Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΥΓΕΙΑ :Το «παρεξηγημένο» αλλά ωφέλιμο γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες, περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε πρωινό όλων όσοι προσέχουν τη διατροφή τους. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό…  






Οι λόγοι να το εντάξουμε στην διατροφή μας είναι πολλοί, αν και συνήθως αποφεύγεται λόγω της στυφής του γεύσης. Όμως η δράση του, αποζημιώνει όσους το καταναλώνουν έστω κι αν ενίοτε τους… ξινίζει.
Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες θερμίδες του. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Β και C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.
Η ονομασία «γκρέιπφρουτ» έλκει την καταγωγή της από τις ανατολικές Ινδίες τον 18ο αιώνα κυρίως λόγω του τρόπου που αναπτύσσεται. Ο τρόπος ανάπτυξης είναι παρόμοιος με εκείνον των σταφυλιών σε ομάδες των 10 με 12 καρπών. Ωστόσο μοιάζει με μεγάλο πορτοκάλι, κάτι σαν διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και κίτρο. Ανάλογα με το χρώμα της σάρκας τους, τα γκρέιπφρουτ χωρίζονται σε λευκά ή ροζ-ρουμπινί.
Η πικρή και όξινη γεύση τους, κάνουν τους περισσότερους να τα παραβλέπουν, αλλά σίγουρα κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τις θρεπτικές τους ιδιότητες.
Αντικαρκινική δράση
Τα ροζ και τα κόκκινα γκρέιπφρουτ, είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές φυτοχημικό που είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Μελέτη έδειξε ότι οι άντρες που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά (όπως γκρέιπφρουτ, ντομάτες, καρπούζι κ.ά.), πλούσια σε λυκοπένιο, εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν τροφές λιγότερο πλούσιες σε λυκοπένιο. Σε άλλη μελέτη, τα βιοφλαβονοειδή που εμπεριέχονται στα γκρέιπφρουτ μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, απαλλάσσοντας τον οργανισμό από τα επιβλαβή οιστρογόνα.

Επιπλέον, τα φυτοχημικά συστατικά που αποκαλούνται λεμονοειδή, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Η ημερήσια κατανάλωση τριών δόσεων των 175ml, χυμού γκρέιπφρουτ, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που ενεργοποιεί την καρκινική δράση που περιέχεται στον καπνό του τσιγάρου.
Αποκαθιστά το κατεστραμμένο DNA
Πρόσφατη κλινική μελέτη έδειξε ότι η ναρινγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και στα πορτοκάλια, συμβάλλει στην αποκατάσταση του DNA στα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα, σε περίπτωση καρκίνου του προστάτη. Η αποκατάσταση του DNA είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς εμποδίζει την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Ερευνητές σημειώνουν ότι η αποκατάσταση του DNA, μπορεί να συμβάλλει στη μάχη κατά του καρκίνου, όταν η διατροφή μας περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας στο συγκεκριμένο στοιχείο.
Μειώνει τη χοληστερίνη
Το γκρέιπφρουτ περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Μελέτη που πραγματοποίησαν ισραηλινοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Hebrew, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν λευκή ή κόκκινη ποικιλία γκρέιπφρουτ, μειώνουν τη χοληστερίνη τους κατά 15,5% και 7,6% αντίστοιχα. Η «κακή» χοληστερόλη μειώνεται κατά 20,3% και 10,7% αντίστοιχα, όπως και τα τριγλυκερίδια κατά 17,2% και 5,6% αντίστοιχα. Αντιθέτως, όσοι δεν καταναλώνουν γκρέιπφρουτ, δεν παρουσιάζουν μείωση στα ποσοστά χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καλύτερη δράση των κόκκινων γκρέιπφρουτ οφείλεται στην από κοινού δράση τόσο των περιεχόμενων φυτοχημικών συστατικών και του λυκοπενίου.
Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Καθώς το γκρέιπφρουτ περιέχει νάτριο, ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας, κάνοντάς μας να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Για το λόγο αυτό είναι το αγαπημένο φρούτο όλων όσοι προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές ίνες, βοηθάει σημαντικά στο να αισθανόμαστε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει την επιπλέον ποσότητα νερού που προσλαμβάνει από τροφές εμπλουτισμένες με νάτριο. Ακόμη, η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει, βελτιώνει το μεταβολισμό. Μελέτες έδειξαν ότι το γκρέιπφρουτ παρέχει το αίσθημα πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας καλύτερα την όρεξη. Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ ή μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων.
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Η πηκτίνη μειώνει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και τον ρυθμό απορρόφησης των υδατανθράκων. Εάν είστε διαβητικοί, τότε πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε το γκρέιπφρουτ στην καθημερινή σας διατροφή. Μελέτη έδειξε πως όσοι ασθενείς κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα για δώδεκα εβδομάδες, παρουσίασαν χαμηλότερα ποσοστά ινσουλίνης και γλυκόζης μετά από κάθε γεύμα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν γκρέιπφρουτ πριν από το γεύμα τους.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια όπως τα παράσιτα, βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.
Διασφαλίζει το γαστρεντερικό μας σύστημα

