Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τα γυναίκας!

Άρθρο που είχε δημοσιευτεί πριν από 78 χρόνια:

"Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθή ψήφος εις τα γυναίκας. Σχετικάς με τον ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιτήμων είχεν άλλοτε ανάπτυξη από του βήματος της βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον, άλλως τε, γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας εκάστου μηνός.

Επειδή, εν τούτοις, αι ημέραι αύται, δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων, ώστε την ευτυχή εκείνη ημέραν να ορίζωνται οι εκάστοτε εκλογαι. Η γυναικεία συνεπώς είναι πράγμα επικίνδυνον, αρα αποκρουστέον"

Πηγή
http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=5467.0
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ

Ήταν μία φορά κι έναν καιρό ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι που ξεκινούσε κάθε μέρα, πρωί-πρωί, για τη δουλειά του. Περνούσε όλη μέρα δουλεύονται και τραγουδώντας, μέσα στην καλή χαρά!








Του άρεσε πάρα πολύ να εργάζεται Και, φυσικά, η απόδοση του ήταν εξαιρετική! Μόνο που, δυστυχώς στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει!Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι δημιούργησε μία θέση manager, για την οποία προσέλαβε μία ιδιαίτερα έμπειρη Πασχαλίτσα.

Πρώτο μέλημα της Πασχαλίτσας ήταν να εποπτεύσει το ωράριο του Μυρμηγκιού και για αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου, με κάρτες. Βέβαια, σύντομα χρειάστηκε να προσλάβει μία γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς, με τη βοήθεια μίας νέο-προσληφθείσας Αράχνης.

Η Αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα αρχειοθέτηση καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο. Στο μεταξύ, το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι συνέχιζε να δουλεύει, να δουλεύει, να δουλεύει…

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ήταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές που λάμβανε από την Πασχαλίτσα, ώστε της ζήτησε να του ετοιμάσει μία συγκριτική μελέτη, με γραφήματα και ανάλυση τάσεων. Έτσι, απευθύνθηκαν σε μία Κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν μάλιστα ένα νέο σετ υπολογιστή-εκτυπωτή, για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης.

Το ευτυχισμένο, παροδικό Μυρμήγκι άρχισε δειλά-δειλά να διαμαρτύρεται για όλη αυτή τη γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο. Μοιραία, οι ρυθμοί της δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται…

Ο Κηφήνας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τnς επιχείρησης, αποφάσισε πως έπρεπε να πάρει αμέσως μέτρα αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και έφερε επειγόντως έναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι.

Τη θέση, λοιπόν, ήρθε να καλύψει ένας τζίτζικας που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μία ειδική, εργονομική πολυθρόνα και έναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη. Βέβαια με τόσους υπολογιστές πια, η εταιρεία προχώρησε, αναγκαστικά, στην αγορά ενός Server.

Ο νέος διευθυντής ένιωσε σύντομα την ανάγκη να φέρει έναν υποδιευθυντή (που ήταν, παλιά, βοηθός του) ώστε, με τη βοήθεια του, να καταστρωθεί ένα στρατηγικό πλάνο, καθώς και ο προϋπολογισμός του νέου αυτού τμήματος.

Όσο γίνονταν όλα αυτά, το Μυρμήγκι ένιωθε όλο και λιγότερο ευτυχισμένο, όλο και λιγότερο παραγωγικό…

Ο Τζίτζικας δεν έχασε χρόνο: “Πρέπει να παραγγείλουμε μια έρευνα σχετικά με τα προβλήματα του εργασιακού περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις των εργαζομένων”, είπε. Μόνο που, μια μέρα, μελετώντας τις αναφορές, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος,συνειδητοποίησε, ότι ο τομέας στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, δεν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος.

Αμέσως ζήτησε από μία περιζήτητη σύμβουλο, την Κουκουβάγια, να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί κάποιες λύσεις. Τρεις μήνες αργότερα η Κουκουβάγια έφερε την έκθεσή της που κατέληγε ως εξής:

«Στην επιχείρηση υπάρχει σαφώς, πλεόνασμα προσωπικού». Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ακολούθησε τη συμβουλή της και… απέλυσε το Μυρμήγκι!!!

