Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ASTANA - SATANA ..H πρωτεύουσα της NWO και οι υπηρέτες της !!

Ξεκινήσαμε μια έρευνα για την πρωτεύουσα των illuminati και η πορεία μας επιφύλαξε οπως θα δείτε εκπλήξεις..

Μια πόλη σχεδὸν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Κάποιοι ήξεραν την ύπαρξή της αλλὰ δεν γνώριζαν την σημασία της και άλλοι, απλὰ ήξεραν αλλὰ δεν μιλούσαν για να μην ταράξουν τα νερὰ πριν την ώρα τους. 

Σε αυτὴ την πόλη λοιπὸν συναντώνται οι ισχυροὶ του πλανήτη, παπάδες κυβερνητικοὶ και στρατιωτικοὶ καταπατώντας τούς όρκους που έχουν κάνει για να αποκτήσουν τα αξιώματά τους και προδίδοντας τις θρησκείες και  εθνικὰ συμφέροντά τους για την επιβολὴ της παγκοσμιοποιήσεως και της πανθρησκείας εν ὀνὀματι του κέρδους και της επιβολής εξουσίας σε ολόκληρη την υφήλιο.


 


  

(δείτε το βίντεο)...  

 http://www.youtube.com/watch?v=ZM9BgaPpHAc&feature=player_embedded




Sinister Sites - Αστάνα, Khazakhstan

 Αστάνα είναι η πρώτη πρωτεύουσα που χτίστηκε τον 21ο αιώνα και εκδηλώνει τέλεια τό ποιος είναι επικεφαλής του κόσμου. Είναι πραγματικά το όραμα ενός μονο ανθρώπου??? 


Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο πρόεδρος του Καζακστάν (ναι χώρας του Borat, το ξέρω). Υποστηρίζεται από δισεκατομμύρια πετροδολάρια, η πόλη χτίζεται από το μηδέν σε μια απομακρυσμένη και έρημη περιοχή της Ασίας μέσα στις στέπες.

 Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: ένα φουτουριστικό κεφάλαιο απόκρυφισμού, αγκαλιάζοντας τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, και εορτάζοντας την πιο αρχαία θρησκεία που είναι γνωστή για τον άνθρωπο: Την λατρεία του ήλιου.

Η πόλη εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο, αλλά καποια κτίρια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Συνοψίζοντας το απόκρυφο όραμα του Nazarbayev,.

Η Πυραμίδα της Ειρήνης



Συνελήφθη από τον πιο παραγωγικό αρχιτέκτονα της Βρετανίας, τον ''Λόρδο'' ( τρομάρα του ) Νόρμαν Φόρστερ, αυτή ή γιγάντια πυραμίδα είναι μια περίεργη παρουσία στη μέση των ασιατικών Στέπων. Το κτίριο είναι αφιερωμένο στην «αποκήρυξη της βίας» και «να φέρει σε επαφή τις θρησκείες του κόσμου".( ολα σε ένα δηλαδή το πιασατε??)

   Ο Νόρμαν Φόστερ δήλωσε ότι το κτίριο δεν έχει αναγνωρίσιμα θρησκευτικά σύμβολα.
 Στην πραγματικότητα, η πυραμίδα είναι ένας ναός για την μόνη αληθινή θρησκεία του αποκρυφιστή του:
Πρόκειται για μια αναγέννηση της ηλιακής λατρείας του Ρα !!! 


 Η έννοια της πυραμιδικής μορφής  εδω: 




https://www.facebook.com/photo.php?fbid=301212236598518&set=a.167776219942121.55047.139278009458609&type=3&theater




Η .. Υπόγεια Όπερα

 

Κατά την είσοδο της πυραμίδας στο επίπεδο του εδάφους, το εσωτερικό είναι σκοτεινό και σπηλαιώδεις. Το υπόγειο φιλοξενεί την όπεραι, όπου οι ανυποψίαστες μάζες πηγαίνουν να ψυχαγωγηθούν.

Παρά το σκοτάδι, μια τεράστια εικόνα του ήλιου καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο του χώρου.




