Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αντίκα για µια ζωή

Ηρθε η ώρα να αποσύρετε το αγαπηµένο αυτοκίνητο που κληρονοµήσατε από τον παππού σας, αλλά δεν σας πάει η καρδιά να το δώσετε για παλιοσίδερα. Το τετράτροχο κειµήλιό σας έχει δικαίωµα σε µια δεύτερη ζωή, αρκεί να το χαρακτηρίσετε ιστορικό.
Είναι όµως µόνο συναισθηµατικοί οι λόγοι που οδηγούν κάποιους να µετατρέψουν το σαραβαλάκι τους σε αντίκα ή και οικονοµικοί; Τα χαρακτηρισµένα κλασικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και αυτό έχει δώσει το ερέθισµα (πιθανόν λόγω οικονοµικής κρίσης αλλά και αύξησης των τελών κυκλοφορίας) σε πολλούς κατόχους παλαιών µοντέλων να τα βαφτίσουν κλασικά. Σύµφωνα µε την ΕΛΠΑ, τους τελευταίους µήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση ενδιαφέροντος από κατόχους παλαιών αυτοκινήτων που θέλουν να τα µετατρέψουν σε ιστορικά. Βασική προϋπόθεση είναι να περάσετε τις εξετάσεις της τεχνικής επιτροπής (της ΕΛΠΑ ή της ΦΙΛΠΑ), να αποκτήσετε τις αντίστοιχες πινακίδες και το µόνο που αποµένει είναι να συµµετάσχετε σε αγώνες και καλλιστεία αντίκας.



Πάντως, οι εξετάσεις δεν είναι και πολύ εύκολες και τα αυτοκίνητα περνάνε από εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που από τις εκατοντάδες αιτήσεις που δέχονται η ΕΛΠΑ και η ΦΙΛΠΑ λίγα αυτοκίνητα καταφέρνουν να πάρουν στο τέλος τις πολυπόθητες πινακίδες. Ποια αυτοκίνητα µπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικά;

Αυτά που είναι ηλικίας 30 ετών και άνω.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο τις πινακίδες της ΕΛΠΑ ή της ΦΙΛΠΑ;

Εφόσον το µοντέλο είναιάνω των 30 ετών, θα πρέπει να πληροί µια σειρά από προϋποθέσεις όπωςείναι η αυθεντικότητα και η κατάσταση του οχήµατος (να µην έχουν γίνει µετασκευές στο αµάξωµα του ή τροποποιήσεις που αλλοιώνουν την αρχική εικόνα του κατασκευαστή). Πού πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόµενοι;

Στην ΕΛΠΑ (ως µέλος της FIA) και τη ΦΙΛΠΑ (είναι η λέσχη φίλων του αυτοκινήτου που είναι νοµοθετικά κατοχυρωµένη και αποτελεί µέλος της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων - FIVA). Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επικοινωνείτε µε την ΕΛΠΑ στο τηλέφωνο 210-6068800 (Μεσογείων 395, Αγ. Παρασκευή) ή µε την ΦΙΛΠΑ στο 210-6534700 (Πίνδου 92, Παπάγου)

Ποιες είναι οι διαδικασίες για χαρακτηριστεί το αυτοκίνητο ιστορικό;

Το πρώτο είναι να πάρει το υποψήφιο αυτοκίνητο έγκριση από την ειδική επιτροπή τηςΕΛΠΑ. Εφόσον ο ιδιοκτήτης του πάρει το πράσινο φως από την ΕΛΠΑ, θα πρέπει να καταθέσει τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να τουδοθούν οι πινακίδες της ΕΛΠΑ. Ο ιδιοκτήτης του συµπληρώνει µια πληρέστατη φόρµα στην ΕΛΠΑ ενώ δίνει και κάποιες φωτογραφίες του µοντέλου. Αντίστοιχα, και στην ΦΙΛΠΑ περνάει από τεχνική επιτροπή και µόλις αποκτήστε την κάρτα τηςFIVA παίρνετε και τις πινακίδες.

