Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κολοκοτρώνης δεν είναι μόδα, Είναι φλόγα

Ο Κολοκοτρώνης, η Μεσσηνία η Ελληνική επανάσταση, ο αγώνας, οι θυσίες, το γένος, το κράτος. Υπέρ Πίστεως κ Πατρίδος έλεγε! Φωτιά κ τσεκούρι στους "προσκυνημένους" είχε πεί κ έσωσε την επανάσταση κ το γένος! Να είσαστε μονιασμένοι μωρέ κ ν'αγαπάτε τον τόπο σας ειχε πει κ έφυγε για πάντα. Ο τόπος μου, η μεσσηνία, είναι ένας τόπος ευλογημένος, τον αγαπώ, πιο πάνω κ απο την ζωή μου! Μένω Αθήνα, έχω το σπίτι μου, την δουλεία μου, την ζωή μου. Όταν με εξουθενώνουν στον φόρο κ με τα βίας τα βγάζω πέρα, πρέπει να πληρώνω πλέον και για τον αέρα που αναπνέω, επαναστατώ! Δεν πληρώνω, αντιδρώ! Δεν σκύβω το κεφάλι, το σηκώνω! Δεν κατεβάζω τα χέρια, αλλα σγίγγω την γροθιά! Δεν πληρώνω την κρίση τους, δεν φταίω εγώ γι'αυτό!


Τα ίδια χρήματα παίρνω 20 χρόνια τώρα, ενω η ζωή που μας επιβάλλεται να ζούμε, ειναι γεωμετρικά αυξανόμενη! Αυτοί που τα έφαγαI! ½, αυτοί να πληρώσουν κ ξέρουμε ΟΛΟΙ ποιοι είναι αυτοί! Είναι όλοι αυτοί που συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο αυτής της κατακαϊμένης πατρίδας κ τον μεταβιβάζουν στους δικους τους κ στο εξωτερικό. Τα ίδια βίωναν κ οι πρόγονοι μας, οταν είχε συγκεντρωθεί όλος ο πλούτος σε μερικές οικογένειες κ τους ισχυρούς και βολεμένους της εποχής κ αναγκάστηκαν να γίνουν κλέφτες στα βουνά! Τώρα το κέντρο εξουσίας δεν είναι η Πυλη, είναι πολλά κ ανα τον κόσμο! Τώρα ο έλληνας δεν έχει αντιμέτωπο του έναν τούρκο να τον ντουφεκίσει, έχει τα μεγάλα συμφέροντα απέ! ναντι του! κ τι κάνει γι' αυτό;;
Έχει αρχίσει να παίρνει τα βουνά κ πάλι να επιστρέφει στον τόπο του, να θυμάται τους προγόνους του κ να πιάνει το "ντουφέκι" του!
Και όπως έλεγε ο άνθρωπος που στην δύσκολη ώρα, πήρε το γένος στις πλάτες του

"Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία κα! ι την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα."

Πηγή
http://elladanews.gr/article/586487-o-kolokotronis-den-einai-moda-einai-floga.html
Διαβάστε περισσότερα...

Northen Cyprus



Πολύ ενδιαφέρον βίντεο που τραβήχτηκε από γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο. Μια εικόνα που δεν έχουμε δεί από δικά μας κανάλια και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το τι γίνεται στα κατεχόμενα

Όσους ακόμα νοιάζει ότι ζουν σε μια κατεχόμενη πατρίδα ας αφιερώσουν ένα λεπτό να προωθήσουν αυτό το βίντεο των Γάλλων.



Το γεγονός ότι το βίντεο δεν έγινε από Έλληνα βοηθά ιδιαιτέρως στο ότι δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε εμείς για προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που ανέκαθεν γινόταν από τους τούρκους εναντίον μας και γίνεται σε αντίθεση με την δική μας συνεχιζόμενη ανύπαρκτη πολιτική.

