Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΣΕΕ: Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα

Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα, ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα. Αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ και τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ.



Ειιδκότερα, αναφέρεται ότι όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των δεδομένων, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δισ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά πολύ τις μετακινήσεις του και μείωσε την κατανάλωση καυσίμων κατά 10% μέσα σ΄ ένα χρόνο, εντούτοις ελέω Ε.Φ.Κ πλήρωσε 25% περισσότερα.


Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου και του όγκου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:

- «πολυκαταστήματα», -16,4% σε κύκλο εργασιών και -18% σε όγκο,

- «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -34,5% και -34,6%,

- «ένδυση - υπόδηση», -21,9% και -23,6%,

- «βιβλία-χαρτικά», -14,3% και -16,7%,

- «φαρμακευτικά- καλλυντικά», -12,3% και -9,5%,

- «μεγάλα καταστήματα τροφίμων», -9,9% και -14,4%

- «τρόφιμα-ποτά-καπνός», -15,1 και -20,0%,

- «καταστήματα καυσίμων-λιπαντικών», +13,6% και -20,7%,

- «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -25%.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης αξιολογώντας την επισκόπηση των απολογιστικών στοιχείων του εμπορίου για το 2010 σχολίασε:

«Εξετάζοντας τα στοιχεία και τους δείκτες της πορείας της αγοράς τον τελευταίο χρόνο μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι μόνο η κατάρρευση της κατανάλωσης που έδωσε τη χαριστική βολή στο εμπόριο, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι όσο βουλιάζουν οι πωλήσεις, η ασφυξία στην αγορά θα γίνεται εντονότερη.

Η αλήθεια των αριθμών για τους εμπόρους είναι σκληρή και τα «διαρκή» αρνητικά πρόσημα δείχνουν ότι ακόμα δεν «πιάσαμε πάτο». Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα στο ελληνικό εμπόριο με σοβαρότητα και προσοχή και όχι επιπόλαια και καθησυχαστικά. Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι μας θέλουν λιγότερους, κάποιοι τους βοηθούν σε αυτήν την επιδίωξη και κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα προβληματική. Παρόλα αυτά, αυτή η πτωτική τάση δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη, αφού η καθοδική πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων και του όγκου των πωλήσεων έχει παγιωθεί. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών το Δεκέμβριο του 2010 σε σύγκριση με το 2009 -χωρίς καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων- είχε μείωση κατά 17,1%, ενώ ο δείκτης του όγκου πωλήσεων παρουσίασε μείωση κατά 19,9%.


Το εμπόριο, λοιπόν, σημειώνει η ΕΣΕΕ, καταγράφει μια «διαρκή» μείωση του τζίρου και συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ενώ βιώνει την αποχώρηση χιλιάδων Μμε εμπόρων από το επάγγελμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο 2010 σε 87.000, καταγράφοντας μία μείωση της τάξεως του 11%, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι σε 200.000 εμφανίζοντας μια μείωση που προσεγγίζει το 4%. Συγχρόνως, η δαμόκλειος σπάθη για λήψη νέων μέτρων απονευρώνει τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης, αφού 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα και 4 στα 10 φοβούνται να καταναλώσουν.


΄΄Ταυτόχρονα, οι δείκτες κύκλου και όγκου εργασιών στο λιανικό εμπόριο επιβεβαιώνουν τη δυσπραγία, τη χαμηλή κατανάλωση, την ανύπαρκτη ρευστότητα και τα χιλιάδες λουκέτα, τα οποία τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν κατά 30%΄΄ σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Πηγή

http://www.capital.gr/News.asp?id=1145834


Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος στρατιώτης πέθανε απο την στεναχώρια μολις σκοτώθηκε το αφεντικό του απο Ταλιμπάν

Θα μπορούσε να είναι μια φανταστική ιστορία φιλίας και αγάπης.
Στη ζωή, ήταν ενωμένοι , σώζοντας αμέτρητους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Όταν όμως το αφεντικό του, στρατιώτης των Βρετανικών δυνάμεων πέθανε σε ενέδρα, ο σκύλος που υπηρετούσε και εκείνος στον στρατό «μυρίζοντας» βόμβες δεν άντεξε και πέθανε και αυτός από καρδιακή προσβολή ή αλλιώς από την «ραγισμένη» του καρδιά.


