Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι....
είναι επικίνδυνο!...


Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει...
τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του! Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά. Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι». Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του! Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, καί εκδικείται: «Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους... και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό: «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους καί τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος. Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες!
Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλονε φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!... Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση ̈ελληνικό παρελθόν ̈». Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική.

Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει... Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρώ μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο ̈Τέλος ̈... Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! ́Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε.

Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!... Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε... Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!... η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος ̈πολιτισμένος ̈ άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος... Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη...

Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ. Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε! Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του! Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»!

Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα: «Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι...».

Πηγή




Διαβάστε περισσότερα...

Υπομονή κύριοι,θα πληρωθείτε















Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...

Αναμνήσεις άλλων εποχών














Λήψη (6 MB)










Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα, πότε και τι θα πληρώσουν 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι - Υπολογίστε το τελικό ποσό

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ



Μέσα στο Σεπτέμβρη η καταβολή της πρώτης δόσης, ενώ στο τέλος του έτους έρχεται και το δεύτερο «χτύπημα» με ΕΤΑΚ, ΦΑΠ

Το σημείωμα με την ένδειξη «εξαιρετικώς επείγον» βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πρόβλημα παρουσιάζεται για όσους οφείλουν να πληρώσουν χωρίς να έχουν λάβει την επιστροφή φόρου από τις δηλώσεις του 2010. Οι υπηρεσίες εισηγούνται την άμεση αποστολή περίπου 2,5 εκατομμυρίων «πολυεκκαθαριστικών» με τα οποία ισάριθμα νοικοκυριά θα καλούνται να πληρώσουν έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους πέντε φόρους:

1.Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί σε όλους όσοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ και θα υπολογιστεί με συντελεστές από 1% έως 4%.

2.Το τέλος επιτηδεύματος που θα βαρύνει με 300 ευρώ όλους τους επαγγελματίες που έχουν ενεργοποιήσει βιβλία και στοιχεία.

3.Την έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως και 10 ετών.

4.Την έκτακτη εισφορά στις πισίνες.

5.Την έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής με μήκος άνω των έξι μέτρων.

Το πράσινο φως δόθηκε και η βεβαίωση αυτών των φόρων θα γίνει με ημερομηνία 31/08/2011, κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 2,5 εκατομμύρια παραλήπτες θα κληθούν να πληρώσουν την 1η δόση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ετσι οι Ελληνες φορτώνονται με πρόσθετους φόρους 1,82 δισεκατομμυρίων ευρώ λίγες ημέρες πριν ανέβει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Περιθώρια για «δεύτερες σκέψεις» δεν φαίνεται να υπάρχουν, καθώς η «μαύρη τρύπα» στο σκέλος των εσόδων δύσκολα θα περιοριστεί έως το τέλος του έτους κάτω από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, παρά τα πρόσθετα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το «πολυεκκαθαριστικό» θα αποτελέσει το πρώτο και μεγαλύτερο από τα «χτυπήματα» που θα καταφέρει το υπουργείο Οικονομικών στα ελληνικά νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους. Επίκειται:

*Η αποστολή του «λογαριασμού» για το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΑΠ του 2010 και του ΦΑΠ του 2011. Η ταχυδρόμηση -τουλάχιστον για τους δύο πρώτους- προγραμματίζεται να γίνει προς το τέλος του έτους ώστε τα έσοδα (ύψους τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ) να υπολογιστούν μέσα στη χρήση του 2011 (σχετικό ρεπορτάζ στην «Οικονομία»).

*Η αποστολή ειδοποιητηρίων στους 890.000 οφειλέτες που χρωστούν έως και 150.000 ευρώ ο καθένας. Οι οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ τα ειδοποιητήρια θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για ένταξη στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

*Η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που φέτος θα είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Προγραμματίζεται τα ειδοποιητήρια να αποσταλούν τον Νοέμβριο, «ώστε να υπάρξει και μια χρονική απόσταση με τα πολυεκκαθαριστικά του Σεπτεμβρίου» όπως επισημαίνει αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.

