Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Το κόστος της τρόικας

 Η Ιρλανδία, έχοντας πεισθεί ότι, σκοπός του ΔΝΤ δεν είναι η αναδιάρθρωση της οικονομίας της, αλλά η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών της, η οικονομική γενοκτονία δηλαδή, σχεδιάζει να το διώξει έως το τέλος του έτους




Οι Ιρλανδοί φορολογούμενοι, μεταξύ των ετών 2010 και 2012, κατά τη διάρκεια των οποίων δραστηριοποιείται η Τρόικα στη χώρα τους, επιβαρύνθηκαν με 224 εκ. €. Το ποσόν αυτό δεν αφορά τους τόκους του δανείου των 67 δις €, με το οποίο ενισχύθηκε η Ιρλανδία, αλλά το «κόστος διαχείρισης» - τα δικαιώματα καλύτερα (fees), για τη χρήση του συγκεκριμένου ποσού (πηγή: Independent), καθώς επίσης για τις «υπηρεσίες» που είναι συνδεδεμένες μαζί του (τρίμηνοι έλεγχοι, γραφείο του ΔΝΤ κλπ.).      

Αναλυτικότερα, η Ιρλανδία πλήρωσε για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους της Τρόικας το 2010 42,9 εκ. €, το 2011 113,8εκ. € και το 2012 67,3 εκ. € - όπου η μείωση του ποσού που πληρώθηκε το 2012 οφείλεται στο ότι, η χώρα ζήτησε και έλαβε λιγότερα χρήματα από την Τρόικα, σε σχέση με αυτά που της είχαν εγκριθεί.  

Επί πλέον του κόστους διαχείρισης, η Ιρλανδία πλήρωσε τόκους στην Τρόικα - ύψους 1,4 δις € μόνο για το 2012. Βέβαια, η αντιπολίτευση της χώρας απαιτεί την επιστροφή του κόστους διαχείρισης - θεωρώντας ότι είναι υπερβολικό να πληρώνει τόσο μεγάλα ποσά, απλά και μόνο για να καλύπτονται τα έξοδα ελέγχου της εκ μέρους των δανειστών της. Η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται «με νύχια και με δόντια» όλα όσα της χρεώνουν οι σύνδικοι του διαβόλου (ΔΝΤ) - οι οποίοι κοστολογούν όλο και πιο ακριβά τη «βοήθεια» τους.

Ολοκληρώνοντας η Ιρλανδία, έχοντας πεισθεί πλέον ότι, σκοπός του ΔΝΤ δεν είναι η αναδιάρθρωση της οικονομίας της, αλλά η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών της, σχεδιάζει να το διώξει έως το τέλος του έτους - το αργότερο στις αρχές του 2014.   

 

Σε σχέση τώρα με την παραπάνω είδηση, αυτό που οφείλει να μας ενδιαφέρει δεν είναι το πόσο πλήρωσε τις «υπηρεσίες» της Τρόικας η Ιρλανδία, αλλά τι ακριβώς κοστίζουν στην Ελλάδα - η οποία φαίνεται πως όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται αυτά που μας χρεώνει το ΔΝΤ για τους ελέγχους του (fees) αλλά, σε αντίθεση με την Ιρλανδία, παίρνει όλα τα δάνεια που εγκρίνονται,«ζητιανεύοντας» ακόμη περισσότερα.

Κρίνοντας δε από τα ποσά που η Ιρλανδία πλήρωσε για τα 67 δις € συνολικού δανείου που της εγκρίθηκε, έχουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα, η οποία έλαβε υπερτριπλάσια δάνεια, χρεώνεται τουλάχιστον με τα τριπλά - επομένως, με τουλάχιστον 300 εκ. € ετησίως, χωρίς να υπολογίζουμε φυσικά τους τόκους.

Εάν τώρα η Independent έχει σωστή πληροφόρηση, καθώς επίσης εάν πράγματι συμβαίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, τότε όλοι εμείς οι Έλληνες πληρώνουμε αυτούς που λεηλατούν και καταστρέφουν τη χώρα μας - προσφέροντας τους 300 εκ. €,για τους μισθούς και τα έξοδα τους!

Αν και δεν το πιστεύουμε, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χαρακτήριζε ως απίστευτα ανόητους όλους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του πολιτικού τους συστήματος, θα ήταν μάλλον σωστό να ερευνηθεί - έτσι ώστε να τεκμηριωθεί ότι οι Ιρλανδοί, οι οποίοι πληρώνουν τέτοιου είδους κόστη, είναι απλά πολύ πιο ανόητοι από τους Έλληνες.    