Λίγο μετά τον θάνατο του δεκανέα Liam Tasker σε μάχη με τους Ταλιμπάν, ο σκύλος του Theo υπέστη μια καρδιακή προσβολή και πέθανε επίσης.
Το ζευγάρι είχε αποκαλύψει 14 βόμβες και ορδές όπλων σε μόλις πέντε μήνες - ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ για ένα σκυλί και τον χειριστή του.

Ο Tasker έγινε το 358ος στρατιώτης της Μεγ. Βρετανίας που χάνει την ζωή του στο Αφγανιστάν. Τον περασμένο μήνα, περιέγραψε τη χαρά του για την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με το «Θεόδωρο», ένα 22-μηνών διασταύρωσης springer spaniel.
«Λατρεύω τη δουλειά μου και να συνεργάζομαι με το Theo. Έχει ένα πανέμορφο χαρακτήρα και δεν κουράζεται ποτέ », είχε είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.


Ο Theo και ο δεκανέας Tasker, άνηκαν σε μια ομάδα αναζήτησης όπλων και εκρηκτικών του βασιλικού στρατού του Σώματος της Κτηνιατρικής, με βάση στο στρατόπεδο Φιρκά στο Αφγανιστάν.


Την Τρίτη πήραν μέρος σε μια αποστολή στην περιοχή Nahr-e Saraj στη Helmand, σε προσπάθεια καταστολή μιας εξέγερσης.Στην διάρκεια της μάχης ο δεκανέας Tasker σκοτώθηκε απο πυρά Ταλιμπάν και πέθανε. Η σορός του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο πίσω στο στρατόπεδο. Ο "αγαπημένος" του φίλος Theo δεν άντεξε τον θάνατο του φίλου του και αφεντικού του και πέθανε και αυτός....



Πηγή
http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53885:2011-03-03-08-14-50&catid=81:2010-03-13-07-33-08&Itemid=254
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Η αλφάβητος της υγιεινής διατροφής

Όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε αυτό που τρώμε. Όμως η θεωρία πάει και λίγο παραπέρα. Μπορούμε επίσης να προλάβουμε, να βοηθήσουμε και πιθανώς ακόμα και να γιατρέψουμε κάποιες ασθένειες καταναλώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα.

Με όλα αυτά τα χάπια και συστατικά που υπόσχονται πως θα μειώσουν ή θα αυξήσουν κάποιες τιμές στις αιματολογικές μας εξετάσεις, είναι φυσιολογικό να υπάρχει η αίσθηση πως κάτι δεν γίνεται σωστά. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να προστατέψετε την υγεία σας είναι να αρχίστε να ενδιαφέρεστε: Να γνωρίζετε τι χρειάζεστε και πώς θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό. Αυτά που χρειάζεστε μπορείτε να τα βρείτε στο μανάβικο και δεν θα σας κοστίσουν μια περιουσία.

Όλοι γνωρίζουμε πως τα καρότα κάνουν καλό στην όραση, αλλά γνωρίζετε ότι τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα του προσώπου και οι μπανάνες μπορούν να καταπραΰνουν τον βήχα;

Γνωρίζετε ότι τα κεράσια βοηθάνε στην αϋπνία και το μέλι σας προστατεύει από το έλκος;
Ανακαλύψτε γιατί οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν γκρέιπφρουτ και γιατί οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν κουνουπίδι. Πολλά από τα παρακάτω τρόφιμα κάνουν παρόμοια πράγματα το οποίο είναι καλό σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν κάποια, για παράδειγμα εάν δεν σας αρέσει η βρώμη και σας αρέσει το ελαιόλαδο. Για το λόγο αυτό αρχίστε να τρώτε με το δικό σας τρόπο, καθημερινά, για μια πιο υγιεινή και χαρούμενη ζωή.



