Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια, για τα λεφτά την θέλω μόνο!!!

 Ένας Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του.
Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά, τώρα μάλιστα που έχουν φύγει πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι

που έμειναν να ασχολούνται με πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις.. με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:






 " ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ! "
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
 

"- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος σας για να πάρω την ιθαγένειά σας! 

Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας." 

Η υπάλληλος για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. 

Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού, ο οποίος ήταν καλά πληροφορημένος. 

Ορίστε και η απάντηση από τον ΟΓΑ:
"Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!
 "
 

Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απέναντι στους ξένους. 

Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!
 
Μια άλλη απορία:

Τέτοιου είδους ελληνοποιήσεις κάνει η Ελλάδα; 

Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητος και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους. 

Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας.

Όπως επίσης και  ο Συνήγορος του Πολίτη ο οποίος έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού πολίτη και ΜΟΝΟΝ! 



 Πηγή







 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο δωδεκάλογος του Μνημονίου














1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε, είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ…….!!!).
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τί θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”
9. Από την έκφραση “δουλειές με φούντες” κρατήστε τις φούντες! ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!
10. Ξεχάστε τη δικαιολογία “άργησα γιατί είχα μία δουλειά” καθώς δεν περνάνε πια αυτά …
11. Η έκφραση “εργασία και χαρά” καταργείται μέχρι νεωτέρας.
12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου ” τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;” – “άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;” – “τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;”
Υ.Γ. Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε … ή αλλιώς σε δουλειά να βρισκόμαστε !!!


 Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Τα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας

 Το πρώην(;) στέλεχος του ΔΝΤ, τοποθέτησε ο Παπανδρέου ως διευθυντή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!



 Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.
Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.
Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:
- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχταγιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και
»περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους
επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009
«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις
από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ
Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες
των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».
«Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψινμόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».
«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».
Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλουςτου Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί χωρίς να κάλυψη της προηγούμενης κυβέρνησης…
Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσειμε επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτριαοικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, τηςΕυρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδουςδιόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότεραδημοσιονομικά μέτρα».
Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των
εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμαστο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνησειράςσκληρών οικονομικών μέτρων.
Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και «άνθρωπος των αγορών».


 Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: Τι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αθήνας;

 Ρεπορτάζ του Ferry Batzoglou από την Αθήνα με τίτλο «Ανακαλύφθηκε βόμβα στο μετρό της Αθήνας» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Spiegel-Online. Το δημοσίευμα αναφέρεται στα σενάρια για τα κίνητρα τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού, σημειώνοντας ότι η εν λόγω επίθεση παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις που γίνονταν έως τώρα στην Ελλάδα.


 Τι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση; Το σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μια πρωτεύουσα με 4 εκατ. κατοίκους, οι βομβιστικές επιθέσεις δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Αλλά μέχρι τώρα στο στόχαστρο των δραστών έμπαιναν κυρίως δημόσια κτίρια, εμπορικές τράπεζες, υποκαταστήματα εμπόρων πολυτελών αυτοκινήτων και γραφεία πολιτικών. Οι βόμβες εκρήγνυνταν κατά κανόνα μετά τη λήξη του ωραρίου των γραφείων και των καταστημάτων. Και το σημαντικότερο: Πάντοτε προηγούνταν προειδοποιητικό τηλεφώνημα, πριν ενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Οι δράστες πρόσεχαν προφανώς να αποφύγουν οπωσδήποτε να υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών. Μέχρι τώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούσαν στόχο» επισημαίνει το άρθρο.
«Αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως όλα είναι διαφορετικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος των δραστών. Οι Αρχές Ασφαλείας αυτή τη στιγμή αναλύουν το τεράστιο οπτικό υλικό από αρκετές κάμερες παρακολούθησης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω και σε άλλους σταθμούς.  Δεν υπάρχει ούτε προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης ούτε ενδείξεις για το κίνητρο της πράξης» σημειώνει ο Ferry Batzoglou.
«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης διατυπώνουν εικασίες για το ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι υποψίες κατευθύνονται κατά των συνήθων υπόπτων: Αριστερές οργανώσεις ήταν – λένε – εκείνες που ήθελαν να χτυπήσουν. Η θέση που υποστηρίζεται είναι ότι αυτές οι ομάδες είναι που διαμαρτύρονται αυτή τη στιγμή περισσότερο κατά της αυστηρής πολιτικής λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης υπό τον υπερκομματικό Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία επιβάλλεται σε αντάλλαγμα για τα τεράστια δάνεια από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» σημειώνει το δημοσίευμα του Spiegel.
«Αλλά είναι βάσιμη αυτή η υπόθεση;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

