Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Το τεστ της Ηλιθιότητας.
Κάνε τώρα το τεστ ηλιθιότητας και μάθε πόσο ηλίθιος είσαι ! Το τεστ θα σας εκπλήξει με την ακρίβεια των αποτελεσμάτων ! Δοκιμάστε το τώρα !

Απαντήστε με ένα ναι ή ένα όχι στα παρακάτω ερωτήματα :
Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή τα παρακλάδια τους, που σε έχουν καταληστέψει από το 74 ως και σήμερα, χωρίς να είσαι βουλευτής, υπουργός, συνδικαλιστής, ημέτερος επιχειρηματίας, δωροθέτης μεγαλοαπατεώνας, μεγαλοεργολάβος, μεγαλοπρομηθευτής του Δημοσίου, μεγαλοβιομήχανος των καρτέλ, μεγαλοφοροφυγάς, εφοπλιστής, προαγωγός, διακινητής μαύρου χρήματος, τραπεζίτης ή διορισμένος μάνατζερ σε ΝΠΔΔ ;
Πιστεύεις πως οι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία από την μεταπολίτευση έως και σήμερα είναι στην πλειοψηφία τους έντιμοι υπηρέτες του λαού που δεν είχαν ιδέα για τις μίζες στα ταμεία των κομμάτων και ότι μια ισχνή μειοψηφία “λαμόγιων” ευθύνεται για τα σκάνδαλα και την κατάχραση της δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι δεν έβλεπαν και δεν ήξεραν τι ποιούν οι συνάδελφοί τους ;
Πιστεύεις πως ο βουλευτής που ψηφίζεις εργάζεται όπως και συ, έχει τα ίδια εισοδήματα, την ίδια ασφάλιση, την ίδια σύνταξη, τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στους νόμους, τις ίδιες παροχές και εν τέλει τις ίδιες αγωνίες για την καθημερινή διαβίωση με σένα και συνεπώς κατανοεί τα προβλήματά σου και μπορεί να τα λύσει ;
Ανακαλύπτεις πως ο οικογενειακός σου γιατρός είναι απατεώνας και διέγνωσε σκόπιμα και επανειλημμένα μια πάθηση που δεν είχες για να πάρει φακελάκι από τα χειρουργεία για τον ακρωτηριασμό των χεριών και των ποδιών σου. Συνεχίζεις να τον επιλέγεις γιατί παραδοσιακά η οικογένειά σου τον εμπιστευόταν και τον συστήνεις και στα παιδιά σου ;
Επιλέξτε μία από τις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα :
Δημοκρατία είναι …. :
Α – Να εκπροσωπούν σένα, εκλεγμένοι πολίτες που θα ελέγχονται αυστηρά, ώστε να μην μπορούν να πλουτίσουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εσένα και να λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον σου με γνώμονα την βούληση της απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών και με την υποχρέωση, όταν παρεκκλίνουν από το προεκλογικό πρόγραμμα βάση του οποίου επιλέχθηκαν, λόγο αδυναμίας ή ανικανότητας, να προσφεύγουν εκ νέου σε εκλογές.
Β – Να εκπροσωπούν σένα, υπάλληλοι τραπεζών που δεν θα ελέγχονται ποτέ, ώστε να μπορούν να πλουτίσουν άνετα και παράνομα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις από εσένα και να λαμβάνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον σου, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των χορηγών τους και χωρίς καμία υποχρέωση να παραμένουν συνεπείς στο προεκλογικό πρόγραμμα βάση του οποίου επιλέχθηκαν και με δικαίωμα να παραμένουν στην εξουσία για 4 χρόνια ακόμη και εάν η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών έχει άλλη γνώμη.
Γ - Ότι πει ο Προτοσάλτε !
Όταν ακούς τη λέξη “χούντα” σου έρχεται στο μυαλό …:
Α – Αστυνομική βία και αυθαιρεσία, παρακράτος, κατάλυση του συντάγματος, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ολιγαρχία.
Β – Επανάσταση, μεταρρύθμιση, αναδιοργάνωση, συναίνεση, εξορθολογισμός, επανεκκίνηση, νοικοκύρεμα, περικοπές, αναδιάρθρωση, βελτίωση ανταγωνιστικότητας, μείωση μισθών, διάσωση της οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων, περιορισμός κοινωνικού κράτους, εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Γ – “Μαζί τα φάγαμε …”
Ποιο από τα παρακάτω είναι το σωστό ; :