Πού εδρεύουν οι τεχνικές επιτροπές;

Εκτός από την Αθήνακαι τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις µεγάλες πόλεις της χώρας όπου εκλεγµένα και εξουσιοδοτηµένα µέλη διεκπεραιώνουν τον τεχνικό έλεγχο. Ο κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα;
Ο κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, όµως το αυτοκίνητο θαπρέπει να συνεχίζει ναείναι ασφαλισµένο. Το κόστος των ασφαλίστρων είναι πιο προσιτό από τα αυτοκίνητα που έχουν κρατικέςπινακίδες επειδή αναγνωρίζεται το γεγονός ότι είναι αυτοκίνητα περιορισµένης κυκλοφορίας. Για παράδειγµα, στη ΦΙΛΠΑ τα µέλη τους έχουν δωρεάν ασφάλιση και το µόνο κόστοςείναι η ετήσια συνδροµή των 130 ευρώ.

Υπάρχουν περιορισµοί στην κυκλοφορία του ιστορικού αυτοκινήτου;

Ναι, η αντίκα σας µπορεί να κυκλοφορεί µόνο τις ηµέρες που διεξάγονται αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων ή κάποιες άλλες εκδηλώσεις σχετικά µε το κλασικό αυτοκίνητοκαι όταν πρόκειται να πάει το αυτοκίνητο για επισκευή ή σέρβις.

Υπάρχουν κυρώσεις στους κατόχους κλασικών αυτοκινήτων;
Ναι. Κυρίως όσοι παραβαίνουν τους περιορισµούς κυκλοφορίας. Σύµφωνα µε τον κ. Βερναρδάκη, πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ, µέχρι σήµερα δενέχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό από την Τροχαία. Οµως, σε περίπτωση που κάποιο µέλος της ΦΙΛΠΑ εντοπίσει ένα κλασικό αυτοκίνητο µε πινακίδες του συλλόγουνα κινείται αναίτια, τότεγίνεται σύσταση στον οδηγό και όσοι δεν συµµορφώνονται υπάρχει κίνδυνος να τους αφαιρεθούν οι πινακίδες.

Υπόκεινται σε έλεγχο ΚΤΕΟ ή εκποµπών ρύπων;

Τα πιστοποιηµένα κλασικά αυτοκίνητα επειδή είναι αναγνωρισµένα από το κράτος ωςοχήµατα περιορισµένης κυκλοφορίας δεν περνάνε από ΚΤΕΟ ή έλεγχο εκποµπώνρύπων. Επίσης, απαλλάσσονται από το καθεστώς του Τέλους Κύκλου Ζωής που προβλέπει την απόσυρσή τους στα κέντρα ανακύκλωσης.

















Πηγή
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=27&ct=17&artid=4628439
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακύκλωση Αγαθών

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr

http://www.kyada.gr/

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site http://www.xatzikiriakio.gr/


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1, Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886
ΦΑΞ:210 3314334
Mαγαζί μεταχειρισμένων: Φειδίου 14-16 106 78 Αθήνα
Tηλ/Fax: 210 3816886

Habitat for Humanity, Greater Athens , Stratigou Eindou 14, 185 36hfhgr@ath.forthnet.grPiraeus , Greece ,

Tel: +30 (210) 418-2251 , Email address:

Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών.

Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές.Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ.

Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά)

210 66 25 096
RETO, an organization of former drug addicts that do work therapy, and they pick up anything from your house, repair it and sell it, or just use the work to occupy people for rehabilitation purposes. They take anything, big or small, furniture, big electric devices, anything electronic, clothes, toys, etc. 210 66 25 096 .

«Πράσινος Γάτος»: ανακύκλωση προιόντων

Ο Πράσινος Γάτος δέχεται τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια.

