Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Χημικός έλεγχος καιρού!! Mελετηστε το.pps


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΙ

 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΙ
 

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι είναι το Ελληνικό Πόδι;
Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ κλπ. Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει. Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό. Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο. Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι. Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν.
Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το “κανονικό” οστεολογικά, αυτό το οποίο “πρέπει” να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας. Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος “Αιγυπτιακό” καθώς είναι το ορθό επιστημονικά. Δεν υπάρχει όμως καμμιά αμφισβήτηση για τον όρο “Ελληνικό”, παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton’s toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία.
Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών?
Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό!
Απίστευτο? Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανόν όχι. Το απίστευτο είναι ότι η “δυσμορφία” του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες.
Ουπς. Μισό λεπτό.
Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια;
ΝΑΙ!!!
Και αυτό ΕΙΝΑΙ απίστευτο και είναι πιθανόν το στοιχείο το οποίο γίνεται προσπάθεια να “ξεχαστεί”, μετατρέποντας το γενετικό αυτό χαρακτηριστικό σε οστεϊκή δυσμορφία.
Στη γλυπτική, υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την γνώση της ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυτού στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια. ΟΛΑ τα αγάλματα της Ελληνικής αρχαιότητας τα οποία απεικονίζουν φιγούρες Ελλήνων, φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό καθαρό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το απεικόνιζαν στα έργα τους. Γνώριζαν την διαφορετικότητα τους και το έδειχναν. Αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι δεν είχαν δική τους γλυπτική υποδομή και παιδεία, αντέγραψαν τα Ελληνικά έργα και μαζί και το Ελληνικό Πόδι μεταφέροντάς το στην τέχνη τους, αλλά ταυτόχρονα, μη γνωρίζοντας τη λεπτομέρεια αυτή, το διέσωσαν και για τις επόμενες γενιές καθώς είναι γνωστό ότι ένα τεράστιο ποσοστό αυθεντικών Ελληνικών έργων καταστράφηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

H επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας (άρθρο)