Α – Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα απόλυτα συνεπές με το καταστατικό και τις διακηρύξεις του και αναδιανέμει έμπρακτα τον εθνικό πλούτο υπέρ των πολλών, ενισχύει το κοινωνικό κράτος, καταφεύγει σε δημοψηφίσματα για κρίσιμα θέματα, δεν επιτρέπει την ύπαρξη παρακράτους, διώκει αμείλικτα την διαφθορά, προστατεύει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και τιμωρεί παραδειγματικά κάθε περίπτωση χρηματισμού στελεχών του.
Β – Η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση και δεν παρέχει συναίνεση και στήριξη στο μνημόνιο με κανένα τρόπο, μάχεται λυσσαλέα ενάντια σε αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, έχει ολοκληρωμένες και διαφορετικές προτάσεις και δεν συγκαλύπτει σκάνδαλα με συμψηφισμούς ακόμα κι αν προέρχονται από το χώρο της.
Γ – Η κοινοβουλευτική αριστερά έχει την πολιτική ποιότητα και ωριμότητα να κάνει τις υπερβάσεις και να συμφωνήσουν οι εκδοχές της στα ελάχιστα ώστε να εμπνεύσει ενωμένη τον πολίτη με τη σιγουριά πως μπορεί να τον προστατέψει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και να του δώσει ένα όραμα για το μέλλον.
Η Βία είναι για σας ….. :
Α – Ίδια και καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, η αντίσταση του θύματος απέναντι στον βιαστή πρέπει να γίνεται μέσα σε πολιτικά ορθά πλαίσια με διάλογο, συναίνεση. Το θύμα έχει το δικαίωμα κάθε τέσσερα χρόνια να σταματήσει τον βιασμό του μέσα από τις εκλογές άρα η χρήση της βίας για να αμυνθεί είναι αντιδημοκρατική και απαράδεκτη.
Β – Δεν έχω παρατηρήσει κανένα κρούσμα κρατικής βίας, έχω χάσει την δουλειά μου, είμαι ανασφάλιστος, τα παιδιά μου δεν έχουν σχολείο, η τράπεζα θα μου πάρει το σπίτι, αλλά πιστεύω πως αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα το σύμπαν θα συνωμοτήσει και όλα θα γίνουν ειρηνικά γιατί θα φωτιστούν από την ανωτερότητά μας αυτοί που κυβερνούν. Εγώ ξεκίνησα ήδη την εσωτερική μου επανάσταση καθαρίζοντας εθελοντικά τις πλατείες από τις πεταμένες τσίχλες και κάνοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στο ίντερνετ. Αγάπη και ανωτερότητα, γύρνα το μάγουλό σου …..
Γ – Ώρες ώρες σκέφτομαι …. “που είσαι ρε 17Ν τώρα που χρειάζεσαι”, ώρες ώρες θέλω να μπω σε ένα υπουργικό γραφείο και να το ανατινάξω, ώρες ώρες σκέφτομαι πως πεθαίνουν δεκάδες συνάνθρωποι μου από το άγχος της επιβίωσης για το οποίο ευθύνονται οι ξεπουλημένοι πολιτικοί και ότι τους αξίζει κρέμασμα για αυτό, αλλά μετά ανοίγω την τηλεόραση και ο γιαουρτωμένος δημοσιογράφος καταφέρνει και με πείθει, πως ακόμα και το γιαούρτωμα είναι τρομοκρατία.
Κοιτάξτε επίμονα για 15 ” την παρακάτω φωτογραφία και επιλέξτε τον υπότιτλο :
Α – “Τα συνεταιράκια”
Β – “Τους λυπάμαι ! Έχουν ρέψει απο τις περικοπές και τις θυσίες για την πατρίδα, θα πεθάνουν στην ψάθα χωρίς περιουσία, χωρίς σύνταξη, τα παιδία τους θα γίνουν μετανάστες …. όπως τα δικά μου …. ναι νιώθω πως κάνουμε μαζί μια εθνική προσπάθεια.”
Γ – “Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας λαός που εμπιστεύεται την τύχη του σε αυτούς ;”
Δ – “Θέλω επιτέλους να συναινέσουν σε μια σταθερή και βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος και μικροσυφέροντα κοινωνικών ομάδων, είμαι ο πρόεδρος του ΣΕΒ.”
Ε – “Δε χρειάζονται 15″ επίμονης παρατήρησης για να συμπεράνεις ότι τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας στη φωτογραφία τον έχει το πορτατίφ ….”
Ζ – “Κατανόησα απόλυτα τον σκοπό του τέστ … το παραδέχομαι : για να ποζάρουν ακόμη έξω από τα κάγκελα είμαι παντελώς ηλίθιος !!!!!”
Αποτελέσματα – Απαντήσεις του τεστ
Τα αποτελέσματα του τεστ εξάγονται με έναν πολύ απλό και επιστημονικό τρόπο που δεν χρειάζεται περίπλοκα μαθηματικά και υπολογισμούς :
Απλά κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη, σκέψου ότι οι απαντήσεις για την κατάντια της ζωής σου είναι μπροστά σου, αναλογίσου με ειλικρίνεια μήπως τελικά είσαι πολύ πιο ηλίθιος απ ότι νομίζεις. Δεν γεννήθηκες ηλίθιος, σε κάνανε να συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος και αυτό μπορείς να το αλλάξεις !
Mind the Gap


