Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Οι επιστήμονες είναι 95% σίγουροι ότι βρήκαν το Γιέτι, τον Χιονάνθρωπο της Σιβηρίας..
Έχει τελικά συμβεί; Μήπως οι επιστήμονες βρίσκουν πραγματικές αποδείξεις για την ύπαρξη ενός δίποδου τριχωτού πλάσματος γνωστό ως “Χιονάνθρωπος της Σιβηρίας” ή της “Γιέτι (Yeti) Σιβηρίας” ; Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι 95 τοις εκατό βέβαιοι ότι η μυθική ρωσική έκδοση του απαίσιου χιονάνθρωπου ή Bigfoot ζει στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας. Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα διεθνών επιστημόνων συναντήθηκαν στη Μόσχα και στη συνέχεια ξεκίνησαν προς την απομακρυσμένη ορεινή περιοχή σε αναζήτηση του…
μυστήριου πλάσματος (φωτογραφίες παρακάτω). Δεν τους πήρε πολύ καιρό για να βάλουν μια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κεμέροβο δηλώνοντας ότι είχαν βρει “πατημασιές, μια πιθανή φωλιά και διάφορα άλλα σημάδια τουYeti στο έδαφος.”Μια αγγλική μετάφραση της αρχικής ρωσικής είδησης πρόσθεσε ότι οι ερευνητές έκαναν συνέδριο για να συζητήσουν για τη “συλλογή αδιάσειστων στοιχείων για την ύπαρξη του Yeti στην Ορεινή Shoria” (στο νότιο τμήμα του Κεμέροβο). Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ευρήματα τους έδωσαν 95 τοις εκατό απόδειξη της ύπαρξης του Yeti στην περιοχή Κεμέροβο, σύμφωνα με αυτά που το δελτίο Τύπου. Ορισμένα από τα πιθανά δείγματα μαλλιών του Yeti φέρεται να βρέθηκαν στην περιοχή από τον Ρώσο επιστήμονα Anatoly Fokin θα μελετηθούν σε ένα εργαστήριο για να προσδιοριστεί η καταγωγή τους. “Αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από τις συνηθισμένες ιστορίες για αποδράσεις Σαββατοκύριακου στη Βόρεια Αμερική που ανακαλύπτουν μερικά μαλλιά απροσδιόριστης προέλευσης, τα αποκαλούν ‘μαλλιά του Bigfoot’, και στη συνέχεια εντοπίζουν κάποια σπασμένα κλαδιά και δέντρα που έχουν συσσωρευτεί, λέγοντας ότι αυτά προκλήθηκαν από τον Bigfoot, και βρίσκοντας περίεργες πατημασιές”, δήλωσε ο Loren Coleman, ο διευθυντής του Διεθνούς Κρυπτοζωολογικού Μουσείο στο Πόρτλαντ. “Αυτά δεν είναι” αποδείξεις”ότι θα ισχύει κάτι τέτοιο ζωολογικά,” δήλωσε επίσης ο Coleman.Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ισχυρισμοί για τον Bigfoot (γνωστός και ως Sasquatch) και “αποδείξεις” έχουν αμφισβητηθεί. Ήδη τον Ιούνιο, ερευνητές του πλάσματος στην Καλιφόρνια οργάνωσαν μια συνέντευξη τύπου ώστε να ζητήσουν βοήθεια για να μπορέσουν να κάνουν ένα τεστ DNA που θα μπορούσε να καθορίσει εάν ο Μεγαλοπόδαρος άφησε ίχνη στα παράθυρα ενός φορτηγού στον Εθνικό Δρυμό της Σιέρα.


Σκεπτικιστές επισημαίνουν ότι η περιοχή της Σιβηρίας που είναι δήθεν το σπίτι του τοπικού Yeti χρειάζεται τον θρύλο αυτόν γιατί βοηθά στην προώθηση του τουρισμού. Στην πραγματικότητα, η ημέρα έναρξης της σεζόν σκι έχει γίνει γνωστή ως “Ημέρα του Yeti”, σε μία προσπάθεια να πουληθούν πολλά σουβενίρ σχετικά με το Yeti και να έρθουν περισσότεροι σκιέρ στην περιοχή. Ενώ οι επιστήμονες-ερευνητές συνεχίζουν το κυνήγι για ενδείξεις σχετικά με τη φωλιά του Yeti στο Κεμέροβο, ας ελπίσουμε να μην ανακαλύψουν μια σπηλιά που περιέχει μια σειρά από πρόσφατα αγορασμένα τουριστικά προϊόντα Yeti και κούπες Yeti…


