Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ "ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ" ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το πρόσωπό του. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο αποτελεί αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Στη Μεσαιωνική Ευρώπη η ομορφιά θεωρούνταν συνώνυμη με την αρετή και η ασχήμια σημάδι του κακού. Αλλά και σε πιο πρόσφατες περιόδους η φρενολογία , δηλαδή η μελέτη του σχήματος του κρανίου, χρησιμοποιήθηκε συχνά για να ‘’προσδιορίσει’’ την ενοχή των υπόπτων για εγκλήματα.


Παρόλο που αυτές οι ‘’προχωρημένες’’ ιδέες δε φαίνεται να επαληθεύονται από σύγχρονες μελέτες, εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι ορισμένες πτυχές του προσώπου μπορούν να μας επιτρέψουν να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για τους άλλους. Αν και είναι αμέτρητα τα σημεία ενός προσώπου που μπορούν να αναλυθούν, ας σταθούμε στα βασικότερα από αυτά.

Σχήμα προσώπου

Στρογγυλό: Τα άτομα με στρογγυλό σχήμα προσώπου θεωρούνται συναισθηματικά, ευαίσθητα και στοργικά. Έχουν δυνατές σεξουαλικές φαντασιώσεις και απολαμβάνουν τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις.

Μακρόστενο: Όσοι έχουν μακρόστενο πρόσωπο είναι μάλλον πρακτικοί, μεθοδικοί και έχουν την τάση να κουράζονται εύκολα. Είναι πιο πιθανό να έχουν μυϊκή ή αθλητική σωματική διάπλαση, που για κάποιους συνεπάγεται και ναρκισσισμό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις.

Τετράγωνο: Ένα τετράγωνο πρόσωπο συνδέεται με τη φωτιά και μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο που έχει αυτό το σχήμα προσώπου είναι επιθετικό, φιλόδοξο και αυταρχικό, ενώ έχει απόλυτο και αναλυτικό μυαλό και ιδιαίτερη αποφασιστικότητα.

Τριγωνικό: Αυτά τα σχήματα προσώπου παραδοσιακά συνδέονται με λεπτό σωματότυπο και διανοητικό χαρακτήρα. Οι Κινέζοι θεωρούν το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου ενδεικτικό της δημιουργικότητας και της ευαισθησία αλλά και του φλογερού ταμπεραμέντου.

Μέτωπο

Το φαρδύ μέτωπο υποτίθεται ότι είναι σημάδι εξυπνάδας και πρακτικότητας αλλά σημαίνει και ότι το άτομο που έχετε μπροστά σας έχει φαντασία και πολλές ιδέες. Αν ένα άτομο έχει επίπεδο μέτωπο, αυτό δείχνει ότι είναι ρεαλιστής, λογικός και εκφράζεται με πράξεις. Όταν κάποιος έχει ένα ‘’υπερβολικά’’ μεγάλο μέτωπο, είναι μάλλον ονειροπόλος και άτομο που χρειάζεται σταθερό σχέδιο δράσης για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του.

Μάτια

Λένε ότι τα μάτια είναι ‘’ο καθρέφτης της ψυχής’’. Το σχήμα του ματιού μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αρκετά πράγματα.

Τα μεγάλα μάτια που λάμπουν είναι πιο ‘’καθαρά’’ από τα μικρά, σπινθηροβόλα μάτια που βγάζουν προς τα έξω ένα νευρικό ταμπεραμέντο. Τα μάτια με ακανόνιστο σχήμα δείχνουν ένα άτομο που κοιτάζει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συχνά αντιμετωπίζει με ανατρεπτικό τρόπο τα προβλήματα, χάρη στην ευστροφία του.

Μάτια που έχουν ανοδική κλίση δείχνουν κάποιον οπορτουνιστή και άτομο που ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Τέλος τα βαθιά μάτια ανήκουν σε ανθρώπους με έντονη και κτητική (αλλά παρατηρητική) φύση και συνδέονται συχνά με συγγραφείς και δημιουργούς.

Η απόσταση των ματιών μπορεί επίσης να είναι αποκαλυπτική. Τα μάτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση δείχνουν μια στενή αντίληψη του κόσμου, ενώ τα μάτια που είναι σε πιο μεγάλη απόσταση σημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μάλλον ανοιχτόμυαλο άτομο.

Τέλος δείξτε προσοχή στο ‘’βλέμμα’’, που μπορεί να πει όσα δε λένε τα χείλη. Πολλές φορές μπορείτε να καταλάβετε αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι κρύος, σκληρός, ζεστός ή ερωτικός μόνο και μόνο από το βλέμμα του.

Φρύδια

Τα λεπτά και καλοσχηματισμένα φρύδια υποτίθεται ότι δείχνουν κάποιον που είναι αρκετά αμφίρροπος και ενίοτε χωρίς αυτοπεποίθηση. Αντίθετα τα άτομα με πυκνά φρύδια συνήθως έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα και είναι επιρρεπή στην κτητικότητα και τη ζήλια.