Ένα ιδιαίτερα σοβαρό εθνικό ζήτημα, για το οποίο έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα το defencenet.gr, με πολλές και διάφορες -δυσάρεστες πάντα- αφορμές, αναλύεται στο άρθρο του Θεόδωρου Κατσανέβα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο αναδημοσιεύουμε ακολούθως από το capital.gr.
Αξίζει πραγματικά τον χρόνο ανάγνωσής του, για να γίνει κατανοητό το πώς στο θέατρο του παραλόγου της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, παραβλέπεται ένα αυτονόητο γεγονός: το πρόβλημα της τεράστιας παγκόσμιας φτώχειας του 1 δις των λιμοκτονούντων διεθνώς -σύμφωνα με τον ΟΗΕ- δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από τη "φιλανθρωπία" και μάλιστα από την "Ψωροκώσταινα"!Παρατίθεται αυτούσιο το άρθρο:
Η εισβολή
Η σημερινή οικονομική καταστροφή μας έχει αποπροσανατολίσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο: την ταχύτατη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας, και τελικά τη μουσουλμανοποίησή της. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές όπως θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη ρεαλιστική όσο και εφιαλτική αυτή πρόβλεψη, σε 10-20 χρόνια, η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπάρχει πια. Σε δέκα χρόνια, εδώ στο καλύτερο οικόπεδο της γης που έχει μπει στο μάτι πολλών, θα κατοικούν 4-5 εκατ. μουσουλμάνοι νεαροί σε ηλικία, έναντι 8-9 εκατ. γερασμένων Ελληνογενών. Τότε, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η συνέχιση της μαζικής εισβολής και του πολλαπλασιασμού της, με δεδομένο ότι οι γυναίκες-μουσουλμάνες γεννούν πέντε παιδιά κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερο από ένα των Ελληνίδων.
Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, σήμερα εισβάλλουν στη χώρα, κατά κύριο λόγο από τον Έβρο, 200.000-250.000 κυρίως μουσουλμάνοι από την Αφρική και την Ασία. Σε δέκα χρόνια, θα ανέρχονται σε 2-2,5 εκατ. και μαζί με τους εδώ εγκατεστημένους που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δυτικής Θράκης, μαζί με γεννήσεις της τάξης των 500.000), θα ανέρχονται σε πάνω 4 εκατ. Το δόγμα Οζάλ «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως αποδείχτηκε και από τις μυστικές εκθέσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Γιλμάζ για δολιοφθορές σε βάρος της χώρας μας.
Το τραγικό είναι ότι, με την έλευση του άτεγκτου Μνημονίου και την ερημοποίηση της αγοράς εργασίας, πολλά νέα παιδιά, αλλά και νοικοκύρηδες νόμιμοι μετανάστες, φεύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας στον ήλιο. Και έτσι, η χώρα μουσουλμανοποιείται με μαθηματική βεβαιότητα. Και αυτό λέγεται με όλο το σεβασμό που οφείλεται στη θρησκεία αυτή και σε κάθε ένα μουσουλμάνο ξεχωριστά.
Οι δουλέμποροι και η Αθηναϊκή ζούγκλα
Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν το ταξίδι των μεταναστών γινόταν με μύριες όσες δυσκολίες και κινδύνους, σήμερα τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν καθιερώσει απ’ ευθείας τακτικές πτήσεις από όλες ή τις περισσότερες χώρες εισαγωγής τους, με διαμονή «τράνζιτ» στην Τουρκία και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Τα αεροπλάνα της Turkish Airlines κάνουν χρυσές δουλειές μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Λάγος της Νιγηρίας, την Άκρα της Σομαλίας, την Καζαμπλάκα του Μαρόκου, το Καράτσι του Πακιστάν, την Ντάκα του Μπακλαντές, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Ντουμπάι, κλπ. Οι μετανάστες εγκαθίστανται προσωρινά σε δουλεμπορικά ξενοδοχεία των περιοχών Κουμ Καπί και Γελσικόι στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του βαθέως τουρκικού κράτους. Σύντομα διέρχονται τον Έβρο περίπου ανενόχλητοι και όσοι το επιθυμούν, καταφεύγουν στις ελληνικές αρχές, όπου τελικά τους χορηγείται έγγραφο που αναγράφει ότι υποχρεούνται να φύγουν από τη χώρα σε διάστημα ενός μηνός!
Από την Αλεξανδρούπολη επιβιβιβάζονται στα τραίνα των ελληνικών σιδηροδρόμων και καταλήγουν στο τραγικό Αθηναϊκό γκέτο, όπου τους παραλαμβάνουν οι εδώ συνεργάτες των δουλεμπόρων και τους εγκαθιστούν σε βρωμερές πολυκατοικίες. Ακολουθεί η ένταξή τους στα κυκλώματα των συμμοριών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της παιδεραστίας, της εμπορίας οργάνων, σε όλη την απαίσια αυτή εγκληματική βιομηχανία με ετήσιο τζίρο άνω του 1,5 δισ. ευρώ που ταΐζει και πολλούς «φιλάνθρωπους» και έχει μεταβάλει το κέντρο της Αθήνας σε ζούγκλα.