 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κομήτης NEAT, η NASA και ο NibiruΠλήρης τίτλος: Ο Κομήτης NEAT, η Συγκάλυψη της ΝΑΣΑ και ο Nibiru
Πριν από 6.5 περίπου χρόνια ένα μυστηριώδες αντικείμενο εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα και ανακαλύφθηκε επίσημα στις 6 Νοεμβρίου 2002. Το ουράνιο αυτό αντικείμενο καταχωρήθηκε ως κομήτης, δηλαδή ένα σώμα μικρών διαστάσεων που αποτελείται κυρίως από πάγο και προσμίξεις διαφόρων στοιχείων, τους οποίους οι αστρονόμοι ονομάζουν «βρώμικες χιονόμπαλες». Η επίσημη ονομασία του ήταν NEAT (C/2002 V1). Όμως ο συγκεκριμένος κομήτης έγινε το επίκεντρο διάφορων παράξενων γεγονότων κατά τη διάρκεια του περάσματός του από τη γειτονιά μας.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2003 ο κομήτης εισέρχεται στο οπτικό πεδίο του διαστημικού παρατηρητηρίου SOHO και του στεμματογράφου LASCO-3. Οι αστρονόμοι περιμένουν να φτάσει στο περιήλιο του (κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο) σε απόσταση 0.1 αστρονομικών μονάδων, πιο κοντά και από τον πλανήτη Ερμή, ενώ κάποιοι περιμένουν ότι ο κομήτης θα διαλυθεί από την επίδραση του Ηλίου. Στις 18 Φεβρουαρίου 2008 καθώς ο κομήτης πλησιάζει όλο και περισσότερο στον Ήλιο μία τρομακτική σε έκταση ηλιακή έκρηξη (κάποιοι θεωρούν ότι ο Ήλιος αντέδρασε στην παρουσία του «εισβολέα») εκτινάσσεται από το άστρο μας με κατεύθυνση τον NEAT. Πριν συγκρουστεί με τον κομήτη, η τελευταία φωτογραφία που δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα του SOHO είναι στις 18/2/2008 ώρα 6:54 (εικόνα 1). Για επτά ώρες η ροή δεδομένων από το παρατηρητήριο διακόπτεται και όταν επανέρχεται με φωτογραφία διαφοράς μίας ώρας από την τελευταία, η ηλιακή έκρηξη έχει εξαφανιστεί και ο κομήτης δείχνει ανεπηρέαστος. Για πολλούς η NASA επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες και έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικες εικόνες.
neat2
Εικόνα 1.
Στη συνέχεια και ενώ ο κομήτης έχει φύγει από το πεδίο του LASCO-3 μία φωτογραφία στις 20/2/2003 ώρα 23:42 (εικόνα 2) δείχνει κάτι πολύ παράξενο, κάτι που μοιάζει με τον κομήτη, ενώ ο κομήτης έπρεπε να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική τροχιά μακριά από τον Ήλιο. Οι επόμενες φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα και οι υποψίες για επεξεργασία φωτογραφιών και ότι ο κομήτης ακολουθεί διαφορετική τροχιά από αυτή που είναι γνωστή δημόσια, συνεχίζουν να αυξάνονται.
neat3
Εικόνα 2.
Η τελευταία πράξη παίχτηκε στις 22/2/2003 ώρα 19:31 (εικόνα 3) όπου στον έτερο στεμματογράφο LASCO-2, ο οποίος έχει μικρότερο οπτικό πεδίο από το LASCO-3, παρουσιάστηκε η φωτογραφία που βλέπετε και ένα περίεργο σφαιρικό (;) αντικείμενο να βρίσκεται στην κάτω αριστερά πλευρά του ηλιακού δίσκου. Πρόκειται άραγε για τον πυρήνα του κομήτη που συνεχίζει να έχει διαφορετική τροχιά; Τα γεγονότα ολοκληρώνονται με τη διακοπή της λειτουργίας του SOHO για 4 ημέρες (24-27/2/2003) λόγω διόρθωσης τροχιάς του παρατηρητηρίου και στερώντας έτσι την δυνατότητα απόκτησης περισσότερων στοιχείων…
neat4
Εικόνα 3.
Διάφοροι υπολογισμοί από ερευνητές υπολογίζουν ότι το μέγεθος του ΝΕΑΤ ήταν ίσο με αυτό του πλανήτη Δία ή και μεγαλύτερο (!) ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως επρόκειτο για τον θρυλικό πλανήτη Νιμπίρου της Σουμεριακής μυθολογίας. Εδώ τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα: Τι ήταν στην πραγματικότητα ο ΝΕΑΤ; Γιατί το SOHO παρουσίασε βλάβες σε κρίσιμα χρονικά σημεία της παρατήρησης του κομήτη και γιατί άργησε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες; Υπήρχε συγκάλυψη της NASA και επεξεργασία των φωτογραφιών; Το μέγεθος του ΝΕΑΤ ήταν συγκρίσιμο με αυτό του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος; Ήταν μήπως στα αλήθεια ο θρυλικός Νιμπίρου και ποιοι αποκρύπτουν την αλήθεια;
Δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και πρόκειται για μία, καθόλου καλά στημένη μάλιστα, θεωρία συνομωσίας. Έφτασε η στιγμή να αναλύσουμε τα παραπάνω στοιχεία υπό το πρίσμα της αστροφυσικής επιστήμης και των πραγματικών γεγονότων.
Πρώτα απ’ όλα, το διαστημικό παρατηρητήριο SOHO κάθε χρόνο παρατηρεί πολλούς κομήτες όπου αν είμαστε τυχεροί κάποιοι είναι πιο εντυπωσιακοί λόγω ουράς ή λόγω δομής από άλλους, όπως ήταν το 2007 με τους κομήτες McNaught και Holmes. Η εικόνα 1 είναι εντελώς τυπική για κομήτες που έχουν πλησιάσει τον Ήλιο και βρίσκονται στο πεδίο του LASCO-3. Βέβαια, οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι για κανέναν κομήτη πως θα αλλάξει η λαμπρότητα και η δομή του καθώς πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον Ήλιο. Έως το Φεβρουάριο του 2003 το SOHO είχε καταγράψει περισσότερους από 500 κομήτες στο πεδίο του.
