Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα επεισόδια 29/6/2011 (28 βίντεο)





























































































Δύσκολες στιγμές για τη ρεπόρτερ του CNN by fon1972

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΡΑΓΚΑ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!

















Πηγή
http://100greekblogs.blogspot.com/2011/06/video_6439.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πάντα θα ψάχνετε μια πίσω πόρτα ένα… ασφαλές σκοτάδι…









Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Του Δημήτρη Τσιμούρα

(Και μη νομίζετε ότι οι σημερινοί προστάτες σας θα συνεχίσουν να σας παρέχουν προστασία, όταν τους τελειώσετε τη «δουλειά». Δεν θα έχουν κανένα λόγο τότε. Ούτε ελικόπτερα για σας θα είναι διαθέσιμα. Αλλά και να ήταν πού θα πηγαίνατε;)


Η επιστολή αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε σας, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επειδή εσείς είστε έτοιμοι αυτήν τη στιγμή με την ψήφο σας να προδιαγράψτε ένα σκοτεινό μέλλον για........
πολλές γενιές, αν δεν σας σταματήσουμε με την καθολική και συντονισμένη αντιδρασή μας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσοι άλλοι συμφωνούν με το δρόμο που ακολουθείτε επιχαίρουν, γιατί περνάει η πολιτική τους με το μικρότερο δυνατόν γι αυτούς πολιτικό κόστος. Σας παροτρύνουν να επιταχύνετε τις «αλλαγές», χωρίς την ψήφο τους, για να μην «κάψουν» το πολιτικό τους μέλλον και για να παραμείνουν ως εφεδρεία του συστήματος, ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι αυτοί οι συνεχιστές της ίδιας πολιτικής.

Οι «σοσιαλιστικές» σας κυβερνήσεις και οι άλλες «δεξιές», που εναλλάσσονταν τα τελευταία χρόνια στην εξουσία, στένευαν συνεχώς τη ζωή μας με τις απανωτές λιτότητες, που μας επέβαλλαν. Μας έλεγαν τότε οι επικεφαλής ότι όλα γίνονται για το καλό μας και το μέλλον μας. Έδειχναν τη… συμπόνια τους για τη γενιά των 700 ευρώ, τη… συμπάθειά τους για τους........
άνεργους, τους άπορους συνταξιούχους και εν γένει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους υπόσχονταν ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν δίσταζαν βέβαια να εξαντλούν κάθε όριο βαρβαρότητας απέναντι σ’ εκείνους, που ξεσκέπαζαν την πολιτική τους και αγωνίζονταν εναντίον της. Δεν δίσταζαν να δείρουν με τον πιο άγριο τρόπο ακόμη και συνταξιούχους, τα περήφανα γηρατειά, όπως τους αποκαλούσε ο ιδρυτής του «κινηματός» σας!
Επίσης πάλι για το… καλό μας και για το… μέλλον μας, εξασφάλιζαν οι κυβερνήσεις σας τεράστια κέρδη σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, απαξίωναν τη δημόσια περιουσία και κομμάτι – κομμάτι την έβγαζαν στο σφυρί, ενώ κατα το δυνατόν περιόριζαν εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όταν το μέλλον που μας λέγατε έγινε παρόν, μας εξαπατήσατε πάλι με ψέματα για να αποσπάσετε την ψήφο μας. Μας υποσχεθήκατε μια καλύτερη ζωή από την προηγούμενη και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τα λεφτά που υπήρχαν, όπως λέγατε. Ταυτόχρονα δε τα στελέχη του κομματός σας προχωρούσαν σε μυστικές «διαπραγματεύσεις» με διεθνείς τοκογλύφους και όχι μόνο, για την εκποίηση όσο-όσο του όποιου εναπομείναντος δημόσιου πλούτου.

Μόλις κλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού και γίνατε κυβέρνηση, αμέσως ανοίξατε την κερκόπορτα να μπουν, καλεσμένοι από σας, οι βάρβαροι, έτοιμοι και ενημερωμένοι για όλες τις διόδους. Τους καλέσατε για να… σώσετε εμάς και την πατρίδα!!!

Μας τρομοκρατήσατε με τον μπαμπούλα της πτώχευσης και προβάλλοντας σαν δικαιολογία την κρίση, διαγράψατε με μία μονοκοντυλιά εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα. Την δε ασυδοσία των μεγαλοαφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους, πάντα με τους δικούς σας νόμους και τη δική σας ανοχή, την μετατρέψατε πλέον σε σχέση αφεντικού – δούλου.

