Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ;ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......


Είναι ένα από τα πιο σκληρά και θλιβερά βίντεο που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ δεν άντεξαν στην σκληρότητα των εικόνων, στις κραυγές πόνου αυτών των παιδιών, και λύγισαν.

Η κατάσταση στη Σομαλία και άλλες περιοχές της Αφρικής είναι επιεικώς δραματική... είναι απάνθρωπη.

Ψυχούλες βασανίζονται μέχρι να ..... πεθάνουν από πείνα ή δίψα... Παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους στη μέση του πουθενά, έρμαια άγριων ζώων ή ανταρτών που τα σφάζουν δίχως δεύτερη σκέψη.

Οι εικόνες που θα δείτε θα σας συγκλονίσουν... Ας σκεφτούμε όλοι μας το μερίδιο ευθύνης που έχουμε γι' αυτή την τραγωδία που διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες σ' αυτά τα μέρη, και αν πραγματικά έχουμε κάνει, ότι πραγματικά μπορούσαμε για να έχουν αυτά τα παιδιά έστω ένα αύριο...



Πηγή
http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/08/antehete-thn-alhtheia-oso-sklhrh-kai-an-einai-an-nai-tote-deite-.html


Διαβάστε περισσότερα...

Ο «χάρτης» των λουκέτων σε όλη την Ελλάδα


Εκρηκτική η κατάσταση στην αγορά

Εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στην αγορά, με τα λουκέτα να πληθαίνουν δραματικά και να εμφανίζουν μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, να κατεβάζει ρολά. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ζοφερή σε άλλες εμπορικές περιοχές, όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 30% (Πατησίων).

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και από την οποία συμπεραίνεται ότι, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους, η κατάσταση είναι δυσμενέστερη, αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα».

Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι σε όλες τις περιοχές μπορούν να καταγραφούν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά.

Πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες. Επιπλέον, οι στοές, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις, αλλά επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα λουκέτα στην περιοχή της Αθήνας ως ποσοστό είναι πολύ υψηλότερα, σε γνωστούς και βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα η Ερμού, η Σταδίου κτλ..

Σε πόλεις της περιφέρειας, οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι αντιστέκονται, αλλά, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι στο σύνολο των εμπορικών δρόμων της εκάστοτε πόλης, η αναλογία είναι μικρότερη σε σύγκριση με την Αθήνα. Η παραπάνω διαπίστωση οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που έχει η εμπορική επιχειρηματικότητα σε πόλεις της περιφέρειας, η οποία στηρίζεται κυρίως στον οικογενειακό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, αναφέρονται στην έρευνα τα εξής:

- Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

- Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.

- Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.

- Παρόλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρόλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.

- Στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το κέντρο της Αθήνας, με το ποσοστό να φτάνει στο 18%, αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου, ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με τη χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.

- Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24%, ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.

- Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%.

- Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0%

- Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφού το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.

- Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%. Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.

- Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο. Ενώ κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση.

- Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.

- Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.

- Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Το σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν σημείωσε επιδείνωση, με τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων να παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.

- Στην πόλη της Καβάλας, στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα καλύπτουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων. Η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ σε αντιστοιχία με την περίπτωση της Βέροιας, οι μεγαλύτεροι -σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (Ομονοίας) τα κλεισίματα φτάνουν στο 17,28%, στην Κοζάνη (Ι. Τράντη), τα κλειστά καταστήματα φτάνουν στο 25,2%, στη Βέροια (Κεντρικής) το 18,7% και στην Έδεσσα (Εγνατία) το 24,5%.

Και στις τέσσερις περιοχές, επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση, αφού οι τέσσερις εμπορικοί δρόμοι με την υψηλότερη συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό λουκέτων.

- Το κέντρο της Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων αναλογικά με το πλήθος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους εν λόγω εμπορικούς δρόμους.

Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό κλεισιμάτων από 22% έως 30%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

- Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%.
Και στην περίπτωση της Έδεσσας, η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%).

- Στη Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%.

- Στην Τρίπολη το ποσοστό κλειστών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%

Πηγή
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=138867


Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούνιο τα νέα laptops της Google


Τα λεγόμενα Chromebooks θα κοστίζουν από 349 έως 499 δολάρια, στις ΗΠΑ και αρχικά σε έξι ερωπαϊκές χώρες.

O συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν χαρακτήρισε τα καινούρια laptops της εταιρείας ως «νέα υπολογιστικά μοντέλα». Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της εταιρείας για προγραμματιστές, ο Μπριν δήλωσε με περηφάνια ότι τα αποκαλούμενα και ως Chromebooks (από τον browser Chrome) θα διατεθούν στην αγορά τον Ιούνιο.

Η Samsung και η Acer θα γίνουν οι πρώτοι κατασκευαστές που θα προσφέρουν τις συσκευές, από 349 έως 499 δολάρια, στις ΗΠΑ και για αρχή σε έξι ερωπαϊκές χώρες. Στόχος της εταιρείας είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί διαδικτυακές εφαρμογές, διότι «εκεί» είναι που γίνονται οι περισσότερες δουλειές και δαπανάται πάρα πολύς χρόνος. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επειδή τα Chromebooks δεν «βαραίνουν» από το λογισμικό και τις εφαρμογές που είναι συνηθισμένες στα περισσότερα laptops, κάνουν «boot» σε 8 δευτερόλεπτα αντί για λεπτά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας κρατάει μια ημέρα ενώ updates σε θέματα ασφαλείας θα γίνονται αυτόμτατα και ταχύτερα απ’ ότι στα ‘παραδοσιακά’ laptops.

«Είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να δουλεύεις στον υπολογιστή…και το Chromebook είναι ένα μοντέλο που, νομίζω, ότι δεν ήταν πιθανό κάποια χρόνια νωρίτερα», σχολίασε ο Μπριν. «Το πιο πολύτιμο πράγμα είναι ο χρόνος του χρήστη. Νομίζω ότι η πολυπλοκότητα του να χειριστεί έναν υπολογιστή βασανίζει πολλούς ανθρώπους», κατέληξη ο ένας εκ των δύο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού.

Εξι μήνες νωρίτερα, ένα πρωτότυπο του Chromebook είχε παρουσιαστεί στην αγορά, το λεγόμενο CR-48 - το μοντέλο είχε δοθεί σε προγραμματιστές, επιχειρήσεις, σχολεία, δημοσιογράφους και κριτικούς για να «παίξουν» μαζί του και να το δοκιμάσουν. Στέλεχος της εταιρείας είπε ότι η πιλοτική φάση είχε πάνω απ’ ένα εκατομμύριο συμμέτοχους, γεγονός που βοήθησε πάρα πολύ στο να διακρίνει η εταιρεία αν οι χρήστες είναι έτοιμη γι’ αυτήν την συσκευή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Πηγή
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_12/05/2011_390525







Διαβάστε περισσότερα...

Ισραηλινός αλγόριθμος «φωτίζει» τη Βίβλο


Στη μελέτη της συγγραφής της Βίβλου βοηθά νέος αλγόριθμος

Λογισμικό που αναπτύχθηκε από ομάδα Ισραηλινών ερευνητών δίνει νέα στοιχεία σχετικά με τους πολλαπλούς συγγραφείς της Βίβλου.

Το εν λόγω λογισμικό αναλύει το στυλ και την επιλογή των λέξεων για να διακρίνει τμήματα ενός κειμένου που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς, και όταν χρησιμοποιείται στη Βίβλο ο αλγόριθμος είναι ικανός να «αντιληφθεί» συγκεκριμένες «φωνές» συντελεστών του έργου.

Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα ενός τομέα της έρευνας πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, την αποκαλούμενη «απόδοση συγγραφής» (authorship attribution) και έχει πληθώρα εφαρμογών- από χρήση από την αστυνομία μέχρι την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων για συγγραφείς. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Βίβλος αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «πεδίο δοκιμών» για τους δημιουργούς του αλγορίθμου, καθώς αποτελεί τη βάση των θρησκευτικών πεποιθήσεων εκατομμυρίων Εβραίων και Χριστιανών (το Τορά, γνωστό και ως Πεντάτευχος, θεωρείται πως έχει υπαγορευτεί από το Θεό). Όπως εκτιμούν πολλοί ακαδημαϊκοί ωστόσο, το κείμενο έχει γραφτεί από πολλούς διαφορετικούς συγγραφείς, το έργο των οποίων χαρακτηρίζεται από διαφορετικές ιδεολογίες, σκοπιμότητες, γλωσσικά στυλ και ορολογίες.

Το κείμενο της Βίβλου, σύμφωνα με τους μελετητές του, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: αυτό που έχει γραφτεί από το ιερατείο (είναι προφανής η σύνδεσή του με τους ιερείς του ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ) και το υπόλοιπο. Ο νέος αλγόριθμος, όταν χρησιμοποιήθηκε στην Πεντάτευχο, επιβεβαίωσε αυτό το διαχωρισμό.

«Καταφέραμε να ανακεφαλαιώσουμε αρκετούς αιώνες κοπιαστικής εργασίας χρησιμοποιώντας αυτή την προηγμένη μέθοδο» ανέφερε η ομάδα παρουσιάζοντας την προηγούμενη εβδομάδα τη δουλειά της σε συνδιάσκεψη της Association for Computational Linguistics (Πόρτλαντ, Όρεγκον). Στα μέλη της περιλαμβάνονται ένας φοιτητής διδακτορικού πάνω στις επιστήμες υπολογιστών, ο Ναβότ Ακίβα και ένας πατέρας με το γιο του: ο Ναχούμ Ντέρσοβιτς, επιστήμονας υπολογιστών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, και ο γιος του, Ίνταν Ντέρσοβιτς, λόγιος της Βίβλου στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Τα σημεία στα οποία το πρόγραμμα «διαφώνησε» με τους μελετητές της Βίβλου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφορούν τη Γένεση και το βιβλίο του Ησαΐα. Οι διαφορές αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη για έναρξη «γόνιμων» διαφωνιών μεταξύ των μελετητών, κατά τον Μάικλ Σέγκαλ του Τμήματος Βίβλου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Ωστόσο, κάτι στο οποίο ο αλγόριθμος δεν θα μπορέσει να απαντήσει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι το αν η Βίβλος είναι τελικά ανθρώπινο ή θεϊκό έργο. Για κάποιους, η Πεντάτευχος έχει υπαγορευτεί στο Μωυσή από τον ίδιο το Θεό, ενώ για κάποιους άλλους η παρουσία διαφορετικών «φωνών» είναι χαρακτηριστικό ενός «καθαρά» ανθρώπινου έργου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Πηγή
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_30/06/2011_396524


Διαβάστε περισσότερα...

Επιστημονική πρόταση για το νοικοκύρεμα των διαστημικών σκουπιδιών


Αυτό που οι επιστήμονες φοβούνται, βέβαια, είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που φέρει το όνομα «σύνδρομο του Κέσλερ»· συντρίμμια χτυπούν και διαλύουν άλλα σε μικρότερα κομμάτια κ.ο.κ.

Μια βιώσιμη λύση για το διογκούμενο πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών πρότειναν πρόσφατα επιστήμονες. Η ιδέα αφορά την εκτόξευση ενός δορυφόρου και τη «συνάντησή» του με τα περισσότερα διαστημικά συντρίμμια, όπως χρησιμοποιημένα κομμάτια από διαστημικές ρουκέτες.

Ο δορυφόρος θα βάζει, λοιπόν, σε λειτουργία ένα προωθητικό μηχανισμό και θα «οδηγεί» τα συντρίμμια στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι εμπλεκόμενοι στην επιστημονική πρόταση ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση πέντε έως δέκα αντικειμένων ετησίως. Βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο στόχος του προγράμματος είναι τεράστιος καθώς αφορά περισσότερα από 17.000 αντικείμενα, μεγαλύτερα από 10 εκατοστά, που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Η πιο αρνητική προοπτική βέβαια σχετίζεται με το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα αυτά κομμάτια είναι πιθανό να δημιουργήσουν χιλιάδες άλλα.

«Κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση και είναι επείγον θέμα», δήλωσε ο Marco Castronuovo, συγγραφέας της έρευνας και ερευνητής της Ιταλικής Υπηρεσίας Διαστήματος. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Όσο περνάει ο καιρός θα αναγκαζόμαστε να απομακρύνουμε ολοένα και περισσότερα κομμάτια», επισημαίνει.

Το 2007 η Κινεζική κυβέρνηση παρουσίασε ένα «αντι-δορυφορικό» σύστημα, καταστρέφοντας έναν παλιό, απενεργοποιημένο δορυφόρο της· η ενέργεια αυτή ωστόσο δημιούργησε 2.000 περισσότερα κομμάτια – συντρίμμια. Πρόσφατα, μάλιστα, μια σύγκρουση αμερικανικών και ρωσικών δορυφόρων δημιούργησε ακόμη περισσότερα «σκουπίδια».

Αυτό που οι επιστήμονες φοβούνται είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που φέρει το όνομα «σύνδρομο του Κέσλερ». Σύμφωνα με τη θεωρία του επιστήμονα της NASA, που έδωσε το όνομά του σ’ αυτήν, τα κομμάτια που αποκόβονται από συγκρούσεις χτυπούν με τη σειρά τους άλλα κομμάτια και εντέλει σχηματίζουν ένα σύννεφο συντριμιών που γυρνούν συνεχώς γύρω από τη γη.

Αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τις επανδρωμένες αποστολές δορυφόρων αλλά και για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ευρύτερα για κάθε επανδρωμένη αποστολή.

«Είναι δύσκολο βέβαια αν κάποιος το δει από την πολιτική πλευρά του ζητήματος· πολλά από τα κομμάτια ανήκουν σε έθνη που δεν είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν ή ακόμα δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Εντωμεταξύ δεν υπάρχει κάποια διεθνής ρύθμιση για την απομάκρυνσή τους», σχολιάζει ο δρ. Castronuovo.

O Iταλός ερευνητής προτείνει ένα σχήμα με το οποίο μικροί δορυφόροι θα αναπτύσσονται σε επτάχρονες αποστολές και ο κάθε ένας θα διαθέτει δύο ρομποτικούς βραχίονες: έναν για να «αρπάζει» κάποιο κομμάτι και έναν για να εγκαθιστά ένα προωθητικό πηδάλιο που θα το οδηγεί εκτός τροχιάς της γης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Πηγή
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_09/08/2011_401679



Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: «Αυτοκτονία» το πρωινό τσιγάρο


Τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία το πολύ πρωινό κάπνισμα τονίζουν δύο νέες έρευνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, όσοι ανάβουν το πρώτο τσιγάρο πριν «ανοίξουν το μάτι», έχουν υψηλότατο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στον πνεύμονα, τον εγκέφαλο και τον τράχηλο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματά της ίσως αποβούν σωτήρια για άτομα υψηλού κινδύνου.

«Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης διάφορων τύπων καρκίνου. Αλλά γιατί δεν παθαίνουν όλοι οι καπνιστές καρκίνο;», διερωτάται στο άρθρο του ο υπεύθυνος της μελέτης Joshua Muscat, καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Πεν στο Έρσι των ΗΠΑ. «Εκτιμώ ότι βάζοντας κάποια απλά όρια στο κάπνισμα, θα μπορούσαν να προληφθούν κάποιες από τις κακοήθειες», λέει ο ίδιος.

