Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΥΓΕΙΑ: Ενα υπερ-φάρμακο για (σχεδόν) όλους τους ιούς


Πειράματα δείχνουν ότι το DRACO μπορεί να εξολοθρεύσει τη γρίπη, το κοινό κρυολόγημα,ακόμη και τον ιό HIV

Ουάσινγκτον

Επιστήμονες του ΜΙΤ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο το οποίο «εξολοθρεύει» σχεδόν όλους τους ιούς!

Η θεραπεία που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο DRACO οδηγεί τα μολυσμένα από ιούς κύτταρα στην αυτοκαταστροφή. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής πειράματα των ειδικών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «PLoS ONE», το DRACO είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ρινοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, ενάντια στον ιό της γρίπης, στον ιό της πολιομυελίτιδας, στον ιό του δάγκειου πυρετού ακόμη και ενάντια στον ιό HIV του AIDS. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σούπερ αντι-ιική θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μια δεκαετία.

Επανάσταση ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις

Όπως ανέφερε ο δρ Μάικ Ράιντερ, επικεφαλής της μελέτης σχετικά με το νέο υπερ-φάρμακο «είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιοι ιοί τους οποίους δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε με το DRACO, ωστόσο δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη. Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών έφερε επανάσταση στη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων και εμείς ελπίζουμε ότι η δική μας θεραπεία θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων».

Η ομάδα του ΜΙΤ εκμεταλλεύθηκε τις φυσικές άμυνες του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις προκειμένου να κάνει το φάρμακο αποτελεσματικό.

Όταν ένας ιός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό κάνει «αεροπειρατεία» στους εσωτερικούς μηχανισμούς του προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα του εαυτού του και να πολλαπλασιαστεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργεί μακριές αλυσίδες RNA, οι οποίες εντοπίζονται μόνο στα μολυσμένα κύτταρα και όχι στα υγιή.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συνήθως αντιδρούν σε αυτήν την επίθεση παράγοντας πρωτεΐνες που προσδένονται στο ιικό RNA και σταματούν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Ωστόσο πολλοί ιοί καταφέρνουν να ξεγελάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Με σύμμαχο την απόπτωση

Ο δρ Ράιντερ και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύθηκαν έτσι άλλη μια φυσική διαδικασία που ονομάζεται απόπτωση και αφορά σε αυτοκτονία των κυττάρων.

Κατάφεραν έτσι να αναπτύξουν τη θεραπεία η οποία εισέρχεται στα μολυσμένα με το RNA του εκάστοτε ιού κύτταρα, σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού εντός τους και στη συνέχεια οδηγεί τα κύτταρα σε αυτοκτονία ώστε να κατατροπώσει την ιογενή λοίμωξη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της «μάχης» τα υγιή κύτταρα παραμένουν ανέπαφα.

Εξολόθρευση 15 ιών

Σε πειράματα στο εργαστήριο το DRACO εξολόθρευσε 15 διαφορετικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένων ιών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα καθώς και δύο στελέχη του ιού της γρίπης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν χορηγήθηκε σε ποντίκια με γρίπη τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πέθαιναν, έσωσε τη ζωή τους.

Ο δρ Ράιντερ τονίζει ότι η θεραπεία έχει τόσο ταχεία δράση ώστε εάν ληφθεί εγκαίρως μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τα συμπτώματα της λοίμωξης. Προκαταρκτικά τεστ δείχνουν επίσης ότι μπορεί να δράσει και προληπτικά, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως είναι σε θέση να αποτρέψει εξαρχής τη λοίμωξη με έναν ιό.

Στο άκουσμα των νέων ευρημάτων άλλοι ειδικοί εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς όπως υπογράμμισαν, η νέα θεραπεία δρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο που απαιτεί ενδελεχείς και μακροχρόνιες μελέτες προτού θεωρηθεί ασφαλής για εφαρμογή στον άνθρωπο.



Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...

Αθήνα - Λονδίνο σε 7 λεπτά!


Το Falcon HTV-2 αναπτύσσει ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου

Λονδίνο

Ξεκινούν σήμερα οι επίσημες δοκιμαστικές πτήσεις του Falcon HTV-2, ενός πειραματικού μη επανδρωμένου σκάφους που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου. Με τέτοιες ταχύτητες το σκάφος θα μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις σε ελάχιστο χρόνο. Θα μπορεί να ταξιδέψει από την Αθήνα στο Λονδίνο σε περίπου 7 λεπτά!

Πιο γρήγορο x 10

Το σκάφος έχει αναπτύξει η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου και στις αρχικές δοκιμές παρουσίασε σημαντικά τεχνικά προβλήματα τα οποία οι μηχανικοί της Υπηρεσίας πιστεύουν ότι έχουν πλέον διορθώσει. Το Falcon HTV-2 θα τοποθετείται σε έναν πύραυλο που θα το οδηγεί στο Διάστημα και από εκεί θα ξεκινά την πτήση του αναπτύσσοντας ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 20 χιλιάδες χλμ/ώρα (Mach 22). Ένα υπερηχητικό σκάφος MiG-25 αναπτύσσει ταχύτητες 2.3 Mach, περίπου 2,5 χιλιάδες χλμ/ώρα, δηλαδή το Falcon HTV-2 είναι δέκα φορές ταχύτερο.