Αβοκάντο:
Προλαμβάνουν το διαβήτη, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθάνε στην αποφυγή ανακοπής, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση και βοηθάνε την επιδερμίδα να είναι πιο απαλή.
Αγκινάρες: Βοηθάνε στην πέψη, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προστατεύουν την καρδιά, σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν από αρρώστιες στο συκώτι.
Ανανάς: Δυναμώνει τα οστά, ανακουφίζει από το κρύωμα, βοηθάει στην πέψη, μειώνει την εμφάνιση κρεατοελιών και αποτρέπει τη διάρροια.
Βερίκοκα: Προλαμβάνουν τον καρκίνο, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, βοηθάνε την όραση, προστατεύουν κατά της νόσου του Alzheimer και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.
Βρώμη: Ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνει τον καρκίνο τον διαβήτη και τη δυσκοιλιότητα και μαλακώνει την επιδερμίδα.
Γιαούρτι: Προστατεύει από το έλκος, δυναμώνει τα οστά, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στην πέψη.
Γκρέιπφρουτ: Προστατεύει από καρδιακή προσβολή, βοηθάει στην απώλεια βάρους, βοηθάει στην αποφυγή ανακοπής, προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη και ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Γλυκοπατάτες: Βοηθάνε την όραση, ανεβάζουν τη διάθεση, προλαμβάνουν τον καρκίνο και δυναμώνουν τα οστά.
Δαμάσκηνα: Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ενισχύουν τη μνήμη, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και προστατεύουν ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.
Ελαιόλαδο: Προστατεύει την καρδιά, βοηθάει στην απώλεια βάρους, προλαμβάνει τον καρκίνο και τον διαβήτη και μαλακώνει την επιδερμίδα.
Καρπούζι: Προστατεύει τον προστάτη, βοηθάει στην απώλεια βάρους, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθάει στην αποφυγή ανακοπής και ελέγχει την αρτηριακή πίεση.
Καρύδια: Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνουν τον καρκίνο, ενισχύουν τη μνήμη, ανεβάζουν τη διάθεση και προστατεύουν ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.
Καρότα: Βοηθάνε την όραση, προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα και τον καρκίνο και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.
Κάστανα: Βοηθάνε στην απώλεια βάρους, προστατεύουν την καρδιά, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνουν τον καρκίνο και ελέγχουν την αρτηριακή πίεση.
Κεράσια: Προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τον καρκίνο, σταματάνε την αϋπνία, προστατεύουν κατά της νόσου του Alzheimer και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.
Κουνουπίδι: Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη και του στήθους, δυναμώνει τα οστά, διώχνει τις μελανιές και προστατεύει ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.
Κρεμμύδι: Μειώνει την πιθανότητα για εμφάνιση καρδιακής προσβολής, προλαμβάνει τον καρκίνο, σκοτώνει τα βακτήρια, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και σκοτώνει τους μύκητες.
Λεμόνια και λάιμ: Προλαμβάνουν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, κάνουν πιο απαλή την επιδερμίδα και σταματάνε το σκορβούτο.
Λάχανο: Προλαμβάνει τον καρκίνο, τη δυσκοιλιότητα, βοηθάει στην απώλεια βάρους, προστατεύει την καρδιά, και βοηθάει στην καταπολέμηση των αιμορροΐδων.
Λινάρι: Βοηθάει στην πέψη, προλαμβάνει το διαβήτη, προστατεύει την καρδιά, βελτιώνει την ψυχική υγεία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μάνγκο: Προλαμβάνουν τον καρκίνο, ενισχύουν τη μνήμη, ρυθμίζουν το θυρεοειδή, βοηθάνε στην πέψη και προστατεύουν κατά της νόσου του Alzheimer.
Μανιτάρια: Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, σκοτώνουν τα βακτήρια, προλαμβάνουν τον καρκίνο και δυναμώνουν τα οστά.
