Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΥΓΕΙΑ : Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!!

Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.













αρτεμισία-αννούα«Οι κύριοι τύποι φαινολικών συστατικών στα περισσότερα από τα βότανα που ελέγχθησαν αναγνωρίστηκαν πρωταρχικά και αναλύθηκαν, περιέχοντας κυρίως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, τανίνες, κουμαρίνες, λιγνάνες, κινόνες, στιλβένες και κουρκουμινοειδή. Τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά βότανα έχουν εμφανίσει έως τώρα πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών συστατικών από τα κοινά φυτά και φρούτα. Τα Παραδοσιακά Κινεζικά φαρμακευτικά φυτά που σχετίζονται με αντικαρκινικές ιδιότητες μπορεί να αποτελούν πιθανές πηγές ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών και ωφέλιμων παραγόντων αναστολής, καθυστέρηση ή αναστροφής της καρκινογένεσης (σ.σ. pentapostagma.gr – chemopreventive agents)» αναφέρει η επιστημονική ομάδα στην σύνοψη του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Life Sciences.
Το εν λόγω βότανο, εάν χρησιμοποιηθεί από μόνο του, μειώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά 28%, αλλά σε συνδυασμό με το σίδηρο η “Artemisia Annua” καταφέρνει να «εξολοθρεύσει» επιτυχώς τον καρκίνο. Παράλληλα, στα πειράματα που διενεργήθησαν η αρτεμισινίνη δεν προκαλούσε βλάβες στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα.
Η αρτεμισινίνη χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως μία ισχυρή θεραπεία κατά της ελονοσίας. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου.
Όταν οι επιστήμονες προσέθεσαν σίδηρο κατά τη διάρκεια της μελέτης, και στη συνέχεια τον «ενσωμάτωσαν» στους ιστούς του πνεύμονα και ειδικότερα στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, η αρτεμισινίνη επιτέθηκε επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων δίχως να προξενεί βλάβες στα υγιή κύτταρα..
“Εν γένει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η αρτεμισινίνη σταματά επιτυχώς τον παράγοντα μεταγραφής E2F1 και παρεμβαίνει στην διαδικασία καταστροφής των καρκινικών κυττάρων, εννοώντας ότι παρουσιάζει έναν νέο τρόπο μεταγραφής βάσει του οποίου η αρτεμισινίνη ελέγχει την διαδικασία αναπαραγωγής και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων”, ήταν το συμπέρασμα των ερευνών που διεξήχθησαν στο εργαστήριο μελετών κατά του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.


 Πηγή











Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ : Παράξενη επιδημία ύπνου στο Καζακστάν

 Μια επιδημία ύπνου έφερε τους γιατρούς σε αμηχανία που καλούνται να διερευνήσουν μια παράξενη ασθένεια που διαδόθηκε μεταξύ των κατοίκων του Kalachi ( ή Kalachev,μια μικρή πόλη ) περιοχή Akmola , Καζακστάν.
Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KTK ανέφερε ότι ακόμη και τώρα τίποτα δεν είναι γνωστό σχετικά με την αιτία της διαταραχής.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καμία τυχαία επαφή ο ένας με το άλλον.


Οι καταγγελίες αφορούν συμπτώματα όπως αδυναμία,κακουχία,λιποθυμία,μερική απώλεια της μνήμης,και στις χειρότερες περιπτώσεις,ακόμη και παραισθήσεις.
Όλα τα θύματα απλά αρχίζουν να αισθάνονται μια ακαταμάχητη επιθυμία για ύπνο και στη συνέχεια απλά θέλουν να κοιμηθούν.
Κατ 'αρχήν οι ειδικοί εστιάζουν στην ιδέα ενός ιού και ως εκ τούτου οι ιολογικές εξετάσεις είχαν προτεραιότητα.



Οι δοκιμές αυτές θα εκτελούνται από ιολόγους στο Περιφερειακό Κέντρο ( υγείας ) στο Kokshetau.
Η Yakimova που κατοικεί στο χωριό είπε:άνθρωποι πέφτουν ξαφνικά για ύπνο οπουδήποτε.
Μερικές φορές κάποιοι από αυτούς την ίδια στιγμή σε όρθια ή καθιστή στάση .
Οι περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται στο ιατρείο του τόπου όπου οι ενήλικες και τα παιδιά κοιμούνται.


