Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Αλβανός “Τόνι” και οι "ληστές με τα καλάσνικοφ"...57 ένοπλες ληστείες και ένας νεκρός

Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τον αρχηγό της "συμμορίας με τα καλάσνικοφ"...


Τουλάχιστον 57 ένοπλες ληστείες είχε κάνει ο 30χρονος απ την Αλβανία απ' τις αρχές του χρόνου.
Δυστυχώς έχει αφήσει πίσω του έναν νεκρό. Όπως λένε οι αστυνομικοί ο διαβόητος “Τόνι” ήταν ο εγκέφαλος και ο καθοδηγητής πολλών ένοπλων ομάδων. Έφτιαχνε μια συμμορία και κάθε φορά που κάποιο μέλος της έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας εκείνος άλλαζε ξανά τη σύνθεση δημιουργώντας μια νέα.

Ο “Τόνι” σκληρός και θρασύς κρατούσε πάντα καλάσνικοφ και κάπως έτσι η μια μετά την άλλη άρχισαν να ξεπηδούν πολλές συμμορίες με καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι....
υπάρχει κοινός παρονομαστής, ο “Τόνι” αλλά δεν είχαν καταφέρει να βρουν ούτε ένα στοιχείο, ούτε δακτυλικά είχαν, ούτε φωτογραφίες του, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συλληφθεί και έτσι το έργο της αναζήτησης ήταν δύσκολο.

Στο μεταξύ ο “Τόνι” και οι διάφορες συμμορίες που είχε φτιάξει χτυπούσαν περίπτερα, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, ταβέρνες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες...

Δεν ακολουθούσαν πάντα την ίδια “συνταγή” για να μπερδέψουν τους αστυνομικούς. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στο Μενίδι, όταν έβαλαν στο στόχαστρο τον άτυχο κοσμηματοπώλη στην οδό Π. Μελά είχαν ντυθεί αστυνομικοί για να πείσουν το θύμα να τους ανοίξει την πόρτα.

Ανάγκασαν τον άτυχο κοσμηματοπώλη να κατέβει από το σπίτι του στο κατάστημα και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν αφαίρεσαν ό,τι είχε αξία.

Δυο μέρες μετά ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του από τα χτυπήματα.
Οκτώ μήνες μετά όμως ήρθε η ώρα του “Τόνι” οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατά την διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του που αναζητούνται,  διέπραξε τις παρακάτω ένοπλες ληστείες:

•           Επτά  σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
•           Δύο  σε SUPER MARKET.
•           Μία  σε περίπτερο.
•           Μία  σε ταβέρνα.
•           Μία σε ζαχαροπλαστείο.
•           Μία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου.

Επίσης διέπραξε μία  κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•           Κοκαΐνη βάρους  1,1 γραμμ.
•           Το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ.
•           Ένα φορητό υπολογιστή.
•           Ένα κυνηγητικό μαχαίρι.
•           Τρεις κάρτες SΙΜ κινητής τηλεφωνίας.
•           Πέντε κινητά τηλέφωνα.

Από την Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχουν επιπλέον σχηματισθεί, κατά το έτος 2011, τρεις δικογραφίες σε βάρος του, από τις οποίες προκύπτει ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του έχουν διαπράξει:

•           Μία ανθρωποκτονία.
•           Μία απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•           Σαράντα τέσσερις  ένοπλες ληστείες σε S/M,πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα κ.λ.π.
•           Έξι κλοπές οχημάτων.
•           Δύο  διαρρήξεις οχημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Η εθισμένη στις πλαστικές Δούκισσα που απαρνήθηκε τα πάντα για να παντρευτεί έναν νεότερό της!









Η Doña María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, απόγονος του βασιλιά James VII της Σκωτίας, είναι η 18η δούκισσα ή αλλιώς αρχηγός της Βουλής της Alba και μάλιστα, η τρίτη γυναίκα που φέρει τον τίτλο από μόνη της! Γεννήθηκε στο Μέγαρο Liria στις 28 Μαρτίου 1926, ως το μοναχοπαίδι του Don Jacobo Fitz-James Stuart y Falco -17ου δούκα της Άλμπα- και της Dona Maria del Rosario de Silva y Gurtubay -9ης μαρκησία του San Vicente del Barco- ενώ νονά της ήταν η βασίλισσα Victoria Eugenia της Ισπανίας.

