Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σοκ! Ως Μακεδονία αναφέρονται τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ" Λυκείου (βίντεο)

Στο βιβλίο της Γ" Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως. Μακεδονία. Όπως θα δείτε στο βίντεο... που ακολουθεί στη σελίδα 130 του βιβλίου στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο με την εξήγηση του καθηγητή Αγγλικών Κώστα Μιχαλόπουλου:


















Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ Ελβετία: Δημοψήφισμα για βασικό εισόδημα 2.034 ευρώ

Η κυβέρνηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα αν θα πρέπει να καθιερωθεί βασικό εισόδημα 2.500 φράγκων (2.034 ευρώ) για κάθε ενήλικο πολίτη.

Σε αντίθεση με τον φτωχό ευρωπαϊκό νότο, στην Ελβετία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 7.907.000, ζουν ορισμένοι από τους πιο ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες στον κόσμο, ενώ το όριο της φτώχειας καθορίζεται ως εισόδημα λιγότερο των 2.300 φράγκων, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ 1.870 ευρώ.

Επιτροπή κατέθεσε αίτημα, σύμφωνα με το οποίο ζητά όλοι οι ενήλικοι Ελβετοί να παίρνουν 2.500 ελβετικά φράγκα τον μήνα από το κράτος, με στόχο να δημιουργηθεί ένα γερό «δίχτυ ασφαλείας» για όλο τον πληθυσμό.


Σύμφωνα με το νόμο, κάθε αίτημα που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές, μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Έτσι, στη χώρα όπου διενεργούνται αρκετά δημοψηφίσματα κάθε χρόνο, σύντομα θα τεθεί και αυτό στην κρίση του λαού.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες οι επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις που ζητούν το δημοψήφισμα, προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία σε πλατεία της Βέρνης.

Εκπρόσωποι δεκάδων επαγγελματικών, ακτιβιστικών και κοινωνικών οργανώσεων συνόδευσαν στην κεντρική πλατεία της Βασιλείας ένα φορτηγό γεμάτο με... οκτών (8) εκατομμύρια νομίσματα των πέντε rappen (υποδιαίρεση του φράγκου) τα οποία και άδειασαν σε πλατεία της πόλης.

Δεκάδες περαστικοί πόζαραν έκπληκτοι μπροστά από το... βουνό των νομισμάτων που δημιουργήθηκε, ενώ οι συντονιστές της διαμαρτυρίας μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία καλούν την κυβέρνηση και τη Βουλή να εγκρίνουν, έως την ερχόμενη Παρασκευή, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 2.000 ευρώ!


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο κόμμα η ακροδεξιά της Μαρί Λε Πεν στη Γαλλία!

Αλέν Ντελόν: Επιτέλους! Ο κόσμος θέλει δράση...

Αίσθηση προκαλεί η πρωτιά της ακροδεξιάς στη Γαλλία αλλά και η αντίδραση του διάσημου ηθοποιού Αλέν Ντελόν, που δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της Λε Πεν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία, για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρί Λε Πεν βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια αλματώδη άνοδο της ακροδεξιάς με ποσοστό 24%, που προηγείται με δυο μονάδες από το δεξιό κόμμα «Ump» που συγκεντρώνει 2% και με πέντε από τους Σοσιαλιστές που έχει μόλις το 19% των προτιμήσεων των Γάλλων ψηφοφόρων.

Με τις Ευρωεκλογές της Άνοιξης του 2014 να πλησιάζουν, η Γαλλία φαίνεται να ανησυχεί με την επιρροή της Λε Πεν και την άνοδο του κόμματός της, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, δήλωσε την συμπάθειά του προς το «Εθνικό Μέτωπο», ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Nouvel Observateur» δεν έκρυψε τη χαρά του αναφωνώντας «Επιτέλους!».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Ντελόν ανέφερε πως: «Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Αυτό που θέλουμε είναι δράση».



 Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...