Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Εικονογραφημένο ανέκδοτο με ξανθιές… Για πολλά γέλια!















Mια ξανθιά οδηγεί το αυτοκίνητό της αμέριμνη και δεν σταματάει σε πινακίδα STOP. Την σταματάει λοιπόν μία τροχονόμος, επίσης ξανθιά....
. Η οδηγός σαστισμένη, αρχίζει να ψάχνει στην τσάντα της για να βρει το δίπλωμα. Σαν να μην το έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή της, βγάζει ότι να’ναι ενώ η απάντηση που παίρνει από το όργανο... είναι επική. Κλασσικές ξανθιές!!! Χωρίς παρεξήγηση



















ΤΡΑΓΙΚΟ???


Πηγή
http://100greekblogs.blogspot.com/2011/07/blog-post_5695.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Αδυνάτισε τρώγοντας!

Το ξέρεις ότι υπάρχουν τροφές που αντί να σε παχαίνουν σε αδυνατίζουν;









Πόσες φορές δεν το ευχήθηκες; Πόσες φορές δεν το ευχήθηκα; Να τρώω και να αδυνατίζω! Κι όμως γίνεται!

Όχι, δεν με χτύπησε κεραυνός και έχασα τα λογικά μου. Απλά ο διατροφολόγος μου αποκάλυψε πως το μυστικό είναι στους σωστούς συνδυασμούς. Μπορείς να φτιάξεις ένα μενού διατροφής που να καίει θερμίδες μόνο και μόνο επειδή τρως! Κι ότι επίσης... suprise...suprise... υπάρχουν τροφές που αντί να σε παχαίνουν σε αδυνατίζουν! Τέλειο;

Εξηγούμαι...
Κάθε τροφή που καταναλώνουμε, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με θερμίδες. Ο οργανισμός μας τώρα για να χωνέψει την τροφή καταναλώνει κάποιες θερμίδες. Υπάρχουν τρόφιμα, όσο και αν δεν το πιστεύεις, των οποίων οι θερμίδες που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να τις χωνέψει!

Παράδειγμα: Μια τροφή περιέχει 100 θερμίδες. Ο οργανισμός μας όμως για να τη χωνέψει καταναλώνει 120 θερμίδες. Άρα το σύνολο των θερμιδών που θα μείνει στον οργανισμό μας από την κατανάλωση αυτού του τροφίμου είναι 100 – 120 = -20 θερμίδες! Έχουμε χάσει λοιπόν 20 θερμίδες από αυτό το τρόφιμο! Δεν είναι καταπληκτικό;

Δες παρακάτω κάποιες από τις τροφές αυτές που καίνε για σένα θερμίδες, μόνο με το να τις τρως:







Κι αν αυτό δεν σου είναι αρκετό ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς ετοίμασε για εσένα και τους διατροφικούς εκείνους συνδυασμούς που θα σε χορτάσουν, χωρίς να σου προσφέρουν καθόλου θερμίδες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
1 αυγό με 1 φρυγανιά και 1/2 ντομάτα:
Το λιπαρό μέρος του αυγού, θα βοηθήσει την αντικαρκινική δράση του λυκοπενίου το οποίο βρίσκεται στη ντομάτα. Οι θερμίδες οι οποίες προσφέρονται, αφομοιώνονται και αξιοποιούνται αμέσως με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν θερμίδες επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας.

Χυμός ανανά-μήλο-πορτοκάλι: Στο συγκεκριμένο ρόφημα, όλες οι θερμίδες των 3 φρούτων αξιοποιούνται πλήρως διότι για να προσφέρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους στον οργανισμό, απαιτούν μεγάλο ποσό ενέργειας. Επίσης, εμφανίζει αντικαρκινική δράση, με τη θετική συμβολή της κουερσιτίνης του μήλου και της βιταμίνης C του πορτοκαλιού. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανανάς βοηθάει αρκετά στην άνοδο του μεταβολισμού και κατ'επέκταση στην απώλεια βάρους

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Σαλάτα σπανάκι-παντζάρια-κρεμμύδι με χυμό λεμονιού: Δεν προσφέρει αύξηση θερμιδών στον οργανισμό! Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα και προασπίζουν την υγεία του οργανισμού με την ιδιαίτερα σημαντική αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση τους.

Φρουτοσαλάτα: 5 φράουλες, 1 πορτοκάλι, 2 κ.σ. γιαούρτι με λίγη κανέλα (εάν δεν υπάρχει πρόβλημα ή ενόχληση στην ουροδόχο κύστη). Θρεπτικότατη σαλάτα, άκρως καλοκαιρινή και υγιεινή. Προσφέρει χαμηλό έως μηδαμινό ποσό θερμιδών, με σύνοδη κάλυψη του οργανισμού σε βιταμίνη C, B9, B12!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τροφές αυτές καίνε θερμίδες για εσένα, αλλά δεν αρκούν για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να τις εντάξεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων για να λειτουργεί ο οργανισμός σου σωστά και αποτελεσματικά.


Πηγή
http://medlabgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html
Διαβάστε περισσότερα...

Παρά ταύτα αισιοδοξώ!

ΑΡΘΡΟ Κ. ΧΟΛΕΒΑ











Από παντού λαμβάνουμε μηνύματα απαισιοδοξίας. Για την Ελλάδα, για την οικονομία μας, για την Ευρώπη, για την ανθρωπότητα. Ειδικά στον μέσο Έλληνα καλλιεργείται από διάφορες πλευρές η αίσθηση ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Η αυτοπεποίθηση του Νεοέλληνα κινδυνεύει να καταρρεύσει τελείως. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Ακούμε τους δανειστές μας να μάς απειλούν, βλέπουμε υπαλλήλους διεθνών Οργανισμών να ελέγχουν κάθε τομέα της δημόσιας ζωής σαν να είμαστε το προτεκτοράτο του 1830, παρατηρούμε καταστήματα να κλείνουν, διαβάζουμε απειλές για απολύσεις. Η Ευρώπη στερείται μεγάλων ηγετών και οι υπερεθνικοί οργανισμοί διοικούνται από ανθρωπάκια που δεν μπορούν να τιθασεύσουν τον … ερωτισμό τους.