Το 80% της εγκληματικότητας και ειδικότερα της βαριάς εγκληματικότητας, διενεργείται διαπιστωμένα από παράνομους μετανάστες, που ανέρχονται σήμερα στο 15%-20% του πληθυσμού. Και επειδή στις φυλακές υπάρχει το αδιαχώρητο, κάθε 1-2 χρόνια, αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, Οι δουλέμποροι και οι συνεργάτες τους, αν είναι δυνατόν, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αφού έχει γίνει γνωστό ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, εδώ συρρέουν από παντού τα πλέον εγκληματικά στοιχεία που επικαλούνται πολιτικούς διωγμούς στη χώρα τους. Έτσι, αλλοιώνεται όχι μόνο η ποσοτική αλλά και η ποιοτική σύνθεση των κατοικούντων εδώ, που από χώρα μεταβάλλεται σε χώρο-αποθήκη. Την ίδια ώρα, σε μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας γίνεται αναφορά σε «φασισταριό», σε «εθνοπαρανοϊκούς καραγκιόζηδες» που αντιδρούν στο να δοθεί «συλλήβδην η ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες...»! (Τα Νέα, 5/1/2012).
Λεφτά υπάρχουν
Η αρμόδια για τη μετανάστευση Κοινοτική Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, επέκρινε τη χώρα μας τελευταία, γιατί δε φροντίζει να απορροφήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα από Κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απάντησε «υπερηφάνως» ότι, για τους σκοπούς αυτούς θα χρησιμοποιήσουμε δικούς μας πόρους. Προφανώς του έχει μείνει ακόμα το προεκλογικό κουσούρι ότι «λεφτά υπάρχουν»! Γεγονός είναι ότι, η ελληνική κυβέρνηση, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, με την αγαστή συμπαιγνία των «φιλάνθρωπων» με το αζημίωτο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αρκετών μέσων μαζικής επικοινωνίας, κωφεύουν ανεπίτρεπτα ή συνηγορούν για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας.
Οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα
Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς αντιλαμβάνεται ως παραπαίδι και οι εταίροι μας το παίζουν φιλάνθρωποι, όταν η εισβολή λαθρομεταναστών δεν τους αφορά. Ξεσηκώνονται όταν συλληφθούν 1-2 παράνομοι μετανάστες στη χώρα τους και με συνοπτικές διαδικασίες τον στέλνουν στη «χωματερή» της Ελλάδας. Δεν καταργούν το Δουβλίνο ΙΙ που επιβάλλει την υποχρεωτική επιστροφή παράνομων μεταναστών από Ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους που είναι κυρίως η Ελλάδα, από όπου εισέρχεται το 90% των εισβολέων. Μας απειλούν με έξωσή μας από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί δεν παίρνουμε επαρκή μέτρα για την παρεμπόδιση εισαγωγής λαθρομεταναστών και την ίδια ώρα, μας εγκαλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !
Οι εδώ «φιλάνθρωποι» εκπρόσωποι της επιλεγόμενης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την εισβολή. Αλλά ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρονται για να πείσουν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλγερία, η Νιγηρία, κλπ., που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή, να υπογράψουν συμφωνία επανεισδοχής των ομοεθνών τους που εισρέουν με αλματωδώς αυξανόμενο ρυθμό στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας, η οποία παραμένει χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η βιομηχανία της «φιλανθρωπίας»
Στην Ελλάδα του παράλογου και της παραλυσίας, η δουλεμπορία σήμερα αντιμετωπίζεται περίπου ως πλημμέλημα. Όταν η αστυνομία, που έχει ενεργοποιηθεί ικανοποιητικά τελευταία, συλλάβει δουλεμπόρους, τα δικαστήρια, υποχρεώνονται από την ισχύουσα νομοθεσία, να τους αφήσουν ελεύθερους με εγγύηση, με χαϊδέματα ποινών. Οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000-6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι συνεργάτες τους ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο δηλ. 20.000-70.000 ευρώ το μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών, πορνείας, παιδοφιλίας και διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, θησαυρίζουν, όπως και μη-κυβερνητικές οργανώσεις και διάφοροι δικηγορίσκοι και παρατρεχάμενοι.
Είναι πολλά τα λεφτά και η «βιομηχανία της φιλανθρωπίας» ακμάζει την ίδια ώρα που η χώρα παρακμάζει. Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις στο κέντρο κλείνουν και το παραεμπόριο οργιάζει. Οι περιοχές στο κέντρο και γύρω απ’ αυτό ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές από «κορακοφιλάνθρωπους» ή αφελείς που δηλώνουν αριστεροί, αλλά αγνοούν βασικές αρχές της αριστερής αντίληψης και ειδικότερα της μαρξιστικής. Η οποία δεν αποδέχεται τη φιλανθρωπία και θεωρεί τη μετανάστευση εργαλείο του διεθνούς καπιταλισμού για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Στο θέατρο του παράλογου της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, παραβλέπεται το αυτονόητο γεγονός ότι το πρόβλημα της τεράστιας παγκόσμιας φτώχειας του 1 δισ. των λιμοκτονούντων διεθνώς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από τη φιλανθρωπία και μάλιστα από την «Ψωροκώσταινα». Η οποία μεταβάλλεται από τους «κουτόφραγκους» σε χώρο εναπόθεσης ανθρώπινης δυστυχίας και χώρο υπό διάλυση. Η χώρα Λιβανοποείται, Βοσνιοποιείται και μουσουλμανοποιείται με τα συνακόλουθα της εγκληματικότητας, της μπούρκας, της σαρίας, τα τόσο συμπαθή αυτά πολιτιστικά πρότυπα για τους αριστεροδεξιόφρονες που έχουν επιβάλλει και την πολιτικοδημοσιογραφική τους ηγεμονία.
