Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

ΣΩΡΡΑΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ ! - Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ - ΨΕΥΤΗΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ

 ΖΗΤΕΙ 4.000.000 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ: «ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ»

 Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΨΕΥΤΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ»
 ΣΩΡΡΑΣ: «Ο ΡΟΤΣΑΪΛΝΤ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Η μετοχή της Τράπεζα Ανατολής είναι της Εθνικής Τράπεζας. Όμως, την μετοχή της εγγυάται η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, που μετονομάστηκε σε ΕΚΤ. Και οι δύο ανήκουν στον Ρότσαϊλντ»

· «Έχουν ρίξει καρκίνο στην Ελλάδα και με αυτό τον καρκίνο επιχειρούν να σκοτώσουν τη χώρα μας και της κάνουν χημειοθεραπείες που την σκοτώνουν ακόμα πιο πολύ»
· «Εάν κορόιδεψα τον κόσμο, γιατί δεν με πήγανε φυλακή; Γιατί δεν στέλνουν το FBI να με συλλάβει; Όλοι αυτοί δεν έχουν βγάλει ούτε ένα έγγραφο με σφραγίδα εναντίον μου»
· «Το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι κατάπτυστο διότι επιχειρεί να διαλύσει τον κυβερνητικό μηχανισμό, παίρνοντας έναν γελοίο που λέει ό,τι θέλει»
· «Αυτός όμως που κάνει τη δήθεν αποκάλυψη στο «Έθνος», είναι κάποιος Γιαλτουρίδης, μασόνος στην εβραϊκή λέσχη της Βοστώνης. Αυτός αντικατέστησε το FBI και την αξιολόγηση του Αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών, αντικατέστησε τις ελληνικές υπηρεσίες; Γιατί αφού είχε τέτοια στοιχεία δεν παρουσιάστηκε να τα καταθέσει στο δικαστήριο όταν ήμουν κατηγορούμενος;»
· «Ο Μπόμπολας είναι ένα καρκίνωμα του ελληνικού κράτους, είναι το δεξί χέρι του Ρότσαϊλντ στην Ελλάδα. Τον Μπόμπολα τον έχω στείλει μαζί με τον Προβόπουλο στη δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και σε βάρος μου συκοφαντία»
· «Ο πόλεμος που έχουμε δεν είναι με τα πολιτικά λείψανα στην Ελλάδα αλλά με το παγκόσμιο σύστημα που θέλει να κάνει κακό στη χώρα μας και τους Έλληνες. Όλοι αυτοί, είτε μασόνοι, είτε illuminati είναι, ή ακόμη ιεράρχες, υπηρεσίες, χώρες, είναι απέναντί μου και κοιτάζουν πώς να με σκίσουν»

Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Αρτέμης Σώρρας «κατεβαίνει» με δημοψήφισμα στον λαό, ζητώντας τις υπογραφές μέχρι και τεσσάρων εκατομμυρίων Ελλήνων που θα πιέσουν την κυβέρνηση να αποδεχτεί τα 600 δις δολάρια για την απόσβεση του χρέους της Ελλάδος. Από την ώρα που το πολιτικό σύστημα έχει αδιαφορήσει για το τεράστιο ποσό που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο επενδυτής (πολιτικό σύστημα που ο Α. Σώρρας έχει μηνύσει για εσχάτη προδοσία), μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι οι ίδιοι ο Έλληνες. «Όλοι οι συνέλληνες ας δείξουμε πόσο αγαπάμε την Πατρίδα μας και θέλουμε να τη σώσουμε», λέει με νόημα ο επενδυτής, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «θα συντριβεί το σαθρό πολιτικό σύστημα».

Ο Α. Σώρρας επίσης, απαντά με οργή σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Έθνους» και στα όσα αποκάλυψε στη συγκεκριμένη εφημερίδα ο οικονομικός αναλυτής Γιώργος Γιαλτουρίδης που χαρακτήρισε απάτη τα 600 δις δολάρια του επενδυτή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» παρουσιάζει νέα στοιχεία και επαναλαμβάνει ότι κοροϊδεύετε τον ελληνικό με τα 600 δις τα οποία δεν υπάρχουν.

Σώρρας: Τα ίδια περίπου επανέλαβαν και παλαιότερα. Δεν είδα όμως καμία αρχή να έρθει να με συλλάβει. Ξεχάσανε ότι στις 28 Ιουνίου έγινε δίκη στην οποία ήμουν κατηγορούμενος; Κυβερνητικός άνδρας με πήγε στο δικαστήριο, ο οποίος είναι και υπουργός Υγείας, δεν με πήγε ο οποιοσδήποτε. Και αθωώθηκα. Γιατί λοιπόν, εάν κορόιδεψα τον κόσμο, δεν με πήγανε στη φυλακή; Μου έκαναν μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για προσπάθεια κατάλυσης πολιτεύματος. Βαριές κατηγορίες. Επαναλαμβάνω: αφού ο Σώρρας εξαπατά τον κόσμο, γιατί δεν με έστειλαν στη φυλακή; Στο δικαστήριο εκείνο όμως, δεν τόλμησε να έρθει ούτε καν ο ίδιος ο μηνυτής μου, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απ’ όσο γνωρίζω και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν ήρθαν στη δίκη.

Σώρρας: Καλέσαμε επίσης τον κ. Στουρνάρα τον κ. Προβόπουλο της Τράπεζας της Ελλάδος, την υπηρεσία εξωτερικού χρέους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κανείς δεν ήρθε, γιατί ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι δεν επιβαλλόταν να καταθέσουν στη δίκη! Αν έρχονταν όμως, θα είχε διαλυθεί το πολιτικό σύστημα και θα είχε λήξει υπέρ της χώρας η υπόθεση των 600 δις. Στο δικαστήριο λοιπόν τους έδειξα όλα τα ντοκουμέντα για τα 600 δις. Εάν είχαν την παραμικρή ένδειξη ότι τους εξαπατούσα θα έπρεπε να διατάξουν αμέσως την σύλληψή μου. Γιατί δεν το έκαναν λοιπόν;

Το δημοσίευμα του «Έθνους» αναφέρει ότι αυτά που διαθέτετε είναι πλαστά χρεόγραφα ενός ψευτοδικηγόρου του Stephen Louis Wozny.

