Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συγκλονιστικό:Μηνύματα από το νησί του τρόμου(βίντεο)

Ο τρόμος μιας 16χρονης κοπέλας, που βρισκόταν στο νησί Οτόγια κατά τη διάρκεια του μακελειού, αποτυπώνεται με ανατριχιαστικό τρόπο στα sms που αντάλλαξε με τη μητέρα της κατά τη διάρκεια της σφαγής.

Δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια, απόγνωση και απορία αναβλύζουν από τα λόγια της προς τη μητέρα της.

Ακολουθεί αυτούσιο μέρος του διαλόγου της Julie Bremnes, με τη μητέρα της, Marianne, τη στιγμή που η 16χρονη κρυβόταν από το Νορβηγό σφαγέα:

Τζ: Μαμά, πες στην αστυνομία ότι πρέπει να βιαστούν. Σκοτώνονται άνθρωποι εδώ!
Μ: Προσπαθώ, Julie. Η αστυνομία είναι καθ’ οδόν. Μπορεις να μου τηλεφωνήσεις;
Τζ: Όχι
Τζ: Πες στην αστυνομία ότι είναι ένας τρελός εδώ που τρέχει τριγύρω και πυροβολεί ανθρώπους.
Τζ: Πρέπει να βιαστούν!
Μ: Η αστυνομία το ξέρει. Julie, αυτό δεν είναι καλό. Η αστυνομία μας τηλεφωνεί τώρα. Θα μας δίνεις ένα σημάδι ζωής κάθε 5 λεπτά, σε παρακαλώ;
Τζ: ΟΚ.
Τζ: Προσπαθούμε να επιβιώσουμε
Μ: Καταλαβαίνω, κορίτσι μου. Μείνε καλυμμένη, μην κινηθείς καθόλου! Η αστυνομία είναι καθ’ οδόν, αν δεν έχει ήδη φτάσει! Βλέπεις κανέναν τραυματία η νεκρό;
Τζ: Κρυβόμαστε στους βράχους κατά μήκος της ακτής.
Λίγα λεπτά αργότερα:
Τζ: Σας αγαπώ, ακόμα και αν φωνάζω μερικές φορές 
Τζ: Και δεν πανικοβάλλομαι, ακόμα και αν εχω χ…. από τον φόβο μου.
Μ: Το ξέρω κορίτσι μου, Είμαστε τρομερά ανήσυχοι για σένα. Ακούς πυροβολισμούς;
Tζ: Όχι
Στις 18:15 το κορίτσι ενημερώνει τη μητέρα της ότι η αστυνομία έχει φτάσει στο σημείο και η μητέρα προειδοποιεί τη Julie, ότι ο φονιάς φοράει στολή αστυνομικού.
Στις 19:01, ο δολοφόνος ακινητοποιήθηκε:
M: Η αστυνομία είναι σε ένα πλοιάριο στην Ουτόγια, κατά τ’ άλλα τίποτα νεότερο. Δεν έχουν καθαρό οπτικό πεδίο για να τον πυροβολήσουν, οπότε μείνε εκεί που είσαι. Περίμενε κάποιον να σε πάρει (από εκεί).
Μ: Τώρα τον έπιασαν!

Το sms αυτό, ξύπνησε τη Julie από τον εφιάλτη, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της κατασκήνωσης. Όχι όλα, 68 αθώοι, νέοι άνθρωποι, δεν θα ξυπνήσουν ποτέ…

Νέο ερασιτεχνικό video από τη φονική έκρηξη



Πηγή
http://www.sigmalive.com/news/international/405200
Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA προειδοποιεί για τεράστια διαστημική καταιγίδα

Η NASA προειδοποιεί για μία άνευ προηγουμένου «διαστημική καταιγίδα», καθώς ο ήλιος θα ξυπνήσει από έναν «βαθύ ύπνο» γύρω στο 2013, προκαλώντας 20 φορές μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από αυτή του τυφώνα Κατρίνα.

Ανώτατα στελέχη της NASA πιστεύουν πως η μεγάλη αυτή καταιγίδα θα χτυπήσει σαν αστραπή και θα προκαλέσει καταστροφές παντού, από το νοσοκομειακό εξοπλισμό, τα τραπεζικά συστήματα και τα μηχανήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μέχρι τις οικιακές μας συσκευές, τους υπολογιστές, τα iPods και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

Αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, η NASA εκτιμά πως ενδεχομένως να υπάρχουν καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια υγεία και την εθνική ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται αλλά δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος Ηλιοφυσικής της NASA.

Τα μέτρα προστασίας είναι ίδια με αυτά που παίρνουν οι αρχές κατά την περίοδο των τυφώνων, όπου γνωρίζουν ότι ο τυφώνας είναι προ των πυλών αλλά δεν ξέρουν πόσο σοβαρός θα είναι.

«Το θέμα είναι ότι οι σύγχρονες κοινωνίες εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα κινητά τηλέφωνα και τους δορυφόρους. Εξαρτιόμαστε πολύ περισσότερο από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο,» προσθέτει ο ίδιος.

«Θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από ένα τέτοιο γεγονός. Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας.»

Ο Fisher ισχυρίζεται πως η καταιγίδα, κατά την οποία ο Ήλιος θα ξεπεράσει σε θερμοκρασία τους 5.500 βαθμούς Κελσίου, συμβαίνει ελάχιστες φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

Κάθε 22 χρόνια, ο κύκλος της μαγνητικής ενέργειας του Ήλιου κορυφώνεται, ενώ ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων φτάνει στα μέγιστα επίπεδα κάθε 11 χρόνια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτά τα δύο γεγονότα θα συμπέσουν το 2013, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια επίπεδα ακτινοβολίας.

The Hindu

Πηγή
http://news.pathfinder.gr/scitech/725924.html
Διαβάστε περισσότερα...