Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

1η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μετά την καταστροφή στο Πέτα οι δύο πασάδες,Βρυώνης και Κιουταχής,χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση,έφτασαν στην κοιλάδα του Μεσολογγίου,τον Οκτώβριο του 1822 με 11.000 άνδρες ενώ ο φρούραρχος των Πατρών Γιουσούφ πασάς απέκλεισε την πόλη από τη θάλασσα.
Το Μεσολόγγι υπεράσπιζαν ο Μαυροκορδάτος με το Μάρκο Μπότσαρη και 600 άνδρες,οι οποίοι είχαν κατασκευάσει πρόχειρα οχυρωματικά έργα, υπήρχαν δε και 14 πυροβόλα καθώς και τροφές για ένα μήνα. Αν οι Τούρκοι επιχειρούσαν αμέσως έφοδο τότε πολύ πιθανό η πόλη να έπεφτε.
Όμως οι δύο πασάδες έπεσαν σε διχογνωμία,καθώς ο Βρυώνης υποστήριζε ότι οι Έλληνες έπρεπε να εξαναγκαστούν σε παράδοση και να καταλάβουν το φρούριο άθικτο,ο δε Κιουταχής ότι έπρεπε να επιτεθούν. Σε αυτό βοήθησε και η τακτική των Ελλήνων που προσποιήθηκαν ότι θα παραδοθούν προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και αρχίζοντας διαπραγματεύσεις με την ελπίδα να φτάσουν ενισχύσεις.
Έτσι πέρασε περίπου ένας μήνας και στα μέσα Νοεμβρίου φάνηκε ο ελληνικός στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη με 7 υδραίικα και 4 σπετσιώτικα πλοία, ο οποίος διέλυσε τη θαλάσσια πολιορκία και κατάφερε να αποβιβάσει 1.000 Πελοποννήσιους στην πόλη με επικεφαλής τους: Πετρόμπεη,Ζαίμη και Δεληγιάννη. Μετά από την εξέλιξη αυτή οι Έλληνες διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και διεμήνυσαν στον Βρυώνη " αν θέλεις το Μεσολόγγι,έλα να το πάρεις". Οι Τούρκοι χάνοντας πολύτιμο χρόνο αποφάσισαν να επιτεθούν τη νύχτα της 24ης προς 25ης Δεκεμβρίου με την ελπίδα ότι οι Έλληνες λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων θα βρίσκονται οι περισσότεροι στις εκκλησίες και άρα τα τείχη θα ήταν αφύλακτα.
Η φρουρά όμως είχε ειδοποιηθεί περί του τουρκικού σχεδίου από τον Γούναρη,που ήταν από τα Ιωάννινα και δούλευε σαν μισθωτός κυνηγός στην υπηρεσία του Βρυώνη.Έτσι όταν οι καμπάνες στο Μεσολόγγι καλούσαν τους πιστούς στις εκκλησίες,αυτοί έτρεξαν και κατέλαβαν τις θέσεις τους στα τείχη,περιμένοντας τις πυκνές τουρκικές φάλαγγες να πλησιάσουν κοντά και τότε άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τραπούν σε φυγή,αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 500 νεκρούς,10 πυροβόλα και 12 σημαίες ενώ οι Έλληνες καθώς ήταν προστατευμένοι από τείχος είχαν μόνο 2 νεκρούς και 2 τραυματίες. Μετά από τη νίκη αυτή οι Έλληνες βγήκαν από την πόλη και άρχισαν να καταδιώκουν τους Τούρκους που δεν υποχωρούσαν πια αλλά έτρεχαν για να σωθούν προσπαθώντας να φτάσουν στην Πρέβεζα.
Η συνεχής καταδίωξη των Μεσολογγιτών καθώς και οι επιδημίες που έπληξαν το στρατόπεδο των Τούρκων λόγω του βαρύ χειμώνα και της έλλειψης τροφών,δεν επέτρεψαν παρά να φτάσουν στην Πρέβεζα ολιγάριθμοι εξαθλιωμένοι άνδρες, το Φεβρουάριο του 1822,δίνοντας τέρμα σε αυτή την πολυάριθμη στρατιά. Σε αυτό επίσης συντέλεσε και η διάβαση του Αχελώου καθώς ήταν φουσκωμένος με αποτέλεσμα εκεί οι Τούρκοι να χάσουν 500 περίπου άνδρες οι οποίοι πνίγηκαν.

