Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε το ακριβές σημείο δολοφονίας του Ιουλίου Καίσαρα

«Γνωρίζαμε πάντοτε πως ο Καίσαρας είχε δολοφονηθεί μπροστά στον αδριάντα του Πομπηΐου στη ρωμαϊκή Γερουσία (Curia) στις "Ειδούς του Μαρτίου" (15 Μαρτίου 44 π.Χ.), διότι αυτό είναι που μας αναφέρουν τα κλασσικά κείμενα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ερευνητής του Ισπανικού Ανώτατου Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CSIC), Αντόνιο Μοντερόσο. 

 «Όμως έως σήμερα δεν είχαμε κάποια έμπρακτη υλική απόδειξη αυτού του γεγονότος που τόσες φορές είχε αναπαρασταθεί σε ιστορικούς πίνακες και στον κινηματογράφο» πρόσθεσε. 

Ο Αντόνιο Μοντερόσο και η ομάδα του ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν μία κατασκευή από σκυρόδεμα μήκους περίπου τριών μέτρων και ύψους δύο μέτρων, το οποίο φέρεται να έχει εγερθεί στο σημείο αυτό κατόπιν διαταγής του Οκταβιανού Αυγούστου, υιοθετημένου γιου και διαδόχου του Καίσαρα, στο ακριβές σημείο όπου εκείνος είχε πέσει από τα πλήγματα που του κατάφερε η μάχαιρα των δολοφόνων του, μέσα στη Γερουσία.  


 «Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητα πως την τοποθεσία όπου ο Ιούλιος Καίσαρας προήδρευσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Γερουσίας και όπου έπεσε νεκρός, μαχαιρωμένος, την περιέκλειε μία τετράγωνη κατασκευή, οι οποία αποτελείτο από τέσσερις τοίχους, οι οποίοι πλαισίωναν μία πλάκα από σκυρόδεμα», εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.

Η πλάκα φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο από τον Αύγουστο προκειμένου να σηματοδοτεί εσαεί το σημείο όπου ο Καίσαρας είχε προεδρεύσει στη στερνή του συνεδρίαση στο Βουλευτήριο προτού δολοφονηθεί και με τον τρόπον αυτόν να εξορκίσει δια παντός τον τόπο εκείνο, τονίζει το Επιστημονικό Κέντρο.

«Η ανακάλυψη τούτη επιβεβαιώνει σύμφωνα με το CSIC πως ο στρατηγός είχε μαχαιρωθεί ακριβώς στο κέντρο του Βουλευτηρίου (Curia) του Πομπηΐου ενώ προήδρευε της συνεδρίασης της Γερουσίας, καθισμένος σε θρόνο στο βάθος της αίθουσας».

Η αποκάλυψη του σημείου κατέστη δυνατή κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών έργων στην Τόρε Αρτζεντίνα, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, όπου βρίσκεται η Curia Pompeii.


Διαβάστε περισσότερα...

14% η Χρυσή Αυγή δείχνει νέα δημοσκόπηση!!

Την πεποίθηση ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο εκφράζει το 80% των ερωτηθέντων ενώ το 83% πιστεύει ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ. 
 Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15 μονάδες της ΝΔ (48% - 33%), ενώ όσον αφορά στην καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα το 40% των πολιτών πιστεύει ότι κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. 
Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.


 Μάλιστα, όσον αφορά στη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής, ανέβηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Όσον αφορά στο αν η τωρινή κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία, το 70% πιστεύουν ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές και το 21% ότι μάλλον θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία.
Τέλος, το 72% τάσσεται κατά του Μνημονίου και δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...