Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ !!!

Θα δείτε 7 σχέδια παρακάτω. . . . . Άλλη εντύπωση θα σας δώσουν με τη πρώτη ματιά και άλλα πράγματα θα βρείτε μετά από μιά πιό προσεκτική εξέταση . . . . Τι παιχνίδια κάνει το μυαλό μας και με μιά καλύτερη παρατήρηση ανακαλύπτουμε πράγματα που δεν βλέπαμε εξ' αρχής ??  
ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ .....

Προσοχή: Μην το κοιτάζετε πίνοντας κάτι . . .

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 10 ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ??

ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΔΩ . . . ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ?
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ?
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ  ΠΟΥ ΦΙΛΙΕΤΑΙ ?

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ?Μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ ενός αλόγου και ενός βατράχου ??

Κοιτάξτε προσεκτικά...
 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

14784 – 14884 – 14900 – … Χρυσοί – για ποιούς; - αριθμοί

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης

... Και καλά, το να ξεσηκωθούνε και οι πέτρες το βρίσκω κομμάτι νωρίς. Όμως, το να τις ξεσηκώσουνε (τις πέτρες εννοώ) μερικοί κεχηνότες πολίτες και να τις πετάξουνε κατά παντός υπευθύνου (βρίσκονται και τα ονόματα και οι διευθύνσεις...) μπορεί να είναι έγκαιρα αποτελεσματικό, αν γίνει άμεσα.

Για το τηλεφωνικό κόστος κλεισίματος ραντεβού με γιατρό στον ΕΟΠΥΥ η αγανάκτησή μου.
Για το απίστευτο κόστος – φονιά κλήσης των μαγικών αριθμών 14784 – 14884 – 14900 κλπ, κλπ.

Πού ακούστηκε να κοστίζει, από χέρι που λένε, ένα, δύο τρία, ίσως και πέντε Ευρώ η ανάγκη σου να επισκεφτείς ένα γιατρό. (κόστος 1,18 – 1,86 Ευρώ το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πρόσθετη ετήσια δαπάνη για τους ασθενείς πάνω από 450 εκ. (!!!) Ευρώ το ελάχιστο, κατά μετριότατους υπολογισμούς).

Για αυτό μιλάω για πέτρες.


 Πού είναι η ευαισθησία και η κατάθεση ψυχής και ενδιαφέροντος των κοντινών με τον ΕΟΠΥΥ (αλλά και των ασθενών, όπως ισχυρίζονται) ομάδων κοινών συμφερόντων (γιατροί, φαρμακοποιοί);
Πού είναι η διακριτή αντίσταση – κινητοποίηση κατά του άδικου, ανάλγητου και κομπογιαννίτικου χαρατσιού από το τοπικό διαχειριστικό και όχι μόνο, προσωπικό; Φύλλο δεν κουνιέται... Όλα εν υπνώσει...

Όμως, κάποιοι πρέπει να αντιδράσουνε. Δεν πρέπει; Στην μικρο-κλίμακα έστω, την τοπική. Για την τιμή, όχι της τρέχουσας τιμής (πράγμα «κατανοητό» την σήμερον ημέρα) αλλά «της ηθικής τιμής». Πέρα από τους άμεσα, αλλά και τόσο αδύνατους, όπως, δυστυχώς, νομίζουν, θιγόμενους συντοπίτες μας.

Κάποιο κομμάτι της κοινωνίας ας αποδείξει, έστω για μία φορά, πως μπορεί να εκτεθεί στηρίζοντας πληθυσμιακές ομάδες που δεν αφορούν αποκλειστικά στην «εαυτήν ομάδα».

Ας είναι οι κοπτόμενοι για την υγεία μας Ιπποκρατικοί υπηρέτες. Γιατρούς τους λένε και χίλια και πάνω τα δίκια τους για ότι ζητάνε, αλλά ένα παραπάνω και πιο μεγάλο το δίκιο του ανήμπορου και πάμφτωχου γέροντα, της τρεμάμενης και πάμφτωχης γερόντισσας. Αυτής που, με τρεμάμενο χέρι δίνει το χιλιοδιπλωμένο δεκάρικο, μένοντας νηστική... 

Και κάποιοι το παίρνουν...

Ας είναι οι Δημοτικοί μας άρχοντες. Όλοι ανεξαιρέτως. Συν... και Αντί...

Και ας είναι, τέλος, όλοι αυτοί που θέλουνε και επιθυμούνε, πραγματικά όμως, η Τυπική Τοπική Διοίκηση να επαναλειτουργήσει ουσιαστικά σαν Τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση.

Ας είναι όποιοι να είναι. Αρκεί να «φωνάξουνε» πως οι τηλεφωνικές κλήσεις (αγωνίας) προς ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ναι, καλά διαβάζετε, ΔΩΡΕΑΝ. Γιατί αφορούν στην ΥΓΕΙΑ. Δεν αφορούν σε ροζ επικοινωνίες ή αντίστοιχες τζόγου.

Για να μην μειωθεί η επισκεψιμότητα, λόγω υψηλού κόστους κλήσεων και να μας λένε πως οφείλεται στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών.

