του, την επίδρασή του στην υγεία κ.ά.

Στη μελέτη αυτή τονίστηκε η ουσιώδης σημασία του για την ομαλή κυτταρική λειτουργία, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και τη λειτουργία όλων των ζωτικών συστημάτων, ενώ αναγνωρίστηκε ο ρόλος του νερού στην αθλητική απόδοση, η οποία επηρεάζεται αρνητικά, ακόμα και από μια αφυδάτωση της τάξης του 2%. Επιπλέον, τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι, σε νοητικό επίπεδο, η ήπια αφυδάτωση διαταράσσει τη διάθεση και τη νοητική λειτουργία, ειδικά σε πολύ νέα ή σε ηλικιωμένα άτομα, σε θερμά κλίματα και σε σωματικά δραστήρια άτομα, ενώ πολυάριθμες μελέτες έχουν αναδείξει την αρνητική επίδρασή της στην ικανότητα συγκέντρωσης, την εγρήγορση και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σε παιδιά, νεαρούς ενήλικες και ηλικιωμένους.

Πολύπλοκη διαδικασία

Στη μελέτη τους, ο Popkins και οι συνεργάτες του τόνισαν ότι, στον άνθρωπο, η διατήρηση της υδατικής ισορροπίας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, που εμπλέκει ευαίσθητους υποδοχείς στην περιφέρεια και τον εγκέφαλο, εγκεφαλικά κέντρα επεξεργασίας, νευρορμόνες, που ελέγχουν π.χ. την αποβολή νερού και νατρίου, και, φυσικά, τα «εκτελεστικά όργανα» (νεφρά, ιδρωτοποιοί και σιελογόνοι αδένες) και η οποία εξασφαλίζεται με δύο βασικούς ομοιοστατικούς μηχανισμούς: έναν που εμπλέκει τα «εκτελεστικά όργανα» και έναν που εμπλέκει το αίσθημα της δίψας.

Ενδεικτικά, όταν το νερό του σώματος μειωθεί, το νερό από το εσωτερικό των κυττάρων μεταφέρεται στο εξωτερικό, κατάσταση που ανιχνεύεται από υποδοχείς (τάσης, πίεσης, ώσμωσης) σε περιφέρεια και εγκέφαλο, ο οποίος μέσω ορμονών δίνει εντολή για τη μείωση της ποσότητας, π.χ., των απεκκρινόμενων ούρων και την πρόκληση του αισθήματος της δίψας. Αρκεί η παρουσία του νερού στη στοματική κοιλότητα για να αναστραφούν οι διαδικασίες (π.χ. να σταματήσει η αντιδιουρητική επίδραση στα νεφρά και το αίσθημα της δίψας), ενώ ακόμα και το είδος του προσλαμβανόμενου υγρού ανιχνεύεται άμεσα και μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική απόκριση.

Ο άνθρωπος είναι ο μόνος, ίσως, οργανισμός, που προσλαμβάνει νερό, όχι μόνο ως πόσιμο νερό σε απόκριση στο αίσθημα της δίψας, αλλά και ως συστατικό τροφίμων (π.χ. σούπες, φρούτα και λαχανικά) και ροφημάτων, όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές και το τσάι, τα αναψυκτικά κ.ά. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε ένα νέο πεδίο ενδιαφέροντος για τους ερευνητές, αφού υποστηρίζεται ότι η τάση του ανθρώπου να πίνει «γευστικά» ροφήματα πιθανόν να συμβάλλει και στην πρόσληψη περίσσειας θερμίδων και την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα. Από την άλλη, υποστηρίζεται ότι η πρόσληψη «ευχάριστων» ροφημάτων έχει το πλεονέκτημα ότι εξασφαλίζει την αναπλήρωση των απωλειών σε υγρά πριν ακόμη εμφανιστεί αφυδάτωση και πυροδοτηθεί το αίσθημα της δίψας.

