Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Γιατί οι Ελληνες περιμένουμε τους δικούς μας Θεούς













Κάπου φαίνεται ότι υπάρχει μια υπόσχεση επιστροφής των Θεών μας.

Ναι, υπάρχει. Βεβαίως υπάρχει. Υπάρχει τέτοια υπόσχεση (στον τελευταίο και αληθινό, όχι στον χαλκευμένο) χρησμό του Μαντείου των Δελφών κατά το 362 μ. Χ.: «ΕΣΘ΄ ΗΜΑΡ, ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΤΑΙ». Ναι, τώρα έφυγε ο Απόλλων, «απέσβετο και λάλον ύδωρ», εντάξει. Όμως «θα έρθει μέρα, που ο Φοίβος (Απόλλων) θα έρθει πάλι και τότε θα μείνει για πάντα». Αυτή η προφητεία της Πυθίας Νικάνδρας δίνει (κατά τους αριθμοσοφιστές) τον αριθμό 3008, ο οποίος ισούται με την φράση «Δευτέρα Παρουσία Απόλλωνος»! Δεν είναι αυτό μία υπόσχεση; Είναι! Και δεν είναι μόνο αυτός ο χρησμός. Ο Ησίοδος, δύο χιλιάδες οχτακόσια τόσα χρόνια πριν, στο ποίημά του «Έργα και Ημέραι» προφήτευσε την επιστροφή του Δία και όρισε τα σημάδια. Κατά τον ποιητή, μετά το χρυσό, το αργυρό, το χάλκινο και το ηρωικό γένος κατά σειράν ήρθε το σιδερένιο γένος, το τελευταίο, αυτό στο οποίο ανήκουμε και εμείς. Για το γένος αυτό, πριν την έλευση του επόμενου γένους, του χρυσού που θα επιστρέψει, ο Ησίοδος καταγράφει την παρακμασμένη εποχή του (και την εποχή μας) και αναφωνεί:

Και συνεχίζει: Ο Δίας λοιπόν - κατά τον Ησίοδο - θα κάνει επέμβαση για να τελειώσει η εποχή του σιδερένιου γένους, δηλαδή η εποχή του δικού μας γένους. Πότε; Όταν ...;

Όμως, πέραν αυτών, η πιο ενδιαφέρουσα (και κωδικοποιημένη) προφητεία βρίσκεται μέσα στο ίδιο το Ελληνικό αλφάβητο. Δεν είναι μόνο μια προφητεία. Είναι μια θεϊκή υπόσχεση. Και ταυτόχρονα μια προσευχή. Κάλλιστα στην θέση του «πάτερ ημών» μπορεί να βάλει ο Έλληνας την «αλφαβήτα» του για να προκαλεί κραδασμικές εκπομπές στο Σύμπαν. Εδώ που τα λέμε, αυτό το κάνει ο Έλληνας έτσι κι αλλιώς, διότι μιλά την Ελληνική γλώσσα, προφέρει τους θεϊκούς φθόγγους, έστω κι αν αυτή η γλώσσα που μιλά σήμερα είναι κουτσουρεμένη, βομβαρδισμένη, όπως ο λεηλατημένος Παρθενών, ο οποίος, παρά τα βαθιά τραύματά του, είναι μυστηριακά πανέμορφος! Σε μια πολύ προχωρημένη εκδοχή, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι, όσο υπάρχει ζωντανή η Ελληνική γλώσσα και μιλιέται, ο πλανήτης αποκλείεται να χαθεί, επειδή έχει την προστασία των «θεών».

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός για τους λεξαρίθμους του εκπληκτικός μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος, ο οποίος ακολουθεί την Πυθαγόρεια λογική, «η ίδια η Ελληνική γλώσσα είναι ο Θείος Λόγος» και αυτό αποδεικνύεται από την εξής ισοψηφία: Ο αριθμός 1242 ισούται με την φράση «η γλώσσα», ταυτόχρονα όμως και με την φράση «ο Θεός Λόγος εστί»! Αλλά ποια άλλη γλώσσα, πλην της Ελληνικής, διαθέτει μαθηματικές αποδείξεις, ότι «είναι ο Θείος Λόγος»; Καμία!
Τάχα να γίνεται αντιληπτό πλέον τι σημαίνει να μιλάς Ελληνικά και όχι Αγγλικά; Να σημαίνει άραγε και ότι το «εν αρχή ην ο Λόγος», σημαίνει λογικά και ότι «εν αρχή ην ο Έλλην»; Τους δε φέροντες τον τίτλο «Έλλην» ή τους αρνούμενους να τον αποκηρύξουν, είναι γνωστό πλέον, ότι σφαγίασαν κατά εκατομμύρια οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, με κορυφαίο εξ αυτών τον Θεοδόσιο, όταν γκρέμιζε «τα είδωλα» και επέβαλλε δια ροπάλου τον Παυλιανισμό στον Ελληνικό χώρο. Πόσοι σύγχρονοι Έλληνες γνωρίζουν και αξιολογούν ως ολετήρα του Ελληνισμού τον περίφημο Ιουστινιάνειο Κώδικα, (να σημειωθεί, ότι αποτέλεσε και την βάση της σύγχρονης νομικής επιστήμης) ο οποίος στερεί τα πολιτικά δικαιώματα από όποιον Έλληνα αρνείται να δεχτεί το «σωτήριον βάπτισμα» του Χριστιανού; Και δεν είναι μόνο αυτό! Απαγορεύει στον «αμαρτωλό» και τον «ειδωλολάτρη» Έλληνα να είναι ιδιοκτήτης κινητής ή ακίνητης περιουσίας, του αφαιρείται δια νόμου ό,τι έχει και δεν έχει, ο Νόμος τον εγκαταλείπει «εις την ένδειαν» και επιπλέον του επιβάλλονται οι «έσχατες τιμωρίες». Απαγορεύεται επίσης να διδάσκουν στις Σχολές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας «όσοι πάσχουν από την νόσο και την μανίαν των ανόσιων Ελλήνων, ώστε να μη μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες» ...;

Λοιπόν, τα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου είναι 24, αλλά κάποτε ήταν 28. Στοιχεία των λέξεων και ταυτόχρονα στοιχεία της αρίθμησης. Υπήρχαν ακόμη τα γράμματα Στίγμα, δίγαμμα, Κόππα και Σαμπί. Η Ελληνική είναι μαθηματική γλώσσα. Γνωρίζοντας δε τα παραπάνω, γεννιέται το ερώτημα: Τάχα να γίνεται αντιληπτό στους «Έλληνες» ποια υπερεπιστημονική γνώση, ποια υπέρτατη σοφία αναδύεται από την ανά - γνωση ή την ομιλία της (πρωτογενούς και όχι της «εξελιγμένης») Ελληνικής γλώσσας;

Δεν έχουμε την φιλολογική δικαιοδοσία να κάνουμε την γραμματολογική ανάλυση, θ΄ ασκήσουμε όμως το δικαίωμα να υιοθετήσουμε την ανάλυση που έκαμαν άλλοι, την οποία μπορεί ο καθένας να βρει για να κρίνει την αξιοπιστία της. Ας βρει ο καθένας την δική του απάντηση στο ερώτημα γιατί η «αλφαβήτα» μας είναι μια προσευχή των Ελλήνων για να επιστρέψουν οι «θεοί» ή γιατί ταυτόχρονα η «αλφαβήτα» μας αποτελεί την υπόσχεση των «θεών», ότι, αν και έφυγαν, θα επιστρέψουν. Και, αν δεν επιστρέψουν αυτοπροσώπως, θα επιστρέψει το πνεύμα τους, επειδή όλα όσα δοκίμασε στο μεταξύ η ανθρωπότητα είναι πλέον αυταπόδεικτο, ότι απέτυχαν ή παρήκμασαν, έφθασαν στον πάτο. Αφήνοντας στην ευθύνη και στο κέφι του καθενός την έρευνα για το πώς και το γιατί, εμείς θα μεταφέρουμε μόνο την αποκαλυπτική ερμηνεία του Ελληνικού αλφάβητου, την οποία οι εραστές της Ελληνικής γλώσσας ανακάλυψαν και με βάση την Ερμητική φιλοσοφία ερμήνευσαν.
Να σημειωθεί και σε παρένθεση, ότι κακώς γίνεται λόγος για θεούς, είναι μια παρεξήγηση αυτό, θεός για τους πρωτόγονους μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε σύγχρονος, ακόμα κι ένας από μας! Φανταστείτε τι θα ήταν για τους πρωτανθρώπους της λίθινης εποχής ένας σύγχρονος ιδιοκτήτης ελικοπτέρου!

Λοιπόν, όταν μιλάμε (καλά και όχι ανάπηρα) Ελληνικά ή απλώς εκφωνούμε την «αλφαβήτα» μας, στην ουσία κάνουμε την εξής κωδικοποιημένη προσευχή, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, δονούμε και τον κόσμο όλο:

"Ήλιε Νοητέ, Εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γη. Κι Εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στη λάσπη που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα, για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στη δονούμενη γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα που είναι το μικρόν και κινδυνέψει να σβήσει το απόσταγμα του πυρός μέσα στη λάσπη που κοχλάζει. Και ας αναπτυχθεί η Ψυχή που είναι το μέγιστο και το σημαντικότερο όλων».

Η «προσευχή» αυτή περιέχει την συνθήκη της απόλυτης συμμετοχής του ανθρώπου σε κάθε έλευση του Φωτός, σε κάθε παρουσία του (Ενός) Θεού. Αποκλείει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια ή τον «από μηχανής θεό», αποκλείει τους Μεσσίες, τους μεσίτες και τους Σωτήρες. Εστιάζει στην ατομική αλλά και την συλλογική ευθύνη, εστιάζει στην απευθείας επαφή της Ψυχής με τον Θεό. Πρόκειται για την συμμετοχή του ανθρώπου, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση της θείας φροντίδας. Περιέχει επίσης την ελπίδα του ανθρώπινου γένους, περιέχει την λύτρωση του σιδερένιου γένους, αλλά και την (κρυμμένη) γνώση του (ίσον την προφητεία) της επανόδου των θεών, της εβδόμης αποστολής του Διός. Θυμηθείτε πάλι τι λέει ο Ησίοδος: «Δεν έχει επικρατήσει το κακό. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Άρα υπάρχει ακόμη ελπίδα. Όμως τα καλά είναι ανακατεμένα με τα κακά». Περιέχει, ναι, και την υπόσχεση, ότι θα επιστρέψουν τα ανώτερα εκείνα όντα, οι Έλληνες, οι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, θα επιστρέψει το αρχαίο (προκατακλυσμιαίο) Ελληνικό πνεύμα και είναι κοσμική ανάγκη να γίνει αυτό, απόδειξη ότι το Ελληνικό αλφάβητο, πηγή και μήτρα όλων των γήινων γλωσσών, δεν είναι ανθρώπινη αλλά «θεϊκή» κατασκευή, άρα για τους ανθρώπους δοτή, άρα συμβόλαιο και υπόσχεση των «θεών», η οποία αποκλείεται ν΄ αθετηθεί. Τα σημάδια τα περιέγραψε ο Ησίοδος, ήξερε αυτός και από τα προηγούμενα γένη, άρα υπήρξαν οι «θεοί» και, αφού υπήρξαν, υπάρχουν, αφού δεν πέθαναν ποτέ, αφού δεν μάθαμε ποτέ για τον θάνατό τους, αφού υπάρχουν, θα επιστρέψουν, όπως ακριβώς το υποσχέθηκαν. Καθότι προφητεία, ο λόγος δηλαδή για το τι θα γίνει στο μέλλον, δεν είναι άλλο από την γνώση για το τι έγινε στο παρελθόν.