Προβάλλετε σαν μοναδική λύση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας μας, για να το… ευχαριστηθούν οι αγορές και να προστρέξουν σε «επενδύσεις», μόνο που δεν λέτε ευθέως ότι για να γίνει αυτό τα μεροκάματα πρέπει να κατέβουν στα… 5 με 8 ευρώ την ημέρα!!! Χωρίς αιδώ και πάλι όλα αυτά για τη… σωτηρία της πατρίδας!!!
Αυξήσατε κατακόρυφα την ανεργία και σπείρατε την απόγνωση και την απελπισία σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ακυρώνοντας τα προσόντα τους, που με κόπους και χρήμα απέκτησαν.
Κόψατε μισθούς και συντάξεις και φέρατε σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και υπαλλήλους. Ανατρέψατε τα σχέδια τους. Μηδενίσατε τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις όποιες τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Τους στερήσατε τη χρονιά που πέρασε πάνω από ένα δις ευρώ και τα δώσατε σαν τόκους στους επικυρίαρχους και τοκογλύφους δανειστές σας! Μετατρέψατε τη γενιά των 700 ευρώ, για την οποία χύνατε κροκοδείλια δάκρυα, σε γενιά των 500 και γενιά των ανέργων.

Μας αυξήσατε κατακόρυφα τους φόρους, ενώ τους μειώσατε στους εκμεταλλευτές μας και δημιουργείτε όλες τις προϋποθέσεις για τη συνεχή αύξηση των κερδών τους. Η κρίση και η ψήφος σας… δίνουν φτερά στη ασυδοσία τους! Ενδεικτικά αναφέρω. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η «Ημερησία» (30/5/11) τα καθαρά κέρδη 77εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών ανήλθαν σε 755,7 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2011, αυξημένα κατά 15,7%!!!

Δε διστάσατε να μειώσετε δραματικά τις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε αυτά να υπολειτουργούν. Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την κάνατε υποτυπώδη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι οικονομικά ασθενέστεροι. Και πάλι έχετε το θράσος να λέτε ότι είναι για το καλό μας!

Κλείσατε πάνω απο 1000 σχολεία για το… καλό των παιδιών, όπως είπατε και κάνετε ό,τι περνάει απο το χέρι σας, για να στερήσετε τη μόρφωση απο τη νεολαία, γιατί πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι μορφωμένοι είναι επικίνδυνοι για σας και το σύστημα που υπηρετείτε.

Φέρατε σε αδιέξοδο χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, που τα μαγαζιά τους κλείνουν καθημερινά και αυτοί χρεωμένοι πλέον εγγράφονται στη στρατιά των ανέργων.

Μας κατηγορήσατε ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», επιχειρώντας να μας καταστήσετε συνυπεύθυνους, νομίζοντας ότι έτσι ξεμπερδεύετε μαζί μας.

Με συνεργούς τις ηγεσίες των κυβερνητικών συνδικαλιστικών σας παρατάξεων δεν αφήσατε όρθιο κανέναν οργανισμό κοινής ωφέλειας, παραχωρώντας τους σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή των υπηρεσιών τους κατακόρυφα και πολλοί από μας να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες ακόμη πιο βαριές υποχρεώσεις! Θα γνωρίζετε πιστεύω ότι η ακόμη υπό δημόσιο, τυπικά τουλάχιστον, έλεγχο ΔΕΗ, έκοψε το τελευταίο διάστημα το ρεύμα σε πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά! Και αυτό για το καλό μας;

Μετατρέψατε ακόμα και τους εθνικούς δρόμους, που πλήρωσε με το αίμα του ο ελληνικός λαός, σε …εμπορικές επιχειρήσεις ιδιωτών, που εξασφαλίζουν υψηλά κέρδη στα «αφεντικά» τους. Και μας το περνάτε σαν απόλυτα φυσιολογικό. Και δεν φτάνει αυτό. Τους εξασφαλίσατε και δημόσια αστυνόμευση, για να σιγουρεύουν τις εισπράξεις τους, αφού τους θωρακίσατε με τους κατάλληλους νόμους!

Έχετε τα μπράβο και τα εύγε των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών, των εκμεταλλευτών, των επικυρίαρχων! Κρίνεται από την μεριά τους άριστη η προσφορά των υπηρεσιών που τους προσφέρετε. Τα κέρδη τους, μεσούσης της κρίσης, καλά κρατούν!
Εννοείται βέβαια ότι το κάνετε πάλι για μας και το καλό μας!!!