Ο καθηγητής Muscat και οι συνεργάτες του διερεύνησαν σε ποιες περιπτώσεις η εξάρτηση στη νικοτίνη, η οποία χαρακτηρίζεται από τη στιγμή που ανάβει κάποιος το πρώτο τσιγάρο της ημέρας, ενέχει κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα, του εγκεφάλου και του τραχήλου (αυχένα και λαιμό), ασχέτως με τα πόσα τσιγάρα και κάθε πότε καπνίζει κάποιος.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ανάλυση που αφορούσε τον καρκίνο του πνεύμονα περιελάμβανε 4.775 περιστατικά και 2.835 άτομα στην ομάδα ελέγχου, όλοι τους κανονικοί καπνιστές. Συγκρίνοντάς τους με καπνιστές που απολάμβαναν τη βλαβερή τους συνήθεια μία ώρα αφότου είχαν ξυπνήσει, είχαν 1,31 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, από αυτούς που κάπνιζαν μετά από 31 λεπτά έως και μια ώρα μετά την αφύπνιση. Επιπλέον, όσοι άναβαν τσιγάρο τα πρώτα 30 λεπτά, είχαν 1,79 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στον πνεύμονα.

Η ανάλυση για τον καρκίνο του εγκεφάλου και του τραχήλου περιελάμβανε 1.055 άτομα που είχαν ήδη αναπτύξει τη νόσο και 795 άτομα ως ομάδα ελέγχου, όλοι με ιστορικό καπνιστή. Συγκρίνοντας τα άτομα και των δύο ομάδων που κάπνιζαν μία ώρα αφότου ξυπνούσαν, είχαν 1,42 φορές συχνότερη εμφάνιση των κακοηθειών στα συγκεκριμένα σημεία. Αυτοί που κάπνιζαν το πρώτο μισάωρο είχαν 1,59 φορές συχνότερη εμφάνιση καρκίνων εγκεφάλου και τραχήλου.

Τα νέα δεδομένα έρχονται να τονίσουν την ανάγκη αποφυγής καπνίσματος αμέσως μετά το ξύπνημα. «Οι καπνιστές αυτοί έχουν στον οργανισμό τους υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης και πιθανότατα και άλλες τοξίνες που προέρχονται από τον καπνό και μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο εθισμένοι στο κάπνισμα από όσους ανάβουν το πρώτο τσιγάρο μιάμιση ώρα μετά την αφύπνιση», σχολιάζει ο δρ Muscat.

Ο ίδιος λέει πως ο τόσο ισχυρός εθισμός στη νικοτίνη είναι πιθανότατα ένας συνδυασμός γενετικών και ψυχολογικών παραγόντων και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «όσοι καπνίζουν μόλις ανοίξουν τα μάτια τους, βρίσκονται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου. Αυτό που μπορούν να κάνουν εύκολα, εάν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα, είναι τουλάχιστον να περιμένουν μιάμιση ώρα από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν, ώστε να μειώσουν τις αρνητικές επιδράσεις του καπνού στον οργανισμός τους».


Πηγή
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=12779&ct=1


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Τα γονίδια και όχι ο τρόπος ζωής καθορίζουν τη μακροζωία


Το κάπνισμα, το ποτό και το φαστ φουντ δεν θα μας εμποδίσουν να ζήσουμε μέχρι τα 100 μας χρόνια – αρκεί να έχουμε τα σωστά γονίδια. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν το θέμα είναι η μακροζωία, τα γονίδια είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Στη μελέτη συμμετείχαν εκατοντάδες αιωνόβιοι εθελοντές, πολλοί εκ των οποίων όχι μόνο δεν ζούσαν υγιεινά αλλά έκαναν καταχρήσεις στον υπερθετικό βαθμό.

Μερικοί από αυτούς κάπνιζαν επί 85 χρόνια, άλλοι ξεπερνούσαν τα δύο πακέτα την ημέρα. Δεν ήταν επίσης ιδιαίτερα δραστήριοι και έτρωγαν ό,τι ήθελαν, αν και λίγοι ήταν παχύσαρκοι.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως έφτασαν έως τα 109 τους χρόνια όχι επειδή πρόσεχαν τον τρόπο ζωής τους, αλλά επειδή είχαν κληρονομήσει από τους γονείς τους τα σωστά γονίδια, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Άλμπερτ Άινσταϊν, στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη.

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρει κανείς εάν έχει κληρονομήσει τα σωστά γονίδια, σπεύδουν να διευκρινίσουν – και αυτό υποδηλώνει πως το να προσέχουμε τον τρόπο ζωής μας είναι μονόδρομος, εάν θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια.

Η μελέτη διεξήχθη σε 500 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 95 έως 109 ετών, που ήταν Εβραίοι Ασκενάζι – μια πληθυσμιακή ομάδα με σχετικά νέα καταγωγή και λιγοστούς κοινούς απογόνους, που σημαίνει πως έχουν λιγότερες μεταλλαγές στα γονίδιά τους απ’ ό,τι ο γενικός πληθυσμός και συνεπώς είναι πιο εύκολο να μελετώνται σε αυτούς οι επιδράσεις των γονιδίων.

Οι απαντήσεις που έδωσαν σε ειδικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους, συγκρίθηκαν στη συνέχεια με αυτές που είχε δώσει πριν από χρόνια μια άλλη ομάδα εθελοντών, οι οποίοι είχαν γεννηθεί την ίδια εποχή με τους Ασκενάζι αλλά είχαν φυσιολογικό προσδόκιμο επιβίωσης (γύρω στα 80 χρόνια, δηλαδή).

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Νιρ Μπαρζιλάι, είπαν πως εάν ο τρόπος ζωής ήταν πιο σημαντικός από τα γονίδια, οι αιωνόβιοι εθελοντές θα κάπνιζαν λιγότερο ή θα έτρωγαν πιο λιτά απ’ ό,τι οι εθελοντές που είχαν πεθάνει πολύ νωρίτερα.

Αυτό όμως ούτε κατά διάνοια δεν συνέβη, γράφουν στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας» (JAGS). Αντιθέτως, οι αιωνόβιοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να καπνίζουν και να πίνουν, και γενικώς να ζουν όπως θέλουν.

«Η μελέτη αυτή υποδηλώνει ότι οι αιωνόβιοι διαθέτουν πρόσθετα γονίδια μακροζωίας, τα οποία τους θωρακίζουν απέναντι στις βλαβερές επιδράσεις του ανθυγιεινού τρόπου ζωής», δήλωσε ο δρ Μπαρζιλάι.

Οι περισσότεροι από εμάς, όμως, μάλλον δεν θα είναι εξίσου τυχεροί. «Αν και τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι αιωνόβιοι μπορούν να είναι παχύσαρκοι, καπνιστές και να διάγουν καθιστική ζωή, οι συνήθειες αυτές δεν αποτελούν καλή επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν στην οικογένειά τους κανένα συγγενή ο οποίος να έχει ξεπεράσει τα 100 του χρόνια – και συνεπώς μάλλον δεν έχει τα γονίδια της μακροζωίας», εξήγησε.


Πηγή
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=12775&ct=1






Διαβάστε περισσότερα...

