Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αεροπλάνο από τρισδιάστατο εκτυπωτή πετάει με 160 χλμ. την ώρα











Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο που βγήκε από ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή. Έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα και μπορεί να πετάξει χωρίς πιλότο με ταχύτητα περίπου 160 χλμ. την ώρα. Το μη επανδρωμένο «Sulsa» κινείτα με ηλεκτρισμό και είναι σχεδόν αθόρυβο.

Το επίτευγμα αποτελεί μια ακόμα εντυπωσιακή επίδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της συνεχώς τελειοποιούμενης τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία, με την καθοδήγηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τη χρήση άλλων πρώτων υλών πέραν της μελάνης, μπορεί να υλοποιήσει απρόσμενα αποτελέσματα.

Οι μηχανικοί του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, με επικεφαλής τους καθηγητές Τζιμ Σκάνλον και Άντι Κιν, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, χρησιμοποίησαν ένα ειδικό νάιλον εκτυπωτή λέιζερ, που «έχτισε» το αεροπλανάκι στρώμα-στρώμα, χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό εργαλείο. Τα επιμέρους εξαρτήματα εκτυπώθηκαν ξεχωριστά και προσαρμόστηκαν εύκολα μεταξύ τους, χωρίς την χρήση εργαλείων, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Το αεροπλάνο, που φέρει την ονομασία «SULSA», πετάει μη επανδρωμένο χάρη σε ένα μικροσκοπικό σύστημα αυτόματου πιλότου, κινείται με ηλεκτρισμό και είναι σχεδόν αθόρυβο. Τέτοιου είδους αεροπλάνα χρησιμοποιούνται συνήθως από τις ένοπλες δυνάμεις και για επιστημονικούς σκοπούς.

Η τεχνολογία εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων απλοποιεί δραστικά τη συμβατική παραγωγική διαδικασία, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός αεροπλάνου μέσα σε λίγες μόνο μέρες (από την αρχική σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό) αντί για μήνες και μάλιστα με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι το σκάφος μπορεί να προσαρμοστεί κάθε φορά ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις του αγοραστή. Ακόμα και ριζικές αλλαγές στο σχήμα και τις λειτουργίες του αεροσκάφους μπορούν να γίνουν χωρίς έξτρα κόστος, κάτι αδιανόητο με τις συνήθεις παραγωγικές διαδικασίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300223



Διαβάστε περισσότερα...

20 χρόνια από την πρώτη ιστοσελίδα της ιστορίας!










Μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της τεχνολογίας και της ενημέρωσης γράφτηκε πριν από 20 χρόνια στο CERN στις Ελβετικές Άλπεις, όταν ο 36χρονος φυσικός Tim Berners-Lee δημοσίευσε την πρώτη ιστοσελίδα!

Ήταν στις 6 Αυγούστου 1991 όταν ο πρωτοπόρος επιστήμονας έμεινε για πάντα στις μνήμες όλου του κόσμου. Παρά το γεγονός πως οι μόνοι που είχαν web browser ήταν ο Berners-Lee και οι συνάδελφοί του στο CERN, με συνέπεια ο υπόλοιπος κόσμος να έχει πλήρη άγνοια για το ιστορικό γεγονός που είχε πραγματοποιηθεί, η 6η Αυγούστου του 1991 έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα δισεκατομυρίων ανθρώπων μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Σταδιακά, η χρήση των web browsers εξαπλώθηκε, αλλά το μεγάλο "μπαμ" έγινε με την κυκλοφορία του Mosaic browser το 1993.

To 1994 o Berners-Lee ίδρυσε το World Wide Web Consortium (συχνά αναφέρεται ως "W3C"), στο ΜΙΤ προκειμένου να δημιουργήσει πρότυπα για τον παγκόσμιο Ιστό.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του internet ήταν τρομακτική, με βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud κλπ.

Ο Berners-Lee ,σήμερα 56 ετών, εξακολουθεί να είναι ο διευθυντής του W3C, παράλληλα με άλλες θέσεις που κατέχει. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το διαδίκτυο, όπως το ξέρουμε, δεν θα υπήρχε χωρίς την καθοδήγηση του W3C!

Πηγή
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=138470



Διαβάστε περισσότερα...

Λεπτή ζώνη αντιύλης περιβάλλει τη γη











Για πρώτη φορά Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια λεπτή ζώνη σωματιδίων αντιύλης, και συγκεκριμένα αντιπρωτονίων, "τυλίγει" γύρω-γύρω τον πλανήτη μας. Η ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα θεωρίες ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο μπορεί να παγιδέψει την αντιύλη.