Ιπτάμενο υπερ-όπλο

Το σκάφος έχει μήκος 4 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από νέα υλικά που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο. Τα υλικά αυτά του επιτρέπουν να αντέχει στις θερμοκρασίες των 800 βαθμών Κελσίου τις οποίες θα αντιμετωπίζει όταν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο και οπλισμό βάρους περίπου 450 κιλών ενώ θα μπορεί να μεταφέρει ακόμη και πυρηνική βόμβα. Οι επιτελείς του Πενταγώνου αναμένουν με αγωνία τις δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους αφού αν στεφθούν με επιτυχία θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολεμικών σκαφών με ανάλογα χαρακτηριστικά.





Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...

Homo Luminonsus... 2102


Από το βιβλιο
"Οι τέσσερις Επιγνώσεις - Σοφία, Χάρη και Δύναμη του Φύλακα της Γης""***
του Αλμπέρτο Βιλόλντο

μετάφραση

Σύμφωνα με τις προφητείες των Μάγια, των Χόπι και των Ίνκα βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής/στροφής της ανθρώπινης ιστορίας. Οι Μάγια θεωρούν το 2012 ως το ανώτερο σημείο, την κορυφή μια εποχής μεγάλων ταραχών και ριζικών αλλαγών, από την οποία θα προκύψει ένα νέο είδος ανθρώπου. Θα κάνουμε ένα κβαντικό άλμα από τον Homo sapiens στον homo luminonsus – που σημαίνει, πως θα εξελιχθούμε σε όντα που θα μπορούν να αντιληφθούν τη δόνηση και το Φως, από τα οποία αποτελείται ο υλικός κόσμος, σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο. Για πρώτη φορά ολόκληρη η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να εξελιχθεί, όχι από γενιά σε γενιά, αλλά εντός της ίδιας-μίας γενιάς, πράγμα που αντικρούει τις πεποιθήσεις μας περί της εξέλιξης. Και εμείς θα βιώσουμε αυτό το βιολογικό κβαντικό άλμα και οι σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές ιδιότητες που θα αποκτήσουμε θα μεταδοθούν στα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας.

Εάν σου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψεις, τότε συλλογίσου του ακόλουθο: τα κύτταρα σου ανανεώνονται τακτικά και κάθε οκτώ περίπου μήνες δημιουργείς μια καινούργια κόπια του σώματος σου. Εφαρμόζοντας τις επιγνώσεις που περιέχει αυτό το βιβλίο και κάνοντας χρήση των σχετικών τεχνικών, μπορείς να δημιουργήσεις ένα κορμί που να είναι ελεύθερο από την τυραννία των γονικών σου γονιδίων και των ασθενειών που συνδέονται με αυτά. Όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι πως μπορείς να ελευθερωθείς από τις συναισθηματικές και πνευματικές ιστορίες που κληρονόμησες ή που ανέλαβες στο πέρασμα της ζωής σου.

Χάρη στις ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής γνωρίζουμε πως η ύλη οποιασδήποτε μορφής είναι μόνο συμπυκνωμένο φως. Οι Λάικα γνωρίζουν τη φύση του φωτός της πραγματικότητας εδώ και χιλιετίες – γνωρίζουν πως οι δονήσεις και το φως μπορούν να παίρνουν αμέτρητες μορφές-δομές. Αρχικά δημιουργείται ένα φωτεινό μάτριξ (μια φωτεινή μήτρα) και στη συνέχεια αυτό το προσχέδιο παράγει ζωή. Η δόνηση και το Φως στροβιλίζονται σαν μία φωτεινή μήτρα τριγύρω, συμπυκνώνονται και παράγουν για παράδειγμα μια φάλαινα. Και αυτές οι φάλαινες γεννούν κατόπιν περισσότερες του είδους τους.

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει επίσης ένα τέτοιο μάτριξ: Μας περιβάλλει ένα φωτεινό ενεργειακό πεδίο (ΦΕΠ -αύρα), το οποίο καθορίζει τη μορφή και την υγεία του σώματος.
Το ΦΕΠ του δίνει λοιπόν σχήμα, όπως τα ενεργειακά πεδία ενός μαγνήτη οργανώνουν τα ρινίσματα σιδήρου πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια. Όπως και στο παράδειγμα με τις φάλαινες, και οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν τη ζωή παρακάτω. Ένα νέο είδος ανθρώπου χρειάζεται φυσικά μια νέα μήτρα φωτός (φωτεινό μάτριξ). Στο πέρασμα των χιλιετιών οι Λάικα δίδασκαν με ποιο τρόπο αποκτά κανείς πρόσβαση στο βιολογικό προσχέδιο από φως και πώς να υποστηρίξουμε το Πνεύμα (το Θεό ή το καθαρό πνεύμα) στο σχεδιασμό της δημιουργίας[1]. Δίδασκαν πώς να θεραπεύουμε ασθένειες και να δημιουργήσουμε μια εξαιρετικά σταθερή υγεία, όπως και το να σχεδιάζουμε την προσωπική μας μοίρα, αλλάζοντας το ΦΕΠ.