Πηγή
http://www.acharnet.eu/2011/01/blog-post_15.html
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλοθεσίτρια και η κ. Φώφη Γεννηματά

"H Κα Γεννηματά, στις 15 Ιαν 1986 και σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Έκτοτε, και ενώ καταλαμβάνει δημόσιες θέσεις (μισθοδοτούμενη δηλαδή απευθείας από τους Έλληνες φορολογούμενους) συνεχίζει να μισθοδοτείται ΚΑΙ από την ΕΤΕ, ακόμα και σε περιόδους που ίσχυε το ασυμβίβαστο για αυτήν (λόγω βουλευτικής ή άλλης ιδιότητας). Δείτε το βιογραφικό της εδώ: http://www.fofigennimata.gr/biografiko.asp

Μερικά ερωτήματα λοιπόν προς την Κα Γεννηματά:

- Πως διοριστήκατε στην Εθνική;
- Με ποιο διαγωνισμό και ποια προσόντα;
- Πότε πήρατε πτυχίο από το.. Πανεπιστήμιο Αθηνών;
- Πόσο καιρό συνολικά απουσιάζετε από την «εργασία» σας στην Εθνική;
- Όταν παρουσιάζεστε στην Τράπεζα, που ακριβώς εργάζεστε και σε ποιο αντικείμενο;


Από το 1986 έως σήμερα όχι μόνο μισθοδοτείστε, αλλά λαμβάνετε ΚΑΙ προαγωγές ΚΑΙ αυξήσεις, προφανώς λόγω του Κανονισμού Εργασίας που ισχύει στην ΕΤΕ.


Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά:
- Ποιο βαθμό κατέχετε σήμερα στην ιεραρχία της Τράπεζας;
- Σε τι καθεστώς άδειας ευρίσκεστε και από πότε;
- Πόσες είναι οι σημερινές σας αποδοχές από την ΕΤΕ, και ποιά δικαιώματα θεμελιώνετε για σύνταξη, εφάπαξ και προικοδότηση τέκνων;


Σημειώνω ότι η τελευταία προαγωγή σας έγινε στις 01/01/2006, περίοδο για την οποία δηλώνετε ότι είστε «Υπερνομάρχης». Από ποια άλλη ΔΕΚΟ/πρώην ΔΕΚΟ ή Οργανισμό μισθοδοτείστε ή θεμελιώνετε σε λίγο καιρό συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όπως πχ η συνάδελφός σας Μιλένα Αποστολάκη από την - χρεοκοπημένη - Ολυμπιακή);

Το γεγονός ότι και άλλοι -δεκάδες- συνάδελφοί σας (Πρωτόπαπας, Μανώλης, Πολυζωγόπουλος κ.α.) επίσης μισθοδοτούνται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των μισθών τους από την «πολιτική τους δραστηριότητα» από διάφορες ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ), θεωρείτε ότι σας νομιμοποιεί ηθικά, να αξιώνετε από τη Βουλή να σας δίδει άδεια να συνεχίζετε την dolce vita με τις πολλαπλές αργομισθίες σας;

Έλλην Φορολογούμενος - ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ."

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
"ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ"
skalamitsis@kalamitsis.gr
Tηλ. 210 7294811
697 8006870
Fax: 210 6422070


Πηγή
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=22885
Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώνετε διόδια στη Γεφυρα Ρίου-Αντιρρίου;

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)


Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.
Δεν είναι κι άσχημα!
Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο.
Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.
(σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)
Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια.
Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μ@λ@κ@ς; Ναι, υπάρχει.
Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.
Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:
· 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και
· 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.
Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις).
Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»).
Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται ΣΔΙΤ- «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες.
Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών.
Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.
Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια.
Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της.
Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%.
Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.
Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα.
Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο.
Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό).
Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ.
Oλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα

Πηγή
http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29640&blid=54
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Εδώ κα λίγο καιρό οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται ταχύτατα και ανεξήγητα, δημιουργώντας συνθήκες παραγωγής καταιγίδων τιτάνιων διαστάσεων. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κύκλος των υπερ-καταιγίδων έχει ξεκινήσει, με τελευταία τη γιγαντιαία χιονοθύελλα σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Πρόκειται για την αρχή μιας νέας Εποχής των Παγετώνων; Τρομακτικά νέα στοιχεία αρχίζουν να καταγράφονται στο κλίμα της Γης που κάθε άλλο παρά υπερθερμαίνεται εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνους που βάζουν πράσινους φόρους κατά της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η υπερκαταιγίδα της Αγγλίας στο τέλος του 2010, οι χιονοθύελες στις ΗΠΑ πριν τα Χριστούγεννα και τώρα πάλι στις αρχές του Φεβρουαρίου και της Ανατολικής Αυστραλίας, πρώτα με τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της και στη συνέχεια με ένα τυφώνα κατηγορίας «5». Η τελευταία καταιγίδα που χτύπησε τις ΗΠΑ έχει επηρεάσει 150 εκατομμύρια ανθρώπους και απλώνεται σε μήκος 2.000 μιλίων της βορειοαμερικανικής ηπείρου.


