Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δικαστική απόφαση υπέρ του υπαλλήλου της Κοινότητας Πωγωνιανής που «τσέπωσε» 200.000 ευρώ από το ταμείο της κοινότητας!

Κλέβουν τα ταμεία,διορίζουν τις γυναίκες τους και τα Ελληνικά δικαστήρια τους δικαιώνουν!!!

Θυμάστε εκείνον τον γραμματέα-υπάλληλο της Κοινότητας Πωγωνιανής...
που είχε καταχραστεί ένα τεράστιο ποσό (γύρω στις 200.000 ευρώ) από τα ταμεία και η σύζυγος του είναι η περίφημη εκείνη «υπάλληλος φάντασμα » που είχε διοριστεί στην Αναπτυξιακή της Κοινότητας επί προεδρίας Τσεβη, χωρίς να έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στην Πωγωνιανή, που ύστερα από εντολή του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λέανδρου Ρακιτζή παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος;

Αυτός λοιπόν ο επίορκος υπάλληλος,είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να καταστρέψει την βάση δεδομένων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κοινότητας. Ένας κοινοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής,τον είχαν βγάλει σηκωτό από τα γραφεία της Κοινότητας προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφή και να υπερασπιστούν την περιουσία της.Ε λοιπόν καταδικάστηκε!Όχι επίορκος υπάλληλος, αλλά ο Κοινοτικός σύμβουλος «για εξύβριση» του καταχραστή σε δέκα μέρες φυλάκιση!!! Οι κάτοικοι του μικρού χωριού ακούγοντας την απόφαση αισθανθήκαν βαθύτατα ταπεινωμένοι!O υπάλληλος παραμένει ακόμη στη θέση του, φέροντας γύρω στα καφενεία, προκλητικότατος και μετά την απόφαση του δικαστηρίου...δικαιωμένος!!!

Πηγή
http://epirusgate.blogspot.com/2011/01/200000.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Με Υγιεινή Διατροφή θα γλίτωναν χιλιάδες άνθρωποι...


Περισσότεροι από ένας στους δέκα θανάτους από καρδιά, εγκεφαλικά και καρκίνο θα αποτρέπονταν κάθε χρόνο, εάν όλοι φροντίζαμε να τρώμε δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα, και δεν υπερβαίναμε τις συνιστώμενες ποσότητες αλατιού και λίπους, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές.



Ακόμα δε κι αν απλώς φροντίζαμε να τρώμε καθημερινά τις σαλάτες και τα φρούτα, και εξακολουθούσαμε να τρώμε πολύ αλάτι και κορεσμένο λίπος (προέρχεται κυρίως από κρέατα και προϊόντα κρέατος) θα αποτρεπόταν ο ένας στους 20 θανάτους από καρδιά, εγκεφαλικό και καρκίνο.

Σε απόλυτους αριθμούς, τα παραπάνω ευρήματα για την πλήρη υιοθέτηση των διατροφικών οδηγιών ισοδυναμούν για την Βρετανία με 33.000 λιγότερους θανάτους ετησίως.

Από αυτούς, οι 20.000 θα ήταν από λιγότερα εμφράγματα και ανακοπές (στην χώρα αυτή, 70.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από στεφανιαία νόσο) και 13.000 από λιγότερους καρκίνους και εγκεφαλικά (ετησίως κοστίζουν τη ζωή σε 156.700 και 67.000 Βρετανούς αντιστοίχως).

Με την μερική υιοθέτηση των συστάσεων (δηλαδή μόνο με 2 σαλάτες και 3 φρούτα την ημέρα), το κέρδος θα ήταν 15.000 ζωές τον χρόνο.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, σχεδόν 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο και πάνω από 38.000 από καρδιά και εγκεφαλικά, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Συνεπώς, το κέρδος σε ζωές στην χώρα μας θα ήταν σχεδόν 7.000 ζωές τον χρόνο, ενώ μόνο με φρούτα και λαχανικά θα γλίτωναν περίπου 3.500.

Ωστόσο, «λιγότεροι από ένας στους τρεις ενήλικες ακολουθούν τις διατροφικές συστάσεις για τα φρούτα και τα λαχανικά», δήλωσε ο δρ Πήτερ Σκάρμπορο, επικεφαλής ερευνητής της νέας μελέτης η οποία δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας» (JECH).

«Η υιοθέτηση των διατροφικών οδηγιών θα είχε μαζική επίδραση στην υγεία των ενηλίκων, με το μεγαλύτερο όφελος να πηγάζει από τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία είναι σωτήρια για την καρδιαγγειακή υγεία», πρόσθεσε.