Μπορούμε να φανταστούμε το ΦΕΠ σαν το software (ένα πρόγραμμα υπολογιστή), το οποίο καθοδηγεί το DNA –αυτό είναι το hardware, που δημιουργεί το σώμα. Εάν καταφέρουμε να γίνουμε μαέστροι των επιγνώσεων λαμβάνουμε την νεότερη έκδοση αυτού του software, έτσι ώστε ο κάθε ένας από εμάς να μπορεί να δημιουργήσει ένα σώμα, το οποίο γερνά διαφορετικά, διατηρείται υγιές και πεθαίνει. Εάν δεν τα καταφέρουμε να προγραμματίσουμε το ΦΕΠ με διαφορετικό τρόπο παραμένουμε αιχμάλωτοι των κληρονομημένων ιστοριών μας. Αυτή σημαίνει πως γερνάμε, ζούμε και πεθαίνουμε ακριβώς όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, βιώνουμε τους σωματικούς πόνους και τα συναισθηματικά τους προβλήματα εκ νέου. Με τη βοήθεια των τεσσάρων επιγνώσεων μπορούμε να απελευθερωθούμε από την τυραννία των οικογενειακών-κληρονομικών βαρών μας –τις ιστορίες που τυραννούσαν τους προγόνους μας.

Οι Λάικα είχαν γίνει μαέστροι αυτών των επιγνώσεων και για το λόγο αυτό μπορούσαν να δημιουργούν ακόμη και νέες μορφές ζωής πάνω στη Γη – όπως για παράδειγμα ένα νέο είδος πεταλούδας στον Αμαζόνα. Μπορούσαν να μεταφέρουν τεράστιους ογκόλιθους βράχων πέρα από τις κορφές ψηλών βουνών, πράγμα που ήταν απαραίτητο για το χτίσιμο των πόλεων των Ίνκας που βρίσκονταν σε ψηλά υψόμετρα. Στη Βίβλο αναφέρεται πως η πίστη μετακινεί βουνά, όμως εμείς το έχουμε ξεχάσει. Οι τέσσερις επιγνώσεις μας διδάσκουν πως πρώτ΄απ’ όλα πρέπει να μετακινήσουμε εκείνο το βουνό, το οποίο μας εμποδίζει να αναγνωρίσουμε τη δική μας φωτεινή φύση.

Καθώς εξελισσόμαστε σε homo luminonsus, αποδεσμευόμαστε από τις συνήθειες των κατακτητών και απορρίπτουμε την αρρενωπή θεολογία, η οποία προσανατολίζεται σε προσταγές, έλεγχο και κυριαρχία επί της Φύσης και έτσι δικαιολογεί την λεηλασία των ποταμών και των δασών μας, υποστηρίζοντας πως σε τελική ανάλυση πρόκειται απλά για πρώτες ύλες που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση. Αν’ αυτού στρεφόμαστε σε μία παλαιότερη μυθολογία, η οποία ξεχάστηκε από τους περισσότερους ανθρώπους – μια θηλυκή θεολογία συνεργασίας και αειφορίας.


Πηγή









Διαβάστε περισσότερα...

Νεογέννητα άστρα στο κέντρο του γαλαξία


Στο κέντρο του γαλαξία μας βρίσκεται μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα που καταβροχθίζει οτιδήποτε υπερβεί τον ορίζοντα γεγονότων της. Μόλις όμως μερικά έτη φωτός από το κέντρο εντοπίστηκαν άστρα-βρέφη. Οι αστροφυσικοί αγνοούν τις διεργασίες που συνετέλεσαν στη δημιουργία τους.

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ομάδα Γερμανών και Αμερικανών αστρονόμων όταν στις αρχές του 2009 επιχείρησε να εντοπίσει νεαρά άστρα. Πολύ κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας, σε απόσταση δηλαδή 7 και 10 ετών φωτός αντίστοιχα, ανίχνευσε δύο νεογέννητα άστρα. Λίγους μήνες μετά η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώθηκε από Γάλλους και Αμερικανούς ερευνητές που εντόπισαν με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer τη γένεση ενός νέου άστρου κοντά στο κέντρο του γαλαξία. Συνολικά ανακαλύφθηκαν τρία τέτοια άστρα-βρέφη.

Η ηλικία τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο, όταν ο Ήλιος έχει ήδη συμπληρώσει τα 4,6 δισεκατομμύρια έτη και θεωρείται πλέον «μεσήλικας». Η παρατήρηση του κέντρου του γαλαξία δεν είναι εφικτή με οπτικά τηλεσκόπια, καθώς τα πυκνά νέφη αερίων και σκόνης που το περιβάλλουν είναι αδιαφανή στην ορατή ακτινοβολία. Όμως, το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer μπορεί να καταγράψει την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα διάφορα ουράνια σώματα η οποία, όπως και τα ραδιοκύματα, δεν παρεμποδίζεται από τα αέρια νέφη και τη σκόνη.

