Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΥΓΕΙΑ: Κρητική βιολογική... ασπιρίνη..... αμ πως...! είδες η "πατρίδα" ? ?

Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη. Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.

Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ασπιρίνη συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Εμπνευστές της έρευνας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν, επίσης, η Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.Οι προοπτικές της κρητικής ασπιρίνης, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας και το φάρμακο να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από την αμερικανική FDA (Food and drug administration).


Τα μαγικά βότανα

Αν και τα συστατικά του είναι εντελώς φυσικά, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το νέο σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής, όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί. Οι ιδιότητές του, οι οποίες απορρέουν από τα κρητικά βότανα, θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Και τα τρία «μαγικά» βότανα είναι διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηλίας Καστανάς αρνήθηκε να αποκαλύψει τα τρία συστατικά που απαρτίζουν τη συνταγή της κάψουλας.

«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ. Αυτό το “φάρμακο” που προοριζόταν για πάσαν νόσον και μαλακίαν, κάθε άλλο παρά φάρμακο ήταν», συμπληρώνει σκωπτικά ο Ηλίας Καστανάς.

Η έρευνα του πανεπιστήμιου εστίασε στους κατοίκους της νότιας Κρήτης. Πληροφορίες των επιστημόνων που βασίζονταν σε λαϊκές παραδόσεις, μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο κρητικό αφέψημα χρησιμοποιείτο από παλιά στις ντόπιες κρητικές συνταγές και προστάτευε τους Κρητικούς από τη γρίπη.

Η επιστημονική παρατήρηση ήλθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Η δωδεκάχρονη έρευνα που έγινε από την επιστημονική ομάδα ανέδειξε ότι ο οργανισμός των Κρητικών που κατανάλωναν το κοκτέιλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.

Από τη φύση

Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη, αλλά να προωθήσουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, το οποίο θα είναι βγαλμένο από την κρητική γη. «Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα», δηλώνει ο Ηλίας Καστανάς.

Η τιμή του φαρμάκου, σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπερνάει το 1 ευρώ. Το φάρμακο αναμένεται να πάρει μέσα στο 2011 την έγκριση του ΕΟΦ.

Η αγάπη για τις ευεργετικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων δεν ήταν το μόνο κίνητρο για τους επιστήμονες, ώστε να παρασκευάσουν το φάρμακο. Το σημαντικότερο κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτέλεσε η αναπτυξιακή κατεύθυνση που δίνεται στους ελαιοκαλλιεργητές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου. Από τη στιγμή που το φάρμακο θα μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς τους θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.

«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τ�� αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»
, τονίζει ο Ηλίας Καστανάς.

Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί έν από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης, που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το φάρμακο αυτό:

-Προστατεύει από τις λοιμώξεις αναπνευστικού

-Ανακουφίζει από το κρυολόγημα

-Καταπολεμά την κοινή γρίπη

-«Ρίχνει» τον πυρετό

-Έχει αναλγητικές ιδιότητες


Πηγή
http://www.pyles.tv/News/Cryptozoology-Nature/aspirin-from-crete.aspxΔιαβάστε περισσότερα...

MAP GAME

GREAT GEOGRAPHY LESSON

It is amazing how often we speak of these countries and don't really know where they are.

Drag the country's name onto the map. There is no humbling score nor time limit; this exercise is a learning tool. Don't fear making an error. Once you finish the puzzle, you will be far more educated about this very intense area of our world. You think you know the countries? Just wait.......

MAP GAME


Διαβάστε περισσότερα...

O ΠΟΦΥΖΩ ζητεί να δοθεί τέλος στο κυνήγι

Τη διαμαρτυρία του για τα θύματα της κυνηγετικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, εκφράζει ο σύλλογος ΠΟΦΥΖΩ…
(πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης και της ζωής) μέσω δελτίου τύπου στο οποίο καταδικάζει τους «τουφεκιοφόρους που έριξαν σκάγια και θέρισαν ζωές».
«Οι τουφεκιοφόροι μας είναι δύο ειδών: οι κακοί που σκοτώνουν τα κόκκινα ελάφια της Ροδόπης, τα οποία θεωρούνται ακριβοί και εκλεκτοί μεζέδες και άμα λάχει πυροβολούν και καμιά αρκούδα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και οι καλοί που σκοτώνουν ό,τι επιτρέπεται δια νόμου να σκοτωθεί. Με εκατόμβες προσπαθούν να εξευμενίσουν τη φύση ως σύγχρονοι παγανιστές και όσα δεν σκοτώνονται τα στέλνουν στα κέντρα περίθαλψης για να έχουν πάντα να σκοτώνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου Ρόζα Μινακούλη.

Στη συνέχεια, ο ΠΟΦΥΖΩ επικαλούμενος το άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος, περί υποχρέωσης του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της άγριας πανίδας, ζητεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «να τολμήσει επιτέλους να σπάσει το λόμπι των κυνηγών και να δώσει ένα οριστικό τέλος στο κυνήγι».


Πηγή
http://www.greek-forum.gr/o-%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%B6%CF%89-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B3%CE%B9/
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην Δραχμή.Δείτε και μάθετε πόσο απλα μας κοροιδεύουν οι κύριοι της Κυβέρνησης

Εμείς δεν θα σας πουμε ποτέ τι πρέπει να ψηφίσετε ούτε αν έχετε άδικο ή δικιο γι'αυτό που πιστεύετε. Το μόνο που έχουμε να σας πούμε είναι να δείτε αυτα τα 2 βίντεο και να δείτε πόσο απλά μας κοροιδεύουνε όλες οι κυβερνήσεις που υπάρχουν ή υπήρχαν σε αυτή την χώρα.

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις εξέφρασε ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra chanel».

Μίλησε για το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει σε εθνικό της νόμισμα, την δραχμή.

Τις απόψεις του οικονομολόγου - αναλυτή μπορεί να ακούσετε στα δυο βίντεο που παραθέτουμε.

Ανεξάρτητα το κατά πόσο έχει δίκιο στα λεγόμενα του ο Δημήτρης Καζάκης είναι φανερό ότι οι προτάσεις του δεν έχουν καμιά τύχη να εισακουστούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου που εκτελεί ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. ...


Πηγή
http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52999:2011-02-28-11-56-53&catid=92:2010-04-07-06-03-35&Itemid=253Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικές πριν και μετά φωτογραφίες δείχνουν πώς τοξικομανείς περνούν καταστροφικές αλλαγές.

Αυτές οι συγκλονιστικές πριν και μετά εικόνες αποκαλύπτουν σε πλήρη και απλό τρόπο το κόστος που πληρώνουν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με την ελπίδα ότι θα κάνουν τα παιδιά να σκεφτούν δύο φορές για πάντα πριν αγγίξουν τα ναρκωτικά.Οι εικόνες δείχνουν πώς τοξικομανείς έχουν χάσει τα δόντια και πως έχει ξεφτίσει το δέρμα τους μέχρι το κόκαλο.

Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν την πρώτη σύλληψη ενός χρήστη ναρκωτικών και οι επόμενες που λαμβάνονται σε ορισμένες περιπτώσεις, δείχνουν το ίδιο άτομο με διαφορά μόνο τρεις μήνες αργότερα.!!!!

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίεςΠηγή

http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52439:2011-02-26-09-06-23&catid=105:2010-07-31-19-17-54&Itemid=290Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
Λήψη


Πηγή
http://eiee.web.auth.gr/seminar/xiros.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Η καταστροφή της Σμύρνης

Smyrna 1922 from Davidian Video Productions on Vimeo.

Πηγή
http://deltio11.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html
Διαβάστε περισσότερα...