Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

"Οι εξωγήινοι ζουν ήδη ανάμεσά μας»: ανακαλύπτοντας τους Κινέζους και τους εξωγήινους

Σε αυτή την ιστορική περίοδο, η Κίνα φαίνεται να είναι στην κορυφή του κύματος »για την διαστημική κούρσα και το θέμα της εξωγήινης ζωής. 2013 κατά το δεύτερο εξάμηνο του «έτους, αναμένεται ότι η αποστολή προβλέπει την« εγκατάσταση ενός δορυφόρου σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, για να μελετήσει λεπτομερώς την επιφάνεια, απαραίτητο βήμα για την κατασκευή του χάρτη της περιοχής στην οποία θα πέσει η πρώτη κινεζική αστροναύτης.


Κίνα, η οποία έστειλε πρώτος άνθρωπος στο διάστημα της σε 2003 και έκανε το πρώτο διαστημικό περίπατο στο 2008, βλέπει το διαστημικό πρόγραμμα ως ένα σύμβολο της αυξανόμενης διεθνούς κύρους της και μια πραγματική κατάσταση του κόμματος που οδήγησε τη χώρα και ότι η πιέζοντας σκληρά για να προχωρήσουμε περαιτέρω. Οι Κινέζοι, στην πραγματικότητα, θέλουν να πάνε στον Άρη για 2030.

 Για όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή και τη μελέτη του φαινομένου των UFO είναι ουσίες οι οποίες εκτιμώνται ιδιαίτερα από την κινεζική επιστημονική κοινότητα, και αναγνωρίζονται δεόντως, έτσι ώστε να είναι σαφές από τη δημόσια συζήτηση και καμία δικαστική απόφαση εκ των προτέρων. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις Izvestia, Κίνα, τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται ένα υψηλό αριθμό περιπτώσεων UFO, που μελετάται από τους ερευνητές.
Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιο είδος επαφής με εξωγήινους. Οι δραστηριότητες αυτών των οργανισμών προστατεύονται και χρηματοδοτείται από το Εθνική κοινωνία των Εξωγήινη Σπουδών, Ιδρύθηκε 25 χρόνια και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. Στην εταιρεία γίνονται δεκτοί μόνο οι επιστήμονες και μηχανικούς. Επιπλέον, μια σημαντική προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει να είναι μέρος της που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του διδακτορικού, τουλάχιστον ένα άρθρο σχετικά με τα UFO ή εξωγήινη ζωή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται από το Καναδική Εφημερίδα Εθνική, Περίπου το ένα τρίτο όλων των μελών της κοινωνίας είναι επίσης μέλη της κινεζικής κυβέρνησης. Σε αντίθεση με ό, τι φαίνεται να συμβαίνει στη Δύση, η μελέτη των εξωγήινων δεν είναι συστηματικά περιθωριοποιούνται και πολύ συχνά το θύμα του δόγματος ότι η επιστημονική κοινότητα έχει επιβάλει στον εαυτό της και την έρευνα εν γένει, πράγματι, φαίνεται, επίσης, ενθαρρύνονται από την εργασία πολλών ομάδων " Εξωπολιτική ", το οποίο αφορά το επιχείρημα.


Εξωγήινοι ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους;

Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο και παράξενο αυτή η δήλωση στη Δυτική αυτιά μας στην Κίνα για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες λένε ότι οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Μία από αυτές, η Sun Shili, ένας συνταξιούχος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και νυν πρόεδρος του Πεκίνου UFO Research Society, είπε με ειλικρίνεια ότι "waixingren»(« ΕΤ »στα κινέζικα) που ζουν ανάμεσά μας. [Δήλωση σοκ Μεντβέντεφ: οι εξωγήινοι βρίσκονται ανάμεσά μας].
Σε μια συνέντευξη με τη ρωσική ειδήσεις, η Sun λέει από την πρώτη συνάντηση του avventuo σε 1971, όταν, κατά τη διάρκεια της «πολιτιστικής επανάστασης» (1966-76) στάλθηκε σε μια απομακρυσμένη χώρα για να κάνει τη σκληρή δουλειά της φύτευσης ρυζιού. Μια μέρα, ενώ εργάζονται στον τομέα, η προσοχή του πιάστηκε από ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό, το οποίο ανέβηκε και έπεσε κατ 'επανάληψη.

Κατά την πρώτη, η Sun Νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν κάποιο είδος της συσκευής παρακολούθησης που σχεδιάστηκε από το στρατό κατά τη διάρκεια της Ψυχρού Πολέμου - Μια λογική αφαίρεση λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο θεώρησης οποίο συνέβη το ατύχημα -. Μόνο πολλά χρόνια αργότερα, μετά την ανάγνωση όλο το υλικό σχετικά με τα UFO, ήξερε ότι είχε μια στενή επαφή.

Αλλά Ήλιος δεν είναι ο μόνος στη χώρα να λάβει σοβαρά θεάσεις. Σύμφωνα με Shituan Shen, ένα εξαιρετικά σεβαστό επιστήμονα, ο πρόεδρος του Πεκίνο Aerospace University και επίτιμος πρόεδρος της UFO Research Association, Μια άλλη ομάδα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, αξίζει να διερευνά κάθε περίπτωση συνάντησης.

«Ορισμένες από αυτές τις θεάσεις είναι πραγματικές, μερικά είναι ψεύτικο, μερικά δεν είναι πολύ σαφείς», λέει ο Shituan. "Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει πάντα να διερευνάται." Η κινεζική ελπίδα ότι η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή μπορεί να προσφέρει νέα τεχνολογικά μέσα για την ανάπτυξη της υψηλής ταχύτητας των αεροσκαφών, απεριόριστη μη ρυπογόνες πηγές ενέργειας και τρόπους για να επιταχύνει την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων (όλες οι τεχνολογίες που επιλύουν το σοβαρό υπερπληθυσμό της Κίνας). [Αλλά η NASA συνεργάζεται με εταιρείες που έχει στην κατοχή της εξωγήινη τεχνολογία;].

Alien απαγωγή κινέζικα

Ακόμη και η Κίνα, μεταξύ των UFO αρχεία του, έχει μερικές περιπτώσεις απαγωγής από εξωγήινους. Η πιο διάσημη ιστορία είναι ότι από Meng Guo Zhao, Ένας νεαρός αγρότης από Γουτσάνγκ, μια πόλη στην επαρχία Heilongjiang της. Τον Ιούνιο του 1994, Guo Zhao, και άλλων γεωργικών εργατών, ενώ ο ίδιος ήταν απασχολημένος με τη δουλειά του, είδε κάτι ασυνήθιστο στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο του Αγίου Φοίνιξ.
Προσέγγισε για να δείτε καλύτερα το φαινόμενο, ο νεαρός αγρότης ήταν περιβάλλεται από μια δέσμη φωτός που τον μετέφερε σε αυτό που φαινόταν να είναι ένα εξωγήινο σκάφος. Όπως ο ίδιος λέει, αναγκάστηκε να ζευγαρώσει με ένα θηλυκό να οικοδομήσουμε πολύ ισχυρή. «Ήταν περισσότερο από τρία μέτρα ύψος και είχε έξι δάχτυλα, αλλά κατά τα άλλα φαίνεται αρκετά παρόμοια με ένα ανθρώπινο ον», λέει ο Guo Zhao. " "Είπα ό, τι στη σύζυγό μου για αυτό. Δεν ήταν πολύ θυμωμένος. "
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2003, Guo Zhao έφερε στο Πεκίνο να υποβληθεί σε μια σειρά από ψυχολογικά τεστ και να υποβληθεί σε πολύγραφο. Προφανώς, η ιστορία του Guo Zhao ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυση των ιατρών, ο νεαρός είχε κάποια σημάδια που δεν θα μπορούσε να έχει προκληθεί από κοινούς τραυματισμούς στο chirugici παρεμβάσεις. Meng Guo Zhao φτωχούς, είναι ένας ταπεινός αγρότης με πτυχίο από σχολείο σταμάτησε στο 5 του δημοτικού σχολείου, επίσης ομολόγησε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ από τα UFO, ούτε από ουφολόγοι, πριν του "παράξενη" εμπειρία.

Η περίπτωση του Φάλουν Cao


Τον Δεκέμβριο του 1999, Cao Γκονγκ, ένας μεσήλικας άνθρωπος που ζει στο Πεκίνο, ισχυρίστηκε ότι απήχθη από εξωγήινους και να επιβιβάζονται σε Κουινχουανγκντάο πάνω σε ένα ιπτάμενο δίσκο. "Θα έμοιαζε με άνθρωπο, αλλά είχε μεγάλα χέρια και το πρόσωπο πολύ χλωμό," Cao είπε το ίδιο. "Επί του σκάφους το διαστημόπλοιο υπήρχε ένας Κινέζος κοπέλα που φαινόταν να έχει για 13 χρόνια."

Οι κινεζικές αρχές άρχισαν την έρευνα των εκθέσεων του Cao τον Απρίλιο 2000. Πρώτον, Cao υποβλήθηκε σε μια συνεδρία των οπισθοδρομική ύπνωση, να τον βοηθήσει να υπενθυμίσει το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στο Πεκίνο και υποβλήθηκε σε πολύγραφο. «Και στις δύο περιπτώσεις, το Φάλουν Cao δεν ψέματα», δήλωσε ο Ζανγκ Jingping, ο ψυχολόγος που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή της έρευνας για την υπόθεση.

Τέλος, τον Ιούλιο του 2000, Cao λήφθηκε στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Tangshan όπου, με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας identikit, δημιουργήθηκε μια ψηφιακή εικόνα του προσώπου του κοριτσιού, με βάση την περιγραφή του Cao. Τον Νοέμβριο 2002, ο Δρ Zhang, με μια ομάδα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, επιβιβάστηκε σε ένα ταξίδι στην Qinhuangdao, σε αναζήτηση της μυστηριώδες κορίτσι.

"Η ελπίδα της εξεύρεσης το κορίτσι με μόνο μια ψηφιακή εικόνα ήταν πραγματικά ελάχιστες," λέει ο Ζανγκ. Μόλις στην πόλη, η ομάδα άρχισε τυφλή αναζήτηση τους, μεταξύ των 400 χιλιάδες κατοίκους του νομού. "Sorprendetemene, η δεύτερη μέρα του ψάχνοντας βρήκαμε μια ένδειξη. Ένα παλιό αναγνώρισε την εικόνα του κοριτσιού », λέει ο Ζανγκ.

"Λίγο μετά βρήκαμε το κορίτσι και την πήρε στο Πεκίνο για να συναντηθεί με Gong Cao της, που την αναγνώρισε ως το κορίτσι που είχε δει το UFO." Zhang Jingping πέρασε τρία χρόνια, προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή, ένα από τα πιο συναρπαστικά με τους οποίους είχε να αντιμετωπίσει, όπως ο ψυχολόγος είχε να πει.

Κινεζικές ενώσεις UFO


Στην Κίνα, τα μέλη των ενώσεων είναι επίσημα για UFO 50 χιλιάδες άνθρωποι, αλλά οι εκτιμήσεις του πραγματικού αριθμού των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το θέμα πιθανότατα θα είναι σε δεκάδες εκατομμύρια άτομα. Πιο διάσημα UFO του διμηνιαίου περιοδικού έχει 400 χιλιάδες αντίτυπα πωλούνται και οι αναφορές για εμφανίσεις UFO που προβλέπονται σήμερα από τις εθνικές και περιφερειακές ειδήσεις, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στη Δύση.