Το σημείο μηδέν η πρώτη περίπτωση της εκδήλωσης αυτής της ασθένειας του ύπνου στο Kalachi σημειώθηκε μεταξύ του Μαρτίου και του Απριλίου 2013 σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων Tengrinews .
Με αυτήν την αφορμή εισήχθησαν στο νοσοκομείο δέκα άτομα ηλικίας 14 και 70 .
Από τότε οι εστίες εμφανίστηκαν πιο τακτικά.
Τον Δεκέμβριο του 2013 12 άτομα επλήγησαν από έξαλλο ύπνο. Στις αρχές του 2014 τον Ιανουάριο ήταν επτά τα θύματα που έχουν ήδη αναφερθεί.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η νόσος είναι μια συνέπεια της « θέρμανσης » ανύψωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.



 

Άλλοι συνδέουν τον ανώμαλο ύπνο ( και τις άλλες διαταραχές ) στην ύπαρξη ορυχείων ουρανίου που εγκαταλειφθείκαν στην περιοχή του χωριού.
Αυτά τα ορυχεία είναι απενεργοποιημένα εκεί εδώ και 30 χρόνια.
Έτσι παρά τις έρευνες των αρχών η υπόθεση παραμένει ένα μυστήριο.
Τίποτα αντικειμενικό δεν ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα (Ιανουάριος 2014).
Ο επικεφαλής του Τμήματος Υγείας Yesil του Περιφερειακόυ Νοσοκομείου στο Kabdrashit σχολίασε:


... τα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σε όλη την πόλη απο σπίτι σε σπίτι.
Εκεί δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε ανωμαλία.
Εξετάστηκαν επίσης δείγματα του αέρα του νερού του εδάφους. Το αίμα των θυμάτων αναλύθηκε επίσης και αναζητούν ίχνη βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών.
Τίποτα δεν βρέθηκε .
Στο διαδίκτυο το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να ενημερώνει η ασθένεια έχει κλασικά συμπτώματα της ναρκοληψίας: Ξαφνικό μούδιασμα, απώλεια του μυικού τόνου και υπναγωγικές ψευδαισθήσεις.





Πηγή









Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός επικοινωνίας με εξωγήινους από την NASA

Ενα νέο, θα λέγαμε περιέργο βιβλίο με τίτλο Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Διάστερη Επικοινωνία προστέθηκε στην λίστα των ηλεκτρoνικών βιβλίων (e-book) της NASA και αναμένεται να εγείρει έντονους προβληματισμούς.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών , η NASA έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από δωρεάν e-books, συμπεριλαμβάμένου ενός αφιερωμαντικού βιβλίου με τίτλο "NASA: Η Γη ως Τέχνη" με διάφορα διαδραστικά κείμενα για τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble. Η NASA προσθέτει στην συλλογή της ένα ιδιαίτερο βιβλίο που εξάπτει την φαντασία. Πρωτοτυπεί και προβληματίζει.
Το βιβλίο πρόκειται για ένα εγχείρημα του Ντάγκλας Βακοχ από το Ινστιτούτο SETI, το οποίο αποτελεί  έναν οδηγό επικοινωνίας με εξωγήινα όντα. Το κείμενο προβλέπει πως οδεύουμε προς μια εποχή όπου το ανθρώπινο είδος θα συνάψει ουσιαστική επικοινωνία με εξωγήινα όντα. Μελετητές των τεράστιων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, υποστηρίζουν  πως έχει εντοπιστεί ένα πλούσιο πληροφοριακό σήμα που προέρχεται  «από έναν άλλον κόσμο».