«Γιατί στη σκληρή πολιτική λιτότητας αντιτάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Σε τι θα ωφελούσε συνεπώς τους διαμαρτυρόμενους για την πολιτική λιτότητας δράστες η τρομοκράτηση, για πρώτη φορά με την έκρηξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού σε ένα γεμάτο βαγόνι του μετρό, μεγάλης μερίδας του ντόπιου πληθυσμού;» τονίζει.
«Η αντίθετη θέση είναι η εξής: Η ενέργεια αποτελεί στοχευμένη προβοκάτσια. Το επιχείρημα, το οποίο τη στηρίζει, είναι ότι δεδομένου πως οι διαμαρτυρίες για την πολιτική λιτότητας θα αυξηθούν περισσότερο στο επόμενο χρονικό διάστημα, από φόβο για ένα γενικό χάος θα πρέπει να κερδηθεί η συναίνεση ή η ανοχή του λαού για την επικείμενη σκληρή τακτική που θα ακολουθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας κατά της συνεχώς αυξανόμενης αντίστασης των Ελλήνων».
«Τολμηρή είναι επίσης και η εξής τοποθέτηση: Μία έκρηξη όπως στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω θα αποτελούσε αφορμή για να μετατεθούν οι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο πρόωρες εκλογές – με το αιτιολογικό της αυξανόμενης αποσταθεροποίησης στη χώρα. Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική ακυβερνησία λόγω της αναμενόμενης απώλειας σε ψήφους των κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία στήριξαν ως τελευταίος προμαχώνας στο Κοινοβούλιο την πολιτική λιτότητας, λένε οι υποστηρικτές αυτής της θέσης» επισημαίνει ει ο Batzoglou.
«Το σίγουρο είναι ότι όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης ή οι δράστες δεν συλλαμβάνονται, η πρόσφατη ενέργεια στο μετρό των Αθηνών θα παραμένει μυστήριο. Το περιστατικό θυμίζει την 5η Μαΐου 2010: Τότε τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, μεταξύ αυτών και μια έγκυος, βρήκαν τραγικό θάνατο στους χώρους του υποκαταστήματος της Marfin Bank στο κέντρο της Αθήνας.
Το νεοκλασικό κτίριο πυρπολήθηκε μέρα μεσημέρι σε μια μαζική διαδήλωση κατά της προηγούμενης πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το ποιος προέβη σε αυτή την απάνθρωπη πράξη παραμένει μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστο. Η αστυνομία δεν κατάφερε ακόμα να εντοπίσει τους δράστες» καταλήγει ο αρθρογράφος.


 Οι Ιταλοί επίσης ξέρουν:  



Η βομβιστική επίθεση της 12ης Δεκεμβρίου του 1969 στην Πιάτσα Φοντάνα στο Μιλάνο άφησε πίσω της 17 νεκρούς και 88 τραυματίες, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου «Στρατηγικής της Έντασης» στην Ιταλία. Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σε μία προσπάθεια κατάπνιξης της αυξημένης αντιπολιτευτικής δραστηριότητας στη χώρα, καθοδήγησαν σειρά τρομοκρατικών ενεργειών, με τη βοήθεια ακροδεξιών ομάδων, κατηγορώντας αναρχικές ομάδες.


