Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ποιοί είναι αυτοί που χαρίζουν 600 δισ στην Ελλάδα;

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕND NATIONAL DEPTH ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ 

 Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Πότε; Από αύριο. Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους. 

 Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το πλάνο τους για τη “σωτηρία” της Ελλάδας, ή μάλλον για την ακρίβεια, για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου χρέους… 
Η παρουσίαση – συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα. Το NEWS247 ήταν εκεί και κατέγραψε τη συνέντευξη τύπου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.

 
Οι δύο ομιλητές ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
Κατά την ομιλία τους, τόνισαν ότι απευθύνονται στους “ελεύθερους Έλληνες” και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν ανήκουν στη δεξιά, την αριστερά, ή την άκρα δεξιά, αναφέροντας πως σύμμαχοι τους θα είναι μόνο όσοι “κινούνται με πατριωτικά κίνητρα”.
Ο Αρτέμιος Σώρρας συγκεκριμένα είπε: “Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ’ ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του”.
Στη συνέχεια κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. “Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει”.

Η E.N.D. θα… “σώσει” 24 κράτη με επιτόκιο 0,5%
Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης, καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι “οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες”, τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους.
“Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια”.
Η μεγάλη “αποκάλυψη”
“Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στηαγορά Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Γι’ αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη”, ανέφερε ο κ. Λαμπράκης, χωρίς όμως να κατονομάζει τον ιδιώτη παρότι ρωτήθηκε σχετικά.
Στη συνέχεια είπε: “Το τρίπτυχο μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσωπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ’ όλα Έλληνες. Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Ελλάδα”.
Λαμπράκης και Σώρρας, ανέφεραν στη συνέχεια πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν τους έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια.
“Εμείς είμαστε ο αντίποδας της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτήν που πρόθυμοι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι, θέλησαν να υπηρετήσουν. Γι’ αυτό δε μας θέλουν”, σχολίασε σχετικά ο κ. Λαμπράκης.
Οι όροι για τη συναλλαγή
Πως θα πάρει όμως τα χρήματα η Ελλάδα για να εξαγοράσει το χρέος της των 320 δισ;
-να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη
-να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας
-να συσταθεί διεθνής επιτροπή διαχείρισης του ποσού
-δέχονται να ελεγχθούν τα ομόλογα και ο τραπεζικός λογαριασμός που έχουν στον Καναδά, κατόπιν όμως, συνάντησης με την Κυβέρνηση
Η ομάδα έχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά  όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας  κ. Προβόπουλο.
Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση τους η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% όπως ορίζεται από τον Ο.Η.Ε. με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια. Κοινώς, δεν πρόκειται για δωρεά.
Τα λεφτά υπάρχουν; Που θα διατεθούν;
Ο κ. Σώρρας υποστήριξε ότι θα διαθέσει χρήματα, πέραν των 320 δισ που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη. Οι δύο άντρες παρουσίασαν τους λογαριασμούς ως custodian accounts.
Το ποσό που έχουν συγκεντρώσει, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όπως πάντα, ισχυρίζονται. Πρόκειται για αξιόγραφα (τίτλοι) που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά. Οι ίδιοι προσκόμισαν έγγραφα που πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής για τη συναλλαγή με την τράπεζα και τη φύλαξη των ομολόγων.
Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν  να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Σώρρας και ο Anthony Diamond, συνεργάτης της E.N.D. που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype).
Πάντως, δε λείπουν και οι αντιδράσεις και η σχετική επιφυλακτικότητα για το όλο εγχείρημα.
Το site greeknewsonline.com αναφέρει σχετικά:
“Κι αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να δηλωθεί ότι υπάρχει, χωρίς πάλι να μπορεί κανείς να ελέγξει του λόγου την αλήθεια (όπως και κάποιοι επιστολογράφοι της Greek News που έχουν σχέση με τους κ.κ. Λαμπράκη και Σώρρα έγραψαν).
Ένας καλός τρόπος είναι δείχνοντας κάμποσες χιλιάδες International Bills of Exchange (ΙΒΟΕ), δηλαδή Διεθνείς Συναλλαγματικές. Των οποίων τη γνησιότητα καταλαβαίνεις μόλις τις παρουσιάσεις για εξόφληση. Μέχρι τότε, τις βάζεις σε έναν λογαριασμό custodian (κηδεμονευόμενο) για να λαμβάνεις statements (παραστατικά) με την ονομαστική τους αξία, και μετά χρησιμοποίησε τα για να ξεγελάσεις κάποιον ότι έχει λεφτά, ώστε να σου δώσει δανεικά (και αγύριστα;)”.
Πέραν από την πολεμική που έχει ομολογουμένως αναπτυχθεί και τις αντιρρήσεις, οι υπεύθυνοι της E.N.D. καλούνται να προσκομίσουν επίσημα έγγραφα σε επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης, για να εξεταστεί το κατά πόσο η όλη πρόταση έχει πράγματι ρεαλιστική υπόσταση.
Ποια είναι η E.N.D.
Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα και πρόεδρο τον καρδιολόγο στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης. Οι άνθρωποι της ξεκαθάρισαν, ότι καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική ομογένεια, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες θρηνούν... στα σούπερ μάρκετ