Κρατήσαμε για το σημείο αυτό μια ωραία σύμπτωση της Ελληνικής αυτής Διαθήκης μ΄ εκείνης των Μάγιας. Στον «κώδικα της Δρέσδης», στο ένα από τα τέσσερα γραπτά των Μάγιας που διασώθηκαν από τη μανία των Ισπανών Ιησουιτών (οι οποίοι τα θεωρούσαν δαιμονικά πράγματα κι έριξαν στην πυρά μια πολύτιμη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ώστε σήμερα να έχουν οι κάποιοι την ευχέρεια να μιλούν για μυθολογία και όχι για ιστορία) απεικονίζεται ο θεός του κατακλυσμού, ν΄ ανοίγει τις πύλες του ουρανού και να πλημμυρίζει τον κόσμο σε ημερομηνία που (με το δικό μας ημερολόγιο) αντιστοιχεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012, λίγες μέρες δηλαδή πριν την ανατολή του 2013. Αυτή η παράσταση είναι η βασική αιτία που προκαλεί στους εσχατολόγους ανατριχίλα και τους κάνει να μιλούν για κατακλυσμό που θα προκαλέσει την συντέλεια του κόσμου. Θα μπορούσε όμως να είναι απλά το πανάρχαιο σύμβολο του Υδροχόου, στην εποχή του οποίου η ανθρωπότητα έχει ήδη εισέλθει αυτόν τον καιρό και στην διάρκεια της οποίας λέγεται ότι θα επανέλθει το ευγενές (χρυσό) πνεύμα (του Υδροχόου), ενώ θα υποχωρήσει η ύλη και ο υλισμός. Πάντα κατά την προφητεία των Μάγιας, η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα είναι η μέρα που θα επιστρέψει ο Κουκουκλάν ή (για τους Αζτέκους) ο Κουετζαλκοάτλ (που σημαίνει «φίδι με φτερά») ο οποίος θα εξαλείψει τους μιαρούς, ώστε ν΄ αρχίσει μια νέα «Χρυσή Εποχή» ειρήνης και ευημερίας. Ο Κουκουκλάν είναι ο «θεός» που δίδαξε τους αρχαίους Μάγιας, διαθέτει δε όλα τα στοιχεία που αντιστοιχούν στον Ολύμπιο Ερμή. Και έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί ότι ένας κατ΄ εξοχήν αγροτικός λαός (δεν ήξεραν καν τον τροχό, χώρια που στην πνευματική παρακμή τους έκαναν μέχρι και ανθρωποθυσίες) διέθετε εντούτοις τέλειες αστρονομικές γνώσεις και ακριβέστατο ημερολόγιο, πολύ πιο ακριβές από το σύγχρονο, έτσι μπορεί να εξηγηθεί επίσης, ότι το συνηθέστερο σύμβολο στις πυραμίδες των Μάγιας - ω του θαύματος - είναι ο Ελληνικός μαίανδρος!

Για το τέλος (και πέραν της θεϊκής «αλβαβήτας») κρατήσαμε τους υπολογισμούς των αριθμοσοφιστών, οι οποίοι λένε ότι η Ελληνική σημαία είναι σύμβολο των Ολυμπίων, δηλαδή των ΕΨΙΛΟΝ. Όντως, αν προσέξει κανείς καλά την Ελληνική σημαία, θα διαπιστώσει ότι αναδύονται δύο αντεστραμμένα Ε, είναι το Δελφικό σύμβολο και (ταυτόχρονα) μια κωδικοποιημένη υπόσχεση επιστροφής των «θεών». Μην ξεχνάμε δε, ότι ο σταυρός είναι αρχαίο Ελληνικό σύμβολο και το φορούσαν οι ιερείς του Διός, ασχέτως αν υιοθετήθηκε από τους Χριστιανούς, δεν είναι άλλωστε το μόνο. Επίσης: Η Ελληνική σημαία έχει εννιά «φέτες», όσα και τα γράμματα της λέξης «Ελευθερία». Η φράση «Ελευθερία ή θάνατος» έχει εννιά συλλαβές. Η δε λέξη ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ήταν γραμμένη στην «ούγια» ενός μεταλλικού θραύσματος «εξωγήινου» διαστημοπλοίου, που έπεσε στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ το 1947 ...;

Λοιπόν: Τρεις διαφορετικές (και κατά λογική σειρά) φράσεις ισούνται (η κάθε μία) με τον ίδιο αριθμό: 2990. Σύμπτωση; Κρίνετέ το εσείς:

Φράση πρώτη: «Η αποκωδικοποίησις της Ελληνικής Σημαίας», (η οποία είναι), φράση δεύτερη: «Το σύμβολον της Ομάδος Ε», (η οποία «Ομάδα Ε» θα επιστρέψει), φράση Τρίτη: Το «έτος δύο χιλιάδες δέκα τρία μ. Χ.».
Πεισθήκατε ή όχι; Θα επιστρέψουν οι «θεοί» (δηλαδή οι Ολύμπιοι) ή όχι; Και δη, θα επιστρέψουν κατά το τέλος του 2012, αρχές 2013 ή όχι; Η αποκωδικοποίηση των συμβόλων οδηγεί όντως σε μια υπόσχεση επιστροφής των «θεών» που κάποτε έφυγαν; Αλλά μήπως, επίσης, οι «θεοί» επέστρεψαν ήδη, όμως εμείς θα το καταλάβουμε στο τέλος του 2012, αρχές του 2013; Το λέμε αυτό, επειδή: ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΨΙΛΟΝ = ΚΩΔΙΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ = 1715.

Ένα είναι σίγουρο: Θα είμαστε εδώ (χωρίς φόβο και πάθος) για να εξακριβώσουμε, αν τα «κινούμενα αστέρια» που ο καθένας μπορεί να δει στον έναστρο ουρανό κάποιες νύχτες (και είναι πολλοί που λένε ότι τα είδαν τελευταία) δεν είναι σμήνη πυραύλων ή αεροπλάνων ή δορυφόρων, αλλά οι αστροπολιτείες των «θεών» ή - κατά τον σοβιετικό ηγέτη Νικήτα Χρουτσόφ - «
τα Ελληνικά τελωνεία του διαστήματος» που «περιπολούν» γύρω από την γη μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα της «αποκάλυψης».
Έτσι κι αλλιώς θα έρθει μια μέρα (ας ελπίσουμε να είναι σύντομα) που ο άνθρωπος θα ελευθερωθεί οπωσδήποτε από τα δεσμά του, θα ξεφύγει από την αιχμαλωσία της βαρύτητας και θα πετάξει πάλι στον ουρανό, ανάλαφρα, σα «θεός». Στην ίδια την λέξη «άνθρωπος» βρίσκεται κωδικοποιημένη αυτή η θεϊκή «υπόσχεση επιστροφής», διότι, όπως αποκαλύπτει πάλι ο μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος, η φράση «ο άνθρωπος» έχει τον ίδιο λεξάριθμο (1380) με την φράση «η αντιβαρύτης», άρα ο άνθρωπος (και ποιος είναι άνθρωπος;) σύμφωνα πάντα με τις κρυμμένες πληροφορίες της Ελληνικής γλώσσας, είναι προσωποποίηση της αντιβαρύτητας, είναι δηλαδή ένας «θεός», ελεύθερος από τα γήινα δεσμά, επομένως ικανός «να πετάει ανάλαφρα στον αέρα», ασχέτως αν διανύουμε περίοδο παρακμής, η οποία αποδεικνύεται από μια άλλη αλήθεια:
Ότι εις την Νεοελληνικήν γλώσσαν καταργήσαμε στο τέλος των λέξεων το Ν (που δηλώνει τον Νου) και το Σ (που δηλώνει την ολοκλήρωση ή την τελείωση, ή την τελειότητα ή το καταστάλαγμα ή το απόσταγμα) και με τον τρόπο αυτό διαφθείραμε την γλώσσα μας. Το άθροισμα όμως αυτών των δύο γραμματικών συμβόλων της αλφαβήτας μας, του Ν και του Σ, είναι ο αριθμός 250, ο οποίος - όλως τυχαίως, ε - είναι ίδιος με τον λεξάριθμο της λέξης ΠΑΡΑΚΜΗ ...; «Έχει αποδειχθεί εις το εργαστήριον» γράφει ο Αργυρόπουλος, «ότι οι δονήσεις του ν και του ς, όταν αυτά ευρίσκονται εις το πέρας των λέξεων, παράγουν αρμονικούς ήχους, δια των οποίων μειώνεται η ψυχοσωματική έντασις (stress) του ανθρώπου»!