Σχετικά με την ηλιακή έκρηξη. Εκείνη την περίοδο ο Ήλιος βρισκόταν μισό χρόνο μετά το στατιστικό μέγιστο της δραστηριότητας του ενδεκαετούς ηλιακού κύκλου, οπότε καμία τέτοια έκρηξη δεν ήταν περίεργη. Κάθε άλλο, αν δείτε όλη τη σειρά των φωτογραφιών από 16 έως 20 Φεβρουαρίου: http://sohowww.nascom.nasa.gov/hotshots/2003_02_12/table.html, όπου ο NEAT βρίσκεται στο πεδίο του LASCO, θα παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν συνολικά τρεις τέτοιες εκρήξεις που κανονικά ονομάζονται στεμματικές εκτοξεύσεις μάζας (Coronal mass ejection, CME) και οι οποίες είναι τυπικές για το είδος και την εποχή. Βλέποντας, στη συνέχεια, τις επόμενες εικόνες που ακολουθούν την 18/2/2008 6:54, παρατηρούμε ότι δεν ισχύει ότι η CME εξαφανίζεται μετά από μία ώρα, αλλά κάθε ηλιακός φυσικός θα μπορούσε να σας πει ότι πρόκειται για κανονική σταδιακή εκτόνωση της έκρηξης. Τέλος, πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά άλλα ηλιακά επίγεια και τροχιακά παρατηρητήρια που παρακολουθούν την ηλιακή δραστηριότητα και την επιβεβαιώνουν σε διάφορα μήκη κύματος.
� ερί των εικόνων 2 & 3. Η εικόνα 2 αποτελεί παράδειγμα στιγμιαίας ανωμαλίας (glitch) του ψηφιακού αισθητήρα (τεχνολογίας 1995) ο οποίος επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία και επεξηγείται πλήρως από τους μηχανικούς του SOHO. Η εικόνα 3 κατά την άποψη των μελών της ομάδας του παρατηρητηρίου δεν παρουσιάζει κάτι περίεργο, μάλλον τα μάτια μας προσπαθούν να αναγνωρίσουν κάτι εκεί που δεν υπάρχει. Όσο για τις διακοπές λειτουργίας του SOHO όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο γνωρίζουν πόσα προβλήματα έχουν τα διαστημικά παρατηρητήρια, πόσο συχνά δεν λειτουργούν λόγω της επίδρασης της κοσμικής και ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και πόσο συχνά απαιτούν διορθώσεις τροχιάς.
Γενικά, ο C/2002 V1 NEAT (που είναι ένας από τους χιλιάδες αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί από το πρόγραμμα Near Earth Asteroid Tracking) είχε μια πολύ καλά υπολογισμένη τροχιά, μάζα και διάμετρο. Χιλιάδες ερασιτέχνες, επαγγελματίες αστρονόμοι και αστεροσκοπεία τον παρατήρησαν και τον φωτογράφησαν πριν το περιήλιο του και μετά, συνεισφέροντας στη γνώση για αυτόν κυρίως για τη δομή του και τον υπολογισμό της τροχιάς του. Για παράδειγμα: http://cometography.com/lcomets/2002v1.html. Για τέτοιου είδους παρατηρήσεις υπάρχουν λεπτομερείς αστρονομικοί χάρτες και αστρονομικά προγράμματα για υπολογιστή που σου δείχνουν κάθε μέρα και στιγμή τη θέση του αντικειμένου που θες να παρατηρήσεις/φωτογραφήσεις. Και στην περίπτωση του NEAT βρισκόταν πάντα εκεί που έπρεπε να βρίσκεται, οπότε καταρρέει η θεωρία της μυστικής τροχιάς που ήξερε μόνο η NASA και απέκρυπτε. Ακόμη, από τη μεγέθυνση των φωτογραφιών και τις γνώσεις έστω των ερασιτεχνών αστρονόμων θα αποκαλυπτόταν αμέσως κάτι τόσο εξωφρενικό όπως ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία. Αλλά το ίδιο θα γινόταν προφανώς αν είχε το μέγεθος του ’ρη, της Γης ή της Αφροδίτης. Και αυτό διότι όταν γνωρίζεις το φωτογραφικό πεδίο από τη κάμερα σου σε συνδυασμό με το φακό/τηλεσκόπιο, περιμένεις να αποτυπωθεί μια συγκεκριμένη φαινόμενη διάμετρος, ανάλογα την απόσταση ενός αντικειμένου και το μέγεθός του. Ένας πλανήτης σε μέγεθος Δία τόσο κοντά.. θα ήταν πάρα πολύ εμφανές, ακόμα και με γυμνό μάτι! Ως παράδειγμα αναφέρω τις αντιθέσεις του ’ρη το 2003 και 2005 όπου ο ’ρης φαινόταν εμφανώς πιο λαμπερός καθώς έφτανε στη μικρότερη απόσταση του από τη Γη κάθε δύο χρόνια. Ο NEAT είχε διάμετρο μερικών χιλιομέτρων, άσχετα με το τεράστιο νέφος αερίου που των περιέβαλε λόγω της εξάτμισης όταν πλησίαζε τον Ήλιο, η μάζα του ήταν αυτή ενός τυπικού μικρού κομήτη. Και μάλιστα έφερε και απογοήτευση επειδή κάποιοι αστρονόμοι περίμεναν να γίνει τόσο λαμπρός που θα φαινόταν και την ημέρα, κάτι που δεν συνέβη τελικά.
Εν κατακλείδι, εάν ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία εκτελούσε παραβολική μη περιοδική τροχιά όπως δηλαδή ο NEAT (χωρίς να υπάρχει η σταθερότητα μιας ελλειπτικής περιοδικής τροχιάς όπως στους πλανήτες ή αστεροειδείς) μες στο ηλιακό σύστημα θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στις τροχιές των άλλων ουρανίων σωμάτων λόγω των βαρυτικών αλληλεπιδράσεων. Σίγουρα θα είχε σημαντική επίδραση στην τροχιά της Γη αφού έφτασε τόσο κοντά (0.9 αστρονομικές μονάδες). Αλλά δεν έγινε..ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ήταν απλά ένας μικρός κομήτης!
Αντωνόπουλος  Παναγιώτης (quendi)
Φοιτητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών
Μέλος Αστρονομικής Εταιρείας  Πάτρας «Ωρίων»