Ωστόσο, για τους επιστήμονες παραμένει δυσεξήγητο το γεγονός της γέννησης των νέων άστρων στην κεντρική περιοχή του γαλαξία μας και μάλιστα τόσο κοντά στην κεντρική, υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του και αυτό διότι, εάν τα μοριακά νέφη, δηλαδή αυτά τα αστρικά μαιευτήρια μέσα στα οποία γεννιούνται νέα άστρα, βρίσκονταν σε τόσο μικρές αποστάσεις από τη μαύρη τρύπα, οι τεράστιες παλιρροϊκές δυνάμεις της θα τα διέλυαν προτού προλάβουν να σχηματιστούν νέα. Οι δυνάμεις αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι, επειδή η βαρυτική έλξη της μαύρης τρύπας μειώνεται όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν, το τμήμα του μοριακού νέφους που βρίσκεται πλησιέστερα έλκεται με περισσότερη δύναμη από αυτό που βρίσκεται μακρύτερα.

Η ανίχνευση όμως αυτών των τριών νέων άστρων αποδεικνύει ότι πράγματι είναι δυνατό να σχηματιστούν άστρα κοντά σε υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες. Πώς ακριβώς δεν είναι ακόμη απολύτως κατανοητό. Η ανακάλυψη όμως αυτή υποδεικνύει ότι ίσως τα μοριακά νέφη γύρω από το γαλαξιακό κέντρο είναι πυκνότερα απ’ όσο νομίζαμε προηγουμένως. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η μεγαλύτερη πυκνότητα θα βοηθούσε τα μοριακά νέφη να υπερνικήσουν τις παλιρροϊκές δυνάμεις της μαύρης τρύπας, επιτρέποντάς τους όχι μόνο να επιβιώσουν σε αυτό το ακραίο περιβάλλον αλλά και να καταρρεύσουν σχηματίζοντας νέα άστρα.


επιλεγμένες φωτογραφίες του άρθρου από την έντυπη έκδοση



Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...

O Αριστοτέλης σχολιάζει την επικαιρότητα …












  • «Τα πάθη της ψυχής διαφθείρουν κι αυτούς τους άριστους άντρες, όταν γίνουν κυβερνήτες.»
  • «Η ανώτερη εξουσία βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρια ενός ή μερικών ή και πολλών. Όταν όλοι αυτοί κατευθύνουν όλες τους τις προσπάθειες προς το γενικό καλό, τούτο το κράτος διοικείται καλά, αλλά όταν ο ένας, οι λίγοι ή οι πολλοί αποβλέπουν μόνο προς το δικό τους συμφέρον, πρέπει να περιμένουμε μια εξέλιξη προς το χειρότερο.
  • «Την ευτυχία την απολαμβάνουν εκείνοι που έχουν χαρακτήρα και πνεύμα καλό, και σε μέτριο βαθμό τα υλικά αγαθά.»
  • «Σκοπός των επαναστάσεων είναι η απόκτηση πλούτου και πολιτικών τιμών, ή η αποφυγή της δυστυχίας και της ατίμωσης.
  • «Οι κατώτεροι επαναστατούν για να γίνουν ίσοι με όλους, και οι ίσοι για να γίνουν ανώτεροι. Αυτή είναι η νοοτροπία που δημιουργεί τις επαναστάσεις.»
  • «Η δυστυχία δημιουργεί στάσεις και επαναστάσεις. Ακόμα οι πολίτες επαναστατούν όχι μόνο για την ανισότητα του πλούτου, αλλά και για την ανισότητα των τιμών.»
  • «Όλα πάντοτε βρίσκονται σε αδιάκοπη κίνηση.»
  • «Η δουλεία είναι αντίθετη προς τη φύση, γιατί μονάχα ανθρώπινοι νόμοι κάνουν άλλους δούλους κι άλλους ελεύθερους. Στη φύση δεν υπάρχει καμία τέτοια διαφορά, που είναι άδικη και αποτέλεσμα βίας.»
  • «Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το ν’ ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη.»
  • «Η γενναιότητα είναι προτιμότερη απ’ τη σύνεση.»
  • «Η αρετή είναι ανώτερη απ’ τον πλούτο και χρησιμότερη απ’ την υψηλή καταγωγή, γιατί όσα είναι αδύνατα για τους άλλους αυτή τα καθιστά δυνατά, κι όσα προκαλούν φόβο στους πολλούς τα υπομένει με θάρρος, και γιατί νομίζει ότι ο μεν δισταγμός είναι μομφή και κατάκριση, η δε εργατικότητα έπαινος.»
  • «Ο δίχως αρετή άνθρωπος είναι το πιο ανόσιο και το πιο βάρβαρο πλάσμα.»
  • «Το αληθινό και το δίκαιο έχουν απ’ τη φύση μεγαλύτερη δύναμη απ’ το ψέμα και το άδικο.»
  • «Κανένας δεν αγαπάει πραγματικά εκείνον που φοβάται»
  • Ευχαριστούμε τους φίλους απο τον δήμο Αριστοτέλη για την ιδέα.