Στη χώρα μας, η συζήτηση για τα ΑΤΙΑ και η εξωγήινη ζωή είναι ακόμη θέματα ταμπού για να υποβιβαστεί στο μυαλό εκείνων που θέλουν να πιστέψουν οτιδήποτε. Η δυτική επιστήμη δογματική, η οποία φέρνει στο πίσω αιώνες της εμπειρικής ορθολογισμού που είναι ακατάλληλα για την κερδοσκοπία και τις ειδήσεις, δεν μπορεί να τοποθετήσει το φαινόμενο των UFO, και τώρα διαπιστώνεται συνεχώς αναφερθεί έξω, στα γνωστικά αντικείμενα που αξίζουν τον τύπο επιστήμη. Το κινεζικό μοντέλο, όμως, φαίνεται από ένα διαφορετικό τόνο, ίσως λόγω της σχετικής νεότητα του δυτικού πολιτισμού ότι οι Κινέζοι είναι να ζήσουν σε αυτή την ιστορική περίοδο.

«Για να κατανοήσουμε τα φαινόμενα UFO, πρέπει να έχουμε μια ευρεία κατανόηση των διαφορετικών επιστημονικών κλάδων», λέει ο Albert Έτσι, ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, "όπως μαθηματικά, φυσική, ιστορία, φιλοσοφία, και ένα άνοιγμα διανοητική στο παραφυσικό φαινόμενο, δηλαδή, αυτά τα φαινόμενα που η επιστήμη δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσει. " Στην πραγματικότητα, αν τα ανεξήγητα φαινόμενα δεν αποτελούν αντικείμενο της μελέτης, πώς μπορεί ποτέ να ελπίζουν να καταλάβουν;



Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Αδίστακτοι: Από 5 στα 25 ευρώ η είσοδος στα νοσοκομεία;

Κατά 20 ευρώ αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία με σκοπό να εξοικονομηθούν 115 εκατ. ευρώ, με τον  υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει πως θα διαπραγματευτεί τον Σεπτέμβριο με την τρόικα τη μείωση της αύξησης καθώς τη θεωρεί "μεγάλη".
 
Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντυξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη υποστήριξε ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα νοσοκομεία είναι "μνημονιακή υποχρέωση της χώρας", όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.


Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα Δημόσια Νοσοκομεία διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας το Σεπτέμβριο, εκφράζοντας ωστόσο, αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό. «Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού».
 
Οσον αφορά τη διαθεσιμότητα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ, παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν βρεθεί γιατροί που συνταγογραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.
 
Φυσικά, κι αυτό το εισπρακτικό μέτρο που θα πλήξει τους μη έχοντες (γιατί οι έχοντες δεν περνάνε ούτε απ’ έξω από τα κρατικά νοσοκομεία…), θα αφορά μόνο τους Έλληνες.
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Γη σε αναμονή ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ κατέγραψαν μία στεφανιαία εκτίναξης μάζας στον Ήλιο. Αυτήν την ώρα προς τη Γη κινείται μία ροή ηλιακού πλάσματος με ταχύτητα περίπου 930 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.


 
 Οι μετρήσεις της ταχύτητας των σωματιδίων επέτρεψαν στους επιστήμονες να προβλέψουν την πιθανή ημερομηνία έναρξης της μαγνητικής καταιγίδας στη Γη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι μαγνητικές διαταραχές θα ξεκινήσουν στις 22 Αυγούστου.
Παρά το μέγεθος του νέφους που έρχεται, οι επιστήμονες λένε ότι το πιθανότερο είναι, ότι δεν θα προκαλέσει δυσλειτουργία στους τεχνητούς δορυφόρους, ραδιοεπικοινωνίας και των συστημάτων GPS. Ωστόσο, όσοι έχουν ευαισθησία στις μετεωρολογικές αλλαγές, θα πρέπει να προσέχουν αυτές τις μέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Καναδός στοματολόγος θέλει να κλωνοποιήσει τον Τζον Λένον

Ο Καναδός στοματολόγος Μάικλ Ζακ, ο οποίος απέκτησε σε δημοπρασία το δόντι του Τζον Λένον ετοιμάζεται να κλωνοποιήσει το θρυλικό μουσικό.



 Ο Ζακ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή συλλογή  δοντιών των διασημοτήτων, ισχυρίζεται πως συνεργάζεται με ειδικούς από τις ΗΠΑ και ήδη τους έχει δώσει να μελετήσουν το γενετικό υλικό του δολοφονηθέντος το 1981 μουσικού.

Ο Ζακ απέκτησε το δόντι του Λένον σε δημοπρασία το 2011 καταβάλλοντας περισσότερα από 30000 δολάρια. Νωρίτερα, ο Καναδός είχε εκδώσει ένα βιβλίο για τα δόντια των διασημοτήτων.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:




Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΚ - Απόλλων Καλαμαριάς 1-1 Τά γκόλ - Φιλικό {21/8/2013}












Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπε πραγματικά ο Νοστράδαμος,

Με το όνομά του να εμπλέκεται ακόμα και στις παπικές προφητείες του Αγίου Μαλαχία(!), ο περίφημος «μάντης» φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα.
Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς προφητείες όπως η πρόβλεψη της ατομικής βόμβας, η προσεδάφιση στη Σελήνη, η δολοφονία του Κένεντι, ακόμα και «σύλληψη» ονομάτων όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ! Τα «είδε» όμως όλα αυτά ο Νοστράδαμος ή μήπως πρόκειται για ανασυγκροτήσεις προφητειών κατόπιν εορτής από τους μελετητές του;



Ένα είναι σίγουρο: από όλους τους προφήτες και τους ψευδοπροφήτες που έχουν κατά καιρούς αποπειραθεί προβλέψεις για το μέλλον, το όνομα του Νοστράδαμου φιγουράρει με τα πιο λαμπρά χρώματα! Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο οραματιστής μιας μεγάλης σειράς κορυφαίων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας, ακόμα και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους «μύριζε» ίχνη νοστραδαμικής προφητείας. Θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ωστόσο τον μύθο από την πραγματικότητα και να δούμε τι πραγματικά έγραψε ο Νοστράδαμος για τον μελλούμενο κόσμο.
Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως τα θέλουν κάποιοι να είναι..Πρώτα χρόνια
Ο γιατρός και αστρονόμος Michel de Nostredame έζησε τον 16ο αιώνα στη Γαλλία, με τις λεπτομέρειες του βίου του να μην είναι πάντα σαφείς και ξεκάθαρες, εγείροντας μάλιστα την υπόθεση ότι οι περισσότερες αναφορές στα πεπραγμένα του είναι απλές εικασίες των μελετητών του.
Συναίνεση υπάρχει για τη χρονιά της γέννησής του, που τοποθετείται στα 1503, μέσα σε μια ευκατάστατη και μορφωμένη αστική οικογένεια εμπόρων σιτηρών. Ο Νοστράδαμος θα λάβει την πλήρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση της εποχής, που περιλάμβανε τις παραδοσιακές επιστήμες, τα μαθηματικά και την αστρονομία, αλλά θα εντρυφήσει και στις ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας λατινικά, ελληνικά και εβραϊκά.
Η δίψα του για γνώση και μάθηση θα τον ωθήσει να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τον μυστικισμό, μέσω της χριστιανικής Αποκάλυψης του Ιωάννη και του ιουδαϊκού αποκρυφισμού της Καβαλά. Εκπαίδευση
Ο Νοστράδαμος εγκαταλείπει το πατρικό του το 1522 για να σπουδάσει ιατρική στο Μονπελιέ. Θα γίνει περίφημος γιατρός, ιδιαίτερα γνωστός για καινοτόμες θεραπείες που εισήγαγε σε παραδοσιακές ασθένειες. Δεν θα καταφέρει ωστόσο να σώσει τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά στην επιδημία πανούκλας του 1538.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1540, ο Νοστράδαμος θα ξαναπαντρευτεί και θα μετακομίσει σε μια πολίχνη του γαλλικού νότου, κοντά στις ακτές της Μεσογείου. Εκεί ήταν που θα ασχοληθεί πλέον εκτεταμένα σε όλη την επόμενη δεκαετία με τις προφητείες, που αφορούσαν κυρίως σε πολεμικές μάχες και καταστροφές στα χρόνια που θα έρχονταν. Οι δυσοίωνες προειδοποιήσεις του για την ανθρωπότητα ήταν που θα του χάριζαν φήμη τρανή στην Ευρώπη. Τα γραπτά του
Το βασικό corpus των προφητειών του Νοστράδαμου, που αποκαλείται πλέον «Οι Αιώνες», θα εκδοθεί σε «δόσεις» και αποσπάσματα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ετών. Η προφητική δουλειά του αποτελείται από χίλια περίπου τετράστιχα, συγκεντρωμένα σε ομάδες των εκατό. Ο τίτλος «Οι Αιώνες» θα αποδοθεί μάλιστα από τους ιστορικούς και όχι από τον ίδιο, με τον Νοστράδαμο να τιτλοφορεί σεμνά τις προφητείες του ως

«Οι Προφητείες του Michel Nostradamus».

Ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό αστρονομικών μελετών και θεϊκής παρέμβασης! Παρά την ευρεία γνώση του των ουράνιων φαινομένων και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα γήινα πράγματα, ισχυριζόταν ότι ένα «αγγελικό πνεύμα» τον βοηθούσε στην κατανόηση της συσχέτισης αυτής, ενώ οι μέθοδοι «διαλογισμού» και αυτοσυγκέντρωσής του περιλάμβαναν μέχρι και χρήση ήπιων παραισθησιογόνων ουσιών. Κάθε προφητικό νοστραδαμικό τετράστιχο, που είναι γραμμένο στα γαλλικά, με λατινικές, ελληνικές και ιταλικές αναφορές, προβλέπει ένα συγκεκριμένο γεγονός ή μιλά γενικότερα για μια ιστορική περίοδο. Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρα και σαφή στα νοήματά τους: είναι γεμάτα από απόκρυφες μεταφορές και περίεργους αναγραμματισμούς, δεν είναι κατηγοριοποιημένα με βάση τη χρονολογική τους σειρά, την ώρα που περιλαμβάνουν ελάχιστες ημερομηνίες και συγκεκριμένες γεωγραφικές αναφορές. Είναι, με λίγα λόγια, ανοιχτά σε κάθε λογής ερμηνεία. Όπως παραδέχεται μάλιστα ο Νοστράδαμος στον πρόλογο του έργου του -που είναι στην ουσία μια επιστολή του ιδίου στον γιο του Cesar-, τα τετράστιχα είναι επίτηδες γραμμένα με μυστηριακό και αποκρυφιστικό τρόπο, καθώς φοβόταν ότι θα διωκόταν για τα γραπτά του και το έργο του θα καταστρεφόταν από τις Αρχές της εποχής,(ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ .Μεσαίωνας.ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος στην εποχή του ανθρώπου) αν μπορούσαν να καταλάβουν τις προβλέψεις του. Όπως το θέτει ο ίδιος, οι αινιγματικές και ερμητικές προφητείες του θα γίνονταν καλύτερα αντιληπτές από πεφωτισμένους ανθρώπους του μέλλοντος. Ακρίβεια προβλέψεων
Όπως είπαμε, ο ερμητικός τρόπος γραφής των νοστραδαμικών προφητειών τις αφήνει στη διακριτική ευχέρεια κάθε «πεφωτισμένου» ανθρώπου να αναγνωρίσει -εκ των υστέρων πάντα- γεγονότα που μπορεί να έχουν κάποια συνάφεια με τις προφητικές αναφορές. Είναι λοιπόν επόμενο στους αιώνες μελέτης των προφητειών να έχουν πιστοποιηθεί εκατοντάδες περιπτώσεις σύγχρονων γεγονότων που έχουν περιγραφεί στους «Αιώνες».
Είναι όμως και το άλλο: οι προφητείες περιλαμβάνουν ορολογία και καθημερινή γλώσσα της Γαλλίας του 16ου αιώνα, με τα μεταφραστικά προβλήματα να λογίζονται ανυπέρβλητα και ακανθώδη: συγκεκριμένες λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους, άλλες πάλι διαθέτουν σήμερα πληθώρα μεταφραστικών επιλογών, με την ιστορία των ιδεών να προσπαθεί απέλπιδα να αποκαλύψει το πλαίσιο χρήσης των όρων της εποχής. Αυτό αφήνει τις προφητείες έρμαιο στις ορέξεις του «πεφωτισμένου» μελετητή, που μπορεί να διαστρεβλώσει τους όρους κατά βούληση για να πετύχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Όπως στην ξακουστή προφητεία για τον Χίτλερ, τον οποίο ο Νοστράδαμος αποκάλεσε «Χίστερ». Κι όμως, το «Χίστερ» στην εποχή του οραματιστή ήταν ο κοινός όρος αναφοράς σε μια γεωγραφική περιοχή κοντά στον Δούναβη! Δικτάτορα, ποιον δικτάτορα, στο ποτάμι αναφερόταν ο «μάντης»...
Ας δούμε τώρα μερικές από τις πλέον περίφημες προβλέψεις του υπό το φως της συλλογιστικής αυτής...