Δεν πρόκειται, επομένως, για μια τυχαία -85χρονη- γυναίκα... Το ''κακό'' όμως, μ' εκείνη είναι ο εθισμός της στις πλαστικές επεμβάσεις! Και το θέμα είναι πως όσο περισσότερες κάνει τόσο πιο πολύ φαίνεται η ηλικία της... Κι όχι απλά είναι εθισμένη, αλλά η συγκεκριμένη αριστοκράτισσα είναι η πιο διάσημη σ' όλη την Ευρώπη λόγω της ''εξάρτησής'' της στις πλαστικές.



Ας ξεφυλλίσουμε αρχικά, μαζί ένα άλμπουμ φωτογραφιών που δείχνουν το πώς ήταν κάποτε και πώς ''μεταλλασσόταν'' σταδιακά λόγω των πλαστικών επεμβάσεων...

Η αυτού εξοχότης Δούκισσα της Άλμπα το 1956. Ήταν μια αρκετά όμορφη γυναίκα, ειδικά για τα δεδομένα της Ισπανίας, όπου οι ευγενείς κυρίες δεν είχαν και την καλύτερη φήμη για την εμφάνισή τους.



Το 1947 στον πρώτο της γάμο, με τον Luis Martinez de Irujo. Στην επόμενη φωτογραφία είναι με τον σύζυγο και τον πατέρα της και στη μεθεπόμενη με τους γονείς της.









Λίγο καιρό αργότερα...







Εδώ στον δεύτερό της γάμο, με τον πρώην ιερέα Jesus Aguirre.



Η οικογένεια Αlba αρκετά χρόνια μετά...



Ο μεγάλος της γιος και 14ος δούκας του Huescar.



Η κόρη της και δούκισσα του Montoro (στο κέντρο).



Τα εγγόνια της, Fernando Fitz-James Stuart y Solis...



...και Jacobo.



Εδώ με την Καμίλα.



Κι ύστερα από όλα αυτά καταλήγουμε στο σήμερα! Εδώ η 85χρονη με τον κατά 24 χρόνια νεότερό της, Alfonso Diez!















...Ο οποίος όμως, δεν είναι απλά ένας σύντροφος. Κι αυτό γιατί η δούκισσα σκοπεύει να τον παντρευτεί, κάτι που θα τον καταστήσει αμέσως, Δούκα της Alba! Όλη αυτή η ιστορία έχει κι άλλες ανατροπές όμως... Αρχικά, το γεγονός ότι τα έξι παιδιά της δεν συμφωνούν με αυτόν τον γάμο. Όπως άλλωστε δήλωσε η ίδια: ''Το δύσκολο κομμάτι του γάμου ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά μου δεν συμφωνούν και θύμωσαν αρκετά με αυτή μου την απόφαση!''.

Έτσι, η δούκισσα αποφάσισε να τους χαρίσει όλη της την περιουσία, η οποία ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και τονίζει ότι για τρίτη φορά θα παντρευτεί, αλλά για πρώτη, βρήκε τον αληθινό έρωτα στα μάτια του 61χρονου. Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα El Pais, η περιουσία αυτή, στην οποία περιλαμβάνονται ανάκτορα καθώς και χιλιάδες στρέμματα ισπανικής υπαίθρου, θα μοιραστεί -προκαταβολικά- ισόποσα στους πέντε γιους, την κόρη και τα οχτώ της εγγόνια.

Μάλιστα, όπως δηλώνει η ίδια, αποδεικνύοντας ότι ο αγαπημένος της δεν είναι προικοθήρας -γι' αυτό και υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο αποποιείται την όποια διεκδίκηση της περιουσίας της: ''O Alfonso δεν θέλει τίποτα υλικό από εμένα. Το μόνο που θέλει είναι εμένα την ίδια.''.