Γιατί... όλα να τα περιμένεις...Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Και διηγόντας τα να κλάις!!!!!!!

Αυτόν τον μήνα έχουμε τις επετείους τριών νικηφόρων μαχών μας (μια μάχη στην ξηρά και μια ναυμαχία της εποχής των Περσικών πολέμων), μια μεταγενέστερη ναυμαχία «του Γέροντα» κατά την επανάσταση του 1821. Για τις δύο ναυμαχίες όποιοι επιθυμούν μπορούν να βρούν εκτεταμένη καταγραφή και λοιπά στοιχεία στο μπλόκ  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.


24 Αυγούστου 479 π.Χ

   Στις 4 του μηνός Βοηδρομιώνος ( 27 Αυγούστου ) του έτους 479 π.Χ., διεξήχθη η μεγάλη και νικηφόρα μάχη των Ελλήνων στην περιοχή των Πλαταιών εναντίον των Περσών και των συμμάχων τους, οι οποίοι υπό την αρχηγία του στρατηγού και γαμβρού του Ξέρξη Μαρδονίου, και με ορμητήριο την Βοιωτία,  προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τον σκοπό της εκστρατείας του Ξέρξη, δηλαδή την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδος.
   Η κοιλάδα του Ασωπού ποταμού, η οποία εκτείνεται στις Βοιωτικές υπώρειες του Κιθαιρώνα, μπροστά από τις πόλεις των Πλαταιών, των Υσιών και των Ερυθρών, έγινε το πεδίο, όπου 110.000 Έλληνες υπό την αρχηγία του Σπαρτιάτη Παυσανία, κατενίκησαν και διέλυσαν στην κυριολεξία το συνασπισμένο στράτευμα των 300.000 Περσών και των συμμάχων τους, σκοτώνοντας και τον ίδιο το Μαρδόνιο και  απαλλάσσοντας έτσι την Ελλάδα από την συνεχόμενη επιβουλή των εχθρών της.


 Σημείο μέγα της θεϊκής εύνοιας προς τους μαχητές του δικαίου Έλληνες, είναι η σύμπτωση της ταυτόχρονης νίκης των την ίδια ημέρα και στο άλλο θέατρο του απελευθερωτικού αγώνα των νήσων και των Ιωνικών πόλεων: Στο ακρωτήριο της Μυκάλης, απέναντι από τη Σάμο. Εκεί το Ελληνικό ναυτικό και το ναυλοχούμενο στράτευμα υπό την αρχηγία του Σπαρτιάτη Λεωτυχίδη κατήγαγε περίλαμπρη νίκη εναντίον του ναυτικού και του στρατού της Ιωνικής φρουράς των Περσών, διoικουμένου υπό του στρατηγού Τιγράνη, και απελευθέρωσε την Ιωνία από την κυριαρχία των Περσών. Άλλη μία παράξενη σύμπτωση μεταξύ των δύο μαχών και την οποία τονίζει ιδιαίτερα ο Ηρόδοτος, είναι ότι και οι δύο μάχες διεξήχθησαν σε τόπους όπου υπήρχαν Ιερά της Ελευσινίου Δήμητρας. Απόδειξη ότι σε όλους τους ευγενείς αγώνες των Ελλήνων, τους αναφερόμενους στην υπεράσπιση υψίστων αξιών και ιδανικών, το Θείο είναι πάντοτε παρόν.

   Αυτές τις ημέρες, όλοι όσοι αισθάνονται Έλληνες, θα εορτάσουν, έστω και σιωπηρά, την επέτειο αυτών των δύο σταθμών στους αγώνες του Διαχρονικού Ελληνισμού. Αυτές τις ημέρες που η Πατρίδα μας βιώνει την νέα Ύβρη και την επερχομένη υποτέλεια, αυτές τις ημέρες που οι σπιθαμιαίοι Νεοεφιάλτες ταγοί μας, ασέλγησαν και ασελγούν κατά συρροήν πάνω στην πάνσεπτη Ιδέα Της, ως ελάχιστο φόρο στην μνήμη των πεσόντων στις μάχες αυτές Ελλήνων, θα παραθέσω τρείς αναφορές του Ηροδότου, που αφορούν στα γεγονότα αυτά και που έχουν διαχρονική αξία για όλους μας
    Γι' αυτούς που τις γνωρίζουν θα λειτουργήσουν ως τονωτικά θάρρους και αισιοδοξίας, για όσους δεν τις έχουν ακούσει, θα γίνουν έναυσμα συμπλήρωσης της γνώσης του μεγαλείου της Ελληνικής Φυλής και για τους ανθέλληνες θα καταστούν νέφη Ερινυών και βρόγχοι που θα πνίξουν τις ελεεινές υπάρξεις τους!!

