Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ"


ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ
(FOIE GRAS= ΛΙΠΑΡΟ ΣΥΚΩΤΙ)
Ή
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΗΣ
ΤΟ ΜΑΥΡΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ"
Πώς η βιομηχανία του κέρδους μετατρέπει τις πάπιες και τις χήνες
σε φρικτά πειραματόζωα, για να έχουν στο τραπέζι τους
οι πλούσιοι "γκουρμέδες" και τα "γκόλντεν μπόις"
της άυλης κερδοφορίας μια από
τις πιο γευστικές "ντελικατέσεν", το φουά γκρα.
Ανατριχιαστικά μυστικά μιας αδίστακτης
"εκτροφικής διαδικασίας", που επιδοτείται από
την Ευρωπαϊκή Ένωση , στηρίζεται αποκλειστικά
στον αφόρητο πόνο των εκτρεφόμενων πτηνών
και αποφέρει αμύθητα κέρδη στους επιτήδειους .

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΧΥΝΣΗΣ

Οι χήνες και οι πάπιες εξαναγκάζονται να τρώνε
μέχρι θανάτου την τροφή τους μέσω ενός σωλήνα, που διαπερνά
το λαιμό τους και φτάνει ως το στομάχι. Στόχος των αδίστακτων
εκτροφέων είναι η όσο μεγαλύτερη πάχυνση του συκωτιού τους ,
γι΄αυτό τα ζώα μένουν συνεχώς όρθια και στην ίδια θέση ,
έτσι ώστε να μην καταναλώνουν ενέργεια και να μετατρέπουν
όλη την τροφή που δέχονται με βίαιο τρόπο σε λίπος.
Μένοντας συνεχώς άυπνα , με πόδια πρησμένα από την ορθοστασία
και οπίσθια που έχουν μετατραπεί σε τρομαχτικές πληγές ,τα καημένα
πτηνά διάγουν ένα σύντομο αλλά αφόρητο βίο.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο της βιομηχανίας των αδίστακτων
κερδοσκόπων, που στηρίζεται ουσιαστικά στη δική μας αδιαφορία
ή τη σιωπηρή συνενοχή μας, χάρη στη στιγμιαία απόλαυση
μιας "εκλεκτής" λιχουδιάς , που όμως παράγεται από τον πόνο
και το αίμα των αθώων πλασμάτων.


Πηγή
http://gerontakos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΛΕΡΙ

«Αστυνόμε, μού έχουν φέρει φρεσκότατους αστακούς.»
«Μεγάλους ή μικρούς;»
«Ό,τι προτιμάτε…»
«Ετοίμασέ μου ένα μεγάλο. Να τον βράσεις μόνο σκέτο, χωρίς τίποτ΄άλλο. Για πρώτο, αν δε σου κάνει κόπο, φέρε μου ένα πιάτο σπαγκέτι με

θαλασσινά, χωρίς σάλτσα ντομάτας.»

Έτσι, χωρίς να έχει στο στόμα τη γεύση της σάλτσας, η γεύση του αστακού, θα ήταν πιο έντονη, θα του έβαζε μόνο λίγο λάδι και λεμόνι.
Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να φάει τον αστακό, στην οθόνη της τηλεόρασης εμφανίστηκε ο σκουπιδότοπος. Από το πλάτωμα, ο καμεραμάν έκανε

ζουμ σ΄ένα σώμα σκεπασμένο με άσπρο σεντόνι.
«Ένα φρικτό έγκλημα…» ακούστηκε μια φωνή εκτός πλάνου.
«Κλείσε αμέσως την τηλεόραση!» φώναξε ο αστυνόμος.
Ο Έντσο έκλεισε την τηλεόραση και τον κοίταξε έκπληκτος.
«Τι έγινε, αστυνόμε;»
«Συγγνώμη» έκανε ο Μονταλμπάνο. «Αλλά είναι επειδή…»Οι άνθρωποι είχαν γίνει κανίβαλοι!
Από τότε που μπήκε η τηλεόραση στα σπίτια, είχαν συνηθίσει να τρώνε ψωμί και πτώματα. Από τις δώδεκα έως τη μία το μεσημέρι και από τις