Βέβαια, αν κάτι τέτοιο πράγματι συμβαίνει (εάν δηλαδή πληρώνουμε 300 εκ. € ετησίως για τις υπηρεσίες των μπράβων των τοκογλύφων, επί πλέον στους τόκους των δανείων που πήραμε, υποθηκεύοντας ανεύθυνα με το PSI ολόκληρη τη χώρα), ελάχιστοι Έλληνες θα πιστεύψουν ότι είναι δυνατόν ποτέ να ξεχρεωθεί η Ελλάδα - πόσο μάλλον να απελευθερωθεί από τη σκλαβιά και τους «κεφαλικούς φόρους», οι οποίοι ως συνήθως τη συνοδεύουν.   


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτοξεύθηκε στα 321 δις € ή στο 180% του ΑΕΠ – με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι, η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εν τούτοις, ακόμη και ο πιο ανόητος καταλαβαίνει εύκολα ότι, το δημόσιο χρέος αυξάνεται, και θα συνεχίσει να αυξάνεται, επειδή υπάρχουν ελλείμματα – ελλείμματα που λειτουργούν ακριβώς όπως οι ζημίες στις επιχειρήσεις, οι οποίες κάθε χρόνο προστίθενται στα ήδη υφιστάμενα χρέη τους.

Περαιτέρω, για να μην υπάρχουν ελλείμματα, θα πρέπει το επιτόκιο δανεισμού της χώρας (υπολογίζεται σήμερα από το ΔΝΤ στο 2,3% κατά μέσον όρο) να είναι χαμηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης – πόσο μάλλον όταν οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαντο πρώτο επτάμηνο στα 33,8 δις € από 32,6 δις €, σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ.

Επειδή όμως ο ρυθμός ανάπτυξης είναι αρνητικός (ύφεση υψηλότερη του -4%), για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το χρέος, να πάψει να αυξάνεται δηλαδή, θα πρέπει το επιτόκιο δανεισμού να είναι πιο αρνητικό – μίας τάξης μεγέθους του -5%.

Με δεδομένο τώρα το ότι, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αφού κανένας δεν θα δάνειζε τα χρήματα του πληρώνοντας τόκο αντί να εισπράττει, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να αυξάνεται – ξεπερνώντας σύντομα το 200% του ΑΕΠ, ειδικά εάν οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποδειχθούν υψηλότερες του αναμενομένου.

Στο σημείο αυτό θα λέγαμε σε όλους όσους θεωρούν πως θα ήταν καλύτερα να κλείσουν οι τράπεζες ότι, τότε θα χαθεί σημαντικό μέρος των καταθέσεων – αφού τα περί «εγγυητικού κεφαλαίου» αποτελούν σε μεγάλο βαθμό «μύθο». Επίσης θα τονίζαμε ότι, οι κίνδυνοι φορολόγησης των καταθέσεων για να διασωθούν οι τράπεζες είναι μεγαλύτεροι από ποτέ – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη της ΕΕ.

Συνεχίζοντας, εάν ισχύει η προειδοποίηση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία οι άμεσοι φόροι θα αυξηθούν κατά 12,4% για τα εισοδήματα του 2013, τότε η ύφεση θα εκτοξευθεί στα ύψη – επομένως, τόσο τα ελλείμματα (ζημίες), όσο και το δημόσιο χρέος. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η μοναδική διέξοδος της χώρας θα ήταν η διαγραφή χρέους – διαφορετικά θα οδηγούταν στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Η διαγραφή όμως που θα απαιτούταν θα ήταν της τάξης του 120% του ΑΕΠ – έτσι ώστε τα χρέη να μειωθούν στο 80% του ΑΕΠ, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη αύξηση τους, έως τη στιγμή που η Ελλάδα θα δημιουργούσε πλεονάσματα.

Αυτό το 120% σημαίνει πως η απαιτούμενη διαγραφή είναι του ύψους των 216 δις € περίπου. Με δεδομένο τώρα πως ομόλογα μόλις 38 δις € ευρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών (τα οποία δεν είναι δυνατόν να διαγραφούν αφού έχουν εκδοθεί με αγγλικό δίκαιο), καθώς επίσης το γεγονός ότι, το ΔΝΤ δεν διαγράφει ποτέ τα δάνεια του, τα 216 δις € θα έπρεπε να ζημιώσουν τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης και την ΕΚΤ – κάτι που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα συμβεί.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να ασχολείται με αυτά τα προβλήματα, γνωρίζοντας προφανώς ότι η Ελλάδα οδηγείται στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη (αποκλειστικά και μόνο επειδή ακολουθεί πιστά, δουλικά καλύτερα τις εγκληματικές οδηγίες του ΔΝΤ - μείωση των μισθών, αύξηση των φόρων, οικονομική γενοκτονία κλπ.), επιμένει να μην αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα και συνεχίζει τη διασπορά ψευδών ελπίδων.