Συμπεράσματα:

Από το να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, καλύτερα να είσαι ένα ανίκανο τίποτα, άχρηστο για οτιδήποτε. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ανίκανοι δεν έχουν καμία ανάγκη εποπτείας. Τι να την κάνουν; Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να είσαι παραγωγικό Μυρμήγκι, τουλάχιστον, μη δείχνεις ότι είσαι, ταυτόχρονα, κι ευτυχισμένο… Δεν θα σου το συγχωρήσουν ποτέ! Αν πάλι, επιμένεις ξεροκέφαλα να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, φρόντισε να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση, ώστε, τουλάχιστον, να μην πρέπει να συντηρείς Κηφήνες, Πασχαλίτσες, Αράχνες, Τζιτζίκια, Κουκουβάγιες και Κατσαρίδες. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω βασίζονται σε έγκυρες πανεπιστημιακές έρευνες που δείχνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν την τάση να γίνουν παράσιτα…

Πηγή
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/07/08/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BC%CE%AE%CE%B3%CE%BA%CE%B9/
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο : Γεωγραφία των δυο φύλων

Το γνωστό ανέκδοτο για την γεωγραφία των δυο φύλων εικονογραφημένο.
Γυναικεία Γεωγραφία

- Μεταξύ 18 και 20 χρόνων, η γυναίκα είναι σαν την Αφρική: Είναι άγρια, χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και βρίθει μυστηριωδών και γόνιμων περιοχών προς εξερεύνηση….






- Από τα 21 ως τα 30 η γυναίκα είναι σαν την Αμερική: Ανεπτυγμένη, έτοιμη για μπίζνες, ειδικά με όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια..










- Από τα 31 ως τα 35 η γυναίκα είναι σαν την Ινδία:Αισθησιακή, χαλαρή, σε πλήρη άνθηση και έχει επίγνωση της ομορφιάς της.











- Από τα 36 ως τα 40 η γυναίκα είναι σαν τη Γαλλία: Θελκτικά ώριμη και πάντα ένας υπέροχος προορισμός!











- Από τα 41 ως τα 50 η γυναίκα είναι σαν την Γιουγκοσλαβία: Ένας χαμένος πόλεμος, που μετρά πληγές από τα λάθη του παρελθόντος. Η μόνη λύση είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα… ανασυγκρότησης.









- Από τα 51 ως τα 60 η γυναίκα είναι σαν τη Ρωσία:Αχανής με απροσδιόριστα σύνορα. Το ψυχρό κλίμα αποθαρρύνει τους όποιους επίδοξους επισκέπτες





- Από τα 61 ως τα 70 η γυναίκα μοιάζει με τη Μογγολία: Ένδοξο παρελθόν, μεγάλες κατακτήσεις, αλλά χωρίς μέλλον.










- Μετά τα 70 η γυναίκα μοιάζει με το Αφγανιστάν: Όλοι ξέρουν που βρίσκεται αλλά δεν πλησιάζει κανείς.









Ανδρική γεωγραφία

Από τα 15 ως τα 70 –μια ζωή δηλαδή- ο άνδρας μοιάζει με τις ΗΠΑ: Κυβερνάται από το πουλί του

Πηγή
http://www.xabales.com/viewtopic.php?f=19&t=13848
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο : Όταν ο Θεός δημιούργησε... τον άντρα

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε: Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια. Τότε ο γάιδαρος του απάντησε: 50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια. Έτσι κι έγινε.

Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε: Σαν σκύλος θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια. Τότε ο σκύλος απάντησε:

“Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια”. Έτσι κι έγινε. Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε: Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια. Τότε ο πίθηκος απάντησε: Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και του είπε: Θα είσαι το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί πάνω στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια. Τότε ο άνθρωπος απάντησε: Θεέ μου, να είμαι άνθρωπος μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος. Έτσι κι έγινε.

Από τότε ο άνθρωπος ζει 20 χρόνια σαν άνθρωπος, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλάει τα βάρη. Μετά αποκτάει παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος, φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του!

Πηγή
http://apaixtos.net/2007/04/20/gaidaros-skylos-an8ropos/
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής και Ελληνική ερμηνεία του Κ.Ο.Κ

Ερμηνεία του STOP . Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.