Πηγή
http://giatriko.blogspot.com/2011/01/blog-post_07.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Μανταρίνι:Προστάτης της υγείας!!

Tο μανταρίνι, αποτελεί πραγματική «ασπίδα» απέναντι σε δεκάδες ασθένειες και λοιμώξεις.
Η συχνή κατανάλωσή του, προστατεύει τον οργανισμό από τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη ενώ η ισχυρή δράση του, καταπολεμά και σοβαρότερες ασθένειες.
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση μανταρινιού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη, αρτιοσκλήρυνση ή διάφορα είδη καρκίνου. Ωστόσο, οι προληπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, δεν σταματούν εδώ.

Έχει αποδειχθεί, πως το μανταρίνι επιταχύνει τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο ενώ η δράση του είναι και ηρεμιστική-καταπραϋντική και γι’ αυτό καταπολεμά τις αϋπνίες και χαρίζει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.
Επίσης, το μανταρίνι, είναι ένα φρούτο με ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην όραση, βελτιώνοντάς την.Τέλος, το μανταρίνι, καταπολεμά την αρθρίτιδα και ενδυναμώνει τα οστά, χαρίζοντας ένα γερό και δυνατό σώμα.
Η θερμιδική αξία του μανταρινιού είναι σχεδόν αμελητέα για τον οργανισμό. Ένα φυσιολογικού μεγέθους μανταρίνι, περιέχει μόνο 45-50 θερμίδες, και τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πάρα πολλά!
Το μανταρίνι είναι ένα καλό σνακ για το γραφείο, ένα ωραίο επιδόρπιο μετά το φαγητό αλλά και μία εξαιρετική βραδινής λιχουδιά καθώς καταπολεμά με τον καλύτερο και τον πιο φυσικό τρόπο την αυπνία!!

Πηγή
http://kipouroi.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τα επικίνδυνα – τοξικά – ψάρια εξαπλώνονται µε ραγδαίους ρυθµούς στο Αιγαίο

Λαγοκέφαλοι - γίγαντες έχουν κατακλύσει το Αιγαίο! Τα επικίνδυνα - τοξικά – ψάρια πρωτοεµφανίστηκαν στη Ρόδο το 2003 και εξαπλώθηκαν γρήγορα, φθάνοντας ακόµη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Τον τελευταίο καιρό αλιεύονται λαγοκέφαλοι που φθάνουν ακόµη και τα πέντε κιλά βάρος καιτο ένα µέτρο µήκος. Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξητης ταχύτατης εξάπλωσής τους και της κυριαρχίας τους έναντι άλλων ειδών στις ελληνικές θάλασσες.


Εως πρότινος οι λαγοκέφαλοι που έπιαναν µε τα δίχτυα τους οι ψαράδεςδεν ξεπερνούσαν τα 200 γραµµάρια και είχαν µήκος περίπου 12 εκατοστά. Οµως, µόλις προχθές, στη Λέρο ο ερασιτέχνης ψαράς Νίκος Καστής έπιασε λαγοκέφαλο βάρους 3 κιλών και µήκους 60 εκατοστών και, όπως είπε, «αµέσως το πέταξα γιατί όλοι πλέον γνωρίζουµε ότι το ψάρι αυτό είναι επικίνδυνο και µπορεί να επιφέρει ακόµη και τον θάνατο σε όποιον το φάει».

Η εξάπλωσητων λαγοκέφαλων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, χωρίς να είναι δυνατή οποιαδήποτε παρέµβαση ώστε να αντιµετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβληµα στην αλιεία – οι λαγοκέφαλοι τρέφονται µε άλλα είδη ψαριών που έχουν εµπορική αξία. Ειδικά στην Κύπροτο θέµα των λαγοκέφαλων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο πληθυσµός τους έχει αυξηθείσηµαντικά. «Τοπρόβληµα στο Αιγαίο είναι µεγάλο και συνεχώς γίνεται µεγαλύτερο», τονίζει η ιχθυολόγος του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόδου Μαρία Κορσίνι - Φωκά, ηοποία ασχολείται συστηµατικά µε το επικίνδυνο αυτό ψάρι που προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα µέσω της διώρυγας του Σουέζ και, όπως λέει η ίδια, «λαγοκέφαλοι εντοπίστηκαν ακόµη και στον Σαρωνικό, ενώ η εξάπλωση τους γίνεται µε ταχύτατους ρυθµούς».