Εκτός αυτού, φαίνεται να προτρέπει τους δύο υπουργούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από το ΔΝΤ (ιδιαίτερα τον έναν) να αποπροσανατολίζουν μεθοδικά την κοινή γνώμη, με συνεχείς θεατρικές παραστάσεις άνευ προηγουμένου – φυσικά με τη συμμετοχή ορισμένων διατεταγμένων τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι επαναλαμβάνουν τις ίδιες «θεατρικές πράξεις» πολλές ημέρες.  

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να το παρομοιάσει κανείς με την προσπάθεια ενός καπετάνιου να «διασκεδάσει», με τη βοήθεια γελωτοποιών, τους επιβάτες του, για να μην αντιληφθούν ότι το καράβι βουλιάζει - αντί να προσπαθήσει να σώσει το πλοίο του, καθώς επίσης όλους όσους μπορεί, από αυτούς που δυστυχώς επέλεξαν να ταξιδέψουν μαζί του.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρελθόν (και) το ακατάσχετο στις καταθέσεις

Παρελθόν θα αποτελέσει σύντομα το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ τον μήνα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν. Η διάταξη που προστατεύει τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους από τις κατασχέσεις χρημάτων θα
καταργηθεί με ειδική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση οι φορολογικές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών χωρίς να εξετάζουν από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για ποσά μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών. Σήμερα μπορεί να κατασχεθεί το 25% από μισθούς και συντάξεις, εφόσον το ποσό που απομένει δεν είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση το Δημόσιο θα μπορεί να αρπάζει όλο τον μισθό ή τη σύνταξη!

Στο κείμενο του νέου Μνημονίου, που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προβλέπεται η λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία διογκώνονται κάθε μήνα. Οπως αναφέρει επί λέξει το σχετικό απόσπασμα, «για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2013, τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο»!

Αμεση χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου σημαίνει ουσιαστικά ότι σε κάθε περίπτωση που μια οφειλή προς το Δημόσιο καθίσταται ληξιπρόθεσμη, οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να την εισπράξουν άμεσα, με χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, που θα γίνεται χωρίς καμιά προειδοποίηση! Ουσιαστικά θα έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν ποσά από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων του οφειλέτη. Εάν τα κατασχεθέντα ποσά δεν επαρκούν για να καλύψουν την οφειλή, τότε τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη απλώς θα... μηδενίζονται! Το ακάλυπτο ποσό της οφειλής θα αναζητείται με την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Οι άμεσες χρεώσεις των τραπεζικών λογαριασμών κάθε οφειλέτη του Δημοσίου θα επιβάλλονται χωρίς να εξετάζεται εάν τα ποσά που κατάσχονται είναι μισθοί ή συντάξεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς του. Ως εκ τούτου, το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων έως 1.000 ευρώ τον μήνα δεν θα ισχύει στις περιπτώσεις αυτές.

Το μέτρο της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου το έχουν εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών τα τεχνικά κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμε

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμος αδελφός του Ήλιου 4,6 δισ. χρόνια... γηραιότερος!

Χρησιμοποιώντας το ευρωπαϊκό «Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο» που λειτουργεί στην έρημο της Χιλής, διεθνής ομάδα αστρονόμων μελέτησε ένα άστρο που θεωρείται σχεδόν πανομοιότυπο με τον Ήλιο, είναι όμως σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια γηραιότερο. Οι παρατηρήσεις δίνουν μια εικόνα για το πώς θα μοιάζει το μητρικό μας άστρο όταν φτάσει αυτή την προχωρημένη ηλικία.
Ο Ήλιος έχει αλλάξει δραστικά στα 4,6 δισ. χρόνια της ζωής του. Προκειμένου να κατανοήσουν τα στάδια της εξέλιξής του, οι αστρονόμοι μελετούν άστρα με το ίδιο μέγεθος, την ίδια θερμοκρασία και την ίδια σύσταση, τα οποία όμως βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής του.