Να μην ξεχάσω. Έχετε και τα εύγε 32 πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας! Πώς μπορεί όμως να λέγεται «πνευματικός άνθρωπος» εκείνος που ταυτίζεται με την εξουσία, η οποία διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της; Εκείνος που, ενώ εσάς σας παροτρύνει να συνεχίσετε, λέγοντάς σας… «τολμήστε», εμάς μας καλεί να μην προβάλλουμε οργανωμένη αντίσταση και για το… καλό μας να δεχτούμε τη δουλεία που μας ετοιμάζετε;

Αυξήσατε το χρέος της χώρας, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, τον πρώτο χρόνο του μνημονίου κατά τριάντα δις ευρώ, τριάντα φορές πιο πάνω από τις περικοπές που κάνατε σε μισθούς και συντάξεις. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Και όχι μόνο αυτό. Μας λέτε ότι θα αυξηθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Γιατί;

Μήπως… αν φέρνατε πίσω τις «ειρηνευτικές στρατιωτικές αποστολές», όπως τις λέτε, από Κόσσοβο, Αφγανιστάν και όπου αλλού, θα εξοικονομούσατε περισσότερα ευρώ σε σχέση με αυτά των περικοπών από τους μισθούς και τις συντάξεις; Και πώς εν πάση περιπτώσει μια χώρα υπό πτώχευση, όπως λέτε, είναι δυνατόν να διατηρεί στρατιωτικά τμήματα κατοχής;
Θεωρήστε ρητορικό το ερώτημα. Δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι έχετε εσείς το σθένος, όχι να προτείνετε, αλλά ούτε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο.

Ενώ έχετε πλήρη επίγνωση ότι δεν είστε όλοι ίδιοι και ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάποιοι συναδελφοί σας αντιπαλεύουν αυτήν την πολιτική, σας βολεύει να ακούτε, απο τους εντεταλμένους της παραπληροφόρησης, ότι όλοι το ίδιο είστε. Σας βολεύει ακόμη περισσότερο, όταν αυτό γίνεται πιστευτό απο μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αφ’ ενός θολώνετε τα νερά, αφ’ ετέρου κάνετε προσπάθεια να αποβάλετε από πάνω σας την ενοχή, απέναντι στους ανθρώπους που εξαπατήσατε και συνεχίζετε να εξαπατάτε, για την οποία ενοχή σαφώς και έχετε πλήρη επίγνωση.

Προφανώς και θα θυμάστε τα περίστροφα του αρχηγού σας πάνω στο τραπέζι, του αρχηγού, που ήταν έτοιμος να … εκτελέσει τις Αγορές! Αλήθεια πολύ βολικό αυτό! Οι … Αγορές! Εσείς, σιωπηρά στρατιωτάκια, συγκατανεύατε πάντα, με το φόβο μην σας κακοχαρακτηρίσουν οι φίλοι σας, αυτοί που σήμερα σας χτυπούν στον ώμο μέχρι να τους κάνετε τη δουλειά! Συνάμα προσπαθούσατε και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι όλα αυτά τα κάνετε, για να σώσετε εμάς και την πατρίδα! Απ’ ό,τι φαίνεται μας έχετε για πολύ αφελείς!

Κάποιοι σας χαρακτηρίζουν κλέφτες, εσάς και όλους, όσοι διαχειριστήκατε την εξουσία. Δεν είναι σωστή η γενίκευση. Αν κάποιοι έκλεψαν- ένα δένδρο αυτοί μέσα στο δάσος της νόμιμης κλεψιάς- να τους βρείτε και να πληρώσουν. Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Να πληρώσουν αυτοί, που με εργαλείο τους δικούς σας νόμους έχουν φουλάρει τα θησαυροφυλακιά τους. Αυτοί, που στο όνομα της «ανάπτυξης», μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τα πλούτη τους και σεις χρεώνετε σε μας τα λεφτά των δανείων της υποτέλειας. Κατά συνέπεια, αυτό που μπορώ να σας πω ευθαρσώς είναι ότι εξυπηρετείτε και υπηρετείτε τα μεγάλα συμφέροντα και σε καμία περίπτωση αυτά του λαού. Αυτά τα ποδοπατάτε!