Από την επεξεργασία που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στα φορολογικά δεδομένα των Ελλήνων, προέκυψε ότι υποχρέωση καταβολής ενός ή περισσότερων εκ των πέντε φόρων που ενσωματώνει το «πολυεκκαθαριστικό» έχουν περίπου 2,5 εκατ. νοικοκυριά. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, η διαδικασία πληρωμής έχει ως εξής:

*Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του συνολικού ποσού. Βεβαίωση του φόρου γίνεται με ημερομηνία 31/08/2011, η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

*Η εξόφληση του ποσού πρέπει να γίνει σε έξι δόσεις. Καθεμιά από τις δόσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας.

*Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής, προβλέπεται έκπτωση 5%.

Ακόμη και αν κάποιο από τα 2,5 εκατ. νοικοκυριά αμφισβητήσει το ύψος του φόρου, η βεβαίωση και η είσπραξη του φόρου δεν αναστέλλονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος. Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να αμφισβητήσουν το εκκαθαριστικό; Καταρχήν, όλοι οι άνεργοι. Το υπουργείο Οικονομικών διά της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Επίσης, δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Ετσι, λογικά, όσοι από τους ανέργους παραλάβουν ειδοποιητήριο, πρέπει να προσέλθουν στις εφορίες για να το αμφισβητήσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να αντιμετωπίσει άλλο ένα θέμα. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που οφείλουν να πληρώσουν φόρο με βάση το «πολυεκκαθαριστικό» περιμένουν επιστροφή φόρου, η οποία δεν τους έχει ακόμη αποδοθεί. Ετσι, θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του «πολυεκκαθαριστικού» έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την ίδια ώρα η εφορία θα τους χρωστάει χρήματα. Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο τέθηκε το ζήτημα, υποστήριξε ότι θα υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού, η οποία όμως θα προϋποθέτει επίσκεψη του φορολογούμενου στη ΔΟΥ.

Πάντως η σχετική απόφαση που δόθηκε την Παρασκευή δεν προβλέπει καμία διαδικασία συμψηφισμού και μένει να φανεί αν το υπουργείο θα αναγκαστεί να επανέλθει με νέα απόφαση.

Υπολογίστε το τελικό ποσό

Χαράτσια από 120 ευρώ κατ' ελάχιστον έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ θα δείξουν τα πολυεκκαθαριστικά του Σεπτεμβρίου.

Οι 2,5 εκατομμύρια παραλήπτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί από το ύψος του εισοδήματος αλλά και την περιουσιακή τους κατάσταση.

Για να γίνει ο τελικός λογαριασμός, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθοι κανόνες:

*Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν βιβλία και στοιχεία θα πληρώσουν το ποσό των 300 ευρώ ανεξάρτητα από το αν έχουν εισόδημα ή όχι. Ετσι, θα υπάρξουν άνθρωποι χωρίς εισόδημα οι οποίοι παρ' όλα αυτά θα παραλάβουν εκκαθαριστικό.

*Η εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται με συντελεστές 1-4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Εξαιρούνται μόνο οι άνεργοι. Επειδή όμως ο υπολογισμός θα γίνει με βάση τα περυσινά εισοδήματα, κινδυνεύουν να παραλάβουν εκκαθαριστικό όσοι έχουν χάσει φέτος τη δουλειά τους αλλά πέρυσι δούλευαν κανονικά. Ολοι αυτοί πρέπει να σπεύσουν στην εφορία για να αποδείξουν ότι δεν εργάζονται.

*Για τα «χαράτσια» που προκύπτουν από τα τεκμήρια (σε Ι.Χ. με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών, σκάφη, πισίνες κ.λπ.) θα χρησιμοποιηθούν (ευτυχώς για τους φορολογούμενους, τα τεκμήρια που δηλώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τα οποία είναι μειωμένα έως και 60-70% σε σχέση με αυτά που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Θα γλιτώσουν όσοι έχουν σκάφη αναψυχής μικρότερα των έξι μέτρων και όσοι έχουν αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών τα οποία όμως είναι ηλικίας άνω των 10 ετών.