Τέλος, ο γιος της Cayetano, δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo: ''Αν όντως η μητέρα μας αποφασίσει να παντρευτεί, θα παρευρεθούμε στην τελετή, αν και κάτι τέτοιο ακόμα δεν μας βρίσκει σύμφωνους!''.
 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άγνωστος εγκλωβισμός του stealth F-22 της USAF από τα ελληνικά F-16!











Πριν τρία χρόνια ακριβώς, τον Οκτώβριο του 2008 στη AFB Nellis στη Νεβάδα των ΗΠΑ η κορυφαία αεροπορική άσκηση δυτικού κράτους, η περίφημη Red Flag, κατέληξε σε μία πρωτοφανή ήττα για την USAF ή για την ακρίβεια για την 64ης Μοίρα Aggressors της USAF (μαχητικά F-16 & F-15) που αναλαμβάνει την προσομοίωση εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων έναντι είτε δυνάμεων της USAF είτε συμμαχικών κρατών. Το θέμα το είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2008. Η άσκηση της σειράς που διήρκεσε από τις 18 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2008, επιφύλασσε στην USAF εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα έναντι της 343 Μοίρας της Π.Α. με μαχητικά F-16 Block 52+, καθώς στις δύο φάσεις της άσκησης ο λόγος καταρρίψεων ήταν στην αρχική 11:0 υπέρ της Π.Α. και στην δεύτερη 6:3, πάλι υπέρ της Π.Α.
Κάτι ανάλογο (αλλά όχι σε τέτοια έκταση) είχαν πετύχει ένα χρόνο πριν και οι Ινδοί συνάδελφοι της Π.Α. αλλά με τελείως διαφορετικό αεροσκάφος, το Su-30MKI, το οποίο είναι άλλη κατηγορία σε σχέση με το F-16 και ανώτερο και από το F-15 που επίσης χρησιμοποιεί η Μοίρα των Aggressors. Συν το γεγονός ότι στα ινδικά Su-30MKI υπηρετούν οι καλύτεροι πιλότοι ενός έθνους με πληθυσμό 1 δισ. ψυχών.
Ελληνικά και ινδικά αεροσκάφη, είχαν όμως ένα κοινό παρανομαστή: Και οι δυο συμμετοχές χρησιμοποιούσαν κάσκες JHMCS (οι Ινδοί πιλότοι την ρωσική έκδοση του JHMCS που είναι και η πρώτη που εμφανίστηκε ποτέ σε μαχητικό). Η κάσκα μπορεί να κατευθυνει τα βλήματα προς το στόχο, εκτός της γωνίας ανίχνευσης της κεφαλής των βλημάτων αέρος-αέρος μικρής ακτίνας δράσης. Απλά κατευθυνονται βάσει της οπτικής θέασης που εξασφαλίζει η κάσκα JHMCS. Δηλαδή "κοιτώ-καταρρίπτω".
Για να το πούμε απλά, όπου κοιτάζει ο πιλότος από το κόκπιτ εκεί πάει το βλήμα. Τα ελληνικά μαχητικά ήταν εξοπλισμένα και με το βλήμα αέρος-αέρος, μικρής ακτίνας Iris-T, το οποίο θεωρείται ανώτερο σε όλες τις παραμέτρους από τις διάφορες εκδόσεις του AIM-9, πλην ίσως της έκδοσης “X”.
Η πρώτη ημέρα έληξε με το εντυπωσιακό 11-0 υπέρ της Π.Α. και η δεύτερη όπου εκτελέστηκαν αποστολές DCA και HVAA (προστασία στόχων υψηλής αξίας) όπου τον ρόλο της προστασίας των είχαν αναλάβει τα τέσσερα F-16 της Π.Α., τα αποτελέσματα ήταν εξίσου εντυπωσιακά έναντι 13 αμερικανικών μαχητικών με 6 καταρρίψεις για τους Έλληνες έναντι 3 ελληνικών μαχητικών για τους Αμερικανούς πιλότους.
Ήταν η πρώτη φορά που η Μοίρα των Agrressors «έτρωγε ξύλο» σε τέτοια έκταση από συμμαχική Αεροπορία και μάλιστα από το F-16, το οποίο εν πάση περιπτώσει θεωρείται υποδεέστερο από το F-15 που π.χ. χρησιμοποίησε η ιαπωνική Αεροπορία στην ίδια άσκηση.
Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστες μαρτυρίες στελεχών της ελληνικής αποστολής, τις τελευταίες ημέρες της Red Flag, τους περίμενε μία έκπληξη: Οι Αμερικανοί εντυπωσιασμένοι από τον συνδυασμό F-16/JHMCS/Iris-T/Έλληνες πιλότοι, θέλησαν να δοκιμάσουν πως το, αναμφίβολα κορυφαίο μαχητικό παραγωγής παγκοσμίως σήμερα, το stealth F-22 Raptor θα ανταποκρινόταν απέναντι στα ελληνικά F-16.