Η σχέση του νερού με το σωματικό βάρος διερευνήθηκε -επίσης πρόσφατα- σε άλλη μία νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity και η οποία επιβεβαίωσε την πεποίθηση ότι η πρόσληψη μεγαλύτερης ποσότητας νερού, στο πλαίσιο μιας υποθερμιδικής δίαιτας, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση του σωματικού βάρους. Στη μελέτη αυτή, άτομα που ακολούθησαν υποθερμιδική διατροφή και έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, έχασαν τελικά 2 κιλά περισσότερα από άτομα που ακολουθούσαν μόνο την υποθερμιδική δίαιτα, γεγονός που πιθανόν οφείλεται στο προκαλούμενο αίσθημα κορεσμού και τη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης.

Σχέση αιτίου-αιτιατού

Η σημασία της έρευνας αυτής έγκειται στο ότι είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη σε ανθρώπους, που διερευνά την επίδραση αυτή σε ενήλικες, γεγονός σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα, καθώς τα συμπεράσματα τέτοιων πειραματικών ερευνών μπορούν να αποδείξουν σχέση αιτίου-αιτιατού (δηλαδή ότι η υπό μελέτη μεταβλητή οδηγεί στο αποτέλεσμα που παρατηρείται).

Να σημειωθεί ότι το 2010 η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) διατύπωσε συστάσεις για την πρόσληψη νερού, το οποίο προέρχεται από το πόσιμο νερό και το νερό που περιέχεται σε τρόφιμα και ροφήματα κάθε είδους. Σε συνθήκες μέτριας θερμοκρασίας περιβάλλοντος και μέτριας σωματικής δραστηριότητας, η επαρκής πρόσληψη νερού (ΑΙ) εκτιμάται στα 2 λίτρα για τις γυναίκες και στα 2,5 λίτρα για τους άνδρες, ενώ τονίζεται ότι οι ανάγκες σε νερό καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι ο μεταβολισμός, το φύλο, η ηλικία, η σωματική δραστηριότητα και οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη τη θέσπιση συστάσεων για την ποσότητα του νερού που εξασφαλίζει -και προάγει- την υγεία στο σύνολο του πληθυσμού, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν εδραιωθεί αξιόπιστες μέθοδοι για τη μέτρηση του επιπέδου υδάτωσης ή της πρόσληψης νερού.

Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=213933
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : τους Έλληνες ποιος θα τους σώσει;


Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 14.10.2010)



Πηγή
http://greek-cartoons.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ;


Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ


Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=102&m=90836#gallery-item-container
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ :ΕΝΑ – ΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!


Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ



Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=49&m=92909#gallery-item-container
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τη χοληστερόλη




Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=EcOXHSQg3ZM
Διαβάστε περισσότερα...

12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα όνειρα

Τι αποδέχεται η επιστήμηΤα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας για διάφορους λόγους. Στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κάποια όνειρα γινόντουσαν επίσημο θέμα συζήτησης στην σύγκλητο. Γενικότερα σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς αναζητούσαν τα κρυφά μηνύματα τους. Ας αφήσουμε όμως τις υποθέσεις και τις εικασίες και πάμε να δούμε τι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ή αποδεκτό.


1. Ξεχνάμε τω 90% των ονείρων μας
Μέσα σε 5 λεπτά από την στιγμή που ξυπνάμε ξεχνάμε τα μισά όνειρα μας. Σε δέκα λεπτά έχουμε ξεχάσει το 90%.

2. Και οι τυφλοί βλέπουν όνειρα
Όσοι έχασαν την όραση τους μετά την γέννηση τους βλέπουν κανονικά εικόνες στα όνειρα τους. Οι εκ γενετής τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες ωστόσο έχουν όνειρα που βασίζονται σε άλλες αισθήσεις όπως ήχος, μυρωδιά, αφή και συναίσθημα.

3. Όλοι ονειρεύονται
Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν κάποια ακραία ψυχολογική δυσλειτουργία. Όσοι πιστεύουν ότι δεν βλέπουν όνειρα, απλά τα ξαχνάνε.