Παρά ταύτα αισιοδοξώ. Συγκρατημένα, μετρημένα, με έντονο προβληματισμό, ναι. Αλλά αισιοδοξώ. Διότι μελετώ την πρόσφατη ιστορία μας και διδάσκομαι ότι ξεπεράσαμε χειρότερες καταστάσεις. Θυμίζω ότι το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης φώναξε μέσα στην Βουλή το περίφημο: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Είχε στείλει προηγουμένως τον Υπουργό Οικονομικών Θεοτόκη στη Μ. Βρετανία για να ζητήσει δάνειο και οι Βρετανοί απαίτησαν να ελέγχουν πλήρως την εξωτερική μας πολιτική ως προϋπόθεση κάθε οικονομικής βοήθειας. Ο υπερήφανος Τρικούπης δεν έκανε υπόγειες διαβουλεύσεις, όπως κάποιοι σύγχρονοι πολιτικοί μας έκαναν με τον Στρως Καν. Ούτε αμφιταλαντεύθηκε. Δεν θέλησε να απεμπολήσει το Μακεδονικό, το Κρητικό και τα άλλα εθνικά ζητήματα στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Ενώ στην εποχή μας κάποιοι άλλοι δηλώνουν στο εξωτερικό ότι δεν βλάπτει να χάσουμε μερικά τετραγωνικά εθνικού εδάφους αρκεί αν περνάμε καλά και να έχουμε ειρήνη με τους γείτονες. Ο Χ. Τρικούπης προτίμησε να μην παραχωρήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια κα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θα μπορούσε να πει «λεφτά υπάρχουν», αλλά δεν το έκανε. Έμεινε στην ιστορία με θετικό πρόσημο διότι είπε ειλικρινέστατα ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».

Μετά από τέσσερα χρόνια ακολούθησε ο εν μέρει ατυχής πόλεμος του 1897. Στο μεν στρατιωτικό πεδίο πράγματι υποχωρήσαμε έναντι των Τούρκων πλην του Σμολένσκη στο Βελεστίνο. Όμως στο διπλωματικό πεδίο κερδίσαμε την διεθνή αναγνώριση της Αυτονομίας της Κρήτης, που ήταν το πρώτο βήμα για την Ένωση. Το επόμενο έτος επεβλήθη στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, ο ΔΟΕ, που τηρουμένων των αναλογιών ήταν η τρόϊκα της εποχής. Άγγλοι, Γάλλοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Ρώσοι εγκαταστάθηκαν σε όλα τα κρατικά μονοπώλια, όπως τα σπίρτα, το αλάτι κ.α και έπαιρναν κατ’ ευθείαν από την πηγή τα χρήματα για τους ξένους δανειστές μας. Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα και την απογοήτευση από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η μικρή πτωχευμένη και καθημαγμένη Ελλάδα κατόρθωσε το 1903-1908 να συντηρήσει έξω από τα τότε σύνορά της έναν διμέτωπο Μακεδονικό Αγώνα εναντίον Τούρκων και Βουλγάρων και το κυριώτερο: Κατόρθωσε να διαφυλάξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και όχι μόνον αυτό. Μέσα σε λίγα χρόνια αυτή η προβληματική Ελλαδίτσα, με τον ΔΟΕ να βάζει το χέρι στην τσέπη του κάθε Έλληνα, κατόρθωσε να ανοίξει τα φτερά τα πρωτινά της τα μεγάλα (Κωστής Παλαμάς) και να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα των Βαλκανικών Πολέμων, Το 1912-13 η Ελλάς έδιωξε τους Τούρκους από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τα νησιά του Β. Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ έθεσε τις βάσεις για τη απελευθέρωση της Θράκης. Οι Έλληνες του 1893-1912 κατόρθωσαν την κρίση να την μετατρέψουν σε ευκαιρία. Τα οικονομικά προβλήματα τους φιλοτίμησαν, τους φανάτισαν με την καλή έννοια, τους προέτρεψαν να μεγαλουργήσουν και να αποδείξουν ότι είναι άξιοι φορείς ενός μεγάλου ονόματος και ικανοί για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως τότε οι διανοούμενοι του Έθνους πρόβαλλαν και υποστήριζαν τη συνέχεια του Ελληνισμού και τόνωναν το εθνικό φρόνημα. Ο Κωστής Παλαμάς, ο Ίων Δραγούμης, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, η Πηνελόπη Δέλτα και πολλοί άλλοι προετοίμασαν τον απλό Έλληνα πολίτη να γίνει ο συνεργάτης και συντονιστής των γηγενών Μακεδονομάχων και στη συνέχεια να γίνει ο ενθουσιώδης στρατιώτης του 1912-13. Σήμερα υπερπροβάλλονται ορισμένοι διανοητές που καλλιεργούν την εθνική απαισιοδοξία, την περιφρόνηση προς το νεοελληνικό κράτος, την αμφισβήτηση της συνέχειας του Ελληνισμού. Ας τους παραμερίσουμε και ας ανοίξουμε τον δρόμο για επιστήμονες, για διανοητές και βεβαίως για πολιτικούς, οι οποίοι πιστεύουν στις δυνάμεις του Ελληνισμού, που δεν υποκλίνονται δουλοπρεπώς μπροστά σε κάθε Ανάν, Στρως Καν και Νταβούτογλου, που ακολουθούν την αξιοπρεπή γραμμή του Χ. Τρικούπη και δεν υποχωρούν στα εθνικά θέματα με πρόσχημα την οικονομική δυσπραγία.

