Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ανέκδοτες φωτογραφίες από τον πόλεμο 1940-1945 (01) pps

Διαβάστε περισσότερα...

«Μαγικό Χαλί» πετάει στις ΗΠΑ

Ερευνητές δημιούργησαν να μικρό φύλλο από αγώγιμο πλαστικό που πετά κυματίζοντας





Λονδίνο

Χίλιες και Μία Νύχτες φαίνεται ότι ζει ένας υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον: δημιούργησε ένα μικρό φύλλο από αγώγιμο πλαστικό που πετά κυματίζοντας. Το μαγικό χαλί, μήκους δέκα εκατοστών, δημιουργεί κυματισμούς που ωθούν τον αέρα από το μπροστινό στο πίσω μέρος της κάτω επιφάνειας.

Ιπτάμενο φύλλο

Το πρωτότυπο που παρουσιάζεται στο Applied Physics Letters πετά με ταχύτητα ενός μέτρου ανά δευτερόλεπτο, ή 3,6 χιλιόμετρα την ώρα -λίγο πιο αργά από έναν άνθρωπο που κάνει βόλτα. Ο Νόα Τζάφερις, που επινόησε το χαλί στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής, ελπίζει τώρα ότι η ταχύτητα μπορεί να εκατονταπλασιαστεί. Υπολογίζει μάλιστα ότι ένα ιπτάμενο φύλλο πλαστικού μήκους 50 μέτρων θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος ενός ανθρώπου.

Το πρόβλημα είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργεί την κυματοειδή κίνηση προέρχεται από μια μπαταρία συνδεδεμένη στο φύλλο με καλώδια. Αυτό το εμπόδιο θα μπορούσε πάντως να ξεπεραστεί με ηλιακούς συλλέκτες ενσωματωμένους στην πάνω επιφάνεια. «Αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν ο έλεγχος της συμπεριφοράς του φύλλου καθώς παραμορφώνεται με υψηλή συχνότητα» ανέφερε στο BBC ο Τζέιμς Στερμ, επιβλέπων καθηγητής του Νόα Τζέφρις.

Το πρόβλημα

Για να λύσει το πρόβλημα και να κάνει το φύλλο να πετάξει, ο ερευνητής κάλυψε την επιφάνεια του πρωτότυπου με αισθητήρες, των οποίων τα δεδομένα του επέτρεψαν να προβλέπει πού σχηματίζονται αναδιπλώσεις.
Παραμένει άγνωστο αν η εφεύρεση του Τζάφερις θα έχει ποτέ πρακτικές εφαρμογές. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι θα ήταν ιδανικός τρόπος μετακίνησης σε σκονισμένες επιφάνειες, εκεί όπου τα οχήματα με κινούμενα εξαρτήματα δυσκολεύονται να περάσουν.
Οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί δείχνουν μάλιστα ότι τέτοια ιπτάμενα οχήματα θα μπορούσαν να πετούν ακόμα και στην αραιή ατμόσφαιρα του Άρη.
 Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί











Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. . . . . .
Και γιατι να τους πιστεψουμε για τα στοιχεια που μας δινουν.
Μολις πριν τρεις μερες ειδαμε πως ανεβασαν το ελειμα(κουβεντα γι αυτο αγαπητε ετσι?)για να μας χωσουν στο ΔΝΤ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ; ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 22, 2011
Το Taxalia επιβεβαιώνει την αποκάλυψη μας για τον κύριο Ηλία Κικίλια διοικητή του ΟΑΕΔ, φέρνοντας νέα στοιχεία και για την κουνιάδα του!
Και όμως, ακόμα ο άνθρωπος και οι συγγενείς του είναι στην θέση τους. Θα τολμήσετε να διώξετε έστω και έναν δημόσιο υπάλληλο μετα από αυτό;
Το θέμα: Ποιός πράσινος διοικητής, καθηγητής βεβαίως - βεβαίως, έκανε μετάταξη στην γυναίκα του για να γλιτώσει την εφεδρεία εξοργίζοντας ακόμα και την Κατσέλη;;
O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο. Α. Ε. Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο. Α. Ε. Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον. .
πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ. Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α. Ε. (ΠΑΕΠΑ. Ε. ).
Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"

Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α. Ε. ";
Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !
Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www. tovima. gr/files/1/2011/09/12/efedreia12. pdf):
Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει .το άγχος.
Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!
Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ. Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ. Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;
Γιατί; Γιατί; Γιατί;
ΚΑΙ ΑΥΤΟ
O μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. "1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι (+ ακόμη μία) ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες".
Aπό το "Olympia"
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ "ΔΙΟΡΙΣΕ" ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Κι όμως είναι αληθινό!
Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, "διορίστηκε" στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα "νόμιμου" ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Ιδού και το ΦΕΚ για να. . .
μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο. Α πήρε εφ άπαξ 50. 000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί "μεταφοράς" των απολυμένων της Ο. Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.
Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και όπως του πρέπει θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο "ΜΑΚΕΛΕΙΟ", στο "ΚΟΝΤΡΑ"http://live24.gr/webtv/kontrachannel/ στις 10. 15 , θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ. δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς. Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. "1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες". Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;" Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα.

 Πηγή

 
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο βίντεο του 2000 με τη "Μέρκελ" να χορεύει μεθυσμένη σε διακοπές στην Ελλάδα

Απίστευτες εικόνες με την Μέρκελ νιάτο (μπάζο ήταν και τότε) να τα έχει κοπανήσει και να χορεύει μεθυσμένη σε ένα ελληνικό μπιτσόμπαρο.







Διαβάστε περισσότερα...

SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης - Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα










Η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου απηύθυνε συγκινητική έκκληση για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο, όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.
Η κυρία Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο Καστελόριζο και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται».
Το μήνυμα της δασκάλας διαβάστηκε σήμερα το πρωί στον αέρα του Realfm 97.8 και προκάλεσε την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον εκατοντάδων ακροατών.

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:
Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
 ΤΚ 851 11
 Μεγίστη
 Καστελόριζο
 Δωδεκάνησα
 ΕΛΛΑΣ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ











Διαβάστε περισσότερα...

Περιπέτεια πάνω από το Νεπάλ...

Εντυπωσιακά βίντεο... (Αρπακτικά πουλιά καθοδηγούν τους αλεξιπτωτιστές








Parahawking Over Nepal (HD)



Parahawking in Nepal - The Best of 2010/2011



 
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 15 καλύτερες ατάκες του Αρκά!


Arkas' comic character Μερικές από τις ατάκες που έχουν ειπωθεί από χαρακτήρες του ανεπανάληπτου Αρκά, μέσα από τα υπέροχα comics του!




1.. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα!
2.. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.
3.. Η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!
4.. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
5.. Αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
6.. το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. μετά θα φοβάσαι να βήξεις!
7.. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα.
8.. Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση.
ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.
9.. Τη γυναίκα μου πάνω από όλα. όλες τις άλλες από κάτω.
10.. Μεγαλοφυΐα είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.
11.. Ακόμα και μια κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική.
Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.
12.. Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.
13.. Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
14.. Η φιλοδοξία είναι το τελευταίο καταφύγιο της αποτυχίας.
15.. Κάντε οικονομία στο νερό: πλυθείτε μαζί με ένα φίλο!!

Πηγή

 




Διαβάστε περισσότερα...