4. Βλέπουμε μόνο πρόσωπα που γνωρίζουμε ήδη
Το μυαλό μας δεν δημιουργεί πρόσωπα. Στα όνειρα μας βλέπουμε μόνο πραγματικά πρόσωπα πραγματικών ανθρώπων που συναντήσαμε κάποια στιγμή στην ζωή μας αλλά μπορεί να μην τους θυμόμαστε καν. Μπορεί να είναι ακόμα και το πρόσωπο κάποιοι που πέρασε για λίγο μπροστά από το οπτικό μας πεδίο στον δρόμο και δεν δώσμαε καμία σημασία. Οι εικόνες αποθηκεύονται και έχουμε ένα τεράστιο απόθεμα αν και δεν το γνωρίζουμε.

5. Δεν βλέπουν όλοι χρώματα
Το 12% των ανθρώπων βλέπουν μόνο ασπρόμαυρα όνειρα Μελέτες από το 1912 έως το 1950 έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ονείρων ήταν ασπρόμαυρα αλλά αυτά τα αποτελέσματα άρχισαν να αλλάζουν μετά το 1960. Σήμερα μόλις το 4,4% των ονείρων ανθρώπων κάτω των 25 ετών είναι ασπρόμαυρα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την μετάβαση από την ασπρόμαυρη τηλεόραση στην έγχρωμη.

6. Είναι συμβολικά
Αν ονειρευτούμε κάτι συγκεκριμένο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το όνειρο έχει να κάνει με αυτό. Τα όνειρα μιλούν με μία συμβολική γλώσσα.

7. Συναισθήματα
Το πιο σύνηθες συναίσθημα που σχετίζεται με τα όνειρα είναι η έγνοια. Τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τα όνειρα πιο συχνά από ότι τα θετικά.

8. Περιοδικά όνειρα
Αν και τα περισσότερα όνειρα τα βλέπουμε μόνο μία φορά, αρκετοί άνθρωποι έχουν περιοδικά όνειρα δηλαδή βλέπουν το ίδιο αρκετές φορές. Το 70% των γυναικών και το 65% των ανδρών έχουν φέρονται να ζουν αυτή την εμπειρία.

9. Και τα ζώα ονειρεύονται
Μελέτες που έχουν γίνει σε πολλά διαφορετικά ζώα και το αποτέλεσμα ήταν πως όλα έχουν ίδια εγκεφαλική λειτουργία κατά την διάρκεια του ύπνου με αυτή του ανθρώπου. Μπορείτε να βεβαιωθείτε και με ένα πιο απλό πείραμα. Παρατηρείστε ένα σκύλο την ώρα που κοιμάται. Προσέξτε πως κάνει πολλές φορές την κίνηση σαν να τρέχει ή τους τους ήχους όπως όταν αντιδρά σε κάτι!

10. Ενσωμάτωση της πραγματικότητας
Το μυαλό μας παίρνει τα εξωτερικά ερεθίσματα που έχουμε ενώ κοιμόμαστε και βάση αυτών δημιουργεί τα όνειρα. Παράδειγμα: ονειρεύεστε ότι είστε σε συναυλία και την ίδια στιγμή ακούγεται μουσική από το διπλανό δωμάτιο.

11. Άντρες και γυναίκες ονειρεύονται διαφορετικά
Περίπου το 70% των χαρακτήρων που ονειρεύεται ένας άντρας είναι άλλοι άντρες. Από την άλλη στις γυναίκες το ποσοστό είναι 50%-50%. Πέρα από αυτό οι άντρες έχουν γενικά πιο επιθετικά όνειρα απ ότι οι γυναίκες.

12. Προφητικά όνειρα
Ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 38% είχε κάποιο προφητικό όνειρο ενώ το 705 έχει βιώσει déjà vu.

Πηγή
http://periergaa.blogspot.com/2010/10/12.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Tους Ελληνες πότε θα τους απεγκλωβίσετε;




Πηγή
http://anemogastri.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το αρχαίο ξόρκι

του Δημήτρη Καμπουράκη

Για να σας βοηθήσω -αναγνώστες μου- στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, δίνω σήμερα μια αυτούσια παμπάλαια γηθειά της Κρήτης। Χρησιμοποιήστε την εσείς όπως θέλετε, για να προφυλαχθείτε από όποιον κι απ' ότι πιστεύετε ότι σας απειλεί. Στο νησί, γηθειά ονομάζουμε το ξόρκι. Είναι γραμμένη με την προφορά των παλιών και στο τέλος του κειμένου επεξηγώ όσες λέξεις της Κρητικής διαλέκτου μοιάζουν ακατανόητες.