Οι Βαθμίδες των Ελλήνων Θεών









Το Ένα, ο Νους (Ένα-ΌΝ) και η Ψυχή αποτελούν την κορυφαία τριάδα του Σύμπαντα Κόσμου, ενώ ο υλικός κόσμος αποτελεί την κατώτατη υπόσταση. Η πρόοδος του Ενός και η δημιουργία των κατώτερων όντων προχωρά σταδιακά, κατά ξεχωριστές βαθμίδες – υποστάσεις. Κάθε βαθμίδα αποτελεί έναν ξεχωριστό διάκοσμο, ήτοι ανώτερους Κόσμους, ή Κόσμο, ήτοι ορατό Σύμπαν, ενωμένο στην κορυφή του με τον αμέσως προηγούμενο του κόσμο και στο τέλος του με τον αμέσως επόμενο του. Κάθε βαθμίδα, επίσης, αποτελεί εικόνα της αμέσως προηγούμενης της, με μια μεγαλύτερη όμως ποικιλομορφία και πλήθυνση, ως πιο απομακρυσμένη από το Ένα, ενώ δέχεται από την ανώτερη της την λάμψη και τον φωτισμό και μέσω εκείνης από την ύψιστη αρχή των πάντων, το Ένα, που δίνει παντού το φως της αγαθότητας του. Έτσι όλο το Σύμπαν χαρακτηρίζεται από μια αδιάσπαστη ενότητα και συνέχεια, αφού κάθε βαθμίδα εμπεριέχει τις εικόνες – λάμψεις των προηγούμενων βαθμίδων, μετέχει σε αυτές και εμπεριέχεται αιτιωδώς μέσα σε αυτές. Κάθε βαθμίδα, εξάλλου, προσδιορίζεται ως ουσία από την βαθμίδα του εαυτού της, ενώ εμπεριέχει αιτιωδώς τις κατώτερές της. Κάθε ον δηλαδή ενυπάρχει κατ’ αιτία στις προηγούμενες του βαθμίδες, και κατά μέθεξη στις κατώτερές του βαθμίδες.

Η παρουσία κάθε θεϊκής μέσα στις ανώτερες και στις κατώτερες της, με διαφορετική κάθε φορά μορφή, οδηγεί στην στωική έννοια της κοσμικής συμπάθειας (ομοιοπάθειας), με την οποία δηλώνεται ότι κάθε τι που συμβαίνει σε μια βαθμίδα προκαλεί αντίδραση “ανταπόκρισης” και στις άλλες. Οι βαθμίδες – υποστάσεις βρίσκονται σε απολύτως αδιασάλευτη ιεραρχική τάξη. Οι ανώτερες βαθμίδες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ενότητα, καθολικότητα και δύναμη σε σχέση με τις χαμηλότερες, ενώ οι χαμηλότερες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ποικιλομορφία, επιμερισμό και πλήθυνση, καθώς και ύφεση της δυνάμεως σε σχέση με τις ανώτερες βαθμίδες – υποστάσεις. Κάθε βαθμίδα προοδεύει προς τις κατώτερες υποστάσεις, αλλά ταυτόχρονα επιστρέφει προς την προηγούμενη της μέσα στην οποία εμπεριέχεται και βρίσκεται εδραιωμένη, σταθεροποιημένη και τελειοποιημένη, παίρνοντας από εκείνη την σταθερότητα, την τελειότητα και την ενότητα για να διατηρηθεί. Έτσι ολόκληρο το σύμπαν χαρακτηρίζεται τόσο από την καθοδική όσο και από την ανοδική πρόοδο. Συνολικά κατά τους νεοπλατωνιστές αλλά κυρίως κατά τον Πρόκλο οι βαθμίδες είναι 10, χωρισμένα σε 3 ομάδες. Ο χωρισμός αυτός συμφωνεί απόλυτα και με τον “Παρμενίδη” του Πλάτωνος, βλέπε (137.c – 142.a) και (142.a – 155.e).

Α. Οι υπερούσιοι Θεοί.
  1. Το υπέρτατο Ένα.
  2. Οι θεϊκές ενάδες, υπερούσιες οντότητες όμοιων σε μεγάλο βαθμό με το Ένα, ο όρος εξάλλου Ενάς, δείχνει την μεγάλη σχέση τους με το ύψιστο Ένα. Οντότητες που έχουν τεθεί επικεφαλής κάθε βαθμίδας προόδου των όντων, που επιδέχονται τη συμμετοχή των όντων και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του υπερβατικού Ενός και των όντων.
Β. Οι υπερβατικοί Θεοί. Περιοχή του Νου.

1) Οι νοητοί θεοί. Περιοχή του Ενός Όντος και της Αληθινής Ουσίας. Αυτοί με την σειρά τους διακρίνονται τριαδικά ως εξής : …
  • Πέρας – άπειρο – Νοητό Ον.
  • Πέρας – άπειρο – Νοητή ζωή.
  • Πέρας – άπειρο – Νοητός Νους.
Η πρώτη τριάδα χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή. Στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη τριάδα αντιστοιχεί το Ένα Όν (141.e.7 – 142.a, 142.b.5 – c.7), το όλον (137.c.4-5, 147.c.7 – d.9) και το παν ή παντελές πλήθος (142.d.9 – 143.a.3) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

Στην δεύτερη βαθμίδα των νοητών θεών τοποθετείται ο Αιών(ας), που είναι η νοητή ζωή. Στην τρίτη βαθμίδα των νοητών θεών τοποθετείται το “αὐτοζῷον”, ήτοι το καθ’ αυτό ζωντανό όν ή παντελές ζώο ήτοι τέλειο ζωντανό ΟΝ, το οποίο αποτελεί το νοητό παράδειγμα που είχε ο δημιουργός όπως μας λέγει ο Πλάτων εις τον Τίμαιο όταν δημιούργησε το ορατό σύμπαν. Το “αὐτοζῷον” περιλαμβάνει τα 4 νοητά είδη των εγκόσμιων ζωντανών όντων. Τα 4 αυτά είδη αποτελούν το νοητά είδη των 4 στοιχείων ήτοι πυρ, αήρ, ύδωρ και γη. Επίσης στις 3 βαθμίδες των νοητών αντιστοιχεί η αγαθότητα, η σοφία και το κάλλος του Πλατωνικού “Φίληβου”.

2) Οι νοητοί – νοητικοί Θεοί. Περιοχή της ζωής. Αυτά διακρίνονται τριαδικά ως εξής :
  • Ον/ουσία – ζωή – νους, με την ουσία να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για τους συναγωγούς θεούς, τον νοητό υπερουράνιο τόπο του Πλατωνικού “Φαίδρου”.
  • Ον/ουσία – ζωή – νους, με την ζωή να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για τους συνεκτικούς θεούς, την νοητή ουράνια περιφορά του πλατωνικού “Φαίδρου”.
  • Ον/ουσία – ζωή – νους, με τον νου να χαρακτηρίζει ολόκληρη την τριάδα. Πρόκειται για τους τελεσιουργούς θεούς και την “ὑπουράνιον ἁψῖδα” του Πλατωνικού “Φαίδρου”.
  • Η δεύτερη τριάδα και ζωή χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή. Στις τρεις αυτές τριάδες αντιστοιχούνε ο τέλειος αριθμός (137 c 4 – 5, 142 a 4 – 144 e7) το όλον και τα μόρια (137 c 5 – d 4, 144 e 8 – 145 a 4) και το σχήμα (137 d 5 – 138 a1, 145 a 4 – 145 b 5) κατά τον Παρμενίδη. Στην περιοχή των νοητών – νοητικών θεών τοποθετείται και η Αδράστεια. Επίσης, στις τρεις βαθμίδες των θεών αυτών κάνουν την πρωταρχική εμφάνισή τους η επιστήμη – αλήθεια, η σωφροσύνη και η δικαιοσύνη.

3) Οι νοητικοί ή νοεροί θεοί. Περιοχή του Νου. Και αυτοί χωρίζονται τριαδικά ως εξής:
  • Πατρική τριάδα : καθαρούς νους (Κρόνος) – νοητική ζωή (Ρέα, πηγή της ζωής και κρατήρας των ψυχών) – δημιουργός νους / καθολικός δημιουργός (Δίας – Ζευς).
  • Άχραντη τριάδα, ή αλλιώς οι Κουρήτες.
  • Η διακριτική έβδομη θεότητα, ή αλλιώς η Αθηνά.
  • Στις τριάδες αυτές αντιστοιχούν το “ἐν ἑαυτῷ” και το “ἐν ἄλλῳ” (138 a2 – b 7, 145 b 6 – e 6), το “ἑστάνα” και το “κινεῖσθαι” (138 b 8 – 139 b 4, 145 e 7 – 146 a 8), το “ταὐτὸν” και το “ἕτερον” (139 b 5 – e 6, 146 a 9 – 147.b.8) του Παρμενίδη.