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει συντελεστεί ήδη μια εσω­τερική υποτίμηση της τάξης του 23% και η χώρα να οδεύει για το 26% του χρόνου, μπορεί η ύφεση και η ανεργία να χτυπούν το ένα ρεκόρ με­τά το άλλο, αλλά οι πανύψηλες τιμές των προϊόντων και η ακρίβεια των υπη­ρεσιών δεν υποχωρούν με τίποτα. 

Σε αντίθεση με την ελπίδα του κό­σμου ότι τα αλλεπάλληλα κουρέματα σε αποδοχές κάθε είδους θα συνδυ­άζονταν με ένα αντίστοιχο «μάζεμα» και στο κόστος της καθημερινότητας, αυτό δεν συμβαίνει. Το ίδιο άλλωστε έχει παρατηρηθεί σε όλες τις χώρες που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα ελλειμμάτων και χρέους (χρεοκοπίας δηλαδή) σε συνδυασμό με ύφεση.

 Το κόστος ζωής παραμένει υψηλό τόσο για ρεαλιστικούς λόγους όσο και για τεχνητούς, που αποσκοπούν στην ευκολότερη διαχείριση των μαζών. Δι­ότι, κακά τα ψέματα, όταν αποφασίζεις να φέρεις τα πάνω κάτω σε μια χώρα, δεν μπορείς να αφήσεις τον κόσμο με γεμάτο στομάχι... Αντιθέτως, ο κόσμος θα πρέπει να φοβάται για την επόμε­νη ημέρα. Και η ακρίβεια μπορεί να προκαλέσει φόβο. Ειδικότερα για την ελληνική περίσταση, η ακρίβεια και οι υψηλές τιμές, που διατηρούνται, οφείλονται σε τρεις κεντρικούς λόγους:



- Το υψηλό κόστος χρήματος και δανεισμού, που καθιστά ακριβή την ελ­ληνική παραγωγή, ακόμη ακριβότερα τα εισαγόμενα προϊόντα και αναγκά­ζει τους εισαγωγείς να λειτουργούν σε συνθήκες προ κοινού νομίσματος.
- Την άγρια φορολογία, από τα καύσι­μα μέχρι τον ΦΠΑ, που αυξάνει τις τε­λικές τιμές των προϊόντων.
- Τη δράση των πιο παθογενών στοι­χείων της ελληνικής αγοράς, και κυ­ρίως των καρτέλ, που σε ρόλο σύγ­χρονων μαυραγοριτών συνεχίζουν να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Εάν το υψηλό κόστος χρήματος «προκύπτει» από την κατάσταση στην οποία οδήγησαν οι τελευταίες κυβερ­νήσεις την οικονομία, ενώ η άγρια (και άδικη) φορολογία προέκυψε ως (λαν­θασμένο) αντίδοτο για να προκύψουν κρατικά έσοδα, τα καρτέλ και τα «κόλ­πα» στα οποία συστηματικά προσφεύ­γουν διάφορες επιχειρήσεις για να συντηρούν τα υπερκέρδη τους, είναι η πιο καταδικαστέα πρακτική.

