Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πείραξαν εξωγήινοι το DNA μας πριν 4.000 γενιές;;

Στην Λυών της Γαλλίας οι επιστήμονες μελετώντας το ανθρώπινο DNA σε όλο τον κόσμο
έβγαλαν το καταπληκτικό συμπέρασμα ότι κάποιος ή κάποιοι

πριν από 1000 χρόνια περίπου παρενέβαλαν ένα «πακέτο» από καινούργια γονίδια στα ήδη υπάρχοντα γονίδια του ανθρώπου .
Ο κύριος ερευνητής Δρ Jean Sedeaux θεωρεί ότι ο "κάποιος" ήταν μια φυλή γενναιόδωρων διαστημικών εξωγήινων που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας γύρω στο 1000 μ.Χ., και αποφάσισαν ότι μας χρειάζονταν μια ώθηση προς τα εμπρός για την η εξέλιξή μας. Η ομάδα του Δρ Sedeaux οδηγήθηκε στο απίστευτο αυτό συμπέρασμα όταν πραγματοποιούσε έρευνα για το ανθρώπινα γονίδια.  
Καταχωρώντας κάθε ένα από τα 30.000 γονίδια που βρίσκονται στο σκέλη του διπλού έλικα του ανθρώπινου DNA, βρήκαμε ένα μικροσκοπικό τμήμα που χρησιμοποιούσε έναν εξ ολοκλήρου διαφορετικό κώδικα από τα άλλα γονίδια". 

Στην αρχή υπέθεσαν ότι κάποιος ιός είχε ενσωματωθεί στο ανθρώπινο DNA , αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε κανένας τέτοιος ιός στη γη. "Και το πιο περίεργο είναι ότι αυτό το ξεχωριστό «πακέτο» από γονίδια είχε τις απαραίτητες χημικές ουσίες για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα γονίδια. 

Οι επιστήμονες βρήκανε ότι αυτή η μυστήρια γενετική "βελτίωση" έγινε κατά προσέγγιση πριν από 4.000 γενεές, δηλ. περίπου πριν από 1.000 χρόνια. "Αυτή η ανακάλυψη μας ξεσήκωσε τα μυαλά μας, "λέει ο Δρ Sedeaux. "Τώρα τοποθετούμε το πακέτο γονιδίων σε εργαστηριακούς πιθήκους για να δούμε ακριβώς τι θα γίνει.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο - Έρχεται "Υπέρ - έκρηξη" από τον Ήλιο - τι μπορεί να προκαλέσει ;

Μια "Υπέρ - έκρηξη" ετοιμάζεται να δώσει ο ήλιος της επόμενες ώρες.  
  Ερασιτέχνες αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν ένα χαμηλό πεδίο να κοχλάζει πλάσμα στο νοτιοανατολικό άκρο του ήλιου. 
 Εμείς κρατήσαμε την φωτογραφία αυτή από το SDO "Παρατηρητήριο Solar Dynamics" στις 2.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Ιουνίου. 
 Τι όμως είναι οι "Υπέρ - εκρήξεις" του ήλιου; ....


 Έχει να παρατηρηθεί από της 12 Σεπτέμβριο του 2012 και μπορεί να νεκρώσει της τηλεπικοινωνίες, να δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε είδους εκπομπές. 
 Το τέλειο χτύπημα θα ήταν, μια τέτοια ηλιακή έκρηξη να γινόταν, με την πηγή της να έχεις απέναντι της τον πλανήτη μας. Όλο δηλαδή το πλάσμα της έκρηξης να είχε μπροστά του τον πλανήτη μας. Θα ήταν ικανό να μας γυρίσει στην λίθινη εποχή.     

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Πώς οι φάλαινες κρατούν την αναπνοή τους για 90 λεπτά

Θαλάσσια θηλαστικά που κολυμπούν σε μεγάλα βάθη έχουν στο αίμα τους ηλεκτρικά φορτισμένες πρωτεΐνες, οι οποίες τους επιτρέπουν να κρατούν πάνω από μια ώρα την αναπνοή τους, όταν ψάχνουν για τροφή...

Αυτό προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ σε 100 θαλάσσια είδη, μεταξύ των οποίων και φάλαινες φυσητήρες, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους ως και 90 λεπτά, μια από τις καλύτερες επιδόσεις στα θηλαστικά.

Τα δελφίνια μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για 20 λεπτά, ενώ το ρεκόρ για τους ανθρώπους είναι 19 λεπτά και το κατέχει ο Ελβετός δύτης Peter Colat.


Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες ανέλυσαν μια ξεχωριστή μοριακή υπογραφή της μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης που συνδέεται με το οξυγόνο στο αίμα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, στα ζώα που κολυμπούν σε μεγάλα βάθη, όπως οι φάλαινες, η πρωτεΐνη αυτή είναι ηλεκτρικά φορτισμένη σε μεγαλύτερο βαθμό, κάτι που την εμποδίζει να σχηματίζει δεσμούς, οι οποίοι μειώνουν την ικανότητά της να μεταφέρει οξυγόνο.

Ως εκ τούτου, οι φάλαινες φυσητήρες μπορούν να μεταφέρουν περισσότερη μυοσφαιρίνη, η οποία αποθηκεύει το οξυγόνο στο μυϊκό κύτταρο.

«Η έρευνά μας καταδεικνύει ότι η αυξημένη ηλεκτρική φόρτιση της μυοσφαιρίνης στα θηλαστικά, τα οποία έχουν υψηλές συγκεντρώσεις της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, προκαλεί ηλεκτρο-απώθηση, όπως ακριβώς απωθούνται οι ίδιοι πόλοι δυο μαγνητών», δήλωσε ο Δρ. Scott Mirceta, ένας εκ των βιολόγων που συμμετείχαν στη μελέτη.

«Αυτό εμποδίζει της πρωτεΐνες από το να κολλήσουν μεταξύ τους και επιτρέπει την κυκλοφορία υψηλότερων συγκεντρώσεων μυοσφαιρίνης στο αίμα, η οποία αποθηκεύει οξυγόνο στους μύες των θηλαστικών», προσέθεσε.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν την ιστορία της εξέλιξης των θηλαστικών.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Η.Κασιδιάρης για το σκάνδαλο με τον "καροτάκια"

Ο πρωταγωνιστής του... καρότου.Η υπόθεση του εξαίρετου πολιτικού ο οποίος έμπαινε σε site γνωριμιών, ανοίγοντας την κάμερα για να κάνει τις πλέον απίστευτες αθλιότητες, αφορά σε συγκεκριμένο πρόσωπο.









Η δημοσιοποίηση του όλου θέματος είναι υπόθεση ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική έρευνα και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους άμεσα ενδιαφερόμενους να πάρουν θέση.
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος















Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...