Κι ενώ τα μέτρα που πήρατε για την… αντιμετώπιση της κρίσης και του χρέους, όπως μας είπατε, θα είναι και τα τελευταία, τώρα για να πάρουμε την πέμπτη δόση- η οποία θα δοθεί πάλι κι αυτή σε τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες- πρέπει να ψηφιστεί κι άλλο μνημόνιο. Πρέπει να μειώσουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις, πρέπει τώρα να απολυθούν και δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να ξεπουληθούν τα πάντα. Πρέπει να διαλυθούν και τα τελευταία ψήγματα της δημόσιας υγείας, της παιδείας. Δεν είναι καθόλου απίθανο οι προσκεκλημένοι της κυβερνησής σας, επικυρίαρχοι και τοκογλύφοι, να έχουν την πρόθεση να βγάλουν στο σφυρί τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό της βροχής, τις θάλασσες και τα βουνά! Δεν επιτρέπουν καν σ’ αυτήν την υποταγμένη και πιστή στις εντολές τους κυβέρνηση να τα ξεπουλήσει. Θα τα ξεπουλήσουν οι ίδιοι! Θα ορίσουν αυτοί πιο δικούς τους ανθρώπους!
Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας όλα αυτά ούτε τώρα μας ανήκουν και πάντα με τη δική σας «νομιμοποίηση».

Μπροστά στην ψήφιση των νέων μέτρων που συμφωνήσατε με τους επικυρίαρχους της τρόικας, κάποιοι από σας, νομίζοντας ότι θα ξεφύγουν από την οργή του λαού, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν(!) και απορούν τι δεν πήγε καλά με το μνημόνιο ζητώντας μάλιστα υποκριτικά από τα κυβερνητικά στελέχη εξηγήσεις! Το θέατρο όμως των λεγόμενων… «ανταρτών»δεν είναι καινούριο για μας!

Αφορμή για να γραφεί αυτό το κείμενο ήταν η παρουσία σε μεγάλο κανάλι δύο βουλευτών, συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ως λευκές περιστερές απορούσαν και εξανίσταντο για την… αντιδημοκρατική συμπεριφορά πολιτών απεναντί τους. Εξανίσταντο για την αναγκαστική τους φυγάδευση από την πίσω πόρτα της βουλής, έχοντας την πλήρη κατανόηση της τηλεπαρουσιάστριας. Από τότε υπήρξαν κι άλλες φυγαδεύσεις από τις πίσω πόρτες, ακόμη και με την συνδρομή καϊκιών! Απορούσαν γιατί!
Απορούσαν, γιατί τους γιαουρτώνει, γιατί τους γιουχαΐζει , γιατί τους ειρωνεύεται ο κόσμος! Απορούσαν, γιατί έχει τόσο… θράσος και φωνάζει ο λαός : «νόμος είναι το δίκιο των πολλών», «η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό και δεν ξεπουλιέται», «δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος», «να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν»!
Αλήθεια, πόσο θράσος χρειάζεται από τη μεριά τους, από τη μεριά σας, για να δείχνετε ότι απορείτε, επειδή αυτοί που στην κυριολεξία τους προορίζετε για δούλους, σας αντιμετωπίζουν έτσι! Ακόμα τίποτα δεν έχετε δει. Και βέβαια, αν αυτοί , αν εμείς, αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, αν σας αφήσει να διαχειρίζεστε τις τύχες του, η Ελλάδα του 2025 θα είναι ίδια με την Γουατεμάλα και την Ισλανδία του σήμερα!

Μη φανταστείτε ότι μπορείτε να νίπτετε τας χείρας σας, ρίχνοντας το ανάθεμα για το έγκλημα σε εκείνους που «διαπραγματεύονται», καθιστώντας μοναδικούς ένοχους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, με την πρόφαση ότι δεν γνωρίζατε το περιεχόμενο των υποτελών συμφωνιών, που με την ψήφος σας στη βουλή υπογράφετε. Η ψήφος σας προδιαγράφει την πορεία της πατρίδας και η ευθύνη σάς ανήκει στο ακέραιο. Φυσικά θα έρθει η μέρα που θα λογοδοτήσετε για όλες αυτές τις πράξεις σας.