Πηγή
http://protesilaos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1782 σε μια σπηλιά κοντά στο Μαυρομάτι Καρδίτσας. Πατέρας του μάλλον ήταν ο Δημήτριος Ίσκος και μητέρα του η Ζωή Ντιμισκή,καλόγρια στο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν 8 ετών και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Όταν ήταν ακόμα μικρός αιχμαλωτίστηκε από τους Τούρκους και βρέθηκε στα Ιωάννινα.
Όταν τα σουλτανικά στρατεύματα πολιόρκησαν τον Αλή πασά πολέμησε στο πλευρό του Αλή αλλά και εναντίον του για λίγο χρονικό διάστημα. Στο διάστημα αυτό άρχισαν να εμφανίζονται τα συμπτώματα της φυματίωσης,μιας ασθένειας που τον ταλαιπώρησε σε όλη του τη ζωή.
Το 1819 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρία και το 1820 προσπάθησε να υποκινήσει επανάσταση στην περιοχή της Βόνιτσας χωρίς όμως επιτυχία. Τον Δεκέμβριο του 1821 ανέλαβε καπετάνιος στην περιοχή των Αγράφων.
Τον Ιανουάριο του 1823 επικεφαλής 1.000 ανδρών συγκρούστηκε με τον Ομέρ Βρυώνη στον Άγιο Βλάση Ευρυτανίας. Το 1824 κατηγορήθηκε από το Μαυροκορδάτο ότι ερχόταν σε μυστικές συνεννοήσεις με τους Τούρκους με αντάλλαγμα το αρματολίκι των Αγράφωνκαι κηρύχθηκε ένοχος εσχάτης προδοσίας,στερούμενος τα αξιώματά του.Μετά από πολλές προσπάθειες και γράμματα που έστειλε στην κυβέρνηση στο Ναύπλιο αποκαταστάθηκε και ανέλαβε την διοίκηση του στρατοπέδου της Άμφισσας. Πήρε μέρος στον δεύτερο εμφύλιο στο πλευρό των κυβερνητικών.
Το 1825 επιτέθηκε στο Κιουταχή που πολιορκούσε το Μεσολόγγι. Μετά τη πτώση του Μεσολογγίου διορίζεται αρχιστράτηγος της Στερεάς και εγκαθιστά το στρατόπεδο του στην Ελευσίνα. Ακολούθησαν οι μάχες στα Δόμβραινα,το Δίστομο αλλά και στην Αράχωβα εναντίον του Κεχαγιάμπεη όπου οι Τούρκοι υπέστησαν πανωλεθρία,χάνοντας 2.000 άνδρες. Αφού κατάφερε να εξαλείψει τον κίνδυνο του Ομέρ πασά της Εύβοιας, τον Απρίλιο του 1827 κινήθηκε για την απελευθέρωση της Αθήνας από τον Κιουταχή. Σε βοήθειά του έσπευσαν στρατεύματα από την Πελοπόννησο και αρκετοί φιλέλληνες. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση έκανε το ολέθριο λάθος να δεχτεί το σχέδιο επίθεσης του στρατηγού Τζώρτζ για κατά μέτωπο επίθεση κι όχι αυτό του Καραΐσκάκη που επέμενε σε αποκλεισμό των Τούρκων ώστε να αναγκαστούν σε παράδοση.
Η επίθεση τελικά ορίστηκε στις 23 Απριλίου του 1827. Την προηγούμενη μέρα ο Καραϊσκάκης βρισκόταν στην σκηνή του άρρωστος όταν πληροφορήθηκε ότι διεξάγονταν κάποιες μάχες στην περιοχή του Φαλήρου. Φοβούμενος για την απρογραμμάτιστη εξέλιξη πήγε στο σημείο με σκοπό να την σταματήσει. Εκεί δέχτηκε μια σφαίρα και μεταφέρθηκε στο πλοίο του Τζώρτζ όπου και ξεψύχησε την άλλη μέρα το 1827.
Πριν πεθάνει υπαγόρευσε την διαθήκη του αφήνοντας τα όπλα του στους συναγωνιστές και την κληρονομιά του,τις δυο κόρες του στη φύλαξη του κράτους και γυρίζοντας στους παριστάμενους οπλαρχηγούς (σύμφωνα με τον Μακρυγιάννη) είπε "εγω πεθαίνω αλλά να είστε μονοιασμένοι να βαστήξετε την πατρίδα" Τάφηκε με τιμές στην Σαλαμίνα όπου ακόμα και σήμερα στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου (που είναι και η μοναδική σε όλη την Ελλάδα) υπάρχει τοιχογραφία ανάμεσα στους Αγίους ο ηρωικός οπλαρχηγός.