Γ. Οι Θεοί του Κόσμου.

1) Οι υπερκόσμιοι θεοί (ηγετικοί ή αρχικοί – αρχηγικοί ή εξομοιωτικοί ή, με τους αρχαίους όρους, αρχικοί ή ηγεμονικοί ή αφομοιωτικοί) που χωρίζονται σε 4 τριάδες ως εξής :
  • Δημιουργική τριάδα (Δίας – Ποσειδώνας – Πλούτωνας), ήτοι δημιουργός νους, κοσμική – καθολική ψυχή και καθολική Φύση.
  • Ζωογόνος τριάδα ή Κόρη (αρχή της ζωής), ήτοι Άρτεμις Κορική (Εκάτη) – Περσεφόνη – Αθηνά Κορική.
  • Επιστρεπτική τριάδα, ή αλλιώς Απόλλων.
  • Άχραντη τριάδα, ή αλλιώς Κορύβαντες.
Εδώ εντοπίζεται το “όμοιον” και το “ανόμοιον” (139.e 7- 140.b5, 147.c.1–148.d.4) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

2) Οι 12 υπερκόσμιοι – εγκόσμιοι Θεοί (ανεξάρτητοι ή απόλυτοι). Χαρίζονται και αυτοί σε 4 τριάδες ως εξής :
  • Δημιουργική τριάδα, ήτοι Δίας – Ποσειδώνας – Ήφαιστος.
  • Φρουρητική τριάδα, ήτοι Εστία – Αθηνά – Άρης
  • Ζωογονική τριάδα, ήτοι Δήμητρα – Ήρα – Άρτεμις.
  • Αναγωγός τριάδα, ήτοι Ερμής – Αφροδίτη – Απόλλωνας.
Σε αυτήν την βαθμίδα αντιστοιχεί το “άπτεσθαι” και το “μη άπτεσθαι” (148.d.5 – 149.d.7) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

3) Οι Εγκόσμιοι Θεοί (ουράνιοι και υποσελήνιοι).

Εδώ εντοπίζονται το “ίσον” και το “άνισον” (140 b – d 8, 149 d 8 – 151 e 2) του Παρμενίδη.

4) Οι θεϊκές ή καθολικές ψυχές οι οποίες αντιστοιχούν στο σύνολο του χρόνου (140 e 1 – 141 d 7, 151 e 3 – 153 b 7) των υποθέσεων του Παρμενίδη.

5) Τα ανώτερα από εμάς ή “κρείτονα” γένη. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από τα χωρία της Πλατωνικής Θεολογίας (βλ. βιβλίο Γ΄, κεφ. 28) αλλά και άλλων έργων του Πρόκλου (βλ. Υπόμνημα εις τον Πλάτωνος Παρμενίδην 6, 1055, 5 -9) αυτά είναι οι Άγγελοι, οι Δαίμονες και οι Ήρωες. Η βαθμίδα τους ταυτίζεται με τον συλλογισμό για τα μέρη του χρόνου (141 d 8 – e 7, 153 b 8 – 155 d 1) εις τον Παρμενίδη.

Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι μια σημαντικότατη βαθμίδα είναι η περιοχή της ψυχής η οποία είναι τριμερής – επταμερής, ήτοι έχει μια διαίρεση σε υπερβατική – θεϊκή ψυχή, σε ψυχή του κόσμου ή καθολική ψυχή και σε επιμέρους ψυχές, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τα αισθητά σώματα. Ακόμη η ψυχή είναι η αιτία της κατά τόπο κίνησις των σωμάτων και υπάρχει σε κάθε τι που κινείται τοπικά, ακόμη και στα ουράνια σώματα, ή μεταβάλλεται. Αυτή βεβαίως είναι το κατώτατο μέρος, η φυτική δηλαδή ψυχή και όχι η λογική ψυχή. Ενώ ο Νους ατενίζει τον κόσμο με μία άχρονη ενατένιση, η ψυχή ατενίζει τον κόσμο κινούμενη μέσα εις τον χρόνο. Στην βαθμίδα της, άλλωστε, πρωτοεμφανίζεται και ο χρόνος, ήτοι η εικόνα της αιωνιότητας. Ως ψυχή βεβαίως του Κόσμου νοείται η ψυχή εκείνη η οποία θέτει σε κίνηση ολόκληρο τον Σύμπαντα Κόσμο. Ακόμη εις την τάξη της ψυχής ανήκει και μία κατώτερη ή δεύτερη ψυχή, όπως την ονομάζουν, το επονομαζόμενο “όχημα” της ψυχής, μία ενδιάμεση, θα λέγαμε, ψυχή ανάμεσα στην ασώματη και άϋλη ψυχή και στο υλικό σώμα. Το αυτό όχημα είναι ένα αιθερικό φωτεινό περίβλημα. Το ονομαζόμενο και αυγοειδές.

θα αναφέρουμε βέβαια ότι :

Το Ένα – Αγαθό είναι ανυπόθετο, αναίτιο & ανύπαρκτο!!!

Όντα
  • το Ένα-ΟΝ, το οποίο προέρχεται από το ΕΝΑ-ΑΓΑΘΟ.
  • Η Ζωή, η οποία προέρχεται από το Ένα-Αγαθό και το Ένα-ΟΝ.
  • Ο Νους, ο οποίος προέρχεται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ και τη Ζωή.
  • Η Ψυχή, η οποία προέρχεται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ, τη Ζωή και τον Νου.
Γεννητά
  • Τα ζώα, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ, τη Ζωή και τον Νου.
  • Τα φυτά, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ και τη Ζωή.
  • Τα άψυχα σώματα, που προέρχονται από το Ένα-Αγαθό, το Ένα-ΟΝ.
  • Η Ύλη, που προέρχεται από το Ένα-Αγαθό.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα τρία σώματα του ανθρώπου