Τη 12η Δεκεμβρίου του 1969, η αιματηρή βομβιστική ενέργεια στην Αγροτική Τράπεζα της Πιάτσα Φοντάνα στο Μιλάνο κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 88. Την περίοδο πριν από τη βομβιστική επίθεση είχε αυξηθεί η αριστερή, αναρχική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στην Ιταλία. Εργάτες και φοιτητές, αλλά και κοινωνικές ομάδες που οργανώνονταν για πρώτη φορά (ομοφυλόφιλοι, φεμινίστριες) πραγματοποιούσαν απεργίες, αυτομείωση τιμών και μαζικές καταλήψεις στέγης και στεκιών.
Οι αρχές έκαναν προσπάθειες κατάπνιξης αυτών των κινημάτων. Μετά την έκρηξη στην Πιάτσα Φοντάνα, την οποία ακολούθησαν την ίδια μέρα τέσσερις ακόμα επιθέσεις στη Ρώμη και το Μιλάνο, έγιναν πολυάριθμες συλλήψεις αναρχικών, καθώς οι εκρήξεις προβλήθηκαν από το κράτος ως ενέργεια αναρχικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο αναρχικός εργάτης σιδηροδρόμων Τζουζέπε (Πίνο) Πινέλι, γνωστός στην αστυνομία.
Ο Πινέλι κρατήθηκε παραπάνω από τις επιτρεπόμενες 48 ώρες στο τμήμα για ανάκριση. Τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου μάρτυρες τον είδαν να πέφτει από παράθυρο του τέταρτου ορόφου και να χτυπά στο έδαφος. Οι αρχικές αντικρουόμενες εκδοχές της αστυνομικής ιστορίας προκάλεσαν την αμφισβήτηση της επίσημης εκδοχής περί «αυτοκτονίας» – ένας θάνατος που έγινε διάσημος από το έργο του Dario Fo «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού».
Ο Πινέλι πέθανε στο νοσοκομείο Φαντεμπενεφρατέλι την ίδια νύχτα και οι Ιταλοί ακόμα θεωρούν το θάνατό του δολοφονία που δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Λουίτζι Καλαμπρέζι που τον ανέκρινε θεωρήθηκε υπεύθυνος από την αριστερά, αλλά απαλλάχθηκε λόγω μη επαρκών στοιχείων.
Επί τρία χρόνια οι αστυνομικές αρχές επέμεναν να κατηγορούν ως υπεύθυνο για τη βόμβα τον αναρχικό Πιέτρο Βαλπρέντα, ο οποίος αργότερα απαλλάχθηκε. Η επίμονη εκστρατεία της Αριστεράς οδήγησε στην αποκάλυψη της ενοχής της νεοφασιστικής οργάνωσης «Νέα Τάξη», η οποία είχε διασυνδέσεις με ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.
Η πολύνεκρη επίθεση σήμανε για την Ιταλία την έναρξη μίας περιόδου «Στρατηγικής της Έντασης» και κυβερνητικής συγκάλυψης, με τις μυστικές υπηρεσίες να καθοδηγούν τρομοκρατικές ενέργειες με τη βοήθεια ακροδεξιών-φασιστικών οργανώσεων, ενοχοποιώντας την αριστερά. Πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις ακολούθησαν την πρώτη, με αποκορύφωμα την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια το 1984, με 85 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Οι βομβιστικές αυτές ενέργειες προκάλεσαν μεγάλη κοινωνική ένταση, καθώς πολλά στοιχεία έδειχναν ότι ήταν καθοδηγούμενες από ιταλικές μυστικές υπηρεσίες (όπως η SID), με κρατικές εντολές. Οι βόμβες δε, τοποθετούνταν στρατηγικά σε σημεία όπου θα προκαλούσαν θανάτους και όχι μόνο υλικές ζημιές. Διασυνδέσεις μεταξύ φασιστικών οργανώσεων και μυστικών υπηρεσιών είχαν αποκαλυφθεί, όπως και η ευθύνη τέτοιων οργανώσεων για πολλές από τις επιθέσεις, ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Η οργανωμένη αυτή προσπάθεια καταστολής έχει αφήσει το στίγμα της όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και παγκοσμίως.
Ακόμα και σήμερα, πολλές ενέργειες που αποδίδονται σε αναρχικές ομάδες αφήνουν υποψίες δεξιάς ή και κρατικής εμπλοκής, οι οποίες σπάνια έρχονται στο φως.


 Πηγή



















 



Διαβάστε περισσότερα...

Μπράβο Άννα Βαγενά



















Διαβάστε περισσότερα...