Τι κάνουμε
Η χώρα μας, οφείλει να θωρακίσει τα σύνορά της, να ενισχύσει την Αστυνομία Αλλοδαπών και να αξιοποιήσει το πλούσιο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοπός τους είναι η προστασία των συνόρων. Να εξαρθρώσει και να θεσπίσει αποτελεσματικά εξοντωτικές ποινές για τους δουλεμπόρους και τους συνεργάτες τους. Να προωθήσει τη δημιουργία «Οργανισμού για τους Μετανάστες», ο οποίος με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα στελεχωθεί από αξιόμαχα στελέχη έξω από το κύκλωμα των «κορακοφιλανθρώπων», αναλαμβάνοντας την προσωρινή μετεγκατάστασή των λαθρομεταναστών μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Να παράσχει πολιτικό άσυλο στους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες κατανέμοντάς τους στις χώρες της Ε.Ε. ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Να επαναπροωθήσει τους παράνομους μετανάστες με ναυλωμένα αεροπλάνα στην πατρίδα τους, συνάπτοντας άμεσα συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Νιγηρία, η Αλγερία, κλπ. που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συμμορφώσει την Τουρκία με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων και να αναθεωρήσει τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό εφαλτήριο της διεθνούς τρομοκρατίας. Το αρχηγείο της Frontex να μετεγκατασταθεί από την Πολωνία (!) στην Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο ποσό που διατίθεται για τους ίδιους σκοπούς, να διατεθεί στη χώρα μας, αφού από εδώ εισρέει το 90% των παράνομων μεταναστών. Ταυτόχρονα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να εντάξει τους νόμιμους μετανάστες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ισχύει διεθνώς, στον κοινωνικό της ιστό και σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Να δεχτεί τους πραγματικούς και όχι τους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες ανάλογα με τον πληθυσμό της. Να απαγορεύσει τη λειτουργία πολλών πρακτορίστικων ψευτο-Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφού ελεγχθεί η οικονομική τους διαχείριση και οι επικεφαλείς τους σταλούν στον Κορυδαλλό. Να θεσπίσει πολιτική διακριτικών επιλογών εισδοχής και νομιμοποίησης μεταναστών, με κριτήρια τις χώρες καταγωγής και τις επαγγελματικές τους ειδικότητες, όπως κάνουν όλες οι χώρες παντού σε θέματα μετανάστευσης. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τους νοικοκυραίους μετανάστες που ζουν ειρηνικά εδώ, καταβάλλουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και αναγνωρίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και τη γλώσσα. Γι’ αυτό, πρέπει να αρθούν οι αδιέξοδες αντιρρήσεις για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική.
Παράλληλα, χρειάζεται να απλοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η νομοθεσία και διοικητική πρακτική για τους νόμιμους μετανάστες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που τους ταλαιπωρούν, τους καθιστούν υποχείριους σε εκμετάλλευση από κυκλώματα και οδηγούν σε απώλειες πολλών δισ. για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να αφεθεί να μας υπερκεράσουν αριθμητικά. Η χώρα χρειάζεται «φράκτη» για τους παράνομους εισβολείς σε όλα τα σύνορά της και «πόρτες» απ’ όπου θα επιτρέπεται η νόμιμη είσοδος με επιλεκτικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα, λόγω της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού που πρέπει να ενισχυθεί με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα, χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και κυρίως αυτούς που μπορούν να συμβιούν ειρηνικά με τον ελληνικό πληθυσμό και να συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη της χώρας και την πληθυσμιακή της αναγέννηση. Αλλιώς, η μουσουλμανοποίηση της ελληνικής γης με την παράδοση των 2000 χρόνων ιστορίας, αποτελεί μόνο θέμα χρόνου.
Αν δεν υπάρξει σοβαρή ισχυρή βούληση με επίκεντρο τις γραμμές αυτές, η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε χώρο εμφύλιου σπαραγμού χωρίς μέλλον. Με το Μνημόνιο και τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών, μας κλέβουν τη χώρα. Γι’ αυτό, χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της και για το μέλλον της. Μια ηγεσία της πατριωτικής ευθύνης, της γνώσης, της χρηστής και έντιμης διοίκησης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτήν την ώρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οφείλουμε να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Και στη διαδρομή της ιστορίας του, ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να το κάνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