ΣΤΟΠ

Διεθνής ερμηνεία: Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.
Ελληνική ερμηνεία: Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα.
Ελληνική ερμηνεία: Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται πιτσοκουτάδες, ντηλιβεράδες και λοιπές πάπιες, σκούτερ κλπ. καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη οδό ή στην ευρύτερη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.
Ελληνική ερμηνεία: Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε. Επιτρέπεται η στροφή αν ξεχάσαμε ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή αν το κατάστημα υποδημάτων ή το περίπτερο βρίσκεται στην άλλη κατεύθυνση και βαριόμαστε να τρέχουμε ως το επόμενο φανάρι.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ…

Διεθνής ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.
Ελληνική ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν... έχουν... μισό λεπτό... ε, καλά θα το βρούμε στην πορεία... Aντε, Χάρη, αργήσαμε!

ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 50ΧΛΜ.

Διεθνής ερμηνεία: Οριο ταχύτητας 50χμ/ώρα.
Ελληνική ερμηνεία: Προτεινόμενο όριο ταχύτητας 50χμ/ώρα. Τί την πήρα την Porsche να την πηγαίνω με 50;

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Διεθνής ερμηνεία: Ελαττώστε ταχύτητα προς αναμονή του κόκκινου σηματοδότη.
Ελληνική ερμηνεία: Αυξήστε ταχύτητα προς αποφυγή του κόκκινου σηματοδότη.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα.
Ελληνική ερμηνεία: Γιουχού!!! Ωρα για μπατιλίκια!!!

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Διελεύσεις τρένων. Φέρτε το αμάξι σε πλήρη στάση, ελέγξτε αμφότερες κατευθύνσεις και συνεχίστε όταν βεβαιωθείτε πως δε διέρχεται τρένο.
Ελληνική ερμηνεία: Τί;!; Aααα, αυτό...Καλά, δεν πέρασε τρένο. Λοιπόν, τί λέγαμε;


Πηγή
http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=274&c=39&aid=1526


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Δυνατό μυαλό για πάντα

Κρατήστε τον εγκέφαλο σας υγιή και σε φόρμα τηρώντας σωστά τις βασικές λειτουργίες του σώματος.


Από τον εγκέφαλο του ανθρώπινου οργανισμού ελέγχεται ολόκληρο το σώμα. Ο εγκέφαλος δίνει τις εντολές για κάθε μας κίνηση και πράξη. Σκεφτείτε λίγο. Ακόμη και γι’ αυτό τον λόγο, για να σκεφτείτε δηλαδή, χρειάζεται φυσικά να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας.

Οι επιστήμονες κατόπιν ερευνών απέδειξαν πως κρατώντας σε φόρμα τον εγκέφαλο χαρίζουμε στον οργανισμό μας ζωή, μείωση του στρές, των νεύρων και πιθανών εγκεφαλικών νοσημάτων. Αλήθεια όμως πως θα το πετύχουμε αυτό;

Σωστή ξεκούραση

Ο ύπνος είναι σωτήριος για την υγεία του εγκεφάλου σας. Πολύς κόσμος πιστεύει πως «χάνει την ζωή» του αν κοιμάται. Λανθασμένη άποψη για επίσης πολλούς άλλους που δεν ανταλλάζουν δευτερόλεπτο της ξεκούρασης τους για κανένα λόγο. Κάτι ξέρουν!

Ο ύπνος χαρίζει ένα γερό, υγιές και καθαρό μυαλό. Οταν κοιμάστε σωστά ο εγκέφαλος αλλά και το σώμα αντιμετωπίζει και ενεργεί σωστά σε κάθε σας κίνηση.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως αν κοιμόμαστε από οκτώ ώρες και άνω το βράδυ λειτουργούμε καλύτερα και με καθαρότερο μυαλό το πρωί. Τις ώρες που εμείς ξεκουραζόμαστε ο εγκέφαλος μας λύνει προβλήματα που σκεφτόμασταν όσο είμασταν ξύπνιοι, επεξεργάζεται πληροφορίες και τελειοποιεί νέες ικανότητες. Για παράδειγμα, εαν ξεκινήσετε ένα νέο project στη δουλειά σας και ξενυχτάτε κάθε βράδυ σπαταλώντας πολλές ώρες και χάνοντας τον πολύτιμο ύπνο σας για να το τελειοποιήσετε κάνετε κακό στον οργανισμό σας. Σκεφτείτε τις ιδέες σας λίγες ώρες πριν το βραδινό σας ύπνο και κοιμηθείτε αρκετά. Ο εγκέφαλος σας την ώρα που κοιμάστε επεξεργάζεται ό,τι κάνατε και σκεφτόσασταν πριν. Ετσι, την επόμενη ημερα θα αξιοποιήσετε διαφορετικά τις ιδέες σας και χωρίς να το γνωρίζετε έχετε κάνει ήδη την προεργασία όσο κοιμόσασταν. Το ίδιο συστήνεται και για αρκετές ανθρώπινες δεξιότητες (οδήγηση, γυμναστική, χορός κτλ). Αν σας φαίνεται παράξενο απλά δοκιμάστε το.
Από την άλλη οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυπνίας ή κοιμούνται ελάχιστες ώρες την ημέρα αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά και ενεργούν λάθος σε πολλές περιπτώσεις. Τα κύτταρα του εγκεφάλου εξασθενούν και επιζητούν ξεκούραση για να μπορείτε να έχετε ακόμα και τις ελάχιστες επιδόσεις σε ό,τι κάνετε. Στην περίπτωση ανθρώπων που έχουν παραμείνει ξύπνιοι περισσότερο από 21 συνεχείς ώρες οι ικανότητες εξασθενούν τόσο που ισοδυναμούν με αυτές ενός ανθρώπου σε κατάσταση μέθης.
Αν λοιπόν έχετε πολλά στο μυαλό σας να σκεφτείτε και προβλήματα να επιλύσετε, χαλαρώστε και ρίξτε πρώτα κανέναν υπνάκο!