Πηγή
http://protesilaos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

Λίγο μετά την πρώτη απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και αφού έσφαξε αδιακρίτως και κατ έκαψε με σκοπό να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό στράφηκε προς την Σφακτηρία την οποία υπεράσπιζαν 1.000 περίπου άντρες.
Χωρίς την κυβερνητική βοήθεια και με τους οπλαρχηγούς να τσακώνονται μεταξύ τους ο Ιμπραήμ εύκολα περικύκλωσε την ελληνική δύναμη και έχοντας την υποστήριξη των πυροβόλων του τουρκοαιγυπτιακού στόλου επιχείρησε έφοδο.
Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί η μισή σχεδόν φρουρά ανάμεσα τους ο Τσαμαδός,ο γέροντας Αναγνωσταράς και ο αξιολογότερος ίσως φιλέλληνας κόμης του Πεδεμοντίου Σανταρόζας και περίπου 200 να πιαστούν αιχμάλωτοι.Ο Μαυροκορδάτος σώθηκε αφου επιβιβάστηκε στο πλοίο του του νεκρού Τσαμαδου.Το πλήρωμα παρόλο που είχε χάσει τον καπετάνιο του κατάφερε να περάσει ανάμεσα απο τα 34 πλοία του τουρκοαιγυπτιακού στόλου υπο βροχή πυροβολισμών.
Μετά απο αυτή την καταστροφή που έσπειρε απόγνωση στους Έλληνες έφτασε στη Μεσσηνία απο το Ναύπλιο που βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών Παπαφλέσσας.Μπορεί να ήταν άνθρωπος που τον κυρίευαν οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλά την δύσκολη αυτή στιγμή που όλα φαίνονταν χαμένα αφού ζήτησε απο την κυβέρνηση την απελευθέρωση του Κολοκοτρώνη ανέλαβε επικεφαλής 1.000 αντρών και κατέλαβε το Μανιάκι περιοχή που βρισκόταν στην ανατολική πλαγιά του όρους Μάλια.
Στη θέα του αιγυπτιακού στρατού οι περισσότεροι άντρες του τον εγκατέλειψαν και απέμεινε μόνο με 300 άντρες οι οποίοι είχαν κατασκευάσει πρόχειρα ταμπούρια.Ακόμα και άλλοι οπλαρχηγοί προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ζητώντας του να εγκαταλείψει την θέση και να υποχωρήσει στους πρόποδες του βουνού όπου θα μπορούσε να γλυτώσει την περικύκλωση απο τον πολυάριθμο εχθρό. Εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος να δώσει ένα δίδαγμα στους τρομαγμένους Έλληνες και να επιλέξει το θάνατο για να αναζωπυρώσει το πνεύμα της επανάστασης.
Νωρίς το πρωί της 20ης Μαίου 1825 άρχισε η αιγυπτιακή επίθεση με σφοδρό βομβαρδισμό των Ελληνικών θέσεων απο το πυροβολικό.Στην άνιση μαχη που ακολούθησε οι 300 Έλληνες απώθησαν αρκετές φορές τον αιγυτπιακό στρατό των 6.000 πεζών και ιππέων.
Μετά απο οκτώ ώρες μάχης τα αιγυπτιακά τάγματα με προτεταμένες τις λόγχες κατάφεραν να εισβάλουν στα πρόχειρα ταμπούρια για να γραφτεί μια απο τις φοβερότερες θυσίες της επανάστασης καθώς οι Έλληνες με τα σπαθιά στα χέρια πολεμούσαν εως ότου έπεσαν όλοι νεκροί ανάμεσα τους και ο Παπαφλέσσας.
Ο Ιμπραήμ προχώρησε χωρίς να συναντήσει εμπόδιο στην Αργολίδα αλλά δεν επιτέθηκε στο φρούριο του Ναυπλίου που ήταν δύσκολο να καταληφθεί αλλά στράφηκε προς τους Μύλους όπου υπήρχαν οι ελληνικές αποθήκες.Την θέση υπεράσπιζε ο Υψηλάντης με τον Μακρυγιάννη και τον Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη και 350 άνδρες.Ο Γάλλος ναύαρχος Δεριγνύ που βρισκόταν εκεί παρατήρησε ξέροντας το μέγεθος του αιγυπτιακού στρατού ότι μάταια εκτίθεστε σε τέτοιο κίνδυνο,για να λάβει την απάντηση του Υψηλάντη "το καθήκον μας είναι να πεθάνουμε".
Οι Αιγύπτιοι μετά απο μερικούς πυροβολισμούς επιχείρησαν έφοδο αλλά προς έκπληξη τους οι υπερασπιστές εξήλθαν απο τις θέσεις τους με τα σπαθιά στα χέρια και προκάλεσαν σοβαρές απώλειες।Μετά απο αυτή την εξέλιξη ο Ιμπραήμ δεν επέμεινε καθώς δεν είχε μαζί του και το πυροβολικό και έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια και επέστρεψε στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Πηγή
http://protesilaos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