Ένα από τα σημαντικά οφέλη του γκρέιπφρουτ είναι ότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά ινών, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Αντιμετωπίζει το έκζεμα
Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μειώνει το ποσοστό εμφάνισης εκζεμάτων. Αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, το εκχύλισμα και οι σπόροι από γκρέιπφρουτ, μπορούν να καταπολεμήσουν τοπικά τα κάθε λογής εκζέματα.
Καταπολεμά την αϋπνία
Οι πάσχοντες από αϋπνία μπορούν να καταναλώνουν ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ ή πορτοκαλιού, λίγο πριν ξαπλώσουν.
Γκρέιπφρουτ και αλληλεπίδραση με τα φάρμακα
Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ, μπορεί να αλληλεπιδράσει με θεραπευτικές αγωγές. Υπάρχουν ειδικά ένζυμα στα τοιχώματα του λεπτού εντέρου τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση των φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα απορροφά μικρότερες ποσότητες φαρμάκου σε σύγκριση με ό, τι έχει καταναλωθεί. Όμως, τα γκρέιπφρουτ μπορούν να μπλοκάρουν την δραστικότητα αυτού του ενζύμου. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα των φαρμάκων στο αίμα θα αυξηθεί, προκαλώντας τοξικές παρενέργειες. Για το λόγο αυτό δεν ενδείκνυται η κατανάλωση γκρέιπφρουτ σε ασθενείς που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή. Ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων που αλληλεπιδρούν με τα γκρέιπφρουτ είναι τα ανοσοκατασταλτικά, τα αντιισταμινικά, τα ψυχιατρικά, τα φάρμακα που χορηγούνται για τη ρύθμιση άσθματος, τα φάρμακα για την καταπολέμηση του Aids κ.ά.




Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της UNESCO World digital library of UNESCO

Πρόσβαση σε σπάνια έγγραφα μόνο στο www.wdl.org. Μπορείτε να διαβάσετε εντελώς δωρεάν διάφορα βιβλια. 




 






http://www.wdl.org/en/ 

Διαβάστε περισσότερα...

Ρε κράτος ......

Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.  


Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.

Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ' ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;
Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;

Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ' όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ' έκανε να πάρεις μόνο τ' αρχίδια σου;

Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ' εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;

Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά - λες και κάνεις χάρη - αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.

Κράτος ασυγκράτητης μαλακίας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γαμηθείς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. 

Οπότε, άντε και γαμήσου.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

H Κίνα ετοιμάζεται για πόλεμο με την ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Στην Ελλάδα είμαστε απασχολημένοι με το δικό μας μικρόκοσμο της Βίλας Αμαλία και της λίστας Λαγκάρντ. Όσο όμως εμείς ασχολούμαστε με το ποια είναι η αληθινή λίστα Λαγκάρντ κάποιοι άλλοι παίζουν ένα τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι που μας αφορά γιατί έχει να κάνει με την νομή των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη... Η αυγή του 2013 βρίσκει την Σιωνιστική Νέα τάξη να είναι έτοιμη για την τελική έφοδο. Τα Έθνη έχουν στηθεί στον τοίχο εξαιτίας της τρομοκρατίας του χρέους και οι λαοί έχουν πιστέψει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος οικονομικής ανάπτυξης παρεκτός αυτού που επιβάλλουν οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι με τα μνημόνια. Τα Μέσα Μαζικής εξαπάτησης έχουν αναλάβει εργολαβικά να πείσουν τον πολίτη για το κεντρικό δόγμα των παγκοσμιοποιητών ''Ή υποτάσσεσαι ή πεθαίνεις της πείνας...''. Μοναδικές χώρες που προβάλλουν ακόμα αντίσταση στα σχέδια των νεοταξιτών είναι η Συρία του Ασαντ, το Ιράν, η Ρωσία του Πούτιν και η Κίνα.  