Στην ύπαιθρο της Κρήτης, οι γηθειές επιστρατευόντουσαν με τη συμφωνία και τη συνεργασία της εκκλησίας (παρά την ολοφάνερη ύπαρξη μέσα τους σωρείας παγανιστικών προ-χριστιανικών στοιχείων), όταν οι απλές πρακτικές κατά της βασκανίας (π.χ. ξεμάτιασμα) αποδεικνυόντουσαν ανίσχυρες και αναποτελεσματικές. Τις χρησιμοποιούσαν με φειδώ και όταν ο χτυπημένος από τα κακά πνεύματα (μάτι, λόγια, μαγεία) κινδύνευε να πεθάνει ή να τρελαθεί. Ο κόσμος σεβόταν και φοβόταν πολύ τις γηθειές. Μόνο χερικάρηδες* παπάδες ή χερικαρούδες γυναίκες τολμούσαν να καταπιαστούν μ’ αυτές και να ενεργοποιήσουν τις καθαρτήριες δυνάμεις που κουβαλούσαν οι τρομερές και επίφοβες φράσεις τους. Γηθειά στο στόμα άσχετου ή άπιστου, θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία και για τον πάσχοντα και για τον δήθεν γητευτή.


Όπως θα δείτε διαβάζοντας την, στην αρχή γίνεται επίκληση της αγιότητας της στιγμής του καθαρμού, παρομοιάζοντας την με την ώρα γέννησης του Χριστού. Στις δύο επόμενες παραγράφους περιγράφεται η μανία του κακού πνεύματος να βλάψει και αναφέρονται αυτοί που κινδυνεύουν, στην τέταρτη παράγραφο το κακό στέλνεται να ξεσπάσει πάνω σε άγρια ζώα και βράχια για να απομακρυνθεί απ’ τους ανθρώπους. Στις δύο τελευταίες παραγράφους γίνεται η τελική επίθεση εναντίον του, με τον Θεό να θριαμβεύει και τον άρρωστο να γίνεται καλά.

Η γηθειά
«Στ’ όνομα ντου Θεού και τση Παναγίας. Στσί ‘κοσπέντε Δεκεμπρίου Χριστός γεννάται, τούτ’ η γιώρα* και κείνη, μία λογάται.

Άγγελε Τρισάγγελε, Μιχαήλ Αρχάγγελε. Παρακαλώ το Άγιο σου Πνέμα, η ζάρα η ζαρωμένη* που πάει στη γειτονιά, μην έχει κακό παρατήρημα. Τα μαλλιά τζη κρέμουνται, τα βυζά τζη καίγουνται, τα γυροπόδια τζη τη γης παρακαλούνε.

Στ’ όνομα Σου Θέ μου, Δεσπότη μου Χριστέ μου, Κύριε Ιησού Χριστέ μου. Το κακό νιδί*, το κακό νιπί*, η ζάρα η ζαρωμένη πχαίνει* να θερμίσει, μωρό παιδί στην κούνια να θερμολοήσει* και καλό ζευγάρι να ξεζευγαρώσει και καλό αντρόυνο να ξεχωρίσει και καλό αμπέλι να ξεκουρμουλώσει*.


Άγγελε Τρισάγγελε, παρακαλώ το Άγιο σου Πνέμα, τη ζάρα τη ζαρωμένη να τη στείλεις κάτω στο γιαλό κάτω στ’ ακρογιάλι, να βρεί τ’ άγριου λαφιού την καρδιά να τηνε σκίσει και να τηνε φάει, να βρει τσ’ αγριολαφίνας το γάλα να το πιεί, να βρει χαράκια* να ξεχαρακώσει, πρικούς* καβρούς* να θανατώσει κι από το δούλο τού Θεού να λείπει. Να λείπει το λάβωμα, ο φταρμός*, το βιτσίρισμα*, η ατσιποδιά* και η κακή γλωσσοφαγιά, απού την κεφαλή ντου, απού το στόμα ντου, απού τα μάθια ντου, απού την καρδιά ντου, απού τσι 99 φλέγες του κορμιού ντου.