Ο πρώτος «ηλιακός δίδυμος», όπως αποκαλούνται αυτά τα άστρα, ανακαλύφθηκε το 1997, και η αναζήτηση συνεχίζεται. Η τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Astrophysical Journal Letters, εξετάζει το άστρο HIP 102152, τον αρχαιότερο ηλιακό δίδυμο που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα -σχηματίστηκε πριν από 8,2 δισ. χρόνια, έχει δηλαδή σχεδόν διπλάσια ηλικία. Η μελέτη του άστρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Αιγόκερω, ίσως επιτρέπει στους ερευνητές να προβλέψουν τι θα συμβεί στον Ήλιο στα τελικά στάδια της ζωής του.
Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει μια σημαντική ανακάλυψη: «Ένα από τα θέματα που θέλαμε να εξετάσουμε είναι το εάν ο Ήλιος είναι ένα τυπικό άστρο όσον αφορά τη σύστασή του» σχολιάζει ο Χορχέ Μαλέντεζ του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, μέλος της ομάδας. «Το κυριότερο ερώτημα είναι: γιατί ο Ήλιος έχει τόσο μικρή περιεκτικότητα σε λίθιο;»
Το λίθιο, τρίτο ελαφρύτερο στοιχείο στον Περιοδικό Πίνακα, σχηματίστηκε σε μεγάλες ποσότητες μετά τη Μεγάλη Έκρηξη μαζί με το υδρογόνο και το ήλιο. Οι αστρονόμοι αναρωτιούνται εδώ και χρόνια γιατί ορισμένα άστρα είναι πλουσιότερα σε λίθιο από ό,τι άλλα, και η νέα μελέτη προσφέρει μια πιθανή απάντηση.
Ο Ήλιος εκτιμάται ότι είναι 99% φτωχότερος σε λίθιο από ό,τι το νέφος αερίων και σκόνης από το οποίο σχηματίστηκε. Το HIP 102152, όμως, αποδεικνύεται ακόμα φτωχότερο στο σημαντικό αυτό στοιχείο. Η διαπίστωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μελέτες που προέβλεπαν ότι η περιεκτικότητα σε λίθιο μειώνεται καθώς τα άστρα γερνούν. Οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι το λίθιο των άστρων σαν τον Ήλιο πρέπει σταδιακά να καταστρέφεται, πιθανότατα σε πυρηνικές αντιδράσεις που συμβαίνουν βαθιά μέσα στο άστρο.
Η νέα μελέτη αποκαλύπτει παράλληλα ότι το HIP 102152 μοιάζει με τον Ήλιο και σε ένα άλλο χαρακτηριστικό: είναι ιδιαίτερα φτωχό σε μια σειρά στοιχείων που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στη Γη αλλά απουσιάζουν σχεδόν τελείως από τον Ήλιο. Αυτό υποδηλώνει ότι, όπως και ο Ήλιος, το HIP 102152 είναι πιθανό να διαθέτει βραχώδεις πλανήτες σαν τη Γη, στους οποίους δεν αποκλείεται να έχει σχηματιστεί ζωή.
Το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή του άστρου θα έρθει σε μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν το HIP 102152 αρχίσει να εξαντλεί τα πυρηνικά του καύσιμα, οπότε σταδιακά θα γίνει θερμότερο, θα διογκωθεί και θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα. Το ίδιο πιστεύεται εξάλλου ότι θα συμβεί και στον Ήλιο σε περίπου 4,5 δισ. χρόνια, οπότε θα φουσκώσει και δεν αποκλείεται ακόμα και να καταπιεί τη Γη.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας μαθητής είναι ίσως ο πιο σκληρά εργαζόμενος πολίτης σε αυτήν τη χώρα

Ένα παιδί 13, 14, 15 και παραπάνω ετών, που ξεκινάει τη μέρα του από τις 7 το πρωί και τελειώνει με ιδιαίτερα και διάβασμα γύρω στις 10, 11 και 12 το βράδυ, δεν ζει μια νορμάλ για την ηλικία του ζωή. Ζει μιαν ανωμαλία.