Αισιοδοξώ σκεπτόμενος ότι η πτωχευμένη Ελλάδα των αρχών του προηγουμένου αιώνος οδηγήθηκε στην εθνική αναγέννηση των Βαλκανικών Πολέμων. Αισιοδοξώ διότι μετά τη Μικρασιατική καταστροφή απορροφήσαμε με ταχύτητα και επιτυχία 1,5 εκατομμύριο προσφύγων αδελφών μας και αξιοποιήσαμε την πνευματική και εμπορική τους ικμάδα. Αισιοδοξώ διότι μετά τη δραματική δεκαετία 1940-1950 βγάλαμε δύο Νομπελίστες, τον Σεφέρη και τον Ελύτη, έναν παγκοσμίου ακτινοβολίας επιστήμονα όπως ο Γ. Παπανικολάου, δύο μουσικοσυνθέτες με οικουμενική ακτινοβολία όπως ο Μάνος. Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης. Αναβαπτισθήκαμε στις ελληνορθόδοξες ρίζες μας με τη βοήθεια του Φώτη Κόντογλου, του Γέροντος Παϊσίου κ.ά., και ταυτοχρόνως γίναμε πλήρες μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογενείας με κύριο εφόδιο τη σπουδαία εμπορική ναυτιλία μας. Ως Ορθόδοξος και ως Έλληνας δικαιούμαι να αισιοδοξώ.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων


Πηγή
http://agathan.wordpress.com/2011/06/02/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CF%8E/
Διαβάστε περισσότερα...

Πως το ελληνικό κράτος "σαμποτάρει" την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας





















ImageΠριν από δύο ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με θέμα την «Ενίσχυση της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η ερώτηση αφορούσε ουσιαστικά το πρόβλημα απουσίας στήριξης της ελληνικής πολιτείας προς την ελληνική εταιρεία “Replicar Hellas” (http://www.replicarhellas.com/pages_gr/index.htm), η οποία κατασκευάζει με 100% γνήσια εργοστασιακά ανταλλακτικά, αντίγραφα (ρεπλίκες) πολυτελών αυτοκινήτων, στην Κατερίνη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία βασιζόμενη σε δική της χρηματοδότηση κατασκευάζει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν εξ’ολοκλήρου χειροποίητα (με εξαίρεση τον κινητήρα και ορισμένα μηχανολογικά τμήματα του αυτοκινήτου) αντίγραφα πολυτελών αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα αντίγραφο (ρέπλικα) των μοντέλων Porsche 356 Speedster και Porsche 550 Spyder.

Image

Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής 1.000 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα επέκτασης κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα και αποθηκευτικούς χώρους επίσης 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία κατασκευάζει 40 αυτοκίνητα ανά έτος, με δυνατότητα, όμως αύξησης της παραγωγής στα 300 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της.

Για την παραγωγή και πώληση αυτών των αυτοκινήτων η εταιρεία έχει λάβει εγγυήσεις και πιστοποίηση από την Γερμανία, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία για τον έλεγχο και τη δοκιμή αυτοκινήτων που κατασκευάζονται εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθώς και η σχετική υλικοτεχνική υποδομή για την πραγματοποίηση των δοκιμών.

Image

Η ποιότητα της κατασκευής της ελληνικής εταιρείας είναι τέτοια ώστε οι Γερμανοί κατέταξαν τα αυτοκίνητα της “Replicar Hellas” σε ανώτερη βαθμίδα από τα αντίστοιχα που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., αλλά και στη Λειψία της Γερμανίας. Επισημαίνεται ότι το σύνολο σχεδόν (95%) της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας (40 αυτοκίνητα) πωλείται στο εξωτερικό φέρνοντας στην Ελλάδα συνάλλαγμα.

Η επιτυχία της εταιρείας στο εξωτερικό είναι τόσο μεγάλη που αντιπρόσωποι από 10 χώρες (Αίγυπτος, Καναδάς, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, ΗΠΑ, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία) έχουν ήδη ζητήσει την αγορά 168 αυτοκινήτων για το 2012. Υπολογίζεται ότι από την πώληση αυτών των 168 αυτοκινήτων στο εξωτερικό το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει φόρους 750.000 ευρώ το 2012, ενώ θα δημιουργηθούν και 10 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα προστεθούν στους υπάρχοντες 5 υπαλλήλους της εταιρείας.

Image

Επιπλέον με την κατάλληλη χρηματοδότηση η εταιρεία μπορεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στα 300 αυτοκίνητα με το σύνολο από αυτά να προορίζεται για το εξωτερικό.

Όμως παρά τη διεθνή αναγνώριση και έγκριση, και τις πολύ καλές εξαγωγικές προοπτικές της εταιρείας, το ελληνικό κράτος απουσιάζει από αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια, αφού το αίτημα για ένταξη της επιχείρησης σε ένα από τα αναπτυξιακά προγράμματα αντιμετώπισε την ελληνική πραγματικότητα, δηλαδή μεγάλα λόγια και μικρή οικονομική συμμετοχή του κράτους με άγνωστο χρονικό ορίζοντα καταβολής της οικονομικής βοήθειας.

Image

Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές τράπεζες φάνηκαν διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση, παρά το διογκωμένο βιβλίο παραγγελιών της “Replicar Hellas”. Σύμφωνα δε με την εταιρεία η χρηματοδότηση της εταιρείας θα της επέτρεπε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην σχεδίαση και κατασκευή ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει και τώρα αναγκάζεται να εισάγει.