 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Το Απόκρυφο Βιβλίο του ΕνώχΗ ταυτότητα του Ενώχ
Ο Ενώχ θεωρείται ότι είναι ο έβδομος μετά τον Αδάμ Πατριάρχης των Εβραίων που έζησε στα χρόνια πριν από τον Κατακλυσμό. Πατέρας του Μαθουσάλα, παππούς του Λάμεχ και πρόπαππος του Νώε, θεωρείται από τη χριστιανική παράδοση ως ένας από τους δύο προφήτες (ο άλλος είναι ο Ηλίας), οι οποίοι δεν πέθαναν αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στους ουρανούς. Πιστεύεται ότι και οι δύο θα επιστρέψουν στη Γη στα χρόνια του Αντίχριστου, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, και θα είναι οι τελευταίοι μάρτυρες της Πίστης πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. (Αποκ. Ια’ 1 – 12).
Ωστόσο, αρκετοί αμφισβητούν την ιστορικότητα του προσώπου του Ενώχ, δεχόμενοι ότι αυτό αποτελεί συλλογικό τίτλο μιας τάξης ανθρώπων, εξελιγμένων πνευματικά, που δίδαξαν στους υπόλοιπους τις επιστήμες και τις τέχνες, όπως δέχεται το Θεοσοφικό σύστημα της Έλενας Μπλαβάτσκυ. Ο ίδιος κύκλος πιστεύει ότι συλλογικά είναι και τα ονόματα του Προμηθέα, του Ορφέα, του θεού Θωθ ή Ερμή, των Edris των μουσουλμάνων και άλλων προσώπων που αναφέρονται στη μυθολογία.
Το βιβλίο του Ενώχ
Στον Προφήτη Ενώχ αποδίδεται η συγγραφή ενός κειμένου το οποίο περιέχει προφητείες για την έλευση του Μεσσία, τη συντέλεια του κόσμου, μιλάει για την πτώση των αγγέλων και δίνει λεπτομερείς περιγραφές της κόλασης και του παράδεισου, των κινήσεων των πλανητών και των καιρικών φαινομένων καθώς και πολλά άλλα.
Το βιβλίο αυτό, οι διδαχές του οποίου θεωρούνται ότι μεταφέρθηκαν μέσω της προφορικής παράδοσης, δεν συμπεριλαμβάνεται στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και λογίζεται ως απόκρυφο κείμενο, αν και πιθανώς να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Πεντάτευχο των Εβραίων αλλά ακόμα και την ίδια την Αποκάλυψη του Απόστολου Ιωάννη και τις επιστολές των αποστόλων.
Οι πρώτοι πατέρες της εκκλησίας επηρεάστηκαν έντονα από αυτό και το εγκωμίασαν, όπως ο ‘Aγιος Ειρηναίος, ο Ιουστίνος, ο ‘Aγιος Κλήμης ο Αλεξανδρείας, ο Αθηναγόρας, ο Απόστολος Πέτρος και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος.
Παρ’ όλα αυτά, κανείς εξ’ αυτών δεν συμφώνησε με τη διήγηση της πτώσης των αγγέλων, όπως θα δούμε παρακάτω. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν θεωρείται αιρετικό βιβλίο, έστω και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην Παλαιά Διαθήκη.
Σύμφωνα με τους μελετητές το πιθανότερο είναι ότι γράφτηκε στην εβραϊκή γλώσσα, στα χρόνια της Βαβυλώνιας αιχμαλωσίας και αυτό γιατί πολλές περιγραφές του, όπως του Παλαιού των Ημερών, μοιάζουν με αντίστοιχες περιγραφές του προφήτη Δανιήλ. Σίγουρο είναι δε ότι υπέστη παραλλαγές κατά τις αντιγραφές του και ενώ ήταν πασίγνωστο στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, τα ίχνη του εξαφανίζονται περίπου στα τέλη του 8ου με αρχές του 9ου μ.Χ αιώνα.
Οι ‘Aγγλοι περιηγητές Bruce και Ruppel βρίσκουν ένα αντίγραφό του στην Αβυσσηνία, γραμμένο στην κοπτική γλώσσα, και το 1811 γίνεται η μετάφρασή του στα αγγλικά από τον Επίσκοπο Lawrence και έπειτα και σε άλλες γλώσσες.
enwx2
Τα «αιρετικά» σημεία του βιβλίου.
Όπως προαναφέρθηκε, το σημείο που ξεσήκωσε αντιδράσεις ήταν η διήγηση της πτώσης των αγγέλων. Η χριστιανική παράδοση θεωρεί πως ένας άγγελος, ο Εωσφόρος, πιθανότατα ο μέχρι τότε ανώτερος στην αγγελική ιεραρχία, λόγω της αλαζονείας του που τον έκανε να θέλει να γίνει υπεράνω του Θεού, αποστάτησε και οι άγγελοι χωρίστηκαν σε δύο παρατάξεις: σε εκείνους που τον ακολούθησαν και σε εκείνους που απάντησαν στο κάλεσμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».
enwx3