Πηγή








Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


Στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού και σε εποχές που η μνήμη του ανθρώπου χάνεται στην αχλή του χρόνου, εκεί όπου και η σημερινή περιοχή των Δελφών, άγνωστο πως και γιατί οι προγονοί των σημερινών Ελλήνων έκτισαν μαντείο και ιερά, ονομαστά σε όλη τη γη που κατά καιρούς ονομαζόταν Δελφύς, Πυθώ, Όμφη, στα οποία λατρεύτηκαν ο Ουρανός η Γαία, ο Ζεύς και ο Απόλλωνας.
Η παράδοση αναφέρει ότι το -9650 μετά τον μεγάλο κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, οι άνθρωποι για να σωθούν ανέβηκαν στο βουνό. Σταμάτησαν στο σημείο όπου άκουγαν τα ουρλιαχτά των λύκων. Την περιοχή αυτή θεώρησαν ασφαλή από τα νερά και σε ανάμνηση της σωτηρίας τους, έκτισαν την πόλη Λυκόρεια.. (Λύκος + ρεία = Αμεριμνησία που προσήλθε από τους Λύκους.
Σήμερα τα αρχαιότερα ευρήματα της περιοχής χρονολογούνται στο --7000. Αν σκεφτούμε ότι οι Δελφοί γνώρισαν την ανελέητη δήωση και πυρπόληση από κάποιους ανθρωπόμορφους μαυροφορεμένους, που κουβαλούσαν μαζί τους τον θάνατο και τις κατάρες του θεού της ασιατικής ερήμου και ούρλιαζαν, «Ες έδαφος φέρειν» (Γκρεμίστε τα-ισοπεδώστε τα), ή «Θεοδόσιος η Ρομφαία του θεού», ή «θάνατο στους εχθρούς του Ισραήλ», γκρέμιζαν τα ιερά, έσπαζαν τα αγάλματα, και έκαιγαν ότι στεκόταν όρθιο ώστε να μη θυμίζει το παρελθόν, ασφαλώς θα βρίσκαμε και παλαιότερα ευρήματα που θα φώτιζαν το απώτερο παρελθόν της ιστορίας μας.
Η αρχαία Ελληνική θρησκεία δεν ήταν δογματική, δεν συστηματοποιούσε ούτε κωδικοποιούσε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και το σημαντικότερο όλων ποτέ δεν περιφρόνησε το θρησκευτικό πιστεύω άλλων λαών. Όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν παρουσίαζαν την θρησκεία τους σαν έκφραση τελειότητας και έργο θεού. Δεν δεχόταν για τους θεούς ότι μπορούν να διαπράξουν κακές και άδικες πράξεις. Η ηθική δεν ήταν θεμελιωμένη στη θρησκεία αλλά στην λογική και τον αυτοσεβασμό του ατόμου. Δεν πίστευαν πως όταν τιμάς τον θεό έπρεπε να αξιώνεις την εύνοια του. Αυτό εξασφαλιζόταν μόνο με τον ηθικό και ενάρετο βίο του ατόμου. Ο σεβασμός και η τιμή προς το θείο αποτελούσε εσωτερική υποχρέωση, που εκδηλωνόταν σαν έκφραση της αγάπης προς τον δημιουργό και το έργο του.
Η ελληνική θεουργία εξύψωνε τον άνθρωπο στην υπέρτατη θρησκευτική συγκίνηση, σε αντίθεση με το χριστιανικό δόγμα που στοχεύει στην καταπίεση και τον έλεγχο του πιστού και πολεμά με μίσος κάθε τι που διαφωνεί μαζί του, ενώ δεν παύει να αυτοδιαφημίζεται σαν θρησκεία αγάπης, που εξοντώνει όμως τους αντιπάλους της.
Οι Δελφοί ήταν τόπος πανίερος για τους Έλληνες. εκεί συντελούσαν μια ιερή μυσταγωγία μεταξύ προσκυνητή και θειου. Στον χώρο αυτό κυριαρχούσε η μορφή του «Κραταιού Άρχοντα του Φωτός, Απόλλωνα». Ο Απόλλωνας Φοίβος είναι η κεντρική ενσαρκωμένη ακτίνα του Όλου Φωτός, που σηματοδοτεί την αναγέννηση του ανθρωπίνου πνεύματος, μετά τα σκοτάδια που έφερε στο ανθρώπινο μυαλό ο τρόμος του μεγάλου κατακλυσμού.
Είναι ο μοναδικός ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ (όχι ημίθεος) από θνητή γυναίκα και τον πατέρα θεών και ανθρώπων, Δία. Είναι η θεϊκή οντότητα που χρησιμοποιούνταν σαν σύνδεσμος των ανθρώπων με το ουράνιο και το θείο, των θνητών με τους αθανάτους.