Μπορεί ο πληθυσµός των λαγοκέφαλων να έχει αυξηθεί, όµωςη αλιεία τους έχει µειωθεί από το περασµένο φθινόπωρο λόγω της απαγόρευσης να δουλεύουν οι βιντζότρατες που κυρίωςσαρώνουν µε τα δίχτυα τους βυθούς. Οµωςανάµεσα στις µαρίδες και τις γόπες «τρυπώνουν» και οι «ποντικοί», που είναι µίααπό τις ονοµασίες του λαγοκέφαλου, και γι’ αυτό οι καταναλωτές πρέπει πάντα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θανατηφόρα ουσία
Ο λαγοκέφαλος µετην επιστηµονική ονοµασία lagocephalus sceleratus παράγει την τοξική ουσία τετραδοτοξίνη και µπορεί να επιφέρει ακόµη και τον θάνατο συνεπεία πνευµονικής ανεπάρκειας σε όσους τον καταναλώσουν, τα δε συµπτώµατα που παρουσιάζουν είναι παράλυση, πόνος στο στοµάχι, διάρροια, εµετός και δύσπνοια. Θάνατος από την κατανάλωση λαγοκέφαλου δεν έχει βεβαιωθεί στην Ελλάδα, αλλά µόνο στο Ισραήλ, όπου και εκεί ο πληθυσµός τους είναι τεράστιος. Ο λαγοκέφαλος είναι ένας από τους 29 συνολικά «λεσεψιανούς µετανάστες», είδη δηλαδή που πέρασαν στη Μεσόγειο µέσωτης διώρυγας του Σουέζ.Συνολικά στις ελληνικές θάλασσες έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια 34 ξενικά είδη. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό (τέσσερα είδη) και ένα ακόµη από τις υδατοκαλλιέργειες της Μαύρης Θάλασσας.

Το κλίµα τούς ευνοεί
Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, η αύξηση της θερµοκρασίας τωνθαλασσών λόγω των κλιµατικώναλλαγών δηµιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να µεταναστεύουν ψάρια από θερµότερες θάλασσες στανερά της Μεσογείου. Η παρουσία των εισβολέων στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µετα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες.

Εκτός από τους λαγοκέφαλους, πάντως, το τελευταίο διάστηµα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο παρατηρείται αύξηση τωνπληθυσµών και άλλων ψαριών της ίδιας οικογένειεας – των τετραοδοντιδών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011
Πηγή
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=20474


Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΚΥΡ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2010




Λήψη (3 MB)






Διαβάστε περισσότερα...

Δουλευταράδες οι «τεμπέληδες Ελληνες»

Οι «τεμπέληδες» Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς, και μάλιστα έρχονται πρώτοι σε ώρες εργασίας σε ολόκληρη την Ε.Ε., σύμφωνα με έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αλλά και γενικά οι εργαζόμενοι των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου αφήνουν πίσω τους από πλευράς ωρών εργασίας τους εταίρους του Βορρά. Οπως προκύπτει από την έκθεση, οι Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύουν 2.120 ώρες το χρόνο και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην Ε.Ε., ενώ οι Γερμανοί έρχονται προτελευταίοι με μόνο 1.432 ώρες και οι Ολλανδοί τελευταίοι με 1.389 ώρες... Μετά τους Ελληνες, έρχονται οι Τσέχοι (1.992 ώρες), οι Ούγγροι (1.988) και οι Πολωνοί (1.969).

Σε γενικές γραμμές, ο Νότος εργάζεται περισσότερες ώρες από το Βορρά. Απόδειξη, η διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ελλήνων (2.120 ώρες το χρόνο), Ιταλών (1.802), Πορτογάλων (1.745) και Ισπανών (1.627) σε σχέση με τους Φινλανδούς (1.728), Αυστριακούς (1.631), Σουηδούς (1.625), Λουξεμβούργιους (1.555), Γερμανούς (1.432) και Ολλανδούς (1.389 ώρες).


Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται ότι το 26,3% των Γερμανών εργαζομένων δουλεύουν υπό καθεστώς μερικής εργασίας, ενώ οι Ολλανδοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αντιπροσωπεύουν το 48,2 % του ενεργού πληθυσμού. Το ελληνικό ποσοστό δεν υπερβαίνει το 6%... Ετσι εξηγούνται και τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας στη Γερμανία, την Ολλανδία και γενικά στις χώρες του Βορρά. Ανθούν τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων...

Η έκθεση δημοσιεύθηκε με αφορμή τη δρομολόγηση της δεύτερης φάσης διαβουλεύσεων μεταξύ της Επιτροπής και των εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων για την τροποποίηση της οδηγίας για το χρόνο εργασίας, μετά την απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Απρίλιο 2009, της πρότασης που είχε υποβάλει η Κομισιόν το 2004.