Οι καταιγίδες της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας συνοδευότανε από ανέμους ταχύτητας 220 μιλίων την ώρα και υπάρχουν φόβοι ότι σε τέτοιες υπερκαταιγίδες μπορεί να φτάσουν και στα 400 μίλια την ώρα.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν οι επιστήμονες διαφόρων πανεπιστημίων τι έχει συμβεί και το μοντέλο της υπερθέρμανσης πήγε περίπατο, οπότε και θα πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να ζητήσουν πίσω όλους τους πράσινους φόρους που έχουν πληρώσει ως τώρα, δόθηκε μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία μια αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του Ήλιου και η επίδρασή της στο σαφώς πιο ασθενές γήινο, μπορεί να έχει επίπτωση όχι μόνο στην γήινη μαγνητόσφαιρα, αλλά και ταλάντευση της, και την του δυναμική του πυρήνα της, τα ωκεάνια ρεύματα και τις καιρικές συνθήκες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται 40 μίλια ανατολικά ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία, σε αντίθεση με τα 5 μίλια κατά μέσο όρο που καταγραφότανε έως τότε. Το κακό είναι ότι το φαινόμενο αυτό επιταχύνεται.. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μελέτες που δείχνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης παρουσιάζει «ρωγμές», που επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και την τροπόσφαιρα.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το απόσπασμα από το περιοδικό The Economist σε ένα λεπτομερές άρθρο για το μαγνητικό πεδίο: «Υπάρχει, ωστόσο, ένας αυξανόμενος ρυθμός παρουσίασης στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι υπό εξαφάνιση, τουλάχιστον για λίγο, μέχρι να υπάρξει η αντιστροφή των πόλων που έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ανατροπές αυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία γίνονται ανά 500.000 περίπου χρόνια, με την τελευταία να έχει γίνει πριν 780.000 χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι τυχόν μηδενισμός του μαγνητικού πεδίου της Γης, θα την άφηνε απροστάτευτη στις «επιθέσεις» των ηλιακών σωματιδιακών ακτινοβολιών. Το σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές της θερμοκρασίας πάνω στη Γη δεν οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι κάνουν παιδιά, όπως κάποια λαμόγια προσπάθησαν να μας πείσουν, ούτε στις εν γένει δραστηριότητες του ανθρώπου που μας τον έχουν παρουσιάσει σαν μικρόβιο και εχθρό γενικά της φύσης, αλλά στον αφέντη ήλιο, που ρυθμίζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια τα πάντα γύρω μας.

Σε περίπτωση μάλιστα κάποιας μεγάλης ηλεκτρομαγνητικής «φλασιάς» του ήλιου, τότε, κάθε ίχνος ηλεκτρικής συσκευής πάνω στην επιφάνεια της Γης θα καεί με αποτέλεσμα να γυρίσουμε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στη λίθινη εποχή.

Λιακόπουλος Δημοσθένης

(το άρθρο γράφηκε με αφορμή πρωτοσέλιδη αναφορά της PRAVDA)

Πηγή
http://www.liako.gr/news/home/30668-liakopoulos-sun.html




Διαβάστε περισσότερα...

History of New York (pps)




Λήψη (4 MB)







.
Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά Υπάρχουν Νεραιδες ?