Σημειώνουμε ότι επίσημα, ουδέποτε έλαβε μέρος το F-22 σε εκείνη την εκπαιδευτική σειρά, αφού ποτέ δεν λαμβάνει μέρος σε Red Flag που συμμετέχουν συμμαχικές Αεροπορίες ακριβώς για να μην υπάρξει διακρίβωση πιθανών «ασθενών» σημείων του. Το F-22 είχε μετάσχει στην προηγούμενη και στην επόμενη σειρά του Ιανουαρίου του 2009. Εν πάση περιπτώσει η αερομαχίας ξεκίνησε.
Δεν γνωρίζουμε την αναλογία της αερομαχίας, αν ήταν ένα ή περισσότερα F-22 ή ένα ή περισσότερα F-16. Αυτό που μας μεταδίδεται με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι τα ελληνικά ή το ελληνικό F-16 που συμμετείχε στην άσκηση πέτυχε εγκλωβισμό σε παραμέτρους βολής του F-22! Όχι κατάρριψη, απλά εγκλωβισμό.
Ο εγκλωβισμός σε παραμέτρους κατάρριψης δεν ήταν δυνατός γιατί η κεφαλή του Iris-T δεν μπόρεσε παρά την χρήση JHMCS να προχωρήσει σε εγκλωβισμό του stealth F-22, από την οπίσθια γωνία του F-22, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, αφού πλέον υπάρχουν όπλα (το ισραηλινό βλήμα Python-5, αλλά πιθανότατα και το AIM-9X) το οποίο έχει δυνατότητες Image IR, δηλάδή «βλέπει» το αντικείμενο δεν ανιχνεύει το υπέρυθρο φάσμαπου κρύβει έντεχνα ο stealth σχεδιασμός του F-22.
Με δεδομένο ότι τα στοιχεία είναι άκρως απόρρητα το μόνο που μας μεταφέρθηκε είναι οι συνθήκες του συγκεκριμένου εγκλωβισμού. Σύμφωνα με την μαρτυρία, το F-22 εγκλωβίστηκε στην «Ώρα 6» κατά την αεροπορική ορολογία, δηλαδή όταν το ελληνικό F-16 που πετούσε πίσω και αρκετά χαμηλότερα από αυτό κατάφερε να κάνει πρόσκτηση στο στόχο σε επίπεδο «επάνω-μπροστά».
Ο εγκλωβισμός του στόχου σε παραμέτρους βολής, συνεχίστηκε μέχρι την «‘Ωρα 10», δηλαδή πλάγια-επάνω-μπροστά, ενώ το αμερικανικό μαχητικό προσπαθούσε να ξεφύγει από την στοχοποίηση του ελληνικού μαχητικού.
Είναι σαφές δηλαδή ότι με εξαίρεση το εμπρόσθιο τόξο το F-22 «έχει θέμα» στην πίσω πλευρά (τα καινούρια ρωσικά βλήματα δίνουν 100% αποτελεσμα κατάρριψης), παρά την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει σε ότι αφορά την απόκρυψη του θερμικού ίχνους οι τεχνικοί της Lockheed Martin.
Σε ότι αφορά την συνέχεια, μας περιγράφεται μια εξαιρετικά «παγερή» ατμόσφαιρα από την πλευρά των Αμερικανών πιλότων και ιθυνόντων κατά την προσγείωση των αεροσκαφών. «Με το ζόρι μας έδωσαν το χέρι» δηλώνει μέλος της αποστολής.
Πέρα από τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της αερομαχίας αυτής, που θα τα αναλύσουμε σε μελλοντικό σημείωμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, θέλουμε να καταλήξουμε αλλού: Με τέτοιους πιλότους και τέτοιο αεροπορικό υλικό δεν νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε. Καλά είναι για εσωτερική τους κατανάλωση τα «γαυγίσματα» Ρ.Τ.Ερντογάν, Α.Νταβούτογλου και σία, αλλά τις δύσκολες στιγμές, όταν τον λόγο έχουν τα όπλα, και όταν η αεροπορική υπεροχή κρίνει τον πόλεμο σήμερα, η Π.Α. κρίνει τα δεδομένα.
Όπως θα είχε κάνει και το 1974 αν είχαν αφεθεί τα νεοπαραληφθέντα F-4E Phantom να εκτελέσουν την αποστολή προσβολής του τουρκικού αποβατικού στόλου και των δυνάμεων που μόλις είχαν αποβιβαστεί. Όπως θα είχε κάνει και ο Ελληνικός Στρατός στην Μικρά Ασία το 1919-1922 αν είχαν ακούσει οι πολιτικοί τον επιτελάρχη Ιωάννη Μεταξά, αρχικά και εν συνεχεία τον Πλαστήρα…
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Μαθηματική θεμελίωση των σχέσεων!