Μέλι: Επουλώνει τις πληγές, βοηθάει στην πέψη, προστατεύει έναντι στο έλκος, αυξάνει την ενέργεια και προλαμβάνει τις αλλεργίες.
Μήλα: Προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, αυξάνουν τη χωρητικότητα του πνεύμονα, προστατεύουν τις αρθρώσεις.
Μούρα (blueberries): Προλαμβάνουν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά, σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενισχύουν τη μνήμη και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.
Μπανάνες: Προστατεύουν την καρδιά, ηρεμούν το βήχα, δυναμώνουν τα οστά, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση και σταματάνε τη διάρροια.
Μπρόκολο: Δυναμώνει τα οστά, βοηθάει την όραση, προλαμβάνει τον καρκίνο, προστατεύει την καρδιά και ελέγχει την αρτηριακή πίεση.
Νερό: Βοηθάει στην απώλεια βάρους, προλαμβάνει τον καρκίνο και τη δημιουργία πετρών στα νεφρά και μαλακώνει την επιδερμίδα.
Ντομάτες: Προστατεύουν τον προστάτη, προλαμβάνουν τον καρκίνο, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και προστατεύουν την καρδιά.
Παντζάρια: Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνουν τον καρκίνο, δυναμώνουν τα οστά, προστατεύουν την καρδιά και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.
Πεπόνι: Βοηθάει την όραση, ελέγχει την αρτηριακή πίεση, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνει τον καρκίνο και βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πιπεριές τσίλι: Βοηθάνε στην πέψη, μαλακώνουν τον ερεθισμένο λαιμό, προλαμβάνουν τον καρκίνο και βοηθάνε το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πορτοκάλια: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνουν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά και δυναμώνουν την αναπνοή.
Πράσινο τσάι: Προλαμβάνει τον καρκίνο, προστατεύει την καρδιά, βοηθάει στην αποφυγή ανακοπής, βοηθάει στην απώλεια βάρους και σκοτώνει τα βακτήρια.
Προϊόντα ολικής αλέσεως: Προλαμβάνουν τον καρκίνο του εντέρου, τη δυσκοιλιότητα, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθάνε στην αποφυγή ανακοπής και βελτιώνουν την πέψη.
Ροδάκινα: Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, τον καρκίνο, βοηθάνε στην αποφυγή ανακοπής, στην πέψη και στην καταπολέμηση των αιμορροΐδων.
Ρύζι: Προστατεύει την καρδιά, προλαμβάνει το διαβήτη και τον καρκίνο, τη δημιουργία πετρών στα νεφρά και μειώνει την πιθανότητα ανακοπής.
Σκόρδο: Ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, ελέγχει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει τον καρκίνο, σκοτώνει τα βακτήρια και προλαμβάνει τους μύκητες.
Σταφύλια: Βοηθάνε την όραση, προλαμβάνουν την πέτρα στα νεφρά, τον καρκίνο, ενισχύουν τη ροή του αίματος και προστατεύουν την καρδιά.
Σύκα: Βοηθάνε στην απώλεια βάρους, στην αποφυγή ανακοπής, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνουν τον καρκίνο και ελέγχουν την αρτηριακή πίεση.
Φασόλια: Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, βοηθάνε στην καταπολέμηση των αιμορροΐδων, ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προλαμβάνουν τον καρκίνο και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Φράουλες: Προλαμβάνουν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά, ενισχύουν τη μνήμη και ηρεμούν από το στρες.
Φιστίκια: Προστατεύουν ενάντια σε καρδιακές παθήσεις, βοηθάνε στην απώλεια βάρους, προλαμβάνουν τον καρκίνο του προστάτη και ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.
Ψάρι: Προστατεύει την καρδιά, ενισχύει τη μνήμη, προλαμβάνει τον καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Πηγή
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=9270
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ «ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ!