Επιπρόσθετα η εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό και η συνεχόμενη φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας προκαλεί νευρικότητα στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι φοβούνται να πληρώσουν τις προκαταβολές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αφού η μέση τιμή για κάθε ένα από αυτά τα 40 αυτοκίνητα που μπορεί ετήσια να κατασκευάζει η εταιρεία και προορίζονται για εξαγωγή είναι 26.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας να σκέπτεται να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης του στο Λουξεμβούργο όπου ο ΦΠΑ είναι 15% και όχι 23% όπως στην Ελλάδα, κατόπιν πρότασης που έχει δεχτεί. Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό ο επιχειρηματίας θα χρειαστεί να αφαιρέσει από την ονομασία της εταιρείας του το “Hellas”.

Image

Έτσι παρά το γεγονός ότι η παραγωγή θα συνεχίσει να γίνεται στην Κατερίνη τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα είναι ελληνικά και το ελληνικό κράτος δεν θα εισπράττει τους φόρους που θα μπορούσε να έχει από την εταιρεία.

Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι ήδη και άλλες μικρές ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου έχουν ζητήσει την συνεργασία της “Replicar Hellas” για την περαιτέρω αύξηση της ελληνικότητας των 12 συνολικά μοντέλων αυτοκινήτων που μπορεί να κατασκευάσει η εταιρεία δεδομένου ότι η κάθε άδεια για το κάθε μοντέλο επιτρέπει στην “Replicar Hellas” να κατασκευάσει μέχρι και 1.000 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 12.000 αυτοκίνητα το χρόνο, εφόσον φυσικά υπάρχει ζήτηση, γεγονός που θα έφερνε στα ταμεία του ελληνικού κράτος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όμως από ότι φαίνεται τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί διότι η “Replicar Hellas” πιθανόν να χρειαστεί να φύγει από την Ελλάδα ολοκληρωτικά όπως έπραξαν εκατοντάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να αντέξουν όχι τόσο τον ανταγωνισμό αλλά την ανικανότητα του ελληνικού κράτους που κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει αυτή η χώρα να παράγει κάτι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή
http://www.defencenet.gr/defence/index2.php?option=com_content&task=view&id=20602
Διαβάστε περισσότερα...

Τροία - Το Έπος του Ομήρου ζωντανεύει (Ντοκιμαντέρ)

Δείτε το Ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ με τίτλο: "Τροία - Το Έπος του Ομήρου ζωντανεύει."










Πηγή
http://www.ellinikoarxeio.com/2011/06/troia-to-epos-tou-omhrou.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟ 2012;












ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ;

Πριν πολλά χρόνια, σύμφωνα και με το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, η NASA έβλεπε μέσω δορυφόρων κάποιο μεγάλο αντικείμενο, ίσως πλανήτη, να πλησιάζει προς το ηλιακό μας σύστημα. Αυτό ήταν φτιαγμένο από χαλκό. Τότε, φαίνεται πως παραδεχόταν πως οι Ολύμπιοι Θεοί επιστρέφουν! ! !




Η χάλκινη σφαίρα που βλέπουμε στο ίδιο βίντεο φαίνεται να αποτελεί ή να υπονοεί αυτό το αντικείμενο ή πλανήτη.

Είναι ο Πλανήτης Χ, ο Νιμπίρου, το Γοργόνειο, ο Φαέθων, o Νέμεσις, o Ερκόλομπους; Ή όλα αυτά ταυτίζονται;

Ας δούμε με δύο λόγια ποιος είναι ο περιβόητος Νιμπίρου, μιας και πολύς λόγος γίνεται γι’ αυτόν:

Η θεωρία του Νιμπίρου γεννήθηκε από τον ασσυριολόγο και συγγραφέα Zecharia Sitchin καθώς, στο βιβλίο του 12ος Πλανήτης, αποκωδικοποιεί σφραγιδόλιθους των Σουμερίων (αρχαίοι Έλληνες Κρήτες(;)), οι οποίοι απεικονίζουν το ηλιακό μας σύστημα με 12 πλανήτες (συμπεριλαμβανομένου του Ήλιου και της Σελήνης) και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έναν κατοικημένο πλανήτη (που οι κάτοικοί του, οι Ανουνάκι, έφτιαξαν τους ανθρώπους ως εργάτες τους για την εξόρυξη χρυσού τον οποίο και χρειάζονταν ) με υπερβολικά ελλειπτική τροχιά και ο οποίος περνά από κοντά μας κάθε 3600 χρόνια (με τροχιά λίγο πιο πέρα από εκείνη του Πλούτωνα και ανάμεσα και τον χώρο μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία). Η τόσο κοντινή πορεία του πλανήτη αυτού θα έφερνε πολλές καταστροφές στην Γη (σεισμούς, τσουνάμι κλπ), την οποία αρχικά υπολόγιζαν τον Μάιο του 2003. Αλλά…μιας και επιζήσαμε η ημερομηνία αυτή μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012, μαζί όλα τα σχετικά καταστροφολογικά σενάρια.

Όμως, όλα αυτά είναι υποθετικά.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που φαίνεται περισσότερο αληθοφανές:

Ισπανοί αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν κάτι πολύ σημαντικό πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα. Είναι διπλάσιο του Δία, αλλά μάλλον δεν πρόκειται για πλανήτη αλλά ίσως για ένα καφέ άστρο νάνος «brown dwarf star» (έχει δηλαδή το χρώμα του χαλκού;) με πλανήτες ή δορυφόρους να γυρίζουν σε τροχιά γύρω από αυτό και πως η επίσημη ονομασία του είναι G1.9 και η τροχιά του δεν έχει καμία σχέση με τον Νιμπίρου, αντίθετα είναι αυτή που φαίνεται στην φωτο ακριβώς από κάτω.