Δεξια στην κορυφή της όπερας είναι το κεντρικό σημείο της πυραμίδας. Λειτουργέι ως αίθουσα συνεδριάσεων για συνέδρια επανένωσης των θρησκευτικων ηγέτων του κόσμου.

Πάρτε ένα λεπτό και να απολαύσετε τον συμβολισμό εδώ. Έχετε θρησκευτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο να κάθονται γύρω από ένα τεράστιο ήλιο, συζητώντας το πώς να συμβιβάσουν τις διαφορές τους για την Νέα Εποχή που έρχεται.



Ο συμβολισμός είναι κραυγαλέος: Με το αρχαίο όνομα «Aten ή Aton», δηλαδή «ο ηλιακός δίσκος, από τον οποίο γεννάται το φως της ημέρας», εννοείται η εκείνη η θεότητα της αιγυπτιακής μυθολογίας που προέκυψε από την αντίδραση του φαραώ Ακενατόν προς την αυξανόμενη ισχύ του ιερατείου του Άμωνα.


Πρόκειται για μια αναγέννηση της ηλιακής λατρείας του Ρα.  


Αυτός ο χώρος είναι πολύ πιο φωτεινός από την όπερα, και αντιπροσωπεύει την πρόοδο προς τη φώτιση. Η εικόνα του ήλιου στη μέση της στρογγυλής τραπέζης είναι ακριβώς πάνω από τον ήλιο στην όπερα.
..Έτσι, ενώ ο γενικός πληθυσμός να ψυχαγωγηθούν στο σκοτάδι του υλικού κόσμου, το πεφωτισμένο σύστημα, κάθεται ακριβώς επάνω τους, στο φώς και  σχεδιάζουν το πώς θα φτάσουν στην θέωση.

Η στρογγυλή τράπεζα ίσως έχει τις ρίζες της στους Ιππότες Ναίτες της στρογγυλής τραπέζης όπου οι ακτίνες σχηματίζοναν με τα σπαθιά τους..      

Αν διαβάσετε άλλα άρθρα σχετικά που έχουμε αναρτήσει, ίσως να είστε ενήμεροι για τους στόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ένας από αυτούς είναι η αντικατάσταση όλων των θρησκειών από μια νεο-ειδωλολατρεία. Για αυτό τον σκοπό γίνονται οι συνεδριάσεις αυτές .

Η πόλη της Αστάνα είναι πραγματικά μια πόλη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η κορυφή

Η κορυφή είναι κυριολεκτικά θεϊκή. Είναι στρογγυλή,  και λούζεται στο λαμπρό φως του ήλιου. Οι εικόνες των άσπρων περιστεριών που ενσωματώνονται στα παράθυρα, αντιπροσωπεύουν την ειρήνη, η οποία θα οδηγήσει στη ενοποίηση των παγκόσμιων κυβερνήσεων και των θρησκειών στη νέα παγκόσμια τάξη.



            Εξετάστε το ανώτατο όριο της κορυφής:
                                        Η ηλιακή θεότητα λάμπει επάνω φωτισμένη. Όμορφη.


Τα τμήματα της πυραμίδας (το χαμηλότερο σκοτεινό σπίτι οπερών, το μέσο δωμάτιο διασκέψεων και η ευσεβής κορυφή) ενσωματώνουν (παραποιημένο) το πυθαγορικό όραμα του κόσμου.

Οι διδασκαλίες  του Πυθαγόρα μελετώνται λεπτομερώς στις σημερινές απόκρυφες κοινωνίες και κλάπηκαν κομμάτια για να συνθέσουν την δική τους κοσμοθεωρία έκτρωμα. 
( Εδώ γίνεται μια αναφορά στην κοσμοθεωρία του Πυθαγόρα : Ο Πυθαγόρας διαίρεσε τον κόσμο σε τρία μέρη, τα οποία κάλεσε τον ανώτατο κόσμο, τον ανώτερο κόσμο, και κατώτερο κόσμο. Ο υψηλότερος, ή ανώτατος κόσμος, ήταν μια λεπτή, interpenetrative πνευματική ουσία που εισχωρεί σε όλα τα πράγματα και επομένως το πραγματικό επίπεδο του Ανωτάτου Θεού, η Θεότητα είναι από κάθε άποψη πανταχού παρών, παντοδύναμος, παντογνώστης. 
Ο ανώτερος κόσμος ήταν το σπίτι των Αθανάτων. Ήταν επίσης ο τόπος κατοικίας των αρχετύπων, Φύσεις που με κανέναν τρόπο δεν μετείχαν στον υλικό κόσμο , αλλά, η σκιά τους πετά πάνω απο τον κατώτατο κόσμο, Ήταν διακριτες μόνο μέσα από τη σκιά τους.
  Το τρίτο, ή Κατώτερο κόσμο, ήταν το σπίτι αυτών των πλασμάτων, που μετείχαν στην ουσία ή στο υλικό. Ενεπλάκησαν με την εργασία και την υλική υπόσταση. )  