Πέντε και πέντε δέκα, και πέντε δεκαπέντε, και πέντε είκοσι, και πέντε εικοσπέντε, και πέντε τριάντα, και πέντε τριάντα πέντε, και πέντε σαράντα. Σαράντα Αγιοί βοηθάτε ντου. Άλφα μία, άλφα δύο, άλφα τρείς, άλφα τέσσερις, πέντε άλφα. Δυό μάθια σε φταρμίσανε, τρία πράμματα σε γιάνανε. Το Πατρί και το Υιώ και το Αγίω Πνέματι.


Απού σε φτάρμιζε, να βγεί τ’ αμάτι ντου. Το δεξί γη το ζερβό; Όποιο θέλει ο Θεός. Δέξου γης το βάρος του και δώς του την υγειά ντου.»


Ο θεραπευτής έπρεπε να πει τη γητειά τρεις φορές πάνω από το κεφάλι του πάσχοντα κι έπειτα να τον φτύσει εννιά φορές. Μετά τον σταύρωναν με λάδι απ’ το καντήλι και τον ράντιζαν με αγίασμα, ει δυνατόν από Μεγάλο Αγιασμό καλορίζικων εκκλησίας.


*Χερικάρης: Αυτός που πιάνουν τα διαβαστικά του.
*Γιώρα: Ώρα.
*Ζάρα ζαρωμένη: Μεταφορικά, αυτός/ή που ματιάζει ή και το ίδιο το κακό μάτι. Ζάρα ονομάζουν στην Κρήτη ένα είδος λευκής κουκουβάγιας, της οποία το κρώξιμο μοιάζει με κλάμα και το άκουσμα του ταυτίζεται με την κακοτυχία. Εκτός από ζάρα, τη λένε και σκλώπα.
*Κακό νιδί: (Κακώς ιδείν). Κακό μάτι.
*Κακό νιπί: (Κακόν ειπείν). Κακός λόγος, γλωσσοφαγιά.
*Πχαίνει: Πηγαίνει.
*Θερμολοήσει: Να φέρει πυρετό.
*Ξεκουρμουλώσει: Κουρμούλα λέγεται το κλίμα του αμπελιού. Ξεκουρμουλώνω σημαίνει χαλάω το αμπέλι.
*Χαράκι: Μεγάλος βράχος
*Πρικός: Πικρός
*Καβρός: Κάβουρας
*Φταρμός: Μάτιασμα. Αντιστοίχως, φταρμίζω σημαίνει ματιάζω.
*Βιτσίρισμα: Βιτσιρά ονομαζόταν αυτό που παθαίνει κανείς, όταν έρθει σ’ επαφή με κακά δαιμόνια.
*Ατσιποδιά: Βαριά και συνεχόμενη κακοτυχία

Πηγή
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=69&smid=379&ArticleID=4146&reftab=218&t=%CE%A4%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BE%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%B9-
Διαβάστε περισσότερα...

τιποτα καινουργιο ..... απο φαντασια ΜΗΔΕΝ

Σερφαροντας στο διαδικτυο επεσα επανω στις γελοιογραφιες εναν αιωνα πριν ....

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ....

