Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ένα ξεχασμένο χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών εξιστορεί την σταύρωση του Ιησού με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο…

Ένα ξεχασμένο έγγραφο ηλικίας 1.200 ετών εξιστορεί την σταύρωση του Ιησού με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Στις γραμμές του αρχαίου παπύρου, ο άνθρωπος που έγραψε το κείμενο υποστηρίζει πως ο Ιησούς είχε την δυνατότητα να αλλάζει μορφή και περιγράφει πως το βράδυ που ο συνελήφθη από τους Ρωμαίους, δειπνούσε όχι με τους μαθητές τους, αλλά με τον άνθρωπο που τον είχε καταδικάσει...τον Πόντιο Πιλάτο.

 
 Η μετάφραση του κειμένου αποκαλύπτεται στην δημοσιότητα για πρώτη φορά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του καθηγητή ιστορίας Roelof van den Broek, του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.
Η περιγραφή της προδοσίας από τον Ιούδα αποδίδει στον Ιησού μοναδικές ικανότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο μαθητής του που τον πρόδωσε τον φίλησε όχι σε μια πράξη ενοχής ή συγχώρεσης αλλά για να αποκαλύψει στους ρωμαίους στρατιώτης ποιόν ήταν στην πραγματικότητα ο Ιησούς καθώς συνεχώς άλλαζε μορφή.
«Οι εβραίοι είπαν στον Ιούδα. Πως θα τον συλλάβουμε αφού μπορεί και αλλάζει συνέχεια τη μορφή του; Κάποιος φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες μελαχρινός, κάποιες φορές είναι νέος και άλλες ηλικιωμένος...»
Η δυνατότητα του να αλλάζει μορφή δεν είναι η μόνη ανεξήγητη ικανότητα του Ιησού σύμφωνα με το αρχαίο χειρόγραφο. Στο κείμενο ο συγγραφέας υποστηρίζει πως τη νύχτα πριν από την σταύρωση, ο Ιησούς δείπνησε μαζί με τον Πόντιο Πιλάτο, με τον δικαστή να προσφέρει μάλιστα να θυσιάσει το γιο του για να πάρει την θέση του Μεσσία στο Σταυρό, μια πρόταση που ο Χριστός θα την αρνηθεί εξηγώντας τον Πιλάτο πως αν ήθελε θα μπορούσε να ξεφύγει από την μοίρα και τον θάνατο του.
«ο Πιλάτος κοίταξε τον Ιησού και ξαφνικά εξαφανίστηκε από μπροστά του. Δεν μπορούσε να τον δει για πολύ ώρα...»
Ο χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών έχει γραφτεί σύμφωνα με τους ερευνητές από έναν μοναχό του μοναστηρίου του Αγίου Μιχαήλ στην έρημο του Καίρου. Το έγγραφο ανακαλύφθηκε το 1910 και το αγόρασε από το μεγαλοεπενδυτή JP Morgan που αργότερα έδωσε όλες τις συλλογές του στο μουσείο της Νέας Υόρκης.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Χάος στην Κύπρο από το κούρεμα των καταθέσεων! Πολίτες περικυκλώνουν το Προεδρικό Μέγαρο - ΒΙΝΤΕΟ

- Αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Κύπρο 150 εταιρίες μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων
- Πρόταση για δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ

- Στις 20:30 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
- Αναστασιάδης: Το δίλημμα ήταν ή κούρεμα ή άτακτη χρεοκοπία
- Διάγγελμα στο λαό θα απευθύνει αύριο ο Κύπριος Πρόεδρος

"Επανάσταση" φαίνεται πως ξεκινάει στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Αυτήν την ώρα εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και φωνάζουν συνθήματα, ενώ όσο περναέι η ώρα οι συγκεντρωμένοι όλο και αυξάνονται....

Δείτε το βίντεο

 







 Σημειώνεται ότι στις 20:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 150 εταιρίες έχουν ήδη αποστείλει μέσω των λογιστών τους σχετικά αιτήματα για απόσυρση των καταθέσεών τοους από τις τράπεζες της Κύπρου και μεταφοράς τους αλλού.

Από το πρωί χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να "σηκώσουν" τις καταθέσεις τους όμως βρήκαν τις τράπεζες κλειστές και τα ΑΤΜ εκτός λειτουργίας...
Όσοι ήταν τυχεροί κατάφεραν να "σηκώσουν" από ΑΤΜ μόνο το ποσό των 600 ευρω! Η απελπισία και η αγανάκτιση ήταν τόση μεγάλη που "επιστρατεύτηκαν" ακόμη και μπουλντόζες! Ο πολίτης με την μπουλντόζα φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του.


 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...