Πηγή
http://mixirotera.blogspot.com/2011/05/blog-post_6606.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επιφυλακή Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι για δηλώσεις περί ανύψωσης τουρκικών σημαιώνΣε επιφυλακή είναι η περιοχή γύρω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ύστερα από δήλωση του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ για ύψωση τουρκικών σημαιών στα δύο νησιά την Τετάρτη 25 Μαΐου. Ο Ζεϊμπέκ είναι πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας και η δήλωσή του έχει θέσει σε συναγερμό τόσο το λιμενικό όσο και το πολεμικό ναυτικό.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είναι κατά αυτής της ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ δήλωσε μεταξύ των άλλων πως τα δύο νησιά είναι τουρκικά και δεν ανήκουν σε γκρίζα ζώνη για αυτό θα πρέπει να επέμβουν οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε περίπτωση που γίνει απόπειρα να εισέλθουν στα δύο νησιά με τουρκικές σημαίες τότε θα επέμβουν άμεσα ελληνικά πολεμικά πλοία και ακταιωροί.Πηγή

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/blog-post_5916.html
Διαβάστε περισσότερα...

Αναίσθητα προσωπικά δεδομένα
Τα προσωπικά δεδομένα και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απασχολούν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε ένα άναρχο τοπίο με σαρκοβόρα Μέσα Ενημέρωσης, αντιμετωπίστηκαν ως ιερές γελάδες της Δημοκρατίας. Μόνο που λίγο αργότερα έγιναν Ιερά Εξέταση.

Τα προσωπικά δεδομένα έγιναν λάστιχο. Αποκαλεί ο καθένας ό,τι θέλει προσωπικό δεδομένο και μάλιστα καθ’ υπερβολήν και ευαίσθητο. Προχθές απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητήσαμε το μετοχολόγιο της ΑΕΠΙ για μια έρευνα που κάνουμε. Μας απάντησαν πως είναι προσωπικό δεδομένο παρότι ο νόμος λέει ξεκάθαρα πως οι μετοχές των οργανισμών συλλογικής διαχείρησης είναι ονομαστικές. Ό,τι θέλει ο καθένας.

Αν μιλάμε για προσωπικά δεδομένα, μιλάμε πρωτίστως για όλες εκείνες τις προσωπικές μας πληροφορίες, που διακινούν τράπεζες, νοσοκομεία, γιατροί και τις οποίες μάλιστα πουλάνε ακριβά σε ενδιαφερόμενους και τις χιλιάδες κάμερες που σε λίγο θα δίνουν τη ζωή μας σε κοινή θέα. Αλλά στην Ελλάδα το κυνήγι της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων αφορά στους δημοσιογράφους και όχι όλα αυτά.