Τελικά, υπάρχει κάτι που πλησιάζει την γη;

Στις 22/12/2010 ανακοινώθηκε ότι «Τρία γιγάντια διαστημόπλοια κατευθύνονται προς την Γη. Το μεγαλύτερο είναι μήκους 240 χλμ. Τα άλλα δύο είναι μικρότερα. Προς το παρόν τα αντικείμενα αυτά είναι πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα». Ανιχνεύτηκαν από το HAARP στην Αλάσκα και «θα φτάσουν στην Γη τον Δεκέμβριο του 2012» ενδεχομένως στις 21 οπότε και ολοκληρώνεται το ημερολόγιο των Μάγιας. «Τα διαστημόπλοια αυτά θα είναι ορατά στα οπτικά τηλεσκόπια μόλις φτάσουν στην τροχιά του Άρη». Η είδηση αυτή, σύμφωνα με την Pravda προέρχεται από το SETI (Ίδρυμα Έρευνας για Εξωγήινη Νοημοσύνη), το οποίο SETI, αργότερα, διέψευσε τα πάντα.

Αν και τίποτε δεν είναι σαφές, ίσως, θα έπρεπε να εμπιστευτούμε τα αρχαία ελληνικά κείμενα που φαίνεται να μιλούν πολύ συχνά για ιπτάμενα οχήματα θεών. Ας δούμε μερικά πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα εκατοντάδες που υπάρχουν:

Ο Κρόνος «…ίπτατο αναπαυόμενος, και αναπαυόμενος ίπτατο…» (Ευσέβιος I 37).

Στον Τριπτόλεμο, η θεά Δήμητρα «του έφτιαξε μία άμαξα που την έσερναν φτερωτοί δράκοντες και του έδωσε το σιτάρι με το οποίο έσπειρε την οικουμένη πετώντας στον ουρανό» (Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, Α 32).

Η θεά Αθηνά. «πέταξε σαν βέλος προς τον ουρανό» (Ορφικά κείμενα, Αργοναυτικά 558-559).

Ο Άρης δανείζει τα άλογά του στην Αφροδίτη και την Ίριδα. Η πρώτη «μαστίγωσε τα άλογα για να τρέξουν κι αυτά πέταξαν πρόθυμα κι έφτασαν αμέσως στην κατοικία των θεών, τον Όλυμπο» (Όμηρος, Ιλιάδα Ε 363-366).

Αλλά και ο Άρης «πετούσε μέσα στα σύννεφα, προς τον απέραντο ουρανό» (Όμηρος, Ιλιάδα Ε 864-867).

«Για τον Άβαρι, που στο δρόμο του ουρανού τον ξεπροβόδιζε ο Φοίβος με ιπτάμενο περιπλανώμενο βέλος» (Νόννος, Διονυσιακά ΙΑ 132-133).

Ο Διόνυσος όταν ήταν μωρό «παρατηρούσε το πατρικό μονοπάτι των άστρων» (Νόννος, Διονυσιακά Θ 35-36).

Η Ήρα «ταξίδεψε πέρα από τον ουρανό, τον στολισμένο με φωτεινά, άστρα, διασχίζοντας αναρίθμητες πολιτείες […]» (Νόννος, Διονυσιακά Η 111-112).

Ο Φαέθων μαζί με άλλους ταξίδεψε στον ουρανό, με ένα όχημα που λεγόταν Εωσφόρος, προκειμένου να φτάσει στην Σελήνη όπου και έκανε τριάντα περιφορές γύρω από αυτή, στη συνέχεια έφτασε στον πλανήτη Αφροδίτη και επέστρεψε πίσω στην Γη οπότε και κατακρημνίστηκε (διάσπαρτα αποσπάσματα: Λουκιανός: Περί Αστρολογίας, Παλαίφατος: Περί Φαέθονος ΧΙΙ, Νόννος: Διονυσιακά Β΄ τόμος 33-34).

Αλλά πρέπει, μέσα σε όλα να σημειώσουμε και το εξής σημαντικό: «ουδείς μεν γαρ των ουρανίων θεών επί γης κατελεύσεται, ουρανού τον όρον καταλιπών, ο δε άνθρωπος και εις τον ουρανόν αναβαίνει και μετρεί αυτόν και οίδε ποία μεν αυτού εστιν υψηλά, ποία δε ταπεινά […]». Δηλαδή, σύμφωνα με τον Ερμή τον τρισμέγιστο προς έναν μαθητή του: «Κανείς από τους ουράνιους θεούς δεν κατεβαίνει στην γη, εγκαταλείποντας τον ουρανό. Ο άνθρωπος ανεβαίνει στον ουρανό και, μάλιστα, μπορεί να τον μετρήσει, όπου έμαθε τι είναι ψηλά και τι χαμηλά…» (Ερμητικά κείμενα, Λόγος Χ 25).

Ο διαχωρισμός που κάνει είναι σαφής. Ωστόσο τονίζει και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, όπως ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης κλπ ότι: «το μεν άνθρωπον είναι θνητόν θεόν, το δε θεόν αθάνατον άνθρωπον» (Λόγος Χ 25).