Σώρρας: To «Έθνος» είναι ο Μπόμπολας, τον οποίο για παλαιότερο δημοσίευμά του έχω μηνύσει, μαζί με τον κ. Προβόπουλο για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτός όμως που κάνει τη δήθεν αποκάλυψη στο τελευταίο δημοσίευμα του «Έθνους», είναι κάποιος Γιαλτουρίδης, ένας μασόνος στην εβραϊκή λέσχη της Βοστώνης, στην Αμερική. Δεν είναι οικονομολόγος αλλά ένας άσχετος που προσπαθεί να αντικαταστήσει το FBI και την αξιολόγηση του Αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών! Θέλει να αντικαταστήσει και τις ελληνικές υπηρεσίες; Το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι κατάπτυστο διότι επιχειρεί να διαλύσει όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό, παίρνοντας έναν γελοίο που λέει ό,τι θέλει. Μπορώ να ξανακάνω μήνυση στον Γιαλτουρίδη από τον οποίο ήδη έχω ζητήσει 10 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο υπάρχει η λέσχη από πίσω, που λέει «ό,τι κοστίσετε για τον Σώρρα το πληρώνουμε εμείς».

Η λέσχη της μασονίας το λέει αυτό;

Σώρρας: Η εβραϊκή συναγωγή από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστώνη και το Μαϊάμι. Επίσημα.

Ο κ. Γιαλτουρίδης σάς προκαλεί και μέσω του διαδικτύου, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από εμφάνισή σας στο «Κανάλι 9», στην οποία όπως υποστηρίζει, το ντοκουμέντο που επιδεικνύετε στην κάμερα είναι από το ψευτοέγγραφο όπου μάταια κατέθεσε ο Wozny.
Σώρρας: Όταν έχει τέτοια στοιχεία, δεν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να με καλέσει; Δεν θα υπάρξει όμως, διότι αν κάθε… τζούφιος βγάζει στον αέρα οτιδήποτε, θα πρέπει να τρέχει ο εισαγγελέας πίσω από τις κοτσάνες του; Σας το ξαναλέω: ο Γιαλτουρίδης βρίσκεται σε αποστολή από τη συναγωγή της Νέας Υόρκης. Ο άνθρωπος, το έχει δηλώσει μόνος του ότι είναι μασόνος. Αυτός, μαζί με μια κλίκα, τον Οκτώβρη του 2012 δηλώνανε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στο δολάριο! Ο Γιαλτουρίδης και μια μεγάλη κάστα, ήταν αυτοί που είχαν φτιάξει την ΜΚΟ στην Κύπρο όπου μιλάγανε για τη Βόρεια Κύπρο. Καταλαβαίνετε για τι οργανωμένο «έγκλημα» μιλάμε; Και αυτό παιχνίδι παίζει ο κ. Μπόμπολας. Ο Μπόμπολας είναι ένας μύκητας, ένα καρκίνωμα του ελληνικού κράτους, είναι το δεξί χέρι του Ρότσαϊλντ στην Ελλάδα. Σας λέω λοιπόν ότι η εταιρεία Ελντοράντο, ας είναι καναδικών συμφερόντων, είναι εταιρεία του Ρότσαϊλντ. Ο Μπόμπολας είναι ο εργολάβος της Ελντοράντο που έχει τα ορυχεία στις Σκουριές. Το ξέρετε αυτό;

Πάντως, το δημοσίευμα του «Έθνους» πέρασε το μήνυμα ότι ο Σώρρας είναι απατεωνίσκος και προφανώς κάποιους έπεισε. Άρα, η ζημιά σάς έγινε…

Σώρρας: Η ζημιά έγινε στο ελληνικό κράτος. Ο Μπόμπολας πείθει έστω το 2,5%, γιατί τόση είναι η εγκυρότητα των καναλιών. Γιατί αυτοί οι κύριοι δεν παρουσιάστηκαν να καταθέσουν τα στοιχεία τους στο δικαστήριο όπου ήμουν κατηγορούμενος; Εξαφανίστηκαν. Οι πάντες όμως, το ίδιο το δικαστήριο και ο Άρειος Πάγος είχαν όλα τα confirmation της Αμερικής. Γνωρίζουν όμως κι ένα ακόμη στοιχείο: ότι το 2010 δική μας ομάδα είχε καταθέσει ομόλογο 3 δις από το ίδιο UCC ομόλογο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος πιστοποίησε με πρωτόκολλο ότι το ομόλογο είναι αυθεντικό και γνήσιο. Πώς γίνεται ο κ. Προβόπουλος να βεβαιώνει πως είναι γνήσιο το ομόλογο που του καταθέσαμε το 2010 και το ίδιο ομόλογο με τα 600 δις το 2012 να λέει ότι δεν είναι καλό; Είναι τεράστιες και ανυπέρβλητες οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι αυτοί!

«ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ILLUMINATI. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΣΚΙΣΟΥΝ»
Ο στρατηγός ε.α. κ. Αϋφαντής σε συνέντευξη που έδωσε στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» είπε ότι ο Σώρρας έχει πράγματι καταθέσει τα 600 δις δολάρια υπέρ της ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα πάρει γιατί αυτό έχει υπαγορευτεί από τους εχθρούς της δραχμής και τους παγκοσμιοποιητές.