Είναι ο ελεήμων θεός που εξασφαλίζει την σωτηρία και των καθαρμό της ανθρώπινης ψυχής από τους ρύπους των εγκλημάτων ώστε να αποφύγει την καταδίωξη των Ερινυών. Θεράπευε τις ανθρώπινες ψυχές που υπέφεραν από την καταπάτηση του ηθικού νόμου. Έδινε άφεση αμαρτιών χωρίς να οργίζεται με τους ενόχους και τους παραβάτες του ηθικού νόμου, λύτρωνε τις ψυχές από τα λάθη, τα πάθη, τις κακίες και τα ανομήματα μέχρι την τελική εξιλέωση.
Δεχόταν με συγκατάβαση την μεταμέλεια, έθετε υπό την προστασία του τον αμαρτωλό και μεριμνούσε για την σωτηρία του από τον αδέκαστο και αυστηρό τιμωρό Δία, για αυτό ο Απόλλωνας ονομαζόταν, ΣΩΤΗΡ, Λυτρωτής, Ανορθωτής, Ευσπλαχνικός και Ανεξίκακος.
Ο Κραταιός Ήλιος θεός ήταν η παρηγοριά και η καταφυγή των πονεμένων, δυστυχισμένων και μετανοούντων αμαρτωλών που ζητούσαν την συγχώρεση του. Ο μετανοιωμένος ικέτης επικαλούνταν τον θεό, για να του προσφέρει την κάθαρση από το ανόμημα του και παρακαλούσε να τον δεχτεί υπό την σκέπη του με εύνοια, μέχρι την αποκάθαρση του.
Ο ικέτης που πήγαινε στους Δελφούς παρουσιαζόταν στον ιεροφάντη του ναού στον οποίο εξομολογούνταν τους λόγους που τον έφεραν στο ιερό του θεού και τι έγκλημα είχε διαπράξει. Ο ιεροφάντης αφού άκουγε τον επισκέπτη ικέτη, τον συμβούλευε τι έπρεπε να πράξει και του πρότεινε τον τρόπο εξιλέωσης του. Ακλουθούσε το άναμμα της ιερής δάδας (σημερινό κερί), έκαιγε λιβάνι μπροστά το άγαλμα του θεού, κατόπιν γινόταν σωματικός καθαρμός και ακρεοφαγία (νηστεία), για όσο διάστημα καθοριζόταν, μέχρι την στιγμή που συμμετείχε των μυστηρίων, τρώγοντας ψωμί και πίνοντας κρασί (μετάληψη το λέμε σήμερα). Ο ιεροφάντης άγγιζε το κεφάλι του μετανοιωμένου με κλαδάκι από την ιερή δάφνη των Δελφών, για να διώξει τους ρύπους της ψυχής του. Από τη στιγμή αυτή και μετά είχε την προστασία του Απόλλωνα. Στη συνέχεια ο ικέτης με ελευθέρα βούληση, γινόταν για όσο διάστημα επιθυμούσε, υπηρέτης των ιερών, μέχρι να αισθανθεί εξιλεωμένος και έτοιμος να ενταχθεί στην κοινωνία πάλι αγνός, ήρεμος, λυτρωμένος και καθαρός. Όριζε την ημέρα της αναχώρησης του και εξαγνισμένος πλέον, άναβε την ιερή δάδα και έκαιγε λιβάνι μπροστά στο άγαλμα του θεού και αφού έδενε στα μαλλιά του κλαδάκια από την ιερή δάφνη επέστρεφε και πάλι στην προηγούμενη ζωή του. (Στη σημερινή θρησκεία η δάφνη χρησιμοποιείτε σε ανάμνηση των βαΐων με τα οποία κατά την χριστιανική παράδοση υποδέχτηκαν το Χριστό στα Ιεροσόλυμα).
Όλες αυτές οι ιερουργίες ονομάστηκαν ειδωλολατρία από το Ελληνοκτόνο δόγμα, αν και πήρε όλα τα λατρευτικά και τυπικά του στοιχεία αυτούσια, για τη δική του θρησκεία.
Τι κι αν ο Κραταιός Ήλιος – Απόλλωνας έχασε τον θρόνο του από τους ανθρώπους της παρακμής και του τίποτα.
Τι κι αν ασέβησε πάνω στα ιερά του ο μαυροφορεμένος συρφετός των χαλαστάδων.
Τι κι αν τον είπαν είδωλο και τον αντικατέστησαν με τον εγκληματία Γιαχβέ του ασιατισμού και του μισανθρωπισμού.
Τι κι αν γκρέμισαν και έσπασαν τα αφθάστου κάλλους αγάλματα του.
Τι κι αν ο χριστιανικός σκοταδισμός σκέπασε την πατρίδα του.
Ο Φοίβος δεν μνησικάκησε. Επέστρεψε στην γενέτειρα του όχι μόνο σαν ελεήμονας θεός αλλά και σαν τιμωρός των ιερών παραμυθολόγων, για να εξαγνίσει τις ψυχές των Ελλήνων και να φωτίσει το πνεύμα τους.
Από τα πανάρχαια χρόνια στους Δελφούς συνέβαιναν ανεξήγητα φαινόμενα, που μόνο οι Ιεροφάντες, οι Μύστες και οι Πυθίες μπορούσαν να εξηγήσουν. Εξελίσσονταν υπερφυσικές καταστάσεις, που κατέστησαν τους Δελφούς γνωστούς σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο και την Πυθία αλάθητη στους χρησμούς, την οποία αργότερα γελοιοποίησε το χριστιανικό ιερατείο με τα συκοφαντικά του μυθεύματα.