Γεννήθηκε το 1788 στην Πολιανή Μεσσηνίας και είχε 25 αδέρφια.Το πραγματικό του όνομα ήταν Γρηγόριος Δικαίος.
Σε ηλικία 28 ετών έγινε μοναχός στην μονή Βελανιδιάς αλλά λίγο αργότερα λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του διαφώνησε με τον ηγούμενο και έφυγε για να εγκατασταθεί στην μονή Ρεκίτσας κοντά στο Μυστρά.
Εκεί όμως προέκυψαν νέες διαφορές,κτηματικές μεταξύ του μοναστηριού και του ντόπιου μπέη και αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη όπου και χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης.Το 1818 μυήθηκε στην Φιλική Εταρεία.
Η δράση του ενόχλησε τους Τούρκους και τον συνέλαβαν αλλά ελευθερώθηκε με παρέμβαση του Πατριάρχη.Μετά την απελευθέρωση του αναχώρησε για τις παραδουνάβιες ηγεμονίες προσπαθώντας να εμψυχώσει τους Ελληνες.Γυρνώντας στην Πελοπόννησο συγκάλεσε συνέλευση στο Αίγιο για να πείσει τους προκρίτους ότι ήρθε η ώρα της επανάστασης.
Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες της επανάστασης και το 1823 στην Εθνοσυνέλευση του Αστρους διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών.Κατά την διάρκεια του εμφυλίου κυνήγησε την οικογένεια Κολοκοτρώνη και ήταν απο αυτούς που υποστήριξαν την φυλάκιση του.
Μετά όμως την εισβολή του Ιμπραήμ πρώτος ζήτησε την απελευθέρωση του.
Επεσε μαχόμενος στο Μανιάκι το 1825।

Πηγή
http://protesilaos.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ – ΑΝΕΡΓΗ, ΑΦΡΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ

Μπορεί να σας κουράσω αλλά πραγματικά πρέπει να τα βγάλω απ' το σύστημά μου...

Δεν αντέχω άλλο διάβασμαααααααα...........
Μέχρι το γυμνάσιο καλά την παλεύαμε....

Απ' το λύκειο και μετά φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή η χώρα δεν φτιάχτηκε για εμάς.

Στο λύκειο διαβάζαμε για το σχολείο και για το φροντιστήριο....