Τα τρία τμήματα της πυραμίδας

 

Με άλλα λόγια, αυτή η πυραμίδα, πολύ περισσότερο από ό, τι είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, είναι μια αναπαράσταση της φιλοσοφίας των μυημένων.

 ----------------------------------------------------------------
Bayterek



Επίσης, σχεδιάστηκε από το διακεκριμένο βρετανό αρχιτέκτονα Sir Norman Foster, το μνημείο έχει ως στόχο να ενσαρκώσει ένα παραμύθι για ένα μυθικό δέντρο της ζωής ( Θυμάστε το AVATAR ??? )  και ένα μαγικό πουλί της ευτυχίας. Το πουλί, που ονομάζεται Samruk, που είχε την φωλιά του στην σχισμή ανάμεσα σε δύο κλαδιά ενός δέντρου λεύκας. Το αυγό - η χρυσή σφαίρα στην κορυφή του μνημείου - αντιπροσωπεύει, για άλλη μια φορά, τον Ήλιο, τη Θεότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτό το "δέντρο της ζωής», αποτελεί το κανάλι μέσω του οποίου τα πνεύματα  αφήνουν τον υλικό κόσμο και να ενταχθούν το θεϊκό κόσμο. Αυτή η έννοια είναι ένα επαναλαμβανόμενο στις περισσότερες (αν όχι όλες) τις απόκρυφες κοινωνίες.  

Στο εσωτερικό της Χρυσής Σφαίρας

Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στην κορυφή του πύργου και να πάρετε μια υπέροχη θέα της πόλης Nazarbayev,. Υπάρχουν επίσης κάποια περίεργα στοιχεία για να εξετάσουμε.



Μέσα στην σφαίρα θα βρούμε αυτό το αινιγματικό «πράγμα». Είναι ένα χρυσό τρίγωνο με παλαμικό αποτύπωμα του ίδιου του πρόεδρου Ναζαρμπάγιεφ πάνω σε αυτό. Γιατί;  Ειλικρινά δεν ξέρω.

Το χέρι του Θεού που μέσω της πυραμίδας των illuminati καθοδηγεί τον κόσμο?????





 Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μοιάζει με κάτι από την ταινία «Ολικη Επαναφορά» του 1990.


Δείτε τους συμβολισμούς που τότε είχαμε μεσάνυχτα για να δούμε..


 http://www.youtube.com/watch?v=WFMLGEHdIjE




Bata Composition

Πρόκειται για ένα κόσμο που υπογράφεται από τους εκπροσώπους από δεκαεπτά θρησκευτικά δόγματα. Ναι, και πάλι, μιλώντας για τη συνένωση όλων των θρησκειών σε ένα για το NWO και όλα αυτά.




Λέτε να ύπαρχει και η υπογράφη του δικού μας αρχιεπισκόπου εκεί ;;;;

Δεν ξέρουμε αν υπέγραψε ομως σύμμετείχε στις άλλες συνεδριάσεις και έναν χαιρετισμό για το συνέδριο τον έστειλε !!!

Bartholomew I, Patriarch of Constantinople Orthodox Church
"Let the high ideals for the sake of which we have worked in concord and love these days, become the strong reality in the name of world peace and happiness of peoples. Praying to God inspired".

  Δείτε:

http://www.religions-congress.org/content/view/168/lang,english/





















ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ:



CONGRESS OF WORLD and TRADITIONAL RELIGIONS  




http://www.religions-congress.org/index.php?lang=english








Τεκτονικές Πυλώνες

Δύο πυλώνες και ανάμεσα πιο μακριά η πυραμίδα.



