Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Το θαύμα της Ζωής: εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί σε ένα βίντεο από ένα Έλληνα επιστήμονα

 Παρακολουθείστε μέσα σε 9 λεπτά, όσα συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα, επί 9 μήνες. Από τη στιγμή που θα γονιμοποιηθεί το ωράριο, μέχρι τη στιγμή που το βρέφος θα είναι έτοιμο να βγει από την κοιλιά της μητέρας του. Δείτε σε μια απίστευτη απεικόνιση του Έλληνα καθηγητή Αλέξανδρου Τσιάρα, πως διαιρούνται τα κύτταρα, πως σχηματίζεται ο εγκέφαλος, τα μάτια, τα χεράκια, τα γεννητικά όργανα του εμβρύου και πως το μωράκι όταν βγαίνει, “τινάζει” τα ποδαράκια του για να βοηθήσει τη μητέρα στις εξωθήσεις. Το βίντεο δημιουργήθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας. Σε αυτό θα παρακολουθήσετε εικόνες που ενδεχομένως να μην έχετε ξαναδεί. Θα δείτε πως είναι η καρδιά του εμβρύου στις 25 ημέρες και πως σχηματίζεται στους 9 μήνες. Θα δείτε τα τριχοειδή αγγεία των 60.000 μιλίων που υπάρχουν στο σώμα μας, θα δείτε πως σχηματίζεται ο εγκέφαλος και πως αναπτύσσεται. Ανακαλύψτε τον μηχανισμό που το γυναικείο σώμα προετοιμάζεται για να γεννήσει. Δείτε πράγματα που συμβαίνουν μέσα στη γυναίκα και στο έμβρυο και που αδυνατούμε να κατανοήσουμε με τη λογική μας, ενώ ξέρουμε γιατί και πως γίνονται.
 
Ο Αλέξανδρος Τσιάρας είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που μεγαλουργεί στο εξωτερικό. Ζει στις ΗΠΑ και εργάζεται σαν καθηγητής στο Yale. Πριν λίγα χρόνια η ΝΑΣΑ, ενδιαφέρθηκε για τη δουλεία του και του ζήτησε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αλγορίθμων όπου θα απεικονίζεται το ανθρώπινο σώμα και πως θα μπορεί να γίνει σε αυτό χειρουργική επέμβαση σε συνθήκες διαστήματος.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Animated Surgery

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ !
 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ 'ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ'ΠΩΣ ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ 'ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ'
ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΜΑΣ !


 ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ.


http://www.youtube.com/embed/xMYjfb_M9wM?rel=0  Διαβάστε περισσότερα...

O φιλος Robin Williams

«Στην Αγγλία, για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ;
Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.
«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, για όλους. Αυτό, που δεν αλλάζει, είναι η κληρονομιά,
η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι, ακόμα, εκεί, για να θυμίζει, ότι η
πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα
«Πρώτο Θέμα», ο διάσημος κωμικός Robin Williams, κάνοντας μας όλους, πραγματικά, υπερήφανους!
 Διαβάστε περισσότερα...