Κυριακή 11 Μαΐου 2014

National Geographic: Έτσι χτίστηκε η Αγία Σοφία

Μπορεί ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του να νομίζουν ότι για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών πολιτικών, ή ακόμα και των «πανισλαμικών» του σχεδίων, να σχεδιάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Όμως, η ενασχόληση ενός τηλεοπτικού δικτύου με την εγκυρότητα του....
«National Geographic» με αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής και η Ιστορία αιώνων, δίνει τις πρέπουσες απαντήσεις στους
κάπηλους.

Προτού αναφερθούμε βέβαια λίγο στην Ιστορία του μεγαλοπρεπούς αυτού συμβόλου του χριστιανισμού, αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού, θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς τους Τούρκους πολίτες που αντιλαμβάνονται το ατόπημα του πρωθυπουργού, την ύβρη που ετοιμάζεται να διαπράξει και αντιδρούν, παρά το γεγονός ότι η χώρα στην οποία ζουν, δε φημίζεται για την ελευθερία έκφρασης απόψεων που αμφισβητούν την ορθότητα όσων η πολιτική ηγεσία πρεσβεύει.

 Θα επαναλάβουμε επίσης, ότι εάν είχε μυαλό ο Ερντογάν, θα είχε καταλάβει τη σημασία όχι μόνο να διατηρήσει τη σημερινή χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου, αλλά μαζί με αυτή τη χρήση να την αποκαταστήσει ως ορθόδοξη εκκλησία. Με τον τρόπο αυτό θα αποδείκνυε ότι πρεσβεύει πραγματικά την ανεξιθρησκία, ενώ θα μπορούσε να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε διεθνές θρησκευτικό κέντρο, αντίστοιχο της Ιερουσαλήμ.








Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...