Η τραγική φιγούρα του Εωσφόρου ώθησε πολλούς καλλιτέχνες να τον τιμήσουν μέσα από τα έργα τους.

Οι πρώτοι, μαζί με τον αρχηγό τους εξέπεσαν για πάντα από την ιεραρχία του Φωτός και μετατράπηκαν στους σκοτεινούς δαίμονες που από τότε επιβουλεύονται το Θείο έργο. Πάνω σε αυτή την άποψη έχουν δημιουργηθεί πολλές παραδόσεις από τη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη εκκλησία. Το βιβλίο του Ενώχ, όμως, έχει διαφορετική άποψη. Ας δούμε ποια είναι αυτή:
« Και εγένετο όταν επληνθύνθησαν οι υιοί των ανθρώπων εν εκείναις ταις ημέραις εγεννήθησαν αυτοίς θυγατέραι ωραίαι και καλαί. Και εθεάσαντο αυτάς οι άγγελοι, υιοί ουρανού και είπον προς αλλήλους. Δεύτε εκλεξώμεθα εαυτοίς γυναίκας από των ανθρώπων και γεννήσωμεν εαυτοίς τέκνα. Και είπεν ο Σεμειαζάς προς αυτούς, ος ην άρχων αυτών. Φοβούμαι μη ου θελήσετε ποιήσαι το πράγμα τούτον και έσομαι εγώ μόνος οφειλέτης αμαρτίας μεγάλης. Απεκρίθησαν ουν αυτώ πάντες. Ομόσωμεν όρκω πάντες και αναθεματίσωμεν πάντες αλλήλους μη αποστρέψαι την γώμην ταύτην, μέχρις ουν αν τελέσωμεν αυτήν και ποιήσωμεν το πράγμα τούτον. Τότε ώμοσαν πάντες ομού και ανεθεμάτισαν αλλήλους εν αυτώ…»
« Και έλαβον εαυτοίς γυναίκας, έκαστος αυτών εξελέξαντο εαυτοίς γυναίκας και ήρξαντο εισπορεύεσθαι προς αυτάς και μιάνεσθαι εν αυταίς και εδίδαξαν αυτάς φαρμακείας και παοιδάς και ριζοτομίας και τας βοτάνας εδήλωσαν αυτάς. Αι δε εν γαστρί λαβούσιν ετέκοσαν γίγαντας μεγάλους εκ πηχών τρισχιλίων οίτινες κατήσθοσαν τους κόπους των ανθρώπων. Ως δε ουκ εδυνήθησαν αυτοίς οι άνθρωποι επιχορηγείν, οι γίγαντες ετόλμησαν επ’ αυτούς και κατησθίοσαν τους ανθρώπους και ήρξαντο αμαρτάνειν εν τοις πετεινοίς και τοις θηρίοις και ερπετείς και τοις ιχθύσιν και αλλήλων τας σάρκας κατεσθίειν και το αίμα έπινον. Τότε η γη ενέτυχεν κατά των ανόμων…»
Η διήγηση συνεχίζει αναφέροντας αναλυτικά τις τέχνες που δίδαξαν οι άγγελοι στις γυναίκες και το κακό που έσπειραν οι γίγαντες στη γη, μέχρις ότου οι τέσσερις ισχυρότεροι άγγελοι, ο Μιχαήλ, ο Γαβριήλ, ο Σουριήλ και ο Ουριήλ έριξαν το βλέμμα τους στη γη και διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, οπότε και ενημέρωσαν το Θεό.
Ο Θεός αποφάσισε να ριφθούν οι εκπεσόντες στα βάθη της αβύσσου για πάντα, οι γίγαντες να αφανιστούν από τα ίδια τους τα χέρια και το αμαρτωλό γένος των ανθρώπων να εκλείψει από τον Κατακλυσμό.
Οι εκπεσόντες παρακάλεσαν τον Ενώχ να μεσολαβήσει για αυτούς στο Θεό αλλά Εκείνος τους απάντησε ότι οι άγγελοι μεσολαβούν για τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο. Συνεχίζοντας το κείμενο αναφέρει το εξαιρετικά ενδιαφέρον, ότι οι γίγαντες θα γεννήσουν πονηρά πνεύματα που θα καλούνται πνεύματα του κακού, δεν θα τρώνε, δεν θα πίνουν, θα είναι αόρατα και υπεύθυνα για κάθε συμφορά των ανθρώπων.
enwx4
Το έργο “Fall of the Rebel Angels” του Peter Paul Rubens(1618-1620)- Oil on canvas. Alte Pinakothek, Munich, Germany