Μοιάζει να έχει απλωθεί μία σκόνη που από την πολυκαιρία έγινε κρούστα πάνω από το σώμα της Ελληνικής γλώσσας και αυτή η κρούστα δεν επιτρέπει την θέαση του πανεπιστημονικού μεγαλείου της. Στην ουσία οι νεοέλληνες, μιλώντας Ελληνικά, παπαγαλίζουν. Διατυπώνουν σκέψεις σε λόγια, χωρίς να γνωρίζουν την αρχετυπική τους έννοια. Η πρωτογένεια των λέξεων έχει αξία και δεν την γνωρίζουμε. Προφέρουμε φωνήεντα και σύμφωνα, λέξεις, προτάσεις, στίχους, στήνουμε όρθιο το σώμα της γλώσσας, αλλά δεν κατανοούμε την ψυχή της. Είναι μια υποψία αυτό, αλλά είναι πλέον μία βάσιμη υποψία. Ο λόγος που δεν έγραφαν οι σοφοί, αλλά μόνο δίδασκαν, όπως ο Σωκράτης (αλλά και αμέτρητοι άγνωστοι σοφοί) ήταν ακριβώς αυτός: Ο Λόγος που εκφέρεται, ο προφορικός Λόγος, δονεί, άρα δημιουργεί, επειδή το φωτόνιο κινείται κυματοειδώς. Ο γραπτός λόγος δεν δονεί ...; Είναι ένας ταπεινός μεταφορέας της σκέψης, είναι μόνο ένα εξωτερικό ερέθισμα για την αφύπνιση του εσώτερου και αρχαίου και κοιμώμενου εαυτού που διαθέτει ο χαμένος (μέσα στο πλήθος και το χάος) αναγνώστης. Γι΄ αυτό και η επαφή με το γραπτό κείμενο λέγεται ανά - γνωση, δεν λέγεται γνώση, η ανάγνωση (όπως και η συν - γραφή = συγγραφή) είναι ένα μικρό μέρος της γνώσης. Αλλά το αξίωμα ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι Πανεπιστήμη και Σοφία, αποδεικνύεται από ένα μαθηματικό γεγονός: Ο λεξάριθμος (781) της φράσης «Η Ελληνική Γραφή» είναι ίδιος μ΄ εκείνον της λέξης «Σοφία»!
Απόδειξη ότι η Ελληνική γλώσσα είναι Πανεπιστήμων και σοφή, βρήκαμε και στην αποκαλυπτική μαθηματική εξίσωση: ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ = 1850. Πώς ήξερε η Ελληνική γλώσσα τις ανακαλύψεις της σύγχρονης Επιστήμης, πώς ήξερε ανέκαθεν, ότι το φωτόνιον κινείται κυματοειδώς και για τον λόγο αυτό δονεί, άρα δημιουργεί (κόσμους);

Στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αποδείξεις για την μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας» (που τυπώθηκε με την χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας) ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος στον πρόλογό του σημειώνει: «Η Ελληνική γλώσσα, σαν μαθηματική κατασκευή, γνωρίζει όλους τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας, γεγονός που γίνεται αντιληπτό μέσω της λεξαριθμικής θεωρίας». Κι αυτό που λέει, το αποδεικνύει, αλλά, θα πει ο μικρόψυχος, «είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό». Εμείς ωστόσο θα προσθέταμε, ότι η αποκωδικοποίηση της Ελληνικής γλώσσας μπορεί να μας αποκαλύψει όχι μόνο την Πανεπιστήμη, αλλά κάτι που θα γοήτευε και την κουτσή Μαρία: Την γνώση, τόσο του απωτάτου παρελθόντος, όσο και του κοντινού ή του μακρινού μέλλοντος! Και, αν είναι έτσι, τότε η γλώσσα μας η ίδια όντως αποτελεί θεϊκή «υπόσχεση επιστροφής». Των «θεών» ή του πνεύματος των «θεών», αδιάφορο!

Αλλά και σ΄ εκείνο το γνωστό ρήμα που επίμονα προφέρει ο λαός στις δύσκολες στιγμές του, ότι «μας ξέχασε ο Θεός», υπάρχει μια κωδικοποιημένη υπόσχεση επιστροφής με την μορφή μιας αδημονίας ή ενός παραπόνου. Για να το διακρίνει κανείς, αρκεί να διαβάσει την παροιμία εννοιολογικά και όχι λεκτικά: Για να μας ξεχάσει κάποιος δικός μας άνθρωπος ή ο Θεός ο ίδιος, σημαίνει, ότι κάποτε μας θυμόταν, δηλαδή ήταν εδώ, μας αγαπούσε και μας προστάτευε. Κι αφού ήταν εδώ, αφού μας προστάτευε, σημαίνει ότι, αφού δεν μας προστατεύει πια, δεν είναι εδώ, δηλαδή (κάποια στιγμή) έφυγε. Όμως ποτέ δεν φεύγει ένας Θεός οριστικά. Είναι σαν τον δικό μας άνθρωπο, σαν τον ομοαίματο αδερφό. Ακόμα και να λείψει μια ολόκληρη ζωή, περιμένεις ότι κάποτε θα γυρίσει οπωσδήποτε. Και, όταν λες «μας ξέχασε ο Θεός», εννοείς στην πραγματικότητα, ότι «καθυστερεί πολύ να γυρίσει», έτσι δεν είναι; Η κουβέντα λοιπόν ότι «μας ξέχασε ο Θεός», είναι μια αυτονόητη υπόσχεση επιστροφής, μία δέσμευση, η οποία συνάγεται από την αθανασία του Θεού, διότι Θεός είναι ο τα πάντα πληρών, άρα δεν απουσιάζει ποτέ και από πουθενά, μόνο που δεν τον βλέπουμε αυτές τις μέρες και (πρέπει να καταλάβουμε ότι) φταίμε γι΄ αυτό εμείς, συνάγεται όμως και από εκείνο το «μας», που δηλώνει τον συλλογικό εαυτό, φως φανάρι, ότι αναγνωρίζεται απολύτως η καθολική ιδιότητα του Θεού, αλλά και το «συναμφότερον» του ανθρώπου. Μέσα σ΄ όλα αυτά όμως ενυπάρχει μια ανθρωπομορφική εννοιολογία, που σημαίνει ότι ο Θεός σ΄ αυτή την παροιμία δεν εννοείται με την καθολική, ούτε με την μοναδική του έννοια, εννοείται στον πληθυντικό του αριθμό, η παροιμία μιλάει για τους θεούς, τους άμεσους προστάτες του ανθρωπίνου γένους, αυτούς δηλαδή που μεσολαβούν ανάμεσα στον Θεό και τους ανθρώπους ή, μάλλον, αυτούς που καταχρηστικά οι άνθρωποι ονόμασαν θεούς παρασυρμένοι από τις ανώτερες ιδιότητές τους, ασύγκριτες μ΄ εκείνες των γήινων. Είναι ζήτημα λογικής ερμηνείας και πνευματικής εμβάθυνσης για ν΄ αποκαλυφθούν οι βαθύτερες έννοιες μιας παροιμίας.

Ύστερα από αυτή την ιχνηλάτηση, αναρωτηθείτε, σύντροφοι: Όλα τούτα είναι συμπτώσεις; Κι αν δεν σας φτάνουν οι τόσες μαθηματικές ή φιλοσοφικές αποδείξεις, πάρτε ακόμα μία:
ΕΨΙΛΟΝ = 5 + 700 + 10 + 30 + 70 + 50 = 865 = ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ = 5 + 30 + 5 + 400 + 200 + 10 + 200 + 4 + 10 + 1 = 865. Το Δελφικό Ε. Το σήμα των Ολυμπίων. Χαραγμένο ακόμα και στην μπάλα της καλαθόσφαιρας. Του μπάσκετ, αν έχετε ακουστά ...;

Κι αν δεν σας φτάνουν ούτε αυτά, ε, ψάξτε στο Internet με οδηγό την φράση «αποκωδικοποίηση της Ελληνικής σημαίας» και θα βρείτε ότι: ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ = 945 = ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Και, επίσης: Η ΟΜΑΣ Ε = 324 = ΑΓΝΟΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ.

Ε, τώρα, τόσα πολλά παραδείγματα θα έπρεπε να σας πείσουν, ότι μπορεί να είναι όντως μια παλιά κωδικοποιημένη υπόσχεση για επιστροφή των «θεών»!

Τι λέτε;

Από την εφημερίδα Αναγγελία του Αγρινίου (κ. Φλωρόπουλου)


Πηγή
http://enneaetifotos.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html
Διαβάστε περισσότερα...

Η αρχαία επιστημονική γνώση των Ελλήνων











Η αρχαία Ελληνική γνώση και θεωρία για το σύμπαν, τον άνθρωπο, το διάστημα και τον φυσικό κόσμο γύρω μας, στην οποία ακόμα και σήμερα η επιστημονική κοινότητα της αστροφυσικής, της βιολογίας, της γεωλογίας κ.α., στηρίζει τις έρευνες και τις μελέτες της.

Το άτομο.
Δημόκριτος, Μόσχος ο Φοίνιξ, Λεύκιππος, Επίκουρος. - (Παρουσιάστηκε από τον Ντάλτον το 1808)

Η κίνηση των ατόμων καί ο σχηματισμός τών ουρανίων σωμάτων από άτομα.
Δημόκριτος

Η σχετικότητα.
Θαλής ο Μηλήσιος, Αναξιμένης, Θεόπομπος, Ηράκλειτος, Ζήνων, Ελεάτης. - (Παρουσιάστηκε από τον Αινστάιν)

Η αντιστροφή του Χρόνου.
Πλάτων (Πολιτικος). - (Παρουσιάστηκε από τον Αινστάιν)

Η φύση του Σύμπαντος.
Λουκρήτιος

Η φύση του Σύμπαντος και η σφαιρικότητά του.
Πλάτων, Θαλής, Πυθαγόριοι

Χωρο-χρόνος.
Ζήνων, Ελεάτης,Δαμάσκιος.

Αντι-Υλη και παράλληλα Σύμπαντα.
Φιλόλαος

Νόμος των αναλογιών.
Ερμής, Πυθαγόρας

Το παλλόμενο Σύμπαν.
Πλάτων (Πολιτικός)

Η Μεγάλη Εκρηξη.
Ορφικοί. - (Παρουσιάστηκε από τον Ζώρζ Λεμάντρ το 1927)

Το Ηλιακό Σύστημα καί η σφαιρικότητα της Γής.
Αρίσταρχος ο Σάμιος, Πυθαγόρας, Πλάτων.

Οι πέραν του Κρόνου πλανήτες.
Δημόκριτος, Αναξιμένης

Η φύση του Γαλαξία ως αστρικό νεφέλωμα.
Δημόκριτος

Η πολλαπλότητα των Κόσμων.
Αναξαγόρας, Αναξιμένης, Αναξίμανδρος, Ξενοφάνης, Ζήνων, Ελεάτης, Μητρόδωρος, Θαλής.
(Παρουσιάστηκε από τον Τζορντάνο Μπρούνο)

Το απροσμέτρητο των αποστάσεων.
Ορφεύς, Αρίσταρχος

Οι Κόσμοι έχουν αρχή και τέλος.
Δημόκριτος

Τα Ηλιακά Συστήματα καί τους «μή φωτεινούς συνόδους των ηλίων».
Πυθαγόρας, Ηράκλειτος

Η ύπαρξη ζωής σε άλλα Συστήματα.
Αναξαγόρας, Ξενοφάνης, Δημόκριτος, Επίκουρος, Αναξιμένης, Ζήνων, Ελεάτης, Λουκρήτιος, Στράβων

Η ελλειπτικότητα της Γήινης τροχιάς.
Αρίσταρχος. (Παρουσιάστηκε από τον Γκάους το 1819)

Οι Αστεροειδείς καί οι συγκρούσεις τους.
Πλάτων(Τίμαιος)

Οι διαστάσεις της Υδρογείου.
Ερατοσθένης, Διακαίαρχος

Η 24ωρη περιστροφή της Γής.
Ηρακλείδης ο Ποντικός

Η αιτία της Εκλειψης.
Αναξαγόρας, Θαλής

Νόμοι κινήσεως των Πλανητών.
Εύδοξος, Πυθαγόριοι

Η φύση της Σελήνης.
Πλούταρχος, Εμπεδοκλής

Η σφαιρικότητα της Γής.
Στράβων

Οι κινήσεις της Υδρογείου.
Ηρακλείδης ο Ποντικός

Η φύση του Ηλίου.
Αναξαγόρας

Ο Πολικός αστέρας.
Ορφικοί, Ομηρος

Η ανάκλαση του Ηλιακού φωτός από την Σελήνη.
Θαλής, Παρμενίδης, Πλούταρχος. - (Παρουσιάστηκε από τον Γαλιλαίο)