 Το 8ωρο είναι δεδομένο ότι το «παραβιάζει». Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου (σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και του δημοτικού), εκτός από την υποχρεωτική αποστήθιση ενός τεράστιου και εν πολλοίς αχρείαστου, όγκου διδακτέας ύλης, έχει να αναπληρώσει τα «κενά» που το ίδιο το σχολείο και το ίδιο το σύστημα του προκαλούν, τρέχοντας αριστερά και δεξιά σε ιδιαίτερα μαθήματα. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, σε τόσο μεγάλη κλίμακα, δεν επιβεβαιώνεται με τέτοιον τρόπο, δηλαδή αυτόν της σχεδόν επιβαλλόμενης «ενισχυτικής διδασκαλίας» (που είναι η... επιστημονική ερμηνεία της απάτης των «ιδιαίτερων»), η πλήρης αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος. Στην περίπτωση αυτή, το αξίωμα που λέει ότι «όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος» είναι εκτός εκπαιδευτικής λογικής. Μπορεί, πράγματι, να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να αντιμετωπίζουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την εκάστοτε εξεταστική διαδικασία, μπορεί πράγματι από το πολύ στρίμωγμα που υφίστανται τα παιδιά από γονείς και δασκάλους να ξοδεύουν ώρες ατέλειωτες στο διάβασμα, αλλά το προσωπικό και κοινωνικό τους κόστος είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο απ' την πρόσκαιρη «ευτυχία» που μπορεί να τους χαρίσει μία εξεταστική τους επιτυχία. Στις πιο πολλές χώρες της Ευρώπης τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους μέχρι το μεσημέρι, επιστρέφουν στο σπίτι για να φάνε, και από κει και ύστερα έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να κάνουν αθλητισμό, να μάθουν ένα μουσικό όργανο και να εξασκηθούν σε αυτό, να συμμετάσχουν σε θεατρικές ομάδες ή άλλους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, φιλανθρωπικούς ή και απλά ψυχαγωγικούς ομίλους ή και να «σκοτώσουν» την ώρα τους με φίλους και παιχνίδια. Η δουλειά που έχουν να κάνουν στο σπίτι για το σχολείο, εξαιρουμένων των ημερών και περιόδων που υπάρχει κάποια εξέταση, δεν ξεπερνά τη μία ώρα την ημέρα. Ιδιαίτερα, κατ' οίκον μαθήματα γίνονται μόνο για μαθητές και μαθήτριες με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες και, μάλιστα, συνήθως είναι πεπερασμένου χρόνου - διαρκούν, δηλαδή, μέχρις ότου αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Στην Ελλάδα, ή «δεύτερη μαθητική ζωή» των παιδιών υπάρχει τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, στα φροντιστήρια και στα κατ' οίκον ιδιαίτερα. Όσο και αν έχει... καθιερωθεί ως «καθεστώς» αυτό το πράγμα, οι μαθητές ξέρουν ότι είναι μία ανωμαλία του συστήματος. Η μάλλον, μία ακόμα από τις πολλές ανωμαλίες που έχουν «καθιερωθεί» στη σύγχρονη κοινωνία μας, κάνοντάς την λιγότερο ανθρώπινη, πιο δύσκολη, δίχως περιθώρια αληθινή επικοινωνίας και με συνεχές και αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τους εκατοντάδες χιλιάδες που, αναγκαστικά πλέον, πληρώνουν. Ένα παιδί 13, 14, 15 και παραπάνω ετών, που ξεκινάει τη μέρα του από τις 7 το πρωί και τελειώνει με ιδιαίτερα και διάβασμα γύρω στις 10, 11 και 12 το βράδυ, δεν ζει μια νορμάλ για την ηλικία του ζωή. Ζει μιαν ανωμαλία. Υποτάσσεται σ' αυτήν, αντιδρώντας, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα του. Δεν είναι άλλωστε εύκολο για ένα παιδί να ξεφύγει από τα «θεσμοθετημένα» (κρατικά και οικογενειακά) και να διαχειριστεί μόνο του το κεφάλαιο της εκπαίδευσής του, της ψυχαγωγίας του, της ίδιας του της ύπαρξης στην κοινωνία. Είναι μπλοκαρισμένο απ' όλες τις μπάντες. Και συνήθως, η μόνη του ελπίδα, εφόσον το επιτρέπει η τσέπη του (αν και, ευτυχώς, στην Ευρώπη οι σπουδές έχουν γίνει πιο προσιτές στα πορτοφόλια πλέον), είναι να κάνει υπομονή ώσπου να σηκωθεί να φύγει από δω!....