Σχόλια για την πτώση των αγγέλων

Έχουν υπάρξει διάφορες απόπειρες ερμηνείας της παραπάνω διήγησης, που αποτελεί και το «αιρετικότερο» σημείο του βιβλίου.
Κατ’ αρχήν οφείλει να επισημανθεί πως ένα τέτοιο κείμενο μπορεί να είναι αλληγορικό και η πραγματική ερμηνεία του να βασίζεται σε «κλειδιά» χωρίς τη γνώση των οποίων δεν είναι δυνατό να ερμηνευτεί. Εγώ θα στηριχτώ σε όσα αυτολεξί περιγράφονται.
Ισχυρίζονται κάποιοι ότι η μετάφραση της λέξης «Ελωίμ» είναι λανθασμένη, επειδή αυτή δεν μεταφράζεται μόνο ως άγγελοι, όπως στον Ενώχ αλλά και ως υιοί του Θεού ή ενάρετοι άνθρωποι.
Επομένως οι «υιοί του Θεού»- δηλαδή οι ενάρετοι άνθρωποι- αναπαράχθηκαν με «κατώτερες» γυναίκες διαπράττοντας αμαρτία και όχι οι ‘Aγγελοι του Θεού.
Η αλήθεια είναι ότι η εβραϊκή λέξη «Ελωίμ» είναι πληθυντικός αριθμός, σημαίνει «θεοί» ή «δυνάμεις» και η φράση «bne Elohim» σημαίνει «υιοί των Θεών», όπως αναφέρεται και στη Γένεση στην επίμαχη φράση «ιδόντες δε οι υιοί του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων…» (Γεν. 6, 2). Η επεξήγηση του σημείου αυτού στη μετάφραση που έχω στη διάθεσή μου (Αδελφότης Σωτήρ υπό Ν. Βασιλειάδη) ισχυρίζεται ότι οι «υιοί του Θεού» είναι οι απόγονοι της ευσεβούς γενεάς του Σηθ από τον Ενώς και οι θυγατέρες των ανθρώπων είναι οι απόγονοι της γενεάς του Κάιν, η οποία χαρακτηρίζεται ως διεφθαρμένη.
Στο κείμενο όμως του Ενώχ αναφέρεται: «ήταν διακόσιοι εκείνοι που κατέβηκαν στα χρόνια του Ιάρεδ στην κορυφή του όρους Ερμώμ».
Εάν λοιπόν επρόκειτο για ανθρώπους, από ποιο ψηλότερο προφανώς σημείο κατέβηκαν στο όρος; Για να κατέβει κανείς κάπου, πρέπει να βρίσκεται ψηλότερα και τι είναι ψηλότερα από ένα βουνό;
Αυτό, μαζί με την ερμηνεία που στηρίζεται στους υιούς του Θεού ως απογόνους του Σηθ, μας φέρνει έντονα στο νου το απόκρυφο – ψευδεπίγραφο βιβλίο του Αδάμ και της Εύας, όπου αναφέρεται ότι οι Πρωτόπλαστοι εκδιωχθέντες από τον Παράδεισο έζησαν στην κορυφή ενός πανύψηλου όρους και μετά τη δολοφονία του ‘Aβελ, οι απόγονοι του Κάιν έζησαν στους πρόποδες του όρους και απαγορευόταν στους ευσεβείς της κορυφής να κατέβουν και να συγχρωτιστούν με τους μιαρούς συγγενείς τους στους πρόποδες.
Αλλά, ακόμα και αυτό να δεχτούμε ως εξήγηση, το κείμενο αναφέρει τους «καταβάντες επί του Αραντίς», επομένως δεν δεχόμαστε ότι οι ευσεβείς της κορυφής κατέβηκαν στους μιαρούς αλλά κάποιοι ψηλότερα από το όρος.
Η ερμηνεία της λέξης ως «άνθρωποι», όμως, δεν εξηγεί τα προϊόντα αυτής της ένωσης, δηλαδή τους γίγαντες ή Νεφιλίμ, όπως αναφέρονται στο κείμενο.
Εάν επρόκειτο για ανθρώπους, για ποιο λόγο η αναπαραγωγή τους οδήγησε στη γέννηση Γιγάντων, οι οποίοι αναφέρονται και στη Γένεση; «οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέραις εκείναις. Και μετ’ εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί του Θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων και εγεννωσαν εαυτοίς. Εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ’ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί» (Γεν. 6, 4).
Ενώ στους Αριθμούς (33, 13) αναφέρει ότι ήταν υιοί των «Ανάκ» και υπαινίσσεται ότι τελικά ο Κατακλυσμός δεν τους κατάστρεψε όλους αλλά κάποιοι τουλάχιστον επέζησαν στην περιοχή της Παλαιστίνης.
Ένα ακόμα επιχείρημα όσων δέχονται την εκδοχή της λανθασμένης μετάφρασης στηρίζεται στη Γένεση, όπου ο Θεός αναφέρει: «ου μη καταμείνει το πνεύμα μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα δια το είναι αυτούς σάρκας» (Γεν. 6,3).
Εάν εξετάσουμε το κείμενο, όμως, διαπιστώνουμε ότι η λέξη «άνθρωποι» μπορεί να αναφέρεται στους Γίγαντες και όχι στους γεννήτορές τους εκπεσόντες ή Εγρήγορους. Το νόημα δεν αλλάζει αν το θεωρήσουμε αυτό και συμφωνεί με το βιβλίο του Ενώχ, ότι «γεννηθέντες υπό πνευμάτων και σαρκός… εν τη γη η κατοίκησις αυτών έσται».
Επομένως, θεωρώ ότι και αυτό το επιχείρημα που εκφράστηκε από τον ‘Aγιο Αυγουστίνο δεν αποκλείει την ορθότητα του κειμένου του Ενώχ.
Το κεντρικότερο, όμως, επιχείρημα των επικριτών του βιβλίου είναι ότι, σύμφωνα με αυτούς, οι ‘Aγγελοι δεν είναι δυνατό ως πνεύματα να τεκνοποιήσουν. Θα σταθούμε εδώ περισσότερο.
Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, ο Χριστός αναφέρει ότι «εν γαρ τη αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται αλλ’ ως άγγελοι Θεού εν ουρανώ εισί».
Στηριζόμενοι πάνω σε αυτό, οι επικριτές του βιβλίου ισχυρίζονται ότι ο ίδιος ο Χριστός έχει δώσει τελεσίδικη απάντηση σε αυτές τις θεωρίες. Και πάλι, όμως, ο Θεάνθρωπος θα μπορούσε να εννοεί όχι τους Αγγέλους ως σύνολο αλλά εκείνους που επέλεξαν να μη μιανθούν, τους δίκαιους αγγέλους που απάντησαν στο κάλεσμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και παρέμειναν στον Παράδεισο.
Δεν ξεκαθαρίζει σε καμία περίπτωση αν οι ‘Aγγελοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ζωή ή όχι. Οι ‘Aγγελοι υποτίθεται ότι είναι άφυλα πνεύματα, τουλάχιστον στην Ορθόδοξη παράδοση που κατ’ ανάγκην απεικονίζονται με νεαρή αντρική μορφή στην εικονογραφία, όπως και οι Δαίμονες.