Λέμε τώρα, γιατί όλη μέρα ΗΜΑΣΤΑΝ εκεί άρα δεν είχαμε χρόνο να διαβάσουμε στο σπίτι. Καταναλώσαμε τεράστιες ποσότητες βιταμινών και μαγνησίου για να γλιτώσουμε την υπερκόπωση... Περπατήσαμε χιλιόμετρα απ’ το ένα φροντιστήριο στο άλλο. Ξοδέψαμε ανυπολόγιστες δραχμές (τότε) για να πληρώνουμε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για να κάνουμε τη δουλειά που το δημόσιο σχολείο είναι ανίκανο να μας προσφέρει, αλλά την απαιτεί για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Εγώ είμαι από τους «τυχερούς» που έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις β' και γ' λυκείου σε όλα τα μαθήματα (14 + 14 στο σύνολο) για να περάσω στο πανεπιστήμιο... Αφαίμαξη μου έκαναν... Σιγά να μην ξανάδινα εξετάσεις…
"Ευτυχώς" έπιασα σχολή που μ' ενδιέφερε και γλίτωσα το εξωτερικό...

Δυστυχώς λέω τώρα... Μακάρι να είχα φύγει τότε και σιγά μην ξαναγύριζα…
Έτσι έγινα νηπιαγωγός...

Στη σχολή μας φούσκωναν τα μυαλά ότι θα πάρουμε πτυχίο στα χέρια μας και θα βρούμε δουλειές.... Μάλιστα θα είχαμε να επιλέξουμε κιόλας ανάμεσα σε δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες και οργανισμούς... Στάνταρ… Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω… έλεος...

Παίρνοντας το πτυχίο μας είπαν ότι δεν είμαστε ικανοί να δουλέψουμε, μας έβγαλαν άχρηστες τις σπουδές και μας δήλωσαν ότι πρέπει να δώσουμε εξετάσεις στο Α.Σ.Ε.Π. για να διοριστούμε... Οι εξετάσεις κάθε 2 χρόνια... Ύλη απεριόριστη και αόριστη. Εξουθενωτικό διάβασμα… Κι αν είσαι τυχερός και διαβάσεις τα «σωστά» κάτι θα γίνει… Κι εγώ τι είμαι? Ο Μάντης Κάλχας??? Να μυρίσω τα νύχια μου για να δω ποια βιβλία πρέπει να ΑΓΟΡΑΣΩ??? 7500 νηπιαγωγοί για 600 θεσούλες. Φτύνουμε αίμα για να τα καταφέρει τελικά 1 στους 12... οι υπόλοιποι 11 τα ίδια ξανά και ξανά... αν έχεις τύχη διάβαινε...

και έδωσα και πέρασα και 75/100 έγραψα και 18 μόρια μάζεψα και να μη σας πω τι πήρα…
Επιπλέον μας είπαν ότι διορίζεσαι αν πας αναπληρωτής... αλλά για να πας αναπληρωτής πρέπει να έχεις προϋπηρεσία... για να έχεις προϋπηρεσία πρέπει να πετύχεις με καλό βαθμό στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π... και να έχεις καλή σειρά… το 75 δεν φτάνει… Αν δεν είσαι άριστος εδώ δεν έχει αξία το πτυχίο σου…

επίσης προϋπηρεσία έχεις αν δουλέψεις σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο...
και δούλεψα.... αλλά δεν ήξερα....

μισθός 400 euro μισή ασφάλεια και fool υπερωρίες... Είχα εξελιχθεί σε εργοστάσιο χειροτεχνιών, χωρίς δικαίωμα πρωτοβουλίας... τις γνώσεις των σπουδών τις παραγκώνισα για να μου λέει το αφεντικό ακριβώς πως θα δουλέψω και να με κράζει κι από πάνω ότι δεν ξέρω τη δουλειά μου.... ΗΛΙΘΙΕ.... τη δουλειά ΣΟΥ δεν ξέρω... τη δική μου δεν μ’ αφήνεις να την κάνω.... αυτά που ήξερα τα ξέχασα και ξαφνικά ένιωθα και ανίκανη να δουλέψω στο αντικείμενό μου … το καταπίναμε κι αυτό μπας και μαζέψουμε εμπειρία και προϋπηρεσία.