Το τέλος του κόσμου

Το τέλος του κόσμου
Θυμάστε που ο κόσμος θα τελείωνε το 1994; Το 1998; Το 2002; Προσφάτως, το 2012; Οι καταστροφολόγοι παραθέτουν πάντα τον Νοστράδαμο, ο οποίος είπε ότι ο κόσμος θα τελειώσει. Και όπως όλοι ξέρουμε, ο Νοστράδαμος δεν έκανε ποτέ λάθος! Μίλησε όμως πράγματι για τέλος του κόσμου ο περίφημος οραματιστής; Ένα είναι σίγουρο: το μόνο που είπε για το θέμα είναι ότι οι προφητείες του προβλέπουν τον κόσμο μέχρι και το έτος 3797. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θα τελειώσει τον 38ο αιώνα; Ποιος ξέρει...

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
«Συνταρακτική φωτιά από το κέντρο της Γης /
Θα προκαλέσει δονήσεις γύρω από τη Νέα Πόλη /
Δύο μεγάλοι βράχοι θα πολεμήσουν για μακρό χρόνο /
Μετά η Αρέθουσα θα κοκκινίσει το νέο ποτάμι»
Σύμφωνοι, οι «δύο μεγάλοι βράχοι» μπορεί να αναφέρονται στους ουρανοξύστες. Πώς όμως αντιμάχεται ο ένας τον άλλον; Αν διαβάζαμε την προφητεία πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, το μυαλό μας θα πήγαινε κατευθείαν σε σεισμό ή ηφαιστειακή έκρηξη. Κάτω από το φως της επίθεσης όμως στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, η προφητεία παίρνει νέο νόημα...

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Χίτλερ

Χίτλερ
«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης /
Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους /
Από τη γλώσσα του θα αποπλανήσει μια μεγάλη στρατιά /
Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής»
Το τετράστιχο αυτό περιγράφει, υποτίθεται, τον Χίτλερ και γίνεται προάγγελος των γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αιμοσταγής δικτάτορας γεννήθηκε πράγματι σε φτωχή οικογένεια. Αν δεν ήταν ωστόσο το απόσπασμα με το «Χίστερ», για το οποίο μιλήσαμε πρωτύτερα και είπαμε ότι αναφέρεται σε περιοχή του Δούναβη, ποιος θα μπορούσε να συνδέσει την προφητεία με τον Χίτλερ;

Η ατομική βόμβα

ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
«Κοντά στις πύλες και μέσα σε δύο πόλεις /
Θα υπάρξουν μάστιγες που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί /
Λιμός μέσα στην πανούκλα, οι άνθρωποι θα χάνονται από τον σίδηρο /
Κλαίγοντας στον μεγάλο αθάνατο Θεό για ανακούφιση»
Πρόκειται για τόσο ασαφή περιγραφή μιας «μάστιγας» που θα μπορούσε να αφορά σε πάμπολλα ζοφερά γεγονότα. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να αναφέρεται στις δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι; Ο Λουί Παστέρ
«...Ο Παστέρ θα υμνείται σχεδόν σαν Θεός...»
Αυτό γράφει ο Νοστράδαμος, προβλέποντας τη γέννηση του κορυφαίου επιστήμονα Λουί Παστέρ αιώνες πριν από την εμφάνισή του! Ή μήπως και όχι; Όπως συμβαίνει με τόσα και τόσα επώνυμα, το «Pasteur» ήταν κάποτε επάγγελμα, ενώ παράλληλα ήταν και ο όρος που χρησιμοποιούταν στη Γαλλία για τον πάστορα. Στο πλαίσιο μάλιστα του τετράστιχου, έχει περισσότερο νόημα το «Παστέρ» να αφορά σε έναν κληρικό παρά στον περίφημο επιστήμονα!
Η δολοφονία του Τζον Κένεντι
«Ο μεγάλος άντρας θα χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας από κεραυνό / ...Σύμφωνα με την προφητεία, άλλος ένας θα πέσει τη νύχτα...»
Κεραυνός σαν πυροβολισμός δηλαδή, ο μεγάλος άντρας είναι ο αμερικανός πρόεδρος Κένεντι και η προφητεία αποδεικνύεται αληθινή. Όχι μόνο αληθινή, αλλά ακραία προφητική, με τον δεύτερο άντρα «που θα πέσει τη νύχτα» να είναι ο Μπόμπι Κένεντι, που πέθανε 5 χρόνια αργότερα! Αλήθεια, αν ήσασταν μυστικοί πράκτορες και διαβάζετε την προφητεία τον Νοέμβριο του 1963 θα ανησυχούσατε για την ασφάλεια των προσώπων αυτών; Ή είναι πάλι στο φως των εξελίξεων που φωτίζεται το τετράστιχο ως προφητεία;

Η Γαλλική Επανάσταση

Γαλλική Επανάσταση
«Από τον σκλαβωμένο πληθυσμό, τραγούδια, /
Ψαλμωδίες και απαιτήσεις /
Την ώρα που οι πρίγκιπες και οι ευγενείς κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές /
Αυτά θα συμβούν στο μέλλον στους ακέφαλους ανόητους»
Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι το απόσπασμα αναφέρεται στη Γαλλική Επανάσταση; Οι χωρικοί («ο σκλαβωμένος πληθυσμός») ανέρχονται στην εξουσία, η αριστοκρατία ξεπέφτει και αποκεφαλίζεται («οι πρίγκιπες και οι ευγενείς κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές»), ενώ σε άλλη προφητεία σχετική με το θέμα μας παρατίθεται το «Μεγάλο Τείχος» που αναγνωρίζεται ως η Βαστίλη.



Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ : Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες

Τα τελευταία χρόνια ανθεί η εναλλακτική ιατρική, ως σύνολο μεθόδων που κείνται πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στις παραδοσιακές κοινωνίες.
Ανάλογη άνθηση γνωρίζει και η θαυματουργική ιατρική, ενώ η εμπιστοσύνη του κοινού στις εναλλακτικές μορφές θεραπείας παρουσιάζεται αυξημένη. Στο άρθρο αυτό καταγράφονται οι σημαντικότερες μορφές της εναλλακτικής ιατρικής, εξετάζεται η κατά περίπτωση θεραπευτική και επιστημονική αξία τους από την άποψη της συμβατικής ιατρικής και επιχειρείται μια ανίχνευση των αιτιών που εξηγούν την άνθησή της.


Το συμπέρασμα είναι ότι οι μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας παρουσιάζουν ευρεία διάδοση και ότι εκτείνονται από θεραπευτικές μεθόδους που προσομοιάζουν με αυτές της συμβατικής ιατρικής (και που ενδεχομένως θα είχε κάποια αξία η εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη τους) έως μεθοδεύσεις οργανωμένης εξαπάτησης το κοινού και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, που θα ήταν χρήσιμο να αποκαλυφθούν προς όφελος τόσο της επιστήμης όσο και των ασθενών.


Στο τέλος ενός αιώνα που σήμανε το θρίαμβο της τεχνολογίας και στις απαρχές ενός νέου αιώνα που υπόσχεται ακόμη περισσότερους τεχνολογικούς θριάμβους, ιδίως στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημών, η εναλλακτική ιατρική όχι μόνο επιβιώνει αλλά και αναπτύσσεται παράλληλα με τη συμβατική επιστημονική ιατρική, αν όχι σε βάρος της. Σχεδόν στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα έχει υποβαθμίσει την αξία της εναλλακτικής ιατρικής, αν δεν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τους φορείς της ως επικίνδυνους απατεώνες. Ωστόσο, δε λείπουν οι επιστημονικές φωνές που αναγνωρίζουν κάποια συμβολή των εναλλακτικών θεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένες μορφές εναλλακτικής ιατρικής.
Η στάση του κοινού εμφανίζεται διαφοροποιημένη: από τη μία πλευρά, η πλειοψηφία, των μη ειδικών, στις αναπτυγμένες κυρίως κοινωνίες, δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την επιστημονική ιατρική και να θεωρεί την εναλλακτική ιατρική, μερικώς αν όχι στο σύνολό της, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ασθενών και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Από την άλλη, διαρκώς περισσότεροι ασθενείς, και στις προηγμένες κοινωνίες, καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εναλλακτικών θεραπειών1.
Η αντιφατική αυτή τοποθέτηση απέναντι στην εναλλακτική ιατρική δεν είναι καθόλου νέα. Η εποχή κατά την οποία ο Ιπποκράτης και η σχολή του είχαν ήδη αποκτήσει σπουδαία φήμη (5ος – 4ος αι. π.χ.) ήταν επίσης και μία εποχή ακμής των Ασκληπιείων, των ιερών τεμενών του Ασκληπιού, στα οποία λάμβαναν χώρα θαυματουργικές θεραπείες. Χαρακτηριστική είναι η αριστοφανική διακωμώδησή τους στον «Πλούτο» (388 π.χ.) αλλά και η τελική αναστήλωση του κύρους τους στο ίδιο έργο.