«Για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε έτοιμοι για επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, θα πρέπει απλά να έρθει εκείνη η μέρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου θα αναδυθούν  σημαντικά ζητήματα προς μελέτη και με επίκεντρο την σύγχρονη αρχαιολογία και ανθρωπολογία . Γιατί όμως αρχαιολογία και ανθρωπολογία; Διότι , όπως υποστηρίζει ο κ. Βακοχ, η επικοινωνία με τα νοήμονα όντα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μέσω του ήχου, αλλά και μέσα από εικόνες . «Θα πρέπει να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε  έναν εξωγήινο πολιτισμό βασισμένοι στην παρατήρηση», τονίζει ο κ. Βακοχ. Το βιβλίο-οδηγός αναλύει και θεωρητικοποιεί σε 300 σελίδες την επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή. Οσα πραγματεύονται οι μελετητές στο ιδιαίτερο αυτό βιβλίο, δεν μπορεί παρά να μην θυμίζουν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τουλάχιστον οι σινεφίλ γνωρίζουν πώς αν οι εξωγήινοι αποδειχθούν φιλικοί, θα ήταν μια καλή αρχή να μην τους πετάξουν νερό….






Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

«Στην Αγ. Σοφία είναι ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού»

Μέσα στο χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης κρύβεται μέχρι σήμερα ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, υποστηρίζει ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας, Sabah, Hıncal Uluç, επικαλούμενος τις πολυετείς και εντατικές έρευνες του επίσης πολύ γνωστού Τούρκου ιστορικού, Radi Dikici από την Σαμψούντα του Πόντου.
Σύμφωνα με τον Radi Dikici, ο οποίος σημειωτέων θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Τούρκους βυζαντινολόγους, (για όσους δεν το ξέρουν υπάρχουν και.. τέτοιοι στην Τουρκία) και ο καλύτερος σε θέματα βυζαντινών ερευνών ενώ έχει γράψει σωρεία βιβλίων σχετικά με το Βυζάντιο και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, (όπως, «Bizans İmparatorluğu Tarihi», δηλαδή, «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», «Şu Bizim Bizans», δηλαδή, «Αυτό το Δικό μας Βυζάντιο»,) το μεγαλύτερο τμήμα του Τίμιου Σταυρού μεταφέρθηκε από την Αγία Ελένη στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε κάπου μέσα στον χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας.








