Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι ανησυχούν: "Η Αγία Σοφία επιστρέφει ξανά στην Ορθοδοξία" - Ποια είναι τα σημάδια

ΤΟ ΙSIL "ΣΤΗΝΕΙ" ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΜΑΧΝΤΙ

Τρόμο προκαλεί η Αγία Σοφία στους Τούρκους και στους απανταχού ισλαμιστές, καθώς καθημερινά βλέπουν τα σημάδια επανορθοδοξοποίησής της και το ISIL (που στηρίχθηκε από την Άγκυρα) επιχειρεί με την σειρά του να δημιουργήσει την εικόνα ενός αποκαλυπτικού στρατού που θα σταθεί στο πλάι του Ιμάμη Μαχντί με τον οποίο θα "καθαρίσουν" τον πλανήτη από τους "απίστους"

Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί

Επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1934, ξέρουν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να την ισλαμοποιήσουν.

Η εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου και φαίνεται ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάνω απ'ολα για το μέλλον τους.

Έχουν φοβία στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι βλέπουν, «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο. Ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει επίσης τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, η κατασκευή του ναού βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και μια φοβία διακατέχει τους Τούρκους για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο,καθώς γνωρίζουν ότι την έκλεψαν από το Ελληνισμό..

Όπως αναφέρει ο θρύλος είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας.

Σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο. Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την Αγία Σοφία).

Η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρο της, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, απαγορεύεται να αγγχιχθούν

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με τον θρύλο θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού.

Οι αρχάγγελοι αυτοί,οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ.

Ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες.

Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία!

Υπάρχει όμως και ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά.

Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη». Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνόδους του τελούσε στο σημείο αυτό θεια λειτουργία.

Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των Ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται.... κόκκινα αυγά!!!

Ο θρύλος συμπληρώνετε από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι” αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.

Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του.

Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.

Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.

Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Έτσι το ISIS επιχειρεί και αυτό να παρουσιάσει ένα προφητικό "σκηνικό" γα να πείσει τους μουσουλμάνους ότι ήρθε για να εκπληρώσει προφητείες.
Όταν αποκεφαλίστηκε ο  Πίτερ Κάσιγκ (Peter Kassig) από τους τζιχαντιστές του ISIL το βίντεο είχε γυριστεί  στην πόλη της μουσουλμανικής "αποκάλυψης" Νταμπίγκ (Dabiq) της Συρίας.

Η πόλη επιλέχτηκε διότι σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι ο μεσσίας τους, ο Ιμάμης Μαχντί, θα κερδίσει την τελική μάχη ενάντια σε όσους πολεμούν την μουσουλμανική πίστη, κάτι δηλαδή σαν τον Αρμαγεδδώνα της χριστιανικής Αποκάλυψης.

Αυτός είναι και ο λόγος που το διαδικτυακό περιοδικό ISIS, που κυκλοφορεί στα αγγλικά, ονομάζεται Νταμπίγκ. Θέλει να προσδώσει στην οντότητά του αποκαλυπτικά χαρακτηριστικά και ότι αποτελεί μέρος της εκπλήρωσης της μουσουλμανικής προφητείας.

Εν ολίγοις ετοιμάζει τους πιστούς στο να λάβουν μέρος στην τελική μάχη ως στρατιώτες του Μαχντί

Το ISIL προσπαθεί να δημιουργήσει μια αποκαλυπτική εικόνα για το ίδίο και τους μαχητές του δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο πόλεμός του είναι εσχατολογικός και συνεπώς αδύνατον να χαθεί.

Στην Δύση δεν το πιστεύουν, αλλά οι μαχητές της οργάνωσης το πιστεύουν και νιώθουν ότι είναι ανίκητοι.

«Θα κάψουμε τις στρατιές των σταυροφόρων στην Νταμπίγκ», «Σας περιμένουμε στην Νταμπίγκ», και η ημέρα της Κρίσεως θα φτάσει όταν «οι Ρωμαίοι θα φτάσουν στη γη της Νταμπίγκ»

Όπου "Ρωμαίοι" αναφέρνται όλοι οι Δυτικοί.

Η πόλη Νταμπίγκ τελεί υπό το Ισλαμικό Κράτος από τον Απρίλιο του 2014.

Στη ισλαμική εσχατολογία, ο Ιμάμης Μαχντί είναι ο δωδέκατος εκ των δώδεκα Ιμάμηδων για του Σιίτες και ο διάδοχος του Μωάμεθ για τους Σουνίτες ο οποίος θα απαλλάξει τον κόσμο από το Κακό, και θα τον κυβερνήσει για 7,ή 9, ή 19 χρόνια πριν την Ημέρα της Κρίσεως.

Πηγή 










Διαβάστε περισσότερα...