Αντί να τα ανεβάσουμε στο πατάρι ή (πόσω μάλλον) να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να ανηφορίσουμε την οδό Ιπποκράτους και να αφήσουμε τη κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα έχει... ζυγίσει το νέο εμπόρευμα και θα μας έχει δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο.

Στον Πράσινο Γάτο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα αντικειμένων, από ρούχα (τα οποία, σημειώνουμε, πλένονται σε επαγγελματικά πλυντήρια με έξοδα της ιδιοκτήτριας και σιδερώνονται από την ίδια!), μέχρι CD, DVD, βιβλία σε όλες τις γλώσσες, παιχνίδια, αλλά και χειροποίητα αντικείμενα, με τιμές από 1,5 ευρώ μέχρι περίπου 50 (τόσο κοστολογήθηκε ένα επώνυμο ταγιέρ).

Ο Γάτος τροφοδοτεί συνεχώς οργανώσεις, όπως π.χ. η "Κλίμακα" η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των αστέγων, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με βιοτεχνία στα Καμίνια που φτιάχνει στουπιά από ανακυκλωμένα υφάσματa (από άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή). Πράσινος Γάτος, Ιπποκράτους 142, 6979178257



SKOROS

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ο Σkόρος αποφάσισε να πειραματιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο ανταλλαγής και αλληλεγγύης.

Στο χαριστικό παζάρι υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται.
Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα.
Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή), χωρίς χρήματα.
Χωρίς να χρειάζεται να φέρουμε κάτι για να πάρουμε κάτι άλλο.
Μόνος όρος: να χρησιμοποιήσουμε αυτό που θα πάρουμε.
Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.
Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή άδειασμα της αποθήκης και της ντουλάπας μας αλλά αλληλεγγύη.
Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι.

Φέρτε αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο πατάρι του Σπόρου και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο!
Για τα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στον Σκόρο, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία του, επισκεφτείτε το http://skoros.espiv.net/about
O Σκοροχώρος βρίσκεται στην γωνία Ζ. Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981076913 (μόνο στις ώρες λειτουργίας του Σκόρου)
Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Πέμπτη 17:30 20:30
Παρασκευή 17:30 22:30
Σάββατο 11:30 15:00



xariseto.gr(Reuse, Reduce, Recycle)

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, το xariseto.grπροτείνει ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης».
Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, ένα χώρο αλληλεγγύης.
Στο website μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται.
Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του
xariseto.gr, "Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος , είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης! www.xariseto.gr

FreeCycle

Το κίνημα freecycle ξεκίνησε το 2003 στην Αριζόνα και από τότε έχει επεκταθει σε 75 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και λειτουργεί και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά και να εγγραφείτε στο http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle/

Άλλη μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο website του freecyclewww.freecycle.org


Απόρριψη ογκωδών αντικειμένων από το Δ. Αθηναίων

Ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκουμε ή στο 1960 της Δ/νσης Καθαριότητας ή στο 1595 της Γραμμής του Δημότη, αρκεί ώστε να διευκρινιστεί η ώρα που μπορούμε να βγάλουμε το ογκώδες αντικείμενο που επιθυμούμε να απορρίψουμε.

Παρακαλώ, αν προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε φίλους,
σβήνετε
τις διευθύνσεις των προηγούμενων!





Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΟΜΕΡΟ + ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ this is art!!!!!!



Λήψη (6 MB)





Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη τοιχογραφία...!!!!

Στην πόλη Cohrane, κοντά στο Κάλγκαρι του Καναδά, έγινε η παρουσίαση αυτής της απίστευτης τοιχογραφίας διαστάσεων 3,65m ύψος Χ 5,50m πλάτος.
Πρόκειται για ένα παζλ από 180 άλλα αυτόνομα έργα διαστάσεων 0,30cm Χ 0,30cm το καθένα, που ζωγράφισαν 180 διαφορετικοί ζωγράφοι.
Πατώντας το παρακάτω link μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε τετραγωνάκι το κάθε έργο χωριστά, τον τίτλο και το δημιουργό του.




http://www.muralmosaic.com/Cochrane.html

Διαβάστε περισσότερα...