επτά έως τις οκτώ και μισή το βράδυ, δηλαδή την ώρα που κάθονταν στο τραπέζι για φαγητό, δεν υπήρχε κανάλι που να μη μετέδιδε εικόνες

από τεμαχισμένα, κακοποιημένα, καμένα κορμιά αντρών , γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών, που σκοτώθηκαν με φαντασία και ταλέντο σε κάποιο

σημείο της Γης.
Δεν περνούσε μέρα χωρίς να ξεσπάσει πόλεμος σε κάποιο μέρος του στον κόσμο και οι εικόνες από τις βιαιότητες έφταναν σε όλα τα σπίτια.

Έβλεπες ανθρώπους να πεθαίνουν από πείνα, να μην έχουν χρήματα για ν΄αγοράσουν μια φραντζόλα ψωμί και να πολεμάνε άλλους ανθρώπους

εξίσου πεινασμένους με μπαζούκα, καλάσνικοφ, πύραυλους, βόμβες, όπλα υπερμοντέρνα που κόστιζαν περισσότερο απ΄όσο κοστίζει το φαγητό

και τα φάρμακα για όλους .
Σκέφτηκε ένα φανταστικό διάλογο ανάμεσα στον άντρα που κάθεται στο τραπέζι να φάει και στη γυναίκα του.«Τι μαγείρεψες, Καταρί;*»
Για πρώτο, μακαρόνια καρυκευμένα μ΄ένα ξεκοιλιασμένο από βόμβα παιδάκι.»
«Ωραία. Για δεύτερο;»
«Μοσχαράκι καρυκευμένο με καμικάζι που ανατινάχτηκε σε μια αγορά.»
«Μόνο που τα ακούω μου τρέχουν τα σάλια, Καταρί.»

*Καταρί: Υποκοριστικό του ονόματος Καταρίνα.

Αντρέα Καμιλέρι (1925) , «Τα φτερά της πεταλούδας»
(Le ali della sfinge [2006]), εκδ. Πατάκη

Πηγή
http://gerontakos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Η χοληστερίνη «χτυπά» και τους 20άρηδες

Καμπανάκι κινδύνου για τους νέους

Όλοι συνδέουμε τη χοληστερίνη με τη μέση ηλικία θεωρώντας πως πριν φτάσουμε σ' αυτή, δεν μας αφορά. Ακόμα μία έρευνα όμως, τονίζει πως η ζημιά που προκαλείται στις αρτηρίες σε νεαρή ηλικία θα γίνει εμφανής λίγο αργότερα.

Ακόμα και οι εικοσάρηδες πρέπει να προσέχουν τη χοληστερίνη τους, γιατί αν είναι υψηλή, μπορεί να βλάπτει κιόλας τις αρτηρίες τους, δημιουργώντας αρτηριοσκλήρυνση και αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine».

«Συνήθως δεν ανησυχούμε πολύ για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η καρδιά μας, μέχρι κάποιος να φτάσει στην μέση ηλικία, επειδή είναι σπάνιο να πάθει κανείς έμφραγμα όταν είναι νέος», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας προσθέτοντας: «Η νεανική ηλικία όμως έχει επίσης σημασία. Τη ζημιά που κάνει κανείς τότε στις στεφανιαίες αρτηρίες του, θα τη βρει μπροστά του αργότερα».

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερίνης (LDL) κατά τη νεότητά τους, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρδιοπάθεια αργότερα και αυτό θα συμβεί άσχετα με το επίπεδο της χοληστερίνης που θα έχουν αργότερα στη ζωή τους.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι νέοι δεν είναι ανάγκη να παίρνουν φάρμακα για να ρίξουν το επίπεδο της χοληστερίνης τους, όμως πρέπει να ασκούνται σωματικά και να προσέχουν περισσότερο τι τρώνε.

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συνιστά σε κάθε άτομο άνω των 20 ετών να κάνει εξέταση αίματος κάθε πέντε χρόνια για να ελέγχει το επίπεδο της χοληστερίνης του

Πηγή
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/26474/i-holisterini-htupa-kai-tous-20arides/
Διαβάστε περισσότερα...