Η αιτία των παλιρροιών.
Ποσειδώνιος. - (Παρουσιάστηκε από τον Κέπλερ)

Οι Υπολογιστές.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων. - (Παρουσιάστηκε από τον Βίνερ το 1950)

Η Αμερική.
Πλάτων, Στράβων, Βίων Προυσσαεύς

Διαστρικά ταξίδια.
Λουκιανός

Ο τρόπος σχηματισμού του Ηλιακού Συστήματος.
Πλάτων. - (Παρουσιάστηκε από τον Λαπλάς)

Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Αναξίμανδρος. - (Παρουσιάστηκε από τον Δαρβίνο το 1859)

Η στεριά είναι λιγότερη από το νερό.
Φιλόστρατος

Η προέλευση της Ζωής.
Δημόκριτος, Αναξίμανδρος

Η Ενέργεια
Αριστοτέλης, Αναξίμανδρος

Ο Νόμος της επιβίωσης των καλύτερα προσαρμοσμένων όντων.
Ο Λουκρήτιος τον αναφέρει ως γνώση των αρχαιοτέρων από αυτόν, Ελλήνων. - (Παρουσιάστηκε από τον Δαρβίνο)

Οι 365.25 ημέρες του Ετους.
Ο Διόδωρος αναφέρει ότι «πρόκειται γιά πολύ παλιά γνώση» από αυτόν

Τα Ζώδια και οι ονομασίες τους.
Ορφικοί. - (Παρουσιάστηκε από τον Νεύτωνα)

Οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια.
Ορφικοί

Η φύση των Κομητών.
Αριστοτέλης, Πυθαγόριοι

Οι Κοσμικοί Ηχοι
Πυθαγόρας

Ο Νόμος που ορίζει τις αποστάσεις των Πλανητών από τον Ηλιο.
Πυθαγόριοι - (Παρουσιάστηκε από τον Μποντέ)

Η απόσταση της Γής από τα άλλα ουράνια σώματα.
Ιππαρχος

Το Σύμπαν είναι ένα ζωντανό Ον και περικλείει όλα τα όντα.
Πλωτίνος

Η Αλληλεπίδραση των πάντων.
Πλάτων

Η έννοια της Κοσμικής Τάξης καί Αρμονίας.
Ορφικοί

Ο νόμος της Αναλογίας καί της Αντιστοιχίας Μικρόκοσμου-Μακρόκοσμου.
Ερμής ο Τρισμέγιστος

Το ωοειδές σχήμα του Σύμπαντος.
Ορφικοί, αναφορές των Μακρόβιου καί Αχιλλέως Τάτιου

Αστρο-Γέννεση και Αστρική σκόνη.
Ορφικοί

Η αρχική συγκέντρωση όλης της συμπαντικής Υλης σε ωοειδές σχήμα.
Ορφικοί

Το Πεπερασμένο του Σύμπαντος.
Ορφικοί

Η δυνατότητα εποικισμού της Σελήνης.
Λουκιανός

Το DNA.
Κηρύκειον



Πηγή
http://logioshermes.blogspot.com/2011/04/blog-post_8151.html
Διαβάστε περισσότερα...

"Οι Φύλακες Άγγελοι", της Α. Δ.













Οι φύλακες άγγελοι θεωρούνται πως είναι πνευματικά όντα τα οποία έχουν αναλάβει να βοηθούν τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους.

Υπάρχει ένας συμπαντικός νόμος που λέει ότι:
«Δεν επιτρέπεται σε κανέναν άγγελο να παρέμβει στη ζωή ενός ανθρώπου εκτός αν του ζητηθεί, με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση που η ζωή του ανθρώπου διατρέχει κίνδυνο».

Τι είναι όμως οι Άγγελοι;
Οι άγγελοι είναι καθαρά πνεύματα. Δεν τα περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος, δεν έχουν ηλικία, ούτε νεότητα, ούτε γηρατειά,
ούτε φύλο, αλλά μια ύπαρξη σε όλη την πληρότητα της.
Η βοήθεια των Αγγέλων έρχεται με έμμεσο τρόπο, δηλαδή με σημάδια. Όταν λοιπόν ζητήσουμε τη βοήθεια τους θα πρέπει να προσέξουμε τι μυνήματα μας έρχονται, ποιές λέξεις επαναλαμβάνονται, τι πέφτει τυχαία μπροστά μας για να διαβάσουμε, τι σκεφτόμαστε έντονα χωρίς να ξέρουμε γιατί. Αυτοί που πιστεύουν θεωρούν πως όλοι έχουμε έναν Φύλακα Άγγελο.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Time το 1994 αποκάλυψε πως το 69% των Αμερικανών πιστεύουν στους αγγέλους και το 40% απ' αυτούς πιστεύουν πως έχουν έναν προσωπικό φύλακα άγγελο.


Ο Robert Graham, στο άρθρο του «Οι Άγγελοι μιλάνε: Εσείς ακούτε;» αναφέρει πως:
"όλοι μας έχουμε έναν φύλακα άγγελο που επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας, τις περισσότερες φορές όμως είμαστε πολύ απασχολημένοι για να τους ακούσουμε."
Αν είμαστε προσεκτικοί όπως λέει, και πρόθυμοι να παραμείνουμε ανοιχτοί σε αυτήν την επικοινωνία, θα λάβουμε ξεκάθαρα μηνύματα που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας ζωή.
«Αν θέλετε ένα ξεκάθαρο κι ακριβές μήνυμα από τον άγγελο σας», λέει ο Graham, «πρέπει να θέσετε μια ευθεία ερώτηση».


Πόσο εύκολο είναι όμως στο σημερινό κόσμο να έρθουμε σε επαφή με μια ύπαρξη τόσο αγνή;


Πόσο εύκολο είναι να πιστέψουμε στην ύπαρξη αυτή;
Γιατί, για να να έρθουμε σε επαφή απαραίτητη προυπόθεση είναι να πιστεύουμε.

Στο διαδύκτιο κυκλοφορούν χιλιάδες φωτογραφίες με αγγέλους, αλλά νομίζω οτι κανένας δεν πιστεύει οτι έστω σε μια απο αυτές υπάρχει πραγματικά κάποιος Άγγελος. Πως λοιπόν θα επικοινωνήσουμε με κάτι που δεν πιστεύουμε οτι υπαρχει;


Ακόμα και αν υπάρχουν μόνο στη φαντασία, οι Άγγελοι μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμοι, μιας και ο άνθρωπος χρειάζεται να πιστεύει κάπου για να παίρνει ψυχική δύναμη. Ο φύλακας άγγελος είναι μια ανακουφιστική και πολυδιάστατη ιδέα, αλλά είναι και η βάση πολλών μύθων.

Η προσωπική σας πίστη ή εμπειρία να είναι αυτό που ορίζει την αλήθεια για εσάς.






Α. Δ.
για την Αστρική Προβολή

Πηγή
http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/06/blog-post_08.html
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε μυστικός κώδικας σε κείμενα του Πλάτωνα;














Μυστικό κώδικα σε κείμενα του Πλάτωνα, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο ερευνητής στο Κέντρο Ιστορίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δρ Τζέι Κένεντυ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή, ο Πλάτων ήταν οπαδός της θεωρίας του Πυθαγόρα ότι οι πλανήτες και τα αστέρια παράγουν μια μη ακουστή μουσική, την περίφημη
"αρμονία των σφαιρών".






"Οι μυστικοί κώδικες του Πλάτωνα, τελικά υπάρχουν!"
Βαδίζοντας στα χνάρια του, έναν αιώνα μετά ο Πλάτων χρησιμοποιούσε μια μυστική διάταξη των συμβόλων, έναν "πλατωνικό κώδικα", προκειμένου να δώσει στα κείμενά του μια μουσική δομή! Αυτόν ακριβώς τον "κώδικα" υποστηρίζει ότι "έσπασε" ο δρ. Κένεντυ ανακαλύπτοντας τα κρυφά μηνύματα στα έργα του μεγάλου έλληνα φιλοσόφου.
"Οι μυστικοί κώδικες του Πλάτωνα, δεν είναι κάτι νέο", εξηγεί ο καθηγητής. " Στην αρχαιότητα, πολλοί από τους οπαδούς του υποστήριζαν ότι τα βιβλία του περιείχαν κι άλλα επίπεδα εννοιών και μυστικούς κώδικες, αλλά αυτό είχε αμφισβητηθεί και τελικά απορριφθεί από τους σύγχρονους μελετητές. Κι όμως εγώ έσπασα τον κωδικό. Έχω πλέον αποδείξεις ότι τα βιβλία περιέχουν κώδικες και σύμβολα και ότι η διαλεύκανση αυτών αποκαλύπτει την κρυμμένη φιλοσοφία του Πλάτωνα".


Το μυστικό του σύμπαντος, μέσα από την αρμονία!
Ο δρ Κέννεντυ, αφιέρωσε τα τελευταία πέντε χρόνια μελετώντας τα περίπου 30 βιβλία του έλληνα φιλοσόφου. Τα συμπεράσματά του, άκρως εντυπωσιακά, αφού κατάφερε να ανακαλύψει τις καλά κρυμμένες δώδεκα νότες της μουσικής κλίμακας!
Ο λόγος που ο Πλάτων προχώρησε στη δημιουργία του κώδικα, ήταν μάλλον για να τον προστεύσει! "Η παρουσία και η φύση των κρυφών κωδίκων σημαίνουν ότι ο Πλάτωνας είχε 2.000 χρόνια πριν από τη γέννηση της σύγχρονης επιστήμης, συλλάβει το μήνυμα ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα μαθηματικά και τη λογική και όχι από τους θεούς!", λέει ο καθηγητής!







Ο Πλάτων, έζησε μία ζωή "στην κόψη του ξυραφιού", ενοχλώντας πολλούς με τις ιδέες και τις πράξεις του! Η κωδικοποίηση των απόψεών του, ήταν μάλλον ο μόνος τρόπος για να τις κληροδοτήσει στις επόμενες γενεές! Η προσπάθεια για αποκάλυψη της κρυφής γνώσης του, μόλις ξεκίνησε!

Όπως λέει ο δρ Κένεντυ :
"Υπάρχουν 2.000 σελίδες γεμάτες από κρυμμένα μηνύματα σε κάθε λέξη. Θεωρώ ότι οι σημαντικότερες απόψεις αυτού του κορυφαίου φιλοσόφου, μας περιμένουν να τις φέρουμε στο φως! Είμαστε μόνο στην αρχή κάτι πολύ σπουδαίου".


Μαρία Παναγοπούλου
pyles.tv





Πηγή
http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/06/blog-post_3185.html
Διαβάστε περισσότερα...