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθεί να συνεργαστεί με τις Ευρωπαϊκές Μεγάλες Δυνάμεις, από τις οποίες, εκτός από την τεχνογνωσία τους, που την εκμεταλλεύεται για την ανάπτυξη της χώρας μετακαλώντας κυρίως Γάλλους ειδικούς για την εκπαίδευση του στρατού ή για μεγάλα τεχνικά έργα (διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, ίδρυση «Σιδηροδρόμων Πειραιώς-Αθηνών-Πελοποννήσου»-Σ.Π.Α.Π. και Αθηνών- Λάρισας), ζητά και την οικονομική ενίσχυσή τους. Τα δάνεια της Ελλάδας από τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις σχολιάζει ο γελοιογράφος με τον Τρικούπη να προσπαθεί να αρπάξει όσα εκατομμύρια καταστεί δυνατό, σαν να έχει πιστέψει πως, αφού τον εμπιστεύονται, έχει βρει την …«κότα με τα χρυσά αυγά»! Η Ευρώπη, όμως, όπως μπορεί να δει καθένας, δεν είναι διατεθειμένη να του παραχωρεί αφειδώς τα …χρυσά αυγά της, αλλά, όπως η κλώσσα, προστατεύει το χρήμα της από τη δανειολήπτρια Ελλάδα με την καταρρέουσα οικονομία. Τα μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά έργα των κυβερνήσεων του Τρικούπη σε συνδυασμό με τις αρνητικές εθνικές, κοινωνικές και πολιτικές συγκυρίες (για παράδειγμα η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από το αντίπαλο κόμμα του Δηλιγιάννη, όταν αναλάμβανε την κυβέρνηση την εποχή εκείνη), θα οδηγήσουν τη χώρα στην εθνική χρεοκοπία του 1893. Ας παρατηρήσουμε επιπλέον πως ο Τρικούπης πλησιάζει τις ισχυρές χώρες έχοντας βγάλει το καπέλο του δείχνοντας σεβασμό προς αυτές και αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά τους.

Ø Χαρακτηριστική και ιδιαίτερα σκωπτική και η δεύτερη γελοιογραφία της αντιπολίτευσης, που σχολιάζει την κατάσταση της χώρας μετά τη γνωστή φράση που ξεστόμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και η οποία σημειώνεται στο κάτω μέρος της γελοιογραφίας και της ζωγραφισμένης κυκλικής κορνίζας με την οποία περιβάλλεται η φιγούρα του Τρικούπη. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ζωγραφισμένα στοιχεία της κοινωνικής πραγματικότητας: τα σπίρτα που η εμπορία τους ανήκε στο «Ελληνικό Κρατικό Μονοπώλιο» ως έμμεσος φόρος για την αποπληρωμή των εθνικών δανείων, θεσμός που τηρήθηκε μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα – άδεια ντουλάπια (ερμάρια) στα οποία κυκλοφορούν μόνο ποντικοί! – ζητιάνος – εξαντλημένος από την πείνα άνθρωπος, «θύμα της πείνας» αναγράφεται – καχεκτικοί άνθρωποι (ψηλόλιγνος με κοινό καπέλο και γραμμωτό ανθρωπάκι με ημίψηλο καπέλο που ίσως δείχνει τη μείωση της δύναμης της αστικής τάξης) και ξένο νόμισμα, «Ναπολεόνι», για να θυμίζει τα επαχθή δάνεια…

ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ...

μια ακομα αποδειξη οτι η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ..

Πηγή
http://garv.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=25716&blid=64
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο : Μετενσάρκωση

- Ρε Θανάση, εσύ πιστεύεις στη μετενσάρκωση;
- Τι είναι μετενσάρκωση;
- Ε αυτό που λένε ότι άμα πεθάνεις, ξαναγυρίζεις στη γη με άλλη μορφή, σαν ζώο ας πούμε ή σαν φυτό και κάτι τέτοια ...
- Δεν το ξέρω το θέμα ...
- Τότε, θα κάνουμε μια συμφωνία. Όποιος πεθάνει πρώτος, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον άλλο και να του πει τι γίνεται εκεί πάνω, αν όλα αυτά είναι αλήθεια και αν ξαναγυρίζει κανείς εδώ κάτω με άλλη μορφή.

- Εντάξει φίλε, έτσι θα γίνει!

Μετά από χρόνια, πεθαίνει ο Θανάσης πρώτος και ο φίλος του περιμένει να δει αν θα είναι συνεπής στη συμφωνία τους κι αν θα επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί του.

Μήνες μετά από τη κηδεία, όπως κοιμότανε στο κρεβάτι του ακούει κάποιον να τον φωνάζει με τρομερή φωνή...

- Ναι;
- Έλα φιλάρα, ο Θανάσης είμαι. Δεν επικοινώνησα μαζί σου τόσο καιρό γιατί είχα πάθει υπερκόπωση....