Και σήμερα τα ουράνια και μυστηριώδη φαινόμενα επαναλαμβάνονται, μόνο που οι Έλληνες τα αγνοούν, ή τα θεωρούν σατανικά, αφού έγιναν καλοί χριστιανοί και δεν πρέπει να διαφωνούν με την απόφαση του ιερατείου.
Οι Δελφοί είναι το κέντρο της γης που συνδέει τον πλανήτη μας με το σύμπαν, είναι ο ενεργειακός χώρος που χρησιμοποιούν οι ουράνιοι προγονοί μας κατά την κάθοδο τους στην Γη στην εποχή μας. Όποιος επισκεφτεί τους Δελφούς σήμερα θα αισθανθεί και πάλι την ιερή παρουσία τους σε ένα καθαρά προσωπικό θεϊκό αντάμωμα, που συνοδεύεται από πλήθος υπερφυσικών φαινομένων. Παρατίθενται φωτογραφίες που υποστηρίζουν τα γραφόμενα μου και έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές ημερομηνίες και από διαφορετικά άτομα, στην Κασταλία πηγή των Δελφών.
(Φωτογραφία 1) Έχει παρθεί κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο (21/22 Δεκ.2002 και ώρα 00.15) από μια παρέα από το Αγρίνιο μέσα στο χάσμα της Κασταλίας πηγής των Δελφών, με φωτογραφική μηχανή συμβατικής τεχνολογίας. Το φως που πέφτει από το φωτεινό αντικείμενο πάνω από το σκούρο κυκλικό σώμα, αναλύεται στα χρώματα της ίριδας και μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν διαφανές ή υπερβολικής στιλπνότητας αφού λειτούργησε σαν πρίσμα και ανέλυσε το φως. Από εξέταση της φωτογραφίας σε φασματογράφο, προέκυψε η ύπαρξη βηρυλλίου στο σώμα.
Οι φωτογραφίες 2και 6, έχουν τραβηχτεί το βράδυ της εαρινής ισημερίας (21/22 Μαρτ. 2003 και ώρα 00.10 έως 02.30). Την νύχτα αυτή είχαν συγκεντρωθεί μέσα στο χάσμα της Κασταλίας πηγής περίπου 40 άτομα, προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδος, περιμένοντας κάποιο μήνυμα, ένα σημάδι από τις οντότητες που αυτοαποκαλούνται Ολύμπιοι*. Ήταν διαφόρων τάξεων και μορφώσεως ακόμη και ανώτατης ακαδημαϊκής παιδείας, με μόνο κοινό τους στοιχείο όπως με πληροφόρησαν αργότερα πολλοί από αυτούς, την ανάγνωση των βιβλίων μου και την δυσπιστία τους στα γραφόμενα μου. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί και πάλι από φωτογραφική μηχανή συμβατικής τεχνολογίας χωρίς φλας.
Η μηχανή είχε στερεωθεί καλά πάνω σε τρίποδα, ώστε να μένει σταθερή για όση ώρα θα έμενε ανοιχτό το διάφραγμα της, ώστε να επιτευχτεί η φωτογράφηση μέσα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες, η μηχανή άλλαξε δυο φορές κατεύθυνση κατά 90ο σαν να την μετακινούσε ένα αόρατο χέρι. Τελικά την άφησαν στην θέση που μετακινήθηκε μόνη της την δεύτερη φορά.
(φωτογραφία 2) Ενώ υπήρχε σκοτάδι, οι κορυφές των Φαιδριάδων φωτίστηκαν από ένα φως αγνώστου πηγής και φάνηκε σαν ημέρα.
(Φωτογραφία 3) Και το φως αυτό κατέβηκε μέχρι τον χώρο της Κασταλίας πηγής. Μέσα στον χώρο της πηγής βρισκόταν όπως προανέφερα, σαράντα άτομα, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ένοιωθαν περίεργα και ανεξήγητα συναισθήματα ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τα φαινόμενα…
(Φωτογραφία 4)Παρατηρούνται ανεξήγητα φωτεινά φαινόμενα και κάτω στο έδαφος φαίνονται δυο φωτεινές δέσμες.
(φωτογραφία 5) Στο δεξιό κάτω μέρος της φαίνετε να πυρπολείτε ο χώρος της Κασταλίας πηγής.
Το έδαφος της πηγής διασχίζουν δυο έντονες ενεργειακές δέσμες υπό μορφή κεραυνού. (οι κεραυνοί είναι τεθλασμένου σχήματος όπως στη φωτογραφία ενώ οι φωτεινές δέσμες είναι ευθύγραμμες). Από το χάσμα των βράχων εκτοξεύεται κεραυνός που καταλήγει στα σκαλοπάτια που οδηγούν μέσα σε αυτό και δίπλα υπάρχουν μυστηριώδεις φωτεινοί σχηματισμοί.