Πρακτική Νοτίου Αμερικής
Τα ελληνικά καρτέλ μπορεί να μην έχουν σχέση με τις συμμορίες της Νο­τίου Αμερικής και τους βαρόνους των ναρκωτικών, αλλά στην πράξη λει­τουργούν με παρόμοιο τρόπο, αφού προχωρούν σε (γκανγκστερικές) συμ­φωνίες κάτω από το τραπέζι για να διατηρούν τις τιμές διαφόρων προϊό­ντων σε συγκεκριμένα υψηλά επίπε­δα, και τα δικά τους κέρδη ακόμη υψη­λότερα.
Έτσι, παρά τη βαθιά ύφεση και τη μείωση των εισοδημάτων, οι τιμές τό­σο στα είδη βασικής ανάγκης όσο και γενικότερα στην αγορά παραμένουν σε αδικαιολόγητα ύψη – και σε μερι­κές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημα­ντικά λόγω των ολιγοπωλιακών πρα­κτικών που επικρατούν σε κύριους κλάδους της αγοράς με έμφαση τα καύσιμα και τα τρόφιμα.
Στην ελληνική αγορά είναι εμφανείς τους τελευταίους μήνες οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, οι στρατηγικές εταιρικές πρακτικές, η διασύνδεση προϊόντων και η κατάχρηση δεσπόζου­σας θέσης από επιχειρήσεις, οι οποίες επιβάλλουν τους δικούς τους όρους εκμεταλλευόμενες τον όγκο τους και τα μερίδια της αγοράς που ελέγχουν. Όσο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ελέγχουν οι εταιρείες που βρίσκονται σε συνεννόηση, τόσο πιο εύκολο είναι το παιχνίδι τους...
Ίσως η πιο γνωστή περίπτωση λει­τουργίας καρτέλ στην Ελλάδα να ήταν αυτή του γάλακτος. Ήταν το 2006, όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού «τσίμπησε» 17 μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, αλλά και προμηθευτές, παραγωγούς (ακόμα και τα σούπερ μάρκετ) να στήνουν τις τιμές στο γάλα περίπου όπως οι «πα­ράγκες» στο ποδόσφαιρο έστηναν τα αποτελέσματα των αγώνων...
Σήμερα το ελληνικό φρέσκο γάλα παραμένει ακριβό, ενώ τα οικονομικά πολλών εταιρειών που ασχολούνται στη συγκεκριμένη βιομηχανία είναι τόσο αρνητικά, που σύντομα θα έρθουν αναγκαστικές συγχωνεύσεις στον κλά­δο. Αποτέλεσμα; Ακόμη πιο ακριβό γά­λα λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού.
Ένα άλλο παραδοσιακό πεδίο λει­τουργίας καρτέλ είναι τα καύσιμα. Ενώ η τιμή της βενζίνης δεν συνδέεται άμε­σα με την τιμή του αργού πετρελαί­ου, οι εταιρείες πετρελαιοειδών ή και οι χονδρέμποροι, παρ’ ότι αγοράζουν φθηνά από τα διυλιστήρια, πωλούν ακριβότερα στον καταναλωτή μόλις το βαρέλι του πετρελαίου ανέβει έστω και μερικά σεντς. Αποτέλεσμα, η επι­βάρυνση για τον καταναλωτή.
Τα καύσιμα βέβαια είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πεδίο, καθώς, εκτός από τη δράση των ιδιωτικών καρτέλ, πλήττε­ται και από τα καρτέλ του... κράτους. Σήμερα, με τους φόρους στο κάθε λί­τρο της βενζίνης να ξεπερνούν το 50% της αξίας που πληρώνει ο καταναλω­τής, γίνεται αντιληπτό το παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί...
Ιδού πώς λειτουργεί το διπλό παι­χνίδι στα καύσιμα, με μέση τιμή αμόλυβδης στα 1,81 ευρώ το λίτρο: Η τιμή διυλιστηρίου είναι 0,71 ευρώ το λίτρο (39,2%), οι κρατικές εισφορές 0,68 (37,8%) και ένα κέρδος για το πρατή­ριο συν άλλα έξοδα 0,07 (4,3%). Στην τιμή αυτήν των 1,476 επιβάλλεται και ΦΠΑ 23%. Δηλαδή άλλο ένα 18,7%. Άρα το κράτος βάζει στο ταμείο του από φόρους και ΦΠΑ το 56% της τιμής της αντλίας, ενώ στο υπόλοιπο που κα­θορίζεται από τις διεθνείς τιμές πετρε­λαίου (Platts) παίζουν οι έμποροι...
Το κακό όμως με τα καύσιμα είναι ότι η άγρια φορολογία, που εκτίνα­ξε τις τιμές σε εξωπραγματικά επίπε­δα, όχι μόνο δεν αποφέρει καρπούς (1.000 και πλέον πρατήρια έκλεισαν από το 2010, ενώ τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν λόγω της μείωσης της κατανάλωσης), αλλά δημιουργεί και πα­ρενέργειες σε ολόκληρη την αγορά.
Τα καύσιμα, ιδιαίτερα σε μια χώ­ρα στην οποία το εμπόριο στηρίζεται σε οδικές μεταφορές, επηρεάζουν την τελική τιμή όλων των προϊόντων. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη με­γάλη εξάρτηση από τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και την αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρα­σμα: Η υψηλή τιμή στα καύσιμα, πρα­κτικά και απλά, ευνοεί τη διατήρηση της ακρίβειας!
Γενικότερα, σε όλα τα επίπεδα όπου παρατηρείται ολιγοπωλιακή διάρθρω­ση της αγοράς χονδρικού και λιανικού εμπορίου ή ειδικές συνθήκες, είναι εύκολες οι μυστικές συμφωνίες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το «καρτέλ» στην αγορά κοτόπουλου που εντόπισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το καρτέλ στο χονδρεμπόριο των νωπών οπω­ροκηπευτικών που «έπιασε» η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από αρχαίο πολιτισμό στην Σελήνη δημοσίευσε πρώην στέλεχος της NASA

Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα! Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ. 

Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης. Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες.Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια. Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», ("Dark Mission: the Secret History of NASA" ). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.  


 Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή. Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς και λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα. «Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.

Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός. Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.
Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι. 





Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια.Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης. 

Πηγή: http://www.to-parakseno.gr/2012/09/blog-post_4714.html#ixzz27FMQmZ6U
Πηγή 1
Πηγή 2

Σχόλιο Πελασγού : Κάποτε όλοι όσοι μιλούσαν για αυτά, ήταν παράξενοι, γραφικοί, "ανόητοι"..Τώρα που επιβεβαιώνονται (και) με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν οι γνώστες να είναι περιθωριακοί..Ας δούμε λοιπόν το τι συμβαίνει πραγματικά...Πως όσα συμβαίνουν τώρα στον πλανήτη μας, αρχαιότεροι πολιτισμοί τα είχαν κατακτήσει, πως οι δικές μας τεχνολογίες είναι αντίγραφα των αρχαίων (Ελληνικών κατά βάση) παπύρων, "απωλεσθέντων" εγγράφων και υπερ - τεχνολογιών...

Δείτε και φωτογραφίες :














Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ !!

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο πρόβλημα του Ισλάμ στην Γάλλια κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο --Αγγλία κτλ)


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!

 Δείτε το βίντεο και συγκρατήστε αυτή τη φράση που είπε ένας από τους μουσουλμάνους στο ντοκιμαντέρ.... 

"Μόλις η πλειοψηφία του τόπου είναι μουσουλμανική,θα αλλάξει και το Σύνταγμα της χώρας.Γιατί.... ο νόμος του Αλάχ είναι σημαντικότερος από την Δημοκρατία"..


 








Πηγή 











 

Διαβάστε περισσότερα...