Υπάρχει καμια αμφιβολία ότι αυτό μπορεί να έχει Τεκτονικό συμβολισμό εκεί;


 

 Ναι, οι δίδυμοι χρυσοί πυλώνες αντιπροσωπεύουν τους δύο πυλώνες της τοιχοποιίας που ονομάζεται Βοόζ και Ιαχειν.
 Εδώ μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε ότιο  Ναζαρμπάγιεφ είναι ένας "ΕλεύθεροΤέκτονας".



Το προεδρικό Μέγαρο

Τοποθετημένο σε μια επιβλητική θέση στην πόλη, το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής σε ένα τελετουργικό που ξεκινά με τον πύργο Bayterek . Ένας μεγάλος χοντρός θόλος βρίσκεται στην κορυφή του παλατιού, που αντιπροσωπεύει το γυναικείο αρχή, σε αντίθεση με το φαλλικό πύργο Bayterek - την αρσενική αρχή. Αυτή η διάταξη είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις σημαντικές πόλεις, όπως στην Washington DC και το Παρίσι.





ΜΕΓΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 30-31 ΜΑΙΟΥ !!!



IV Συνέδριο των ηγετών του κόσμου και Παραδοσιακά Θρησκεύματα θα πραγματοποιηθεί στις 30 με 31 Μαίου, 2012.

Το θέμα «Ειρήνη και συμφωνία ως επιλογή της ανθρωπότητας» επιλέχθηκε ως το κύριο θέμα της IV Συνέδριο των ηγετών του κόσμου και Παραδοσιακά Θρησκεύματα.
Προσωπικές προσκλήσεις του επικεφαλής της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της RK, επικεφαλής της Γραμματείας του Συνεδρίου των ηγετών του κόσμου και παραδοσιακές θρησκείες Kairat Mami για τον Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ της Ιερουσαλήμ, Σεφαρδιτών αρχιραββίνος Shlomo Amar και Ασκενάζι αρχιραββίνος Yona Metzger να συμμετάσχουν σε το έργο του Κογκρέσου IV, των θρησκευτικών ηγετών στάλθηκαν από τον ομιλητή της Γερουσίας Alexander Sudyin.

Astana to host IV Congress of leaders of world and traditional religions in 2012  ( 30- 31 Μαίου )








http://www.youtube.com/watch?v=8PJrSKMvRac




Το καλύτερο στο τέλος !!! Δεν το γωρίζαμε αλλά προέκυψε μεσα απο την έρευνα για την πόλη Αstana

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:"Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα θα γίνουν"

http://www1.mfa.gr/en/current-affairs/top-story/osce-summit-meeting-in-astana-1-2-december-2010.html

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο "Παλάτι της Ανεξαρτησίας", στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, οι διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αναμένεται να εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το Αφγανιστάν ως την τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.H Ελλάδα εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.






http://www.youtube.com/watch?v=3DpyZad6VMk






Θαυμάστε μερικά απο τα καλά που ανέφερε μπροστά στα αφεντικά του: 
00:32' πρέπει να ξεχάσουμε απαρχαιωμένες έννοιες περί ασφάλειας, που ανήκουν σε άλλες εποχές.
01:22' γίνεται αντιληπτό ότι κανένα κράτος-έθνος δεν είναι  πλέον ικανό να αντιμετωπίσει από μόνο του προβλήματα τόσο μεγάλης εμβέλειας. Η περιφερειακή και παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ουσιαστική για την κοινή μας ασφάλεια και σταθερότητα.
01:35'  το παράδοξο είναι  ότι βλέπουμε συγχρόνως αναζωπύρωση  του εθνικισμού. ( μάλλον των ελλήνων εννοεί)
Την λέξη GLOBAL την είπε 15φορές..