Τους τιμώρησε ο Αλλάχ ή ήταν Ελληνικό σαμποτάζ; ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ …ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ του 1996!

Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στους εθνικιστές τουρκόφρονες και τους Γενίτσαρους Πομάκους. Όλοι τους χρησιμοποιούν την πίστη μας στο Ισλάμ για να τρομοκρατούν τους αδελφούς μας Πομάκους. Αυτοί τους τρομοκρατούν στα τζαμιά, λέγοντάς τους ότι πρέπει να δηλώνουν Τούρκοι επειδή είναι μουσουλμάνοι, ενώ όσοι δεν δηλώνουν Τούρκοι, αλλά επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Πομάκοι, είναι άπιστοι και γκιαούρηδες. Και ακόμα παραπέρα, τους απειλούν ότι θα τους τιμωρήσει ο ίδιος ο Θεός και τους περιμένει η κόλαση!

Θέλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε ποιους πραγματικά τιμωρεί ο Θεός; Μήπως αυτούς που βλάπτουν και κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους, στη χώρα που ζούν ή σε άλλες χώρες;


Να θυμίσουμε εδώ την τύχη που είχε στη ζωή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές ο οποίος οργάνωσε τις καταστροφές σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στις 5-6 Σεπτεμβρίου 1955 και λίγο αργότερα πέρασε από δίκη (1961) και τον κρέμασαν οι ίδιοι οι Τούρκοι.



Μήπως και το κακό που έπραξε ο Αχμέτ Σαδίκ στη Θράκη και στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του από το Θεό; Είναι μια απλή προκατάληψη ή θεία δίκη; Ή μήπως, όπως έγραφαν οι Τουρκικές εφημερίδες, ήταν ελληνικό σαμποτάζ το αυτοκινητιστικό δυστύχημα (24.7.1995) που του στοίχισε τη ζωή;

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ ο οποίος ηρωοποιήθηκε στην Τουρκία λόγω της εισβολής στην Κύπρο το 1974, είχε φρικτό τέλος στα γεράματά του καθώς βασανίστηκε πάρα πολύ (2006).

Ακόμα ένα Μεγάλο Μυστήριο εξελίχθηκε στην Τουρκία και με τους 12 Τούρκους κομάντος οι οποίοι αποβιβάστηκαν το 1996 πάνω στα Ίμια. Παρασημοφορήθηκαν και έγιναν ήρωες στην Τουρκία. Όμως ο Θεός και η μοίρα τους, άλλα είχαν γράψει.

Λίγους μήνες μετά την 30η Ιανουαρίου 1996, οι κομάντος ξεκίνησαν με ελικόπτερο Cougar για άσκηση. Όταν απογειώθηκε, μία ξαφνική και μεγάλη έκρηξη κατάστρεψε το ελικόπτερο στον αέρα και όλοι οι «ήρωες» βυθίστηκαν στα κρύα νερά της Μαρμαρίδας. Για καλή τους τύχη έλειπαν δύο κομάντος με άδεια και ο διοικητής τους, ο Τούρκος ταγματάρχης Ζεκί Σεν, αξιωματικός των καταδρομών, μέλος της πολυδιαφημισμένης ομάδας Su Alt1Taaruz/ SAT. Η τύχη τους όμως δεν κράτησε και πολύ. Μέσα σε τρεις μήνες και οι δύο κομάντος που απουσίαζαν με άδεια σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο «ήρωας» Τούρκος ταγματάρχης Ζεκί Σεν τρομοκρατημένος από τη σκέψη ότι τον κυνηγούν οι Έλληνες σαμποτέρ, εξαφανίστηκε (στην Ελληνική αργκό αυτό λέγεται έκλασε μέντες… ή επί το κοσμιότερον γέμισε τα βρακιά του!) και μετατέθηκε κρυφά εκτός Τουρκίας στην Γεωργία στην ειρηνευτική δύναμη του Ο.Η.Ε.Τα ίχνη του χάθηκαν για 7 ολόκληρα χρόνια, ώσπου το 2003 γύρισε στην Κωνσταντινούπολη με την ελπίδα ότι τον ξέχασαν οι Έλληνες και σταμάτησαν να τον κυνηγούν. Στις 6 Μαΐου του 2003 γιόρτασε τα γενέθλιά του στην γνωστή τουριστική περιοχή Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης και τη νύχτα κοιμήθηκε στο πανάκριβο σουλτανικό ξενοδοχείο CIRAGAN PALACE HOTEL. Την άλλη μέρα το μεσημέρι στις 3.30΄ δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην πλατεία Ταξίμ οι οποίοι τον κατέσφαξαν.

