Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο Μελισσανίδης παρουσίασε στο Δ.Σ του Δήμου της Ν. Φιλαδέλφειας τον "ναό" μας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης (2/10) τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους. Θετικές στην κατασκευή του έργου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Δήμου.

Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, τα έργα για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014 και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2015.

Για γήπεδο χωρητικότητας 32.500 μέχρι 34.000 θέσεις, που θα κοστίσει 65 εκ. ευρώ και θα είναι έτοιμο σε περίπου 24 μήνες, έκανε λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης.


Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας τα σχέδια του νέου γηπέδου.



Το γήπεδο, σύμφωνα με όσα είπε και ο αρχιτέκτονας κύριος Ανδριόπουλος, θα έχει χωρητικότητα από 32.500 μέχρι 34.000 θέσεις, θα κοστίσει 65 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο σε 24 μήνες. 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε: "Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί της, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή.

Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας".

Η κατασκευή του θα διαρκέσει 24 μήνες και θα είναι με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς κανένα δάνειο. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 65 εκ. Ευρώ και αν εγκριθεί το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, τότε η υλοποίηση του γηπέδου θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. 

O Δημήτρης Μελισσανίδης πρόσθεσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο".

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι πως όλες οι παρατάξεις βρίσκονται στο πλευρό του Μελισσανίδη και του εγχειρήματος. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είπε ΝΑΙ στην πρόταση του. Κ. Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

"Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"", τόνισε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Χάρης Τομπούλογλου.

Η επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη πολιτών" (είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) Β. Ματσουκά, δήλωσε πως είναι υπέρ του γηπέδου αν τηρηθεί η νομιμότητα και συμβάλει η ανέγερση του γηπέδου στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Oι αντιδήμαρχοι Παίδας και Παπανικολάου τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου. Ο κ. Γρετζελίας, εξέφρασε με τη σειρά του τη συμφωνία του στο σχέδιο και ζήτησε περισσότερους πεζόδρομους, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρεμβαίνει και να λέει χαριτολογώντας: "Μη μας ζητήσετε να πεζοδρομήσουμε όλη τη Φιλαδέλφεια...". 



Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...