Δ. Λιαντίνης. Η σχέση των Ελλήνων με τον θάνατο














O φιλόσοφος Δημήτρης Λιαντίνης, μέσα απο τα δύο σημαντικά έργα του “Έξυπνον Ενύπνιον” και “Τα Ελληνικά”, αναλύει τις θεωρίες και την φιλοσοφία που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες γύρω απο τον θάνατο. Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα απο τα βιβλία του Δημήτρη Λιαντίνη.


“Λένε ότι κάποτε έγινε ένας αγώνας [Το γνωστό Certamen Homeri et Hesiodi] ανάμεσα στον Όμηρο και στον Ησίοδο για τα πρωτεία. Να κριθεί δηλ. στους Έλληνες ποιος από τους δυο μεγαλύτερους είναι ο πιο μεγάλος.

Η επιτροπή κρίσης, εκεί κάπου στην Αυλίδα ή στις Θήβες, κάθισε με σεβασμό τους δυο σοφούς στο θρονί τους, και άρχισε να τους ρωτά. Ήθελαν λέει να μάθουν ποιος είναι ποιο φρόνιμος σε ζητήματα μεγάλης σημασίας.
Ρωτήσανε τον Ησίοδο και τον Όμηρο τις ίδιες ερωτήσεις. Ο πρώτος έδωσε απαντήσεις που φανέρωσαν τον άνθρωπο με την πλούσια πείρα που έζησε στον κόσμο ζωντανός και έκαμε και έπαθε και έμαθε.

Ρωτήσανε μετά και τον Όμηρο. Ο αοιδός με τα άδεια όμματα τους άκουσε μειλίχια να τον ρωτάνε : “πες μας”, τον ρώτησαν, “ποιο είναι το μεγαλύτερο στον άνθρωπο καλό
– ειπάγε μοι πάμπρωτα τι φέρτατόν εστι βροτοίσιν;;“.

Σε τούτο το άλυτο αίνιγμα, στο ερώτημα των ερωτημάτων, ο Όμηρος, ο υιός του Μέλητου με την θεϊκή καταγωγή και την θεϊκή γνώση αποκρίθηκε (υιέ Μελητος Όμηρε θεών άπο μήδεα ειδώς) : “αρχήν μεν μη φύναι επιχθονίοισιν άριστον, φύντα δ όμως ώκιστα πύλας Αιδαο περήσαι” δηλαδή “Άριστο σε όλους και σε όλες”, αποκρίθηκε ο Όμηρος, “είναι ο άνθρωπος ποτέ να μην γεννιέται !!“.

Η επιτροπή σύγκορμη πάγωσε ! Δικαίωμα για τέτοια γνώμη – κρίση αλλά κυρίως απάντηση είχε μόνον ο πρώτος πλάστης του ολυμπιακού κόσμου των Ελλήνων. Και η απάντηση αυτή ως κρίση – γνώμη, έως και γνώση, έχει το νόημα μίας “αποκεκαλυμμένης παλινωδίας” του Ομήρου στο ερώτημα περί του όντος, μία παλινωδία που άφησε αυτόν τυφλό αλλά που άνοιξε τα δικά μας όμματα.
Με τον Όμηρο γνωρίσαμε ότι από την ύπαρξη πολυτιμότερη είναι η ανυπαρξία.

Ένας όμως πονηρός ανάμεσα στην επιτροπή, ένας μικρός Οδυσσέας στο νου, σκόρπισε δίχως δεύτερη σκέψη την ταραχή που γέννησε η απάντηση του Ομήρου με μία δεύτερη ερώτηση.

- Κανένας, του λέει του Ομήρου, δεν μας ζήτησε όμως γνώμη, αν θέλουμε δηλαδή να μας γεννήσει ή όχι. Να μας ειπείς το λοιπόν, ποιο είναι το δεύτερο στον άνθρωπο καλό, που το κρατά και στο χέρι ο άνθρωπος. “το πάντων αιρετώτατον”. Εκείνο δηλαδή που να μπορούμε να το διαλέγουμε κιόλας.
- “Το δεύτερο στον άνθρωπο καλό”, είπε ο Όμηρος, “είναι όταν γεννηθεί ο άνθρωπος, αμέσως να πεθάνει !!“. » [Homeri opera, υπό T.W. Allen. Εκδ. Οξφόρδης, τόμος V, σ. 288: "αρχήν μεν μη φύναι επιχθονίοισιν άριστον, φύντα δ όμως ώκιστα πύλας Αιδαο περήσαι"].

Αυτή η απόκριση κρύβει τη βία της ανάγκης και την αλυπησιά του χάρου. Και κάνει τον Όμηρο να γίνεται ο πρώτος τιμητής του Θεού.

Όσο και να εξερευνά κανείς στη χώρα του θρήνου, δεν θα βρει πικρότερη θέση. Όπως δεν πρόκειται να βρει γυναίκα πιο ωραία από την ωραία Ελένη, που και κείνη την έπλασε ο Όμηρος.

Πίσω από την απόκριση του Ομήρου όμως δεν βρίσκεται ένα πρόσωπο μονάχα, αλλά το συλλογικό πνεύμα ενός λαού μοναδικού, που επάνω σε ένα ερώτημα αγωνίζεται να κλίσει όλα τα ανθρώπινα υπάρχοντα.

Στα ίδια πατήματα βρίσκεται και η ιστορία που σώθηκε στα αποσπάσματα του Αριστοτέλη και σε ένα κείμενο του Πλουτάρχου. Είναι μάλιστα σημαδιακό, που η ιδέα αρχίζει με τον Όμηρο, την εκκίνηση, περνάει από τον Αριστοτέλη, το τέρμα της κλασικής Ελλάδος, και τελειώνει στον Πλούταρχο, την κατακλείδα του Ελληνικού κόσμου.

Και μην λησμονούμε ότι ο Πλούταρχος είναι μία επιβλητική μορφή στην Ελλάδα. Ρουσσώ, Γκαίτε και Ναπολέων τον είχαν ολοζωής στο μαξιλάρι. Τον δε Όμηρο στο προσκέφαλο του ο μακεδόνας μέγας στρατηλάτης, ο Αλέξανδρος του Φιλίππου.

Κυνηγούσε, λέει λοιπόν ο μύθος [Rose V., Aristotelis qui ferebantur Librorum Fragmenta, Lipsiae 1886, 40, 1481b], ο βασιλιάς Μίδας αγρίμια στα όρη της Μακεδονίας. Εκεί, αποσταμένος, έγειρε στην ρίζα ενός δρυ να ξεκουραστεί. Τότες ήτο που είδε δίπλα του τον Σιληνό να κοιμάται.

Έχω την ευκαιρία σκέφτηκε ο πονηρός βασιλιάς. Και πιάνει τον Δαίμονα (Σιληνό), και τον δένει με το σκοινί, για να μην του φύγει και του λέει :

- Εγώ θα σε ελευθερώσω, αλλά πρώτα να μου πεις.

- Πες το μου, του λέγει ο Σιληνός, και θα στο πω, και άσε με να φύγω. Κι ούτε χρειαζόταν να με δέσεις, για να σου ειπώ

- Εξήγα μου του λέγει, ο Μίδας, εσύ που κρέμεσαι ανάμεσα ουρανού και γης, και γνωρίζεις πράγματα που δεν τα φτάνει ανθρώπου νους. Εξήγα μου γιατί θα σκάσω, “τι ποτέ εστι το βέλτιστον τοις ανθρώποις και τι το πάντων αιρετώτατον,” δηλαδή ποιο είναι το μεγαλύτερο στον άνθρωπο καλό ;;”

Ο Δαίμονας αλαφιάστηκε, τον συνεπήρε το ξάφνιασμα και ιδιοτρόπησε.
- Λύσε με να πηγαίνω, του λέγει, και τράβα στο καλό σου. Ρωτάς πράγματα που δεν απαντιούνται.

Ο Μίδας, στάθηκε και του αποκρίθηκε :

- Αν δεν μου αποκριθείς σε αυτό που σε ρωτώ, δεν έχεις λευτεριά. Εδώ στο δένδρο θα μείνεις δεμένος. Όσο να σε λύσει ο λιμός και να σε καταλύσει ο λύκος.
Θύμωσε τότε ο Σιληνός. Τίναξε τα χέρια του ψηλά, πέσανε τα δεσμά. Έστρεψε το βλέμμα του και κοίταξε τον άνθρωπο βλοσυρά, κι όλα τα γύρω μύρισαν θειάφι. Το θείο συνεπήρε ολάκερο τον τόπο. Ο Μίδας, του πάρθηκε η ομιλία, κι έπεσε κατά γης. Και τότε ο Σιληνός, ο κορυφαίος στα όργια και ο πιστός σύντροφος του Διονύσου, τον επιτίμησε :

“δαίμονος επιπόνου και τύχης χαλεπής εφήμερον σπέρμα, τι με βιάζεσθε λέγειν α υμίν άρειον μη γνώναι ;;“

Με ερωτάς, συνεχίζει,

“τί εστί το βέλτιστον τοις ανθρώποις και τι το πάντων αιρετώτατον“,
μάθε λοιπόν και σκάσε :

“μετ αγνοίας γαρ των οικείων κακών αλυπότατος ο βίος. ανθρώποις δε πάμπαν ουκ έστι γενέσθαι το πάντων άριστον ουδέ μετασχείν της του βελτίστου φύσεως (άριστον γαρ πάσι και πάσαις το μη γενέσθαι)• το μέντοι μετά τούτο και πρώτον των ανθρώπω ανυστών, δεύτερον δε, το γενομένους αποθανείν ως τάχιστα“

[Πλουτάρχου, Παραμυθητικός προς Απολλώνιον, 115 d].

Εντελώς ομοιότυπη για τον πεσιμισμό των ελλήνων με τις δημο τικές μαρτυρίες του Ομήρου, του Αριστοτέλους και του Πλουτάρχου, είναι και η προσωπική κατάθεση του Σοφοκλή που γίνεται με το στό μα του χορού στο βασιλιά Οιδίποδα:

Το πιο καλύτερο απ’ όλα θε νά ‘τανε
να μην είχε κανείς γεννηθεί,
ή, μια που ήρθε στο φως,
να γυρνά κείθ’ όπου ήρθε μια ώρα πιο μπρος.

[Σοφοκλέους, Οιδίπους επί Κολωνώι, 1224 - 1227. Μετάφρ. Γ. Γρυπάρη]

Οι κρίσεις του Ομήρου και του Αριστοτέλη φέρνουν στο φως ακατέργαστο το δεύτερο πρόσωπο των Ελλήνων. Η γνώση τους αυτή εκπέμπει ακτινοβόλο θάνατο : ώκιστα πύλας Αιδαο περήσαι, το γενομένους αποθανείν ως τάχιστα.

Το συμπέρασμα είναι όμως πως από όλη ετούτη την κοιλάδα των κλαυθμών οι δάσκαλοι και οι διδακτικοί δεν μας έδειξαν φύλλο. Αντίθετα, μας είπαν τα αντίθετα. Μιλούν για ήλιο τα μεσάνυχτα και για πανη γύρια στο καταχείμωνο“.


