Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Νέα ταμπέλα για το κάπνισμα

H νέα ταμπέλα θα αναρτηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε όλα τα καλά... εστιατόρια του Κολωνακίου... Μετά το επεισόδιο που είχε ο υπουργός κ. Παμπούκης σε εστιατόριο του Κολωνακίου, αν είναι δυνατόν κάτι ανεγκέφαλα γκαρσόνια ζήτησαν από... έναν ολόκληρο υπουργό... να μην ανάψει τσιγάρο!!!
Ρεεε πάτε καλά ρε ...στον υπουργό!!!
Γι' αυτό και δεν πάμε καλά σε αυτόν τον τόπο...
ΝΤΡΟΠΗ ...ΡΕ...
ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ...ΡΕΕΕ






Πηγή
http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_2504.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ



Διαβάστε περισσότερα...

www.666.com!

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή στην "Ελεύθερη Ωρα" και πιστεύουμε ότι έχει εξαιρετικό... διαδικτυακό ενδιαφέρον:
Κύριε Δ/ντα,

Σας εσωκλείω αντίγραφο σελίδος του υπομνήματος στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο του καθηγ. Π. Τρεμπέλα, δια να διαπιστώσετε ότι τα 3 εξάρια δεν αφορούν μόνο την κάρτα του πολίτη, όπως λέγεται και όπως τόσος θόρυβος γίνεται και μάλιστα με ύπαρξη «προ καιρού» - όπως λέει και η Γραφή – «μαρτύρων», αλλά αφορούν πλέον στην Ανθρωπότητα, αφού καμουφλαρισμένα δια των WWW κατέκλυσαν ήδη την υφήλιο, μέσω του Διαδικτύου, και καλώς ή κακώς όλοι τα χρησιμοποιούμε και η εφημερίδα σας.

Όπως αποδεικνύεται κ. Δ/ντά η αριθμητική αξία του γράμματος –W- είναι –6- «γνωστού όντος ότι τα φωνήεντα δεν αποτελούσι μέρος του εβραϊκού αλφαβήτου (S) όπως επί λέξει αναφέρεται στην επισυναπτομένη ως άνω σελίδα του βιβλίου του καθηγ. Π. Τρεμπέλα.

Εδώ λοιπόν «ο κόσμος το’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»! Και όταν λέγω «ο κόσμος», εννοώ τον… κόσμο των σιωνιστών, και όχι βεβαίως όλους τους άλλους, που ως φαίνεται αγνοούν ότι πίσω από τα – WWW – κρύβεται, εν είδει κρυπτογραφήματος σατανικού, ο αριθμός του αντιχρίστου – χξς- κατά την Αποκάλυψη, ή τα τρία εξάρια της εποχής μας.

Μια πρώτης τάξεως λοιπόν ευκαιρία, είναι, εφ’ όσον όπως διαπίστωσα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος μας το εγνώριζε αυτό – αφού με ευχαρίστησε δια την πληροφορία με επιστολή του – ούτε ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΙ – όπως μου είπε ο κ. Κώστας της γνωστής μεταμεσονύκτας εκπομπής – ούτε θεολόγοι, ούτε ο «Ορθόδοξος Τύπος», ο οποίος επιγράφει επιστολή μου με τον χαρακτηρισμό «Αποκαλυπτικόν», μια πρώτης τάξεως ευκαιρία δίδεται λοιπόν στην εφημερίδα σας, να αποκαλύψη ότι τα τρία WWW, εκτός του ότι σημαίνουν «Παγκόσμιος πληροφοριακός ιστός» «WORLD WIDE WEB» (Μπαμπινιώτης) έχουν και την αριθμητική αξία – 666 -.

Και ενώ θα ηδύναντο να αποδώσουν τη φράση «Παγκόσμιος Πληροφοριακός Ιστός» (εάν θυμάμαι τα λίγα αγγλικά μου) κατά κυριολεξία με τις λέξεις UNIVERSAL INFORMATION WEB, εξ επίτηδες χρησιμοποιούν τις λέξεις WORLD WIDE WEB, που αποδίδουν μεν το ίδιο, νόημα περιφραστικώς όμως, για να τους… «βγαίνουν» τα τρία εξάρια!!!!

Είτε πάντως για να προκαλέσουν, είτε όχι, είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Αποκάλυψη του Ιωάννου δοξάζεται (αφού τις δίδουν τόση σημασία) και η Χριστιανική πίστις περιτράνως επαληθεύεται παρά την επιθυμία της απιστίας, δια να ισχύη πάντοτε ο του Κυρίου λόγος «…ότι εάν ούτοι (απο)σιωπήσωσιν, οι λίθοι – εν προκειμένω οι αριθμοί – κεκράξονται».