Άραγε, το ότι οι θεοί δεν κατεβαίνουν στην γη, μήπως υπονοείται ότι με κάποιο τρόπο θα απαχθούμε την εποχή του Υδροχόου, ως άλλος Γανυμήδης, για να φτάσουμε σε ανώτερα επίπεδα συνείδησης;

Ας δούμε και τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:









http://olympios1.blogspot.com/2011/06/blog-post_6609.html


Πηγή

http://diadrastiko.blogspot.com/2011/04/2012.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: επιστροφή στην ΕΠΟΧΗ των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ το 2012;













ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΩΜΑΤΑ
ΤΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ;



Στην τραγωδία του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης υπάρχουν κάποιοι στίχοι, οι οποίοι από πολλούς θεωρήθηκαν ως προφητεία ή προαναγγελία της έλευσης του Ιησού:
«Κι όμως μ’ όλη την έπαρση του νου του ο Δίας, κάποτε θα γίνει ταπεινός καθώς ετοιμάζεται να κάνει γάμο, που από τον θρόνο του άφαντο θα τον γκρεμίσει […]» (907-910)



Από την άλλη, στα Ευαγγέλια, υπάρχουν κάποια εδάφια που κι αυτά με την σειρά τους, δείχνουν να προαναγγέλλουν μία άφιξη:
Ο Χριστός, «στέλνει δύο από τους μαθητές του και τους λέει: Πηγαίνετε στην πόλη, και θα σας συναντήσει κάποιος ο οποίος μεταφέρει ένα σταμνί με νερό· ακολουθήστε τον» κι εκείνος τους οδήγησε στο ανώγειο ενός σπιτιού, όπου θα λάμβανε χώρα ο λεγόμενος Μυστικός Δείπνος. (Κατά Μάρκον ΙΔ 13-15, Κατά Λουκάν ΚΒ 10-12).

«Μα», και με το δίκιο σας θα σκεφτείτε, «τι σχέση έχει το ένα με το άλλο»; Κι όμως! Αν η πτώση του Δία έχει σχέση με την άφιξη Ιησού, τότε… και ο Ιησούς έχει σχέση με την επάνοδο του Δία! ! !

Αμμων Ζευς
Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι ο Αισχύλος υπονοεί την αλλαγή από την Εποχή του Κριού στους Ιχθείς.
Στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, το Κριάρι είναι σύμβολο του Άμμωνος-Ρα, καθώς απεικονίζεται με κέρατα ή ακόμα και κεφάλι κριαριού. Ο Άμμων-Ρα, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ταυτίζεται, τουλάχιστον, από τον 6ο π.Χ. αιώνα, με τον Δία ως Ζευς Άμμων. Αλλά και ο Πίνδαρος στους Πυθιονίκες του, ταυτίζει τον Δία με τον Κριό, καθώς είχε μεταμορφωθεί σε κριάρι (το χρυσόμαλλο) προκειμένου να ξεγελάσει τους Γίγαντες.
Συνεπώς, στον Προμηθέα Δεσμώτη, έχουμε μία ταύτιση του ζωδίου-αστερισμού Κριού (ή Άρνειου) με τον Δία, του οποίου ο Αισχύλος προβλέπει την πτώση.


Αυτός που βρήκαν οι μαθητές του Ιησού, βαστάζοντα υδρία ύδατος, δεν ήταν παρά ένας υδροχόος… Ενδεχομένως, λοιπόν, ο Ιησούς λίγο πριν το τέλος της ζωής Του (συμβολικά λογιζομένη ως Εποχή των Ιχθύων) προαναγγέλλει τον ερχομό της επόμενης Εποχής: του Υδροχόου.
Κατά συνέπεια, το μόνο που έχει κάποια αξία να δούμε είναι, ίσως, τι θα μπορούσε να σημαίνει ό,τι μπαίνουμε στον Υδροχόο.

Υδροχόος ή Γανυμήδης
Στην ελληνική μυθολογία, ο Υδροχόος συνδέεται άμεσα με το Γανυμήδη, γιο του βασιλιά Τρώα. Ήταν ο πιο ωραίος από τους ανθρώπους, γ’ αυτό και ο Δίας, μεταμορφωμένος σε αετό τον άρπαξε, για οινοχόο του ιδίου και των υπολοίπων Θεών, και τον ανέβασε στον Όλυμπο. Τον απάλλαξε από τα γηρατειά και τον έκανε αθάνατο.
Εκτός από τον μύθο, την ίδια αφήγηση διαβάζουμε και στον ουρανό καθώς στον αστερισμό του Υδροχόου προηγείται ο αστερισμός του Αετού, ο οποίος τον καθοδηγεί.
Τον καθοδηγεί σε ένα ανώτερο επίπεδο: Στην κατοικία των Θεών.

ΥΔΡΟΧΟΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον συμβολισμό της ανθρωπότητας (ή τουλάχιστον των Ελλήνων) ως Γανυμήδη, όπου καθώς μεταβαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, θα μας αρπάξει με την σειρά του να μας οδηγήσει σε συνταρακτικές αλλαγές, πνευματικής ανάτασης και συνεχής αναζήτησης υψηλών επίπεδων γνώσης.
Πρόκειται για την Εποχή που θα μας φέρει πιο κοντά στην ενότητα, ομαδικότητα, συλλογικότητα και κοινωνικότητα (όπως των 12 Θεών). Ισοτιμία και ισότητα. Αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη θα διαχειρίζονται τα κοινά (κάτι που σιγά-σιγά βλέπουμε ήδη να συμβαίνει).

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα. Ο Γανυμήδης καθοδηγείται από έναν αετό, γνώρισμα του Δία, που κινείται στον αέρα. Όλα αυτά μαζί δηλώνουν σύμβολα υπέρτατης νόησης και ελευθερίας που τείνουν να κατακτηθούν, όσο ανεβαίνουν ψηλότερα στα ανώτερα δώματα, αλλά και να διαδοθούν σε όλο τον χώρο και την έκταση που εποπτεύουν. Απεριόριστα, διαπερνώντας τα πάντα, ως άλλος Ηρακλής που καθαρίζει σε μία μέρα τους σταύλους του Αυγεία από την κόπρο (και την σαπίλα που μαστίζει την εποχή των Ιχθύων – την δική μας εποχή) που από χρόνια είχαν συσσωρευτεί. Ξεπερνώντας και καταργώντας κάθε δυσκολία, απ’ όπου κι αν προέρχεται: από κοινωνικοπολιτικά έως νοητικά και συναισθηματικά φράγματα.