av10.konstantinoupoli agia sofiagk-is-150
Οι μαρτυρίες, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος ιστορικός, αναφέρουν ότι το μέρος όπου βρίσκονταν ο Σταυρός ήταν γνωστός και φανερός μέχρι το 1024 όταν οι Σταυροφόροι κατάλαβαν την Κωνσταντινούπολη και επιδοθήκαν στις γνωστές τους λεηλασίες των ελληνορθόδοξων ναών και των μοναστηριών.
Τότε κάποιοι βυζαντινοί αξιωματούχοι μαζί με κάποιους ιερείς του ναού πρόλαβαν και άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό για να μην τον βρουν οι Σταυροφόροι και τον έκρυψαν σε κάποιο μυστικό μέρος μέσα την Αγία Σοφία γιατί αν τον έβγαζαν έξω θα τους αντιλαμβάνονταν οι κατακτητές. Πέρασαν χρόνια μετά την καταστροφή της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους και αυτοί που είχαν κρύψει τον Τίμιο Σταυρό ή πέθαναν, ή χάθηκαν σε άλλες περιοχές της αυτοκρατορίας ενώ η Πόλη στέναζε κάτω από τον λατινικό ζυγό. Έτσι το μεγάλο αυτό μυστικό χάθηκε δια μέσω των αιώνων και σήμερα παραμένει το μεγάλο αίνιγμα της ιεράς κρυπτής του Τίμιου Σταυρού η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό και βυζαντινολόγο, πρέπει να βρίσκεται κάπου μέσα στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης. Ο δημοσιογράφος της Sabah που ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό θέμα, παραθέτει και την συγκλονιστική ιστορία της αποκάλυψης του Τιμίου Σταυρού από την αυτοκράτειρα Ελένη με την βοήθεια, όπως αναφέρει, του τότε αρχιτέκτονα, μηχανικού και μαθηματικού, ελληνικής καταγωγής, Ερμογένη, που εργάστηκε κάτω από τις θεόπνευστες εντολές τη αυτοκράτειρας για να φέρει στο φως τον Σταυρό του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και να κτιστεί στο μέρος εκείνο ο μεγαλόπρεπης τότε ναός της Σταυρώσεως του Σωτήρος.
SS
Οι ιστορικές πληροφορίες συμφωνούν ότι μεγάλο τμήμα του Τιμίου Σταυρού τον μετέφερε η αγία Ελένη από τα Ιεροσόλυμα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρεται, η Αγία Ελένη επιθυμούσε να βρει τους Τόπους όπου μαρτύρησε ο Κύριός. Αφού εξασφάλισε τη σχετική άδεια και οικονομική βοήθεια από τον γιό της, Μ. Κωνσταντίνο, έφθασε στα Ιεροσόλυμα το 326 μ.Χ. Πρώτη φροντίδα της ήταν να βρει τον τάφο του Χριστού. Τα οράματα της την οδήγησαν στον ναό της Αφροδίτης που είχαν κτίσει οι ειδωλολάτρες στο σημείο που είχε σταυρωθεί ο Ιησούς Χριστός. Αφού κατεδάφισε το ναό της Αφροδίτης, ανέσκαψε το χώρο όπου και βρήκε τον τάφο του Χριστού και εκεί κοντά και σε αρκετό βάθος βρήκε και τους τρεις Σταυρούς. Βρέθηκε επίσης και η επιγραφή η οποία ήταν κρεμασμένη πάνω στον Σταυρό του Χριστού, αλλά είχε αποκολληθεί και έτσι δεν γνώριζαν ποιός εκ των τριών ήταν ο Σταυρός του Σωτήρος. Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος έφερε τους Σταυρούς και τους εναπόθεσε διαδοχικά πάνω σε μια νεκρά γυναίκα. Ο πρώτος και ο δεύτερος δεν έδειξαν τίποτα. Όταν όμως τοποθετήθηκε και ο τρίτος Σταυρός πάνω στην νεκρά γυναίκα εκείνη, αμέσως αναστήθηκε και σηκώθηκε όρθια. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεχώρισαν τον Τίμιο Σταυρό.
AGGG
Η Αγία Ελένη διεχώρισε τον Τίμιον Σταυρόν και το μεν ένα αφού το τοποθέτησε σε ασημένια θήκη το άφησε στα Ιεροσόλυμα, το δε άλλο μαζί με τους ήλους, δηλαδή τα καρφιά, το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αναφέρεται, η Αγία Ελένη, κομίζοντας το υπερπολύτιμο εύρημα, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 327. Ο αυτοκράτορας γιος της Κωνσταντίνος, οι επίσκοποι, οι πρεσβύτεροι, οι διάκονοι και όλος ο λαός υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό με ευλάβεια και δάκρυα χαράς. Ο επίσκοπος Μακάριος τον έθεσε στη διάθεση των χριστιανών για προσκύνηση. Το γεγονός αυτό μας το διασώζουν ο Ιεροσολύμων Άγιος Κύριλλος, που έζησε το 340-386 μ.Χ. και μάλιστα σε μια από τις κατηχήσεις του και συγκεκριμένα στην ΙΓ΄, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελέγχει με ουτος ο Γολγοθας, ου νυν πλησίον πάντες πάρεσμεν, ελέγχει με του Σταυρου το ξύλον το κατά μικρόν εντευθεν πάση τη οικουμένη διαδοθέν». Δηλαδή, «με ελέγχει ο Γολγοθάς στον οποίο βρισκόμαστε όλοι κοντά. Με ελέγχει το ξύλο του Σταυρού, το οποίο απ’ εδώ διαδόθηκε σ’ όλη την οικουμένη». Το ίδιο γεγονός μας το διασώζουν και ο ιστορικός Σωκράτης, (σύγχρονος και αυτός της εποχής εκείνης), στην εκκλησιαστική του ιστορία στο α΄ βιβλίο του ΚΕΦ. ιζ΄ και ο Θεοδώρητος στην δική του εκκλησιαστική ιστορία.
Απόδοση Αγιορείτικο Βημα

Διαβάστε περισσότερα...