Σώρρας: Ακριβώς. Γι’ αυτό ο πόλεμος που έχουμε δεν είναι με τα πολιτικά λείψανα στην Ελλάδα αλλά απέναντι στο παγκόσμιο σύστημα που θέλει να κάνει κακό στη χώρα μου και στους Έλληνες. Οπότε όλοι αυτοί, είτε μασόνοι, είτε illuminati είναι, ή ακόμη ιεράρχες, υπηρεσίες, χώρες, είναι απέναντί μου και κοιτάζουν πώς να με σκίσουν! Αν είχαν όλοι αυτοί ένα κύριοι στοιχείο ή μια απόδειξη δεν θα τη χρησιμοποιούσανε;

Φοβάστε για τη ζωή σας, όταν μάλιστα έχετε όλους αυτούς απέναντί σας;

Σώρρας: Όχι βέβαια! Είναι σα να φοβάστε εσείς μην χάσετε ένα κύτταρό σας. Γιατί να φοβάστε, όταν έχετε τρισεκατομμύρια κύτταρα; Δεν είναι λοιπόν θέμα Σώρρα. Όλοι αυτοί θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι έχουν ρίξει έναν καρκίνο και με αυτό τον καρκίνο επιχειρούν να σκοτώσουν τη χώρα μας και της κάνουν χημειοθεραπείες που τη σκοτώνουν ακόμα πιο πολύ. Δίνουν φάρμακα στην Ελλάδα για να τη σκοτώσουν όχι για να την κάνουν καλά. Πρέπει να καταλάβετε λοιπόν ότι δεν έχει νόημα η ζωή του Αρτέμη. Γι’ αυτούς νόημα έχει να σκοτώσουν όλη την Ελλάδα και το έθνος μας. Βέβαια, υπάρχουν κανόνες και οι κανόνες είναι συμπαντικοί και όποιος ξεπεράσει τη γραμμή έχει και διαφορετική τιμωρία. Δηλαδή, αυτών δεν κινδυνεύει η ζωή; Είμαστε 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και αυτά τα …ζώα δεν είναι πάνω από 500.000 ιθύνοντες.

Ο κ. Αϋφαντής τη συνέντευξή τους είπε κάτι ακόμη, θεωρώ σημαντικό: ότι δηλαδή ο εβραιοσιωνισμός έχει σχεδιάσει τον τεμαχισμό της Ελλάδος και τον αφανισμό του έθνους.

Σώρρας: Συμφωνούμε με τον στρατηγό. Όλοι εμείς και μαζί η εφημερίδα σας, δίνουμε έναν αγώνα. Ανεβαίνουμε την ανηφόρα κι αφού την ανέβουμε, θα νικήσουμε φτάνοντας στην κορυφή του λόφου. Όλοι οι εχθροί μας λένε συνέχεια ψέματα για να μας χτυπήσουν. Μέχρι και ένταλμα σύλληψης του Σώρρα από το FBI είπαν ότι υπήρχε. Αφού υπάρχει γιατί δεν το βγάζουν; Γιατί δεν στέλνουν το FBI να με συλλάβει; Όλοι αυτοί γιατί δεν έχουν βγάλει ένα έγγραφο με σφραγίδα;

«ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ»
Πέρασε ένας σχεδόν χρόνος από τότε που ανακοινώσατε την ύπαρξη των 600 δις δολαρίων για την απόσβεση του ελληνικού χρέους. Τι πετύχατε σε αυτό το διάστημα;

Σώρρας: Πετύχαμε πολλά πράγματα. Ο πόλεμός μας δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχουμε κλείσει συμφωνία με άλλες δυο χώρες. Στην Ελλάδα, ο κόσμος πρέπει να ωριμάσει, μια και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν ώριμος. Μην ξεχνάτε ότι στον αγώνα μας υπάρχει και η Τράπεζα της Ανατολής για την οποία γίνεται δικαστήριο τον επόμενο Σεπτέμβριο. Δικαστήριο, που δεν αφορά τα 670 δις της Τράπεζας τα οποία είναι πιστοποιημένα αλλά για τα υπόλοιπα. Τα 670 δις είναι από τα 85 εκατομμύρια χρυσά, κατατεθειμένα σε λογαριασμό πριν ξεκινήσει η εκκαθάριση της Τράπεζας. Πρέπει να σας πω ότι σε αυτό δικαστήριο, έχω δικαίωμα να ορίσω εγώ εκκαθαριστές. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό!
Επίσης, από το 2004 υπάρχει νόμος που λέει ότι όποιος έχει χρέος πιστοποιημένο, μπορεί να το ομολογοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ομολογοποιήσω το ποσό της Τράπεζας της Ανατολής. Άλλωστε και τα δάνειά της η Ελλάδα τα έκανε ομόλογα και τα πούλησε στο εξωτερικό. Αφού λοιπόν η εφορία και το Υπουργείο Οικονομικών έχει πιστοποιήσει την αξία και μου έχει βγάλει και το φόρο και αφού η Βουλή διά του κ. Σαχινίδη απάντησε ότι «η μετοχή του Σώρρα κάνει 670 δις», μπορώ να ομολογοποιήσω το ποσό των 670 δις. Το ομόλογο αυτό μπορεί να ασφαλιστεί στο εξωτερικό και ν’ αρχίσω να δίνω στον κάθε Έλληνα που χρωστάει…

Μπορείτε δηλαδή να αγοράσετε το χρέος του κάθε Έλληνα;

Σώρρας: Βεβαίως. Θα του πω: πόσα χρωστάς συνέλληνα; 200.000 ευρώ; φέρε μου τη σύμβασή σου και κάνουμε συμβόλαιο μαζί σου.

Μα, αυτό δεν έκανε η κυβέρνηση με τα head funds;

Σώρρας: Έκανε όλα τα χρέη των πολιτών ομόλογα και τα πούλησε με 5 και 7%! Με τα ξένα funds το κάνουν, δεν το κάνουν όμως με μας γιατί θέλουν την Ελλάδα σκλαβωμένη. Το χρέος είναι λογιστικό. Εκχωρείς το φόρο στο Δημόσιο. Το Δημόσιο μόλις πάρει το χρέος το «καρφώνει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι έχει δικαίωμα να πάρει επί τόπου τα χρήματα. Εάν γίνει όμως μια τέτοια κίνηση, ενεργοποιείται το κεφάλαιο 2 τρις 775 δις και αύριο το πρωί θα πρέπει να είναι απαιτητό.
Από πού θα γίνει απαιτητό;

Σώρρας: Εδώ είναι η μεγάλη… τρύπα που έχει παγώσει όλη την Ευρώπη, τρία χρόνια τώρα. Η μετοχή είναι της Εθνικής Τράπεζας, που πήρε την Τράπεζα της Ανατολής. Όμως, την μετοχή την εγγυάται η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας και αυτό γιατί η μισή μετοχή είναι της Ελλάδος και η άλλη μισή της Γαλλίας. Η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας όμως, σήμερα δεν υπάρχει γιατί έχει μετονομαστεί σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σημειώνω ότι η Ευρώπη δεν έφτιαξε Τράπεζα αλλά άλλαξε όνομα σε ΕΚΤ την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας. Άρα, δεν ενδιαφέρει εάν θα πληρώσει η Εθνική Τράπεζα, μια και… πληρώνει η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας ως εγγυητής, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ιδιοκτησίας του Ρότσαϊλντ! Μα, αφού η ΕΚΤ μας δανείζει λεφτά! Άρα ποιος μας χρωστάει; Προσέξτε: και η Εθνική Τράπεζα είναι ιδιοκτησία τους Ρότσαϊλντ. Καταλαβαίνετε για πιο δόλιο σύστημα μιλάμε;

Τα έχετε βάλει δηλαδή με τον Ρόστάϊλντ;

Σώρρας: Αφού αυτός με έχει κλέψει… Και στην Αμερική ακόμα, μου χρωστάει η Federal Reserve, που είναι πάλι του Ρότσαϊλντ!