Όποιος θέλει να συγκαλύψει καταστάσεις, όποιος θέλει να αποφύγει την αποκάλυψη των πραγματικών του έργων ακόμη και ως δημόσιο πρόσωπο, επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα. Οι δημοσιογράφοι –αυτοί που επιμένουν να είναι αποκαλυπτικοί δημοσιογράφοι- συνήθως είναι σε ομηρία. Εκτός από τις κλασσικές μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση, τώρα έχουν επιστρατευτεί και αυτές για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έχω καταθέσει μάρτυρας σε υποθέσεις συναδέλφων που αντιμετώπιζαν τέτοιες κατηγορίες. Ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος (Ελευθεροτυπία) είχε αποκαλύψει πως ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού κόσμου της Ηλείας αντιμετωπίζει καταδίκες για παράβαση καθήκοντος. Επρόκειτο για δημόσια πρόσωπα. Τον διέψευσαν. Αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τα κλητήρια θεσπίσματα. Και τότε τον μήνυσαν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Ο Στρατής Μπαλάσκας, αποκάλυψε μια υπόθεση κακοποίησης κάποιων πολιτών στη Μυτιλήνη από λιμενικούς. Τον έβγαλαν τρελό. Και τότε αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις διώξεις των λιμενικών από την υπηρεσία τους. Τον μήνυσαν και του έκαναν και αγωγή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Πολλές φορές οι δικαστές, σηκώνουν τα χέρια μπροστά στο εξωτικό φρούτο των προσωπικών δεδομένων. Αγνοούν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό τι είναι τα προσωπικά δεδομένα και όχι λίγες φορές, τα μπερδεύουν με τα ευαίσθητα προσωπικά. Ευτυχώς αρκετά δικαστήρια πλέον με αποφάσεις τους, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει τη δράση ανθρώπων που έχοντας δημόσιες θέσεις παρανομούν και βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Τα δικαστήρια του Πύργου μάλιστα έχουν δημιουργήσει μια πολύ τεκμηριωμένη νομολογία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, είναι απ’ αυτούς που καταλαβαίνουν πως η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία συγκάλυψης. Έτσι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που η λίστα με τους βουλευτές που ζήτησαν σε καιρό κρίσης να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις μισθών, χαρακτηρίστηκε απ’ τον ίδιο ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.

Από νομικής πλευράς δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Πηγή
http://greekblock.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πλατεία συντάγματος 25/5/2011
Πηγή
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_2176.html#more
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΠΡΟΣΟΧΗ: Το όχημα μεταφέρει πολιτικές υποσχέσεις!


Πηγή
http://www.xtra.gr/artro.php?kwdikos=33702&typos=nea
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά :The Tree of Life (2011)ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

THE TREE OF LIFE Κοινωνική, Έγχρ., Διάρκεια: 138'

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Σον Πεν, Φιόνα Σο, Τζέσικα Τσάστεϊν


Περίληψη

Μια ταινία ύμνος στη ζωή με την υπογραφή του Τέρενς Μάλικ («Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή») τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο, ενώ σηματοδοτεί και την πρώτη συνεργασία του Μπραντ Πιτ με τον Σον Πεν. Για το «Δέντρο της Ζωής» δημιουργήθηκαν εικόνες του σύμπαντος και της γης από το εκρηκτικό χάος, την ανάπτυξη και την εξέλιξή σε θαυμάσιες δομές ζωής. Ο Μάλικ για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς στα ψηφιακά εφέ. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών.

Υπόθεση

Ο Τζακ είναι ένα 11χρονο αγόρι που αντιμετωπίζει τη ζωή με θαυμασμό... Ο ίδιος, προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που τον απασχολούσαν για χρόνια σχετικά με το θυμό του πατέρα του, την αγάπη της μητέρας του, το θάνατο του αδερφού του, αλλά και την προσωπική του «πάλη» με το νόημα της ζωής και την πίστη. Η αναζήτηση της αλήθειας για τον κόσμο, αλλά και για τον εαυτό του, τον οδηγεί σε μονοπάτια που ποτέ δεν φανταζόταν. Μια αναζήτηση που ξεκινά από τους αστικούς πύργους του σήμερα και φτάνει μέχρι την αυλή μιας οικογένειας στο Τέξας του 50, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά από την αρχή της ζωής στη γη και φτάνει μέχρι το τέλος του γνωστού σύμπαντος, αναζητώντας αυτό που είναι αληθινό, που έχει διάρκεια, που είναι άπειρο. Το ταξίδι ενός παιδιού από την αθωότητα των παιδικών του χρόνων στην «αυταπάτη» της ενήλικης ζωής...


Επίσημο Site | IMDb

Πηγή
http://www.clickatlife.gr/movie/cinema/to-dentro-tis-zois?id=5204&city=1
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Το κουνουπίδι και οι ευεργετικές του ιδιότητες


Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

Το κουνουπίδι λέγεται ότι προέρχεται από το άγριο λάχανο που ευδοκιμούσε στην Ασία. Ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο και συναντάται σε διάφορα μεγέθη, από 15 εκατοστά σε διάμετρο, έως και 12 εκατοστά. Αποτελείται από πολλά συγκεντρωμένα μπουμπούκια λευκού χρώματος, λόγω της προστασίας τους από τα παχιά πράσινα φύλλα που εμποδίζουν να τα φτάσει το φως του ήλιου και το σχηματισμό χλωροφύλλης. Το μέρος του λαχανικού που τρώγεται είναι το ίδιο το λουλούδι, το οποίο καταναλώνεται με διάφορους τρόπους -τουρσί, ωμό, βραστό, στον ατμό κ.ά.. Ωμό, έχει την υψηλότερη διατροφική αξία.