Η επιβεβαίωση, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό αστροφυσικής "Astrophysical Journal Letters", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", βασίζεται στα ευρήματα του ανιχνευτή κοσμικής ακτινοβολίας "Pamela", που εκτοξεύτηκε το 2006 πάνω σε ένα κατασκευασμένο στη Ρωσία δορυφόρο, προκειμένου να μελετήσει τα υψηλής ενέργειας σωματίδια, τα οποία καταφθάνουν στη Γη με προέλευση τον Ήλιο και το διάστημα πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Ένα μικρό μέρος από τα αντιπρωτόνια αυτής της κοσμικής ακτινοβολίας εγκλωβίζονται -εξαιτίας του μαγνητικού πεδίου που περιβάλλει τη Γη- στην εσωτερική ζώνη "Βαν Άλεν", που βρίσκεται πέριξ του πλανήτη μας και όπου τα φορτισμένα σωματίδια κινούνται κατά μήκος των γραμμών του γήινου μαγνητικού πεδίου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει αρκετή αντιύλη κοντά στον πλανήτη μας, ώστε στο απώτερο μέλλον να αποτελέσει μια άκρως αποδοτική προωθητική ύλη για τα διαστημόπλοια, μια ιδέα που ήδη μελετά η NASA. Η παραγόμενη ενέργεια από την επαφή (αντίδραση) ύλης και αντιύλης είναι μεγαλύτερη και από την ενέργεια της πυρηνικής σύντηξης στα άστρα όπως ο ήλιος μας.

Τα αντιπρωτόνια -και γενικότερα η αντιύλη- εκμηδενίζονται όταν έρθουν σε επαφή με κανονική ύλη, εν προκειμένω με πρωτόνια. Όσα τέτοια σωματίδια δεν έρχονται αμέσως σε επαφή με την κανονική ύλη, παραμένουν εν ζωή για λεπτά ή και για ώρες, σχηματίζοντας έτσι μια ζώνη αντιύλης, η οποία αποτελεί «την πιο άφθονη πηγή αντιπρωτονίων κοντά στη Γη», σύμφωνα με τον ερευνητή Αλεσάντρο Μπρούνο του πανεπιστημίου του Μπάρι, έναν από τους επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο, σε συνεργασία με τον Πιερτζιόρτζιο Πικότσα του πανεπιστημίου της Ρώμης "Τορ Βεργκάτα" και άλλους ερευνητές.

Στο παρελθόν οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει μια άλλη μορφή αντιύλης, τα ποζιτρόνια (δηλαδή αντιηλεκτρόνια), να έχουν παγιδευτεί στις ζώνες ακτινοβολίας Βαν Άλεν και τώρα για πρώτη φορά εντοπίζονται και αντιπρωτόνια, που είναι πολύ βαρύτερα, καθώς έχουν μάζα περίπου 2.000 μεγαλύτερη από τα ποζιτρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι επιστήμονες, στο CERN, προσπαθούν -με τη βοήθεια ισχυρών μαγνητών- να παγιδέψουν αντιύλη για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να την μελετήσουν με την ησυχία τους και ήδη έχουν κάνει προόδους.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Γη μαγνητίζει την αντιύλη

Ομάδα ερευνητών με τη βοήθεια δορυφόρου εντόπισαν αντιπρωτόνια πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό. Η αντιύλη υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τα διαστημικά ταξίδια ως νέο καύσιμο

Μια ζώνη αντιπρωτονίων, που αγκαλιάζει τη Γη, ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι επιστήμονες. Η ανακάλυψη όχι μόνο επιβεβαιώνει τις θεωρίες που προέβλεπαν ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας μπορεί να παγιδεύσει αντιύλη, αλλά υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τα διαστημικά ταξίδια προσφέροντας ένα πιθανό νέο καύσιμο.

Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Πιερτζόρτζο Πικότσα του Πανεπιστημίου της Ρώμης Tor Vergata, κατάφερε με τη βοήθεια του δορυφόρου - ανιχνευτή κοσμικής ακτινοβολίας PAMELA να εντοπίσουν αντιπρωτόνια στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας της Γης πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό.