Στείλτε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό που βλέπει ότι χάνει το σπίτι του κι εσείς προσπαθείτε να τον πείσετε για τα 600 δις!

Σώρρας: Παίζουμε ένα σκάκι. Έχω κάνει τις κινήσεις μου και αυτή τη στιγμή περιμένω τον αντίπαλο να κάνει την δική του. Εάν δεν κάνει κίνηση δεν μου δίνει το δικαίωμα να κάνω τη δική μου.

Άρα, το σύστημα σας έχει μπλοκαρισμένο. Δεν κάνει καμία κίνηση, σας έχει εκεί να περιμένετε άσκοπα την ώρα που το σύστημα δουλεύει σε άλλα μέτωπα.

Σώρρας: Μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα. Βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο τη Τράπεζας της Ανατολής την οποία πρέπει να ομολογοποιήσω. Δυστυχώς δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει την Τράπεζα να πάρει το καινούργιο ομόλογο που θα βγάλω. Ο νόμος δηλαδή αφήνει στην ευχέρεια των Τραπεζών εάν θα πάρουν ή όχι ένα bank instrument.

Οπότε ποια λύση βλέπετε να έχετε κύριε Σώρρα;

Σώρρας: Ζήτησα από τον λαό να μαζέψει υπογραφές αποδοχής των 600 δις, που θα πιέσουν την κυβέρνηση. Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο και θα διατεθεί προσπέκτους σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα, το οποίο θα είναι ένα τεράστιο δημοψήφισμα για τον λαό. «Αγαπάμε την Ελλάδα, την θέλουμε να απεμπλακεί από το δημόσιο χρέος, ζητάμε τα 600 δις δολάρια». Ο Έλληνας θα κληθεί με αυτό το ανοιχτό δημοψήφισμα να δείξει ότι αγαπά την Πατρίδα του. Να υπογράψει ότι αποδέχεται τα 600 δις δολάρια και όσα είναι να πάρουμε από την Τράπεζα της Ανατολής. Ξέρουμε όλοι καλά ότι αν μαζευτούν 3-4 εκατομμύρια υπογραφές, το πολιτικό σύστημα δεν θα υπάρχει!


ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ»
Ο επιχειρηματίας-οικονομικός αναλυτής Γ. Γιαλτουρίδης που βρίσκεται σε κόντρα με τον Σώρρα περνώντας στην αντεπίθεση, απαντά σε όσα του καταμαρτυρεί ο επενδυτής.

Για το αν ο Σώρρας του έχει κάνει αγωγή και του ζητά 10 εκατομμύρια δολάρια:

Αγωγή δεν μου έχει κάνει κανένας. Ένας δικηγόρος από την Αστόρια μου έστειλε ένα είδος εξώδικου όπως έστειλε και σε 5-6 άλλους (Cease & Desist Notice). Δηλαδή, να μην "δυσφημίζουμε" τους πελάτες του, Λαμπράκη και Σώρρα. Τρίχες κατσαρές.

Για το ότι δεν είναι οικονομολόγος και ότι είναι μασόνος (κατ' ομολογία του), ότι είναι βαλτός από το εβραιοσιωνιστικό λόμπυ:

Δεν έχω καμιά σχέση με μασονία, σιωνιστές, ιλουμινάτι ή οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό που λατρεύω: Τον Ελληνισμό. Δεν είμαι οικονομολόγος. Είμαι επιχειρηματίας. Απλώς σπούδασα οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Λόγω των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, έχω κάποιες προσβάσεις σε διάφορα αρχεία και database. Και πάλι, λόγω των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, ξέρω πού και πως να ψάχνω και να βρίσκω αυτό που θέλω να βρω. Τόσο απλά. Τα έγγραφα που ξεβρακώνουν τον Σώρρα, για μένα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να εντοπίσω. Ούτε FBI, ούτε CIA, ούτε Snowden χρειάζεται να είσαι για να βρεις αυτά που βρήκα. Πρέπει απλώς να ξέρεις που να τα ψάξεις.

Για το αν έχει συμμετάσχει σε μια μεγάλη ομάδα που ονόμαζε την καταληφθείσα Κύπρο ως "Βόρειο Κύπρο".

Ανήκω σε μια ομάδα ομογενών που ήρθαμε κόντρα σε έναν Ελληνοαμερικανό δικηγόρο που άσκησε αγωγή εδώ στην Αμερική, εναντίον του ψευδοκράτους αποκαλώντας το ψευδοκράτος στην αγωγή ως "Turkish Republic of Northern Cyprus." Διαφωνούμε κάθετα με μια τέτοια αγωγή διότι τυχόν αποδοχή της αγωγής από το ομοσπονδιακό δικαστήριο θα αποτελέσει de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εμείς πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αγωγή σχετικά με τις Ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα πρέπει να γίνει εναντίον της Τουρκίας και όχι του ψευδοκράτους. Το ψευδοκράτος για εμάς ούτε υπάρχει, ούτε έχει όνομα. Είναι κατεχόμενα εδάφη. Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την εισβολή και κατοχή.