Και αν χρησιμοποιούμε τώρα τα 3 WWW με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ας γνωρίζουμε τουλάχιστον την κρίσιμη σημασία τους και που τελικώς αποβλέπουν οι σκοτεινές δυνάμεις και πως πυρετωδώς και υπούλως προετοιμάζονται για την παγκόσμιο επικράτησή τους, για την οποία – επικράτησή τους – δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Χριστός με τα «βλέπετε» και «προσέχετε» του Ευαγγελίου Του, μας προειδοποιεί αφενός μεν να επαγρυπνούμε, αφ’ ετέρου δε να καλλιεργούμε και την θυσιαστική διάθεση (όχι πάντως «προ καιρού» όπως δυστυχώς ενήργησαν οι αστυνομικοί εκείνοι αγνοούντες προφανώς τα χριστιανικά πράγματα, ίσως με αδιάκριτη καθοδήγηση), για να αποδείξουμε – την εποχή του Αντιχρίστου πλέον και όχι την εποχή των προδρόμων του, που ζούμε τώρα – και εμπράκτως και όχι μόνο με λόγια την εις τον Θεό πίστη μας.

Και λέγων κ. Δ/ντά, «προ καιρού» διότι κατά την Αποκάλυψη πρέπει πρώτα να έλθουν οι «δύο μάρτυρες» (Αποκ. Ια-3) οι οποίοι θα «προφητεύσουν επί ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα ή μήνας τεσσαράκοντα δύο» και μετά θα έλθη ο αντίχριστος για να επιβάλη το χάραγμα σε όσους το δεχθούν.

Εάν λοιπόν με το να πάρουμε τις κάρτες του πολίτη οδηγούμαστε από τώρα στην αιώνια κόλαση, τι νόημα θα έχη να έλθουν εκ των υστέρων οι δύο αυτοί μάρτυρες (ο πρ. Ηλίας και ο Ενώχ) για να κηρύξουν μετάνοια στον κόσμο «περιβεβλημένοι σάκκους»;

Αραγε αυτοί που από τώρα ξεσηκώνουν τον κόσμο «θέλοντες είναι νομοδιδάσκαλοι, μη νοούντες μήτε α λέγουσι μήτε περί τίνων διαβεβαιούνται» δηλαδή «θέλουν να παρουσιάζωνται ως διδάσκαλοι και δεν καταλαβαίνουν ούτε εκείνα που λέγουν, ούτε εκείνα δια τα οποία δίδουν αυθεντικάς διαβεβαιώσεις» καλά θα κάνουν να αποζημιώσουν τώρα τους «προ καιρού» μάρτυρας, ή να φροντίσουν να τους αποκαταστήσουν, για να μην καταστραφούν τόσες οικογένειες αδίκως.

Μετά τιμής
Σπήλιος Ν. Παναγιωτόπουλος
ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – Αγ. Βασίλειος

Υ.Γ. Δεν είναι ηλίθιοι να γνωρίζουν όλοι για όλα και το μόνο που αγνοούν είναι τι θα γίνη με το αιώνιο μέλλον τους; Όταν όμως οι δύο προαναφερθέντες μάρτυρες αφού φονευθούν από τον αντίχριστο μετά τρεις μέρες θα αναστηθούν και αυτοί, όπως τότε ο Χριστός, τότε θα καταλάβουν ότι δεν λέει «παραμύθια» η Αποκάλυψη, αλλά τότε θα είναι πια αργά, αφού η πώρωσίς των θα έχει ήδη συντελεσθή, αφού από τώρα αυτή ενεργείται και βλέποντας τα σημεία των καιρών δηλαδή την επαλήθευση της Αποκαλύψεως προς το «χάραγμα» που πλησιάζει, μένουν αναίσθητοι και περί άλλων τυρβάζουν, ως ασυνείδητοι πλέον.


Πηγή
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/12/www666com.html

Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΙΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ- ΑΕΚ 1- 3



Σε… περίπατο στην λάσπη μετέτρεψε η ΑΕΚ το εκτός έδρας παιχνίδι με την Χάιντουκ Σπλιτ, καθώς πήρε τη νίκη με 3-1 στην Κροατία στα πλαίσια της πέμπτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.


Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και τα κατάφεραν. Μέχρι το 62’ το σκορ ήταν ήδη 2-0, από εύστοχο πέναλτι του Σκόκο και καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά, ενώ ο Μπλάνκο στο 84’ έβαλε το… κερασάκι στον θρίαμβο. Στην συνέχεια όμως οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ χαλάρωσαν και αυτό το πλήρωσαν, αφού στο 90΄ ο Μπουλιάτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς σε συνδυασμό με το 3-1 της Ζενίτ κόντρα στην Άντερλεχτ, η ΑΕΚ είναι πλέον μόνη δεύτερη με τρεις πόντους διαφορά από τους Βέλγους. Αυτό σημαίνει, πως στην τελευταία αγωνιστική εντός έδρας κόντρα με την αδιάφορη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, η Ένωση θα χρειάζεται μόνο έναν βαθμό για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης.

Ντιόπ και τρεις «κόφτες»

Η ισοπαλία θα ήταν ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ και για αυτό τον λόγο ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του στο γήπεδο με σύστημα 4-3-3, σε μία προσπάθεια να… θωρακίσει το κέντρο του. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Σάχα, στα δεξιά της άμυνας ξεκίνησε ο Γιάχιτς, αριστερά ο Καράμπελας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Μανωλά και Δέλλα. Στην μεσαία γραμμή τα τρία κεντρικά χαφ ήταν οι Μάκος, Γκέντσογλου και Ντιόπ, δεξιά σε ρόλο εξτρέμ ήταν ο Μπέρνς, αριστερά ο Σκόκο και μόνος του στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Προβλήματα και απειλές…

Παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο ματς. Μάλιστα, ο Σκόκο στο 2’ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η Χάιντουκ έχασε μία τεράστια ευκαιρία. Ύστερα από λάθη των Καράμπελα και Ντιόπ , οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα και ο Σαρμπίνι έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σάχα. Στην επαναφορά ο Τομάσοφ έπιασε νέο σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως δεν σημάδεψε καθόλου καλά. Η φάση αυτή ανέβασε το ηθικό των Κροατών, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα αμυντικά προβλήματα των «κιτρινόμαυρων».

Η Χάιντουκ στην συνέχεια έβγαινε πολύ εύκολα στην αντεπίθεση, αφού μέχρι το 30’ το κέντρο της Ένωσης δεν μάρκαρε καθόλου και για αυτό η μπάλα γύριζε συνεχώς έξω από την περιοχή του «Δικεφάλου». Ωστόσο, επιθετικά η ΑΕΚ ήταν καλή και θα μπορούσε να είχε σκοράρει είτε στο 12’ είτε στο 16’, όταν τα σουτ του Λυμπερόπουλου μέσα από την περιοχή έφυγαν άουτ. Από την πλευρά τους οι Κροάτες έχουν να θυμούνται από το πρώτο μισάωρο την φάση του 21’, όταν Ο Σαρμπίνι «άδειασε» τον Γιάχιτς, έκανε και το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τομάσοφ αντί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, πέτυχε με το πόδι του το δοκάρι.

Το… άχαστο του Γκέντσογλου

Μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας η ΑΕΚ βελτιώθηκε πάρα πολύ αμυντικά. Το κέντρο ακόμα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο η άμυνα ήταν σταθερή και δεν υπήρχαν τα λάθη των πρώτων λεπτών, με αποτέλεσμα και η Χάιντουκ να μην έχει φάσεις. Αντίθετα, η Ένωση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε μία τεράστια χαμένη ευκαιρία. Ο Μπερνς έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, πέρασε τη μπάλα από τον Μάλοτσα και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον επερχόμενο Γκέντσογλου, ο οποίος από τη μικρή περιοχή και χωρίς τερματοφύλακα κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ!

Ιδανικό ξεκίνημα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι και το έκανε χωρίς… καθυστερήσεις. Στο 48’ ο Μπερνς, που ήταν από τους καλύτερους της Ένωσης, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μάλοτσα, όμως ο διαιτητής λανθασμένα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ο Αυστραλός έκανε πολύ ωραία την κίνηση μέσα στην περιοχή της Χάιντουκ, ο Μάλοτσα με τάκλιν τον έριξε στο έδαφος και ο ρέφερι έδωσε αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σκόκο, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ αιφνιδίασε τους Κροάτες, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά η Ένωση να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 62’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο, ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Το πανέμορφο τέρμα του νεαρού αμυντικού ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη των «κιτρινόμαυρων», κάτι που φάνηκε στα επόμενα λεπτά. Οι γηπεδούχοι κάτω από αποδοκιμασίες προσπάθησαν να βγουν μπροστά, ωστόσο τα κενά στην άμυνά τους ήταν πολλά και αν οι επιθετικοί της ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και ένα ακόμα γκολ.