Ο άλλος ενθουσιάζεται που ακούει το φίλο του μετά από τόσο καιρό και αρχίζει να τον ρωτάει:

- Πώς περνάς ρε Θανασάρα, τι γίνεται εκεί πάνω;
- Ζωή και κότα φίλε μου... Ξυπνάω το πρωί, τρώω, μετά κάνω έρωτα,μετά ξανά τρώω, ξανακάνω έρωτα... Αυτό γίνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ! Όλο φαγητό και έρωτα είναι η ζωή μου...
- Πως είναι, βρε Θανάση μου, στον Παράδεισο;;;

- Ποιόν Παράδεισο ρε φίλε; Κόκορας σε ορνιθοτροφείο στα Μέγαρα είμαι!!!!

Πηγή
http://gerodimos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=27391&blid=370

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 256 ΧΡΟΝΙΑ!!

Μεγάλωσε 180 παιδια ενώ οι 23 γυναικες που είχε πέθαναν πολυ πριν απο τον ίδιο.

Διαβάστε την σύντομη ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο απο καθε αλλο άνθρωπο πάνω στη γη Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά...


Σύμφωνα με τους New York Times μετα απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπιτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε:

«Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν...

χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος»

Οι άνθρωποι τοτε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια..

Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677.

Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες).

Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;

Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να' χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον...

Πηγή
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6437:------256--&catid=93:2009-04-06-06-22-43&Itemid=121
Διαβάστε περισσότερα...

Πως φτάσαμε ως εδώ!

Τo Greek American news Agency.com αποκαλύπτει-για την ακρίβεια δημοσιοποιεί ευρύτερα - σήμερα ένα έγγραφο βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ειδικότερα για την οικογένεια Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου! Το έγγραφο που θα δείτε -και έχουμε διασταυρώσει- αφορά μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμερικανική κυβέρνηση και την χρηματοδότηση του ΠΑΚ, μετέπειτα Πανελληνίου Σοσιαλιαστικού Κινήματος. Πριν διαβάσετε περισσότερα για το έγραφο φωτιά, για το οποίο στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε επίσημο επίπεδο εντός της Βουλής των Ελλήνων το μόνο που θα ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι δύο και πολύ βασικά ερωτηματικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η : "αυτή η μυστική και απόρρητη συμφωνία με ....

ους Αμερικανούς δεσμεύει και τον σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό (υιό του Ανδρέα) Γιώργο Παπανδρέου ;"

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Ποια σχέση αυτή η μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την μυστική συμφωνία της (τότε ΠΑΣΟΚ) Ελληνικής κυβέρνησης με το μεγάλο εθνικό -ανεξερεύνητο ακόμα και χωρίς απόδοση ποινικών ευθυνών - της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ τον Ιούνιο του 1989; !Διαβάστε με προσοχή το κείμενο του εγγράφου καθώς και τις παρατηρήσεις που το συνοδεύουν...

Andreas_Papandreou

Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει.

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε:

Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...


Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει στην Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.

George_Papandreou

Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα, κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος, όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον (άλλον εθνοπατέρα) Κωνσταντίνο Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).
Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...) ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).
Εν ολίγοις (και με απλά λόγια καθαρά και σταράτα) ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, ως άριστος ψυχολόγος των μαζών και μέγας δημαγωγός, δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ (=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).

Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας (Παπανδρέου) μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τι λέει το κείμενο:

1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.
2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ
3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.
4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.
5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)
7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Andreas Papandreou

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.
Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...

πηγή εγγράφου:

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

Πηγή
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6433:2010-10-16-15-37-37&catid=39:2009-02-05-10-45-54&Itemid=69
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Άραγε,τι θα λένε για όσους δεν είπαν ΟΧΙ στην Τρόικα μετά από μερικές δεκαετίες;


Η απάντηση είναι πολύ εύκολη:Ό,τι θα λέγαμε κι εμείς για τους προγόνους μας,αν το 1940 είχαν πει ΝΑΙ ή είχαν δηλώσει...παρών,απέναντι στην ιταλική επίθεση!



Πηγή
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html
Διαβάστε περισσότερα...