Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ανέκδοτο : Mόνο ανέκδοτο δεν είναι....

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:
_Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;..
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
Παίρνει στο τηλέφωνο τον Παπακωνσταντίνου (Υπουργό Οικονομίας):
_Γιώργο, θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει; Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται και τα ξύνει. κατάλαβες;


Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει:
_Ετοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-_Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
Περνάει λίγη ώρα. Τηλέφωνο ο Παπακωνσταντίνου:
_Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
_Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
Την επόμενη μέρα:
_Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
_Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε Γιώργο, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
_Μα τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
_Γιατί;;;;;;;
Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

Πηγή
http://forum.4x4fun.gr/viewtopic.php?p=46147#p46147
Διαβάστε περισσότερα...

",,...ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΥΚΟΥΣ...."

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΗΓΗΘΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...

ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΙΕΡΕΑΣ.ΕΧΩ ΑΛΛΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ.ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ.ΝΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Τ!
ΟΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΥΧΕΡΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.



ΗΤΑΝΕ ΤΟ 2005 ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΟΣ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΟΡΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΩ.ΕΤΥΧΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ.ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΑΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΤΕ ΣΕ ΑΦΗΝΕ Α!
ΝΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΣΟΡΟΥΧΟ ΤΟΥ!ΠΗΓΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΘΥΜΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ!ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΡΥΠΙΟ ΡΑΣΟ!ΒΓΗΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΩ...ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩ ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΤΥΧΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΡΑΣΟ;ΕΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΙΩΘΩ Ο ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ:ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕ ΠΗΓΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ!ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ!ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΙΟ ΡΑΣΟ!ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΥΧΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ!
ΔΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΤΡΑ ΜΟΥ!!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΑΤΕΡΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ.ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΕΡΕΙΣ!ΑΛΛΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΟΣΟ ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ....ΟΠΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ ΠΧ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ Υ.Γ1:ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΕΡΙ ΜΕΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Α ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ!ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ;;;;ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 2010;ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ!ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΛΑΤΡΗ ΤΩ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ!ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!
Σ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!
ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή
http://www.roufianos.com/showthread.php/211134-...%CE%A3%CE%91%CE%9D-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%91-%CE%A3%CE%95-%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A3....
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασιτισμός στην περιβαλλοντική εκπαίδευση Προώθηση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) από έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου

Σαφές προμοτάρισμα των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα συνιστά η μόνιμη έκθεση βιοτεχνολογίας που λειτουργεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου και έχει ως αποδέκτες, νέους και σχολεία που επισκέπτονται το Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, στην υποενότητα της έκθεσης1 με τίτλο «Η τροποποιημένη φύση», η οποία περιλαμβάνει 21 εκθέματα και δραστηριότητες, προσκαλείται καθημερινά το πιο εύπλαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η μαθητική νεολαία, σε μια «ευχάριστη» (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος) γνωριμία με «ασυνήθιστους κήπους» γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Οι μαθητές επιδίδονται επίσης στη διεξαγωγή πειραμάτων γενετικής τροποποίησης προϊόντων, καθώς και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών βιντεο-προβολών (όπου η υβριδοποίηση, η γενετική μηχανική και η καλλιέργεια in vitro παρουσιάζονται ως τρόποι βελτίωσης των φυτικών καλλιεργειών) και στο τέλος καλούνται να δώσουν τις «σωστές» απαντήσεις.



Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας αποδοκίμασε ευθύς εξαρχής τη συγκεκριμένη έκθεση με επιστολή που απέστειλε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η οποία εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο μίας οργανωμένης στρατηγικής προώθησης των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ελλάδα από πολυεθνικές που στόχο έχουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παγκόσμιου διατροφικού μονοπωλίου.

Στην ίδια λογική εντάσσονται τα σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα σχεδόν κάθε μήνα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και να κάμψουν τις αντιστάσεις των αγροτών (προλειαίνοντας το έδαφος για την εισαγωγή μεταλλαγμένων στη χώρα μας), αλλά και οι πιέσεις που ασκούν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ σε διπλωματικό επίπεδο Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις2 του πρώην αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρου Κολιοπάνου «Οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι απίστευτες…. Η πρώτη επίσκεψη που δέχεται κάθε νέος υπουργός είναι από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, ο οποίος ζητάει την είσοδο των ΓΤΟ στην Ελλάδα».
για την νομιμοποίηση της εισαγωγής και καλλιέργειας γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων.
Απέναντι σε αυτή την κατακριτέα πρακτική, τόσο το Αρχιπέλαγος (μέλος της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των τοπικών ποικιλιών που κινδυνεύουν από άμεση εξαφάνιση) όσο και αρκετοί φορείς στη χώρα μας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να ενημερώσουν τον κόσμο και να οξύνουν την κριτική σκέψη των αγροτών.

Ωστόσο, γεγονότα όπως η συγκεκριμένη έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, δημιουργούν συναισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης, καθώς είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να διαποτίζεται η μαθητική νεολαία, που δεν διαθέτει ακόμα την απαραίτητη κριτική σκέψη, με την παραφύση φιλοσοφία εταιρικών αντιλήψεων οι οποίες πατεντάρουν και κερδοσκοπούν εις βάρος της φύσης με ανήθικες μεθόδους.

H κατάσταση στην Ελλάδα όπως έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Σε λίγες μόνο δεκαετίες οι ποικιλίες σιταριού έχουν εξαφανισθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο το 2-3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα έχει διασωθεί υπό καλλιέργεια μέχρι τις μέρες μας. Ταυτόχρονα, δεκάδες μελέτες καταδεικνύουν τις βλαβερές επιπτώσεις που προκαλούν οι ΓΤΟ στη γεωργική παραγωγή καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος πολλά δίκτυα πολιτών, οργανισμοί, μη κυβερνητικοί φορείς (Αιγίλοπας, Πελίτι, BiotechWatch, Σπόρος, ΒΙΟΖΩ κα) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει ένα δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη προστασίας του, επί αιώνες προσαρμοσμένου στις κατά τόπους εδαφοκλιματικές συνθήκες, φυτογενετικού υλικού.


Απέναντι σε αυτήν την ύπουλη και δόλια προπαγάνδα
που έχει ως στόχο να μολύνει αντιλήψεις, να ξεπουλήσει το ελληνικό φυτογενετικό υλικό και να μας καταστήσει διατροφικά εξαρτημένους, το Αρχιπέλαγος στέκεται απέναντι.
Καλούμε φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δίκτυα πολιτών και πολίτες που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα να πάρουν ανοικτά θέση.
Να ασκήσουν τις δικές τους πιέσεις προς τη διοίκηση του ιδρύματος Ευγενίδου για να αποσυρθεί η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αποτελεί άλλον έναν Δούρειο Ίππο στη διαδικασία απενοχοποίησης και εισαγωγής των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα.

Η άγνοια είναι επικίνδυνη και η σιωπή συνενοχή.

Η ερευνητική & επιστημονική ομάδα του Αρχιπελάγους

Το κείμενο συνυπογράφουν:
Αιγίλοπας
ΒΙΟΖΩ
BiotechWatch
Πελίτι
Σπόρος



Πηγή
http://www.piraeusnews.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=79
Διαβάστε περισσότερα...

Η άλλη Βενετία...

Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση λέγεται ότι προκλήθηκε από το συνδυασμό του φαινομένου της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων...
ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



































Πηγή
http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/12/blog-post_2339.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Γιατί κρεμάστηκε ο Ιούδας;





Πηγή
http://www.pare-dose.net/?p=3910
Διαβάστε περισσότερα...