Tα φοβερά νέα έρχονται από την επαρχία Drbyshire. Η καθημερινότητα μας έχει αποδείξει ότι αν πεις ότι έχεις δει νεράιδες ή εξωγήινους ή οτιδήποτε άλλο σου βγάζουν το παρατσούκλι τρελάρα, νεραϊδοπαρμένο, ψυχοπαθή και όλα τα συναφή επίθετα. Μάλλον αυτό...
σκέφτηκε και ο άνθρωπος που ανακάλυψε το συγκεκριμένο εύρημα και προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος. Δεν έμεινε όμως ανώνυμη και η περιοχή στην οποία βρέθηκε. Κάποια μέρα, ανά έκανε την πρωινή του βόλτα με το σκυλάκι του έτυχε να κοιτάει το έδαφος και τότε προς μεγάλη του έκπληξη, ανάμεσα στα φύλα είδε τη μικρή νεράιδα...απανθρακωμένη.


Τη στιγμή εκείνη περπατούσε στο δρόμο Roman ανάμεσα στα χωριά Duffield και Belper. Η μικρή νεραϊδούλα έχει μέγεθος 8 ίντσες. Τα δόντια της, το δέρμα της και τα μαλλιά της εξετάστηκαν από ανθρωπολόγους και ειδικούς στα ζώα του δάσους. Η ακτινογραφία της νεραϊδούλας έδειξε μια ανατομία που ταιριάζει σε σώμα ενός μικρού παιδιού. Το σώμα της φαίνεται να έχει τις ίδιες αναλογίες με το ανθρώπινο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στα εσωτερικά όργανα.

Πηγή
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_269.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σ. Καργάκος μιλάει στον Ν. Χατζηνικολάου για την Επανάσταση του 1821

«Σε παρέμβαση-διδασκαλία ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος στάθηκε επικριτικά απέναντι σε όσους «αλλάζουν» την ιστορία του 1821.
Ο Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Ν. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επανάσταση του 1821 και έφερε ως παράδειγμα ότι στα χρόνια της δικτατορίας ένα τραγούδι που "χάλασε κόσμο" και ανέδειξε τον Γιώργο Νταλάρα ήταν το «να 'ταν το ‘21». «Νοσταλγούμε ήρωες γιατί βλέπουμε γύρω μας νάνους» υπογράμμισε ο ιστορικός.




Για τις αναφορές ότι οι Έλληνες διέπραξαν αγριότητες κατά την επανάσταση και είχαν ως κίνητρο την απόκτηση περιουσίας ο Σαράντος Καργάκος αναρωτήθηκε: «εάν ήταν τα πράγματα τόσο αγαθά γιατί είχαμε 11 επαναστατικά κινήματα προ του '21;». Όπως υπογράμμισε ο ιστορικός όλα όσα περνούσε ο λαός μεταφέρονταν στην λαϊκή παράδοση, που μπορεί να έχει μια δόση υπερβολής, αλλά δεν λέει ποτέ ψέματα.
Σε ερώτηση αν όλη αυτή η διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας έχει σχέση με την προσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, ο Σαράντος Καργάκος δεν το απέκλεισε. «Δεν μπορούμε να αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι την ιστορία μας υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες» είπε ο ιστορικός, που σημείωσε ότι και μετά το σύμφωνο "Ε. Βενιζέλου- Κ. Ατατούρκ" υπήρξε προσπάθεια μέσω της ιστορίας να σταματήσει η αντιτουρκική διάθεση που υπήρχε στον ελληνικό πληθυσμό.
«Οι ανεξάρτητοι ιστορικοί, όπως ο Θουκυδίδης, δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα εκτός αν είναι μοναχικοί καβαλάρηδες» σημείωσε ο Σαράντος Καργάκος που υπογράμμισε ότι η ιστοριογραφία στις μέρες μας εξαρτάται από ορισμένα κέντρα.
Όπως είπε ο ιστορικός σήμερα έχει καλλιεργηθεί ένα πνεύμα αντιπατριωτισμού στο ευρύτερο κοινό. «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε καθετί λέγεται εις βάρος της Ελλάδος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα κουρελιασμένο παρόν πρέπει να κουρελιάσει και ένα ένδοξο παρελθόν» είπε ο ιστορικός

Πηγή
http://grblogs.gr/post/o-s-kargakos-milaei-ston-n-xatzinikolaou-gia-tin-epanastasi-tou-1821
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ?













Διαβάστε περισσότερα...