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ!!!










Πρόταση 1. περί έρωτα

Έξυπνος άνδρας + έξυπνη γυναίκα
= ειδύλλιο

Έξυπνος άνδρας + χαζή γυναίκα
= δεσμός

Χαζός άνδρας + έξυπνη γυναίκα
= γάμος

Χαζός άνδρας + χαζή γυναίκα = εγκυμοσύνη


Πρόταση 2. περί εργασίας


Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος
= προκοπή

Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή

Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος
= προαγωγή

Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος = υπερωρίες


Πρόταση 3. περί αγοράς



Ένας άνδρας πληρώνει 2 ευρώ για
ένα αντικείμενο π ου χρειάζεται και κοστίζει 1 ευρώ.

Μια γυναίκα πληρώνει 1 ευρώ για
ένα αντικείμενο π ου δε χρειάζεται και κοστίζει 2 ευρώ.



Πόρισμα :

Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον μέχρι να βρει σύζυγο..

Ένας άντρας ποτέ δεν ανησυχεί για το μέλλον ,
παρά μόνο όταν βρει σύζυγο ..


Γενίκευση :


E
πιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος π ου βγάζει περισσότερα α π' όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του .

Επιτυχημένη γυναίκα είναι κάποια π ου μπορεί να βρει έναν τέτοιο άντρα ..


Πρόταση 4. Περί ευτυχίας


Για να είσαι ευτυχισμένη μ ' έναν άντρα , πρέπει να τον καταλαβαίνεις
πολύ και να τον αγαπάς λίγο .

Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα , π ρέ π ει να την αγα π άς π ολύ
και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου .


Πρόταση 5. Περί ανθεκτικότητας


Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο α π ό τους ανύπαντρους , αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα .



Πρόταση
6. Περί αλλαγών

Μια γυναίκα παντρεύεται κάποιον ελπίζοντας π ως θα τον αλλάξει , αλλά αυτός δεν αλλάζει .

Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα ελπίζοντας π ως αυτή δε θ ' αλλάξει , αλλά , διάολε , αλλάζει !


Πρόταση 7. Περί διαλόγων


Μια γυναίκα έχει την τελευταία λέξη στον καυγά.