Πηγή
http://strangehellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡOΣ ΤΟΥΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ











Του Ευάγγελου Βαρελίδη

Ακράτα 27 Μαρτίου 2011

Αυτό το κείμενο γράφτηκε το 1992 και δόθηκε σ’ όλες τις τότε γνωστές Μασονικές στοές της Ελλάδος. Διανεμήθηκε δε ιδιοχείρως και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

την ίδια εποχή.

Π Ρ Ο Σ Τ Ο Υ Σ Π Ε Φ Ω Τ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Υ Σ Της Γης και τους δούλους τους Τέκτονες,

Ροδόσταυρους, Θεοσοφιστές και άλλους οπαδούς της Νέας Εποχής.

Σας ονόμασαν ελεύθερους τέκτονες *οικοδόμους* και σεις πιστέψατε αμέσως αυτόν τον ψεύτικο τίτλο, γνωρίζετε πολύ καλά πως οικοδόμοι του Κόσμου που σχεδίασαν οι πεφωτισμένοι σας είστε, αλλά δεν είστε καθόλου ελεύθεροι!

Σας είπαν, ότι Αυτοί, οι πεφωτισμένοι Δάσκαλοι του Τεκτονισμού, κατέχουν την απόλυτη Γνώση, αυτήν που οδηγεί στο Θεό και στην εξουσία. Και βέβαια σας απέδειξαν ότι δημιουργοί και προστάτες του Ανθρώπινου έργου είναι οι ίδιοι, με την εύνοια πάντα και προστασία του δικού τους Θεού.

Αφυπνίζοντας το πρώτο μέρος της Συνειδητότητός σας, σας απέδειξαν πως η δοσμένη πραγματικότητα, φυσική ή ανθρωποποίητη καθορίζει την Συνείδησή σας και φυσικά σας δίδαξαν, πως η Συνειδητότητά

ή το ΕΓΩ σας, έχει τη δυνατότητα να ανακαθορίζει την όποια πραγματικότητα, αντιδρώντας σ’ αυτήν.

Έκπληκτοι και έκθαμβοι από τις άπειρες δυνατότητες που είδατε να εμφανίζονται μπροστά στην αφυπνισμένη πλέον *από το Φως του Τεκτονισμού* συνείδησή σας, δεχθήκατε εύκολα τους σιδερένιους όρκους των τεκτονικών στοών που οι Πεφωτισμένοι σας οικοδόμησαν για έναν και μοναδικό λόγο!!

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και φυσικά το πέτυχαν!!

Αυτό ήταν το επόμενο βήμα των σοφών Πεφωτισμένων σας, όταν διαπίστωσαν πως ο Θρησκευτικός σκοταδισμός που επέβαλαν με την Πολιτική Εξουσία, *μετά την καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού* δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τη σπίθα της επιστημονικής αλήθειας που άναψαν Ίωνες και Αλεξανδρινοί φιλόσοφοι και που τον 17ο αιώνα άρχισε να πυρπολεί την ανθρώπινη διάνοια.

Στο βωμό αυτής της πρώτης κατανόησής σας, θυσιάσατε τα συναισθήματά σας, τα ένστικτά σας, την ερωτική σας έκφραση, την τρυφερότητά σας, το χαμόγελό σας, την ανθρωπιά σας ή άλλος την αίσθηση Δικαίου που όλοι έχουμε μέσα μας!!

Οι πεφωτισμένοι Δάσκαλοί σας είπαν και εσείς δεχθήκατε ή πιστέψατε, ότι όλα αυτά είναι ζωώδεις ιδιότητες και βέβηλα και ότι μόνον μια καθαρμένη από αυτά Συνειδητότητα αποκτά την ικανότητα αδέσμευτης εποπτείας του Κόσμου μας.

Έτσι οι ελάχιστοι από εσάς που τα αποδεχθήκατε, ανεβαίνοντας την κλίμακα εξέλιξης του Ιερατείου σας, διδάσκεστε τρόπους αυτονόμησης της Συνειδητότητός σας και αδέσμευτης εποπτείας της όποιας πραγματικότητος, *Θείας, φυσικής ή ανθρωποποίητης* γενόμενοι ιππότες του Οκτάκτινου Ήλιου, δηλαδή να δράσετε αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς στο καλό και το κακό, την ύλη και το πνεύμα.

Οι Δάσκαλοί σας όμως ή σας κρύβουν ή δεν γνωρίζουν το σωστό σημείο αναφοράς από το οποίο η καθαρμένη πλέον από βέβηλα στοιχεία Συνειδητότητά σας θα έπρεπε να εμπνέεται το Έργο της.

Αλήθεια το σκεφτήκατε ποτέ αυτό.

Έτσι, απόλυτα υποταγμένοι στην αυθεντία των Πεφωτισμένων σας, γίνεστε τυφλοί οικοδόμοι του Έργου που από αυτούς εντέλλεσθε να οικοδομήσετε.

Αυτόνομη Συνειδητότητα: Ένα από τα απόρρητα μυστικά της Μασονίας, Αυτό το μέσον επικυριαρχίας σας, Αυτό και στο κενό παντός αντικειμένου Άβατο του Ναού του Σολομώντα, Αυτό και ο περίφημος θησαυρός του Σολομώντα.

Σεις βέβαια πιστεύετε πως είστε οι μοναδικοί Γνώστες του μυστικού της Συνειδητότητος, όμως δεν είναι έτσι, εσείς είστε οι μοναδικοί που ενάντια σε κάθε αίσθηση δικαίου, τη χρησιμοποιείτε για να δουλώσετε τον Κόσμο μας, επειδή πετύχατε την αυτονομίας της. Μέσω αυτής της Αυτόνομης Συνειδητότητος, διαστρεβλώσατε κατά τα συμφέροντα σας τις θρησκείες, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου, την ενότητά του με το άλλο φύλο, τη φύση, τους θεούς, την ενότητά του με το Σύμπαν.

Καταστρέφετε κάθε αίσθηση δικαίου και ελευθερίας όπου το συναντήσετε και πέσατε λυσσασμένα πάνω στη Δημιουργία της Γης από την οποία εκπορευθήκατε, να την υποδουλώσετε.

Υποδούλωση των πάντων είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζετε και ακολουθείτε.

Καταστρέφετε κάθε αίσθηση ή κατάσταση ελευθερίας όπου τη συναντήσετε, στα ζώα, τα φυτά, στους ανθρώπους, στα πάντα ακόμα και στον καιρό. Θέλετε τα πάντα κάτω από ιδιοτελεί δικό σας έλεγχο, κι’ αυτό διότι οι ευνουχισμένοι Δάσκαλοί σας από παλιά θανάτωσαν μέσα τους κάθε αγαθοποιό αίσθηση.

Έτσι, χωρίς Αγάπη, στεγνοί από κάθε αίσθηση δικαίου, σπρώχνετε την Ανθρωπότητα βίαια στη Νέα Εποχή και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων όπου οι ποινικοί, ηθικοί, οικονομικοί, επιστημονικοί και θρησκευτικοί Νόμοι είναι απόλυτα κομμένοι και ραμμένοι για τη διαιώνιση της επικυριαρχίας σας.

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι εσείς οι Πεφωτισμένοι, δεν ανήκετε καθόλου στη Νέα Εποχή και τη Νέα τάξη Πραγμάτων, είστε απλά οι εντεταλμένοι δημιουργοί της, η Νέα Εποχή είναι το νέο εγχειρίδιο με το οποίο η Αιώνια Παλαιά Τάξη Πραγμάτων θα διαιωνίσει την επικυριαρχία της και η οποία σε μια στιγμή του απώτατου παρελθόντος η αδέσμευτη και αυτόνομη Συνειδητότητά τους δήλωσε στο Ιερατείο της.

Θεοί, Ψυχές και Πνεύματα είναι δυνάμεις που θα ταχθούν στην υπηρεσία της διάνοιας και του Εγώ μας, προκειμένου μέσω αυτών να εξουσιάσουμε τους ανθρώπους και τον Κόσμο ολόκληρο.

Και από τότε βάσει αυτού του κανόνα εξελίσσετε η Ζωή, διαβάστε την Ιστορία σας.

Η ιδιαίτερη Μυστικιστική σας γνώση, αυτή που σας έδωσε τη δυνατότητα επέμβασης και διαμόρφωσης του ανθρώπινου υποσυνειδήτου Κόσμου μας, από πολύ παλαιά σας βοήθησε να κατανοήσετε πως τα πραγματικά δεσμά του ανθρώπου στο υποσυνείδητό του σφυρηλατούνται και όχι στα χέρια του.

Κι αυτό, διότι η αποταυτισμένη Συνειδητότητά σας, πολύ γρήγορα κατανόησε, ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα αντικειμενικό στοιχείο Θειότητας, πάνω στο οποίο ο κάθε ικανός Ιερέας μπορεί να κτίσει μέσω της ταύτισης, το οικοδόμημα της όποιας επικυριαρχίας του, θρησκευτικής, επιστημονικής ή φιλοσοφικής. Γι’ αυτό και είμαστε μάρτυρες του φαινομένου να υπάρχουν σήμερα επιστήμονες, φιλόσοφοι και διανοούμενοι, με υποσυνείδητο σκουληκιών, καρχαριών, ελεφάντων, φιδιών και γερακιών.

Από τότε ο σκοταδισμός, η παραπληροφόρηση, η συστηματική διαστρέβλωση κάθε Αρχαίας φιλοσοφίας και η ελεγχόμενη Γνώση, γνώση δουλείας και υποτέλειας, έγιναν τα μόνιμα μέσα επικυριαρχία σας.

Η από αιώνες διαρκής σας Ύβρις ενάντια στην Αρετή, την Αλήθεια, την Αγάπη , τον Έρωτα, τη Μητρότητα, την Αρμονία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη, όλα συστατικά της Ανθρώπινης ψυχής, έχει αρχίσει να επηρεάζει προς το χειρότερο τη χημεία του γενετικού μας κώδικα, εμφανίζοντας πια αρρωστημένες ψυχικά και σωματικά υπάρξεις!!

Η εκ μέρους σας κατάχρηση αυτής της μυστικιστικής γνώσης για ιδιοτελείς σκοπούς επικυριαρχίας, μέσα στα πλαίσια της οποίας είναι και η καταστροφή του Φυσικού μας Κόσμου, του Κόσμου που διαμόρφωσε τον γενετικό μας κώδικα, έχει αρχίσει να προκαλεί πόνο στη Δημιουργία.

Ένας πόνος που χαράζει βαθιά στη Μνήμη της την ευθύνη όλων μας απέναντι στην Αρμονία του Κόσμου.