Πριν από καιρό είχα κάνει ανάρτηση με μία γνωστή μου μακροχρόνια άνεργη με εξώγαμο παιδί - μάλλον αγνώστου πατρός - που ξαφνικά άλλαξαν οι συνθήκες της ζωής της. Έφυγε από το μικρό σπιτάκι της υποβαθμισμένης περιοχής που έμενε με το παιδί της, πήγε σε προάστιο και οδηγεί ένα αρκετά ακριβό αυτοκίνητο. Όπως μου είχε εξομολογηθεί τότε όλα αυτά χάρη στη νέα της δουλειά.

Απόρησα επειδή γνωρίζω την ανεργία που μαστίζει τους Έλληνες και γνωρίζοντας επίσης ότι τα τυπικά της προσόντα είναι ιδιαίτερα φτωχά για κάποιο γραφείο , γνωρίζοντας επίσης ότι αφού δεν έχει καμιά ειδικότητα σε τέχνη και ξέροντας καλά ότι η Ελληνίδα σήμερα είναι απίθανο να βρει εργασία σαν ανειδίκευτη εργάτρια ή κάτι παρόμοιο, τη ρώτησα τι κάνει και έχει τόσο καλές απολαβές και μου είχε πει ότι με λίγες ώρες εργασία την ημέρα αμοίβεται πολύ καλά αλλά έχει ένα μειονέκτημα αυτή η δουλειά. Πρέπει να πηγαίνει και σε επαρχίες σε διαδηλώσεις υπέρ των μεταναστών!!!!
Όπως γίνεται αντιληπτό η κυρία αυτή εργάζεται σε ΜΚΟ!

Δεν την ξαναείδα από τότε ώσπου χθες τηλεφώνησε η μητέρα της στη δική μου μητέρα και ούτε λίγο ούτε πολύ την παρακάλεσε να μας πει να πάμε να συμπαρασταθούμε στις διαδηλώσεις που γίνονται για συμπαράσταση στους καημένους τους πεινασμένους τους ξένους!!!!!!!! Διαφορετικά κινδύνευε η κόρη της να χάσει το ψωμί της!!!!Τη δουλειά της!!!!!

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα επικοινώνησα κι εγώ με τη μητέρα της αντιρατσίστριας για να μάθω περισσότερα και να της πω κι εγώ με τη σειρά μου τι είναι στην πραγματικότητα οι «καημένοι και πεινασμένοι ξένοι».
Δεν διαφώνησε μαζί μου σε όσα της εξέθεσα, κι εκείνη είχε την ίδια γνώμη όπως όλοι οι Έλληνες αλλά μου είπε ότι η κόρη της είναι αναστατωμένη, την παρακάλεσε να μιλήσει σε φίλους και γνωστούς γιατί προσπαθούν να μαζέψουν κόσμο για αυτές τις διαμαρτυρίες να φανεί ότι ενδιαφέρονται πολλοί να νομιμοποιηθούν οι ξένοι, γιατί αλλιώς αν αρχίσει το κράτος να κυνηγάει πραγματικά τους παράνομους μετανάστες, θα απολυθεί η κόρη της και μετά «πού θα ξαναβρεί δουλειά;»!
Μου είπε ακόμα ότι αν είχε μια σταθερή δουλειά η κόρη της, δεν θα ανακατευόταν με αυτούς σε καμία περίπτωση αλλά πρέπει κι αυτή να ζήσει και να μεγαλώσει το παιδί της.
Σε αυτό το σημείο και όσον αφορά την προηγούμενη ανάρτηση με αυτό το θέμα, θυμήθηκα ένα σχόλιο αναγνώστη που έλεγε ότι οι ΜΚΟ στρατεύουν άτομα άνεργα, χωρίς προσόντα και με ανάγκες για να τους υπηρετούν πιστά.

Δεν ήθελα να διαπληκτιστώ με μια ταλαιπωρημένη μάνα κι έτσι αποφάσισα να μιλήσω με την ίδια την «αντιρατσίστρια».

Εν ολίγοις της είπα επί λέξει ότι εγώ στη θέση της θα πήγαινα να γίνω πόρνη να εκδίδω το σώμα μου αν είχα ανάγκη, αλλά δεν θα δεχόμουν ποτέ να εκπορνεύσω την Ελλάδα μας, αυτή την πατρίδα για την οποία στο παρελθόν χύθηκαν ποταμοί αίματος για την ελευθερία της, δεν θα δεχόμουν να εργαστώ για την υποδούλωσή της στους ξένους εισβολείς.

Γίνεται αντιληπτό ότι με τις δηλώσεις Παπουτσή περί φράγματος στον Έβρο και περί μη νομιμοποίησης παρανόμων, περί μελλοντικών απελάσεων των λαθραίων και μετά από το στημένο πανηγυράκι της Νομικής, τα μεγάλα κεφάλια των ΜΚΟ ανησυχούν πολύ σοβαρά γιατί φοβούνται ότι θα τους κοπεί το «έμβασμα», η μάσα.
Φοβούνται τόσο πολύ ότι θα χάσουν τον πακτωλό χρημάτων που εισπράττουν για να «αναπτύξουν δράσεις υπέρ των μεταναστών», που έχουν ξαμολύσει τα στελέχη τους να μαζεύουν κόσμο στις διαμαρτυρίες ώστε να φαίνονται πολλοί και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τα Μέσα Ενημέρωσης, την ίδια την Κυβέρνηση επίσης.