Η σόδα ως φάρμακο



Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο και να θεραπευτείτε από άπασες μορφές γρίπης , ίσως ακόμα και από τον καρκίνο !!
Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί με πολύ μεγάλο κόστος ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Σε ένα φυλλάδιο του 1924 που δημοσιεύθηκε από την Arm & Hammer Soda Company, η εταιρία ξεκινά λέγοντας: «Η αποδεδειγμένη αξία της Arm & Hammer Διττανθρακικής Σόδας ως θεραπευτικού παράγοντα φαίνεται από τα ακόλουθα στοιχεία μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ιατρικής που ονομάζεται Δρ Volney S . Cheney, σε επιστολή του προς την Εταιρία Church & Dwight:
«Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα την γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε την νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν ήπια συμπτώματα.
Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και την γρίπη ήταν:
-Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες.
-Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα.
-Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ.
-Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία.
Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα. Στην πραγματικότητα, εάν κάνετε αναζήτηση για «μαγειρική σόδα» στην ιστοσελίδα μου, θα βρείτε μια σειρά από λεπτομερή άρθρα με τις πιθανές χρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των:
-Οικιακό καθαριστικό
-Για θεραπεία στο ηλιακό έγκαυμα
-Εναλλακτική λύση για τα τοξικά αποσμητικά σώματος
-Βελτιωτικό επιδόσεων στον αθλητισμό.
Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν, ωστόσο, ότι η μαγειρική σόδα έχει και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Εάν ληφθεί εσωτερικά συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας του pH στο αίμα μας. Αυτό είναι πιθανόν το βασικό σκεπτικό πίσω από τις συνιστώμενες χρήσεις του κατά του κρυολογήματος, των συμπτωμάτων της γρίπης, ακόμη και για τον καρκίνο.
Η μαγειρική σόδα ως φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα
Στο φυλλάδιο τους «Ιατρικές χρήσεις της μαγειρική σόδας» που δημοσιεύθηκε το 1924, ο Δρ Volney S. Cheney αφηγείται κλινικές επιτυχίες του με ανθρακικό νάτριο στο κρύο και την θεραπεία της γρίπης:
Έχω από τότε θεραπεύσει όλες τις περιπτώσεις κρυολογημάτων και γρίπης δίνοντας γενναιόδωρες δόσεις όξινου ανθρακικού νατρίου, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εντός 36 ωρών τα συμπτώματα υποχωρούσαν εντελώς.
Επίσης μέσα στο ιατρείο μου, πριν την δημιουργία του Σωματείου της Γυναίκας και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, έκανα χρήση του όξινου ανθρακικού νατρίου ως προληπτικό για το κρυολόγημα, με αποτέλεσμα τώρα να έρχονται πολλές αναφορές που δηλώνουν ότι όσοι έλαβαν σόδα δεν επηρεάστηκαν, ενώ σχεδόν όλοι γύρω τους είχαν γρίπη.
Σύμφωνα με την Materia Medica του Walter Bastedo, το όξινο ανθρακικό νάτριο απαλύνει τους βλεννογόνους και διαλύει την πυκνή βλέννα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά αυτό το φάρμακο, αλλά δεν είναι περίεργο το ότι η διατήρηση σωστής ισορροπία οξέων-βάσεων στο σώμα έχει θετικό αντίκτυπο στην φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. (*Θυμηθείτε εδώ και την αξία της αλκαλικής διατροφής γενικότερα...=σημ τοξότισσας)
Η χρήση της σόδας είναι πολύ εύκολη και είναι ακίνδυνη ακόμα και αν δεν νοιώσετε ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρύου. Απλά διαλύστε το προτεινόμενο ποσό μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και πιείτε το.
Περαιτέρω οδηγίες για την λήψη σόδας μπορούν να βρεθούν στο βιβλίο του Mark Sircus «Όξινο ανθρακικό νάτριο/ Θεραπεία του καρκίνου για φτωχούς και πλούσιους» η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στις εκδόσεις Kindle.
Σύμφωνα με τις δασολογικές οδηγίες της Arm & Hammer, να μην υπερβαίνετε τις επτά δόσεις με μισό κουταλάκι ανά ημέρα, και αν είστε πάνω από την ηλικία των 60 ετών μην πάρετε πάνω από τρεις δόσεις με μισό κουταλάκι την ημέρα. Επιπλέον, να μην χρησιμοποιείτε την μέγιστη δοσολογία για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Η Ισχυρή θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής σόδας


Ο Δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!

Δυστυχώς, παρ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ακόμη χειρότερα, προσπαθούν να δυσφημίσουν ή να καταστρέψουν εντελώς εκείνους που τολμούν να προβάλλουν φθηνές επιλογές θεραπείας όπως η μαγειρική σόδα.
Μην έχετε καμιά αμφιβολία για αυτό: η θεραπεία του καρκίνου είναι το «μπιφτέκι», και για όλες τις περιπτώσεις φαρμάκων θεραπείας φαίνεται να υπάρχει κάπου ένας άγραφος νόμος ότι το φάρμακο θα μελετηθεί και να γίνει δεκτό εφόσον υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα κέρδη.
Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!

  Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο Δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».
Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.
Θα μπορούσε, λόγω της ανάμειξης δηλητηρίων με μαγειρική σόδα, οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν να είναι αποτέλεσμα της μαγειρικής σόδας και όχι των τοξικών δηλητηρίων; Ο δρ Sircus πιστεύει ότι θα μπορούσε.
«Δεν υπάρχουν μελέτες που να χωρίζουν τις επιπτώσεις της σόδας από τα τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας και ούτε θα υπάρξουν ποτέ», λέει. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Ογκολόγος θεραπεύει τον καρκίνο με μαγειρική σόδα



ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2) – Η απαγορευμένη πανάκεια


Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία


Το γνωστό οξυζενέ (*ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλάμε για αυτό της φαρμακευτικής χρήσης ή των κομμωτηρίων! υπάρχει ειδική αραιωμένη μορφή του 35 τοις εκατό,  για εσωτερική χρήση/ σημ. τοξότισσας) φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά από το ιατροφαρμακευτικό σύστημα…
Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).


Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο.
Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard,Palthe, McCabe, Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος!
Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της.



Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο.
Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας.
Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας(Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).
Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931.
Ο Δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότι οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγόνου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό.
Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, 30/6/1966).
Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο (OttoWarburg, The prime cause and prevention of cancer).. Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίστωση ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα.
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2O2) συγκαταλέγεται σε αυτές και, μαζί με το όζον (Ο2), συνιστούν τις βίο-οξειδωτικές θεραπείες. Ο μηχανισμός δράσης τους είναι παρόμοιος: όταν διαλύονται μέσα στο σώμα, απελευθερώνουν το επιπλέον άτομο οξυγόνου που εμπεριέχεται στη μοριακή τους σύνθεση, δημιουργώντας ένα καλά οξυγονωμένο περιβάλλον που έχει διπλή αποστολή: την πρόληψη και τη θεραπεία.


Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).



Μια παντοδύναμη θεραπευτική λύση με άγνωστη ιστορία


Πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση αυτής της θεραπείας, της οποίας θεωρείται και πατέρας, υπήρξε ο δρ. Richard Willhelm. Κατά τη δεκαετία του 1940, ίδρυσε, τον οργανισμό Επιμορφωτικού Ενδιαφέροντος για το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (ECHO) θέλοντας να διαδώσει τα θεραπευτικά οφέλη του. Ο ίδιος το χρησιμοποίησε σε ασθενείς, βλέποντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα, πολιομυελίτιδα και διανοητικές ανωμαλίες που προκύπτουν από βακτηριακές μολύνσεις.

Προτού το ανακαλύψει ο Willhelm, ο βρετανός γιατρός Τ. Η. Oliver το είχε χορηγήσει πρώτος με ενδοφλέβιες ενέσεις σε 25 ασθενείς που έπασχαν από πνευμονία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια έπεσε από το 80% στο 48% και η ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου έγινε το μυστικό όπλο αντιμετώπισης της επιδημίας πνευμονίας που ξέσπασε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το 1950, ο Δρ. Reginald Holman διεξήγαγε πειράματα, στα οποία χορηγούσε υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,45%, διαλυμένο στο νερό, το οποίο στη συνέχεια έπιναν ποντίκια με καρκινικούς όγκους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του, οι όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως εντός ενός διαστήματος μεταξύ 15 και 60 ημερών (Madison Cavanaugh, Theone-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις της άγνωστης ιστορίας της θεραπευτικής δύναμης της ουσίας, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο τηςMadison Cavanaugh The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases (Η θεραπεία του ενός λεπτού: το μυστικό για να γιατρέψεις σχεδόν όλες τις ασθένειες). Στο ίδιο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί και οι γνώμες ειδικών επιστημόνων που υποστηρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και γενικότερα των βίο-οξειδωτικών θεραπειών σε όλο το φάσμα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης, και της τριπλής μάστιγας: AIDS, καρκίνος και καρδιακά προβλήματα.
Το 1993, ο Αμερικανός ερευνητής Δρ. Charles H. Farr προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική, για την εργασία του σχετικά με την ευεργετική δράση του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμφωνά με την έρευνα του, τα κοκκιοκύτταρα (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) παράγουν την ουσία που αμύνεται εναντίον βακτηρίων, παρασίτων και ζυμομυκήτων που προσβάλουν τον οργανισμό, ρυθμίζει τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος, και αποτελεί απολυμαντικό, αντισηπτικό και οξειδωτικό παράγοντα (C. Η. Farr, The therapeutic use of H2O2, Townsend letterfor Doctors, 1987).
Ο Δρ. David G. Williams, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες φυσικών θεραπειών, αναφέρει: « Ο αρχικός σκεπτικισμός μου για τη θεραπευτική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου με οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα, κλινική εργασία και πειραματισμό. Καταλαβαίνω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιθανότατα δεν θα πειστεί ποτέ, ωστόσο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το H2O2 είναι ασφαλές, διαθέσιμο και με εξωφρενικά μικρό κόστος. Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι λειτουργεί!»


(David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003)

Ο παθολόγος William C. Douglas προσθέτει ότι η ουσία «μπορεί να χορηγηθεί σχεδόν σε κάθε παθολογική περίπτωση, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα» (William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: MedicalMiracle, Second opinion publishing, 1996).

Ο δρ. Kurt Donsbach γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Alternativesότι μια ουγκιά υπεροξειδίου του υδρογόνου 35%, διαλυμένη σε ένα γαλόνι νερό, βοηθά στην καλύτερη αναπνοή όσων πάσχουν από εμφύσημα και καρκίνο του λάρυγγα, αν ψεκάζεται στον χώρο που διαβιούν. (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret tohealing virtually all diseases). Ο ίδιος αναφέρεται με ενθουσιασμό και στην αξιοποίηση της θεραπείας με H2O2 για την καταπολέμηση του καρκίνου (www. alkalizeforhealth.net/oxygen.htm).

Το 1986, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard, φημισμένος για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, άρχισε να συστήνει τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ασθενείς, αφού πρώτα την εφάρμοσε ο ίδιος για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το γήρας και έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Barnard γελοιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό από την ιατρική κοινότητα, ώστε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κάθε σχέση του με τη θεραπεία για να διασώσει τη φήμη και τη δουλειά του (Madison Cavanaugh, The one-minutecure: The secret to healing virtually all diseases).



Η λύση για τον αλκοολισμό



Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται προοδευτικά και σχετίζεται με την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει την κατανάλωση αλκοόλ, η τοξική επίδραση του οποίου επηρεάζει την κυτταρική αναπνοή. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί καθεστώς ανεπάρκειας οξυγόνου στους σωματικούς ιστούς οδηγώντας σε ιστοτοξική υποξία, κατά την οποία οι ιστοί και τα κύτταρα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και να μεταβολίσουν το οξυγόνο από το αίμα.

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μέθη που, στην περίπτωση του αλκοολικού, παρατείνεται σε χρόνο και σταδιακά καταβάλλει τον οργανισμό. Το γεγονός ότι οι βαθιές εισπνοές βοηθούν να ξεμεθύσουμε πιο γρήγορα αποτελεί ένδειξη του καταλυτικού ρόλου που έχει το οξυγόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.Ο Δρ. P.M. Van Wulffren Palthe εργάστηκε με άτομα που έπασχαν από αλκοολισμό και διαπίστωσε ότι η στοματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου ανέστειλε την επιθυμία τους για αλκοόλ και τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον εθισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο ,πρόκειται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αλκοολισμού, γιατί μπορεί να ανατρέψει την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων που σχετίζεται με την προοδευτική εκδήλωση της ασθένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure:The secret to healing virtually all diseases).











