Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πολιτικές ισορροπίες ή… πολιτική εξαπάτηση ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών – Έπεσαν οι μάσκες σε Αθήνα και Αττική

Ο ρόλος του Αρ. Σπηλιωτόπουλου και του Ν. Κακλαμάνη στον δήμο Αθηναίων
Σε… φιάσκο εξελίχθηκε όπως αποδεικνύεται, ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς η στρατηγική της ΝΔ για πρώτη φορά στόχευε στην… εκλογική ήττα!
Μετά από αρκετά χρόνια, για πρώτη φορά η ΝΔ δεν βρίσκεται στο β’ γύρο για τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, το δυσάρεστο - για τους «φίλους» της ΝΔ - αποτέλεσμα αποτέλεσε συνειδητή επιλογή της «γαλάζιας» ηγεσίας, καθώς όπως αποδεικνύεται από τα μεθεόρτια της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου, ο στρατηγικός σχεδιασμός ήταν - όσο αντιφατικό και εάν ακούγεται - η εκλογική ήττα!

Άλλωστε, η επιλογή προσώπων β’ «διαλογής» - καθώς τόσο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος όσο και ο Γ. Κουμουτσάκος είναι στελέχη που χαίρουν μικρής απήχησης και δημοσιότητας - προανήγγειλε ορισμένα ψήγματα της «γαλάζιας» στρατηγικής.
Ο εκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ ήταν η συνειδητή ήττα, προκειμένου να στηριχθούν στο β’ γύρο, ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Σγουρός. Εκεί άλλωστε, αποδίδεται και η σπουδή του Σ. Κεδίκογλου, να ανακοινώσει λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου, τη στήριξη της ΝΔ στα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα.
Φυσικά, η επιλογή του Αντ. Σαμαρά προσβάλλει όχι μόνο την εκλογική διαδικασία και τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τους «γαλάζιους» υποψήφιους, αλλά και την ΝΔ, την οποία καθιστά συνιστώσα και… ουρά του Ευ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ.
«Πρώτη φορά ηγέτης ενός κόμματος διασπά την παράταξη για να ευνοηθεί υποψήφιος ενός άλλου κόμματος» παραδέχεται ο Ν. Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο «Real FM», επιβεβαιώνοντας την έκδηλα προδοτική στρατηγική της ΝΔ.
Ωστόσο, ο Ν. Κακλαμάνης προβαίνει και σε ακόμη μία σημαντική αποκάλυψη. «Ήμουν το ανάχωμα για να μην περάσει η Χρυσή Αυγή στον β' γύρο» αποκαλύπτει χαρακτηριστικά.
Το «παιχνίδι» της ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, στο οποίο θυσιάστηκαν 3 πολιτικά πρόσωπα, αποδεικνύει τη μικρότητα και τη σαθρότητα της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ. Ένα κόμμα του 40% λίγα χρόνια νωρίτερα, έχει καταστεί σήμερα, σε μία νέα «Πολιτική Άνοιξη», η οποία εμπίπτει σε κάθε λογής καιροσκοπισμό και μικροκομματισμό.
Πέραν της Αττικής ωστόσο, εκλογικά και κομματικά «παιχνίδια» παρατηρούνται και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον «αντάρτη» υποψήφιο Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, να επιχειρεί να «ψαρέψει» ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αλλάζοντας άρδην τον κομματικό «χάρτη» της περιοχής.
«Μου άρεσε που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους ανθρώπους που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Έλληνες» επισημαίνει μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό debate της προηγούμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί πως ο Απ. Τζιτζικώστας θα αντιμετωπίσει στο β’ γύρο, τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, Γ. Ιωαννίδη, με αμφότερους να επιχειρούν να αντλήσουν ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...