Πηγή
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_1045.html
Διαβάστε περισσότερα...

Τους έδωσε σπέρμα και ζητάνε... διατροφή

Η δωρεά σπέρματος κινδυνεύει να κοστίσει πολύ αλμυρά σε έναν Γερμανό, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, το λεσβιακό ζευγάρι το οποίο βοήθησε να τεκνοποιήσει τώρα αξιώνουν απ’ αυτόν να τους καταβάλει διατροφή και....
κατά τα φαινόμενα θα κερδίσουν την υπόθεση.

Ο 52χρονος καθηγητής Κλάους Σρέντερ, κάτοικος Παλατινάτου (νοτιοδυτική Γερμανία) πριν πέντε χρόνια δώρισε σπέρμα σε ένα λεσβιακό ζευγάρι, το οποίο είχε δημοσιεύσει σχετική αγγελία στην εφημερίδα. Τότε οι δύο γυναίκες είχαν δεσμευθεί πως δεν επρόκειτο να διεκδικήσουν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για το παιδί, τονίζεται στο σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού.

Μετά τη γέννηση του παιδιού, ο Σρέντερ, που είναι άτεκνος, ανέλαβε τον ρόλο του «βοηθητικού πατέρα» και μία φορά τον μήνα έβλεπε τον μικρό Ντάβιντ, αναλαμβάνοντας επίσης τα έξοδα της βάπτισής του, τονίζει το Σπίγκελ.



Σήμερα οι δύο γυναίκες διεκδικούν διατροφή για τον γιό τους, που αυτόν τον μήνα γίνεται 4 ετών.

Μάλιστα ο νομοθέτης φαίνεται να τάσσεται στο πλευρό των δύο γυναικών, υπογραμμίζει. Διότι ελάχιστη σημασία έχουν οι δεσμεύσεις που ενδεχομένως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του δωρητή και τους λήπτες σπέρματος: σύμφωνα με το γερμανικό οικογενειακό δίκαιο, του οποίου πρώτιστη πρόνοια είναι η ευημερία του παιδιού, ο πατέρας υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες του απογόνου αφ’ ής στιγμής έχει καθορισθεί η πατρότητα, κάτι ήκιστα αμφισβητήσιμο στην παρούσα υπόθεση.

Μόνη εξαίρεση είναι η περίπτωση η σύντροφος της γυναίκας να υιοθετήσει νομίμως το παιδί.

Εις μάτην νομικοί και γιατροί έχουν συνηγορήσει στο παρελθόν υπέρ της τροποποίησης της νομοθεσίας περί γονικών δικαιωμάτων προκειμένου να αποφευχθεί, στην περίπτωση δωρεάς σπέρματος, οποιαδήποτε διαφορά σχετικά με την πατρότητα και τις διατροφές. Όσο για το γερμανικό Σύνταγμα, αυτό αναγνωρίζει το δικαίωμα του παιδιού να γνωρίζει την ταυτότητα του πατέρα του και στην περίπτωση δωρεάς σπέρματος η αντίστοιχη τράπεζα οφείλει-εάν το ζητήσει το παιδί-να άρει το καθεστώς ανωνυμίας, υπενθυμίζει το Σπίγκελ.

Φυσικά, ο Σρέντερ αρνήθηκε διαμιάς την πατρότητα του παιδιού και σε περίπτωση που αυτή ισχύσει ο ίδιος προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που έχουν γεννηθεί με δωρεά σπέρματος, αλλά εκτιμάται πως ο αριθμός τους πρέπει να πλησιάζει τη χιλιάδα κάθε χρόνο, τονίζει το Σπίγκελ.