Προάσπιση της υγείας του εγκεφάλου και της διάθεσης



Όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις εμφανίζουν συχνά μεταβολές στη διάθεση τους και ατονία στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, στον κακής ποιότητας αέρα που εισπνέουν, ο οποίος δεν προσφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου.

Η καθημερινή ελλειμματική οξυγόνωση του οργανισμού γενικότερα, και ειδικότερα του εγκεφάλου, δημιουργεί πολλές εγκεφαλικές ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ατονία, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και εξασθένιση των πνευματικών ικανοτήτων, όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η κριτική ικανότητα και η καθαρή σκέψη.
Τα τελευταία χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει χτίσει γύρω από αυτά τα -ανεξήγητα για την ίδια- συμπτώματα μια ολόκληρη αυτοκρατορία ασθενειών που «κατασκευάστηκαν» και διαδόθηκαν, για να προωθήσουν νέου τύπου φάρμακα διάθεσης και συμπεριφοράς. Η προπαγάνδα που στήθηκε γύρω από αυτές τις ασθένειες οδήγησε στην αποδοχή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εκπαιδεύεται να θεωρεί το χάπι πανάκεια για κάθε περίπτωση.
Ο Δρ. Ed McCabe υποστηρίζει ότι η συστηματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου αρκεί για να συμπληρωθεί η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να μας τροφοδοτεί με ενέργεια και καλή διάθεση. Εξίσου ευεργετικό αποδεικνύεται για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση των πνευματικών μας ικανοτήτων, ακόμα και του βαθμού ευφυΐας μας (Ed McCabe, Flood your body with oxygen : therapy for our pollutedworld, Energy puplications, 2003).



Απαλλαγή από τις περιοδοντικές επεμβάσεις

Ο Δρ. Paul Cummings δίδασκε περιοδοντικές χειρουργικές τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, προτού ανακαλύψει ότι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Στους 1000 ασθενείς στους οποίους εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, το 98% ξεπέρασε το περιοδοντικό του πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια επέμβασης. Ο Δρ. Cummings υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της ουσίας στην οδοντιατρική είναι συναρπαστικές και ότι οι συνάδελφοι του επιστήμονες πρέπει να αναγνωρίσουν την υπεροχή της, συγκριτικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις (Jane E. Brody, Nonsurgical therapies for gums spurs aide debate, New York Times,23/3/1982).
Στην πραγματικότητα, το Η2Ο2 χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική διαδικασία λεύκανσης των δοντιών – μια υπηρεσία υψηλού κόστους για τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, περιέχεται και στις εμπορικές οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο, οι οποίες όμως έχουν ενοχοποιηθεί για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη στοματική υγιεινή, εξαιτίας των υπόλοιπων χημικών συστατικών τους. Σύμφωνα με όσα αναγράφει η συγγραφέας Madison Cavanaugh στο βιβλίο της, αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του με υδάτινο διάλυμα που περιέχει 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να έχει λευκή και υγιή οδοντοστοιχία και ούλα, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.



Η «γκετοποίηση» της εναλλακτικής θεραπευτικής


Οι βίο-οξειδωτικές θεραπείες και γενικότερα οι θεραπευτικές πρακτικές που εστιάζουν στην ενεργή δράση του οξυγόνου θεωρούνται εναλλακτικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από το καθιερωμένο σύστημα – συχνά με καχυποψία ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα τους.


Φυσικά, η αξία του οξυγόνου αναγνωρίζεται και από την κλασική Ιατρική. Το περίεργο, όμως, είναι ότι το αξιοποιεί επιλεκτικά και με… μέτρο: χρησιμοποιείται, δηλαδή, συμπληρωματικά για να διευκολύνει ασθενείς που αδυνατούν να απορροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της αναπνοής τους.
Το υπερβατικό οξυγόνο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει δηλητηριάσεις από διοξείδιο του άνθρακα, γάγγραινα με εκπομπή αερίων και αεροεμβολισμό (νόσο του δύτη). Ακόμα, εφαρμόζεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Στις εντατικές των νοσοκομείων, ασθενείς που χαροπαλεύουν παραμένουν ζωντανοί, χάρη στο οξυγόνο που παίρνουν μέσω μηχανικής υποστήριξης.


Ακόμα και η παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του οξυγόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αλλά και φαρμάκων, επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με οξυγόνο για να τα εξουδετερώσουν. Ωστόσο, όλα τα συμβατικά φάρμακα συνοδεύονται από πλήθος παρενεργειών, γεγονός που μακροπρόθεσμα τα καθιστά ζημιογόνα για το σύνολο του οργανισμού.

Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, τίθενται κάποια ερωτήματα:
• Αφού η επιστήμη αναγνωρίζει τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία, γιατί περιορίζει τη χρήση του μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μελετά την αξιοποίηση του σε άλλες;
• Γιατί αγνοούνται τα πρωτοφανή συμπεράσματα ανεξάρτητων ερευνητών, εκ των οποίων κάποιοι χαρακτηρίζουν το οξυγόνο -και δη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου- ως θεραπευτική λύση για κάθε ασθένεια;
• Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας όπως η παραπάνω, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα; Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ότι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ότι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό.
/
Πηγές • Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases · Alkalize For Health/Oxygen/Cancer Alternatives( www.alkalizeforhealth.net/oxygen.htm) · Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, Lake Constance, Germany, 30/6/1966 · C. H. Fair, The therapeutic use of H202, Townsend letter for Doctors,1987 · David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide,17/7/2003 · William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Atlanta, Georgia : Second opinion publishing, 1996 ·EdMcCabe, Flood your body with oxygen: therapy for our polluted world, Miami Shores, Florida: Energy puplications, 2003 · Για τιςβιοοξειδωτικές θεραπείες: prostatecancerinfolink.nin g.corri/…/is-the-i-minute-cure-by -Non surgical therapies for gums spurs aide debate,Jane E. Brody, 23/3/1982, New York Times · Earth Clinic, LLC,Hydrogen peroxide inhalation method, 2008 · Walter Grotz, Education concern for hydrogen peroxide, Newsletter on oxygen therapy, Delano, MN 55328 · Peroxide of hydrogen as a remedial agent, Journal of the American Medical Association, 4/3/1988, vol.259,no. 9, p.1279,3/3/1988, vol. X, no.9, p.262-5)
• Hydrogen peroxide release from human blood platelets, Biochimica et biophysica Acta, 718 (1982), p.21-25 · Hydrogen peroxide mediated killing of bacteria, Molecular & Cellular biochemistry49, 143-9, 1982 · Killing of blood-stage murine malaria parasites by hydrogen peroxide, Infection and immunity, Jan. 1983, p. 456-9 ·Edward H. Goodman, MD, The influence of hydrogen peroxide on hydrochloric acid secretion, Pennsylvania Medical Journal, 1910, vol. XXXIX · Interferon, Journal of Interferon research, vol 3, n. 2, 1983,p.143-151 Θαυματουργή στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία κατά του καρκίνου


Τι μπορεί να μειώσει τις καλπάζουσες μεταστάσεις του καρκίνου; Η καθημερινή λήψη ασπιρίνης, καταλήγουν οι νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν, στις επιθεωρήσεις “The Lancet” και “The Lancet Oncology”.
Τα ευρήματα των ερευνών επιβεβαιώνουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ασπιρίνης αλλά, της προσδίδουν και θεραπευτική δράση! Σε παλαιότερες μελέτες υπήρχαν ευρήματα πως η καθημερινή λήψη ασπιρίνης μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από τη νόσο και ότι μπορεί να λειτουργήσει σημαντικά σε επίπεδο πρόληψης μη εμφάνισης της κακοήθειας.
Η ασπιρίνη, αν και οι μελέτες τις δίνουν εξαιρετικές ιδιότητες, έχει συνδεθεί και με τον κίνδυνο γαστρορραγίας, γι’ αυτό , ίσως θα πρέπει να διεξαχθούν και άλλες μελέτες που θα επιβεβαιώνουν την αντικαρκινική της δράση!
Ωστόσο, δεν γίνεται να παραλείψουμε τη δήλωση του Δρ. Πίτερ Ρόθγουελ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που διεξήγαγε τις νέες έρευνες για τα ευχάριστα νέα και την ελπίδα που δίνουν τα ευρήματα αυτά: «ίσως το πιο σημαντικό εύρημα είναι όμως ότι πιθανώς η ασπιρίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική ως επιπρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου σε μακρινά σημεία του οργανισμού»
Όπως έχω ξαναπεί εμείς δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να ακολουθήσει αυτές τις θεραπείες!!!!! Αναφέρουμε από έρευνες τι ακριβώς έχουν ανακαλύψει!!!! Για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε και είστε άρρωστοι ακολουθήστε την συμβουλή του γιατρού σας!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε!!!!




Πηγή 




Διαβάστε περισσότερα...

Οι Παναγιές όταν ήταν αρχαίες

Οι Αθηναίοι στη βυζαντινή περίοδο είχαν κάθε λόγο να γιορτάσουν το Δεκαπενταύγουστο πάνω στην Ακρόπολη. 

Ανηφορίζοντας στο βράχο μπορούσαν να ανάψουν το καντηλάκι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που διατηρείται μέχρι σήμερα πάνω από το Θέατρο Διονύσου στο φυσικό σπήλαιο όπου δεσπόζει το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου, κι έπειτα να ακολουθήσουν το χωμάτινο μονοπάτι και να ανεβούν να αποθέσουν τα τάματά τους στο λαμπρό ναό της Παναγίας της Αθηνιώτισσας, στην τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική που ήταν κτισμένη στον Παρθενώνα.


Ασφαλώς θα προσεύχονταν εμπρός στην ιερή εικόνα της Παναγιάς που κατά την παράδοση εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αλλά την εικόνα αυτή πήραν οι άγγελοι και τη μετέφεραν στις απάτητες βουνοκορφές του Πόντου για να τη βρουν εκεί οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος, όπως λένε οι θρύλοι, και να ιδρύσουν κοντά στην Τραπεζούντα το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, που υπήρξε η απαντοχή του Ποντιακού Ελληνισμού για 16 αιώνες.

Τα πολύχρονα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης έχουν δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονταν οι μελετητές του Παρθενώνα για να ξανασχεδιάσουν την Παναγία την Αθηνιώτισσα, όπως ακριβώς ήταν.

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Μανώλης Κορρές την έχει περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια, όπως και ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Χαράλαμπος Μπούρας. Αναφέρουν πως η αρχαία λατρεία πρέπει να σταμάτησε στον Παρθενώνα τον 5ο αιώνα. Μετατράπηκε σε ναό χριστιανικό πιθανότατα επί Ιουστινιανού, αλλά «η πρώτη ασφαλής απόδειξη για τη νέα του χρήση είναι τον επόμενο αιώνα», σύμφωνα με τον Μ. Κορρέ.

«Η μετατροπή του επετεύχθη με σχετικά μικρές επεμβάσεις: με τρεις θύρες που ανοίχτηκαν στο μεσότοιχο, το δυτικό διαμέρισμα συνδέθηκε με τον κυρίως ναό και ανέλαβε τη λειτουργία του νάρθηκα με είσοδο, όχι μόνο από τη δυτική θύρα, αλλά και από τις δύο άλλες που ανοίχτηκαν στους πλευρικούς τοίχους».