Κλείνοντας. Μπορείτε να μου πείτε τι πατρίδα θα είναι αυτή δίχως δικούς της δρόμους, δίχως λιμάνια, δίχως γέφυρες, δίχως αεροδρόμια, δίχως ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες, σιδηρόδρομους, υπηρεσίες ύδρευσης; Δίχως να είναι κυρίαρχη στον ορυκτό της πλούτο, κυρίαρχη ούτε καν στην πολιτιστική της κληρονομιά; Μια πατρίδα δίχως τίποτα! Σε τι λοιπόν θα ασκεί κυριαρχία ο ελληνικός λαός και πώς θα… ξεπληρώνει τα χρέη, που εσείς του φορτώνετε; Μπορεί ένας λαός να είναι κυρίαρχος χωρίς τα παραπάνω; Κι εσείς είναι βέβαιο, το ξέρετε ότι δεν μπορεί. Αυτό όμως φαίνεται ότι σας είναι αδιάφορο!

Αυτήν τη στιγμή, στο σημείο που φτάσατε τα πράγματα, έχετε δύο επιλογές.
Ή να παραιτηθείτε, να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που του επιφέρατε και να σηκωθείτε να φύγετε ή να συνεχίσετε.
Αν όμως επιλέξετε να συνεχίσετε το ξεπούλημα της πατρίδας και την εξαθλίωση του λαού της, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε στην ανωνυμία. Ένας- ένας έχει στο ακέραιο την προσωπική του ευθύνη γι αυτό το έγκλημα. Τα ονοματά σας θα είναι ανεξίτηλα γραμμένα στη λίστα της ντροπής, καθημερινά διαθέσιμα σε όποιον τα αναζητήσει τώρα και στο μέλλον.
Και μη νομίζετε ότι οι σημερινοί προστάτες σας θα συνεχίσουν να σας παρέχουν προστασία, όταν τους τελειώσετε τη «δουλειά». Δεν θα έχουν κανένα λόγο τότε. Ούτε ελικόπτερα για σας θα είναι διαθέσιμα. Αλλά και να ήταν πού θα πηγαίνατε;
«Λύσεις» οι επικυρίαρχοι θα βρουν μόνο για τους πρωτοκλασάτους. Θα βρουν για τον Γιώργο. Εξ άλλου αυτός έχει πατρίδα. Γνωρίζει άριστα και τη γλώσσα της! Στα Ελληνικά δυσκολεύετε. Το ξέρετε κι εσείς!
Εσείς όμως σε ποιο κοινό θα τολμήστε να αρθρώσετε λόγο; Απο ποιους θα ζητήσετε… επανεκλογή; Ποιο καφενείο θα σας δεχτεί και σε ποια ταβέρνα θα πάτε; Ποια θεατρική παράσταση θα δοθεί μόνο για σας; Σε ποια πλατεία θα κάνετε βόλτα και σε ποιο παγκάκι θα καθίσετε;
Πάντα στο μυαλό σας θα έχετε τη διαφυγή και ας μην σας δίνει πλέον κανένας σημασία.
Πάντα, καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, θα ψάχνετε μια πίσω πόρτα, ένα ασφαλές σκοτάδι…
Άνθρωποι του σκότους και της πίσω πόρτας!
Τολμήστε…!

ΥΓ. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 7/6/11 με τίτλο άνθρωποι της πίσω πόρτας.

Πηγή
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_9978.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για την Αθήνα!










Με συνεχή ροή ειδήσεων και ανταποκρίσεων από την Αθήνα, από τη “διακεκαυμένη ζώνη της Ευρώπης”, όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το αραβικό Al Jazzera το σύνολο των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και ξένων ΜΜΕ καλύπτει την κρίσιμη ημέρα της Ελλάδας και της παγκόσμιας οικονομίας, αν πιστέψουμε τις εκτιμήσεις επιφανών αναλυτών.

Τα διεθνή δίκτυα που από το πρωί βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα είναι κατά βάση τα αμερικανικά CNN, CNBC, Bloomberg και το βρετανικό ΒΒC.

To CNN από το πρωί έχει ανοίξει το … φάκελο “Η Αθήνα υπό πίεση”. Μεταδίδει σχεδόν λεπτό προς λεπτό εικόνες από τις οδομαχίες στο κέντρο, αναφέρεται στην διαρκώς ογκούμενη κοινωνική αντίδραση και ενδεικτικό είναι πως συνεχώς προβάλλει εικόνες των ανταποκριτών του με μάσκες αερίων για να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της εικόνας και να εστιάσει στην ασφυκτική πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο.