Οταν τα σωματίδια της κοσμικής ακτινοβολίας συγκρούονται με σωματίδια της ατμόσφαιρας, δημιουργούν μια βροχή νέων σωματιδίων (και των αντισωματιδίων τους), πολλά από τα οποία εγκλωβίζονται στις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen γύρω από τη Γη. Ποζιτρόνια (η αντιύλη των ηλεκτρονίων) είχαν ήδη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες σε ζώνες ακτινοβολίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται αντιπρωτόνια.

Μάλιστα η μελέτη δείχνει ότι όταν ο PAMELA διέρχεται από την περιοχή που αποκαλείται "Νότια Ατλαντική Ανωμαλία" συναντά χιλιάδες φορές περισσότερα αντιπρωτόνια από όσα ανέμεναν οι επιστήμονες.

"Αυτή είναι η μεγαλύτερη πηγή αντιπρωτονίων κοντά στη Γη", δήλωσε ο Αλεσάντρο Μπρούνο, μέλος της επιστημονικής ομάδας, και τόνισε ότι η αντιύλη σε ζώνες ακτινοβολίας της Γης μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία διαστημικών σκαφών.

Η NASA έχει υποστηρίξει ότι οι μελλοντικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται από την αντίδραση μεταξύ ύλης και αντιύλης, που παράγει ενέργεια αποτελεσματικότερη και από την πυρηνική σύντηξη στον πυρήνα του Ηλιου.

"Ποιος ξέρει, μια μέρα ένα διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να ξεκινήσει το ταξίδι του, να κάνει έναν ανεφοδιασμό στην εσωτερική ζώνη ακτινοβολίας και να συνεχίσει το ταξίδι του", δήλωσε ο Μπρούνο.

ΣΤΟ CERN

"Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης λειτουργεί λίγο σαν τις μαγνητικές παγίδες που χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο", δήλωσε ο Ρολφ Λάντουα του Εργαστηρίου Στοιχειωδών Σωματιδίων του CERN στη Γενεύη, όπου οι ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά πριν από δύο μήνες να παγιδεύσουν αντιύλη για 15 ολόκληρα λεπτά, ρίχνοντας φως στα μυστήριά της και ανοίγοντας τον δρόμο για την κατανόηση της δημιουργίας του Σύμπαντος

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ


Πηγή

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22510
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63289116




Διαβάστε περισσότερα...

O χρυσός αριθμός – Φ – και οι πλανήτες

Ρε μπας και Φ ;; (Εως το 1772 υπήρχαν μόνο 6 γνωστοί Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος (με την Γη μαζί) . Ο καθηγητής Τίτιους στο Βίττενμπεργκ πειραματιζόμενος με μία ακολουθία αριθμών ανακάλυψε μία ακολουθία αριθμών που προσδιόριζε με ικανοποιητική προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο !!)


Περνάμε στο τελευταίο μας άρθρο για τον ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ Φ , παρά το ότι ξεκινώντας το αφιέρωμα δεν είχα την πρόθεση να προχωρήσω και τόσο πολύ το αφιέρωμα μας…. για Φ λόγους. Ολα ξεκίνησαν πριν 10 έτη , ένα δώρο …, ένα βιβλίο ενός καθηγητή του ΕΜΠ , που δυστυχώς έχω χάσει … «Οι πυραμίδες , το Φ και το Ηλιακό μας σύστημα..» κάπως έτσι λεγόταν ,κρίμα , τέλος πάντων …πάμε.

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στην ζωή μας συναντάμε πολλούς Προέδρους , σκύλους και Νόμους . Νόμους για ότι μπορούμε να φανταστούμε , Νομικούς , Μηχανικούς , Οικονομικούς κ.λ.π .
Στην ΦΥΣΙΚΗ ή μάλλον καλύτερα στην ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ (δεν ξέρω εάν το λέω καλά… ποτέ δεν τις συμπάθησα… δύσκολα πράγματα αδερφέ μου..) , δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ή καλύτερα ακριβής Νόμος που να προσδιορίζει / να υπολογίζει τις αποστάσεις μεταξύ των Πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος.

Σας κάνει εντύπωση ; Και σε εμένα …. πριν 10 χρόνια … , βέβαια είναι Φυσιολογικό εάν αναλογιστείτε ότι οι Πλανήτες έχουν ελλειπτική τροχιά για λόγους όπως (υποθέτω) βαρύτητας και έλξης μεταξύ τους .Και πως να προβλέψεις αποστάσεις από σημεία – πλανήτες που δεν ακολουθούν ομαλή τροχιά αλλά ελλειψοειδής ; . Τέλος πάντων … , όταν αναφερόμαστε σε αποστάσεις πλανητών αναφερόμαστε σε ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (μην με ρωτήσετε πως ακριβώς υπολογίζεται …) .