1η ΑΝΑΦΟΡΑ: Απάντηση των Αθηναίων στις δελεαστικές προτάσεις του Μαρδονίου, μέσω του Μακεδόνα Αλεξάνδρου Α΄, για τα οφέλη που θα είχαν αν μήδιζαν και προσχωρούσαν στο στρατόπεδο των Περσών:

« Και αυτοί τούτό γε επιστάμεθα ότι πολλαπλησίη εστί τώ Μήδω δύναμις ή περ ημίν, ώστε ουδέν δέει τούτό γε ονειδίζειν. Αλλ' όμως ελευθερίης γλιχόμενοι αμυνεύμεθα ούτω όκως άν καί δυνώμεθα. Ομολογήσαι δε τώ βαρβάρω μήτε σύ ημέας πειρώ αναπείθειν ούτε ημείς πεισόμεθα. Νύν τε απάγγελλε Μαρδονίω ως Αθηναίοι λέγουσι, έστ' άν ο ήλιος τήν αυτήν οδόν ίη τή περ καί νύν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη· αλλά θεοίσί τε συμμάχοισι πίσυνοί μιν επέξιμεν αμυνόμενοι καί τοίσι ήρωσι, τών εκείνος ουδεμίαν όπιν έχων ενέπρησε τούς τε οίκους καί τά αγάλματα. Σύ τε τού λοιπού λόγους έχων τοιούσδε μή επιφαίνεο Αθηναίοισι, μηδέ δοκέων χρηστά υπουργέειν αθέμιστα έρδειν παραίνεε· ου γάρ σε βουλόμεθα ουδέν άχαρι πρός Αθηναίων παθείν εόντα πρόξεινόν τε καί φίλον. »

Ηροδότου Ιστορία Η΄ (Ουρανία), 143

« Κι εμείς οι ίδιοι αυτό το γνωρίζουμε καλώς, ότι δηλαδή η δύναμη του Μήδου είναι πολλαπλάσια από την δική μας, ώστε είναι περιττό να μας ειρωνεύεσαι γι' αυτό. Αλλά επειδή αγαπάμε υπέρμετρα την ελευθερία, θα την υπερασπίσουμε όπως μπορέσουμε. Μήτε εσύ λοιπόν να προσπαθείς να μας πείσεις να συμβιβασθούμε με τον βάρβαρο, γιατί ούτε εμείς θα πεισθούμε.  Πήγαινε τώρα και πες στον Μαρδόνιο, ότι οι Αθηναίοι λέγουν, πως όσο ο ήλιος ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και σήμερα, ποτέ δεν θα συμβιβασθούμε με τον Ξέρξη, αλλά στηρίζοντας τις ελπίδες μας στην συμμαχία των Θεών και των Ηρώων, των οποίων εκείνος χωρίς κανένα σεβασμό έκαψε τους  ναούς και τα αγάλματα, θα τον πολεμήσουμε και θα τον εκδικηθούμε. Όσο για σένα, πρόσεξε μην ξαναφανείς μπροστά στους Αθηναίους με τέτοιες προτάσεις και με την πρόφαση ότι τάχα μας προσφέρεις εκδούλευση, μην μας συμβουλεύεις να κάνουμε έργα παράνομα. Γιατί δεν θέλουμε να πάθεις από τους Αθηναίους κανένα δυσάρεστο, αφού είσαι φίλος τους και πρόξενος. »

2η ΑΝΑΦΟΡΑ: Απάντηση των Αθηναίων στους απεσταλμένους των Λακεδαιμονίων, οι οποίοι ζητούσαν από αυτούς να μην συμβιβασθούν με τον Μαρδόνιο:

« Τό μέν δείσαι Λακεδαιμονίους μή όμολογήσωμεν τώ βαρβάρω, κάρτα ανθρωπήιον ήν· ατάρ αισχρώς γε οίκατε εξεπιστάμενοι τό Αθηναίων φρόνημα αρρωδήσαι, ότι ούτε χρυσός εστι γής ουδαμόθι τοσούτος ούτε χώρη κάλλεϊ καί αρετή μέγα υπερφέρουσα, τά ημείς δεξάμενοι εθέλοιμεν άν μηδίσαντες καταδουλώσαι την Ελλάδα. Πολλά τε γάρ καί μεγάλα εστί τά διακωλύοντα ταύτα μή ποιέειν μηδ' ήν εθέλωμεν, πρώτα μέν καί μέγιστα τών θεών τά αγάλματα καί τά οικήματα εμπεπρησμένα τε καί συγκεχωσμένα, τοίσι ημέας αναγκαίως έχει τιμωρέειν ες τά μέγιστα μάλλον ή περ ομολογέειν τώ ταύτα εργασαμένω, αύτις δέ τό Ελληνικόν εόν όμαιμόν τε καί ομόγλωσσον καί θεών ιδρύματά τε κοινά καί θυσίαι ήθεά τε ομότροπα, τών προδότας γενέσθαι Αθηναίους ουκ άν ευ έχοι. Επίστασθέ τε ούτω, ει μή πρότερον ετυγχάνετε επιστάμενοι, έστ' άν καί είς περιή Αθηναίων, μηδαμά ομολογήσοντας ημέας Ξέρξη. Υμέων μέντοι αγάμεθα τήν προνοίην τήν πρός ημέας εούσαν, ότι προείδετε ημέων οικοφθορημένων ούτω ώστε επιθρέψαι εθέλειν ημέων τούς οικέτας. Καί υμίν μέν η χάρις εκπεπλήρωται, ημείς μέντοι λιπαρήσομεν ούτω όκως άν έχωμεν, ουδέν λυπέοντες υμέας. Νύν δέ, ως ούτω εχόντων, στρατιήν ως τάχιστα εκπέμπετε. Ως γάρ ημείς εικάζομεν, ουκ εκάς χρόνου παρέσται ο βάρβαρος εσβαλών ες τήν ημετέρην, αλλ' επειδάν τάχιστα πύθηται τήν αγγελίην ότι ουδέν ποιήσομεν τών εκείνος ημέων προσεδέετο. Πρίν ών παρείναι εκείνον ες τήν Αττικήν, ημέας καιρός εστι προβοηθήσαι ες τήν Βοιωτίην. »