Έτσι, σκοτώθηκε και ο τελευταίος Τούρκος «ήρωας» που πάτησε το πόδι του ως εισβολέας στο Ελληνικό νησί των Ιμίων. Προσοχή λοιπόν...

(Τεύχος 31, Ιούλιος 2009)

Πηγή
http://www.zagalisa.gr/content/toys-timorise-o-allax-i-itan-elliniko-sampotaz-nekroi-oloi-oi-toyrkoi-%E2%80%A6iroes-ton-imion-toy-1
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες σε περίπτωση απόπειρας βιασμού




Λήψη (326 KB)






Διαβάστε περισσότερα...

Τα γράμματα του αλφαβήτου με δυο γυμνά σώματα






Λήψη (378 KB)







Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ! Λαθρομετανάστες πήγαν στο φούρνο ταψί με πατάτες και σκύλο!

Έπαθε σοκ ένας φούρναρης από περιοχή του Ρίο όταν διαπίστωσε πως το ταψί με τις πατάτες που του έφεραν αλλοδαποί προκειμένου να ψήσει περιείχε κρέας σκύλου!

Νεαροί Αφγανοί λαθρομετανάστες είχαν αφήσει νωρίς το πρωί στο φούρνο ένα κακομεταχειρισμένο ταψί, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν να το παραλάβουν.


Όταν όμως επέστρεψαν, δέχτηκαν τη μήνη του αρτοποιού ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τους ρωτούσε τι είδους κρέας του έδωσαν. Εκείνοι εξήγησαν στον άντρα με τη μέθοδο της νοηματικής ότι το κρέας δεν ήταν αρνί αλλά σκύλος!

Τότε ήταν που ο φούρναρης πέταξε το ταψί και άρχισε να λογομαχεί με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έφυγαν άρον άρον για να γλιτώσουν!

Πηγή

http://www.infoblog.gr/?p=75184
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή πιο γνωστός Νικηταράς ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στην (ψάθα) ζητιανεύοντας στα σοκάκια του Πειραιά.
«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ» Ο νοώννοείτω


Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε τις θέσεις στους επαίτες, είχε ορίσει για τον ήρωα- επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή!
Ήταν τόση η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού- η πολιτεία δεν του είχε δώσει σύνταξη- ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του- εκείνος μπορούσε να αντέξει την πείνα περισσότερο-.


Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός. Μόλις ο Νικηταράς τον τον αντιλήφθηκε μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!
-Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος.

-Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα! Απάντησε περήφανα ο ήρωας.

-Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο;

-Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.

Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά.
Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγγί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγγί το ψηλάφισε και φώναξε στον ξένο. Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρτο για να μην το βρει κανείς και το χάσεις!
Μακάρι τέτοια παραδείγματα να γίνουν και σήμερα φωτεινοί φάροι στη δύσκολη πορεία μας και έξοδος στα αδιέξοδα.

Πηγή

http://news-gr.gr/2011/03/%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7/





Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές : Κωνσταντινούπολη




Λήψη (9 MB)





Διαβάστε περισσότερα...

El terremoto de japon 2011




Λήψη (8 MB)





Διαβάστε περισσότερα...