Το… κερασάκι ο Μπλάνκο

Μετά το 70’ το ματς μετατράπηκε σε μονόλογο, καθώς οι Κροάτες δεν είχαν την ψυχολογία να κοντράρουν την Ένωση. Μάλιστα, στο 71’ η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά και στο 3-0, όταν ο Γκέντσογλου και πάλι επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Σε αντίθεση με τον νεαρό μέσο, ο Ίσμαελ Μπλάνκο που είχε μπει στο παιχνίδι στο 80’, τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν πιο εύστοχος. Ο Αργεντινός δέχθηκε ωραία τη μπάλα από κάθετη του Λεονάρντο και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ραντόσεβιτς για το 3-0.

Το γκολ αυτό όμως… ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών της Χάιντουκ, οι οποίοι στο 90’ με σουτ του Μπουλιάτ μέσα από την περιοχή μείωσαν σε 3-1, ενώ στα επόμενα λεπτά είχαν άλλες δύο καλές φάσεις για να μειώσουν και άλλο στο σκορ. Το τελικό 3-1 παρόλα αυτά, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις:

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Γκόραν Βούτσεβιτς):
Ραντόσεβιτς, Όρεμους, Γιοζίνοβιτς, Μάλοτσα, Μπουλιάτ, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Στρίνιτς, Τομάσοφ (54' Τσοπ), Ίμπριτσιτς, Ανάς Σαρμπίνι, Βούκουσιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (76' Λεονάρντο), Μπερνς (70' Λαγός), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο)


Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ZHyX6KdMmOE
http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?article_id=155141&comm_id=1010271
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Πρόπολη, προϊόν μέλισσας που θωρακίζει την υγεία

Είναι γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη, αλλά είναι λίγοι οι νεοέλληνες που γνωρίζουν τις εκπληκτικές της ιδιότητες, οι οποίες θωρακίζουν την υγεία. Ο λόγος για την πρόπολη, ένα από τα σημαντικά προϊόντα της μέλισσας, μία ρητινώδης, κολλητική ουσία, που παράγεται ειδικά ως ασπίδα προστασίας για τη ζωή μέσα στην κυψέλη. Ασπίδα, που είναι το ίδιο αποτελεσματική και σε εμάς.

Ως φυσικό αντιβιοτικό, αντιικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, βακτηριοστατικό, μυκητοκτόνο, αντιπαρασιτικό, αναισθητικό και επουλωτικό ταχείας ανάπλασης των ιστών, ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, η πρόπολη δίνει απόλυτα τη διάσταση της μαγείας της φύσης.