Ηροδότου Ιστορία Η΄ (Ουρανία), 144

« Το να φοβούνται οι Λακεδαιμόνιοι μήπως συμβιβαστούμε με τον βάρβαρο, αυτό είναι πολύ ανθρώπινο. Φανήκατε όμως πολύ μικροπρεπείς που φοβηθήκατε τόσο πολύ, γιατί γνωρίζετε ότι ούτε χρυσός υπάρχει τόσο πολύς πουθενά στη γη, ούτε χώρα τόσο ωραία και τόσο πλούσια, που η προσφορά τους να μας πείσει να μηδίσουμε και να συντελέσουμε στην υποδούλωση της Ελλάδος. Είναι πολλά και μεγάλα τα αίτια που, κι αν θελήσουμε ακόμη, πάλι μας εμποδίζουν να το κάνουμε αυτό. Πρώτα - πρώτα τα καμένα και γκρεμισμένα αγάλματα και οικήματα των Θεών, που μας υποχρεώνουν να πάρουμε εκδίκηση και όχι να συμμαχήσουμε μ' αυτόν που τα κατέστρεψε. Ύστερα όλοι οι Έλληνες έχουν το ίδιο αίμα, την ίδια γλώσσα και τα ιδρύματα των Θεών είναι κοινά γι' αυτούς και οι θυσίες και τα ήθη όμοια. Και δεν είναι σωστό να το προδώσουμε αυτό εμείς οι Αθηναίοι. Μάθετε λοιπόν και τούτο αν πρωτύτερα δεν το ξέρατε: Ότι όσο και ένας Αθηναίος μένει ζωντανός, καμιά συνθηκολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην Αθήνα και στον Ξέρξη. Είναι αξιέπαινο το ενδιαφέρον σας για την καταστροφή των αγαθών μας και η απόφαση που πήρατε για την διατροφή των οικογενειών μας. Είναι μεγάλη η καλωσύνη σας. Εμείς όμως αποφασίσαμε να μείνουμε όπως είμαστε και να μην σας γίνουμε βάρος. Τώρα λοιπόν, όπως έχουν τα πράγματα, στείλτε όσο μπορείτε πιο γρήγορα στρατό, γιατί όπως υποθέτουμε, όχι αργά, αλλά αμέσως μόλις πάρει την πληροφορία ότι απορρίπτουμε τις προτάσεις του ο βάρβαρος, θα εισβάλει στην χώρα μας. Αλλά προτού εκείνος μπεί στην Αττική, είναι κατάλληλη περίσταση να εκστρατεύσουμε εμείς στην Βοιωτία. »

3η ΑΝΑΦΟΡΑ: Ο θάνατος του Καλλικράτη στις Πλαταιές:

« Καλλικράτης γάρ έξω τής μάχης απέθανε, ελθών ανήρ κάλλιστος ες τό στρατόπεδον τών τότε Ελλήνων, ου μούνον αυτών Λακεδαιμονίων αλλά καί τών άλλων Ελλήνων· ός, επειδή εσφαγιάζετο Παυσανίης, κατήμενος εν τή τάξι ετρωματίσθη τοξεύματι τά πλευρά. Καί δή οί μέν εμάχοντο, ό δ' εξενηνειγμένος εδυσθανάτεέ τε καί έλεγε πρός Αρίμνηστον άνδρα Πλαταιέα ου μέλειν οι ότι πρό τής Ελλάδος αποθνήσκει, αλλ' ότι ουκ εχρήσατο τή χειρί καί ότι ουδέν εστί οι αποδεδεγμένον έργον εωυτού άξιον προθυμευμένου αποδέξασθαι. »

Ηροδότου Ιστορία Θ΄ (Καλλιόπη), 72

« Διότι ο Καλλικράτης απέθανε πριν αρχίσει η μάχη. Αυτός αφού ήλθε εις το στρατόπεδο των τότε Ελλήνων ήταν ο ωραιότερος άνδρας όχι μόνον ανάμεσα στους Λακεδαιμονίους, αλλά και σε όλους τους άλλους Έλληνες. Αυτός, όταν ο Παυσανίας έσφαζε τα θύματα για τις θυσίες πριν από την μάχη, μένοντας ακλόνητος στην παράταξη του τμήματός του, ετραυματίσθηκε θανάσιμα από εχθρικό βέλος στα πλευρά. Και λοιπόν ενώ οι άλλοι άρχισαν να πολεμούν και αυτόν τον μετέφεραν τραυματισμένο, πεθαίνοντας λυπημένος έλεγε προς τον Αρίμνηστον, άνδρα από τις Πλαταιές, ότι δεν τον στεναχωρεί που πεθαίνει για την Ελλάδα, αλλά γιατί δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τα χέρια του (εναντίον των εχθρών) και να κάμει κάποιο ανδραγάθημα άξιο του εαυτού του και της προθυμίας που είχε για να πολεμήσει. »