 Και ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα περιμένουμε να δούμε την ανάπτυξη έχοντας πλέον πειστεί από τα ΜΜΕ ότι η θέση της χώρας μας στην ΟΝΕ δεν κινδυνεύει, έρχονται δύο ειδήσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους να μας πείσουν ότι κάτι τρέχει και ότι αυτή η περίεργη ηρεμία των τελευταίων μηνών δεν είναι παρά το προμήνυμα της επερχόμενης καταιγίδας....

Η πρώτη είδηση και ίσως η πιο σημαντική από τις δύο έχει να κάνει με την Κίνα. Η Κίνα προμηθεύτηκε μέσα στο 2012 τετραπλάσιες ποσότητες ρυζιού απ’ ό,τι  συνήθως. Οι εισαγωγές της κυμαίνονταν στους 500.000 τόνους τα προηγούμενα έτη. Μέσα στο 2012 εισήγαγε σχεδόν 2.000.000 τόνους ρυζιού. Το γεγονός προβλημάτισε τα Ηνωμένα Έθνη δεδομένου ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης τροφής. Παρατηρήθηκε ακόμα και μια περίεργη συγκέντρωση μετάλλων χαλκού σιδήρου σε ορισμένες πόλεις της Κίνας  σε κατασκευές που θυμίζουν τεράστια κουτιά σε ύψος τριώροφης πολυκατοικίας!!

Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει με την Γερμανία και την Βundesbank, την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας. Ο Γερμανικός τύπος έγραψε πρόσφατα ότι επίκειται η μεταφορά 3.400 τόνων Γερμανικού χρυσού πίσω στην Γερμανία. Ο Γερμανικός τύπος επικαλείται λόγους κακοδιαχείρισης από την πλευρά της Βundesbank, το πιθανότερο όμως είναι ότι οι Γερμανοί, ανεξαρτήτως τι διαδίδουν για την σταθερότητα του ευρώ, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μεγάλης κρίσης ....

Ο μεγάλος Νικολό Μακιαβέλι έλεγε πως οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα όταν έχει νηνεμία να μην διαισθάνονται την καταιγίδα που έρχεται και έτσι δεν προετοιμάζονται.... Για ποιο λόγο η Κίνα συγκεντρώνει τεράστιες προμήθειες τροφής και μετάλλων; Για ποιο λόγο η Γερμανία επαναπατρίζει 3.400 τόνους από τον χρυσό της; Για ποιόν λόγο οι ΗΠΑ υπό την καθοδήγηση της FEMA  συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες τροφίμων και υλικών επιβίωσης;; Περιμένουν κάποιοι κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε ;;

Η μελέτη της ιστορίας δείχνει ότι όποτε η ανθρωπότητα πέρασε από μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση δεν κατόρθωσε να βγει χωρίς να χυθεί αίμα. Μέσα από την οικονομική κρίση παλιές και νέες δυνάμεις αγωνίζονται για το μοίρασμα του κόσμου και της ισχύος. Αυτό συνέβη τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι εντελώς απίθανο και αυτή εδώ η κρίση να τελειώσει χωρίς κάποιον μεγάλο πόλεμο.

Στον επερχόμενο πόλεμο που τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών έχουν περιγράψει ως αναγκαίο για την εγκαθίδρυση της βασιλείας του Ισραήλ οι βασικοί αντίπαλοι θα είναι η τεράστια και πανίσχυρη Κίνα, η Ρωσία με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, η Γερμανία που διεκδικεί το μερίδιό της στην μοιρασιά και οι Αμερικανοσιωνιστές. Ήδη η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο. Ο φόβος της Κίνας είναι, ίσως, και ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη επέμβαση  του ΝΑΤΟ στην Συρία και στο Ιράν. Μια ''λάθος'' κίνηση στην Μ. Ανατολή και θα εκπληρωθεί το προρηθέν δια του Ιωάννη για κάθοδο 200.000.000 ιππέων από τον Ευφράτη ποταμό...
 