και μετά έρχεται το πρωτοβάθμιας και μας λέει το ανέκδοτο... η δουλειά που έκανα 1,5 χρόνο δεν μετράει... γιατί έπρεπε να είμαι εγγεγραμμένη στην επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών... τι ειν’ τούτο πάλι??? Πρώτη φορά το άκουγα στη ζωή μου… βλέπετε στη σχολή δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να μας ενημερώσει σωστά για το πώς έχουν τα πράγματα στον έξω κόσμο κι εμείς με τα αθώα και ρομαντικά μυαλουδάκια μας δεν προβλέψαμε τη σαπίλα του συστήματος… Και πως γίνεται αυτό?
Ορίστε η απάντηση:

έπρεπε να με προσλάβουν μέσω υπουργείου παιδείας με σύμβαση τουλάχιστον 2 ετών (συνεχόμενη)... αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε το αφεντικό μου να μου δίνει τον προβλεπόμενο από το Υπουργείο Παιδείας μισθό (χοντρικά 1200 το μήνα)… Επίσης να με έχει ασφαλισμένη στο υπουργείο παιδείας, να έχω δικαίωμα άδειας, και να με πληρώνει κανονικά και με το νόμο και το καλοκαίρι... βρε ανεγκέφαλοι μ@λ@κες.... ποιος ιδιώτης θα το κάνει αυτό??? στα ιδιωτικά σε παίρνουν Σεπτέμβρη και τον Ιούνιο που κλείνει το σχολείο σε απολύουν… κορόιδα είναι να σε πληρώνουν στις διακοπές??? Ακούγεται μάλιστα ότι στα μεγαθήρια εκπαιδευτήρια της Αθήνας, κάποιοι έχουν ΑΤΜ στο σχολικό συγκρότημα και ο εκπαιδευτικός κάνει ανάληψη μισθού παρουσία υπαλλήλου της γραμματείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος να επιστρέψει μέρος του μισθού στο ταμείο του σχολείου… Έτσι ο εκπαιδευτικός βολεύεται με το μισθό πείνας που έχει κανονίσει, για χάρη της προϋπηρεσίας που παίρνει, και ο ιδιοκτήτης τη βγάζει καθαρή γιατί στην τράπεζα φαίνεται κανονικά ότι ο υπάλληλος πληρώθηκε…. Έτσι έχει η κατάσταση κι άμα δεν σ’ αρέσει τα λέγαμε… τόσοι απελπισμένοι άνεργοι υπάρχουν…

Μπορεί κάποιος να δώσει μια λογική εξήγηση για την περίπτωσή μου? γιατί το πρωτοβάθμιας έδωσε άδεια στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο που εργαζόμουν για να λειτουργήσει με το όνομά μου και πως είναι δυνατόν να λέει η σύμβασή μου ότι είμαι σε θέση νηπιαγωγού, αλλά εγώ να μην παίρνω προϋπηρεσιαααα????? Σε κάποια φάση, που άρχισα να μυρίζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά, έκανα μια βολτίτσα από το Α’βάθμιας της περιοχής μου… Ζήτησα από την αρμόδια υπάλληλο να μου δώσει αντίγραφο του χαρτιού που ορίζει την θέση μου στο νηπιαγωγείο που δούλευα… Η εν λόγω κυρία στην αρχή έκανε την πάπια… «δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί εδώ…» κι όμως υπήρχε… Βλέπετε, όταν ξεχνάμε ότι είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, και υψώνουμε τη φωνή μας σ’ αυτούς που μας πατάνε (οι οποίοι σαφώς και δεν είναι πολιτισμένοι), κάτι έχουμε να κερδίσουμε… Και ναι,το χαρτί το πήρα… Όχι ότι έβγαλα κάτι απ’ αυτό, απλά για να το έχω… Οι φραγκοφονιαδες ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων λοιπόν τα' χουν κάνει πλακάκια με το πρωτοβάθμιας... Άντε μετά να βρεις το δίκιο σου…
μπήκε όμως κανείς να ελέγξει πως λειτουργούν εκεί τα πράγματα... μπήκε κανείς να δει ότι οι «αόρατοι» ιδιοκτήτες των σχολείων αυτών είναι παράλληλα διορισμένοι και σε δημόσια σχολεία και τα αρπάζουν απ' όλες τις μεριές???? Και ότι τα ιδιωτικά ανήκουν σε συζύγους επιχειρηματίες? Τα κανονίζουν με το πρωτοβάθμιας, πηγαίνουν σε ολοήμερα νηπιαγωγεία, αναλαμβάνουν αποκλειστικά την δεύτερη βάρδια και το πρωί στο ιδιωτικό τους… δεν φτάνει που μας πιάνουν θέσεις στο δημόσιο… δεν κλείνουν και το σχολείο τους να ανοίξει κανένας άλλος… ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ??? είδε κανείς ότι το προσωπικό στα ιδιωτικά συνήθως είναι ανειδίκευτο, διότι οι ανειδίκευτοι δεν έχουν προσόντα άρα ούτε απαιτήσεις?? Να κάνει μάθημα στα νήπια κοριτσάκι που έχει τελειώσει ΤΕΕ???????? Έτσι με επιβραβεύει το σύστημα για τον κόπο μου… τσάμπα έφτυσα αίμα και ξόδεψα μια περιουσία για να σπουδάσω??? δεν τα έδινα καλύτερα ν’ ανοίξω γυράδικο??? Θα είχα θησαυρίσει σήμερα και θα έτρωγα και τσάμπα… μας κλέβουν και το σύστημα κοιμάται...ο νόμος εκεί δεν εφαρμόζεται... απλά υπάρχει έτσι για να λέμε... κι εδώ που τα λέμε ο ίδιος ο νόμος δεν χτίστηκε ποτέ για τα δικά μου συμφέροντα…