Άλλη είσοδος

Είναι σαφές πως η εκκλησία είχε αντίθετο προσανατολισμό από τον αρχαίο ναό, αφού η είσοδος γινόταν από την πλευρά που αντικρίζουμε σήμερα μόλις αφήσουμε πίσω μας τα Προπύλαια, ενώ οι αρχαίοι έβλεπαν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς μπαίνοντας από την ανατολική πλευρά (ακριβώς απέναντι). Εκείνη η πόρτα, η ανατολική, καταργήθηκε και «το άνοιγμά της, διευρυμένο κάπως, διαμορφώθηκε σε τόξο μετώπου μιας μεγάλης αψίδος, η οποία κτίστηκε στο μέσον του προνάου. Η αρχική αψίδα ήταν ημικυκλική, κτισμένη με λίθους από αρχαία μνημεία».

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νάρθηκα υπήρχε ένα ορθογώνιο βαπτιστήριο με μια ορθογώνια κολυμπήθρα στο μέσον διαμορφωμένη από όρθιες μαρμαρόπλακες. Για την κολυμπήθρα είχε αφαιρεθεί μια πλάκα του αρχαίου δαπέδου. Ξύλινα πατάρια στις δύο πλευρές δημιουργούσαν το υπερώον στον κυρίως ναό, που φωτιζόταν από τρία παράθυρα κοντά στην ξύλινη στέγη. Η μετατροπή του Παρθενώνα σε εκκλησία «υπήρξε παράγων γενικά θετικός για την περαιτέρω διατήρηση του μνημείου», αναφέρει ο κ. Κορρές. «Ωστόσο και αυτή με τη σειρά της είχε ως συνέπεια μερικές πολύ βαριές καταστροφές», προσθέτει. Την απολάξευση των μετοπών και την καθαίρεση μεγάλων αγαλμάτων που ήταν στο κέντρο του αετώματος της ανατολικής πλευράς όταν υψώθηκε η αψίδα του ιερού της Παναγίας.

Οι εργασίες στην Ακρόπολη αποκάλυψαν πολλά στοιχεία για τους ναούς στην περιοχή.
Από τα χαράγματα στους κίονες του Παρθενώνα, το «λίθινο χρονικό» της πόλης των Αθηνών, γίνεται σαφές ότι ο χριστιανικός ναός είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Θεομήτορος, που για πολλούς αιώνες είναι γνωστός ως Παναγία η Αθηνιώτισσα. Μέχρι το 841 αναφέρεται ως Επισκοπή. Από τότε φαίνεται πως προάγεται σε Αρχιεπισκοπή και προ του 981 σε Μητρόπολη. Κάποιοι αρχιεπίσκοποι (θαμμένοι μέσα στον Παρθενώνα) συνέδεσαν το όνομά τους με το μνημείο, γιατί υπήρξαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Μιχαήλ Χωνιάτης, αλλά και γιατί προέβησαν σε εκτεταμένα οικοδομικά έργα, όπως ο Νικόλαος του Αγιοθεοδωρίτου (1166-1175), στον οποίο αποδίδεται το γκρέμισμα της παλιάς αψίδας και το κτίσιμο μιας πολύ μεγαλύτερης, με παχύτερους τοίχους και ημιεξαγωνική εξωτερική επιφάνεια. Τότε διαμορφώθηκαν στις τρεις πλευρές της αψίδας και ισάριθμα δίλοβα παράθυρα.

Αθέατος πύργος

Αργότερα κτίστηκε στον οπισθόναο ένας ορθογώνιος πύργος με ελικοειδή σκάλα, που διατηρείται αθέατος μέχρι σήμερα. Ο πύργος αυτός αρχικά εξείχε από τη στέγη, γι' αυτό εικάζεται πως λειτουργούσε ως πύργος κατόπτευσης ή το πιθανότερο ως κωδωνοστάσιο. Πάντως, το 12ο αιώνα ο ναός τοιχογραφήθηκε. Ο λειτουργικός εξοπλισμός του διαμορφώθηκε συν τω χρόνω.

Στην αριστερή πλευρά του προνάρθηκα υπήρχε μεγάλη λεκάνη νερού (φιάλη) και στο ιερό τρεις μαρμάρινες τράπεζες, που ίσως χρησίμευαν ως παρεκκλήσια. Το δάπεδο του ιερού στο μεσαίο κλίτος ήταν υπερυψωμένο, όπως και το δάπεδο της αψίδας κάτω από το οποίο υπήρχε δεξαμενή νερού. Ο άμβωνας ήταν μαρμάρινος και επιβλητικός. «Δυστυχώς ο μαρμάρινος εξοπλισμός του Παρθενώνα (τέμπλο, θυρώματα, θρόνοι, σύνθρονο, κιονίσκοι παραθύρων) έχει καταστραφεί ή δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωριστεί μεταξύ των πολυάριθμων μεσοβυζαντινών που βρέθηκαν στην Ακρόπολη, μεγάλος αριθμός από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο», σύμφωνα με τον κ. Μπούρα. Οσο για το περίφημο ψηφιδωτό της Θεομήτορος με το Θείο Βρέφος, που κοσμούσε τον κόγχη του ιερού, δεν ξέρει κανείς πότε ακριβώς κατασκευάστηκε. Η εκκλησία πάντως επειδή αποτελούσε υπερτοπικό προσκύνημα ήταν γεμάτη από πολύτιμα σκεύη, βιβλία, έπιπλα και αναρίθμητα τάματα. Ακόμη και η θύρα του έφερε επάργυρες διακοσμήσεις.

Στη σπηλιά

Σήμερα, το μόνο απομεινάρι της λατρείας της Παναγιάς στην Ακρόπολη είναι στη σπηλιά του βράχου, σε ύψος 30 μέτρων από την ορχήστρα του Θεάτρου του Διονύσου, άγνωστο και απρόσιτο στους κοινούς θνητούς. Μόνο οι τεχνίτες της αναστήλωσης του χορηγικού μνημείου, που έκτισε ο Θράσυλλος το 320/319 π.Χ., ίσως ανεβούν σήμερα το απόγευμα ή αύριο να ανάψουν το καντήλι της Κυρα-Παναγιάς που διαμορφώθηκε στους χριστιανικούς χρόνους.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες της Ακρόπολης δεν θα αντιληφθούν πως πίσω από τη σκαλωσιά των έργων για την ανασύνθεση του αρχαίου μνημείου κρύβεται ο ναΐσκος της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που «διατηρεί όλα τα στοιχεία ενός οργανωμένου παρεκκλησίου», μας είπε ο αναστηλωτής του χορηγικού μνημείου, Κωνσταντίνος Μπολέτης. Έχει τοίχους κτιστούς εντός του φυσικού σπηλαίου, οι οποίοι μάλιστα είναι τοιχογραφημένοι.

Έλληνες πιστοί

Σε ένα σχέδιο του Τζέιμς Στιούαρτ του 1753, που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, απεικονίζεται μια οικογένεια Ελλήνων πιστών να περιμένει τον παπά και ένα αγοράκι να κρατάει τα κεριά στο χέρι στο μονοπάτι προς την Παναγιά του Βράχου. Η είσοδος της σπηλιάς καλύπτεται από το μαρμάρινο θύρωμα του χορηγικού μνημείου που αναστηλώνεται με βάση τις σχεδιαστικές αποτυπώσεις των ξένων περιηγητών.

Ήταν ένα μαρμάρινο δωρικού ρυθμού μνημείο που έκλεινε την είσοδο του σπηλαίου. Αποτελείτο από δύο βαθμίδες με τρεις παραστάδες. Τα κενά ανάμεσά τους έκλειναν με θύρες. Πάνω στις παραστάδες ακουμπούσε θριγκός επί του οποίου ήταν ο χορηγικός τρίποδας που είχε κερδίσει ο Θράσυλλος σε θεατρικούς αγώνες. Πενήντα χρόνια αργότερα, ο γιος του Θρασύλλου, ο Θρασικλής, ανάρτησε εκατέρωθεν του τρίποδα του πατέρα του τους δύο δικούς του χορηγικούς τρίποδες. Στο εσωτερικό της σπηλιάς, ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας αναφέρει πως ήταν ένα ανάγλυφο σύμπλεγμα του Απόλλωνα και της Άρτεμης που σφάζουν τα παιδιά της Νιόβης. Με την πάροδο κάποιων αιώνων, χρειάστηκε το μνημείο να επισκευαστεί. Η επισκευή του έγινε το 400 μ.Χ. και ίσως τότε τοποθετήθηκε εντός του σπηλαίου άγαλμα του Διονύσου, που απεικονίζεται σε σχέδια περιηγητών του 19ου αιώνα. Το άγαλμα αυτό τελικά εκλάπη, όπως και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, από τον Έλγιν και βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Με την επικράτηση του χριστιανισμού, το εσωτερικό του σπηλαίου μετατράπηκε σε εκκλησάκι. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Α' Εφορείας Ακρόπολης, «σε αυτή τη φάση ανήκει η σαρκοφάγος που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπηλαίου, η μικρή σκάλα που οδηγεί σε δώμα, καθώς και τμήματα τοιχογραφιών που διατηρούνται στους τοίχους». Στο πλαίσιο των έργων αναστήλωσης του χορηγικού μνημείου συντηρήθηκαν και οι τοιχογραφίες του ναΐσκου.


Διαβάστε περισσότερα...

Tips για να καταλάβετε αν η θάλασσα που κολυμπάτε είναι καθαρή!

Μπορεί οι γαλάζιες σημαίες να αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για την καθαρότητα ή μη της θάλασσας που κολυμπάτε, πώς μπορείτε όμως να τσεκάρετε την ποιότητα των νερών μιας θάλασσας ακόμη και με γυμνό μάτι πριν κολυμπήσετε;

Ιδού, ένας μικρός και χρήσιμος οδηγός:
 
 
 
Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε. Καιρός για δροσερά μπάνια λοιπόν! Ψάθα, αντηλιακό, μάσκα και βατραχοπέδιλα και φύγαμε κατευθείαν για θάλασσα. Και όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχικός μας ενθουσιασμός εξανεμίζεται καθώς φτάνουμε στην παραλία και βλέπουμε τη θάλασσα γεμάτη με τα γνωστά μας φύκια, αυτές τις καφετί μαύρες κορδέλες, που είτε έχουν κατακλύσει την αμμουδιά και δεν έχουμε χώρο να απλώσουμε την πετσέτα μας είτε έχουν χρωματίσει σκούρο το βυθό της θάλασσας, προκαλώντας μας συνήθως ένα αίσθημα απέχθειας και φόβου.

Γύρω μας, άλλοι απογοητευμένοι λουόμενοι φεύγοντας λένε χαρακτηριστικά «…η θάλασσα είναι βρώμικη, έχει φύκια…». Πόσο όμως ισχύει κάτι τέτοιο;

Η σημασία της Ποσειδωνίας
Ας πάρουμε καλύτερα τα πράγματα από την αρχή. Τα φύκια αυτά (ή πιο σωστά τα «φύκη» – ενικός το «φύκος»), στην πραγματικότητα δεν είναι φύκη, αλλά εξελικτικά ανώτερα θαλάσσια φυτά τα οποία ονομάζονται φυτά του Ποσειδώνα ή Ποσειδωνία (επιστημονικά Posidonia oceanica). Η Ποσειδωνία συγγενεύει με τα φυτά της ξηράς που βλέπουμε γύρω μας, όπως τα σιτάρια, τα καλαμπόκια, οι φοίνικες, οι τριανταφυλλιές κ.ά. Πριν 60 περίπου εκατομμύρια Φύλλα Ποσειδωνίας εκβρασμένα στην αμμουδιά σε δημοφιλή παραλία της Αττικής Ε.Λ.Φ.Ε. 2 χρόνια το φυτό αυτό ζούσε στην ξηρά, κοντά στις ακτές, και σιγά-σιγά κατάφερε να προσαρμοστεί στη θάλασσα.