Στο επιστημονικό συνέδριο για τις μορφές θεραπείας, που χρηματοδοτήθηκε από την Ακαδημία Παραψυχολογίας και Ιατρικής των ΗΠΑ, ο Δρ Ουίλιαμ Α. Τίλλερ καθηγητής και πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στάφορντ ανακοίνωσε ότι: «Ο κάθε ζωντανός οργανισμός ή υλικό στοιχείο ακτινοβολεί και απορροφά ενέργεια. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πεδίο δύναμης, που υπάρχει γύρω από όλες τις μορφές ύλης έμψυχες και άψυχες. Ο ανθρώπινος οργανισμός ακτινοβολεί συνεχώς ηλεκτρομαγνητική ενέργεια με την μορφή κυμάτων, λόγω των ηλεκτρικών ταλαντώσεων και των θερμικών κραδασμών του σώματός του. Όσο πιο σύνθετο είναι ένα υλικό σώμα, τόσο πιο σύνθετη είναι και η μορφή των κυμάτων που εκπέμπει».
Ο Αμερικανός παθολόγος ιατρός Δρ Ρίτσαρντ Γκέρμπερ, στο βιβλίο του «Δονητική Ιατρική», αναφέρει ότι ο άνθρωπος έχει το φυσικό σώμα, το αστρικό, το διανοητικό, το αιθερικό και άλλες άγνωστες αιτιώδεις εκφάνσεις του, που καθιστά μοναδική την ανθρώπινη οντότητα.
ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ: Ο γιατρός Δρ Ρίτσαρντ Γκέρμπερ στην «Δονητική Ιατρική» γράφει: «ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από σάρκα και οστά, κύτταρα και πρωτεΐνες. Είναι μια ύπαρξη φωτός στην δυναμική ισορροπία ενός κόσμου ενέργειας, και για αυτό είναι σε θέση να αφομοιώνει την ενέργεια και τις πληροφορίες που δέχεται από τα πιο υψηλά επίπεδα ύπαρξης, που αποστέλλονται με το φως.
Ο άνθρωπος είναι μια πολυδιάστατη οντότητα ενέργειας και φωτός σε κβαντικό επίπεδο, είναι τμήμα ενός συμπαντικού δυναμικού συστήματος, με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ισορροπία.
Η στερεά φύση του υλικού σώματος είναι μόνο μια παραίσθηση των ατελών αισθήσεων του.
Το υλικό σώμα είναι ένα είδος παγωμένου φωτός, και γι’ αυτό έχει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συχνότητας αυτού. Το δονητικό αυτό σώμα του παγωμένου φωτός συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με τον συμπαντικό νου σαν κύτταρο αυτού. Ο πνευματικός άνθρωπος μπορεί, με νοητικές διεργασίες, να ξεπαγώσει το παγωμένο φως και να μεταβληθεί σε φωτεινή σκεπτόμενη οντότητα.
Η δονητική ιατρική έχει την δυνατότητα να προσεγγίζει την ασθένεια σαν ενέργεια σε διάφορες συχνότητες μέσω των δονήσεων που παράγουν τα διάφορα όργανα του σώματος και να ανιχνεύει την βιολογική κατάσταση τους με τον εντοπισμό των ενεργειακών διαταραχών που προκαλούν οι ασθένειες.
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από μια δυσαρμονία ανάμεσα στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου και στο επίπεδο του παγκόσμιου προτύπου μέσα στο οποίο υπάρχει ζει και κινείται. Η ασθένεια, πριν εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα, εμφανίζεται στο αιθερικό, που στηρίζει το φυσικό. Η δυσαρμονία στο αιθερικό σώμα, εάν συνεχίζεται καιρό, θα εμφανίσει ασθένεια στο φυσικό σώμα.
Η δονητική ιατρική επιχειρεί να ενσωματώσει την πνευματικότητα του ανθρώπου στην επιστήμη, κάτι που έχει αφεθεί έξω από το ιατρικό πρότυπο. Η εξέταση του σώματος σαν πολυδιάστατο ενεργειακό σύστημα προσεγγίζει και την ψυχή μέσω της μοριακής βιολογίας, καθώς και το πεδίο της μετενσάρκωσης. Βέβαια είναι δύσκολοι τομείς, που δεν τους αποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής κοινότητας».
Οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν δεχτεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας βιολογικός υπολογιστής που ρυθμίζει όλους τους βιομοριακούς μηχανισμούς του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.
Εάν προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το ενεργειακό πλέγμα που μας περιβάλει, θα μπορούμε να αυτοθεραπεύουμε όλες τις ασθένειες και να φθάσουμε σε ανώτατες νοητικές, πνευματικές, ψυχικές και υπερβατικές σφαίρες και να αγγίξουμε τα όρια της παντοδυναμίας και της αθανασίας.
ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ: Για το αιθερικό σώμα γράφει ο Δρ Ρίτσαρντ Γέρμπερ: «Η κβαντική φυσική δέχεται ότι το αιθερικό σώμα του ανθρώπου είναι λεπτό σώμα αντίστοιχο του φυσικού, με τα χαρακτηριστικά ενός ολογράμματος υψηλοτέρων συχνοτήτων. Είναι ένα ολόγραμμα, διαφορετικών συχνοτήτων, του συμπαντικού νου, και περιέχει πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία ολόκληρου του κόσμου.
Στο αιθερικό σώμα βρίσκονται κωδικοποιημένες πληροφορίες για την δημιουργία της ζωής. Είναι ένας ολογραφικός ενεργειακός τομέας, ένα πρότυπο που φέρνει τις πληροφορίες για την αύξηση, την εξέλιξη και την κατασκευή του φυσικού σώματος. Ενώ τα γονίδια μέσα στο DNA κατευθύνουν τους μοριακούς μηχανισμούς που κυβερνούν την ανάπτυξη των μεμονωμένων κυττάρων, το αιθερικό σώμα καθοδηγεί την πορεία της γενετικής διαδικασίας. Η διαφορά μεταξύ του φυσικού σώματος και του αιθερικού βρίσκεται μόνο στην διαφορετική συχνότητα δόνησης.
Τα ενεργειακά κέντρα του σώματος του ανθρώπου λειτουργούν με ενέργεια πολύ υψηλής συχνότητας. Είναι διαστατικές πύλες, ενεργειακές αποθήκες και ενεργειακοί μετασχηματιστές, μέσα στους οποίους γίνεται η επεξεργασία ενέργειας υψηλής παλμικής δόνησης, την οποία διανέμουν στους σημαντικότερους αδένες, τα κέντρα νεύρων και τα όργανα του σώματος, έτσι ώστε να μπορεί αυτή να αφομοιωθεί κατάλληλα από το φυσικό σώμα, ώστε να διατηρεί την ζωτικότητά του.
Λόγω των διαφορετικών συχνοτήτων, το φυσικό σώμα και το αιθερικό σώμα συνυπάρχουν στον αυτό χώρο, όπως τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά κύματα, χωρίς το ένα να ενοχλεί το άλλο.
Πολλές ασθένειες αρχίζουν πρώτα στο αιθερικό σώμα και αργότερα φανερώνονται στο φυσικό σώμα».
Για το αιθερικό σώμα ο Δρ Ουίλιαμ Α. Τίλλερ δήλωσε ότι: «Το αρνητικό διάστημα και ο αρνητικός χρόνος είναι οι περιοχές του αιθερικού σώματος, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με την ουσία «deltron», η οποία επίσης συνδέει τους αιθερικούς με τους φυσικούς κόσμους».
ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ: Το αστρικό σώμα είναι ένα άλλο λεπτό σώμα, όπως το αιθερικό, υψηλότερης δονητικής συχνότητας από αυτό, με ταχύτητες οι οποίες είναι 1.010 έως 1.020 φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του φωτός, σύμφωνα με την θεωρία του Δρ Ουίλιαμ Τίλλερ!
«Kαι στο αστρικό ή συναισθηματικό σώμα υπάρχουν αντίστοιχα ενεργειακά κέντρα, τα οποία συνδέονται το ένα με το άλλο μέσω λεπτών ενεργειακών καναλιών. Το αστρικό σώμα θεωρείται ότι είναι η έδρα των ανθρώπινων συγκινήσεων.
Κατά την διάρκεια του ύπνου η ανθρώπινη συνείδηση κινείται στο αστρικό σώμα κάθε νύχτα για τις εξορμήσεις και τις εμπειρίες εκμάθησης στο αστρικό συμπαντικό επίπεδο, καθώς και για τις επισκέψεις της στους τόπους της αστρικής καταγωγής της από τους οποίους προέρχεται.
Όλες οι δυσλειτουργίες στο αστρικό σώμα προκαλούνται από τις συναισθηματικές διαταραχές που εξασθενίζουν την ροή της ενέργειας προς τα ενεργειακά κέντρα, με συνέπεια την αδενική δυσαναλογία και την ασθένεια του φυσικού σώματος» (Ρίτσαρντ Γκέρμπερ «Δονιτική Ιατρική»).

Πηγή: «Φως από την Μεγάλη Πυραμίδα», του Γ. Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον.


Πηγή
http://enneaetifotos.blogspot.com/2011/08/blog-post_07.html












Διαβάστε περισσότερα...