H διατροφική του αξία

100 γρ. κουνουπίδι, προσφέρουν την εξής διατροφική αξία:

Σάκχαρα- 2,4 γρ.

Πρωτεϊνες 2 γρ.

Υδατάνθρακες 5 γρ.

Φυτικές ίνες 2,5 γρ.

Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) 0,063 mg.

Θειαμίνη (βιταμίνη Β1) 0,057 mg.

Παντοθενικό οξύ 0,65 mg.

Νιασίνη (βιταμίνη Β3) 0,53 mg.

Βιταμίνη Β6 0,22 mg.

Φολικό οξύ 57 mg.

Βιταμίνη C 46 mg.

Σίδηρο 0,44 mg.

Ασβέστιο 22 mg.

Φώσφορο 44 mg.

Μαγνήσιο 15 mg.

Ψευδάργυρος 0,28 mg.

Κάλιο 300 mg.

Ενέργεια 20 kcal.

Το κουνουπίδι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος και έχει λίγες θερμίδες. Επίσης, η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Αντικαρκινικό

Το κουνουπίδι αποτελεί μια σημαντική αντικαρκινική τροφή, με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες. Η ανάμειξή του με το σάλιο, δημιουργεί ισοθειοκυανίνη, που είναι χρήσιμη για την ενεργοποίηση των ηπατικών ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην αποτοξίνωση των χημικών ουσιών και αυτών που δημιουργούν τον καρκίνο. Η ισοθειοκυανίνη μαζί με μια άλλη χημική ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, εμποδίζει επίσης τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του στήθους, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος μειώνεται.


Μια άλλη φυτοχημική ουσία που βρίσκεται στο κουνουπίδι είναι οι ινδόλες και συγκεκριμένα η ινδόλη-3-καρβινόλη που βοηθά στη μεταβολή των επιπέδων οιστρογόνων στο μεταβολισμό και στη ρύθμιση των επιπέδων των οιστρογόνων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του προστάτη.

Βοηθά επίσης το συκώτι και το αίμα να αποτοξινωθούν και συμβάλλει στη θεραπεία και άλλων ασθενειών, όπως διαταραχές των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της αρθρίτιδας, της δυσκοιλιότητας και του άσθματος.

Περιέχει αλλικίνη που βοηθά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Το σελήνιο και η βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου χοληστερόλης. Το φυλλικό οξύ βοηθά την κυτταρική ανάπτυξη και τον ταχύ πολλαπλασιασμό της, ενώ οι φυτικές ίνες, προάγουν την καλή υγεία του εντέρου και προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Το κουνουπίδι έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ένα λαχανικό που θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής μας διατροφής αν θέλουμε να είμαστε υγιείς και να περιορίσουμε τον κίνδυνο για διάφορες παθήσεις της καρδιάς, αλλά και για τον καρκίνο.

Το σωστό μαγείρεμα

To να μαγειρεύουμε σωστά το κουνουπίδι είναι σημαντικό προκειμένου να επωφεληθούμε στο μέγιστο από αυτό. Το κουνουπίδι έχει την τάση να αναδύει μια ιδιάζουσα οσμή θείου όταν θερμαίνεται και μάλιστα, όσο πιο πολύ μαγειρεύεται, τόσο πιο έντονη είναι η οσμή αυτή. Για να την αποφύγετε ελαχιστοποιήστε το χρόνο μαγειρέματος και ταυτόχρονα εμποδίστε την απώλεια των θρεπτικών συστατικών του.

Mια σημαντική συμβουλή για όσους υποφέρουν από προβλήματα με το θυρεοειδή, είναι ότι θα πρέπει να έχουν κατά νου το γεγονός ότι το κουνουπίδι περιέχει βρογχοκηλογόνα, που επηρεάζουν τις λειτουργίες του θυρεοειδή αδένα και δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό. Το μαγείρεμά του θα βοηθήσει να απενεργοποιήσετε αυτές τις ουσίες.

Πηγή
http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/to-kounoupidi-kai-oi-euergetikes-tou-idiotites-?id=1974947
Διαβάστε περισσότερα...

Γίνε κι εσύ πρωθυπουργός...Λήψη (102 KB)

Διαβάστε περισσότερα...