Ολη η ομιλία εδω:




http://www.primeminister.gov.gr/2010/12/01/3752






Και αν δεν το προσέξατε στο βιντεο το ταμπελάκι δεν γράφει Ελλάδα αλλά TROIKA-GREECE !!!
Εσείς θα το δεχόσασταν;;;;

 Δεχθήκαμε μία παρατήρηση όμως... Το TROIKA-GREECE δεν αναφέρεται στην ''γνωστή'' Τρόικα... Η "ΤRΟΙΚΑ" στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι όργανο του Ο.Α.Σ.Ε. και ως τότε (2009) προεδρεύων της διαδικασίας, ο Τζέφρυ είχε μπροστά του το συγκεκριμένο ταμπελάκι... Δείτε εδω:http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/troika-greece.html
Ευχαριστούμε τον φίλο για την συμβολή του θα το δεχθούμε.

Ιδού η απόδειξη:


  http://www.osce.org/node/43699




 Αυτό βεβαια δεν αναιρει το πιστεύω μας για τον πατριωτισμό του ΓΑΠ.

Από εκεί έπαιρνε τις εντολές το πιόνι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μας δήλωσε μόλις βγήκε πως χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση ???



 http://www.youtube.com/watch?v=Ik1D6sYOrdY



 http://www.youtube.com/watch?v=keC4rjMmDcQ




ΑΣΤΑ ΝΑ πάνε  !!  Απο την Αστάνα ξεκινήσαμε στον ΓΑΠ  καταλήξαμε, ..μας χάλασε την έρευνα !!!

Ευχαριστούμε


ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know? )
Πηγές έρευνας:
http://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-astana-khazakhstan/
http://www.epirus-ellas.gr/2012/02/blog-post_8941.html
http://epirusgate.blogspot.com/2010/12/blog-post_520.html


 Πηγή




























































































Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Εντάξτε τη βρώμη στο πρωινό σας και αναβαθμίστε την υγεία σας

Το πρωινό αποτελεί τη βάση της υγιεινής διατροφής και το πρώτο γεύμα της ημέρας, παρέχοντας μας την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας. Η βρώμη, δημητριακό με μοναδική θρεπτική αξία, βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και μπορεί να ενισχύσει γευστικά το πρωινό σας.

Η βρώμη ξεχωρίζει για τη μεγάλη περιεκτικότητα της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, με γνωστές ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.


 Τα κύρια χαρακτηριστικά της θρεπτικής της σύνθεσης είναι τα εξής:
Β-γλυκάνες: Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή β - γλυκανών, φυτικές ίνες που βρίσκονται κυρίως στον φλοιό των δημητριακών.
Υπάρχουν δύο είδη β - γλυκανών στις νιφάδες βρώμης: Οι αδιάλυτες και οι διαλυτές.

  • Οι διαλυτές φυτικές ίνες συμβάλλουν υπό προϋποθέσεις στη μείωση της χοληστερόλης αλλά και στην ικανοποιητική διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό
  • Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Μάλιστα η βρώμη υπερτερεί σε περιεκτικότητα σε β-γλυκάνες έναντι όλων των άλλων δημητριακών.

 Τροφή Ποσότητα
Φυτικές ίνες (gr)
Διαλυτές φυτικές ίνες (gr)
Αδιάλυτες φυτικές ίνες (gr)
 Νιφάδες βρώμης
 1 φλιτζάνι
 8 4
 4
 Νιφάφες καλαμποκιού
 1 φλιτζάνι
 0,5  0,1  0,4
 Νιφάδες σιταριού
 1 φλιτζάνι
 3  0,5  2,5
 Δημητριακά ρυζιού για πρωινό
 1 φλιτζάνι
 0,3  0,1  0,2
 Ξερά δαμάσκηνα
 3 μέτρια
 1,7  1  0,7
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β: Η βρώμη αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Από τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι η αξία της βρώμης για την υγεία μας έγκειται σε μια σειρά από οφέλη που μας αφορούν όλους.