Ο ίδιος Ελληνοαμερικανός δικηγόρος άσκησε και άλλη αγωγή εναντίον του ψευδοκράτους, αποκαλώντας το πάλι στην αγωγή ως "Turkish Republic of Northern Cyprus," για λογαριασμό των εγγλέζων σφετεριστών που αγόρασαν τις κλεμμένες περιουσίες στα κατεχόμενα και ένωσε τις δυο αγωγές (related cases). Δηλαδή, ο δικηγόρος αυτός έβαλε στο ίδιο καλάθι τους Ελληνοκύπριους που διώχτηκαν από τα σπίτια τους, μαζί με τους εγγλέζους που εν γνώσει αγόρασαν τα ίδια κλεμμένα σπίτια από τους εισβολείς.

Από τις δυο ομάδες, την μια απέναντι στον Σώρρα και την άλλη απέναντι στον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο, εγώ είμαι ο κοινός παρονομαστής. Ανήκω και στις δυο. Και για αυτό το λόγο είχαν έλθει σε επαφή ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος με τον Λαμπράκη και έγινε αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας. Εγώ είμαι το αγκάθι. Από αυτά και μόνο καταλαβαίνετε πόσο ψεύτες και επικίνδυνοι είναι οι Σώρρας και Λαμπράκης. Θυμάσαι τη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012; Τι είπε ο Λαμπράκης με τον Σώρρα δίπλα του; «... να επανακτήσουν την γη των προγόνων τους. Μόλις λοιπόν ο κ. Σώρρας και εμείς ακούσαμε αυτή τη φωνή, με εντολή του κ. Σώρρα δημιουργήθηκε ήδη μία καινούργια τράπεζα που ονομάζεται Τράπεζα Γής της Κύπρου. Cyprus Motherland Land Bank. Σε αυτή την τράπεζα κατατίθενται 20 δις δολάρια και όποιος Ελληνοκύπριος επιθυμεί να πουλήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα θα πηγαίνει στην τράπεζα θα καταθέτει τους τίτλους ιδιοκτησίας και εάν εις το μέλλον επιθυμεί να επανακτήσει την γη του θα αποπληρώνει το αυτό τίμημα ...Ένας λοιπόν πολύ σημαντικός άνθρωπος ο οποίος μας είπε, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, εάν γινόταν αυτή η κίνηση, θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον το 70% των γαιών της Κύπρου. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα, 4 η ώρα, 600 δις για την Ελλάδα 50 δις για την Κύπρο. Επιπλέον 20 δις θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον κ. Σώρρα εφόσον έχει την ώρα να μεταβεί στο Τορόντο για την χρηματοδότηση της Τράπεζας Γής...».

Αναφορικά με την τράπεζα για την αγορά εκτάσεων στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο, ο προβληματισμός είναι εμφανής. Οι Κύπριοι αδερφοί μας, που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, μπορούν να δικαιωθούν στα διεθνή δικαστήρια αφού υπάρχει νόμιμη διαδικασία να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους. Γιατί κάποιος να προσπαθήσει να αγοράσει από τους Τούρκους σφετεριστές ελληνικές περιουσίες και να τους αποδώσει χρήματα; Και αν αυτά τα ακίνητα πουληθούν σε τρίτο, μήπως ουσιαστικά δυσκολεύουν οι δικαστικές κινήσεις των θιγομένων;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι καθαρά θέμα αναγνώρισης των τουρκικών εγκλημάτων. Ο κ. Σώρρας και ο κ. Λαμπράκης, έχουν αποδεχθεί μια ιδέα νομιμοποίησης των κτηνωδιών των Τούρκων και μετατροπής του προβλήματος σε κτηματομεσιτικό. Ποιούς συμφέρει μια τέτοια κίνηση; Φυσικά όχι τους Κύπριους. Φυσικά όχι το Έθνος.

Για το αν έχει βαλθεί να βάλει την Ελλάδα στο δολάριο:

Πράγματι, είχα κάνει στην Federal Reserve τον Νοέμβριο του 2011 και μιλούσα να «κλειδωθεί» η δραχμή στο δολάριο με συνέπεια το χρέος σε ευρώ να εξαϋλωθεί.


"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Πηγή 


Διαβάστε περισσότερα...

Ρήγας Φεραίος-ΑΕΚ 1-3

 Με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Μπρέσεβιτς, o οποίος σκόραρε δις, η -βελτιωμένη στο β' μέρος- ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Ρήγα Φεραίου σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα χρονιά.


Ρήγας Φεραίος - ΑΕΚ 1-3 Τα Καλύτερα από greekgoalsellas
Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία ΤΕΛΟΣ- Η αριστερά ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΕ τη Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα δεν μιλάμε πλέον για ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ μιλάμε για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του πληθυσμού
Η Ευρώπη εξισλαμίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούςΠηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστάς; Θα σου κατασχέσουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, εσύ, η οικογένεια σου, οι συγγενείς κι οι φίλοι σου .

-Χρωστάς; Θα σου κατασχέσουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, εσύ, η οικογένεια σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου. Είσαι απατεώνας, μπατακτσής, κακοπληρωτής, αφερέγγυος και φτάσαμε εδώ επειδή εσύ χρωστάς. Έκλεψες, μας κορόιδεψες, τα κρύβεις στο “μπαούλο” και το “στρώμα”, μας λες ψέματα πως δεν έχεις και μας χρωστάς. Μας χρωστάς το σπίτι σου, μας χρωστάς το σπίτι των γονιών σου, μας χρωστάς το χωράφι της γιαγιάς σου, μας χρωστάς το περιβολάκι του παππού σου. Μας χρωστάς και θα σ’ τα πάρουμε.
-Ποιος ρε παιδιά χρωστάει; Εγώ δεν σας πλήρωνα τόσα χρόνια φόρους, άμεσους και έμμεσους; Εγώ κάθε χρόνο δεν σας πλήρωνα φόρο εισοδήματος, διόδια, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, Φ.Π.Α σε ό,τι αγόραζα και σε ό,τι πουλούσα, ασφαλιστικές εισφορές κι ό,τι σας έκοβε η γκλάβα κάθε φορά; Εγώ δεν κάπνιζα αρειμανίως, φουγάρο είχα γίνει και σας πλήρωνα το 80% της αξίας κάθε πακέτου; Πόσα 80% έχετε πάρει;