Β. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Η συνήθης μονάδα μέτρησης των πλανητών μεταξύ τους και της απόστασης τους από τον Ηλιο καλείται ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ , ως ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ έχει οριστεί η απόσταση του Πλανήτη ΓΗ από τον ΗΛΙΟ . Η απόσταση αυτή είναι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Αρα , μία ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ = 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα = απόσταση της Γης από τον Ηλιο . Η ΓΗ απέχει δηλαδή από τον ΗΛΙΟ μία (1) ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ .

Γ. Ο νόμος του Μπόντε & Τίτιους .

Εως το 1772 υπήρχαν μόνο 6 γνωστοί Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος (με την Γη μαζί) . Ο καθηγητής Τίτιους στο Βίττενμπεργκ πειραματιζόμενος με μία ακολουθία αριθμών ανακάλυψε μία ακολουθία αριθμών που προσδιόριζε με ικανοποιητική προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο !! Από τότε έως σήμερα ο Νόμος αυτός (Ο νόμος του Μπόντε & Τίτιους) η ακολουθία αυτή , είναι ότι καλύτερο έχει επιδείξει η επιστήμη για τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο . Μα τι ανακάλυψαν (;) αυτοί οι Μπόντε και Τίτιους ;

Δ. Η ακολουθία του Τίτιους

Ο Τίτιους έκανε τα εξής βήματα για δημιουργήσει την ακολουθία του.

Με βάση το 3 δημιούργησε μία ακολουθία πολλαπλασιάζοντας επί 2 κάθε φορά ….
0 3 6 12 24 48 96 192 384
Πρόσθεσε σε κάθε όρο το 4
4 7 10 16 28 52 100 196 388
Διαίρεσε μετά … κάθε όρο της ακολουθίας με το 10 ….
0,4 0,7 1,0 1,6 2,8 5,2 10,0 19,6 38,8

Ε. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτή η ακολουθία : 0,4 – 0,7 – 1,0 – 1,6 – 2,8 – 5,2 – 10,0 προσδιόριζε με μεγάλη προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο , η μέτρηση αναφέρεται σε ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ . Αρα ο όρος / τιμή της ακολουθίας = 1 αντιστοιχεί στον Πλανήτη ΓΗ αφού όπως έχουμε πει ως ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ έχει οριστεί η απόσταση του Πλανήτη ΓΗ από τον ΗΛΙΟ.
Πράγματι είχε δίκιο το Τίτιους , στην πραγματικότητα οι αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο έχουν ως εξής :

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ -
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 0,387 0,723 1 1,524 2,8
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΙΟΥΣ» 0,4 0,7 1 1,6 δεν υπάρχει πλανήτης
2,8
| ΔΙΑΦΟΡΑ | 0,013 0,023 0 0,076 -
ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
5,203 9,539 19,18 30,06 39,53
5,2 10 (δεν είχαν ανακαλυπτεί το 1772)
19,6 38,8 77,2
0,003 0,461 0,42 8,74 37,67

ΣΤ. Ο Μπόντε και ο Νόμος του

Οπως βλέπετε ήταν τέτοια η ακρίβεια της ακολουθίας του Τίτιους που οι επιστήμονες πείστηκαν για την εφαρμογή της «ακολουθίας». Ο Γερμανός καθηγητής Γιόχαν Ελερτ Μπόντε ασχολήθηκε πολύ ενεργά με αυτή την ακολουθία ώστε να καταγραφεί σαν δικός του Νόμος , η ακολουθία του Τίτιους. Ολα καλά… αλλά στην τιμή 2,8 δεν υπήρχε κανένας πλανήτης του Ηλιακού συστήματος … «δεν μπορεί να είναι λάθος» …σκέφτηκαν … και βάλθηκαν οι επιστήμονες να αποδείξουν την ύπαρξη του πλανήτη που βρισκόταν 2,8 Αστρονομικές μονάδες από τον Ηλιο .

Τα κατάφεραν ;
Ναι τα κατάφεραν !! , έχει αποδειχθεί ότι σε απόσταση από τον Ηλιο 2,8 Αστρονομικές Μονάδες βρίσκονται διάσπαρτοι , «μικροί πλανήτες» και διάφορα σώματα σαν υπολείμματα ενός πλανήτη που διαλύθηκε , το σύνολο αυτών των «σωμάτων» κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο .

Ο μεγαλύτερος εξ αυτών ανακαλύφθηκε το 1801 και καλείται ΔΗΜΗΤΡΑ , ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυπτεί άλλα 300 παρόμοια «αστεροειδή» .
Αραγε υπήρχε κάποιος πλανήτης που διαλύθηκε ; Ενα είναι το σίγουρο , η ανακάλυψη των «αστεροδειδών’ σε απόσταση 2,8 Α.Μ έρχεται να ενισχύσει τον Νόμο Μπόντε και Τίτιους . Φυσικά θα με ρωτήσετε …και ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που εμπλέκεται ; χμμμμ …

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

Σας θυμίζω ότι Φ=1,618033 …. και δείτε μόνοι σας τον παρακάτω πίνακα χωρίς πολλά λόγια….. (με τρόπο…)

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ -
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 0,387 0,723 1 1,524 2,8
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΙΟΥΣ» 0,4 0,7 1 1,6 δεν υπάρχει πλανήτης
2,8
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 47,406 ΑΜ
0,013 0,023 0 0,076 -
ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
5,203 9,539 19,18 30,06 39,53
5,2 10 (δεν είχαν ανακαλυπτεί το 1772)
19,6 38,8 77,2
0,003 0,461 0,42 8,74 37,67
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ=1,618033… (όπου ^ = δύναμη…)
Πράξεις με το Φ – Ακολουθία… Φ/(Φ^3) Φ/(Φ^2) Φ/Φ Φ Φ^2
ΙΣΟΝ = 0,382 0,618 1 1,618 2,618
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 12,43 ΑΜ
0,005 0,105 0 0,094 -
Πράξεις με το Φ – Ακολουθία… Φ^3 Φ^5 Φ^6 Φ^7 Φ^8
ΙΣΟΝ = 4,235 11,089 17.93 29,024 46.96
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 12,43 ΑΜ
0,968 1,55 1,25 1,036 7,43

Σημειώνω τα εξής που θυμάμαι από το βιβλίο :
1. Oι πλανήτες «χωρίζονται» σε ζώνες ανά τρεις , η ακολουθία αλλάζει από τριάδα σε τριάδα (βλέπε Δίας – Κρόνος) .
2.Πιθανή έκρηξη του Πλανήτη μετά την ΑΡΗ να διατάραξε την ισορροπία Φ μεταξύ των πλανητών και να τους οδήγησε σε νέες τροχιές -ισορροπίες μεταξύ τους , ο Δίας ως κοντινός πλανήτης επηρεάσθηκε περισσότερο από όλους , η Αφροδίτη βρισκόταν κοντά στον πλανήτη (μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για «τροχιές» και δεδομένου του μικρού της όγκου …η βίαιη έκρηξη … αλλοίωσε την τροχιά της καταλυτικά… (είναι ο μόνος πλανήτης που γυρίζει «ανάποδα» από τους υπόλοιπους)) .
3. Τα πατώματα – όροφοι της Μεγάλης Πυραμίδας «απεικονίζουν» τους Πλανήτες , οι οποίοι δεδομένης της τριαδικής σύνθεσης τους είναι 12 και όχι 10 όπως ακριβώς το 1772 νόμιζαν ότι ήταν …6 .

Βέβαια όλα αυτά φαντάζουν εξωπραγματικά στον κοινό νου … θα συμφωνήσω μαζί σας …αλλά η μαγεία του όλου αφιερώματος είναι μία ….
να αναλογιστούμε …

«ρε μπας… και Φ…. ; »

Θ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φυσικά και αυτά που αναφέραμε δεν επιστημονική μελέτη , είναι μία απλή καταγραφή όσων μπορείτε να διαβάσετε και εσείς , ας μην να απορρίψουμε στο σύνολο τους , ας τα διαβάσουμε και ας κρατήσουμε ότι «αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να είναι κάτι τυχαίο» , όπως τυχαίο δεν είναι ότι τόσες και διαφορετικές μεταξύ τους επιστήμες χρησιμοποιούν τον ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ Φ .

Ξεχάστε ότι έχετε διαβάσει , απλά όταν μελλοντικά βρεθείτε στο δίλημμα να κατασκευάσετε κάτι …. όταν δείτε κάτι ωραίο …. πάρτε την μεζούρα… και το μολύβι , κάντε τις πράξεις και βγάλτε τα συμπεράσματα σας .

Πηγή
http://www.elikoncc.info/?p=437
Διαβάστε περισσότερα...