JP Morgan: «Αγοράστε ακίνητα σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

Στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, έχουν αρχίσει και «στοιχηματίζουν» πλέον οι ξένοι επενδυτές και οι επενδυτικές εταιρείες, που συστήνουν στους πελάτες τους να… παίξουν όλα τα λεφτά τους στην παραπάνω προοπτική.
Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που αποσύρουν τα χρήματά τους από τη χώρα μας, υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης, ωστόσο, γίνεται και το αντίστροφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες ξένες εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα ελληνικά ακίνητα αλλά με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο. Η πρόταση αυτή είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επενδυτικές προτάσεις της εταιρείας και στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
JP Morgan: «Αγοράστε ακίνητα σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»
Οι αναλυτές της JP Morgan συστήνουν στους πελάτες τους που έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα (εξοχικά, οικόπεδα κατά κύριο λόγο) αλλά με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.
Αλλαγή δανείου
Η πρόταση αυτή γίνεται με το σκεπτικό ότι στην επενδυτική τράπεζα θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, ποντάρουν στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί. Μ' αυτό το σενάριο οι αγοραστές ακινήτων θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.
Μάλιστα, οι… dealers της JP Morgan θεωρούν σίγουρη αυτή την επενδυτική επιλογή και «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς την Ελλάδα.
Τους λένε, δε ότι θα έχουν διπλό κέρδος: Και από το δάνειο αλλά και από την τιμή του ακινήτου, καθώς οι τιμές έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά, κυρίως για τα ακριβά σπίτια.
Θα αγοράσουν δηλαδή π.χ. ένα εξοχικό αξίας 2 εκατ. ευρώ το 2008 σήμερα στην τιμή του 1,3 εκατ. ευρώ. Θα πάρουν δάνειο από ελληνική τράπεζα σε ευρώ και θα ποντάρουν στη χρεοκοπία. Μόλις συμβεί αυτό και το δάνειο δραχμοποιηθεί θα μπορούν να το «αγοράσουν», κοινώς να το αποπληρώσουν με λιγότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης που θα ακολουθήσει.