Στην πρόταση του 2004, η Επιτροπή, προβάλλοντας την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας (απλούστευση διαδικασιών στις προσλήψεις αλλά και στις απολύσεις), αντί να καταργήσει όπως θα έπρεπε την επιλογή εξαίρεσης (opt out) των Βρετανών, προέβλεπε αποκλίσεις από τον κανόνα της 48ωρης εργασίας στα κράτη-μέλη, αφήνοντας έτσι παράθυρα για αύξηση του ορίου μέχρι και 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Η πρόταση απορρίφθηκε έπειτα από μια 5ετία σκληρών διαπραγματεύσεων από το Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της διαδικασίας συναπόφασης με το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο είχε καταλήξει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία επί της πρότασης της Επιτροπής.

Με τη νέα διαβούλευση καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά την επανεξέταση των κανόνων της Ε.Ε. για το χρόνο εργασίας. Η Επιτροπή θα υποβάλει νέα πρόταση το φθινόπωρο του 2011. *

Πηγή
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=235349
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: 12 τροφές που κάνουν (αποδεδειγμένα) καλό στην υγεία

Μία λίστα τροφίμων που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού και μάλιστα η ευεργετική τους δράση έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Food Technology.
δού λοιπόν η λίστα:
1. Κριθάρι: 11 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια απέδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων κριθαριού μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και ειδικά την LDL.

2. Καστανό Ρύζι: Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

3. Σίκαλη: Σύμφωνα με τις έρευνες, η σίκαλη βελτιώνει την γκλυκαιμική σύσταση των τροφίμων ενώ το ψωμί σίκαλης μειώνει την αίσθηση της πείνας πριν και μετά το φαγητό.
4. Αμύγδαλα: 300 θερμίδες από αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος.
5. Φουντούκια: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι καλό είναι να καταναλώνονται ολόκληρα και αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο φλοιό τους.
6. Ελαιοκάρυδα: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Βιταμίνη Ε των ελαιοκάρυδων μπορεί να παρέχει νευρολογική προστασία, καθυστερώντας την ανάπτυξη της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα.
7. Φυστίκια Αιγίνης: Τα φυστίκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως αποκάλυψε έρευνα του 2010.
8. Καρύδια: Μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2.
9. Μαύρα μούρα: Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα μαύρα μούρα είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή εντερικών όγκων σε ποντίκια.
10. Βατόμουρα: Η καθημερινή πρόσληψη βατόμουρων βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σε παχύσαρκους μη διαβητικούς ασθενείς.
11. Μπρόκολο: Το μπρόκολο σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
12. Τομάτες: Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση που κατανάλωναν καθημερινά δύο τομάτες είχαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης.


Πηγή
http://24wro.blogspot.com/2011/01/12_2770.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστήρια του βουνού της Πεντέλης

Ανέκαθεν η Πεντέλη θεωρούταν πως έκρυβε μυστηριώδεις δυνάμεις. Πολλά και περίεργα σενάρια έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Ας δούμε όμως την προσέγγιση που έκανε στο θέμα το mistiria.com


Το βουνό της Πεντέλης
Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.
Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.


Η σπηλιά του Νταβέλη

penteli3Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ... Παρακάτω, με τη βοήθεια του Google Maps, μπορείτε να δείτε την διαδρομή που ακολουθεί κάποιος για να φτάσει από την πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη (σημείο Α), στη σπηλιά του Νταβέλη.

penteli4

Η ιστορία της "σπηλιάς του Νταβέλη", πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για "παράξενα φώτα" στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ.... Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.
Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Περίεργα σύμβολα


penteli2Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο θησαυρός
Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην "Σπηλιά του Νταβέλη", υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.

Ο Ελληνικός στρατός
Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος. προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

Σήμερα
Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές. Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.

Πηγή
http://ipanic.gr/new/index.php?option=com_content&view=article&id=234:%CE%A4%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82&catid=44:afieromata-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&Itemid=134
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο :Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα...

Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του...Διαβάστε μερικά:


Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα».
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε».



Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».

Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».

Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.

Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ' άλλα μέρη;

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» στις τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».

Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».

Πηγή
http://ipanic.gr/new/

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ιερέας της Σπιναλόγκα

Γράφει ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, Λονδίνο

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για το νησί της Σπιναλόγκα, με αφορμή το βιβλίο με τίτλο «Το νησί», της αγγλίδας Victoria Hislop, το οποίο έγινε σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση.
Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό, για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία. Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, που υπήρχε και ρήμαζε στο νησί, συντροφιά με τους νέους του κατοίκους. Λένε πως στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή.
Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία, κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους. Ο ιερέας όμως ξαναπήγε. Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού.

- Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ’ έναν όρο όμως. Στο τέλος θα με κοινωνήσεις. Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου.
Ο ιερέας έγνευσε συγκαταβατικά. Στα κοντινά κελιά ακούστηκε η κουβέντα κι άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι στο πλάι του ναού, εκεί που ήταν ένα μικρό χάλασμα, με λιγοστή θέα στο ιερό. Παραμόνευσαν οι χανσενικοί στο τέλος της Λειτουργίας κι είδαν τον παπά δακρυσμένο και γονατιστό στην Ιερή Πρόθεση να κάνει την κατάλυση.
Πέρασε μήνας. Οι χανσενικοί τον περίμεναν. Πίστευαν πως θα ’ρθει τούτη τη φορά ως ασθενής κι όχι ως ιερέας. Όμως ο παπάς επέστρεψε υγιής και ροδαλός κι άρχισε με ηθικό αναπτερωμένο να χτυπά την καμπάνα του παλιού ναΐσκου.
Έκτοτε και για δέκα τουλάχιστον χρόνια η Σπιναλόγκα είχε τον ιερέα της. Οι χανσενικοί αναστύλωσαν μόνοι τους της εκκλησία και συνάμα αναστύλωσαν και την πίστη τους. Κοινωνούσαν τακτικά και πάντα κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της κατάλυσης, για να βεβαιωθούν πως το “θαύμα της Σπιναλόγκα” συνέβαινε ξανά και ξανά.
To 1957, με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και την ίαση των λεπρών, το λεπροκομείο έκλεισε και το νησί ερημώθηκε. Μόνο ο ιερέας έμεινε στο νησί ως το 1962, για να μνημονεύει τους λεπρούς μέχρι 5 χρόνια μετά το θάνατό τους. Ιδού, λοιπόν, ένας σύγχρονος αθόρυβος ήρωας, που δεν τιμήθηκε για το έργο του από κανέναν, και που -αν προσέξατε- δεν παραθέσαμε το όνομά του γιατί απλά δεν το γνωρίζουμε! Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω. Το γνωρίζει όμως -σίγουρα- ο Θεός! Κι αυτό μας αρκεί!

Πηγή
http://rethemnosnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3673:2011-01-18-11-21-01&catid=56:2010-06-18-10-26-30&Itemid=95
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα ζει με 20 φίδια

Μία Κινέζα αγαπάει τόσο πολύ τα φίδια που έχει πάνω από 20 στο σπίτι της, με τα οποία κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι.

Η 56χρονη Wang Guizhen άρχισε να υιοθετεί φίδια από το 1993. «Εκείνο το καλοκαίρι είχα ανέβει στο βουνό για να μαζέψω μανιτάρια και εκεί συνάντησα έναν νεαρό, ο οποίος κατέβαινε με ένα σακίδιο. Το σακίδιο κουνιόταν και ανακάλυψα πως μέσα είχε ένα πληγωμένο φίδι.»


Η Wang ικέτευσε το νεαρό να αφήσει το φίδι ελεύθερο αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Έτσι η γυναίκα το αγόρασε έναντι 20 Yuan. «Αρχικά, δεν τολμούσα να το αποκαλύψω στο σύζυγό μου. Το κράτησα στην κουζίνα και του περιποιόμουν τις πληγές.»

Όταν το φίδι ανάρρωσε, η Wang πήγε και το ελευθέρωσε σε ένα βουνό, 5 μίλια μακριά από το σπίτι της, αλλά το φίδι είχε επιστρέψει στο σπίτι μέχρι το βράδυ. «Το άφησα ελεύθερο αρκετές φορές αλλά κάθε φορά αυτό επέστρεφε.»

«Από τότε άρχισα να υιοθετώ φίδια,» αναφέρει η Wang.

Η 56χρονη αγοράζει συχνά πληγωμένα φίδια από την αγορά και τα παίρνει σπίτι της για να τα γιατρέψει.

Μέχρι στιγμής έχει υιοθετήσει 24 φίδια, τα οποία θεωρεί σαν παιδιά της. «Κάθε 15 ημέρες τους δίνω να φάνε χοιρινό, κάτι το οποίο είναι είδος πολυτελείας ακόμα και για μένα, ενώ τα κάνω μπάνιο κάθε εβδομάδα.»

Τα φίδια κοιμούνται από την δική της πλευρά στο κρεβάτι.

«Έχω αποδεχθεί το χόμπι της και τα φίδια δεν με ενοχλούν το βράδυ,» ανέφερε ο σύζυγος της, Huang Changjiang.

Πηγή
http://news.pathfinder.gr/misc/681990.html
Διαβάστε περισσότερα...