   Δεν μπορεί να βρεί κανείς τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσει τον θαυμασμό του για το ανυπέρβλητο μεγαλείο αυτών των Ελλήνων αγωνιστών. Μόνο εκστασιασμένοι από το παράδειγμά τους, ας τους κρατήσουμε με σεβασμό και αγάπη μία μόνιμη θέση στα βάθη της ψυχής μας, εκεί που το μικρό και το εφήμερο δεν χωράει, εκεί που ανθίζει μόνο το Μεγάλο και το Αιώνιο!!

 Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Armin Laschet (CDU): "Αν αποτύχουμε εμείς να διασώσουμε την Ελλάδα θα το κάνει η Ρωσία"

Την γεωπολιτική παράμετρο της ελληνικής οικονομικής κρίσης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας  Armin Laschet ο οποίος απαντώντας σε όσους συναδέλφους του εντός και εκτός κυβέρνησης επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος παραδέχθηκε αυτό που ανομολόγητα μέχρι στιγμής (αν εξαιρέσουμε τα δημοσιοποιημένα τηλεγραφήματα της αμερικανικής διπλωματίας στο WikiLeaks) φοβούνται οι δυτικοί που μπορούν να δούν πέρα
άπό την μύτη τους: Την ρωσική κάθοδο στην Ελλάδα σε περίπτωση που τα διάφορα
τοκογλυφικά προγράματα "διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας αποτύχουν.
"Αν δεν επιμείνουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, τότε θα έρθει η σειρά της Ρωσίας. Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί από την οικονομική κρίση στην χώρα αυτή».
Με δύο απλά΄λόγια περιέγραψε δηλαδή ένα από τα τα όπλα που έχει στην διάθεσή της η χώρα για να μείνει ζωντνατή σε περίπτωση που πιεστεί για να βγει από την ευρωζώνη. Έξ ού και η λυσσαλέα αντίδραση ΗΠΑ και ΕΕ να κρατήσουν εκτός την Ρωσία από την επιχείρηση της ελληνικής διάσωσης, η οποία καταγράφηκε με μεγάλη ακρίβεια στο ταξίδι του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010.
Τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε το ρωσικό δάνειο των 25 δισ.ευρώ ως πρώτη δόση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ακολούθησε την έτσι ή αλλιώς προδιαγεγραμμένη από τον ίδιο πορεία προς το ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που "φυλάκισε" την χώρα στα δεσμά των εθνοκτόνων Μνημονίων...

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

 ΠηγήΔιαβάστε περισσότερα...

Αρχαία Ελληνική τελετή για την Υγεία

 Η τελετή γίνεται για να δεχτούμε τις Ιαματικές Συμπαντικές Δυνάμεις του Μεγάλου Ιατρού του Σύμπαντος, Παιήωνος Απόλλωνα, του Ιητήρος Ασκληπιού και της Περιπόθητης Υγείας.

Η τελετή δεν υποκαθιστά κατ' ουδέν τρόπο την ιατρική επιστήμη, το δώρο του Απόλλωνος στην ανθρωπότητα, αλλά λειτουργεί ως συνεπίκουρος αυτής.

Κατά τη τελετή θα πρέπει να προσπαθούμε να συντονιστούμε με τις θεϊκές ενέργειες έτσι ώστε να βοηθήσουμε την διαδικασία της ίασης.

Ως γνωστόν οι περισσότερες ασθένειες έχουν και ψυχοσωματικά αίτια, και στην τελετή αυτή επικαλούμαστε τον Ασκληπιό για να βρούμε τις αιτίες στο σώμα μας και τον Απόλλωνα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα όποια πνευματικά αίτια.
 Τέλος επειδή η υγεία είναι ένα αγαθό για το οποίο παλεύουμε συνέχεια, κατά την διάρκεια του ύμνου της θεάς Υγείας προσπαθούμε να πάρουμε δύναμη ώστε να πράττουμε τα απαραίτητα που βοηθούν το σώμα μας και καθημερινά (έτσι ώστε να προλαμβάνουμε) αλλά και σε περίπτωση ασθένειας ώστε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με καθαρό μυαλό χωρίς να επιβαρύνουμε την θέση μας με κακή ψυχολογία, και έλλειψη σωστής αντίδρασης.

Καλό είναι η τελετή να τελείται νωρίς το πρωί, ενώ έχει προηγηθεί καθαρισμός του σώματος, όταν ο οργανισμός μας είναι ακόμη καθαρός από τις όποιες επιβαρύνσεις της καθημερινότητας.

 Επίκλησις Ιητήρων Θεών

Κλύτε Ιητήρες Θεοί
Απόλλων, Ασκληπιέ και περιπόθητη Υγεία.
Είθε να παύσετε τας χαλεπάς νόσους
Χαρίζοντας υγεία στο νου και το σώμα μας.