Οργή και συγκλονιστικά στοιχεία Β.Πούτιν κατά Τουρκίας: "Η Άγκυρα βρίσκεται πίσω από τους δολοφόνους του ISIS" - Βίντεο-σοκ

του Βασίλη Καπούλα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με μια σειρά δορυφορικών φωτογραφιών και βίντεο από κάμερες δορυφόρων και πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιων πληροφοριών κατέδειξε στην Σύνοδο Κορυφής των G-20 ως υπεύθυνη την Τουρκία  για τον εξοπλισμό και χρηματοδότηση του ISIS!

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει την διαδρομή των βυτιοφόρων του ISIS που εισέρχονται και παραδίδουν πετρέλαιο στην Τουρκία.

Στην συνέχεια "φωτίζονται" με ακτίνες λέηζερ από επίγειες ομάδες ειδικών δυνάμεων και πλήττονται από ρωσικά μαχητικά για να καταστραφούν μέσα σε ένα παρανάλωμα του πυρός, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο.

 Επίσης παρέδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όλα τα διαβατήρια των ισλαμιστών εκτελεστών του Παρισιού είναι φτιαγμένα από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που επιβεβαίωσε και η γαλλική αστυνομία...

Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω απεικονίζουν τον όγκο του πετρελαίου που διαθέτει στην αγορά η ισλαμιστική οργάνωση ISIS με τον Β.Πούτιν να προσθέτει ότι θα μοιραστεί με τις υπόλοιπες χώρες των G-20 τις πληροφορίες σχετικά με τα κανάλια χρηματοδότησης της τρομοκρατίας!

"Έδειξα τις δορυφορικές εικόνες στους εταίρους μας, που πραγματικά δείχνουν το μέγεθος του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και πετρελαιοειδών" αναφέρει ο Β.Πούτιν στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου του G-20.

"Yπάρχει αυτοκινητοπομπή πετρελαίου του ISIS που εκτείνεται για δεκάδες χιλιόμετρα ώστε ακόμη και από 4-5 χλμ ψηλά μπορεί κάποιος να τη διακρίνει" τόνισε ο Β.Πούτιν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες τα διαβατήρια των τρομοκρατών του Παρισιού που βρέθηκαν κοντά στα πτώματα των δύο υπόπτων για τη σφαγή στο Παρίσι ήταν ψεύτικα και φτιαγμένα στην Τουρκία! Αυτό αναφέρουν πηγές της γαλλικής αστυνομίας.

Το πολύ κακό κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας αλλά και προσωπικά των Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν φάνηκε και από την διμερή τους συνάντηση όταν ο Τούρκος πρόεδρος τον ρώτησε  πως πήγαν οι συνομιλίες που είχε με τους άλλες ηγέτες και συγκεκριμένα με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ Μέρκελ.

Ο Β.Πούτιν του απάντησε στα αγγλικά: «Good very good don’t worry»!

Η απάντηση αυτή εξέπληξε τον Ερντογάν ο οποίος δεν ομιλεί καμία ξένη γλώσσα και συζητά πάντα στην μητρική του τουρκική γλώσσα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν χτες βυτιοφόρα πετρελαίου του ISIS στο Χαλέπι και αμέσως μετά ο Β.Πούτιν έδειξε τις φωτογραφίες στους ηγέτες των G-20...

Υπενθυμίζουμε ότι και παλαιότερα ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του ISIS (δείτε σχετικά εδώ). Είχε πει συγκεκριμένα όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω:

"Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία; Είναι κατά κύριο λόγο μισθοφόροι.

Καταλαβαίνετε ότι πληρώνονται; Οι μισθοφόροι πολεμούν για όποια πλευρά πληρώνει περισσότερα. Οπότε τους εξοπλίζουν και τους πληρώνουν με συγκεκριμένα ποσά...Γνωρίζω κιόλας τα ποσά...

Πολεμούν, έχουν όπλα φυσικά στο τέλος δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν. Μετά διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι πληρώνουν λίγο παραπάνω και πάνε να πολεμήσουν εκεί. Μετά καταλαμβάνουν τις περιοχές εξόρυξης πετρελαίου..οπουδήποτε...στο Ιράκ, στη Συρία και αρχίζουν να βγάζουν πετρέλαιο...Αυτό κάποιος το αγοράζει...Που είναι οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν αυτό το πετρέλαιο;

Πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Οι σύμμαχοι τους δεν αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS; Δεν πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάσουν τους συμμάχους τους; Ή μήπως στην πραγματικότητα δεν μπορούν να τους επηρεάσουν; Tότε γιατί να βομβαρδίσουν την ISIS; Σε περιοχές που άρχισαν να βγάζουν πετρέλαιο και να πληρώνουν πιο πολύ τους μισθοφόρους...Σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την "πολιτισμένη" αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στην ISIS"!














































































































 Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...