Γιώργος Σταφυλάς από την Ελεύθερη Ώρα 

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Στα πρόθυρα νέου παγκόσμιου νομισματικού πολέμου

Πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ενός νέου συναλλαγματικού πολέμου, καθώς η ανησυχία πυροδοτήθηκε μέσα στην εβδομάδα από την αλλαγή πολιτικής που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, και αναμένεται να οδηγήσει σε αποδυνάμωση του γιεν. Αποφασίζοντας μετά από επισταμένες πιέσεις του νέου πρωθυπουργού, Σίντζο Αμπε, να διπλασιάσει τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 2% και να προχωρήσει σε απεριόριστες αγορές ομολόγων από την αρχή του επόμενου έτους, η Τράπεζα της Ιαπωνίας έδωσε λαβή σε αντιδράσεις, που στην περίπτωση της Γερμανίας ήταν οξύτατες. Ακολούθησαν προειδοποιήσεις από τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, στην οποία έσπευσε να διαψεύσει ότι προτίθεται να αποδυναμώσει το γιεν ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Ακίρα Αμάρι.  


Επικρίνοντας ανοικτά τη στάση του Ιάπωνα πρωθυπουργού και τις πιέσεις που αυτός άσκησε στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, έσπευσε πρώτος να προειδοποιήσει πως οι «πολιτικές παρεμβάσεις» στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών εγκυμονούν τον κίνδυνο μιας «πολιτικοποίησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών» και ενός πολέμου ανταγωνιστικών υποτιμήσεων. Ο Μάικλ Μέιστερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της κ. Μέρκελ, εξέφρασε την πρόθεση της Γερμανίας να καταφύγει στο G20 για να ασκηθούν πιέσεις στην Ιαπωνία. Ακόμη και η ίδια η καγκελάριος, δύο ημέρες μετά, δήλωσε από το Νταβός πως της εμπνέει ανησυχία η στάση της Ιαπωνίας και υπενθύμισε πως «στη Γερμανία πιστεύουμε ότι δεν είναι δουλειά των κεντρικών τραπεζών να επανορθώνουν τις εσφαλμένες πολιτικές αποφάσεις και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Από βρετανικής πλευράς, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέριβιν Κινγκ, εξέφρασε άμεσα την ανησυχία της κυβέρνησης του για το ενδεχόμενο μιας επιζήμιας αλληλουχίας ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.
Μολονότι ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Ακίρα Αμάρι, έσπευσε να διαψεύσει στους Financial Times πως η χώρα του επιδιώκει αποδυνάμωση του νομίσματός της, η Ιαπωνία έχει δρομολογήσει την υποτίμηση του γιεν μετά τις παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ελβετίας που αναχαίτισαν την άνοδο του ελβετικού φράγκου. Η πολιτική της αυτή, που έχει οδηγήσει σε υποτίμηση του γιεν κατά 11% έναντι του δολαρίου, έχει προ πολλού ενσπείρει ανησυχία. Ημέρες πριν από την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάνεφ, τόνισε πως «η Ιαπωνία αποδυναμώνει το γιεν και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες χώρες, πράγμα που θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία». Είχε προηγηθεί η δήλωση του μέχρι πρότινος προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πως η ισοτιμία του ευρώ είναι «επικίνδυνα υψηλή» καθώς το ευρώ έχει ανατιμηθεί από τα τέλη Ιουλίου κατά περίπου 25% έναντι του γιεν και κατά 10% έναντι του δολαρίου. Είχε, επίσης, προηγηθεί και η ανησυχία που είχε εκφράσει ο Νορβηγός υπουργός Οικονομικών, Σιγκμπγιόρν Γιόνσεν, δηλώνοντας ότι η υπερτιμημένη νορβηγική κορόνα υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη της Νορβηγίας.

Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η προσχώρηση των ανεπτυγμένων οικονομιών στην πολιτική των υποτιμήσεων δίνει νέα διάσταση σε αυτό που το 2010 αποκάλεσε «συναλλαγματικό πόλεμο» ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουίντο Μαντέγκα. Κι ενώ ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, θεωρεί υπερβολική τη συζήτηση περί συναλλαγματικών πολέμων, οι Financial Times τονίζουν πως η προοπτική ενός τέτοιου πολέμου εγκυμονεί κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα για την Ευρωζώνη, που αγωνίζεται να ανασυρθεί από την ύφεση και να αντιμετωπίσει την ιλιγγιώδη ανεργία.


Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ είναι η χώρα των «τρελών»











 Είχαμε γράψει, πριν το καλοκαίρι, ότι η Ελλάδα καθυστερεί τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών, κάτι που τους εξοργίζει. Ίσως, ακούστηκε τότε παράξενο. Και όμως! Δεν τους βγαίνει το πείραμα και αναγκάζονται να παραδεχτούν δήθεν ότι έκαναν λάθος με την συνταγή λιτότητας. Δεν μπόρεσαν να βρουν το «σημείο» εκείνο, το οποίο είναι σε θέση να ξεσηκώσει τους Έλληνες. Ξεσηκωμό επιθυμούν, αλλά πλήρως ελεγχόμενο, προκειμένου να επιβληθεί «τάξη μέσω χάους» και να φέρουν την παγκόσμια κυβέρνηση, που σαφώς και λειτουργεί στην παρούσα φάση ουσιαστικά αλλά άτυπα.
Εδώ, όμως, είναι η χώρα των «τρελών» και έχουν χάσει τα «αβγά και τα καλάθια»! Τι κι αν επιβάλλουν φόρους και χαράτσια! Οι Έλληνες βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους για τα πάντα. Τι κι αν έβαλαν Νέο-Έλληνες να μας ξαναδιδάξουν την ιστορία, όπως συμφέρει μερικούς! Βγήκαν κάποιοι «τρελοί» και αντιστέκονται, κρατώντας την φλόγα της γνώσης αναμμένη. Η κατάσταση θυμίζει τα παλιά χρόνια, όταν οι επίδοξοι κατακτητές της Ελλάδας,  έστελναν κατασκόπους, έτσι ώστε να «ακτινογραφήσουν» τους Έλληνες. Όλοι γύριζαν πίσω με την ίδια φράση στα χείλη: «Αυτοί είναι τρελοί! Δεν αγωνίζονται για τα λεφτά, αλλά για ένα ξερό κλαδί ελιάς»!
Το μόνο που κατάφεραν είναι να ζούμε μερικοί, αν όχι όλοι, με λιγότερα. Μα αυτό θα μας ξυπνήσει. Αυτό θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Ακόμα και ένα μηδενικό να δώσεις στους Έλληνες θα το μοιραστούν και μετά θα δημιουργήσουν από αυτό. Κατέχουν τον συνδυασμό φιλότιμου και εφευρετικότητας. Ειδικά το πρώτο δεν μπορούν να το κατανοήσουν οι φραγκολεβαντίνοι. Δεν μεταφράζεται. Βιώνεται!
Σαν τα παιδιά είμαστε. Παιδιά που εύκολα απογοητεύονται, όπως συμβαίνει σήμερα που η απαισιοδοξία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των περισσοτέρων. Όσο εύκολα απογοητευόμαστε, όμως, ακόμα πιο εύκολα ενθουσιαζόμαστε. Αρκεί κάποιοι να κάνουν την αρχή. Όπως συνέβαινε παλαιότερα, έτσι θα γίνει και σήμερα, αφού ανέκαθεν σ’ αυτά εδώ τα χώματα «φύτρωναν» «μπουρλοτιέρηδες».
Γι’ αυτό ή κάντε το πείραμα αλλού ή ρίξτε επιτέλους τις μάσκες σας, να τελειώνουμε. Μαζί μας άκρη δεν θα βγάλετε ποτέ! Όπως ανέφερε κάποιος, είμαστε το «ανοσοποιητικό σύστημα του πλανήτη», που πάντα «ξερνούσε» τα «μικρόβια», όταν αυτά επιβουλεύονταν την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Βρίσκεστε στην χώρα των «τρελών».

 Πηγή














Διαβάστε περισσότερα...