Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ... ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΦΩΣ ΣΩΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ...!!!

 Πολλά ερωτηματικά για την αυθεντικότητά του προκαλεί το βίντεο που καταγράφει ένα περιστατικό... τηλεμεταφοράς στην Κίνα και το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό «τηλεμεταφοράς» σημειώθηκε στην Κίνα το περασμένο έτος και κατεγράφη από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας των δρόμων.

Τι βλέπουμε σε αυτό; Εναν ποδηλάτη που ενώ λογικά -έτσι όπως πετάχτηκε- θα έπρεπε να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση εξαφανίζεται από το συγκεκριμένο σημείο και εμφανίζεται πέντε μέτρα πιο πίσω στη διάβαση πεζών, σώος και αβλαβής.

Το περιστατικό επαναλαμβάνεται στο βίντεο αρκετές φορές και βλέπουμε σε αυτό έναν πεζό που εμφανίζεται από το πουθενά και σώζει τον ποδηλάτη μεταφέροντάς τον στην άκρη του δρόμου.


 Ολα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και ενώ στο σκηνικό εμφανίζονται... περίεργες λάμψεις.

Επιστήμονες που εξέτασαν τη γνησιότητα του βίντεο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το βίντεο είναι πέρα για πέρα αυθεντικό, τονίζοντας ότι σε τέτοιου είδους βίντεο που προέρχονται από δίσκους ελέγχου κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει ψηφιακή επεξεργασία.

Ορισμένοι, βέβαια, με το που το είδαν άρχισαν να κάνουν λόγο για περιστατικό «τηλεμεταφοράς», ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για το γνωστό από την ελληνική παράδοση «φύλακα άγγελο» που έκανε τελευταία στιγμή την εμφάνισή του και έσωσε τον ποδηλάτη.

Οτι κι αν έγινε στην πραγματικότητα, ο ποδηλάτης είχε σίγουρα άγιο, είτε ήταν ο πεζός από το πουθενά, ή η μηχανή τηλεμεταφοράς που τον έσωσε.

Τα σχόλια δικά σας...


















Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Βραζιλιάνοι γεωλόγοι ανακάλυψαν ίχνη της Ατλαντίδας

Βραζιλιάνοι γεωλόγοι και συνάδελφοί τους από την Ιαπωνία έχουν ανακαλύψει στο κάτω μέρος του Ατλαντικού Ωκεανού πέτρωμα γρανίτη, που θεωρείται ηπειρωτικό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι μέρος της ηπείρου που είχε βυθιστεί κατά τον διαχωρισμό της Αφρικής από τη Νότια Αμερική πριν 100 εκατομμύρια χρόνια.




Για πρώτη φορά ο γρανίτης βρέθηκε στο υποθαλάσσιο οροπέδιο του Ρίο Γκράντε στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν ήταν σίγουροι για τις εικασίες τους. Τον Απρίλιο, μια ομάδα επιστημόνων με το επανδρωμένο υποβρύχιο Shinkai 6500 διερεύνησε το οροπέδιο πιο λεπτομερώς και οι εικασίες της ενισχύθηκαν.
Για να πειστούν οριστικά για την προέλευση του γρανίτη, οι γεωλόγοι θα αναγκαστούν να προβούν σε διάτρηση του πυθμένα του ωκεανού.



Διαβάστε περισσότερα...

Έδιωξαν σηκωτούς τους φοιτητές που «κυνήγησαν» την Λαγκάρντ

Επίθεση από μια ομάδα φοιτητών δέχτηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η κ. Λαγκάρντ μιλούσε στους φοιτητές του πανεπιστημίου για την κρίση χρέους που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη ζώνη του ευρώ, όταν μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισαν να διακόπτουν την προγραμματισμένη διαδικασία ερωτήσεων και να φωνάζουν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ και εις βάρος της γενικής διευθύντριας του Οργανισμού.

Οι άνδρες ασφαλείας χρειάστηκε να απομακρύνουν βίαια αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι απευθύνονταν στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «Μαντάμ Λαγκάρντ», σέρνοντάς τους έξω από την αίθουσα.



Πάντως, κατά την ομιλία της η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στους Έλληνες λέγοντας ότι «κατανοεί» την απογοήτευση των πολιτών λόγω της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης, ωστόσο, όπως σημείωσε, οι κυβερνήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες «πρέπει να εξηγήσουν στους λαούς την ανάγκη να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση».