Λούνα παρκ για το Σταρ Τρεκ κατασκευάζεται στην... Ιορδανία










O βασιλιάς Αμπντουλάχ της Ιορδανίας έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για να προχωρήσει η κατασκευή του πρώτου θεματικού πάρκου για το Σταρ Τρεκ. Ο μονάρχης είναι φανατικός της σειράς επιστημονικής φαντασίας και έχει μάλιστα εμφανιστεί στην ταινία Star Trek: Voyager ως κομπάρσος.

Το θεματικό πάρκο θα χτιστεί σε έκταση 740 στρεμμάτων στην παράκτια πόλη Άκαμπα και έχει συνολικό προϋπολογισμό ένα δισεκατομμύριο ευρώ.. Θα περιλαμβάνει 17 ατραξιόν ψυχαγωγίας και ένα ξενοδόχειο τεσσάρων αστέρων, μεταξύ άλλων. Οι κατασκευαστές υπόσχονται πως η εμπειρία των επισκεπτών στο πάρκο θα είναι πραγματικά αλλόκοσμη, αντάξια της σειράς και των εκατομμυριών οπαδών της.

Το πάρκο θα ηλεκτροδοτείται από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και θα περιλαμβάνει κέντρο ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη της πράσινης ενέργειας


Πηγή
http://www.skai.gr/news/weird/article/176927/louna-park-gia-to-star-trek-kataskeuazetai-stin-iordania/?utm_source=rss_news_weird&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss




Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε...εξωγήινοι, υποστηρίζει η NASA











Ευρήματα σε μετεωρίτες δείχνουν ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα

Λονδίνο
Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το Διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή.

Αναζητώντας την ζωή


Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στη Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών αποκάλυψε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της ζωής.

Οι αναλύσεις και τα πειράματα απέδειξαν στη συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν σχετιζόταν με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και με τυχόν μετέπειτα «νόθευση» του περιεχομένου τους.

Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι τη θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πηγή
http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=414517


Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτος νεκρός στις ταραχές του Λονδίνου - Στους δρόμους 16.000 αστυνομικοί









Μετά την πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Νότιγχαμ και το Μπρίστολ σημειώθηκαν επεισόδια και λεηλασίες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο" για να αποκατασταθεί η τάξη.

Ο Κάμερον καταδίκασε "τις αηδιαστικές σκηνές που είδε ο πληθυσμός στην τηλεόραση και στους δρόμους". "Σκηνές λεηλασίας, βανδαλισμού, κλοπών, σκηνές όπου άνθρωποι επιτίθεντο σε αστυνομικούς, ακόμη και σε ομάδες πυροσβεστών που προσπαθούσαν να κατασβέσουν πυρκαγιές", δήλωσε.

"Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη στους δρόμους και για να τους καταστήσουμε ασφαλείς γι' αυτούς που σέβονται το νόμο", πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.



Ένας 26χρονος που είχε δεχθεί πυροβολισμό μέσα στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εξέπνευσε στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία του Λονδίνου επιστράτευσε 16.000 ένστολους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ακόμη και πλαστικές σφαίρες, καθώς αυξάνονται τα αιτήματα για σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να κατασταλούν οι ταραχές.

"Είναι μια τακτική που θα χρησιμοποιηθεί από τη Μητροπολιτική αστυνομία αν κριθεί απαραίτητο", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο υπαρχηγός της αστυνομίας Στίβεν Κάβανο.




Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Λονδίνο από την αρχή των ταραχών. Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν για "απόπειρα φόνου" αφού τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς πέφτοντας πάνω τους με το αυτοκίνητό τους.

Οι δυνάμεις της τάξης, οι οποίες δέχονται έντονες επικρίσεις, έχουν φανεί ως τώρα ανίκανες να περιορίσουν τις βιαιότητες αυτές, οι οποίες είναι οι χειρότερες αυτού του τύπου που έχουν σημειωθεί εδώ και 20 χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα.



Η αστυνομία του Κεντ επιβεβαίωσε τη σύλληψη 10 ατόμων για εμπρησμό τριών αυτοκινήτων αλλά και αρκετών κάδων απορριμμάτων.



Στο μεταξύ η Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία ανέπτυξε αστυνομικές ενισχύσεις για να αντιμετωπίσει το κύμα βίας στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι 334 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 11 ετών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια. Επίσης, άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για "απόπειρα δολοφονίας" αστυνομικών στη διάρκεια των ταραχών, όπου κτίρια, καταστήματα και Ι.Χ. παραδόθηκαν στις φλόγες σε συνοικίες του Λονδίνου.



Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα στο Μπρεντ, μια συνοικία του βορειοδυτικού Λονδίνου ενώ προσπαθούσε κατά τα φαινόμενα να συλλάβει οδηγούς αυτοκινήτων ύποπτους για συμμετοχή στη λεηλασία ενός καταστήματος της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων ξανάβαλε μπρος τη μηχανή τραυματίζοντας τον αστυνομικό που νοσηλεύεται και σήμερα το πρωί η "κατάστασή του ήταν στάσιμη". Ένας από τους συναδέλφους του επίσης τραυματίστηκε ελαφρά.



Στη διάρκεια της νύχτας κουκουλοφόροι κυκλοφορούσαν ανά ομάδες στο Ιλινγκ του δυτικού Λονδίνου και στο Κάμπτεν που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας, λεηλατώντας ξένες περιουσίες.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε ομάδες νεαρών και αστυνομικούς στο προάστιο Χάκνι, το Πέκαμ, όπου πυρπολήθηκε ένα κτίριο, και το Λιουίσαμ, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στον νότο, του Κάμντεν, στον βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά. Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμ Γκόντουιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κύματος βίας και κάλεσε τους γονείς να έλθουν σε επαφή με τα παιδιά τους για να πληροφορηθούν πού βρίσκονται.




χολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

«Είναι πολύ θλιβερό να το παρακολουθεί κανείς... αλλά τα παιδιά δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν μέλλον και οι περικοπές έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Αυτά τα παιδιά ανήκουν σε διαφορετική γενιά από μας και απλώς δεν τους νοιάζει», δήλωσε ένας 39χρονος ηλεκτρολόγος κάτοικος του Χάκνεϊ.

«Πρόκειται για ανούσια, τυχοδιωκτική βία, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, Είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ τονίζοντας ότι το κύμα βίας «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον θάνατο του Μάρκ Ντάγκαν», του 29χρονου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ, γεγονός που πυροδότησε την ένταση.


Πηγή
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85209&catID=4


Διαβάστε περισσότερα...

«Αντιμαγνήτης» θα κάνει αντικείμενα αόρατα












Θα τα εξαφανίζει από τα μαγνητικά πεδία

Παρίσι

Ένα νέου τύπου «μανδύα αορατότητας», ο οποίος αυτή τη φορά δεν θα εξαφανίζει ένα αντικείμενο από τα μάτια ενός παρατηρητή, αλλά θα το «κρύβει» από τα μαγνητικά πεδία, σχεδιάζουν για πρώτη φορά ισπανοί ερευνητές.

Ο «αντιμαγνήτης», που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί, αφενός θα εξασφαλίζει ότι το παραγόμενο εντός του μανδύα μαγνητικό πεδίο δεν θα διαρρέει προς τα έξω και αφετέρου θα διασφαλίζει ότι τα περιεχόμενά του δεν θα ανιχνεύονται από ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο.

Αν όντως η συγκεκριμένη αντιμαγνητική συσκευή καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην πράξη, όπως πιστεύουν ο Αλβάρο Σάντσεθ και οι συνεργάτες του στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, τότε η επαναστατική τεχνολογία θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε διάφορες εφαρμογές (βιομηχανικές, ιατρικές, στρατιωτικές, επιστημονικές κ.α.).