Στα παραδείγματα που επεξεργάστηκε η «Κ.Ε.» προκύπτει η συνολική επιβάρυνση ανά περίπτωση. Ζευγάρι με εισόδημα 53.000 ευρώ (35.000 ευρώ του συζύγου και 18.000 ευρώ της συζύγου) και ένα Ι.Χ. 2.000 κυβικών θα πληρώσει 1.150 ευρώ. Αλλο ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα 80.000 ευρώ και ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών τόσο για το σύζυγο όσο και για τη σύζυγο, θα πληρώσει 2.995 ευρώ. Αν μάλιστα υπάρχουν και πισίνες ή σκάφη αναψυχής όπως φαίνεται στο τρίτο παράδειγμα, ο λογαριασμός μπορεί να ανέβει ακόμη και στα 4.645 ευρώ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21/8/2011


Πηγή










Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - "Πείτε μας τι να του κόψουμε"



Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.

Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά - θύματα κακοποίησης - που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.

Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.

Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.

Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας.

Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα - νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά.

Γι' αυτό σήμερα, σας έχουμε ανάγκη.

Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα "ζωής".

Με την δική σας συνδρομή, όμως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Γιατί δεν εξαρτώμαστε από καμία κρατική χρηματοδότηση ή μεγάλους ευεργέτες.

Οι ευγεργέτες μας είστε εσείς.





Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό.
Τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα.

Τώρα.

14545
για κλήσεις από σταθερό και κινητό
σταθερό χρέωση 2,27 / κλήση
κινητό χρέωση 2,46 / κλήση
54020
για SMS από κινητό στείλτε
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO
χρέωση 2,46 / sms



Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά με δυναμίτιδα στα Κουφονήσια

Επικίνδυνες καταστάσεις από την ολιγωρία των αρχών - Σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά με δυναμίτιδα στα Κουφονήσια


Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες που είχε απευθύνει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας από τον Ιανουάριο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επαναλαμβανόμενη, παράνομη αλιεία με δυναμίτιδα στην περιοχή των Κουφονησίων.

Ο σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά από τη χρήση δυναμίτιδα σήμερα το πρωί – στον οποίο ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση του - αποκαλύπτει την καταφανή ολιγωρία που επέδειξαν όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιες αρχές και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της παράνομης και καταστροφικής αλιείας.

Το περιστατικό, σε περιοχή με υπάρχουσα λιμενική δύναμη λόγω καλοκαιριού, αποτελεί το αποκορύφωμα μίας παγιωμένης απεχθούς κατάστασης που εξελίσσεται τόσο στα Κουφονήσια, όσο και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου και της νότιας Κρήτης, η οποία αντιβαίνει κάθε έννοια ήθους και πολιτισμού.

Η δόλια, παράνομη και κατ' επάγγελμα χρήση εκρηκτικών κατά την αλιευτική δραστηριότητα αποτελούσε για μήνες κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, ο σκόπιμος (;) αλληθωρισμός των λιμενικών αρχών, ο εκφοβισμός, το εύκολο κέρδος και οι φραγμοί που επιτάσσει η επίπλαστη αλληλεγγύη στους κόλπους των μικρών νησιωτικών κοινοτήτων οδήγησαν σε αυτό το τραγικό γεγονός.


Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κάνουν επιτέλους το καθήκον τους. Τέτοιες πρακτικές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αποδεκατίζουν τον σπάνιο θαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου και δίνουν στην Ελλάδα την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας στο αποκορύφωμα, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου.


Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Ο Σ.Ε.Β. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κάντε κλίκ στην εικόνα



















Διαβάστε περισσότερα...