Ωστόσο οι τελευταίοι έχουν κατηγορηθεί για ασέλγειες σε βάρος ζωντανών ανδρών και γυναικών, με τη μορφή των Incubi – Succubi. Δεν γνωρίζω εάν έχει αναφερθεί περίπτωση τεκνοποίησης αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σεξουαλικών επαφών. Η Ιερά Εξέταση κατηγορούσε μάγισσες για ασελγείς πράξεις με δαίμονες, ‘Aγιοι της εκκλησίας αναφέρουν ότι είχαν ταλαιπωρηθεί από αυτούς.
Η τεκνοποίηση από Θεούς και Θεές είναι κοινή παράδοση σε ολόκληρο τον κόσμο και η άμωμος σύλληψη του Χριστού και άλλων, έγινε με τη μεσολάβηση ενός πνεύματος και υποτίθεται πως και ο Αντίχριστος της χριστιανικής παράδοσης θα είναι προϊόν μιας τέτοιας άνομης σύλληψης.
Κάτι που συνήθως διαφεύγει της προσοχής όλων αυτών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα που διαπραγματευόμαστε, είναι η στάση των θυγατέρων των ανθρώπων. Για ποιο λόγο δέχτηκαν χωρίς να φοβούνται (το λιγότερο) την επαφή με πνευματικές οντότητες που προφανώς διέφεραν εντελώς από αυτές;
Σε ολόκληρη τη φύση, το θηλυκό πρέπει να νιώσει μια έλξη για το αρσενικό, το οποίο μπορεί να είναι ωραίο ή άσχημο, πάντως μοιάζει με τα άτομα του είδους του, εάν εξαιρέσει κανείς τουλάχιστον τις διαστροφές.
Θα μπορούσαν λοιπόν οι Εγρήγοροι να είχαν εξαπατήσει τις γυναίκες, εμφανιζόμενοι με ανθρώπινη μορφή; Φυσικά και θα μπορούσαν, ολόκληρη η Παλαιά Διαθήκη αλλά και το βιβλίο του Ενώχ αναφέρουν ότι οι ‘Aγγελοι μπορούν να αποκτούν ανθρώπινη μορφή όταν το θελήσουν, επομένως, λογικά, θα έπρεπε να εμφανιστούν μπροστά τους ως άνθρωποι.
Αν δήλωσαν την ταυτότητά τους δεν το ξέρουμε, πάντως ίσως και να το έκαναν, αλλιώς ο Θεός δεν θα είχε λόγο να εξοργιστεί με τις γυναίκες, αφού έπεσαν θύμα απάτης. Αλλά ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης έχει τόσα ανθρώπινα ελαττώματα που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον τρόπο που θα αντιδρούσε.
Οι χριστιανικές αντιλήψεις φαίνεται να τοποθετούν την πτώση των Αγγέλων σε προανθρώπινες εποχές, πριν από τη δημιουργία του Αδάμ. Η Γένεση αναφέρει ότι η εξαπάτηση της Εύας από τον Όφι συνέβη στον Παράδεισο, επομένως η Πτώση πρέπει να είχε συμβεί νωρίτερα.
Όμως, ο Ενώχ μας διηγείται ότι ήταν στα χρόνια του Ιάρεδ που κατέβηκαν οι Γρηγορούντες στο όρος Ερμώμ, δηλαδή σε εποχές που οι άνθρωποι ζούσαν ήδη στη Γη, εκδιωγμένοι από τον Παράδεισο εδώ και πολλές γενεές, τουλάχιστον έξι στον αριθμό. Και αν όντως το μήλο συμβολίζει τις γνώσεις που δεν έπρεπε ποτέ ένα πνεύμα να αποκαλύψει σε ανθρώπους, τότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ο συγγραφέας της Γένεσης είχε υπ’ όψην του την αφήγηση του Ενώχ, αν και ο ίδιος ή κάποιοι άλλοι φρόντισαν να τη λογοκρίνουν και να την καλύψουν πίσω από ένα συμβολισμό.
Η γέννηση του Νώε
Ο Λάμεχ, εγγονός του Νώε, παντρεύτηκε και όταν η γυναίκα του απέκτησε παιδί, τρόμος κατέλαβε την ψυχή του. Η σάρκα του παιδιού ήταν λευκή σαν το χιόνι και ρόδινη όπως το τριαντάφυλλο, ενώ και τα μαλλιά του ήταν και αυτά λευκά. Μόλις άνοιξε τα μάτια του φωτίστηκε το δωμάτιο και μόλις άνοιξε το στόμα του άρχισε να υμνεί το Θεό.
Ο Λάμεχ, φοβούμενος μήπως δεν ήταν δικό του το παιδί αλλά ενός αγγέλου, έστειλε τον πατέρα του τον Μαθουσάλα στον Ενώχ, που ήδη κατοικούσε με τους αγγέλους, για να τον συμβουλευτεί.
Ο Ενώχ τον διαβεβαίωσε ότι ήταν δικό του παιδί, του εξιστόρησε την πτώση των Γρηγορούντων αγγέλων και του προφήτευσε ότι ο Νώε θα επιζούσε από τον κατακλυσμό που θα αφάνιζε τους ανθρώπους και τα προϊόντα των μιαρών ενώσεων με τους εκπεσόντες.
Σχόλια
Σε πρώτη φάση η εικόνα του Νώε μοιάζει με αλβινισμό, νόσο κατά την οποία δεν παράγεται καθόλου μελανίνη στο σώμα. Κανένας albino, όμως δεν μπορεί να μιλήσει από τη στιγμή της γέννησής του.
Στην απορία του Λάμεχ φαίνεται πως η πεποίθηση για τις αναπαραγωγικές ικανότητες των αγγέλων ήταν κοινή και δεν θα μπορούσε να είχε επηρεαστεί από τον Ενώχ, αφού ο τελευταίος μόλις τότε αποκάλυψε στο Μαθουσάλα την πτώση των Εγρήγορων και τον επερχόμενο κατακλυσμό.
Θα μπορούσε η περιγραφή του Νώε να είναι μια συμβολική αναφορά στη δημιουργία της λευκής φυλής; Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία για τόσο μεγάλη αρχαιότητα των Εβραίων ούτε και υπάρχουν αναφορές για την εμφάνιση των υιών του Νώε. Εδώ, όπως και στην ιστορία του κατακλυσμού, φαίνεται ίσως πιο έντονα από ποτέ η πιθανότητα επιρροής των αντιγραφέων ή και των συγγραφέων από προγενέστερές τους πηγές.
Ο Ενώχ ζούσε ήδη με τους αγγέλους σε έναν τόπο μακρινό μεν αλλά προσβάσιμο από το Μαθουσάλα. Που μπορεί να ήταν αυτός ο τόπος κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως, μετά από κει ο Ενώχ ανελήφθη στους ουρανούς.
Στέκουν λογικά οι απόψεις όλων εκείνων που ισχυρίζονται ότι δεν ήταν άγγελοι αλλά νοήμονα όντα από άλλους πλανήτες που συνευρέθησαν με τις θνητές κατεβαίνοντας από τα ιπτάμενα οχήματά τους και λόγω της διαφοράς στο γενετικό υλικό γέννησαν γίγαντες; Αυτό το αφήνω στην κρίση σας.
enwx5