Διάβασμα και άσκηση

Εκγύμναση όχι μόνο του σώματος αλλά και του μυαλού.

Ακριβώς. Το διάβασμα μετά από μελέτες κάνει τον άνθρωπο όχι μόνο μόνο καλύτερο γνώστη των πραγμάτων, αλλά αυξάνει και τα νοητικά του κύτταρα.

Αρκετοί βέβαια αποφεύγουν το διάβασμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σχολικών τους υποχρεώσεων. Για όλους αυτούς αρκεί μισή ώρα περπάτημα, τρείς φορές την εβδομάδα ή η εντατική άσκηση σε οποιοδήποτε άθλημα.

Μην αποφεύγετε λοιπόν τα γυμναστήρια μιας και για την καλή υγεία του σώματος και του εγκεφάλου η σωματική άσκηση επιβάλλεται και μην ξεχνάτε πως ένα βιβλίο πολλές φορές αποτελεί την καλύτερη συντροφιά.

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή επιβάλλεται για την σωματική αλλά και ψυχική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Το τσιγάρο, τα ναρκωτικά και όποιο άλλο είδος εξάρτησης του σώματος και του εγκεφάλου μειώνουν την νόηση και ανάλογα την περίπτωση αυξάνουν τα νεύρα και προκαλούν ακόμα και σοβαρές εγκεφαλικές παθήσεις πλην των σωματικών.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά οι εξυπνότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο προσέχουν κατά πολύ την διατροφή τους και διατηρούν τα νοητικά τους κύτταρα υγιή. Η διατροφή επηρεάζει την νόηση. Η σωστή διατροφή λοιπόν βελτιώνει τον τρόπο σκέψης και διατηρεί την φυσική μας κατάσταση σε υψηλά επίπεδα. Τι πρέπει να προσέξουμε στην διατροφή μας; Τις ώρες που γευόμαστε το φαγητό μας οι οποίες δεν πρέπει να είναι ασταθείς, την ποιότητα του φαγητού μας (σίγουρα η επιλογή του junk food δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση!) αλλά και τα γεύματα μας τα οποία πρέπει να είναι 4 με 5 καθημερινά (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) χωρίς να περιβάλλονται ενδιάμεσα τους «αταξίες»! Όλες οι ώρες είναι ιδιαίτερες και πρέπει να σεβαστείτε πλην του εγκεφάλου σας και το στομάχι σας. Οι τροφές οι οποίες μετά από μελέτες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν περισσότερο στην υγεία του εγκεφάλου είναι το ψωμί ολικής αλέσεως, τα φασόλια, τα αβγά, οι σαλάτες, το γιαούρτι, το γάλα και τα φρούτα.

Στα εργαστήρια...

Επί χρόνια μελετάται στα εργαστήρια μεγάλων επιστημόνων ο ανθώπινος εγκέφαλος και οι ικανότητες του.

Οπως προκύπτει, το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να εξασκηθεί, να διατηρηθεί γερό και καθαρό αλλά και να αποδώσει πολύ καλύτερα από ότι κάποιος φαντάζεται τηρώντας τις βασικές αρχές της ζωής που αναφέραμε παραπάνω.