-Δεν ακούμε τίποτα, χρωστάς και θα σε ξεβρακώσουμε. Εμείς δανειστήκαμε για να σε σώσουμε από την καταστροφή, σε σώσαμε και τώρα μας χρωστάς. Ναι, μας χρωστάς και χάρη που σε σώσαμε. Άρα, χρωστάς διπλά και θα σ’ τα πάρουμε διπλά και τρίδιπλα.
-Είμαι σωσμένος δηλαδή τώρα η ζωσμένος; Ζωσμένος από φίδια κι από βδέλλες που μου ρουφάνε το αίμα…
-Μιλάς πολύ, κι όποιος χρωστάει δεν μιλάει. Βάζει την ουρά στα σκέλια και το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αλλά για να δεις πως δεν είμαστε ανάλγητοι, αδίστακτοι και κακοί, μπορείς ν’ ανοίξεις την τσέπη σου και να τα πάρουμε μόνοι μας. Εκτός αν…
-Εκτός αν τι, ρε παιδιά;
-Εκτός αν θες να σε τινάξουμε ανάποδα σαν φρεσκοπλυμμένο σώβρακο και πέσουν βροχή τα φράγκα που μας χρωστάς.
-Χα χα χα, τινάχτε με ρε παιδιά κι ό,τι πάρετε από το τρύπιο σώβρακο σε καλή μεριά! Α, κι άμα πέσει κάνα ψιλό, θυμηθείτε εκείνο το παλιό γνωμικό που έλεγε: “Τα σάβανα δεν έχουνε τσέπες”!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Πλοία και αεροπλάνα σε πραγματικό χρόνο! (Εξαιρετικές εφαρμογές)

 Περνάει ένα αεροπλάνο πάνω απ’ το κεφάλι σας και θέλετε να βρείτε από που έρχεται, που πηγαίνει, σε τι ύψος πετάει, την εθνικότητά του και άλλες πληροφορίες ??Ανοίξτε εδώ, το Radar, βρείτε στον χάρτη τη θέση σας και δείτε ποιά αεροπλάνα πετάνε αυτή τη στιγμή, στη περιοχή σας:
 
 
 
Ταξιδεύει κάποιος γνωστός σας πχ για Κρήτη και θέλετε να δείτε πού βρίσκεται ακριβώς αυτή τη στιγμή, την ταχύτητα πλεύσης του, την εκτιμώμενη ώρα άφιξης και άλλες πολλές πληροφορίες, . . . ψάξτε για το πλοίο του εδώ:
 
 
(Οι τουριστικοί Πράκτορες μπορούν να βρούν πόσα και ποιά πλοία φτάνουν αυτή την ώρα στο νησί τους, κλπ, κλπ . . )
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Το μυρμήγκι (Ένα παραμύθι... ή όχι...)
  ΠηγήΔιαβάστε περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η φυλή των "Γκρίζων", απαιτεί πλήρη αποκάλυψη για την εξωγήινη ζωή, το 2015

Ο Dr.James Preston, πρώην υπάλληλος του State Department των ΗΠΑ, αναφέρεται σε αυτό το θέμα και στην μυστική SSG (Secret Shadow Government), στο άρθρο του "Ο Μυστικός 8ος Διαστημικός Παγκόσμιος Πόλεμος" στο περιοδικό "Veterans Today". Το περιοδικό "Veterans Today" εκδίδεται από πρώην εργαζομένους του State Department στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Dr.James λέει ότι: 
"Η πλήρης αποκάλυψη το 2015 κατ'ισχυρισμόν εμπλέκει επίσημη συμφωνία με τους μεγάλους γκρι εξωγήινους.

Η Secret Shadow Government (SSG) υποτίθεται ότι θα έδινε στη δημοσιότητα την πλήρη αποκάλυψη νωρίτερα, αλλιώς οι μεγάλοι "Γκρίζοι", προφανώς, θα αποκάλυπταν τον εαυτό τους και των αντιβαρυτικών πτητικών τους μηχανών (AGC) στα πλήθη, και θα μιλούσαν απευθείας στον Αμερικανικό λαό μέσω των ΜΜΕ

Προφανώς, οι τύποι στην κορυφή της πυραμίδας της μυστικής Shadow Government, "Εωσφορικοί", φοβούνται ότι αν αποκαλύψουν την αλήθεια, οι Αμερικανοί θα τους εκθρονίσουν και θα τους απομακρύνουν, τα κόλπα τους δεν θα πιάνουν πια, και θα χάσουν όλη τη δύναμη τους, τα προνόμια και το κύρος τους.

Δήλωσαν ότι, με βάση σχετικό συμβόλαιο, οι μεγάλοι Γκρίζοι απαιτούν την πλήρη αποκάλυψη της εξωγήινης παρουσίας και τεχνολογίας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλιώς θα επιχειρήσουν μαζική δημόσια προσγείωση σε κάθε μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο διασφαλίζοντας με συστηματικό και άμεσο τρόπο, το τέλος της απόκρυψης της αλήθειας, με κύριο μέλημα τους τον αφανισμό των "μαύρων προγραμμάτων" που σκότωναν όποιον έκανε κάποια αποκάλυψη γι αυτούς, και προστάτευαν το ψέμα και την συγκάλυψη.

Υπήρξε ένας προφανές και επιβεβαιωμένος διαχωρισμός μέσα στη μυστική Shadow Government, ανάμεσα σε "παλαιούς" και "νέους" που θέλουν την πλήρη αποκάλυψη, η οποία θα προέλθει από μικρά και λογικά βήματα, που περιλαμβάνουν την αποτροπή πανικού στον πληθυσμό, αλλιώς θα υπάρξει πλήρης κοινωνική έκρηξη.

Η επιθυμία της μυστικής Shadow Government στις ΗΠΑ και η γνωστοποίηση σε όλο τον κόσμο της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, απέτυχε, και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία" ..  Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει εσωτερικό... GPS

Ένα είδος εξειδικευμένων εγκεφαλικών κυττάρων, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν τα ζώα να βρίσκουν τον δρόμο τους, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους.
Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν τα κύτταρα αυτά, που λέγονται κύτταρα πλέγματος (gridcells), επειδή ενεργοποιούνταν στους εγκεφάλους ομάδας εθελοντών οι οποίοι διερευνούσαν ένα εικονικό περιβάλλον.
Τα κύτταρα πλέγματος λειτουργούν ως ένα εσωτερικό σύστημα GPS και μπορεί να παίζουν ρόλο στη μνήμη, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Nature Neuroscience».


