Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο αρχηγός της Γκεστάπο θάφτηκε με Εβραίους!

Aαπό τα απίστευτα της ιστορίας, αλλά φαίνεται ότι όπως διαβεβαιώνει ο διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης καθηγητής Γιοχάνες Τούχελ.ο αρχηγός της Γκεστάπο, της μυστικής αστυνομίας του ναζιστικού καθεστώτος, θάφτηκε σε ... εβραϊκό νεκροταφείο.
Ο Χάινριχ Μίλερ εξαφανίσθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να αφήσει ίχνη. Τελικά αποδεικνύεται ότι ενταφιάστηκε σε ομαδικό τάφο εβραϊκού νεκροταφείου του Βερολίνου, δήλωσε
«Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε», διαβεβαιώνει ο Γιοχάνες Τούχελ.στηριζόμενος σε έγγραφα των ιστορικών αρχείων.


Η αποκάλυψη έρχεται 68 χρόνια μετά το τέλος του Β'ΠΠ και είναι η απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της μεταπολεμικής περιόδου.
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, το BND, διατηρούσαν τη βεβαιότητα ότι το καλοκαίρι του 1945 ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχολσβακίας, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Bild.
Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν λάθος. Από τον Αύγουστο 1945, το πτώμα του Μίλερ είχε βρεθεί σε προσωρινό τάφο κοντά στο παλιό υπουργείο Αεροπορίας του Ράιχ . Φορούσε στολή στρατηγού και στην εσωτερική αριστερή του στέπη βρέθηκε η υπηρεσιακή του ταυτότητα με τη φωτογραφία του, σύμφωνα με τον ιστορικό.
Η Bild δημοσιεύει επίσης έγγραφο του δημαρχείου του Μίτε του Βερολίνου όπου φαίνεται ότι ο Μίλερ ενταφιάσθηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο της συνοικίας.
Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε σοκαρισμένος από την αποκάλυψη.
«Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα.
Ο Χάινριχ Μίλερ υπήρξε μία από τις σημαντικές προσωπικότητες του Γ'Ράιχ που δεν συνελήφθησαν. Συμμετείχε στη διάσκεψη της Βανζέε , τον Ιανουάριο 1942, που αποφάσισε την υιοθέτηση της «τελικής λύσης».
Είχε υπό τις διαταγές του τον Αντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο της οργάνωσης της υποδομής της επιχείρησης εξόντωσης των Εβραίων, ο οποίος καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέσθηκε στο Ισραήλ το 1962.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...