Πηγή
http://www.sportdog.gr/article/15625/tous-edose-sperma-kai-zetane-diatrophe
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Οι μισοί άνδρες «είναι πιθανόν μολυσμένοι» με τον ιό HPV

Αντίστοιχος με τον ρυθμό μόλυνσης των γυναικών και εκείνος των αντρώνΟι μισοί άνδρες στον γενικό πληθυσμό είναι πιθανότατα μολυσμένοι με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV) ο οποίος προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες αλλά και άλλες μορφές καρκίνου όπως του στόματος, του πέους και του ορθού.... Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ειδικοί του Κέντρου για τον Καρκίνο H. Lee Moffitt στην Τάμπα της Φλόριδας οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα ανησυχητικά ευρήματά τους ενισχύουν την άποψη ότι το εμβόλιο για τον ΗPV πρέπει να χορηγείται ευρέως και στα αγόρια.

Η Αννα Τζουλιάνο και οι συνεργάτες της μελέτησαν τα ποσοστά μολύνσεων από HPV σε περισσότερους από 1.100 άνδρες ηλικίας 18 ως 70 ετών στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία και στο Μεξικό.



«Ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών με μολύνσεις από τον HPV, το οποίο έφθανε το 50%» ανέφερε η δρ Τζουλιάνο η μελέτη της οποίας δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της ιατρικής επιθεώρησης «The Lancet».

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως ο ρυθμός μόλυνσης των ανδρών με τον HPV είναι αντίστοιχος με τον ρυθμό μόλυνσης των γυναικών με τον ιό.

Οι ερευνητές είδαν μάλιστα ότι ποσοστό της τάξεως του 6% των ανδρών ετησίως μολύνεται με το στέλεχος 16 του ιού ΗPV. Πρόκειται για το στέλεχος το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και άλλες μορφές καρκίνου, όπως του στόματος, στους άνδρες.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα νέα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως οι άνδρες αποτελούν ένα «ρεζερβουάρ» του ιού HPV τον οποίο και μεταδίδουν στις γυναίκες. Ετσι συνιστούν τον μαζικό εμβολιασμό και των ανδρών με το εμβόλιο του HPV προκειμένου να προλαμβάνεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στις ερωτικές συντρόφους τους αλλά και ο καρκίνος του στόματος ο οποίος εμφανίζει συνεχείς αυξητικές τάσεις και στους άνδρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα, σύμφωνα με σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έχει υιοθετηθεί από κράτη – μέλη όπως η Ελλάδα, το εμβόλιο για τον HPV χορηγείται σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 10-25 ετών. Σε ό,τι αφορά τα αγόρια δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση για τον εμβολιασμό τους αν και όλα τα τελευταία στοιχεία μαρτυρούν ότι θα αποτελούσε μια «σοφή» κίνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή
http://anoixtomualos.blogspot.com/2011/03/hpv.html







Διαβάστε περισσότερα...

MEGA Σκάνδαλο! Οι πραγματικοί ΚΟΠΡΙΤΕΣ της κυβέρνησης πληρώνουν χρέη 95 εκατομμύρια ευρώ του Μεγάρου Μουσικής !!!

Το Μέγαρο Μουσικής (Λαμπράκης/Βαρδινογιάννης κλπ) πήρε το 2007 δάνειο 95 εκατομμυρίων ευρώ με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο , εμάς τα κορόιδα δηλαδή!!! Τώρα το Μέγαρο Μουσικής δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει το δάνειο , άρα ποιος θα το πληρώσει;; Το Ελληνικό δημόσιο (εμείς τα κορόιδα δηλαδή).




Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες...
περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία «ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς (…) του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ (σ.σ. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου». Διότι «ενόψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη». Ετσι, «προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο

Η τρέχουσα «εξυπηρέτηση» ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ, ενώ το δάνειο που είχε λάβει το Μέγαρο με εγγυητή το Δημόσιο το 2007 ανέρχεται στα 95 εκ. ευρώ.

Με άλλα λόγια οι Έλληνες φορολογούμενοι (κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί κλπ) πληρώνουν τον λογαριασμό του Μεγάρου στην κυβέρνηση.

Στο Megalo κανάλι τι να λένε άραγε;



Πηγή
http://hellasxg.blogspot.com/2011/03/mega-95.html


Διαβάστε περισσότερα...