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα της ότι το πρόγραμμα που σχεδίασε το ΔΝΤ με την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν «η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη».
  









video platformvideo managementvideo solutionsvideo player






Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Yπάρχουν στη Γη αθάνατοι οργανισμοί;

Ποτέ δεν θα γεράσουν και δεν θα πεθάνουν. Τουλάχιστον με φυσικό θάνατο. Είναι σε θέση να αναγεννώνται ξανά και ξανά. Τους είναι άγνωστες οι ασθένειες και η γεροντική αδυναμία... Είναι για πάντα νέοι και αιώνια υγιείς... Για ποιους γίνεται λόγος; 
Είναι αποκύημα της φαντασίας των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας; Όχι, αλλά άλλο ένα δημιούργημα της Φύσης, που διαψεύδει όλους τους νόμους της, μια εξαίρεση του κανόνα, η οποία πιθανώς θα βοηθήσει να πλησιάσουμε στην αποκάλυψη του μυστηρίου της αιώνιας ζωής.



Γνωρίστε τις αθάνατες μέδουσες του είδους Turritopsis nutricula. Αυτά οι μικροσκοπικοί κάτοικοι των θαλασσών (οι διαστάσεις τους δεν ξεπερνούν σε διάμετρο τα 5 χιλιοστόμετρα) μπορούν να συντελέσουν μια πραγματική επανάσταση στον κόσμο της επιστήμης. Η μοναδική ικανότητά τους να διαχειρίζονται τα γονίδιά τους μοιάζει σχεδόν απίστευτη: σε περίπτωση κινδύνου ή μετά την ολοκλήρωση του ενήλικου αναπαραγωγικού κύκλου τους, επιστρέφουν το χρόνο πίσω στο μηδέν και μεταβαίνοντας ξανά πίσω στην παιδική ηλικία της ανάπτυξής του κυριολεκτικά κατ’ αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να ζουν και πάλι.
Ο ζωολόγος Ντμίτρι Iσόνκιν αφηγήθηκε στη «Φωνή της Ρωσίας» την καταπληκτική ιστορία της ανακάλυψης των ασυνήθιστων ικανοτήτων αυτών των μεδουσών:
Στην επιστήμη συμβαίνει συχνά ότι οι πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις συμβαίνουν εντελώς τυχαία. Ο Ιταλός ζωολόγος Φερνάντο Μποέρο από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο πραγματοποιούσε μια σειρά πειραμάτων με δείγματα μεδουσών του είδους της Turritopsis nutricula. Πριν από αυτόν ουσιαστικά κανείς δεν τις είχε μελετήσει, επειδή είχαν εξωτερική όψη, που περνούσε πολύ απαρατήρητη και δεν ξεχώριζαν για κάτι ιδιαίτερο. Όταν τα πειράματα τελείωσαν, έφυγε για επιστημονική αποστολή και εγκατέλειψε το ενυδρείο με τους αδιάφορους οργανισμούς χωρίς να το προσέχει κανείς.
Όταν ο Μποέρο επέστρεψε, το νερό στο ενυδρείο είχε εξατμιστεί και όλες οι μέδουσες πέθαναν. Όμως εδώ αρχίζει το πιο ενδιαφέρον. Ο Μποέρο αποφάσισε να μελετήσει τα υπολείμματα των μεδουσών με το μικροσκόπιο... Και οποία η έκπληξή του όταν αποδείχθηκε ότι οι μέδουσες κάθε άλλο παρά είχαν πεθάνει! Είχαν επιστρέψει στο στάδιο των προνυμφών, έχοντας απορρίψει τα πλοκάμια τους. Αποφασίστηκε να τις επαναφέρουν στο ενυδρείο και να το γεμίσουν με νερό. Μετά από λίγο χρόνο συνέβη το αδιανόητο: οι «νεκρές» προνύμφες μετατράπηκαν σε πολύποδες και ήδη από τους πολύποδες άρχισαν να γεννώνται νέες μέδουσες. Έτσι ξεκίνησε μια νέα μεγάλης κλίμακας μελέτη των χαρακτηριστικών του κύκλου ζωής και της αναγέννησης αυτών των μεδουσών.
Τώρα πολλοί μελετητές δικαίως πιστεύουν ότι οι υδροειδείς μέδουσες του είδους Turritopsis nutricula είναι ο μοναδικός οργανισμός στη Γη, που είναι ικανός να αυτο-ανανεώνεται. Αυτός ο κύκλος μπορεί να διανύεται από τις ίδιες άπειρες φορές, γεγονός που τις καθιστά σχεδόν αθάνατες.
Όμως προς το παρόν οι επιστήμονες απασχολούνται μόνο με ένα ερώτημα: πώς να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μικροσκοπικές υπάρξεις ώστε να δημιουργήσουν ένα «χάπι αιώνιας ζωής»; Και ποιος ξέρει, μπορεί αυτές οι μικροσκοπικές μέδουσες και να χαρίσουν στις μελλοντικές γενιές την τόσο επιθυμητή αθανασία.




Διαβάστε περισσότερα...