Η πορεία προς την «αορατότητα»
Ο πρώτος «μανδύας αορατότητας» παρουσιάστηκε το 2006 και «δούλευε» για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο μήκος κύματος των μικροκυμάτων (και όχι στο ορατό φως).

Από τότε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος με την χρήση καινοτομικών «μετα-υλικών».

Θεωρητικά, ένας ανάλογος μανδύας θα μπορούσε να αφορά και τα στατικά μαγνητικά πεδία, που είναι απλώς ηλεκτρομαγνητικά κύματα με μηδενική συχνότητα.

Το 2008, ο πρωτοπόρος φυσικός Τζον Πέντρι και οι συνεργάτες του στο Imperial College του Λονδίνου πρότειναν ένα τέτοιο μαγνητικό μανδύα.

Οι Ισπανοί ερευνητές επέκτειναν περαιτέρω τις ιδέες του Πέντρι και προτείνουν μια συσκευή που, όπως λένε, μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί από διαθέσιμα μετα-υλικά.

Αντί για τον όρο «μανδύας», προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «αντιμαγνήτης».

Προς το παρόν, έχουν κάνει προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχουν πετύχει να απομονώσουν σχεδόν πλήρως τον «αντιμαγνήτη» από τον έξω κόσμο.

Το αρχικό σχήμα του αντιμαγνήτη είναι κυλινδρικό, αλλά η συσκευή θα μπορούσε να έχει και άλλα γεωμετρικά σχήματα στην πράξη.

Πηγή
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=414506






Διαβάστε περισσότερα...

Φαντασμαγορική βροχή από αστέρια θα φωτίσει τον ουρανό την Παρασκευή










Αθήνα
Ένα από τα εντυπωσιακότερα αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών, θα απολαύσουν και φέτος, όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσειδών θα πρέπει κάποιος να βρεθεί σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το πρώτο μετέωρο των Περσειδών της φετινής χρονιάς, μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, εντοπίστηκε από τη NASΑ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από τον ουρανό της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι.

Newsroom ΔΟΛ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Θα πέφτουν περίπου 100 "πεφταστέρια" την ώρα, τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μικρά απομεινάρια ενός κομήτη που περνά κοντά από τη Γη και αναφλέγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα


Οι Περσείδες όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 200.000 χιλιομέτρων την ώρ
Οι Περσείδες όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 200.000 χιλιομέτρων την ώρα

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών θα απολαύσουν και φέτος όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου, το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα.

Παρά τον χαρακτηρισμό τους ως "πεφταστέρια", οι Περσείδες δεν είναι τίποτε άλλο από μικρά απομεινάρια, μέχρι και σε μορφή σκόνης, του κομήτη Σουίφτ Τατλ, τα οποία συναντά η Γη μία φορά τον χρόνο γύρω στις αρχές του Αυγούστου. Οταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης τα σωματίδια αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων και σχηματίζουν μια φωτεινή σφαίρα που κινείται με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 200.000 χιλιομέτρων την ώρα. Κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στην ατμόσφαιρα, αφήνουν πίσω τους μια "ουρά" που ονομάζεται διάττοντας αστέρας, μετέωρο ή πεφταστέρι, και φαίνεται από τη Γη με γυμνό μάτι.

Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, φαίνεται δηλαδή ότι έρχονται από την κατεύθυνση αυτή. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού του κομήτη περιπλανάται στο διάστημα περίπου 1.000 χρόνια από τη στιγμή που αποκολλήθηκε από την ουρά του. Υπάρχει, πάντως, και μια λωρίδα υλικού που αποσπάστηκε από τον Σουίφτ Τατλ το 1862. ταν, κατά τη διάρκεια της περιστροφής της, η Γη περνά από το σημείο που βρίσκεται η συγκεκριμένη λωρίδα ο αριθμός των μετεώρων που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το 1991 και το 1992 σημειώθηκε έξαρση του φαινομένου καθώς έπεφταν περίπου 400 μετέωρα την ώρα. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα τέλη της δεκαετίας πέφτοντας στα 100 μετέωρα την ώρα ενώ το 2000 ήταν πολύ λιγότερα.

Ο ουρανός θα βρέξει... Περσείδες

Ο αριθμός των μετεώρων που μπορούμε να δούμε συνδέεται με την περίοδο που ο κομήτης Σουίφτ Τατλ περνάει από το ηλιακό μας σύστημα, δηλαδή περίπου κάθε 130 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όσο απομακρύνεται η απόσταση του κομήτη από τη Γη, τόσο λιγότερα μετέωρα βλέπουμε.

Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσείδων θα πρέπει κάποιος να βρεθεί σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι, δηλαδή όσο πιο μακριά γίνεται από κατοικημένες περιοχές.

Παρατηρήσεις των Περσειδών αναφέρονται εδώ και περίπου 2000 χρόνια με αρχαιότερη μια περιγραφή τους που έγινε στην Άπω Ανατολή. Στις Ρωμαιοκαθολικές χώρες οι Περσείδες ονομάζονται και "Δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου" καθώς στις 10 Αυγούστου τιμάται η μνήμη του μαρτυρίου του.

Στέλιος Βογιατζάκης

Πηγή
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63291141
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231123277

Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανός «ανοίγει» αυτοκίνητα με ένα SMS









Ο αμερικανός Ντον Μπέιλι, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, αποκάλυψε σε συνέδριο για την ασφάλεια και την ηλεκτρονική πειρατεία στις ΗΠΑ ότι μπορεί να ξεκλειδώνει χιλιάδες ΙΧ αυτοκίνητα με μία σειρά απλών ενεργειών από το κινητό του, οι οποίες καταλήγoyν στο να στείλουν ένα κλασικό γραπτό μήνυμα SMS!

Η ιδέα «σφηνώθηκε» στο μυαλό του, εξήγησε, όταν στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοφιλούς παρουσιάστριας Όπρα Ουίνφρεϊ προβλήθηκε μια εφεύρεση, αποκαλούμενη «ζούμπακ», η οποία δίνει την δυνατότητα σε γονείς να ανιχνεύουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους.

Αμέσως μόλις ο αμερικανός ειδικός κατανόησε την λειτουργία του «ζούμπακ», ήταν σε θέση, ως γνήσιος νόμιμος χάκερ, να την προσαρμόσει και στην κλοπή αυτοκινήτων. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, παρουσίασε την καινούργια αυτή «πατέντα», απέφυγε όμως να αποκαλύψει ακριβώς ποια μοντέλα αυτοκινήτων μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα, προκειμένου να αποτρέψει επίδοξους κακοποιούς να κλέψουν ξένα οχήματα.

Το μόνο που ανέφερε είναι ότι ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως το κλειδί-τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου, δέχονται ασύρματο σήμα, στο οποίο μπορεί να παρέμβει κανείς εύκολα.

Ο ίδιος προειδοποίησε τόσο τις κατασκευαστικές εταιρίες αυτοκινήτων, όσο και γενικότερα τις εταιρίες ασφαλείας: «Είναι τέλεια. Η αυτοπεποίθησή σου ανεβαίνει. Ομως προσοχή: το ίδιο σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί και για τον έλεγχο κινητών τηλεφώνων, αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών(ATM), αλλά και για την εκμετάλλευση πηγών ενέργειας, όπως το νερό. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πραγματική απειλή».

Προχώρησε λοιπόν και σε προτάσεις σχετικά με την πρόληψη του κινδύνου που ελλοχεύει. «Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ κόστους και ασφάλειας», δήλωσε, μιας και θεωρεί ότι οι εταιρίες έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν εκτός των παραδοσιακών ληστών, τώρα και τους «ασύρματους ληστές».



Πηγή:
Το Βήμα

http://www.mylady.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/2011/08/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%C2%AB%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-sms





Διαβάστε περισσότερα...