Γίνεται σπονδή ερυθρού οίνου


Ύμνος Απόλλωνος
Προσφορές: Θυμίαμα λιβάνι, φύλλα δάφνης, σπένδουμε ερυθρό οίνο

Ελθέ Μάκαρ παιάν, Φοίβε Αγλαότιμε, Ιήιε Ολβιοδώτα
Σπέρμειε, Πύθιε, Δελφικέ Μάντη, Φωσφόρε Δαίμων.

Συ που βλέπεις τον απέραντον αιθέραν
και την ευτυχισμένη γη από ψηλά,
που έχεις για μάτια σου τα άστρα, που διαλύουν τα σκοτάδια
Από την χρυσή σου κόμη στάζουν εις το έδαφος
αρωματώδη έλαια που θεραπεύουν.

Ελθέ Μάκαρ παιάν,
Και χάριζε στον Ικέτη σου [όνομα]
Την περιπόθητη Υγεία.

Γίνεται σπονδή ερυθρού οίνου


Ύμνος Ασκληπιού
Προσφορές: Θυμίαμα μάνναν (λιβάνι), σπένδουμε ερυθρό οίνο

Ιητήρ πάντων Ασκληπιέ,
Που θέλγεις τα εκ των νόσων
Παθήματα των ανθρώπων

Κραταιέ, Ηπιόδωρε νόσων Ιητήρα
Φοίβου Απόλλωνος θάλος αγλαότιμον
Κατέπαυσε τας χαλεπάς νόσους

Ελθέ μάκαρ Σωτήρ,
και δώσε στον ικέτη σου [όνομα]
παύση πόνων και υγεία.

Γίνεται σπονδή ερυθρού οίνου


Ύμνος Υγείας
Προσφορές: Θυμίαμα μάνναν (λιβάνι), βότανα, σπένδουμε ερυθρό οίνο

Κλύθι, μάκαιρα Υγεία
Περιπόθητη, αξιέραστη βασίλισσα των πάντων
Γιατί από σένα καταστρέφονται οι ασθένειες των ανθρώπων,
Από σένα ανθοφορεί κάθε σπίτι και γεμίζει χαρά,
Από σένα και οι ίδιες οι τέχνες ακμάζουν.

Εσένα ποθεί ο κόσμος Ω Άνασσα
Αειθαλή, πολυεύχη, θνητών ανάπαυμα.
Έλα θεά που χωρίς εσένα όλα ανώφελα είναι
Και σώσε από την κακότυχη νόσο
Τον ικέτη σου [όνομα]

Γίνεται σπονδή ερυθρού οίνου


Κλείσιμο Τελετής

Χαίρετε Ιητήρες Θεοί,
Νούσους, άλγη τε και Κήρας
στέλλοντες ες πέρατα γαίης.Διαβάστε περισσότερα...

Πανόραμα του πλανήτη Άρη - Mars Curiosity rover

 Πανοραμική φωτογραφία του πλανήτη Άρη με κοντρόλ περιστροφής της κάμερας.
 
Mars Panorama - Curiosity rover: Martian solar day

 
Mars Panorama - Curiosity rover: Martian solar day 2 in New Mexico


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάπτυξη στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού

 Στην ελληνική πολιτική και οικονομία ισχύουν μια σειρά από σουρεαλιστικά παράδοξα, χίμαιρες που ίσως και κάποιοι να τα πιστεύουν πραγματικά. Δυστυχώς όμως, το να πιστεύουμε στα Ωφελίμ και τα Νεφελίμ, δε αρκεί για να υπάρχουν κιόλας.


 
 Παράδοξο πρώτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με 23% ΦΠΑ και 45% φορολόγηση κερδών.

Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, δεν γίνεται τώρα, και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ στο μέλλον. Όταν από κάθε συναλλαγή αφαιρείται σχεδόν το 20% (18,7 ευρωλεπτά σε κάθε 1,00 ευρώ τελικής τιμής) σημαίνει ότι η καταναλωτική δύναμη καθενός και όλων είναι αντίστοιχα μειωμένη. Δεδομένου και του γεγονότος ότι η πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος στη συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται από τον προμηθευτή εβδομάδες ως μήνες πριν πραγματικά εισπραχθούν τα χρήματα, ουσιαστικά μετατρέπει τον επιχειρηματία δανειστή του κράτους, με χρήματα που θα αφαιρεθούν από το κεφάλαιο κίνησης που δεν έχει, και που ανάλογα με το χώρο δραστηριοποίησης μπορεί και να μην εισπράξει ποτέ.

Αν καταφέρει, δε, να βγάλει και κέρδη στο σημερινό τοξικό περιβάλλον τότε η φορολόγηση κερδών με 45% επιβάλλει την θανάτωση κάθε επιχειρηματικής προσδοκίας του και επένδυσης.

Παράδοξο δεύτερο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με ταυτόχρονο στραγγαλισμό ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Αυτό και αν δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ!