Οι επιστήμονες μετά από έρευνες εφυήραν τον βιονικό εγκέφαλο που ίσως σε λίγα χρόνια μας βοηθήσει στον τομέα της ιατρικής. Software τα οποία μπορείτε να βρείτε ακόμα και στο διαδίκτυο υπόσχονται να ανεβάσουν το IQ σας και να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλο σας. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτικοί αλλά και επιλεκτικοί σε ό,τι διαφορετικό επιλέγετε για εσάς γιατί ταυτίζεται ταυτόχρονα με την υγεία σας.

Συμπέρασμα;


Δώστε στον εαυτό σας ό,τι χρειάζεται και απαλλαγείτε από τα νεύρα, τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος.

Μελέτες δείχνουν πως με ξεκούραση, άσκηση και σωστή διατροφή ένας άνθρωπος μπορεί να ισορροπήσει τέλεια τον κύκλο της ζωής του και να αποφύγει αρκετά προβλήματα αλλά και αρρώστιες αποδίδοντας ταυτόχρονα καλύτερα στην προσωπική του ζωή και στην εργασία του.

Πηγή

http://fe-mail.gr/pages/posts/health_nutrition/health_nutrition746.php



Διαβάστε περισσότερα...

Δελφοί: ο ομφαλός της Γης.

Είναι δυνατόν οι Έλληνες, λαός που ταξίδευε, εμπορευόταν και αποίκιζε όλη τη Μεσόγειο, να θεωρούσε τους Δελφούς το κέντρο του κόσμου; 
Μήπως εννοούσαν ότι αυτοί ήταν το κέντρο του κόσμου; 

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Την απάντηση μου την έδωσε το Google Earth.



Από παλιά είχα ακούσει ότι η Ακρόπολη της Αθήνας και ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα ισαπέχουν από τους Δελφούς. Αργότερα είχα ακούσει ότι η Αφαία και η Ακρόπολη της Αθήνας ισαπέχουν από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (τις 
λεγόμενες "καβοκολώνες"). Αποφάσισα λοιπόν να το ελέγξω.
Μπήκα στο Google Earth και μέτρησα τις αποστάσεις αυτές. Ήταν αλήθεια! Η Ακρόπολη και η Αφαία απέχουν από τον ναό του Ποσειδώνα περίπου 44 χλμ σε ευθεία γραμμή και από τους Δελφούς, 121 χλμ! Ενθουσιασμένος, άρχισα να 
πειραματίζομαι με άλλους αρχαίους ναούς. Τα αποτελέσματα ήταν αποστομωτικά: Οι Δελφοί ισαπέχουν από τη Δωδώνη και το Δίον (περίπου 195 χλμ). Επίσης, από την Ολυμπία και την Ακρόπολη (περίπου 121 χλμ). Οι ναοί αυτοί σχηματίζουν ανά δύο ένα ισοσκελές τρίγωνο με τους Δελφούς. Όλα τα παραπάνω ήταν ιεροί τόποι των Αρχαίων Ελλήνων και η πραγματική ηλικία της ιερότητάς τους δεν μπορεί να διαπιστωθεί, καθώς έχουν βρεθεί κτίσματα από παλιές περιόδους αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπήρξαν κι άλλα, ακόμα παλαιότερα. Για την Ακρόπολη, για παράδειγμα, εικάζεται ότι ήταν τόπος λατρείας ήδη από το 2000 πΧ! Αυτή, λοιπόν είναι η πραγματική έννοια του "Ομφαλού"! Οι Αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τα ιερά τους σε ίσες αποστάσεις από τους Δελφούς, γι' αυτό και τους αποκαλούσαν Ομφαλό της Γης! 

Αλήθεια. Πώς το 2000 πΧ οι άνθρωποι μπορούσαν να μετρήσουν τόσο μακρινές αποστάσεις σε ευθεία γραμμή χωρίς Google Earth ή, έστω, αεροφωτογραφίες;


google_earth2google_earth1google_earth3google_earth4


Πηγή
http://www.e-e-e.gr/helios/articles/delphoi/index.html
Διαβάστε περισσότερα...

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής
που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για
τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη
του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.



> Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
> οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το
> πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται
> ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της,
> να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις
> περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
>
> Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
> παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
>
> Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα
> στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή
> σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
>
> Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών
> ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις
> ηγετικές ικανότητες.
>
> Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή
> τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..
>
> Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της
> Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής
> του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι
> και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
>
> Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της
> γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000
> τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.
> Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και
> το έργο συνεχίζεται.
>
> Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί
> τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής
> απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'
> αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
>
> Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί
> τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της
> λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση
> των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης
> τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις
> άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .
>
> Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η
> λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα,
> ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική
> είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα
> (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).
>
> Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι
> λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι
> συμματικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε'
> μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
>
> ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός =
> εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο
> άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
>
> Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο
> στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και
> Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε
> ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν
> να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
>
> Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την
> αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
>
> <>
> Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
> =...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....,
> κυκλο...., ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ......,
> ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λπ..
>
> ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ
> ΔΙΣΚΟΣ
>
> Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή»,
> δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία
> στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και
άλλες.
>
> Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
> εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη
> αδυνατεί να προχωρήσει.
>
> Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί
> η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς
> για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό
> για χρώματα.

Πηγή
http://www.lds.gr/forum/index.php?topic=382.0
Διαβάστε περισσότερα...

Αν ποτέ αποφάσιζα να ζήσω κάπου αλλού, θα ζούσα μέσα σε μια διαφήμιση.

Αν ποτέ αποφάσιζα να ζήσω κάπου αλλού, θα ζούσα μέσα σε μια διαφήμιση.
Δεν έχει νόημα να μετακομίσεις σε άλλη χώρα. Παντού έχει μπελάδες. Αλλά στη
διαφημισοχώρα η ζωή δεν παίζεται.

Εχετε προσέξει πώς ξυπνάνε όλοι το πρωί; Μ ένα χαμόγελο μέχρι τ αυτιά.




Και πώς να μη χαμογελάνε, αφού όλοι έχουν απαραιτήτως κάνει σεξ την
προηγούμενη νύχτα; Είναι πεντακάθαροι, μοσχομυριστοί, καλοχτενισμένοι.
Τεντώνονται στα κατάλευκα σεντόνια τους και δεν μπορούν να περιμένουν να
αρχίσει η μέρα τους. Την οποία ξεκινούν τρώγοντας τον αγλέουρα, σε μια
τεράστια κουζίνα-ελικοδρόμιο, (η οποία είναι συνέχεια του τεράστιου σπιτιού
τους με τον ακόμα πιο τεράστιο κήπο).

Ολο το μαγαζί, σπίτι, κουζίνα, μπάνιο και γκαζόν-αγγλικό άλσος είναι
πεντακάθαρα: Δεν υπάρχει σκουπίδι, ούτε άπλυτο πιάτο. Από παντού τρέχουν
φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες, φρέσκα φρούτα φυτρώνουν στις πιατέλες, σπιτικά
φαγητά εκσφενδονίζονται από τους φούρνους. Οι λεκέδες εξαφανίζονται μόνοι
τους. Κανείς ποτέ δεν έχει βοήθεια στο σπίτι του. Γιατί άλλωστε; Η
εργαζόμενη μητέρα της διαφήμισης έχει καριέρα, κορμάρα και τις ικανότητες
των Φαντάστικ Φορ και των Μεταλλαγμένων Νίντζα ταυτοχρόνως. Κάθε βράδυ, αφού
έχει διευθύνει μια πολυεθνική, έχει πλύνει, σκουπίσει, σφουγγαρίσει,
σιδερώσει και μαγειρέψει, και επίσης έχει απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά,
πριν τα πλύνει και τα βάλει στα κρεβατάκια τους.

Μετά χτυπάει ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, φοράει σέξι λιλά εσώρουχα και κάνει
τρελές ταρζανιές και ακροβατικά στον σύζυγο που έρχεται από το γραφείο. Και
τις νύχτες, που ξυπνάνε τα χρυσά μου, είναι εκείνος, ο μοντέρνος σύζυγος που
σηκώνεται να τα νανουρίσει, να τους δώσει γάλα, και να αποκοιμηθεί
χαριτωμένα μαζί τους, πριν οι πρώτες ηλιαχτίδες ξυπνήσουν και πάλι τη
"Μεταλλαγμένη Αγία Οικογένεια", για να ξεκινήσει το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Δεν θέλω διακοπές. Δεν θέλω λούσα. Δεν θέλω καν τα προϊόντα που διαφημίζουν
στις διαφημίσεις: Θέλω απλά να ζήσω μέσα τους! Ζητάω πολλά;


Πηγή
http://www.panlakonian.com/video/bagiani.htm
Διαβάστε περισσότερα...