Μπορεί οι ιδιαίτερα ενισχυμένες Συνειδητότητός σας να έχουν ικανότητα παραμονής και δράσης στο Μορφογενετικό μας πεδίο, όμως ποτέ μην ξεχνάτε πως αυτές οι αυτόνομες και αδέσμευτες Συνειδητότητες οι οποίες έχουν σημείο αναφοράς τα εγωιστικά και ανθρωποποίητα περιεχόμενά τους, το μόνο που κάνουν είναι να θεμελιώνουν στην αιωνιότητα την ανθρωποποίητη κόλασή τους.

Όλα όσα το Γένος των Ανθρώπων έχει μέχρι τώρα δημιουργήσει, θρησκείες, τέχνες, επιστήμες, όλα περικλείονται μέσα στις δυνατότητες του Γενετικού μας Κώδικα, ενός Κώδικα που συνετέθη από τη Γαία και τον Ήλιο στην πρώτη ηλικία τους.

Αυτός είναι ο Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος, τον οποίο χρόνια τώρα εκμεταλλεύεστε πλάθοντας του κόσμου τα παραμύθια, αυτά που φέρνουν σε σας πλούτο και εξουσία και σ’ εμάς τη δυστυχία.

Τούτο το Κόσμημα Συνειδητότητος, που έλαμψε αυτή τη χρονική στιγμή σ’ αυτό το χώρο του Σύμπαντος, κινδυνεύει να αυτοκαταστραφεί!!

Το ζωντανό σύστημα της Γαίας έπλασε τον άνθρωπο όπως ακριβώς είναι, εξαίσιος Νους σε εξαίσιο σώμα, ούτως ώστε μέσω Αυτού να επεκταθεί στο Διάστημα.

Επιστήμες, τέχνες, θρησκείες και Συνειδητότητα, είναι ιδιότητες μέσω των οποίων μπορούμε να κατανοήσουμε τον Κόσμο από τον οποίο εκπορευθήκαμε και τι καλύτερο από να τον υπηρετήσουμε αντί να τον καταστρέψουμε ή κατακτήσουμε.

Η αυτόνομη Συνειδητότητα ήταν και είναι εντελώς απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του σκοπού της Γαίας *και όχι δικού μας*. Είτε αυτό πραγματοποιείτε μέσα από την Αγάπη, είτε μέσα από το Μίσος, το D.N.A. της Γαίας ταξιδεύει ήδη στο Διάστημα. Η Γαία κάνει τη δουλειά της! Εμείς είμαστε απλά το εργαλείο της, ή το σπέρμα της, που ίσως κάποτε γονιμοποιήσει Νέους Κόσμους.

Και λέγω ίσως, διότι γέννα μόνο μέσα στο ωραίο μπορεί να υπάρξει, διότι ζωή χωρίς Αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει, διότι ευτυχία χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει, διότι χωρίς αλήθεια τίποτε δεν μπορεί να ζήσει!! Είμαστε βίαια σπρωγμένοι σε ένα οριακό σημείο εξέλιξης, όπου η δράση του Δικαίου και της Αγάπης είναι εντελώς απαραίτητες προϋποθέσεις διαιώνισης και εξέλιξης της Ζωής από την οποία εκπορευθήκαμε.

Όμως το μικρόψυχο, εγωιστικό και παραπληροφορημένο πολιτιστικό σας κατεστημένο, οχυρωμένο στην πλαστογραφημένη γνώση που αιώνες τώρα του προσφέρεται, μας οδηγεί όλους στη καταστροφή.

Εμάς τους κοιμισμένους της Μάγιας σας, αλλά και εσάς, τους Πεφωτισμένους της Συνειδητότητος.

Υπάρχει βεβαίως η εναλλακτική λύση τρία, για την επιβίωσή σας, όμως αν αυτό πραγματοποιηθεί, να θυμάστε ότι θα γίνει μόνο για ένα λόγο!! Για να υπάρξουν αύριο Αυτοί, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος του πόνου που ο Νόμος της ανταπόδοσης θα καθορίσει για την καταστροφή που έρχεται.

Σας ονόμασαν ελεύθερους τέκτονες κι’ εσείς πιστέψατε αμέσως αυτόν τον ψεύτικο τίτλο, γνωρίζετε πολύ καλά πως οικοδόμοι του κόσμου δυστυχίας που σχεδίασαν οι Πεφωτισμένοι σας είστε, αλλά δεν είστε καθόλου Ελεύθεροι!!

Ευάγγελος Βαρελίδης. Κ. Κων/νίδη 21 Τ.Κ. 56431 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη, τότε.


Πηγή
http://olympia.gr/2011/03/29/%CF%80-%CF%81-%CE%BF-%CF%83-%CF%84-%CE%BF-%CF%85-%CF%83-%CF%80-%CE%B5-%CF%86-%CF%89-%CF%84-%CE%B9-%CF%83-%CE%BC-%CE%B5-%CE%BD-%CE%BF-%CF%85-%CF%83/
Διαβάστε περισσότερα...

YΠΟΘΕΣΗ FORT BELVOIR: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!











Kαι ποιός από εμάς στην παιδική ηλικία δεν έχει ταξιδέψει με την φαντασία του κοιτώντας τα σύννεφα.. Πολλές φορές μάλιστα έμοιαζαν τόσο αληθινά ώστε η μορφή που βλέπαμε, φαινόταν πως ήταν αληθινή.
Καμιά φορά ακόμα και σήμερα ξεχνιόμαστε και βλέπουμε να παίρνουν σχηματισμούς που παραπέμπουν ίσως σε κάτι διαφορετικό..κάτι ανεξήγητο.
Είναι δυνατόν κάποια σύννεφα να μοιάζουν τόσο πολύ σε ιπτάμενους δίσκους;


Και γιατί να μην είναι, άλλωστε ένα σύννεφο μπορεί κάθε δευτερόλεπτο που περνάει να μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό.
Τι γίνεται όμως με τα σύννεφα που για ώρες παραμένουν στο ίδιο oβάλ σχήμα;
Τι γίνεται όταν ύστερα από ανάλυση της φωτογραφίας, μέσα στα σύννεφα υπάρχει κάτι διαφορετικό; (κλικ EΔΩ)

ΥΠΟΘΕΣΗ FORT BELVOIR

Το περιστατικό αφορά μια αναφορά για ιπτάμενο δίσκο το 1957 πάνω από ένα στρατόπεδο των ΗΠΑ το Fort Belvoir που κινούταν αργά καθ'όλο το μήκος του στρατοπέδου.
Ενώ όπως θα δείτε παρακάτω το περιστατικό επαναλαμβάνεται το 1999 πάνω απ΄το

Orlando της Florida.






Πηγή
http://www.apocalypsejohn.com/2011/06/y-fort-belvoir.html
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαγνητικοί πόλοι κάποτε βρίσκονταν στον Ισημερινό














Έχουν περάσει 780 χιλιάδες χρόνια από την τελευταία αντιστροφή των μαγνητικών πόλων, γι ‘αυτό και μπορεί να καθυστερήσει η επόμενη αντιστροφή. Μήπως όμως τότε θα μας βομβαρδίσει μια θανατηφόρα ακτινοβολία από το διάστημα, καθώς θα μειωθεί η προστατευτική μαγνητική ασπίδα της Γης;

Επιστήμονες που μελετούν ένα από τα πιο μυστηριώδη φυσικά φαινόμενα, υποστηρίζουν ότι η αναστροφή της πολικότητας φαίνεται να συμβαίνουν κατά ομάδες, υποδεικνύοντας έτσι κάποιο είδος «μνήμης» των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης ήταν κάποτε κοντά στον ισημερινό, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει αινιγματικές αλλαγές στο μαγνητισμό των βράχων πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης ευθυγραμμίζονται περίπου κατά μήκος του ίδιου άξονα περιστροφής της. Οι γεωλόγοι έχουν υποθέσει ότι αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν, έτσι χρησιμοποίησαν ηφαιστειακά πετρώματα, που όταν σχηματίστηκαν κράτησαν σαν αποτύπωμα την κατεύθυνση και την ένταση του τότε μαγνητικού πεδίου της Γης. Ο σκοπός τους ήταν να βρουν το αρχικό γεωγραφικό πλάτος των βράχων αλλά και να εντοπίσουν τις ηπειρωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δισεκατομμυρίων ετών, που έχουν δημιουργήσει ένα παζλ για τα πετρώματα στη Βόρεια Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη. Και στις δύο αυτές περιοχές, φαίνεται να υπάρχουν βράχοι που ήταν μεν στον ισημερινό, μεταξύ 550 και 600 εκατομμυρίων ετών πριν, αλλά και κοντά στους πόλους για την εν λόγω χρονική περίοδο.

Το αντιφατικό αυτό συμπέρασμα φαίνεται να υποστηρίζει ότι υπάρχουν βράχια που μεταφέρθηκαν από τους πόλους προς τον ισημερινό αρκετές φορές μέσα σε 50 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρχαίοι ήπειροι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια, περισσότερα από 45 εκατοστά το χρόνο – ήτοι με διπλάσια ταχύτητα από την ταχύτητα των τεκτονικών πλακών – και στη συνέχεια αντιστρέφεται με μια εξίσου απίθανη ταχύτητα. Η οποία είναι πάρα πολύ γρήγορη για να εξηγηθεί με το φαινόμενο που ονομάζεται αληθινή πολική περιπλάνηση, και κατά την οποία ολόκληρος ο φλοιός της Γης και ο μανδύας αναπροσανατολίζονται, και κινούνται σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή προς το βόρειο πόλο.

Με την έρευνα αυτή οι ειδικοί επιστήμονες Alexandra Abrajevitch στο Πανεπιστήμιο Kochi στην Ιαπωνία και Rob Van der Voo του Πανεπιστημίου του Michigan προτείνουν ότι ο μαγνητικός πόλος μετατοπίστηκε κατά 90 μοίρες, έτσι ώστε να βρεθεί κατά μήκος του ισημερινού.

Το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλείται από την κίνηση του λιωμένου σιδήρου που ρέει γύρω από ένα υπέρθερμο, στερεό πυρήνα σιδήρου. Κάποιες μεταβολές στο πάχος, το ιξώδες και την αγωγιμότητα του εξωτερικού πυρήνα κατά το παρελθόν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια μεταγωγή θερμότητας που να προκάλεσε την στροφή των μαγνητικών πόλων.

Πηγή: Daily Galaxy

Πηγή
http://www.physics4u.gr/blog/?p=3553
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική Πληκτρολόγηση (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ )












Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά είναι δύστροπη γλώσσα. Κλίσεις, φωνές, πτώσεις, ένα και μοναδικό απομεινάρι δυϊκού αριθμού, μια συνθετική γλώσσα με στρώματα επί στρωμάτων παλιότερων μορφών.
Εν ολίγοις, μια γλώσσα που δε μοιάζει καθόλου με τα Αγγλικά, τη μόνη γλώσσα που επιτρέπεται να γνωρίζει όποιος θέλει να είναι στην κατηγορία young, hip, trendy, anti-konformisths και άλλα τινά.
Πολύ (ω πόσο πολύ) θα ήθελα να ανοίξω τις πύλες της κολάσεως και να εκφράσω ακριβώς τι με ενοχλεί με τα greeklish (sic), το ελληνικό TXTSPK και άλλες ομορφιές.
Αυτό το άρθρο όμως είναι για εκείνους που αποφάσισαν (εύγε τέκνα μου) να γράφουν ελληνικά σε Η/Υ και δυσκολεύονται να βρουν κάποιους συγκεκριμένους χαρακτήρες, με ευτράπελα αποτελέσματα1. Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε πώς να γράψετε συγκεκριμένα δύσκολα πράγματα σε τέσσερεις ευρείες κατηγορίες υπολογιστών και λειτουργικών συστημάτων.