Το τραπεζικό σύστημα έχασε πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά το 2010, η χρηματοδότηση των τραπεζών γίνεται με το σταγονόμετρο από την ΕΚΤ και μόνο για προϋπάρχουσα δανειοδότηση, και αυτό μόνο για την στήριξη του κράτους Λεβιάθαν σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Στην πραγματικότητα εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε πρωτοφανή πιστωτική συρρίκνωση προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ενώ το κόστος δανεισμού (επιτόκια) έχει εκτοξευτεί, και οι απαραίτητες καλύψεις πλέον εγγυώνται πρόσβαση σε δανεισμό μόνον σε όσους δεν τον χρειάζονται. Η ανακεφαλαιοποίηση που εικάζεται ότι θα έδινε κάποια ανάσα στο τραπεζικό σύστημα είναι και αυτή μια χίμαιρα, καθώς απλά θα καταστήσει το ενεργητικό τους υγιές, αλλά δεν θα τους παρέχει πρόσθετα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις. Ακόμα και αυτό αργεί από το Μάρτιο, με αποτέλεσμα οι τράπεζές μας να μη δανείζουν ούτε σε εκείνους που δεν το χρειάζονται. Άρα την τραπεζική χρηματοδότηση ξεχάστε τη.

Ταυτόχρονα, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων από το κράτος τους αφαιρεί τις τελευταίες σταγόνες κεφαλαίου κίνησης, ενώ τα φέσια στην αγορά έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω ρευστότητας κυρίως, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επιβίωσης. Από την άλλη το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της αγοράς, με δήθεν οφειλές 6,5 δισ. ευρώ προς ιδιωτικές επιχειρήσεις, που όμως δεν υπολογίζουν τις οφειλές από τους δήμους και τις κρατικές επιχειρήσεις.

Ανάπτυξη χωρίς ρευστότητα κανείς;

Παράδοξο τρίτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και υπερκοστολόγηση της ενέργειας.

Μια επιχείρηση χρησιμοποιεί πρώτες ύλες, ενέργεια, ανθρώπινη εργασία και τεχνογνωσία, για να μετασχηματίζει τα παραπάνω σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ανάλογα με το αντικείμενο, η ενέργεια μπορεί να αντιπροσωπεύει από 5% ως 30% ή και παραπάνω του συνολικού κόστους. Όταν το κόστος των καυσίμων περιέχει 65% φορολογία, ή τριπλασιασμό κόστους συγκριτικά με αυτό των ανταγωνιστών σε άλλες χώρες, είναι αθέμιτο να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα είδη.

Ειδικά στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας καθώς η ΔΕΗ δεν πληρώνει κανέναν για το λιγνίτη που καταναλώνει, κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε την τιμή του ηλεκτρισμού μας με χώρες που αγοράζουν τα καύσιμά τους.

Φυσικά στην Ελλάδα το κόστος είναι υπερφουσκωμένο με προσλήψεις άνω των 20.000 ανθρώπων με μισθούς υπερτριπλάσιους της ιδιωτικής οικονομίας, για να κάνουν δουλειά που λιγότεροι από 10.000 θα ήταν υπεραρκετοί (συγκριτικά με στοιχεία της Πορτογαλικής ΔΕΗ). Έτσι έχουμε το πρόσθετο (υπό)παράδοξο να έχουμε αντίστοιχη τιμή ηλεκτρισμού με χώρες χωρίς ενεργειακά αποθέματα, απλώς και μόνο για να μισθοδοτούμε με χρυσάφι 10.000 παραπάνω ανθρώπους, σε μια χώρα των 10.000.000 ανθρώπων. Η παρασιτοκρατία καλά κρατεί.

Παράδοξο τέταρτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη ενώ η νομοθεσία και η δημόσια διοίκηση τιμωρεί ενεργά την επιχειρηματικότητα.

Κατά της επιχειρηματικότητας στην Χώρα μας είναι το φορολογικό πλαίσιο, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας μιας εταιρίας και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, το ελλειμματικό πτωχευτικό δίκαιο, και η πλήρης έλλειψη προστασίας της επιχειρηματικότητας από αθέμιτο ανταγωνισμό. Ουσιαστικά το επιχειρείν στη συνείδηση της κοινωνίας είναι ισοδύναμο με δραστηριοποίηση σε σατανιστικές αιμοσταγείς αιρέσεις και με απαγωγές μικρών παιδιών.

Όταν τιμωρείς τον μικρό επιχειρηματία με πρόστιμο 1.000 ευρώ για μια μουτζούρα, περισσότερα πιθανόν απ’ όσα βγάζει  το μήνα στην σημερινή κατάσταση της αγοράς, φυσικά και δεν λογίζεται ως άνθρωπος και δη εργαζόμενος! Είναι ευρέως αναμενόμενο στην απεχθή τάξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών (απ’ όπου αναμένεται η δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας) ότι το επόμενο φορολογικό πλαίσιο που θα βγει από τους “ειδήμονες” (που ούτε περίπτερο δεν έχουν διοικήσει) στους επόμενους 180-600 μήνες δεν θα έχει λιγότερες από 98.000 σελίδες μαζί με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, και θα τιμωρεί τις φορολογικές παραβάσεις από τελείες και ορθογραφικά και άνω: με ακρωτηριασμό των μελών του επιχειρηματία, ενώ τα απλά ορθογραφικά θα τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.