Σήμερα, η Ποσειδωνία ζει εντελώς βυθισμένη στο θαλάσσιο νερό. Όπως και όλα τα ανώτερα φυτά της ξηράς, η Ποσειδωνία έχει ρίζες, βλαστούς, φύλλα, καθώς και άνθη και καρπούς. Έτσι με τις ρίζες της αγκυροβολεί στην άμμο του θαλάσσιου πυθμένα. Τα φύλλα της μπορεί να φτάσουν το 1 μέτρο μήκος και το χρώμα τους είναι πράσινο. Καθώς όμως τα φύλλα γερνάνε γίνονται σκούρα καφέ και πέφτουν από το φυτό καθώς αυτό βγάζει καινούρια. Τα γερασμένα φύλλα θα παρασυρθούν από το κύμα και θα εκβρασθούν στην αμμουδιά, και ουσιαστικά πρόκειται για αυτές τις καφετί κορδέλες που συναντάμε συχνά στις παραλίες.

Αν και η παρουσία της Ποσειδωνίας προκαλεί σε πολλούς απέχθεια και θεωρούν τα νερά βρώμικα, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ποσειδωνία είναι ένα θαλάσσιο φυτό που αναπτύσσεται αποκλειστικά σε καθαρά νερά. Όπου υπάρχει Ποσειδωνία σίγουρα η θάλασσα θα είναι καθαρή. Συνεπώς, όταν βλέπετε Ποσειδωνία εκβρασμένη στην αμμουδιά ή και στα ρηχά, τότε κολυμπήστε άφοβα!


Και με τα φύκη, τι γίνεται;
Αν όμως η Ποσειδωνία δεν είναι φύκος τότε ποια είναι τα φύκη; Τα φύκη (που στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως algae, αλλά όλα τα σύνθετα ονόματα που τα αφορούν χρησιμοποιούν την ελληνική ρίζα phyco- όπως π.χ. Phycology για τη Φυκολογία), είναι εξελικτικά κατώτερα θαλάσσια φυτά που δεν έχουν ρίζες, βλαστούς, φύλλα, άνθη και καρπούς.

Τα φύκη είναι και αυτά πολύ κοινά στις θαλάσσιες ακτές, όμως σε αντίθεση με την Ποσειδωνία, δεν θα τα βρείτε σε αμμουδερές παραλίες αλλά πάνω στα βράχια της θάλασσας. Όσοι λοιπόν αγαπάτε τις βουτιές από τα βράχια ή την κολύμβηση με μάσκα σε βραχώδεις ακτές σίγουρα θα τα έχετε δει.

Είναι αυτά τα μικρά φυτά, συνήθως καφετί χρώματος, που πολλές φορές μοιάζουν με μικρούς θάμνους. Το μέγεθός τους είναι μικρό στην Ελλάδα, συνήθως δεν ξεπερνά τα 20 – 30 εκατοστά.

Τα φύκη διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων – εκτός από καφετί φύκη υπάρχουν και πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, άσπρα κλπ. Οι μορφές τους επίσης ποικίλουν πολύ αφού υπάρχουν είδη που μοιάζουν με ταινίες ή μικρά φύλλα, με βεντάλιες ή ομπρέλες, ενώ άλλα θυμίζουν ζελέ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 600 είδη φυκών.

Βράχια της θάλασσας καλυμμένα με καφετί φύκη αποτελούν ένδειξη ότι η θάλασσα είναι πεντακάθαρη!

Το σημαντικό όμως με τα φύκη είναι ότι αποτελούν πολύ καλούς δείκτες καθαρότητας των νερών και χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες ως βιοδείκτες για τον έλεγχο της ποιότητας της θάλασσας. Η χρήση αυτή των φυκών βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποια είδη τα οποία συναντώνται μόνο σε καθαρά νερά ενώ σε ρυπασμένες θάλασσες εξαφανίζονται.

Αντίθετα, υπάρχουν κάποια άλλα είδη φυκών που προτιμούν τα ρυπασμένα νερά. Σε γενικές γραμμές, τα καφετί και σχετικά μεγάλα φύκη αναπτύσσονται σε καθαρές θάλασσες, όπως τα είδη Cystoseira που μοιάζουν με μικρούς θάμνους ή δεντράκια και έχουν σκληρή υφή. Στην Ελλάδα τα είδη αυτά είναι πολύ κοινά σε μικρά βάθη (0-1 μέτρο) σε καθαρές θάλασσες, και αν τα δείτε πάνω στα βράχια της ακτής θα ξέρετε με σιγουριά ότι κολυμπάτε σε καθαρά νερά.

Από την άλλη πλευρά, τα φύκη που προτιμούν ρυπασμένα νερά είναι συνήθως πράσινα και μοιάζουν με ταινίες ή φύλλα, και έχουν μία μαλακή υφή που κάποιες φορές θυμίζει ζελέ. Στην ομάδα αυτή πολύ γνωστό είναι το είδος Ulva, το οποίο λέγεται και μαρούλι της θάλασσας εξαιτίας της ομοιότητας του με το γνωστό μας μαρούλι. Τα φύκη αυτά αναπτύσσονται σε μεγάλες ποσότητες σε ρυπασμένα λιμάνια, μώλους, μαρίνες, κοντά σε αγωγούς εκβολής λυμάτων, καλύπτοντας μαζικά την επιφάνεια βράχων σε πολύ μικρά βάθη – συνήθως στο σημείο όπου σκάνε τα κύματα. Συνεπώς, αν πάτε σε μία παραλία και εντοπίσετε μεγάλες πράσινες μάζες από φύκη πάνω στα βράχια (συνήθως είναι ορατά χωρίς να χρειάζεται να μπείτε μέσα στο νερό) τότε θα έχετε υποψίες ότι δεν βρίσκεστε και στην καθαρότερη παραλία του κόσμου…

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη χρησιμοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως από τα πλέον κατάλληλα εργαλεία για την εκτίμηση Όταν τα πράσινα φύκη κατακλύζουν τα πάντα καλύτερα διαλέξτε άλλη παραλία για μπάνιο.

Τα πράσινα φύκη είναι ορατά και χωρίς να μπείτε στο νερό της καθαρότητας των νερών της Μεσογείου (Οδηγία για τα Νερά, WFD 2000/60/EC). Εκτός όμως από τη χρήση τους ως βιοδείκτες, η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη, φέρουν ένα σημαντικότατο οικολογικό ρόλο. Όπως τα φυτά στην ξηρά, παράγουν τεράστιες ποσότητες οξυγόνου και σχηματίζουν στην κυριολεξία δάση στο βυθό της θάλασσας.

Η Ποσειδωνία σχηματίζει θαλάσσια λιβάδια σε αμμώδεις πυθμένες και αποτελεί «σπίτι» για εκατοντάδες είδη θαλάσσιων ζώων (π.χ. ψάρια,αχινοί, χταπόδια, σπόγγοι, ανεμώνες, θαλάσσιες χελώνες, κλπ). Ομοίως, τα φύκη Το μαρούλι της θάλασσας (Ulva) είναι ένα πράσινο φύκος που αναπτύσσεται σε μεγάλες μάζες σε ρυπασμένα νερά.

Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας συνιστούν τόπο έλξης για τα ψάρια συνιστούν υποθαλάσσιους κήπους – δάση σε βραχώδεις πυθμένες με παρόμοιο οικολογικό ρόλο, αφού και αυτά αποτελούν τόπο έλξης εκατοντάδων άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Επομένως, τόσο η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ζωής στη θάλασσα (και όχι μόνο, γιατί το οξυγόνο που ελευθερώνουν χρησιμοποιείται από όλους τους οργανισμούς), και ο ρόλος τους είναι αντίστοιχος με εκείνον των δασών της ξηράς για τα χερσαία άγρια ζώα. Μάλιστα, η Ποσειδωνία θεωρείται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την Ελληνική νομοθεσία ως προστατευόμενο είδος και έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες χαρτογράφησής της στην Ελλάδα.


Τα θαλάσσια φυτά στην υπηρεσία του εμπορίου
Ωστόσο, τα θαλάσσια φυτά έχουν επίσης ένα πλούσιο εφαρμοσμένο και εμπορικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τα εκβρασμένα φύλλα της Ποσειδωνίας χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας για λίπασμα. Τα φύκη έχουν ακόμη περισσότερες εφαρμογές, μάλιστα κάποια είδη είναι εδώδιμα. Έτσι, στην Κρήτη ένα φύκος καταναλώνεται ως σαλάτα («σαλάτα του γιαλού»), ενώ από τα φύκη φτιάχνεται και το γιαπωνέζικο σούσι. Επίσης, ευρέως είναι γνωστή η εφαρμογή των φυκών στην κοσμετολογία (π.χ. spa, καλλυντικές κρέμες).

Επιπλέον, από τα φύκη απομονώνονται συστατικά με τα οποία φτιάχνονται οι σούπες, οι κρέμες, τα ζελέ, τα παγωτά, κλπ, κοινά προϊόντα που συναντάμε σε σούπερ μάρκετ. Τέλος, σημαντική είναι και η συνεισφορά τους στην ιατρική, στη φαρμακοβιομηχανία, στη μοριακή βιολογία, στη βιομηχανία χρωμάτων, στους βιολογικούς καθαρισμούς, κ.ά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στην κατηγορία των φυκών ανήκουν και οργανισμοί που δεν είναι ορατοί με το γυμνό μάτι, τα λεγόμενα μικροφύκη. Τα μικροφύκη μπορεί να αποτελούν μέρος του γνωστού μας πλαγκτού. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί δημιουργούν πληθυσμιακές εκρήξεις (άνθηση φυτοπλαγκτού), με αποτέλεσμα να δημιουργούν εμφανή συσσωματώματα στην επιφάνεια του νερού (π.χ. ερυθρά παλίρροια).

Τα θαλάσσια φυτά λοιπόν, αν και συνήθως υποτιμημένα, είναι πολύ σημαντικά, ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα με τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε στην παραλία, δείτε τα φύκη και τα θαλάσσια φυτά με άλλο μάτι. Η παρουσία ή απουσία τους θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την οικολογική κατάσταση της θάλασσας στην οποία βρίσκεστε.


Από τους: Κώστα Τσιάμη, Σωτήρη Ορφανίδη και Κατερίνα Αλιγιζάκη, μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Φυκολογικής Εταιρίας (www.phycology.gr) και επιστημονικοί συνεργάτες του www.iator.gr


 
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Μυστικό Κρύβει Το Μαντείο Της Δωδώνης ;

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;

Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ' τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.


Ωστόσο, από τις ανασκαφές όμως που έγιναν εκεί, για πρώτη φορά στα 1878 από τον Κ. Καραπάνο, διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη την τοποθεσία βρισκόταν η περίφημη Δωδώνη με το μαντείο της που ο Ηρόδοτος το θεωρεί το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές γνώμες και υποθέσεις υπάρχουν για την προέλευση του ιστορικού ονόματος «Δωδώνη». Άλλοι νομίζουν ότι προέρχεται από το Δία, άλλοι από τη Δωδώνη, μια νύμφη του Ωκεανού, άλλοι από τον ποταμό Δώδωνα της Ηπείρου, άλλοι απ' τη λέξη "Δωδώ" που σημαίνει "μπουμπουνητό" και άλλοι από το ρήμα δίδωμι, επειδή η πεδιάδα της Δωδώνης ήταν πλούσια και εύφορη.