αν εγώ ληστέψω όμως το σύστημα, θα με μπαγλαρώσουν εις το όνομα του νόμου...

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ…

Ως άνεργη είμαι λοιπόν γραμμένη στον Ο.Α.Ε.Δ., ο οποίος φροντίζει για τους άνεργους αυτού του μάταιου τόπου… δουλειά στο αντικείμενο μου δεν πρόκειται να μου βρουν, μου το δήλωσαν από την πρώτη μέρα… χαχαχα!!! άρα μόνη μου πρέπει να ψάξω… άρα άχρηστος κι ο Ο.Α.Ε.Δ. Επιπλέον για να μπω στο ταμείο ανεργίας πρέπει να έχω ένσημα… άρα πρώτα δουλεύεις και μετά μπαίνεις στο ταμείο ανεργίας… οι περισσότεροι βέβαια αφού μπουν στο ταμείο ανεργίας συνεχίζουν να δουλεύουν παράνομα.. γιατί σοβαρά τώρα… ποιος μπορεί να ζήσει με 400 το μήνα επίδομα? Το έκανα κι αυτό… για ένα χρονικό διάστημα έπαιρνα 400… με χρυσά κουτάλια έτρωγα!!! τελείωσε κι αυτό… και τώρα πραγματικά άνεργη, άφραγκη και απελπισμένη…

φυσικά υπάρχει και μια ακόμη λύση... να ανοίξω δικό μου σχολείο... με τι χρήματα όμως??? Έλεγα ότι θα μπορούσα να πάρω κάποια επιδότηση για το ξεκίνημα… σαν αυτές που παίρνουν κάποιοι για να ανοίξουν μπουγατσάδικο… Εκείνοι μπορούν - Εγώ όχι!!! Γιατί, σύμφωνα πάντα με τον Ο.Α.Ε.Δ, τα ιδιωτικά σχολεία θεωρούνται εποχικές επιχειρήσεις και αυτές εξαιρούνται απ’ τα προγράμματα επιδότησης… καταλάβατε… ??? το σχολείο κλείνει το καλοκαίρι άραείναι εποχική επιχείρηση… κάτι σαν να νοικιάζω πέδιλα του σκι το χειμώνα ή ξαπλώστρες στην παραλία το καλοκαίρι… Ίσια κι όμοια…
Και μετά σκέφτομαι ότι περνάνε τα χρόνια και θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο… ένα μεταπτυχιακό ας πούμε ή να πάω ξανά να σπουδάσω…. Και για τα δυο πρέπει να δώσω εξετάσεις, να αφιερώσω χρόνο και χρήμα για διάβασμα με απειροελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρω τελικά… ποιος ο λόγος??? Και άιντε πες ότι κάνω το μεταπτυχιακό??? Θα μου δώσει ψωμί να φάω ή θα πληρώσει τους λογαριασμούς??? Γιατί αυτό που πάνω απ’ όλα έχω ανάγκη είναι να δουλέψω για να ζήσω… Πού χρόνος για άλλα σχέδια…