Η αριστερίστικη υποκουλτούρα που έχει μολύνει τη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων, όσο και η ανεύθυνη πολιτική 38 ετών βορειοαφρικανικού σοσιαλισμού της Μεταπολίτευσης, έχουν πλέον χαράξει ανεξίτηλα στο μυαλό του Έλληνα την εξίσωση "επιχειρηματίας = εχθρός της κοινωνίας”. Υπάρχουν και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που συμμερίζονται την απέχθεια της κοινωνίας προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορείτε να τους συναντήσετε σε νεκροτομεία ανά την Ελλάδα.

Φυσικά και τα ΜΜΕ συντελούν και αυτά το ρόλο τους στην δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Με τις δημοσιεύσεις ισολογισμών που εισπράττουν άλλωστε τα συμφέρει να είναι απεχθής η τάξη των, ώστε η όποια διαμαρτυρία τους να μη λαμβάνεται στα σοβαρά.

Στην εχθρικότητα προς το επιχειρείν τα πρωτεία διεκδικούν από τις εφορίες τα απανταχόθεν υποχρεωτικής συμμετοχής Κρατικά Επιμελητήρια (στην πραγματικότητα είναι εκκολαπτήρια πολιτικών με τα χρήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και όταν δεν ενεργούν εις βάρος του επιχειρείν απλά τρώνε τα λεφτά του. Μάλιστα προ ολίγων ημερών ο επικεφαλής ενός εξ αυτών των κρατικών επιμελητηρίων είχε το θράσος να ζητήσει από το κράτος να φτιάξει νέα υπηρεσία δίωξης του παραεμπορίου. Με τρία χρόνια καθυστέρηση, και 65.000 λουκέτα μετά, ο καθένας ό,τι θυμάται χαίρεται. Φυσικά τα χρήματα των επιχειρήσεων προς το επιμελητήριο εκείνο έχουν ήδη φαγωθεί σε ταξίδια και φιλοξενία δημοσιογράφων σε εξωτικούς προορισμούς χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον, ώστε να χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση για τη σύσταση του σώματος αυτού. Φυσικά τόσο η δημοτική όσο και η κανονική αστυνομία γνωρίζουν που βρίσκονται οι αποθήκες των λαθραίων (το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ακολουθήσουν ένα λαθρέμπορο λιανοπωλητή), αλλά φυσικά χρειάζεται ειδικό σώμα για να κάνει αυτό που δεν κάνει η έννομη τάξη.

Αν η αντίληψη περί επιχειρηματικότητας δεν αλλάξει συνολικά στη συνείδηση των Ελλήνων, είναι αδύνατον να ευδοκιμήσει το επιχειρείν στη Χώρα μας, και άρα αδύνατον να έχουμε Ανάπτυξη.

Επάνω στους απεχθείς μικρομεσαίους επιχειρηματίες, φυσικά και έχει αυτονόητο δικαίωμα να ασελγεί παντειοτρόπως ο καθημερινός δημόσιος υπάλληλος, βάζοντάς τους να τρέχουν μπρος-πίσω για να του φέρουν χαρτιά που σκαρφίστηκε εκείνη την ώρα, έτσι για πλάκα (δικαίωμά του είναι έτσι κι αλλιώς), ή στέλνοντάς τους πίσω για να ξαναφέρουν τα ίδια χαρτιά χωρίς τις τελείες, ή με άλλες ημερομηνίες, ή με μονοτονικό. Να μη μιλήσω για γρηγορόσημα και εκβιασμούς. Έτσι κι αλλιώς ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στην Ελλάδα χαίρει της υπόληψης και κρατικής προστασίας που είχαν οι Εβραίοι στη Ναζιστική Γερμανία.

Παράδοξο πέμπτο: Θέλουμε να δούμε ανάπτυξη κρατώντας κλειστά τα επαγγέλματα.

Όποιος ιδιοκτήτης ακινήτου έχει πληρώσει 10.000 ευρώ για μισή ώρα δουλειάς κόπυ-πέηστ ενός συμβολαιογράφου ξέρει ακριβώς τι εννοώ. Όποιος αγρότης έχει πληρώσει μεταφορικά 70 χιλιομέτρων το 75% της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων που καλλιεργούσε ένα χρόνο, ξέρει επίσης τι εννοώ. Οι άλλοι ας ρωτήσουν τους προηγούμενους, ή ας δουν στο ‘Ιντερνετ πόσο πληρώνουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.

Ανάπτυξη με κλειστά επαγγέλματα” είναι το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Αυτό και η “Τραβεστί απελευθέρωση των Μεταφορών στην Ελλάδα”.

Αν όλα τα παραπάνω δεν καταργηθούν και ξεριζωθούν οριστικά, Ανάπτυξη στην Ελλάδα, τη Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού, δεν πρόκειται να δούμε.

Εκτός και αν όντως είμαστε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου οι νόμοι της φύσεως δεν ισχύουν...

Παρακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos


Πηγή:www.capital.gr
 
 

Διαβάστε περισσότερα...