«Τα κύτταρα πλέγματος “λένε” σε έναν άνθρωπο που ακριβώς βρίσκεται», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζόσουα Τζέικομπς, επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Βιοϊατρικής Μηχανικής, Επιστήμης & Συστημάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Drexel, στην Φιλαδέλφεια.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ότι νευρικά κύτταρα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου (είναι το κέντρο της μνήμης) ενεργοποιούνταν σε αρουραίους, όταν τα ζώα βρίσκονταν σε έναν συγκεκριμένο χώρο.
Οι νευρώνες αυτοί ονομάστηκαν κύτταρα τοποθεσίας και αργότερα εντοπίστηκαν και σε ανθρώπους.
Αργότερα, ανακάλυψαν πως τα ζώα διέθεταν και κύτταρα κατεύθυνσης, τα οποία ενεργοποιούνταν όταν κοίταζαν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση - και τα ίδια κύτταρα εντοπίστηκαν στη συνέχεια σε ανθρώπους.
Το 2005, εξάλλου, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα κύτταρα πλέγματος σε αρουραίους και αργότερα σε νυχτερίδες και πιθήκους. Μαγνητικές τομογραφίες ανθρώπων παρείχαν ενδείξεις πως και οι άνθρωποι πρέπει να τα διαθέτουν, αλλά έως την δημοσίευση της παρούσας μελέτης αυτό παρέμενε αβέβαιο.

Η μελέτη
Ο δρ Τζέικομπς και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) και το Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον, κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους επειδή είχαν την σπάνια ευκαιρία να αναλύσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα 14 πασχόντων από επιληψία, οι οποίοι είχαν ηλεκτρόδια εμφυτευμένα βαθιά στον εγκέφαλό τους.
Οι ασθενείς αυτοί πάσχουν από ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία και τα ηλεκτρόδια τοποθετήθηκαν για να μπορέσουν οι γιατροί να εντοπίσουν την πηγή των επιληπτικών κρίσεών τους.
Οι 14 ασθενείς κλήθηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, σε έναν εικονικό ανοιχτό χώρο. Οι ερευνητές τους ζητούσαν να βρουν την θέση διαφόρων αντικειμένων (όπως ένα μπουκάλι νερό και ένα ποδήλατο), τα οποία στη συνέχεια εξαφανίζονταν και οι εθελοντές έπρεπε να θυμηθούν που βρίσκονταν, πηγαίνοντας τον κέρσορα στην θέση όπου ήταν χρησιμοποιώντας ένα joystick.
Ωστόσο, ο εικονικός ανοιχτός χώρος δεν διέθετε σημεία αναφοράς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να προσανατολιστούν. Και αυτό, διότι οι ερευνητές ήθελαν να τους αναγκάσουν να δραστηριοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τον εγκέφαλό τους για να δημιουργήσουν «νοητικούς» χάρτες.
Έτσι ανακάλυψαν ότι για να προσανατολιστούν δραστηριοποιούνταν κύτταρα σε μία περιοχή του εγκεφάλου που αποκαλείται ενδορρινικός φλοιός και βρίσκεται στην ρινική αύλακα του εγκεφάλου.
Ο ενδορρινικός φλοιός παίζει ρόλο στη μνήμη και επηρεάζεται από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Στη μελέτη, τα κύτταρά του ενεργοποιούνταν με τρόπο που δημιουργούσε ένα τριγωνικό πλέγμα, σχηματίζοντας ένα σύστημα συντονισμού των κινήσεων που έκαναν οι εθελοντές με τα joystick.
Το εύρημα αυτό λύνει το μυστήριο της πλοήγησης των ανθρώπων, αποδεικνύοντας ότι βρίσκουμε τον δρόμο χρησιμοποιώντας μηχανισμούς προσανατολισμού παρόμοιους με αυτούς των αρουραίων και άλλων ζώων.
«Το εύρημά μας μπορεί να εξηγήσει πολλών ασθένειες που επηρεάζουν τον προσανατολισμό στον χώρο», δήλωσε ο δρ Τζέικομπς. «Στη νόσο Αλτσχάιμερ, λ.χ., είναι σύνηθες φαινόμενο να χάνονται οι ασθενείς, επειδή χάνουν την αίσθηση του προσανατολισμού. Ίσως λοιπόν η επινόηση θεραπειών που θα στοχεύουν τα κύτταρα πλέγματος, να μπορούν να τους βοηθήσουν».Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Επαναστατική τεχνολογία δίνει άλλη έννοια στον όρο replay

Δείτε βίντεο -Παράγει τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές σκηνές 

Η τεχνολογία «freeD» δημιουργήθηκε από την Replay Technologies και αναμένεται να αποτελέσει την επανάσταση που όλοι περιμέναμε στην τηλεοπτική κάλυψη αθλητικών γεγονότων.

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί κορυφαίες κάμερες και πολύπλοκους αλγόριθμους προκειμένου να παράγει τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές σκηνές σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον θεατή.Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι προσλάμβανε τα παιδιά υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων ώστε να εξασφαλίζει κερδοφόρα συμβόλαια στην Κίνα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.
Επικαλούμενη ένα εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης η εφημερίδα γράφει ότι η μονάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) άρχισε έρευνα με βάση αυτές τις καταγγελίες.Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η πρόσληψη από την τράπεζα του γιου του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του προέδρου του κρατικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών China Everbright Group. Αφότου ο Τανγκ Σιαονίνγκ ξεκίνησε να εργάζεται για την JP Morgan, η τράπεζα εξασφάλισε μια σειρά συμβάσεων με τον όμιλο όπου προεδρεύει ο πατέρας του.
Η εφημερίδα εξηγεί επίσης ότι το παράρτημα της JP Morgan στο Χονγκ Κονγκ προσέλαβε την Ζανγκ Σισί, την κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των κινεζικών σιδηροδρόμων China Railway ο οποίος κατόπιν συνελήφθη ως ενεχόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς. Η πρόσληψη της κόρης έγινε ενώ οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι είχαν απευθυνθεί στην JP Morgan ζητώντας της να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο εν όψει της εισόδου τους στο Χρηματιστήριο.
Πάντως στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το έγγραφο της κυβέρνησης δεν αποκαλύπτει κάποια άμεση σχέση της πολιτικής προσλήψεων της τράπεζας με τα συμβόλαια που εξασφάλισε. Επίσης, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι που προσελήφθησαν δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα. Ο Τανγκ και η Ζανγκ δεν εργάζονται πλέον για την τράπεζα.