Μύτη

Μια μεγάλη μύτη δείχνει αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και τόλμη. Όσο πιο χοντρή είναι η άκρη της μύτης, τόσο πιο επιρρεπές είναι το άτομο στη χρήση βίας. Η γαμψή μύτη θεωρείται σημάδι ισχυρής θέλησης και ανεξαρτησίας, ενώ η στραβή μύτη δείχνει κοινωνικότητα και εξωστρέφεια.

Στόμα

Το στόμα συνδέεται με την επικοινωνία και τον αισθησιασμό. Όταν τα πάνω χείλη είναι λεπτά και τα κάτω πιο χοντρά αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποιον που δεν μπορεί να δώσει σε μια σχέση. Το αντίθετο σημαίνει ότι το άτομο είναι υπερβολικά δοτικό.

Τα σαρκώδη χείλη δείχνουν στοργικό και ευαίσθητο χαρακτήρα, ενώ τα μικρά χείλη είναι ενδεικτικά μιας μάλλον εγωκεντρικής και εσωστρεφούς προσωπικότητας.

Σαγόνι

Ένα έντονο σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει ένα πολύ ισχυρό σύστημα αξιών. Όσο πιο έντονο είναι το σαγόνι ενός ατόμου τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του. Επίσης τα συγκεκριμένα άτομα είναι συνήθως πεισματάρηδες.

Αντίθετα το πιο ‘’διακριτικό’’ σαγόνι δείχνει κάποιον που έχει πιο αδύναμη προσωπικότητα και δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων.

Ρυτίδες

Το ‘’πόδι της χήνας’’, δηλαδή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, για κάποιους είναι οι ‘’γραμμές της χαράς’’. Θεωρείται ότι είναι σημάδι ανοικτής καρδιάς και το συναντάμε σε άτομα που σκορπάνε γύρω τους χαρά.

Οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης που εμφανίζονται ανάμεσα στα μάτια αποκαλύπτουν ένα λογικό άτομο, που εργάζεται σκληρά και είναι πολύ αποφασιστικό.

Οι γραμμές που εκτείνονται από τη μύτη μέχρι το στόμα ονομάζονται γραμμές ‘’σκοπού’’। Η εμφάνιση αυτών των γραμμών χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους.

Πηγή

http://www.cosmo.gr/Health/276420.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πάμε video club: Edge of Darkness (2010)


Mel Gibson ... Thomas Craven

Ray Winstone ... Jedburgh

Danny Huston ... Jack Bennett

Shawn Roberts ... David Burnham

David Aaron Baker ... Millroy

Jay O. Sanders ... Bill Whitehouse

Πληροφορίες
http://www।imdb.com/title/tt1226273/

Υπόθεση: Η ταινία "Στην Άκρη του Νήματος" είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο θρίλερ που διαδραματίζεται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικού κόσμου. Ο Τόμας Κρέιβεν (Μελ Γκίμπσον) είναι ένας βετεράνος του Ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος της Βοστόνης και ανύπανδρος πατέρας. Όταν η 24χρονη μοναχοκόρη του Έμμα (Μπογιάνα Νοβακόβιτς) δολοφονείται στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, όλοι υποθέτουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν εκείνος. Πολύ σύντομα όμως, οι υποψίες του Τόμας στρέφονται αλλού και ξεκινά μια αποστολή προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και την δολοφονία της. Οι έρευνές του, τον οδηγούν σε έναν επικίνδυνο κόσμο επιχειρηματικών συγκαλύψεων, κυβερνητικών σκευωριών και δολοφονιών – και στον σκοτεινό κυβερνητικό επιτελή Ντάριους Τζέντμπεργκ (Ρέι Γουίνστοουν), που έχει αναλάβει να εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Η μοναχική αναζήτηση του Κρέιβεν για τον θάνατο της κόρης του, μεταμορφώνεται σε μια οδύσσεια συναισθηματικής ενδοσκόπησης και μεταμέλειας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάμε video club: Triage (2009)