Γενίκευση : Ό ,τι πει ένας άνδρας μετά την τελευταία λέξη , είναι η α παρχή ενός νέου καυγά .


Άσκηση:


Πώς μπορείτε να ταπώσετε αυτούς που θέλουν να σας παντρέψουν ;

Υπόδειξη : Οι συγγενείς μου σε ό π οιο γάμο κι αν π ήγαινα μου λέγανε : ' Έλα , τώρα η σειρά σου '. Σταμάτησαν να το κάνουν μόνο όταν εγώ άρχισα να τους λέω το ίδιο στις κηδείες ..
Διαβάστε περισσότερα...

Greece - Hellas - Α Diamond in the Mediterranean

Φοβερό video  για την  Ελλάδα (Θέλει ήχο)

ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ










Διαβάστε περισσότερα...

1950's pics.pps

Διαβάστε περισσότερα...

Μηχανότρατες εκφορτώνουν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα υπομεγέθη και παράνομα αλιεύματα στους Φούρνους













Παράνομη εκφόρτωση υπομεγεθών αλιευμάτων παρουσία της τοπικής λιμενικής αρχής έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι των Φούρνων. Μέλη του Αρχιπελάγους που βρίσκονταν στην περιοχή στο πλαίσιο αλιευτικής έρευνας και προγραμματισμένης συζήτησης για θέματα διαχείρισης αλιείας με τους αλιείς και το Δήμο Φούρνων έγιναν μάρτυρες της αυθαιρεσίας και της αναλγησίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

 

 












Χρειάστηκε να γίνει πρώτα επιτόπια καταμέτρηση μεγέθους από επιστήμονες του Αρχιπελάγους, σε ποσότητες ψαριών που μας παρέδωσαν κάτοικοι του νησιού μετά την αγορά τους από τα συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη, να ακολουθήσουν οι έντονες διαμαρτυρίες των δεκάδων αγανακτισμένων ντόπιων (στην πλειοψηφία τους αλιείς) και οι διαρκείς παραινέσεις μας προς τους λιμενικούς για να τηρηθεί η διαδικασία ελέγχου.


 

















Στη συνέχεια ακολουθούν σκηνές «απείρου κάλλους». Προς έκπληξη όλων (ερευνητών του Ινστιτούτου, συνεργατών επιστημόνων αλιείας από Ευρώπη, Αυστραλία και Αφρική, που συμμετέχουν στην ερευνητική αποστολή του Αρχιπελάγους και αρκετών κατοίκων), ο έλεγχος πραγματοποιείται από έναν λιμενικό, ο οποίος με απροθυμία ανεβαίνει στο φορτηγό ψυγείο (το οποίο είναι γεμάτο με πολλές δεκάδες κιβώτια), ανοίγει ένα μόνο κιβώτιο και ελέγχει ένα μόνο ψάρι! Το φορτηγό ψυγείο φορτώνεται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο σε επιβατηγό πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.



 

















Η ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους ζητά άμεσα τη συνδρομή του τμήματος Αλιείας του Λιμεναρχείου Πειραιά, μέλη του οποίου ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους, τιμώντας τη θέση τους και το Λιμενικό Σώμα. Διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο στον Πειραιά και επιβάλλουν τις σχετικές κυρώσεις. 
Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, γνωρίζοντας ενδεχομένως την πιθανότητα ελέγχου, αφαίρεσαν από το φορτηγό - ψυγείο την πλειονότητα των υπομεγεθών και παράνομων ψαριών πριν τον κατάπλου στον Πειραιά.