Επίλογος.

Το βιβλίο του Ενώχ παρουσιάστηκε εντελώς συνοπτικά και με μεγαλύτερο βάρος στην πτώση των αγγέλων και λιγότερο στη γέννηση του Νώε. Φυσικά όμως, το κείμενο δεν περιλαμβάνει μόνο αυτά τα γεγονότα αλλά και περιγραφές για άλλες σφαίρες ύπαρξης, ερμηνείες των ουράνιων φαινομένων, τα ονόματα των «αρχόντων» των ουράνιων σωμάτων ή αγγέλων των δυνάμεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται. Τα αποσπάσματα αυτά περιέχουν πολλά δυσνόητα σημεία και αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μελέτη.
Ο αποκλεισμός του βιβλίου από τη σειρά της Παλαιάς Διαθήκης είναι κατανοητός εφόσον τα όσα περιγράφονται αντιτίθενται στις παραδόσεις που ασπάστηκε η εκκλησία στην προσπάθειά της να εισάγει ένα νέο δόγμα, απαλλαγμένο από παλαιές αντιλήψεις παρεμφερών δογμάτων. Το κατά πόσο το πέτυχε αυτό η εκκλησία είναι ένα θέμα που δεν αφορά το συγκεκριμένο άρθρο. Ο Θεός του Ενώχ είναι ο τυπικός Θεός ολόκληρης της Παλαιάς Διαθήκης. Σκληρός, τιμωρός, αμετάπειστος, μεγαλειώδης μπροστά στην παντοδυναμία του, ανυποχώρητος μπροστά στη συγγνώμη των εκπεσόντων, με υποψίες ανθρώπινων συναισθημάτων και κυρίως οργής.
Οι Δαίμονες που ταλαιπωρούν του ανθρώπους δεν είναι στον Ενώχ οι Εγρήγοροι. Αυτοί περιγράφονται μάλλον ως θλιβερές φιγούρες, σε αντίθεση με τη χριστιανική παράδοση που τους θεωρεί υπαίτιους κάθε κακού. Στον Ενώχ τα πνεύματα των Γιγάντων είναι εκείνα που προκαλούν τα δεινά, εγκλωβισμένα στην κατώτερη υλική διάσταση από την οποία και γεννήθηκαν.
Η έννοια της απόκτησης γνώσης είναι επίσης διφορούμενη. Από τη μια θεωρείται αμαρτωλή, που τη μετέδωσαν οι εκπεσόντες Εγρήγοροι και από την άλλη ο Ενώχ προσφέρει άφθονη από αυτή. Ενώ δηλαδή παραχωρεί μερικές αστρονομικές και αστρολογικές γνώσεις, μέμφεται τον Ακιβιήλ, τον Ταμιήλ και τον Ασαραβήλ που δίδαξαν τα ίδια πράγματα στις θυγατέρες των ανθρώπων. Οι ομοιότητες με την ιστορία των Τιτάνων και κυρίως με τον Προμηθέα είναι εμφανείς.
Και είναι να αναρωτιέται κανείς εάν όλος αυτός ο τεχνολογικός πολιτισμός που έχουμε αναπτύξει, που μπορεί να καταστρέψει αλλά και να σώσει, ξεκίνησε από ένα μίασμα ή αν είναι ένα Θεϊκό δώρο.
Ποιος Θεός που δεχόμαστε ότι είναι η τέλεια ύπαρξη θα είχε ελαττώματα τόσο εκδικητικά, τόσο ανθρώπινα, που θα στερούσε από τα αγαπημένα του πλάσματα τις γνώσεις για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους;
Για αυτό, το βιβλίο του Ενώχ, άσχετα με την ορθότητα ή μη των διηγήσεών του, όπως και όλα της Παλαιάς Διαθήκης, προσφέρονται για γόνιμους προβληματισμούς γύρω από θρησκευτικά- θεολογικά και όχι μόνο ζητήματα.

Βιβλιογραφία:

1. Γένεση, Αδελφότητα θεολόγων « Ο Σωτήρ».
2. Βιβλίον του Ενώχ, Γρηγ. Κατσαρέα, εκδόσεις Σπανός.
3. Η Καινή Διαθήκη, μετάφραση � αν. Τρεμπέλα, εκδόσεις Σωτήρα.
4. Θεϊκές Επαφές, Ζεκάρια Σίτσιν, εκδόσεις Έσοπτρον.
Πηγή

 
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πανό έκαναν την εμφάνιση τους

Στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – ΟΦΗ οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε: «Kανένας πολιτικός στο Καραϊσκάκη»

Δεν πέρασαν 10 λεπτά από την έναρξη του αγώνα και ακούστηκαν τα πρώτα συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.Παράλληλα δύο πανό με πολιτικό περιεχόμενο έκαναν την εμφάνιση τους στην Θύρα των οργανωμένων του Ολυμπιακού: «Αλήτες, Προδότες Πολιτικοί θα κάψουμε εσάς και τη βουλή», «50% κούρεμα κάντε σε κάνα γίδι από εμάς θα πάρετε ένα αρ....ι».


ΠηγήΔιαβάστε περισσότερα...

Μέλος του ΠΑΣΟΚ γρονθοκόπησε τον Χρ. ΜαγκούφηΔείτε ποιος γρονθοκόπησε τον Χρ. Μαγκούφη

Πρόκειται για τον Δημήτρη Δαλαμάγκα μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων  και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Τρικκαίων. Ο κ. Δαλαμάγκας μιλώντας στο trikalanews.gr υποστήριξε:  «Θέλω να επισημάνω ότι η επίθεση αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την κακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που προσωπικά την θεωρώ προδοσία! Είναι αντιλαϊκή και θεωρώ ότι γίνετε ξεπούλημα της χώρας μου!

Ο κ. Μαγκούφης ήταν εντελώς τυχαίο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι στόχος οποιοσδήποτε έβαλε την υπογραφή του, στο μνημόνιο και στην καταστροφή της χώρας μου! Επίσης θέλω να σημειώσω ότι τον κ. Μαγκούφη τον γνωρίζω όπως γνωρίζω και τους υπόλοιπους κατά καιρούς, υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2008. Και αυτά διότι αποπροσανατολιστικά ειπώθηκαν ότι η επίθεση ή οι επιθέσεις γίνονται από ακροδεξιά στοιχεία ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο φαντάζονται! Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Μαγκούφης και πολλοί άλλοι πολιτικοί είναι ότι ο λαός βγήκε στους δρόμους σύσσωμος και απαλλαγμένος από κομματικές ταυτότητες».

Δείτε την στιγμή της επίθεσηςΠηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Αμαλιάδα: Βαριές κουβέντες στο δημοτικό συμβούλιο Ηλίδας

Σκηνές απείρου κάλλους κατέγραψε η κάμερα του triantafyllia.gr στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας το απόγευμα της Πέμπτης. Τα όσα ακούστηκαν σε μια διαμάχη του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάκη Κότσυφα, ήταν «μπαξές»… με μπινελίκια.

Αφορμή για το φοβερό αυτό επίπεδο στην «Καλλικρατική» αυτοδιοίκηση, στάθηκαν τα… σκουπίδια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να λάβει αποφάσεις για την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και του ΧΥΤΥ, καθώς και την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση των μελετών που αφορούν στην εγκατάσταση δεματοποιητή.

Στο θέμα της Τριανταφυλλιάς υπήρξαν μια λευκή ψήφος και μια αρνητική από στελέχη της παράταξης Λυμπέρη, ένα ακόμα γεγονός που άναψε τα αίματα.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη διαμάχη...ΠηγήΔιαβάστε περισσότερα...