Φωτογραφία 6) Παρατηρούμε ένα φαντασμαγορικό, αινιγματικό και μυστηριώδες ενεργειακό πλέγμα εμπρός και πάνω από την Κασταλία πηγή, ακριβώς
πάνω από το σημείο που αναβλύζει το νερό. Οι φωτογραφίες που παραθέσαμε αποτελούν μαρτυρίες όλων αυτών που βιώσαν δεκάδες άτομα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος και φανερώνουν την ιερότητα του χώρου που γνώριζαν οι προγονοί μας και αγνοούν οι σημερινοί Έλληνες.
*Οι Ολύμπιοι είναι εξωγήινες οντότητες οι οποίες επικοινωνούν με ανθρώπους σε διάφορα σημεία της Γης και όπως υποστηρίζουν σκοπός τους είναι η προστασία του πλανήτη μας και γενικά του πλανητικού μας συστήματος από καταστροφές που οφείλονται είτε σε ανθρώπινες ενέργειες είτε σε εξωγενείς παράγοντες.
Ο γνωστός συγγραφέας Γερ. Καλογεράκης στα βιβλία του παραθέτει πολλές τέτοιες επικοινωνίες με τους Ολυμπίους, μέσα από τις οποίες δίδονται απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν. Για τα παρατηρηθέντα μέσα στην Κασταλία πηγή φαινόμενα ο συγγραφέας ζήτησε από τις Οντότητες πληροφορίες και έλαβε τις κάτωθι απαντήσεις.
Για φωτογραφία 1«…ο Κραταιός Άρχων Φωτός Απόλλων και η Φοίβη Άρτεμις, αφίχθησαν εις Γαιαν δια αντιμετώπισιν δευτέρας φάσεως του σχεδίου «ΑΝΑΤΟΛΗ», που ετοιμάζουν οι γήινοι αποστάτες και ενίσχυσιν των ηλιακών πεδίων του συμπαντικού έλικα της Γαίας, που ευρίσκεται εις τους Δελφούς. Οι ευρεθέντες εις Κασταλίαν πηγήν ετέθησαν υπό προστασίαν και ευεργετικήν ακτινοβόλησιν, δια αφύπνησιν πνεύματος αυτών και ανόδου τους εις δεύτερον επίπεδον ηλιακής μυήσεως, προς ενεργοποίησιν ουδετέρας υποφύσεως και νοητικήν επικοινωνία μεθ΄ υμών. Έρρωσθε».
Για φωτογραφίες 2-6 «Η παρουσία Ελλανίων εις Κασταλίαν πηγή Δελφών, που αναζητούσαν σημάδια της υπάρξεως μας, μας ικανοποίησε. Εμείς δημιουργήσαμε της παραστάσεις των φωτογραφιών. Η αναζήτησις των Ελλανίων ήταν αποτέλεσμα καθαρής καρδίας. Την στιγμήν που ευρίσκοντο μέσα στον χώρο της πηγής εμείς είμεθα κάτωθεν της δεξιάς κορυφής των Φαιδριάδων για να μη γίνει αισθητή η δική μας παρουσία. (αξιοσημείωτο είναι, σημειώνει ο κος Καλογεράκης, πως όταν οι οντότητες ευρίσκονται εντός χώρου, κάθε προσπάθεια προσέγγισης του είναι αδύνατη. Έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις. Σημαίνει λοιπόν πως τα όντα επέτρεψαν την προσέγγιση στα παραυρεθέντα άτομα γι’ αυτό και το επισημαίνουν στο μήνυμα τους). Άπαντες οι παριστάμενοι ακτινοβολήθησαν δια ενεργοποίησιν των αρχαιγόνων δυνάμεων των και προετοιμασίαν διαδικασίας ηλιακής μυήσεως. Άπασες αι δυνάμεις που φυλάσσουν τον χώρο προέρχονται από την Ανωτέρα Τάξη Συμμάχων του γαλαξία του Κενταύρου και Τοξότου (Απόλλων- Άρτεμις) που ανήκουν στην 7ην Αποστολήν. Άπαντα τα ενεργειακά φαινόμενα που συνετελέσθησαν, αποσκοπούσαν εις την κάθαρσιν της πηγής με ιονισμόν του ύδατος και την αναδιάταξιν των μορίων του, καθώς επίσης και συντήρησιν κοσμικών δυνάμεων με τον καθαρμό του συμπαντικού έλικος της Γαίας και προστασίαν του Ελλάνιου χώρου. Η δύναμις μεθ’ ημών. Έρρωσθε».
Φίλοι μου φέτος στις διακοπές σας επιστεφθείτε τα ιερά των πατέρων μας. Αναζητήστε τους θεούς των προγόνων μας και επιστρέψτε στις ρίζες της φυλής μας. Απαλλαγείτε από τον πνευματικό γεροντισμό και τον δογματικό σκοταδισμό. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να ζει. Ας την αναστήσουμε. Είναι χρέος μας.
Πηγή: Περιοδικό "Ελλάνιον Ήμαρ", Τεύχος 21ο, σελ. 19, του Γεράσιμου Καλογεράκη


Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...