 Η πρόταση αυτή μπορεί να είναι ένα σενάριο που ενέχει το κίνδυνο να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, ωστόσο, και πάλι οι πελάτες της JP Morgan δεν βγαίνουν χαμένοι, αν επενδύσουν στο ελληνικό real estate σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών.


Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. Η ουσία είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια.
Προτάσεις αγοράς
Πέραν της JP Morgan, οι μεγάλες εταιρείες real estate του εξωτερικού έχουν αρχίσει και βάζουν ξανά την Ελλάδα στο στόχαστρο, περιμένοντας, όμως, νέο γύρο αποκλιμάκωσης των τιμών μέσα στο 2012. Εκτιμούν πως είτε η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ είτε παραμείνει αλλά με πολύ σκληρούς όρους, η κτηματαγορά θα υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων και της υπέρμετρης φορολόγησης.
Από τις τάσεις που επικρατούν σήμερα, φαίνεται μια ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στα ακριβά και μεγάλα σπίτια. Πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, αλλά και σπίτια σε αστικές περιοχές τα οποία πωλούνται από 700 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Οσο μεγαλύτερη είναι η αξία του, τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό της μείωσης.
Για παράδειγμα, πολυτελείς μονοκατοικίες αξίας 7 εκατ. ευρώ μπορούν να πουληθούν ακόμη και 5 εκατ. Επίσης, μεζονέτες αξίας 1,2 εκατ. ευρώ πωλούνται κάτω από 1 εκατ. ευρώ.
Αυτού του είδους τις ιδιοκτησίες, όπως και οικόπεδα σε προνομιούχες περιοχές, βάζουν στο στόχαστρο οι ξένοι.
Ευκαιρίες αγοράς
Επίσης, τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα λεγόμενα «κοράκια», σύμβουλοι ακινήτων και μεσίτες δηλαδή που αναζητούν ευκαιρίες αγοράς για λογαριασμό ξένων πελατών τους. Ψάχνουν για περιουσίες που βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ιδιοκτητών.
Επίσης, έχουν εμφανιστεί κάποιοι επενδυτές, κυρίως off shore εταιρείες που δίνουν ρευστό για να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας οι τιμές μειώνονται σημαντικά καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στο εσωτερικό, το απόθεμα είναι τεράστιο, ενώ δεν πραγματοποιούνται πάνω από 1.500-2.000 αγοραπωλησίες κάθε χρόνο. Στις τουριστικές περιοχές οι «μεσάζοντες» εμφανίζονται και αγοράζουν μετρητά ό,τι πωλείται. Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Μύκονος και Σαντορίνη έχουν μπει στο στόχαστρο Ρώσων, Γερμανών, Αράβων και Κύπριων επενδυτών.
Επίσης, επενδυτές από το εξωτερικό ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους και να αγοράσουν ολόκληρα χαρτοφυλάκια με ακίνητα τραπεζών ή αλυσίδων του λιανεμπορίου που θα βγουν σύντομα προς πώληση. Πρόκειται για εταιρείες real estate που διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και επενδύουν σε… κατεστραμμένες αγορές.


 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Πτήση πάνω από το Ντουμπάι!!!

 Πεταξτε με ελικόπτερο πανω από το Ντουμπάι!!!
 

(Πατήστε στα ελικόπτερα  για να μετακινηθείτε, και δεξιά στα παράθυρα για να αλλάξετε τοποθεσία.)

Άνοιγμα 


Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Καθάρισε τα νεφρά σου με λιγότερο από 1 ευρώ…

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας  άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.
Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.
Πως γίνεται αυτό ;Είναι πολύ εύκολο.
Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το  για να καθαρίσει.
Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό, βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το ,  άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.
Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου με το κατούρημα.
Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.
Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος

 Κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος ουσιαστικά σημαίνει ότι μας έχουν αποκόψει από το Ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών Target2. Σημαίνει ότι η ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος) δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγές με άλλες περιφερειακές κεντρικές τράπεζες.Σε περίπτωση που γίνει αυτό, σημαίνει ότι θα χαθεί ένα μεγάλο (αν όχι το μεγαλύτερο) μέρος από τις καταθέσεις και αποταμιεύσεις του μέσου Έλληνα πολίτη.
Σημαίνει ότι θα πάτε να πάρετε λεφτά από το πλησιέστερο ATM της γειτονιάς σας και δεν θα βγάζει τίποτα. Σημαίνει ότι θα πάτε στην τράπεζα να πάρετε λεφτά και παρ΄ όλο που το βιβλιάριο σας θα γράφει ότι έχετε 10.000 ευρώ, ο υπάλληλος της τράπεζες θα σας πει ευγενικά ότι δεν είχε λεφτά η τράπεζα να δώσει.
Σημαίνει ότι όταν πας να δώσεις εντολή να αγοράσεις την μετοχή της IBM από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, η τράπεζα θα σου πει ευγενικά ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει την εντολή, διότι δεν είναι πλέον η Ελλάδα στο Euro System και οι νομισματικές μονάδες που φαίνονται στον λογαριασμό σου, δεν είναι πλέον ευρώ αλλά κάτι άλλα, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί τι είναι.
Σημαίνει ότι όλες οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ εμπορικών επιχειρήσεως θα σταματούσαν. Σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής διαδικασίας θα σταματούσε. Σημαίνει ότι κανένας (ούτε το κράτος) δεν θα μπορούσε να αγοράσει τίποτα από το εξωτερικό, διότι τα λεφτά που θα είχε, δεν θα ήταν πλέον ευρώ, διότι η Ελλάδα θα έχει πεταχτεί έξω από το Ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών.
Σημαίνει μια κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ με απροσδιόριστες συνέπειες, που ακόμα και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ... και σας πληροφορώ ότι έχω πολύ μεγάλη φαντασία.
Σημαίνει ότι για να αγοράσεις καύσιμα, θα’ πρεπε να έχεις συνάλλαγμα -ή ευρώ ή δολάρια, ή κάτι άλλο που θα δεχόταν η αγορά. Που να τα βρεις όμως;; Θα πρέπει να περάσει καιρός, μέχρι οι εξαγωγικές σου επιχειρήσεις (τις οποίες έχεις καταστρέψει) να πουλήσουν προϊόντα στο εξωτερικό με σκοπό να πάρεις αυτό το συνάλλαγμα στα χέρια σου. Στο μεταξύ τι θα κάνεις;
Αυτόματα βέβαια θα τύπωνες δικό σου νόμισμα, αλλά δεν θα είχε κανένα αντίκρισμα στο εξωτερικό, παρά μόνο στο εσωτερικό. Το δε βιοτικό επίπεδο των πολιτών αυτής της χώρας θα γύριζε πίσω τουλάχιστον 30 χρόνια.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά νομίζω ότι καταλάβατε το νόημα.
Το καλό όμως είναι ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, διότι απλά δεν μπορεί η ΕΚΤ να μας αποκλείσει από το Ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών. Μπορεί βέβαια (και όπως έχε μερικώς κάνει) να μην δεχτεί Ελληνικά ομόλογα από τις τράπεζες, αλλά για αυτό υπάρχει η ΤτΕ και ο μηχανισμός με τον κωδικό ELA για να μπορεί η ΤτΕ να δεχτεί ενέχυρα που δεν δέχεται η ΕΚΤ.
Θεωρητικά βέβαια θα μπορούσε η ΕΚΤ να δώσει εντολή να μην δέχονται άλλες περιφερειακές τράπεζες τις ελληνικές πιστώσεις στο σύστημα Target2, αλλά κάνοντας αυτό ουσιαστικά σημαίνει την έξοδο της Ελλάδος από την ζώνη του ευρώ, κάτι που νομικά (από όσο γνωρίζω) δεν μπορεί να γίνει.
Κατάρρευση τραπεζών όμως δεν σημαίνει μόνο κίνδυνος για τις καταθέσεις των πολιτών αυτής της χώρας, Σημαίνει επίσης ένα νεκρό τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί να προσφέρει ρευστότητα στην αγορά.
Σημαίνει ένα τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί να δανείσει κανέναν διότι δεν μπορεί ο ισολογισμός του να το υποστηρίξει.
Και αυτό ακριβώς ελπίζω να λύσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο βαθμό βέβαια που γίνει σωστά και οι αυξήσεις κεφαλαίου είναι αρκετά μεγάλες, για να καλύψουν τις ζημιές από τα προβληματικά δάνεια και τις απομειώσεις ομόλογων.
Στην πρώτη περίπτωση, η απώλεια καταθέσεων και η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση καταστρεπτική. Στην δεύτερη περίπτωση, σημαίνει αργό και επώδυνο οικονομικό μαρασμό. Και στις δυο περιπτώσεις, σημαίνει μείωση βιοτικού επιπέδου.
Και ναι μεν τα πράγματα είναι σήμερα πολύ άσχημα, αλλά η κατάσταση (ακόμα και σήμερα) είναι αναστρέψιμη. Με μια μεγάλη διαγραφή χρέους και την αναδιάρθρωση της οικονομίας μας, σε συνδυασμό με ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, λογικά θα βρούμε τον βηματισμό μας. Το πόσο χαμηλά θα έχουμε πέσει μέχρι να σηκωθούμε ξανά όρθιοι είναι άλλο θέμα και εξαρτάται από εμάς.
Το ερώτημα είναι, με ποια πολιτική ηγεσία;


 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...