Ανάλογες εικόνες και ρεπορτάζ μεταδίδει σε συνεχή ροή και το CNBC. Οι ανταποκριτές του δίνουν έμφαση στα δακρυγόνα, την αναταραχή και τις συγκρούσεις πολιτών-διαδηλωτών με τις δυνάμεις2 της Αστυνομίας. Στα ρεπορτάζ του αναφέρεται στην κρισιμότητα της ημέρας, κάνει λόγο για ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και γενικότερα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ προβλέπει κλιμάκωση των αντιδράσεων εφόσον – όπως και προβλέπει – υπερψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο.

Το Bloomberg από την πλευρά του κάνει λόγο για την “Μεγάλη Μάχη της Ελλάδας”. Κι ακριβώς αυτές τις εικόνες … μάχης μεταδίδει συνεχώς από την πλατεία Συντάγματος. Στις αναλύσεις του το δίκτυο εστιάζει στην αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών-διαδηλωτών που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, αλλά παράλληλα τονίζει πως τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση είναι ελάχιστα, λόγω των πιέσεων από τους εταίρους και πιστωτές της χώρας.

Τέλος, και το BBC μεταδίδει συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα, όπως και αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των βουλευτών στο Κοινοβούλιο με τους ανταποκριτές του να επιχειρούν την … αντιπαράθεση μεταξύ του κοινωνικού ιστού και των πολιτικών του ταγών.

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_6230.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29
Διαβάστε περισσότερα...

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: «Παράλογο αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα»









«Μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το υπέρογκο βάρος τους χρέους της Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να αναληφθεί από έναν ανεξάρτητο φορέα που θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωσή του με ιδιώτες πιστωτές.

Μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα συνιστούν στην ουσία υποτίμηση μέσω των περικοπών των μισθών και της αύξησης της παραγωγικότητας που θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η Ελλάδα «αποπληρώνει τα χρέη της σε ένα ισχυρό νόμισμα, το οποίο είναι τρέλα».

Μια λύση κατά τον ίδιο θα ήταν να μεταβιβαστεί το ελληνικό χρέος σε έναν φορέα, ένα σχέδιο που είχε υιοθετήσει η Γαλλία τη δεκαετία του 1930.

Στον φορέα αυτό θα υπάρχει συμβολή της ΕΚΤ και της Ελλάδας, με την ελληνική συνεισφορά να προέρχεται εν μέρει από τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.

Ο φορέας θα διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για το πως, το πότε και σε ποιο βαθμό θα υπάρχει αποζημίωση.

Αναφερόμενος στα υφιστάμενα σχέδια διάσωσης της χώρας, ο κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να προσθέτουμε χρέος σε ένα βάρος που ήδη είναι μη βιώσιμο…οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες γνώριζαν ότι αναλάμβαναν κίνδυνο όταν αγόραζαν ελληνικά ομόλογα».

Πηγή
http://www.peramatozoa.info/2011/06/blog-post_1394.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Peramatozoa+%28peramatozoa%29
Διαβάστε περισσότερα...

Μπουγέλωσαν τον Αθανασιάδη










ΔΕΙΤΕ: Έντονες αποδοκιμασίες από τους πολίτες

Πριν από λίγα λεπτά διαδηλωτές εντόπισαν το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη στη Βαλαωρίτου και αφού τον γιούχαραν έντονα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, φωνάζοντάς του γιατί δεν έκανε ότι ο Κουρουπλής, κάποιοι πιο θερμόαιμοι τον μπουγέλωσαν με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.







Πηγή
http://100greekblogs.blogspot.com/2011/06/blog-post_2565.html

Διαβάστε περισσότερα...

Στα Χανιά σπάσανε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ .. στην Λαμία τους περιμένουν να τους υποδεχτούν..










από τον Κλύδωνα

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν διαδηλωτές στα Χανιά, έπειτα από πορεία κατά του Μεσοπρόθεσμου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Χανίων, το οποίο κατέλαβαν, ενώ ο δήμαρχος αποχώρησε υπό προστασία. Ζημιές προκάλεσαν επίσης, 50 περίπου άτομα, στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό...... Κυδωνίας, ομάδα νεαρών, αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο των γραφείων μπήκε μέσα και κατάστρεψε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων.


Στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζομενοι, ενώ μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία για να καταθέσουν.

Πηγή
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_3457.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταγμα επεισόδια 28/6/2011 (20 βίντεο)











































































Διαβάστε περισσότερα...