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

"Οι θρησκευόμενοι θα είναι μειοψηφία ως το 2041"

 Ερχεται το τελος των θρησκειων;

Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες, θα είναι η μειοψηφία, μέχρι το 2041, σύμφωνα με Ιρλανδό βιοψυχολόγο. Μελέτη του, σχετικά με τις πεποιθήσεις ανθρώπων από 137 χώρες, έδειξε ότι ο αθεϊσμός γίνεται η επικρατούσα τάση, καθώς αυξάνεται το επίπεδο ζωής των ανθρώπων.Ο Ιρλανδός βιοψυχολόγος Δρ Nigel Barber έχει βασίσει το πρόσφατο βιβλίο του, “Γιατί ο αθεϊσμός θα αντικαταστήσει τη θρησκεία”, στα ευρήματα μελέτης πάνω στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ανθρώπων από όλο τον κόσμο, καταλήγοντας σε μερικά αμφιλεγόμενα συμπεράσματα.

Με άρθρο του στο Psychology Today, ο Δρ Barber υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με έρευνες, οι θρήσκοι μειώνονται, όσο αυξάνεται ο εθνικός πλούτος, αλλά και όσο βελτιώνονται οι δείκτες της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Δηλαδή, όσο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, μειώνονται οι μολυσματικές ασθένειες, βελτιώνεται η εκπαίδευση, ενισχύεται το κράτος πρόνοιας και γίνεται πιο δίκαιη κατανομή του εισοδήματος. 

Παλαιότερα είχε γράψει ότι οι άθεοι, σύμφωνα με μελέτη του 2007, φτάνουν το 64% του πληθυσμού στη Σουηδία, το 48% στη Δανία, το 44% στη Γαλλία και το 42% στη Γερμανία, ενώ στις περισσότερες υποσαχάριες χώρες - που δεν είναι ανεπτυγμένες - το αντίστοιχο ποσοστό είναι κάτω από 1%.

Στο βιβλίο του, ο Δρ Barber εξετάζει πόσο καιρό θα πάρει, με βάση τα παραπάνω, σε μία μέση χώρα να φτάσει παρόμοια επίπεδα πλούτου και ανάπτυξης με τις χώρες - όπως τις προαναφερθείσες - όπου όσοι πιστεύουν σε ένα θεό ή θεωρούν ότι ένας θεός είναι σημαντικός για τη ζωή τους είναι η μειοψηφία. 

Για το σκοπό αυτό, υπολόγισε το ρυθμό ανάπτυξης της μέσης χώρας, σε σχέση τόσο με το ΑΕΠ όσο και με τον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (ΔΑΑ), στον οποίο λαμβάνονται συνδυαστικά υπόψη η υγεία, η παιδεία και το ΑΕΠ. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέση χώρα θα μετατραπεί σε μία κοινωνία με κοσμική πλειοψηφία και μειοψηφία θρησκευομένων το 2041.


Σύμφωνα με τον Δρ Barber, οι άνθρωποι στρέφονται στις θρησκείες για να αντιμετωπίσουν το άγχος και την ανασφάλεια (φωτο: iwallscreen.com)

Ο Δρ Barber χρησιμοποιεί εξελικτικούς όρους, για να υποστηρίξει ότι η επικράτηση των θρησκειών οφειλόταν στο γεγονός ότι βοηθούσε τους προγόνους μας να αντιμετωπίσουν πράγματα όπως το άγχος και την ανασφάλεια. Επομένως, κατά τον Barber, η θρησκεία θα υποχωρεί όσο οι άνθρωποι νοιώθουν πιο ασφαλείς - οικονομικά και από άποψη υγείας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε περιγραφή του βιβλίου του σε δημοφιλή διαδικτυακή σελίδα, η θρησκεία παρομοιάζεται με το ντόντο – ένα πουλί που εξαφανίστηκε από προσώπου γης, επειδή δεν αναπτύχθηκε ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες ενός νέου κόσμου, διαφορετικού από αυτόν που είχε συνηθίσει.

Πάντως, ο Δρ Barber ξεκαθαρίζει ότι δεν υποστηρίζει ότι οι θρησκείες, μέχρι το 2041, θα εξαφανιστούν εντελώς, παρά μόνο ότι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι θα αποτελούν ποσοστό λιγότερο του 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Λέει ότι, αυτή τη στιγμή, τα τρία τέταρτα του πλανήτη πιστεύουν σε κάποιο θεό, άρα χρειάζεται τριπλάσιος χρόνος για να πέσει αυτό το ποσοστό κάτω από το 1%. "Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι θρησκείες μπορούν να υποχωρήσουν τόσο πολύ. Από την άλλη, μπορώ να προβλέψω με μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι η πλειοψηφία θα στραφεί στην εκκοσμίκευση", καταλήγει στο άρθρο του.

Το βιβλίο αμφισβητεί, επίσης, τη δημοφιλή θεωρία ότι οι θρησκευτικές ομάδες θα κυριαρχήσουν, τελικά, στον πλανήτη, επειδή οι ακόλουθοι των διάφορων θρησκευμάτων κάνουν, κατά κανόνα και εξαιτίας των πιστεύω τους, περισσότερα παιδιά από τους άθεους.

Η βιοψυχολογία εξετάζει την εφαρμογή των αρχών της βιολογίας στη μελέτη ψυχολογικών, γενετικών και αναπτυξιακών μηχανισμών της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Οι βιοψυχολόγοι είναι νευροεπιστήμονες που συνεισφέρουν στην επιστημονική έρευνα, με τις γνώσεις που έχουν στο επίπεδο της συμπεριφοράς. 

Συντάκτης: Θεόδουλος Γεωργιάδης


Πηγή Διαβάστε περισσότερα...