Ειδικότερα, η ευεργετική δράση των στοιχείων που περιέχει η βρώμη παρέχει σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, αλλά και συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό:

  • Καρδιά: Η κατανάλωση βρώμης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία της καρδιάς, καθώς οι αντιοξειδωτικές της ουσίες βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να μην συσσωρεύουν αθηρωματική πλάκα, με αποτέλεσμα να διατηρούνται υγιή και χωρίς στενώσεις. Παράλληλα, οι β-γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη συνεισφέρουν αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης. Οι β- γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη συμβάλλουν στη δημιουργία ευεργετικών λιπαρών οξέων στο έντερο, τα οποία αναστέλλουν εν μέρει την παραγωγή χοληστερόλης από το ήπαρ.
  • Πεπτικό σύστημα: Οι φυτικές αυτές ίνες που περιέχονται στη βρώμη έχουν μια ιδιαίτερα προστατευτική δράση για το πεπτικό σύστημα, καθώς έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν τα χολικά οξέα, η μεγάλη συγκέντρωση των οποίων στις εκκρίσεις οδηγεί σε αυξημένο ρίσκο καρκινογένεσης.
  • Ανοσοποιητικό σύστημα: Μια άλλη θετική επίδραση των β-γλυκανών που περιέχονται στη βρώμη είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς προάγουν τη δράση σημαντικών κυττάρων της άμυνας, όπως τα μακροφάγα και τα ουδετερόφιλα έναντι βακτηρίων, ιών και παρασίτων. 
  • Έλεγχος επιπέδων σακχάρου: Οι β-γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο στο γλυκαιμικό έλεγχο, συμβάλλοντας στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου σε επιθυμητά πλαίσια.
  • Έλεγχος σωματικού βάρους: Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει επίσης σημαντική στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Το πλούσιο περιεχόμενο της βρώμης σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενισχύει την ικανοποίηση της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού και με αυτό τον τρόπο βοηθά σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού σωματικού βάρους.
  • Οφέλη σε επίπεδο ομορφιάς και ευεξίας: Πέρα από τα ουσιαστικά οφέλη της βρώμης στην υγεία του οργανισμού, επιστημονικές έρευνες πιστοποιούν την ύπαρξη θετικής επίδρασης ακόμα και όσον αφορά την ομορφιά και την ευεξία, κυρίως στη βάση της αντιοξειδωτικής της δράσης. Μάλιστα οι πολυφαινόλες της βρώμης (οι αβενανθραμίδες) φαίνεται να κατέχουν τόσο αντιοξειδωτική, όσο και αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση, ενώ σε σύγκριση με τα δημητριακά ολικής άλεσης, η αντιοξειδωτική δυνατότητα της βρώμης υπερτερεί έναντι άλλων, όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι.
Όταν λοιπόν ετοιμάζουμε ένα πρωινό, με γάλα χαμηλών λιπαρών, βρώμη, μέλι, κανέλα και κομματάκια μήλου, είναι σαφές ότι πέρα από ένα νοστιμότατο πρόγευμα, έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε τις μοναδικές φυτικές ίνες της βρώμης, τα αντιοξειδωτικά οφέλη της κανέλας και του μελιού, με τις ευεργετικές πρωτεΐνες του γάλακτος, προσδίδοντας μοναδικά οφέλη για ολόκληρο τον οργανισμό μας.

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Yosemite's Fire Waterfall

 Ένα σπάνιο θέαμα! Yosemite National Park, California , USA

Αυτό το πάρκο έγινε εθνικό πάρκο το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τον καταρράκτη και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο καταρράκτης "φωτιά" του El Capitan είναι ένας από τους πιο θεαματικούς σε όλο το τοπίο.

Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία. Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδοθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι θα συχνά πρέπει να περιμένουν και να υπομένουν χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα και την τύχη.


 1ος, είναι ο σχηματισμός καταρράκτη - Το νερό είναι που σχηματίζεται από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνει μεταξύ του μήνα Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσε να υπάρχει πολύ χιόνι για να λιώσει.

2ος, είναι η ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά - η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε μόνο τις εικόνες των δικών σας θλιμμένων πρόσωπων στον καταρράκτη. Συμπίπτει με το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο εκείνη την εποχή του έτους είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες. Είναι επομένως δύσκολο να πάρεις αυτές τις φωτογραφίες.

Κάποιος το έκανε! και θα το δείτε!




 
































Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ - Είναι το κρύο τσουχτερό.

 Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, μετά το 1967. Εδώ, με τον Κ. Χατζηχρήστο,


























Διαβάστε περισσότερα...