Αναμφισβήτητο, όμως, είναι το γεγονός ότι η Δωδώνη έγινε γνωστή για το αρχαιότατο μαντείο της που αναφέρεται στον Όμηρο και στον Ηρόδοτο και είχε τεράστια φήμη και τιμόταν πολύ. Τόση ήταν η δόξα του ώστε και όταν ακόμα εμφανίστηκε το Μαντείο των Δελφών, το μαντείο της Δωδώνης δεν έχασε τίποτα απ' τη φήμη του.

Βεβαίως, το ερώτημα για την έναρξη και την πρώιμη φάση της λατρείας στη Δωδώνη δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, όμως, τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης πιστοποιούν τη συνεχή λατρεία στο χώρο ήδη από την εποχή του χαλκού!

Ελλοί Ή Σελλοί
Σύμφωνα με διάφορες γνώμες, το μαντείο χτίστηκε από τους Ελλούς ή Σελλούς, που απ' αυτούς προήρθε το όνομα Ελλάδα. Πώς ιδρύθηκε, όμως, το μαντείο;

Για την ίδρυση του μαντείου υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Δυο τρυγόνια έφυγαν από την Αίγυπτο. Το ένα από αυτά στάθηκε στην έρημο της Λιβύης, όπου χτίστηκε το μαντείο του Δία Άμμωνα, ενώ το άλλο ήρθε και κάθισε στη γέρικη βελανιδιά της Δωδώνης όπου ιδρύθηκε το Μαντείο της Δωδώνης κι εκεί όπου λατρευόταν ο Δίας και η γυναίκα του Διώνη.

Οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο.

Γιατί, όμως, όλα αυτά;
Είναι γνωστόν, ότι η Πυθία, καθισμένη κάτω από την ιερή βαλανιδιά, έδινε το χρησμό. Οι ιερείς, για να μαντέψουν το θέλημα του Δία, παρακολουθούσαν το πέταγμα των περιστεριών, το θρόϊσμα των φύλλων της "φηγού δρυός" καθώς και το χαλκείο. Το χαλκείο ήταν μια χάλκινη καμπάνα που χτυπούσε όταν από τον αέρα, κουνιόταν το μαστίγιο που κρατούσε ένα μικρό άγαλμα παιδιού.

Φώς Στο Σκοτάδι;
Η Δωδώνη, όπως είπαμε, ανήκει στα αρχαιότερα και σεβαστότερα μαντεία του αρχαιοελληνικού κόσμου. Στον Όμηρο αναφέρεται δύο φορές: α) όταν ο Αχιλλεύς απευθύνεται στον Δωδωναίο Δία υπέρ του φίλου του Πατρόκλου {Ιλιάδα, Β 233) και β) όταν ο Οδυσσέας επισκέπτεται το μαντείο {Οδύσσεια, Ξ 327).

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο οποίος παραδίδει τον ιδρυτικό μύθο, η λατρεία έφθασε στη Δωδώνη από την Αίγυπτο, γιατί όπως πληροφορήθηκε από τους ιερείς του ναού του Άμμωνα Δία στις Θήβες της Αιγύπτου, οι Φοίνικες άρπαξαν από το ναό δύο ιέρειες και τη μία την πούλησαν στη Λιβύη, όπου ίδρυσε το μαντείο του Άμμωνα Δία, και την άλλη στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το ιερό του Δωδωναίου Δία στη Θεσπρωτία. Προσθέτει, όμως, ότι κατά την επίσκεψη του στη Δωδώνη, οι ιερείς και οι ιέρειες του ιερού, του αφηγήθηκαν ότι από τις Θήβες της Αιγύπτου έφυγαν δύο μαύρα περιστέρια και όχι ιέρειες. Εκείνο που ήρθε στην Ήπειρο κάθισε πάνω στη φηγό (βαλανιδιά) και με ανθρώπινη φωνή είπε ότι εκεί έπρεπε να ιδρύσουν μαντείο στον Δία!

Ναι, αλλά της τοπικής παράδοσης υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Κατά τον ίδιο τον Ηρόδοτο, η ιέρεια των Θηβών, όταν ήλθε στη Δωδώνη, ίδρυσε το μαντείο και μόλις έμαθε ελληνικά, εξήγησε στους Δωδωναίους τη λειτουργία του. Οι Δωδωναίοι τότε αποκάλεσαν τη γυναίκα «περιστέρα» (πελειάδα), γιατί μιλούσε ακατανόητα και έμοιαζε με πουλί, και «μέλαινα», γιατί ήταν Αιγύπτια.

Ο Στράβων. όμως, δίδει τελείως διαφορετική ερμηνεία. Κατ' αυτόν, οι Μολοσσοί ονόμαζαν τις γριές γυναίκες πελίες και τους γέρους πελίους, όπως τα περιστέρια. Από την ομωνυμία αυτήν, προέκυψε η σύγχυση της τοπικής παράδοσης.

Αλλά και τα περιστέρια του Ηροδότου δεν είναι άσχετα, γιατί είναι το ιερό σύμβολο της Μεγάλης Θεάς, της θεάς Γης, που πρωτολατρεύτηκε στη Δωδώνη. Ήδη σε νόμισμα από τη Δωδώνη, που χρονολογείται στο 300 π.Χ., παριστάνεται η ιερή φηγός με τρία περιστέρια, σύμβολο της θεάς Γης. Είναι η επιφάνεια της θεάς σε μορφή περιστεριού.

Άλλοι πάλι πιστεύουν, ότι η λατρεία του Δωδωναίου Δία και η ίδρυση του ιερού, προήλθε από πρωτόγονους που απέδωσαν θεία δύναμη στη φηγό. Σύμφωνα με ερμηνεία του Kern, για να αναφέρουμε μιαν από τις νεότερες ερμηνείες, θα λατρευόταν εδώ κατά την αρχαιότητα τοπικός θεός, που ταυτίστηκε με τον Πανελλήνιο Δία και ονομάστηκε Νάϊος.

Μήπως, λοιπόν, είχε δίκιο η γνωστή Ελληνίδα χορογράφος Μαρία Χορς, που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα (Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2006) ότι οι «λαλούσες βελανδιές» είναι μία πραγματικότητα διότι το σφύριγμα του αέρα ανάμεσα στα φυλλώματα σου δημιουργούν μία αίσθηση γλωσσολαλιάς;

Μήπως, λοιπόν, στο ιερό της Δωδώνης είχαμε μία προλείανση του εδάφους για την Έλευση του Ενός και Αληθινού Θεού στην ανθρωπότητα;

Ρωτάμε: Μήπως;

Τόμουροι Και Υποφήτες .
Χάριν της ιστορίας να πούμε, ότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, στο μαντείο της Δωδώνης υπηρετούσαν από τους αρχαιότατους χρόνους, οι Τόμουροι ή Υποφήτες (Οδύσσεια, Β 403), που καλούνταν και Σελλοί ή Ελλοί, χωρίς το όνομα αυτό να σημαίνει μόνο τους ιερείς, αλλά και τους κατοίκους.
Βεβαίως όλα αυτά τα αναφέρουμε στον πρώτο τόμο της τριλογίας μας «Οι Προφητείες του Ελληνισμού» («Λάλον Ύδωρ»). Ωστόσο, όταν κατά τον 8ο αιώνα π.Χ., καθιερώθηκε στο ιερό και η λατρεία της Διώνης, τότε προστέθηκαν και οι γυναίκες ιέρειες, που ονομάζονταν «πελείαι, ή πελειάδες, ή προφήτιδες» και οι οποίες αριθμητικά ήταν τρεις: 1) Προμένεια, 2) Τιμαρέτη και 3) Νικάνδρη. Έργο των ιερέων και ιερειών ήταν η εξήγηση των προφητικών σημείων της φηγού ή των προφητικών μέσων και η σύνταξη των σχετικών απαντήσεων.

Μη λησμονήσουμε να πούμε, ότι οι χρησμοί, στους παλαιότερους χρόνους, δίνονταν (Οδύσσεια, Ξ 327 και Τ 296 κ.ε.) από τον ψίθυρο των φύλλων της ιερής βαλανιδιάς!

Άλλος τρόπος μαντείας ήταν το πέταγμα και οι κρωγμοί των περιστεριών, που φώλιαζαν στη φηγό, ενώ στη μεθομηρική παράδοση, αναφέρεται και ο ήχος των λεβήτων με τους τρίποδες που περιστοίχιζαν το ιερό δέντρο, τουλάχιστον από τον 4ο αιώνα π.Χ.

Αργότερα, όπως αναφέρει ο Στράβων (C, 329), ήταν το χαλκείο που αποτελείτο από δύο κιονίσκους. Στον έναν υπήρχε χάλκινος λέβητας και στον άλλο χάλκινο άγαλμα παιδιού, που κρατούσε μαστίγιο με τρεις αλυσίδες, αναθημάτων Κερκυραίων. Το μαστίγιο αυτό εκινείτο από τον άνεμο, χτυπούσε στο λέβητα και προξενούσε ήχο, από τον οποίο χρησμοδοτούσαν οι ιερείς. Από δω προήλθαν και οι παροιμίες «Δωδωναίο χαλκείο» και «Κερκυραίων μάστιγξ», που λέγονται για τους φλύαρους ανθρώπους.

Οι ερωτήσεις χαράσσονταν στη μαλακή επιφάνεια των μολύβδινων ελασμάτων, που είχαν σχήμα ορθογώνιο ή ταινίας. Οι απαντήσεις δίνονταν συνήθως προφορικά και σπανιότερα ήταν γραμμένες στην άλλη πλευρά του ελάσματος, συνήθως με ένα ναι ή ένα όχι.

Ο Έλλην αρχαιολόγος Κ. Καραπάνος είχε βρει 86 τέτοιες χρηστήριες επιγραφές, αλλά μετά τις ανασκαφές στην περιοχή ο αριθμός ανήλθε σε αρκετές εκατοντάδες.

Χαρακτηριστικό της λατρείας στη Δωδώνη είναι ότι ο Δίας είχε εδώ την επίγεια κατοικία του- ήταν ο Νάϊος θεός που κατοικούσε στη φηγό και στην ιερή οικία. Γύρω του κατοικούσαν οι προφήτες, οι Σελλοί, οι οποίοι κατά παλαιά θρησκευτική συνήθεια, δεν έπλεναν τα πόδια τους (ανιπτόποδες) και κοιμούνταν καταγής (χαμαιεύναι), για να βρίσκονται σε επαφή με τη γη, απ' όπου αντλούσαν τη μαντική τους δύναμη.

Κάποια στιγμή, βεβαίως ήρθε και η παρακμή της Δωδώνης, που άρχισε στα 221 π.Χ., όταν ο στρατηγός Δωρίμαχος την κατάστρεψε, επειδή οι Ηπειρώτες είχαν συμμαχήσει με τους Μακεδόνες και τους Αχαιούς. Δεύτερη καταστροφή έπαθε η Δωδώνη στα 168 π.Χ. από το Ρωμαίο Αιμίλιο Παύλο και τελειωτικά πια καταστράφηκε στα χρόνια του μιθριδατικού πολέμου από τους στρατιώτες του Μιθριδάτη, του βασιλιά του Πόντου.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...