Κάποιοι, που έχουν βέβαια βολευτεί, μου δίνουν κουράγιο λέγοντας:

«Μην αγχώνεσαι», «Η ζωή είναι μπροστά», «Θα έρθουν καλύτερες μέρες», «Διάβασε και θα ανταμειφθούν οι κόποι σου», «Πάνω απ’ όλα η υγεία» και άλλες τέτοιες μπούρδες… Η υγεία??? Μην κοροϊδευόμαστε… Χωρίς λεφτά κανείς δεν μπορεί να προσέξει την υγεία του… Και με την Ψυχική μου υγεία τι θα κάνω δηλαδή? Αλλά ναι, ξέχασα… Μέσα σ’ αυτό το σύστημα η ψυχική μας ηρεμία είναι το τελευταίο ανέλπιστο καταφύγιο…
Εγώ ένα πράγμα ξέρω… ότι είμαι λίγο πριν τα 30 κι ακόμα κυνηγάω τη ζωή… και το τραγικό είναι ότι δεν τη βλέπω καν στον ορίζοντα…
Είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι η Ψωροκώσταινα τα τρώει τα παιδιά της…
Σκέφτομαι να φύγω απ’ αυτή τη χώρα χθες…

Ουφ….

Κατερίνα Ντούβλη

Πηγή
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank17_4_10_922.php Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ

Ήταν καλοστημένο το σχέδιο πάλι με την αύξηση της βενζίνης!
Ξαφνικά ανέβηκε η τιμή μία μέρα πριν το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας (!) και έφτασε να πωλείται έως 1,40 ευρώ το λίτροοοο!!!!!!!!!!

Προτού αντιδράσουμε, μας αναγγέλλουν την απεργία των τελωνειακών (ο φόβος ότι θα ξεμείνουμε) η οποία δεν εκδηλώνεται τελικά, όμως όλοι έσπευσαν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Πέφτει η τιμή στο 1,2 έως 1,3 ευρώ το λίτρο, και μας προετοιμάζουν ψυχολογικά ότι θα επανέλθει η τιμή εκεί που ήταν πριν μια εβδομάδα.

Όμως στο τέλος της εβδομάδος, πραγματοποιείται τελικά η απεργία (πάνω που έχουν αδειάσει πάλι τα ρεζερβουάρ μέσα στο τετραήμερο της εβδομάδος).

Γίνεται χαμός στα βενζινάδικα, όπου πουλάνε πάλι έως 1,40/λίτρο, μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο και σταματά η απεργία, όπου την Δευτέρα όλα λειτουργούν κανονικά και η τιμή εδραιώνεται στα 1,2 έως 1,34 σταθερά!

ΟΜΩΣ

προ λίγων μηνών έλαβα το παρακάτω μήνυμα, σχετικό με το θέμα, το οποίο σας παραθέτω αυτούσιο:

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ;

Ενδιαφέρον μήνυμα που μόλις μου ήρθε και σας το παραθέτω…

Διαβάστε το, σκεφτείτε το, και προωθήστε το….
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!
Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία.. (η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών...με καταπληκτικά αποτελέσματα).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ;

Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου. Βενζίνη στη μισή τιμή; Ας κάνουμε κάτι.

Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.

Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.

ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη.

Μα πώς;

Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης, και αφήστε τους μόνους τους». Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.

Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..!

Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC θέλουν να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,9 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές.

Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών: Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε. Με τρόπο αποτελεσματικό και όχι οδυνηρό για εμάς τους καταναλωτές.

Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία. Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.

Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές, οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν. Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα. Αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους, αμέσως γίνονται τριακόσια, και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες κ.ο.κ.

Αν κινηθούμε γρήγορα, θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι’ αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΛΑ!!!

Πηγή
http://toyotaclub.forumup.gr/about2243-0-asc-75-toyotaclub.html Διαβάστε περισσότερα...