Colin Farrell ... Mark Walsh

Jamie Sives ... David

Paz Vega ... Elena Morales

Kelly Reilly ... Diane

Branko Djuric ... Dr. Talzani

Mozaffar Shafeie ... Talzani's Assitant

Πληροφορίες
http://www.imdb.com/title/tt1217070/

» Υπόθεση:
O Mαρκ (Κόλιν Φάρελ) και ο Ντέιβιντ (Τζέιμι Σάιβς) είναι απεσταλμένοι φωτογράφοι στον πόλεμο του Κουρδιστάν. Ο Μαρκ που είναι φιλόδοξος,
θέλει να συνεχίσει την αποστολή για λίγες ακόμα μέρες, μέχρι να βγάλει την ιδανική φωτογραφία, ενώ ο Ντέιβιντ, εξαντλημένος από την απελπισία
και την βία του πολέμου, αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο σπίτι, όπου τον περιμένει η έγκυος σύζυγός του, Νταϊαν. Βαριά τραυματισμένος, ο Μαρκ θα
καταλήξει σε ένα νοσοκομείο στις σπηλιές του Χαρίρ, όπου παλιότερα είχε δει και καταγράψει τον Δόκτωρ Ταλζάνι (Μπράνκο Τζούρικ) να παίζει
τον ρόλο του Θεού, αποφασίζοντας για την μοίρα των ασθενών βάσει χρωματιστών ετικετών. Στις κίτρινες ο ασθενής έχριζε περίθαλψης, στις μπλε
καταδικαζόταν σε θάνατο. Τώρα που είναι αυτός ασθενής, θα έρθει αντιμέτωπος με την φρικαλεότητα του πολέμου, βλέποντας την ζωή του
να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την κρίση του γιατρού Ταλζάνι.

Download:
FLVMP43GP
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

diamondsΥπάρχουν διαμάντια στη Βόρεια Ελλάδα; Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Δημήτρη Κωστόπουλο, υπάρχουν, αν και δεν πρόκειται περί διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, συγκεκριμένες περιοχές είναι άμεσα συγκρίσιμες - αν όχι μεγαλύτερες- με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ (Kokchetav) του Καζακστάν.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου εμφανίζονται πετρώματα του φλοιού, μεταμορφωμένα σε συνθήκες υπερυψηλών πιέσεων, με υψηλό δυναμικό, σε διαμάντια, περιλαμβάνουν τους ορεινούς όγκους των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία και μία στενή ζώνη που εκτείνεται ασυνεχώς -κατά μήκος 100 χιλιομέτρων και πλέον- από το Κάτω Νευροκόπι του νομού Δράμας μέχρι τη Σιδηρώ του νομού Έβρου, διατρέχοντας έτσι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η δεύτερη είναι άμεσα συγκρίσιμη, αν όχι μεγαλύτερη, με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ του Καζακστάν, διαπιστώνει ο επιστήμονας.

Τα διαμάντια, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίζονται ως εγκλείσματα σε διάφορα ορυκτά όπως το ζιρκόνιο, ο γρανάτης και ο βιοτίτης, και έχουν μεγέθη που κυμαίνονται από 2 έως 150 χιλιοστά του χιλιοστού. Συγκριτικά, εξηγεί πως στο Καζακστάν, περίπου 80% των διαμαντιών έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 20 έως 70 μικρόμετρα.

Τα ελληνικά διαμάντια έχουν πιστοποιηθεί με τη μέθοδο φασματοσκοπίας λέιζερ Ράμαν καθώς και με τη μέθοδο περιθλασιμετρίας ακτίνων Χ. Μία σύγκριση των πιστοποιημένων περιοχών αδαμαντοφόρων πετρωμάτων του φλοιού ανά τον κόσμο, μεταξύ των ετών 1999 και 2003, καταδεικνύει, την αποδοχή της Ροδόπης ως μία τέτοια περιοχή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήδη από το 2003, επισημαίνει ο ακαδημαϊκός.

Η εμπειρία από το Καζακστάν έχει δείξει ότι τα αδαμαντοφόρα πετρώματα καταλαμβάνουν επιμήκεις ζώνες, των οποίων τα πάχη κυμαίνονται από 2-80 μέτρα, ενώ το συνολικό πάχος του κοιτάσματος (ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης) δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες μέτρα. Οι ζώνες αυτές βυθίζονται με μεγάλες κλίσεις (60-80°) υπό το έδαφος. Οι τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες μεταξύ της αδαμαντοφόρου ζώνης της Βόρειας Ελλάδας και αυτής του Καζακστάν συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι, τα πιθανά ελληνικά αποθέματα είναι συγκρίσιμα με αυτά του Καζακστάν.

Βέβαια, ο σχηματισμός πλήρους εικόνας περί του μεγέθους και της έκτασης των ελληνικών αδαμαντοφόρων κοιτασμάτων θα προκύψει μόνο μετά το πέρας εκτεταμένων επιστημονικών ερευνών, τονίζει ο κ. Κωστόπουλος και προσθέτει ότι δεν πρόκειται περί διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μελέτες τέτοιου είδους απαιτούν σημαντικά ακριβό εργαστηριακό εξοπλισμό και υποδομή। Η συμβολή λοιπόν της πολιτείας είναι απαραίτητη για τη συνέχιση παρομοίων μελετών, που τοποθετούν την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον κοιτασματολογικό χώρο, καταλήγει ο κ. Κωστόπουλος.

Πηγή

http://www.liako.gr/news/home/21725-diamonds.html Διαβάστε περισσότερα...