Η εποχή του Υδροχόου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί (με βάση τα σημερινά δεδομένα) ως η Νέα Εποχή που θα αντιταχθεί στην εποχή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που καθιερώθηκε από την αρχή σχεδόν της Εποχής των Ιχθύων, κατά την οποία οι Ολύμπιοι αποχώρησαν προσωρινά από τον Όλυμπο στις επιθέσεις των Γιγάντων.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθούμε και να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι απαραίτητο να συμβάλουμε κι εμείς: ο καθένας ξεχωριστά, μα και όλοι μαζί.


Συν Αθηνά και χείρα κίνη


Άραγε… μπορεί η Εποχή του Υδροχόου-Γανυμήδη να σχετιστεί άμεσα

με τις λεγόμενες προφητείες των Μάγια;

με τις συχνές διελεύσεις UFO;

με την ταύτιση των UFO και ЭIЄ;






http://olympios1.blogspot.com/2011/06/blog-post_6609.html


Άραγε…


Σημ. 1η
Όλα αυτά να σημαίνουν επιστροφή στην εποχή του εκθρονισμένου Δία
ο οποίος
επανέρχεται στον θρόνο του;
Υδροχόος-Γανυμήδης: Δεν πρόκειται για απλή ταύτιση, αλλά για αλλαγή ονόματος που επικράτησε από τα χρόνια του Ίππαρχου και του Πτολεμαίου, ως τις μέρες μας.

Σημ. 2η
Η ιστορία του Γανυμήδη και της αρπαγής του από τον Δία, δεν έχει καμία σχέση με αποδοχή ομοφυλοφιλικών τάσεων ή πράξεων, καθώς ο Πλάτωνας στους Νόμους του (Α 636 d) καταγγέλλει την φήμη αυτή ως εξεπιτούτου επινόηση όσων αρέσκονται σε τέτοιου είδους ερωτικά αισθήματα και ορέξεις.

Σημ. 3η
Ο προαναφερόμενος άθλος του Ηρακλή αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόου-Γανυμήδη, όπως και κάθε άλλος από τους 12 αντίκειται στους γνωστούς αστερισμούς του Ζωδιακού Κύκλου.







Πηγή

http://diadrastiko.blogspot.com/2011/05/2012.html

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΧΤΙΖΕΙ 5.000 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012;












Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) αναφέρει ότι 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια θα κατασκευαστούν στην πόλη της Μόσχας έως το τέλος του 2012. Οι Ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα.



Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο "ψυχρός πόλεμος" υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;

Ακολουθεί ένα βίντεο του RT σχετικά με αυτά τα νέα ...
καταφύγια ....





Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων. Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Σαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 200.000 ανθρώπους κάθε φορά.


Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το "Υπόγειο Σινικό Τείχος" που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το "Υπόγειο Σινικό Τείχος" περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους.

Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποθήκη πυρομαχικών, νοσοκομείο, θέατρο, ακόμα και βιβλιοθήκη. Έτσι τι γίνεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Χτίζουν κανένα καταφύγιο για το λαό της Αμερικής; Όχι. Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, οι περισσότεροι θα είναι τυχεροί αν έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν την προσευχή τους. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η απειλή του πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.


Για δεκαετίες, το πυρηνικό οπλοστάσιο ήταν η πρωταρχική προστασία του λαού των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά χάρη σε μερικούς τελευταίους προέδρους το αμερικάνικο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ως επί το πλείστον διαλυθεί. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο 5.113 πυρηνικές κεφαλές σε αποθέματά, που αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84 τοις εκατό από τη μέγιστη τιμή των περίπου 31.255 που υπήρχαν το 1967.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για τον Μπαράκ Ομπάμα. Επί του παρόντος, ο Ομπάμα εργάζεται για μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία θα επιτρέπεται μόνο κατ 'ανώτατο όριο 1.550 κεφαλές.

Με τα πυρηνικά όπλα γρήγορα να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, και με τις ΗΠΑ να έχουν μόνο ένα μικρό κλάσμα πυρηνικών, δεν μοιάζει ένα πυρηνικό πλήγμα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι πιο πιθανό; Φυσικά, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε στους Αμερικανούς ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον, για ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.

Μόνο που η Ρωσία έχει προφανώς μια διαφορετική προσέγγιση. Χτίζει 5.000 καταφύγια μόνο σε μια πόλη.

Πηγή
http://strange-files.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

«Παγκόσμιο» νόμισμα – Θέμα χρόνου η δημιουργία του !!!













Με τη δημιουργία ενός “παγκόσμιου” νομίσματος για πολλούς ολοκληρώνονται σε μεγάλο βαθμό και τα σχέδια της “νέας τάξης” πραγμάτων!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έγκριτος οικονομολόγος Joseph Stiglitz, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου» νομίσματος. Τη πρώτη φορά που το έκανε ήταν το Νοέμβριο του 2008, όταν η οικονομική κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με τη κατάρρευση της Lehman Brothers, μίας εκ των ισχυρότερων έως το 2008 επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, που λίγο αργότερα σε μορφή ντόμινο προκάλεσε τη τότε παγκόσμια οικονομική κρίση.


Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010 ο Joseph Stiglitz, έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου και σε δύο από τις ερωτήσεις που αφορούσαν τη χώρα μας απάντησε τα παρακάτω:

Σ.Κ: Στο Ελληνικό παράδειγμα, ίσως θα ήταν καλύτερα η κυβέρνηση Καραμανλή να καταρρεύσει εντελώς το Μάρτιο παρά απλώς να παραδώσει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Παπανδρέου. Γιατί κατέληξε στην προσπάθεια και του Παπανδρέου να μην πάρει από την αρχή πολύ αυστηρά μέτρα. Προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση χωρίς να βλέπει την εικόνα της κατάρρευσης. Ίσως για την Ελλάδα η κατάρρευση του παλιού συστήματος να ήταν για το καλύτερο…
Τ.Στ: Είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα να κάνει κανείς πράγματα με ένα πειθαρχημένο τρόπο. Και μία κατάρρευση δεν είναι ποτέ πειθαρχημένη κατάσταση. Αλλά η άλλη οπτική είναι ότι αν αποφύγεις την κατάρρευση μπορεί να μην κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει. Ο επικεφαλής του επιτελείου του Προέδρου Ομπάμα είπε κάποια στιγμή ότι «δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις μία κρίση να πηγαίνει χαμένη» και το ζήτημα είναι ότι την αφήσαμε ή ρισκάραμε να το κάνουμε. Και ο λόγος ήταν ότι η κρίση δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να πούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αλλά, παραμένω αισιόδοξος ότι ακόμη και τώρα θα κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Διότι αυτά που κάναμε απλά δεν είναι αρκετά για να αποκαταστήσουμε την οικονομία και επειδή αυτά που έγιναν έδειξαν τις ανεπάρκειες του συστήματός μας. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να υπερασπιστεί αυτό που έγινε.




Σ.Κ: Στην εισήγησή σας σήμερα είπατε ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε πολύ καλή δουλειά στο Νταβός, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας… Γιατί τότε οι διεθνείς αγορές δεν ανταποκρίνονται θετικά;

Τ.Στ: Υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει ότι αυτό είναι «κερδοσκοπική επίθεση» και οι κερδοσκόποι δεν ενδιαφέρονται για γεγονότα, ενδιαφέρονται για τρωτά σημεία. Σκέφτονται πως αν σε αποδυναμώσουν και σε ανατρέψουν, θα βγάλουν κατόπιν λεφτά από το σορτάρισμα (short selling). Από αυτή την άποψη, δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις.


Μία άλλη θεωρία λέει ότι οι αγορές έχουν έναν παράλογο πεσιμισμό και μία παράλογη αισιοδοξία. Ο Άλαν Γκρίνσπαν χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους. Και υπάρχουν πολλές αποδείξεις γι’ αυτό. Όταν έχεις αυτού του είδους τον παράλογο πεσιμισμό, η παρουσίαση των αποδείξεων μπορεί να μην σου αλλάξει γνώμη. Ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να μάθουμε από αυτή την κρίση είναι ότι αυτή η θεωρία της λογικής αγοράς και των λογικών προσδοκιών δεν έχει βάση. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον πόσο πολύ έχει εντυπωθεί στη σκέψη μας. Διότι κάνεις την ερώτηση, όταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση – άνθρωποι σαν και μένα λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άλλοι άνθρωποι λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα – γιατί η αγορά δεν ανταποκρίνεται; Και η απάντηση είναι ότι η αγορά είναι «τρελή». Πως οι αγορές άφησαν τη «φούσκα» να μεγαλώνει για χρόνια; Όταν άνθρωποι σαν τον Μπομπ Σίλερ υποδείκνυαν συνεχώς – κι εγώ το υποδείκνυα κι άλλοι το έκαναν – δείχνοντας τους αριθμούς και επισημαίνοντας ότι αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Δεν ήθελαν να ακούσουν αυτή την πληροφορία επειδή βρίσκονταν στη μέση μίας διαδικασίας κατά την οποία έβγαζαν πολλά λεφτά από αυτή τη «φούσκα» και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και τώρα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας αυτής είναι ότι υπάρχει μόνο μία φορά που οι τραπεζίτες εξέφρασαν σκεπτικισμό για όλη αυτή τη διαδικασία κι αυτό ήταν όταν οι κερδοσκόποι επιτέθηκαν στις τράπεζες. Εντελώς ξαφνικά είπαν «δε νομίζουμε ότι η κερδοσκοπία είναι και τόσο καλό πράγμα» και θέλησαν να κάνουν κάτι για την κερδοσκοπία. Και αυτό που πρότειναν είναι να σταματήσει το short-selling των τραπεζικών μετοχών. Σαν οι τραπεζικές μετοχές είναι «ιερές» και οι άλλες «ανίερες». Είναι πολύ περίεργο.

Το Μάρτιο του 2011 ξανά μίλησε στους Financial Times αυτή τη φορά, για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός «παγκόσμιου» νομίσματος, ενώ μόλις χθες τόνισε πως η δημιουργία ενός «παγκόσμιου» νομίσματος θα αναμόρφωνε την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη. Η Συμμετοχή της Κίνας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στη παγκόσμια οικονομία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι τάσσονται ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου» νομίσματος. Οι πολέμιοι αυτών ισχυρίζονται πως οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης ιδέας υπηρετούν και τη λεγόμενη «νέα τάξη» πραγμάτων που ουσιαστικά θέλει ολόκληρο το πλανήτη υποχείριο ορισμένων τραπεζιτών και όχι μόνο.

Ολοκληρώνοντας, θα θυμίσω πως ο κος Joseph Stiglitz, είναι οικονομολόγος βραβευμένος με Νόμπελ (2001) ενώ υπηρέτησε με επιτυχία τη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 1997 έως και το 2000.

Πηγή
http://strange-files.blogspot.com/2011/07/blog-post_5024.html
Διαβάστε περισσότερα...