Πίνακας

Για τους βιαστικούς, αυτός ο πίνακας δείχνει τον πιο απλό τρόπο για να πληκτρολογήσετε τους χαρακτήρες που περιγράφει το άρθρο.



Windows Mac Linux
Ερωτηματικό ; Q Q Q
Διπλή τελεία : Shift + Q Shift + Q Shift + Q
Άνω τελεία · AltGr + '2 AltGr + Q AltGr + Q
Αριστερό εισαγωγικό « AltGr + [ AltGr + [ AltGr + ,
Δεξιό εισαγωγικό » AltGr + ] AltGr + ] AltGr + .
Ιώτα με τόνο και διαλυτικά ΐ Shift + W I AltGr + ; I Shift + ; ; I
Ύψιλον με τόνο και διαλυτικά ΰ Shift + W Y AltGr + ; Y Shift + ; ; Y

Πώς Πιέζω Σύνθετους Συνδυασμούς Πλήκτρων;

Αυτό είναι κάπως στοιχειώδες, μπορείτε να το προσπεράσετε.
Κατά συνθήκη, γράφουμε συνδυασμούς πλήκτρων κάπως έτσι: Shift + 1. Δοκιμάστε το: κρατώντας το πρώτο πλήκτρο (Shift) πατημένο, πιέστε το δεύτερο (βγάζει !).
Ακολουθίες πλήκτρων γράφονται χωρίς το συνδετικό +: η ακολουθία 9 Shift + 1 βγάζει 9!
Περίπλοκοι συνδυασμοί γράφονται έτσι: Ctrl + Shift + Esc. Κρατώντας πατημένα όλα τα πλήκτρα πλην του τελευταίου, πιέζετε το τελευταίο και τα ελευθερώνετε όλα. Στα Windows, ο συγκεκριμένος συνδυασμός ανοίγει τον Task Manager.




Δύστροπα Πλήκτρα
Shift: υπάρχουν δύο τέτοια πλήκτρα, και κάνουν το ίδιο πράγμα. Βρίσκονται στη σειρά που θα βρείτε και το Ζ και το Μ. Σε πολλά πληκτρολόγια το Shift εμφανίζεται ως το περίγραμμα ενός βέλους που δείχνει προς τα πάνω.
Alt: υπάρχει ένα τέτοιο πλήκτρο, αριστερά από το πλήκτρο διαστήματος (space bar, στην κάτω σειρά του πληκτρολογίου). Αν έχετε δύο Alt, το δεξί είναι AltGr.
AltGr: υπάρχει ένα τέτοιο πλήκτο, δεξιά από το πλήκτρο διαστήματος (space bar, στην κάτω σειρά του πληκτρολογίου). Σε μερικά πληκτρολόγια εμφανίζεται ως ένα δεύτερο «Alt».
Ctrl, υπάρχουν δύο τέτοια. Στο πληκτρολόγιο του PC βρίσκονται στην κάτω σειρά. Σε πληκτρολόγια Unix, υπάρχει ένα, ακριβώς αριστερά του A. Σε μερικά πληκτρολόγια λέγονται Control.


Αλλαγή Λατινικά-Ελληνικά
Οι Η/Υ συνήθως ξεκινάνε με λατινικό πληκτρολόγιο3. Για να το αλλάξετε σε ελληνικό (και τούμπαλιν) χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό πλήκτρων.
Windows
Συνήθως Alt + Shift, αλλά μπορεί να αλλάξει ή να είναι απενεργοποιημένο.
Κάτω δεξιά στην οθόνη σας θα δείτε ένα ορθογώνιο με την ένδειξη «EN». Αυτό είναι το ISO όνομα της γλώσσας4. Σας δίνει την ένδειξη του ενεργού πληκτρολογίου.
Πιέζοντας το δεξί κουμπί του ποντικιού μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις και να προσθαφαιρέσετε μεθόδους πληκτρολόγησης και να αλλάξετε τους συνδυασμούς πλήκτρων που αλλάζουν πληκτρολόγιο.

Mac
Στο MacOS, το πληκτρολόγιο αλλάζει με Alt + Space.
Θα πρέπει να δείτε την ελληνική σημαία πάνω δεξιά στην οθόνη, εκεί που εμφανίζεται η ώρα και διάφορα άλλα εικονίδια.

Linux, BSD και Unix
Αυτό εξαρτάται από το desktop environment που χρησιμοποιείτε. Μεταξύ νέων χρηστών, τα πιο συνηθισμένα είναι KDE και GNOME.
Στο KDE, ο κατά συνθήκη συνδυασμός είναι Alt + Shift + K, αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτος. Μπορείτε να τον αλλάξετε από το Control Centre (KDE 3) ή το System Settings (KDE 4).
Αν έχετε GNOME, ακολουθήστε αυτές τις εξαιρετικές οδηγίες για να ρυθμίσετε το πλήκτρο αλλαγής πληκτρολογίου, αν δεν το ξέρετε ήδη.


Ερωτηματικό

Το ελληνικό ερωτηματικό δείχνει κάπως έτσι: ;
Το λατινικό ερωτηματικό, ? δε χρησιμοποιείται στα ελληνικά, παρά μόνο απ'όσους δεν ξέρουν πώς να το γράψουν.
Στο ελληνικό πληκτρολόγιο, το πλήκτρο δεξιά από το L γίνεται το πλήκτρο τόνου/διαλυτικού, και το πλήκτρο διπλής τελείας/ελληνικού ερωτηματικού μεταφέρεται στο Q, που δε χρησιμοποιείται στα ελληνικά από τότε που καταργήθηκε το κόππα. Οπότε:
Ελληνικό ερωτηματικό: Q.


Διπλή Τελεία

Διπλή τελεία τη λένε την άμοιρη, όχι «άνω και κάτω τελεία». Διαβάστε παραπάνω για τις λεπτομέρειες. Αν απλά θέλετε να την πληκτρολογήσετε, πιέζετε Shift + Q.


Άνω Τελεία

Αν το ελληνικό ερωτηματικό είναι δύσμοιρο, η άνω τελεία είναι σχεδόν χαμένη. Δεκάδες συνταγές κυκλοφορούν για να τη μαγειρέψει κανείς, και συνήθως το αποτέλεσμα είναι κάποιος άλλος χαρακτήρας που δεν είναι η διπλή τελεία, απλά μοιάζει.
Το Πρότυπο Unicode λέει ότι η άνω τελεία είναι ο χαρακτήρας με κωδικό U+0386 GREEK ANO TELEIA, αλλά ο προτεινόμενος χαρακτήρας είναι ο U+00B7 MIDDLE DOT.
Windows
Αν έχετε υποστήριξη πολυτονικού, η άνω τελεία μπορεί να εισαχθεί με AltGr + Shift + ].
Αλλιώς, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτής της σελίδας, που θα σας επιτρέψουν να πληκτρολογείτε άνω τελεία με το συνδυασμό AltGr + ' (το πλήκτρο με την απόστροφο, δύο πλήκτρα δεξιά του L).
Mac
Εύκολα: Alt + Q.
Linux και Unix
Υπάρχουν δύο τρόποι: με AltGr + Q. Και με τον παραδοσιακό compose τρόπο5:Compose . ^,Compose ^ ., ήCompose . -.


Εισαγωγικά («»)

Ο ASCII χαρακτήρας " δεν είναι το ελληνικό εισαγωγικό 6. Τα ελληνικά εισαγωγικά είναι « και ».
Windows
Ευτυχώς αυτό είναι εύκολο. AltGr + [ και AltGr + ].
Mac
Περίπου όπως και στα Windows, Alt + [ και Alt + ].
Linux και Unix
AltGr + [ και AltGr + ].
Επίσης, AltGr + ,.
Αν το πληκτρολόγιό σας έχει ένα πλήκτρο μεταξύ του αριστερού Shift και του Z, πχ \, τότε τα εισαγωγικά βγαίνουν και με AltGr + \ και AltGr + shift + \.
Με compose, Compose < < και Compose > >.


Διαλυτικά με τόνο

Windows
Ο πιο απλός τρόπος στα Windows είναι AltGr + ; I βγάζει ΐ και AltGr + ; Y βγάζει ΰ.
Επίσης έχει θεαθεί και ο λίγο πιο εύκολος συνδυασμός Shift + W I. Δοκιμάστε τον, δεν έχετε τίποτα να χάσετε!
Mac
Περίπου όπως και στα Windows, Alt + ; I βγάζει ΐ και Alt + ; Y βγάζει ΰ.
Linux και Unix
Απλά πιέζετε το πλήκτρο του τόνου, το πλήκτρο των διαλυτικών και ι ή υ: ; : I βγάζει ΐ.
Επίσης, με compose: Compose ' " Ι ή Compose " ' Ι.
  1. 1. Όπως την de facto κατάργηση του ελληνικού ερωτηματικού.
  2. 2. Απαιτεί μια μικρή αλλαγή στα Windows.
  3. 3. Εκτός κι αν έχετε ορισμένες εκδόσεις Windows, που το πληκτρολόγιο είναι ελληνικό στην εκκίνηση. Έτσι, για να ψάχνετε επί τρεις μήνες γιατί το σύνθημά σας δε γίνεται ποτέ δεκτό.
  4. 4. EN = Αγγλικά, EL = Ελληνικά. Η χρήση του συγκεκριμένου προτύπου είναι τελείως λάθος γιατί άλλο γλώσσα, άλλο γραφή. Αλλά ας συγχωρήσουμε την αμερικανική Microsoft — πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που αναγνωρίζουν ότι κάποιοι βιτσιόζοι Ευρωπαίοι έχουν «κινέζικα» γράμματα και θέλουν να τα χρησιμοποιούν.
  5. 5. Τα πληκτρολόγια PC δεν έχουν πλήκτρο Compose (το X11 το λέει και «Multi Key»), αλλά μπορείτε να αναθέσετε ένα από τα πλήκτρα δεξιά του πλήκτρου διαστήματος σ'αυτή τη λειτουργία.
  6. 6. Δεν είναι καν το αγγλικό εισαγωγικό, που, όπως το ελληνικό, διαφοροποιείται σε άνοιγμα και κλείσιμο


Πηγή

http://trikalagr.blogspot.com/2010/04/blog-post_1491.html
Διαβάστε περισσότερα...