Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κατάσταση συναγερμού είχαν θέσει οι Ρώσοι τα πυρηνικά τους στις 2 Σεπτεμβρίου!

Ένα βήμα πριν από μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Α. Μεσογείου η οποία μπορεί να οδηγούσε μέχρι και σε ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, βρέθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ  από αποκαλύπτουν  δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. 
Πρόκειται για το συμβάν της 2ας Σεπτεμβρίου όταν ΗΠΑ και Ισραήλ είχαν την φαεινή ιδέα –και εν μέσω της κρίσης στη Συρία- να πραγματοποιήσουν δοκιμή του ισραηλινού αντι-βαλλιστικού συστήματος Arrow στην »καρδιά» της Μεσογείου.
Ο λόγος;
Κανείς είτε στην αμερικανική διοίκηση είτε στην ισραηλινή κυβέρνηση δεν σκέφτηκε μήπως θα έπρεπε να ειδοποιήσουν πριν τη Μόσχα ότι επίκειται δοκιμή του αντι-βαλλιστικού συστήματος και ότι οι πύραυλοι που εντόπισαν τα ρωσικά ραντάρ ήταν μέρος της δοκιμής αυτής και όχι επίθεση κατά της Συρίας ή κάπου αλλού.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ρώσος πρόεδρος να θέσει τις πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας σε συναγερμό.


Η ανευθυνότητα αυτή όμως που επέδειξαν Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ –πρωτοφανής για το επίπεδο και των δύο κρατών- παραλίγο να οδηγήσει τον πλανήτη στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο όπως εκτίμησαν αργότερα Ρώσοι αξιωματούχοι.
Η δοκλιμή ως γνωστόν αφορούσε την εκτόξευση δύο βλημάτων στόχων Ankor από την κεντρική Μεσόγειο προς την ΑΑ. Μεσόγειο προκειμένου αυτοί να αναγνωριστούν και να καταρριφθούν από το σύστημα Arrow-3.
Με τον εντοπισμό των δύο πυραυλικών ιχνών στα ρωσικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση: Το ρωσικό γενικό επιτελείο και νομίζοντας ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει την πραγματοποίηση προληπτικού κτυπήματος εναντίον της Συρίας
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία το ρωσικό ραντάρ εντοπισμού βαλλιστικών απειλών στο Armavir στην Μαύρη Θάλασσα – το οποίο παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για βαλλιστικές απειλές από την Ευρώπη ή την Μέση Ανατολή εντόπισε την εκτόξευση των δύο Ankor δίνοντας ως κατεύθυνση τη Συρία;
Το ρωσικό γενικό επιτελείο με την ανίχνευση της εκτόξευσης ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο της χώρας Vladimir Putin ο οποίος έδωσε εντολή να τεθούν σε κατάσταση  συναγερμού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και όλες οι στρατηγικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών πυραύλων.
Μόνο όταν  έγινε γνωστό περί τίνος επρόκειτο ο συναγερμός ανεστάλη και οι Ρώσοι φανερά εκνευρισμένοι κατηγόρησαν το Ισραήλ πρακτικά για ανευθυνότητα.
Ο  Ρώσος υφυπουργός Αμύνης Anatoly Antonov προχώρησε αμέσως σε δριμεία κριτική του Ισραήλ για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας άσκησης εν μέσω της κρίσης στη Συρία και σε μια τόσο ευαίσθητη από κάθε άποψη περιοχή.
Ο Ρώσος υφυπουργός και αναφερόμενος στην περιοχή ως «πυριτιδαποθήκη» είχε προειδοποιήσει  ότι μια τέτοια κίνηση όπως μια άσκηση με βαλλιστικά βλήματα η οποία δεν είχε ανακοινωθεί από πριν θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις οδηγώντας σε πόλεμο.
«Ένα σπίρτο είναι ικανό να ανάψει τη φωτιά που πιθανός θα μπορούσε να μεταδοθεί όχι μόνο στα γειτονικά κράτη αλλά και σε άλλες περιοχές επίσης», είχε  πει προσθέτοντας ταυτόχρονα με νόημα: «Σας υπενθυμίζω πως η Μεσόγειος είναι κοντά στα σύνορα της ρωσικής  Ομοσπονδίας».
Οι Ρώσοι αργότερα περιέγραψαν το συγκεκριμένο περιστατικό με το σοβαρό συμβάν του 1995 όταν οι Νορβηγοί και χωρίς πρότερη προειδοποίηση είχαν εκτοξεύσει ένα μετεωρολογικό πύραυλο με τη Μόσχα να νομίζει ότι πρόκειται για πυραυλική επίθεση από τη Δύση.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο απάντησε απλά ότι η δοκιμή είχε προγραμματιστεί πριν από την συριακή κρίση!
Ακόμη και οι Ιρανοί οι οποίοι εντόπισαν και αυτοί την εκτόξευση νόμισαν αρχικά ότι πρόκειται για εκτόξευση βαλλιστικών βλημάτων από ισραηλινά υποβρύχια Dolphin κάτι που μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο. Οι Ιρανοί εκτιμούν ότι η μη προαναγγελία της άσκησης δεν ήταν τυχαία αντίθετα ήταν στο πλαίσιο εκτίμησης των ρωσικών δυνατοτήτων έγκαιρης προειδοποίησης.
Όπως σημειώνεται αν και ο ρωσικός Τύπος κάλυψε το γεγονός εκτενώς τα αμερικανικά μεγάλα ΜΜΕ δεν έδωσαν καμία σημασία στο συμβάν που σύμφωνα με τους Ρώσους θα μπορούσε να είχε προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.
Αυτό γιατί ακόμη και τώρα η προσοχή των αμερικανικών μεγάλων ΜΜΕ είναι στραμμένη στο Ισραήλ, στη Συρία το Ιράν και τη  Hezbollah αλλά δεν δίδεται καμία σημασία στον κίνδυνο ρωσικής αντίδρασης σε περίπτωση βομβαρδισμού της Συρίας. Απλά θεωρούν εκ προοιμίου όπως και ο γερουσιαστής John McCain  ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να αντιδράσει έτσι και αλλιώς.
Αυτό που πολλοί στις ΗΠΑ αγνοούν είναι πως η Ρωσία διατηρεί σήμερα στη Μεσόγειο τουλάχιστον 16 πολεμικά σκάφη σε σταθερή ανάπτυξη. Τα αμερικανικά μεγάλα ΜΜΕ αναφέρουν την ύπαρξη των 5 αμερικανικών σκαφών Arleigh Burke δεν αναφέρουν όμως τίποτα για το ρωσικό Στόλο!
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική

Οι αμερικανικές εκτιμήσεις για το ρωσικό δόγμα: “Happy trigger” στα πυρηνικά
«Η απόσταση που χωρίζει τις ναυτικές δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία δεν συνιστά καμία εγγύηση ότι μια επίθεση στη Συρία δεν θα εξελιχθεί σε ένα γενικότερο πόλεμο ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία», εκτιμά το κέντρο αμυντικών σπουδών Langley Intelligence Group Network, ή Lignet.
«Το δόγμα της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας έχει μια και μόνη λύση για την όποια τεχνολογική υπεροχή απολαμβάνουν οι ΗΠΑ στον στρατιωτικό τομέα: Κτυπάμε πρώτοι» αναφέρεται στην ίδια αναφορά του Lignet και συνεχίζετ: «Πράγματι το ρωσικό δόγμα της «από-κλιμάκωσης» μιλά για έγκαιρο τερματισμό  μιας περιφερειακής σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων έναντι του αντιπάλου –- συνήθως τις ΗΠΑ- πριν τα χρησιμοποιήσει ο τελευταίος. Πρόκειται για μια ρωσική έκδοση του δόγματος των ΗΠΑ «σοκ και δέος».
Μάλιστα το Lignet. Αναφέρει χαρακτηριστικά ως την υλοποίηση του συγκεκριμένου δόγματος το καταδρομικό Moskva το οποίο 16 βλήματα επιφανείας-επιφανείας N-12 το καθένα εκ των οποίων μεταφέρει κεφαλή των 350 kt.
«Το ρωσικό Ναυτικό οπλισμένο με πυρηνικά βλήματα είναι πολύ πιο ικανό από το αμερικανικό Ναυτικό το οποίο έχει εφησυχάσει ότι η υψηλή τεχνολογία είναι ικανή να το καταστήσει άτρωτο από απειλές» καταλήγει η αναφορά

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...