 
















Όλο το παραπάνω δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ευρέως γνωστό στις παράκτιες και νησιωτικές κοινωνίες της Ελλάδας, ότι παράνομα αλιεύματα διακινούνται σχεδόν καθημερινά κατά αυτόν τον τρόπο από συγκεκριμένα απομακρυσμένα λιμάνια της χώρας όπου οι έλεγχοι είναι ελλιπείς, και καταλήγουν ακόμα και στις κεντρικές ιχθυόσκαλες.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ενημέρωσε τόσο τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές για το περιστατικό, τους αρμόδιους επικεφαλής αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, τις εισαγγελικές αρχές και τον εισαγγελέα περιβάλλοντος. Την ερχόμενη Δευτέρα επιστήμονες του Αρχιπελάγους θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, για μία δια ζώσης ενημέρωση της Υπηρεσίας Αλιευτικού Ελέγχου (Unit for Fisheries Control Policy), της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο αναφορών και καταγγελιών που έχει ζητηθεί από το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ να αποστέλλει για φαινόμενα παράνομης και καταστροφικής αλιείας στις ελληνικές θάλασσες. Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει επίσης και σε μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.


 
















Έκκλησή μας τόσο απέναντι στις ελληνικές και στις ευρωπαϊκές αρχές, είναι να εφαρμοστεί επιτέλους η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αλιευτικού ελέγχου.
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην καταπολέμηση της αυθαίρετης και παράνομης αλιείας και στην προστασία των ιχθυαποθεμάτων.
Να αποφευχθεί πάση θυσία η χρεοκοπία των ελληνικών αλιευτικών αποθεμάτων, η οποία βρίσκεται προ των πυλών και παρασύρει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από την αλιεία.
 



    
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ΙΘΠ, εθνικός φορέας του Δικτύου OCEAN 2012







Διαβάστε περισσότερα...

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα







Γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Εχέδωρος
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή ...καταστράφηκε.
Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η ...επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε ...κονιορτοποιήθηκε.
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ...ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης...
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες- όπως μας διδάσκουν- έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ...ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα... Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - αυτή που διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους ...Φοίνικες.
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα, πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που φοβίζει τους ιστορικούς; Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.; Μήπως η αλήθεια, η πραγματικότητα, αποτελεί εμπόδιο και φόβος στα σχέδια κάποιων ‘εκλεκτών’ που επιδιώκουν την τύφλωση των λαών; -
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο
από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής γραφής και μάλιστα στην πρώιμη φάση της.
«Είναι το μοναδικό έγγραφο-εύρημα όπου τα σήματα του δεν έχουν ιδεογραφικό χαρακτήρα (με μορφές ανθρώπων, ζώων, του ήλιου κ.ά.) και παρουσιάζουν προχωρημένο χαρακτήρα αφαίρεσης, άρα είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας», είπε ο κ. Χουρμουζιάδης.
Η ανακοίνωση του μοναδικού προϊστορικού ευρήματος εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους-συνέδρους, ενώ ο κ. Χουρμουζιάδης διατύπωσε το ερώτημα: «θα μπορέσουμε, άραγε, να μάθουμε ποτέ αν αυτά τα σήματα ήταν η πρώτη αρχή ενός διηγηματικού λόγου ή του λόγου μιας εξουσίας;»
Νυκτερινός Επισκέπτης
και τώρα στο Ζουμί της Υπόθεσης
Ο Κύριος Γιώργος Εχέδωρος καλά κάνει και θέτει το θέμα στο blog του αλλά υπάρχει μία σκοτεινή πλευρά που πρέπει να θίξουμε ,για όσους δεν το ξέρουν ,λέμε οτι ο Αρχαιολόγος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2000 και 2004 εκλέχτηκε βουλευτής με το  ΚΚΕ στη Α΄Θεσσαλονίκης............
Ο κ.....Χουρμουζιάδης πρέπει να μας δώσει Εξηγήσεις γιατί η ξύλινη επιγραφή ...καταστράφηκε!!!!!!
Το γεγονός της άμεσης απόκρυψης αυτού του κειμένου από το καθηγητή είναι κοινό Μυστικό στον Χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλα και της Αριστεράς !!!!!!! και όποιος εχει αντιρήσεις εδώ είμαστε......

Γιατί Άραγε το έκανε ο κ....Καθηγητής;

Τί πιέσεις δέχτηκε απο ποιους και πια κέντρα;
που βρίσκετε η ξύλινη επιγραφή;
Γιατί Αραγε;......................................................

 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...