Το όνομα «πρόπολη» έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες μελισσοκόμοι αντιλαμβανόμενοι ότι με την ουσία αυτή στην είσοδο της «πόλης» (κυψέλης) τους (προ-πόλης) οι μέλισσες τη θωράκιζαν από τους ξένους εισβολείς. Με αυτήν έβρισκαν καλυμμένα τα ξένα σώματα, που κατάφερναν να εισέλθουν εντός και η αποσύνθεσή τους θα έθετε σε κίνδυνο όλο τον πληθυσμό και βεβαίως τη βασίλισσα, γύρω από την οποία περνούσαν ένα «πέπλο» προστασίας, όπως και όλα τα εξωτερικά τοιχώματα της κυψέλης, δημιουργώντας ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.
Η πρόπολη περιέχει περίπου 55% ρητίνες, 30% κερί, 10% αιθέρια έλαια και 5% γύρη, ένζυμα, οργανικά οξέα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, μέταλλα και περισσότερα από 30 βιοφλαβονοειδή. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μίγμα, διαλυτό στο αλκοόλ και όχι στο νερό, με έντονο άρωμα -όσο πιο έντονο τόσο αποτελεσματικότερο- και σκούρο χρώμα. Η καθαρότητα και η ποιότητά της εξαρτάται τόσο από τη φυτική της προέλευση, όσο και από την επεξεργασία.
Από την αρχαιότητα πολλοί λαοί από τη μία ως την άλλη άκρη της γης χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα. Ήταν γνωστή και ως «μαύρο κερί». Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Αιγύπτιοι και οι Άραβες τη χρησιμοποιούσαν για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε την επάλειψη με πρόπολη για την επούλωση των πληγών.
Ο Αριστοτέλης την αναφέρει στα βιβλία του «Περί ζώων Ιστορίας», ο Διοσκουρίδης «πατέρας της φαρμακολογίας», ιατρός και βοτανολόγος του ρωμαϊκού στρατού, όπως και ο Γαληνός, τη συνιστούσαν για τη θεραπεία των πολεμιστών που είχαν τραυματιστεί από τα εχθρικά βέλη, και παράλληλα ως ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο κατά των μολύνσεων και του πυρετού.
Για τους Αιγύπτιους, η μέλισσα είχε μεγάλη θρησκευτική σημασία, συμβόλιζε τη γενναιότητα και η πρόπολη χρησιμοποιόταν στη θεραπευτική από τους ιερείς για μεγάλη ποικιλία ασθενειών, καθώς επίσης και για την ταρίχευση των Φαραώ.
Αργότερα, ο Πέρσης γιατρός Αβικέννας, η σπουδαιότερη φυσιογνωμία της αραβικής ιατρικής, τον 11ο αιώνα, περιγράφει τις εκπληκτικές ιδιότητές της στους «Κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης». Ακόμη και οι Ίνκας τη χρησιμοποιούσαν για εμπύρετες λοιμώξεις, πριν από το 1600.
Ρωσικά εγχειρίδια ιατρικής του 17ου αιώνα αναφέρουν τις πολλαπλές χρήσεις της πρόπολης. Τον 18ο αιώνα γίνεται ευρέως διαδεδομένη στη Γαλλία και την Ιταλία. Στο τέλος του 19ου αιώνα, στη Ρωσία και τη Γερμανία, η αγορά είναι γεμάτη από πρόπολη. Είναι γνωστή για τη χρήση της στη θεραπεία των μολύνσεων και την επούλωση των πληγών, όπως επίσης και ως αντιφλεγμονώδες υπό μορφή αλοιφής και εμπλάστρου. Οι σύγχρονες χρήσεις της πρόπολης στην ιατρική μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.
Στον 20ο αιώνα η αξία της πρόπολης θα φθάσει στο αποκορύφωμά της, όταν κυρίως από το 1970 και έπειτα πολλοί επιστήμονες θα θελήσουν να την αναλύσουν και να μάθουν περισσότερα για τις βιοχημικές της ιδιότητες. Τις τελευταίες δεκαετίες εκτός από τη Δύση, στην Ανατολική Ευρώπη, Ασία και κυρίως στην Ιαπωνία, η σύγχρονη ιατρική κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόπολη πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει, όπως αποδείχτηκε ύστερα από πολυετή έρευνα σε αναγνωρισμένα και φημισμένα επιστημονικά και πανεπιστημιακά εργαστήρια.
Σήμερα, πλέον, πολλές μελέτες σε όλο τον κόσμο την καθιστούν πολύτιμη σε σημείο να βρίσκεται στα περισσότερα οικιακά φαρμακεία σε όλο τον κόσμο, ως ένα απαραίτητο «φάρμακο» ικανό να «μπλοκάρει» μία ίωση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, να δράσει προληπτικά στη γρίπη, την ηπατίτιδα Β' και τον έρπητα ζωστήρα, να αναστείλει τη μικροβιακή ανάπτυξη και να εξολοθρεύσει μύκητες και βακτήρια, να επουλώσει ένα τραύμα, ή ένα κάψιμο, να ανακουφίσει από μία φλεγμονή, στο στόμα ή το λαιμό, να βοηθήσει στη θεραπεία κρυολογημάτων, πονόλαιμων, χρόνιων φαρυγγίτιδων, γαστρεντερίτιδας, κολίτιδας, ενώ η αντιοξειδωτική δράση της έχει μεγάλη επίδραση στην αναγέννηση κατεστραμμένων κυττάρων, η οποία οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει και τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.
Κι όλα αυτά, χωρίς να είναι χημικό φάρμακο, αλλά ό,τι πιο φιλικό μπορεί να φανταστεί κανείς, με εξαίρεση μόνον τα άτομα που έχουν εκδηλώσει αλλεργία στα προϊόντα της μέλισσας.
Την πρόπολη τη βρίσκει κανείς σε πολλές μορφές. Αν εξαιρεθούν τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης σώματος, μέσω των οποίων είναι πιο γνωστή στην Ελλάδα, η πιο κοινή μορφή της είναι το διάλυμα σε αλκοόλ, το βάμμα, που βρίσκει κανείς τώρα πια σε όλα σχεδόν τα φαρμακεία, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Αλοιφές, σπρέι, κάψουλες, καραμέλες για το λαιμό προσφέρουν πολυμορφία χρήσεων για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Φιλικά, όπως μόνο η μαγεία της φύσης, μέσω της μέλισσας, μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο.


Πηγή
http://www.agronews.gr/content/view/62540/200/lang,el/
Διαβάστε περισσότερα...