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Μιχάλης Ασλάνης... μαζί με όλους αυτούς που δεν κάνανε καλοκαίρι γιατί αφαίρεσαν την ζωή τους… Αυτές οι περιπτώσεις για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν όπως και όλες οι άλλες. Στατιστική είναι…

Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι εντοπίστηκε στο σπίτι του στο Κολωνάκι νεκρός ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας και το ΕΚΑΒ..." (TVxs) Η είδηση της αυτοκτονίας του Μιχάλη Ασλάνη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Ακόμη και αυτούς που βλέπουν ως νούμερο, ως στατιστική, τις 3,5 και πλέον χιλιάδες συνανθρώπους μας που έβαλαν τέλος στην ζωή τους εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης.  Η συγκεκριμένη αυτοκτονία δείχνει ότι όλοι μας είμαστε υποψήφιοι…  Ο Μιχάλης Ασλάνης, δεν το γνωρίζαμε προσωπικά παρά μέσα από την δουλειά του, ήταν ένας καλός άνθρωπος. Ήταν αυτό που λέμε (κακώς) «επώνυμος».  Μέχρι χθες οι πόρτες άνοιγαν στο διάβα του… Ήταν επιτυχημένος… Ίσως να περνούσε και από το μυαλό όλων μας ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα αυτοκτονούσε, εξ αιτίας και της καλοσύνης του, της βοήθειας που προσέφερε πάντοτε στους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη. 
Αλλά πέρα από τους ανθρώπους υπάρχουν και οι απάνθρωποι, όπως αυτοί που κυβερνούν αυτή την χώρα.  Και αντί να εξαφανιστούν αυτοί, πολιτικά τουλάχιστον ή έστω και από αυτή την χώρα, «φεύγουν» οι καλοί άνθρωποι.  Βλέπετε όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός πολιτικού; Όχι θα χαλάσουν την ζαχαρένια τους… Δεν πάνε να γράφουν οι Washington Times στο χθεσινό τους editorial  ότι "Η Ευρώπη δεν σώζει την Ελλάδα. Σώζει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας που ενώ είναι υπεύθυνο για την καταστροφή, εξακολουθεί να στηρίζεται για να κυβερνά"!


Δεν πάνε να γράφουν και ορισμένα Γερμανικά ΜΜΕ όπως το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σήμερα ότι:
«Είναι τόσο προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όσο και το γεγονός πως η πολιτική της σκηνή είναι ανίκανη να τις πραγματοποιήσει, χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό. Η πίεση αυτή αποδίδει, μόνο όταν τους δίνουμε τη βοήθεια τμηματικά. Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσης πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικας, όταν επισκέπτεται την Αθήνα».  Ή αυτά που έγραψε η Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι «Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας».  Τι έγραψε δηλαδή η Γερμανική εφημερίδα; Ότι η Ελλάδα έχει ανίκανους και αναξιόπιστους πολιτικούς που απέτυχαν σε όλα…  Ψέματα είναι; Όλοι οι λογικοί άνθρωποι τα ίδια πιστεύουν και εδώ στην Ελλάδα.  Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε γιατί κάποια ΜΜΕ στην πατρίδα μας θεώρησαν «λίβελο» την πραγματικότητα…
Και αν δεν έχουν δίκαιο εκατό τοις εκατό σε όλα αυτά που γράφουν, έχουν δίκαιο στο μέρος που αφορά τους πολιτικούς μας.  Τους «σωτήρες» μας… Τουλάχιστον εμείς έχουμε σταματήσει πια να ξεχωρίζουμε τους πολιτικούς και να λέμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.  Κάτι τέτοιες ευαισθησίες του τύπου «δεν είναι σωστό να γενικεύουμε» και άλλα παρόμοια μας αφήνουν αδιάφορους.  Ο κόμπος δεν έφθασε πια στο χτένι.  Έσπασε και το χτένι και τα πάντα.  Όποιος πολιτικός δεν θέλει να τον λένε αναξιόπιστο, ανίκανο, διεφθαρμένο να το αποδείξει με πράξεις εδώ και τώρα!!!  Τα αστεία τελειώσανε μαζί με το καλοκαίρι.  Με όλους αυτούς που δεν κάνανε καλοκαίρι γιατί έφυγαν από την ζωή.  Από το άθλιο σύστημα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις που έκανε όμως πολλούς προμηθευτές και γιατρούς να θησαυρίσουν. Από την οικονομική αδυναμία τους να αγοράσουν τα αναγκαία φάρμακα τους.  Από την οικονομική αδυναμία να πάνε στον γιατρό να τους κοιτάξει.  Από την οικονομική αδυναμία για να τραφούν σωστά.
Με όλους αυτούς που δεν κάνανε καλοκαίρι γιατί αφαίρεσαν την ζωή τους… Αυτές οι περιπτώσεις για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν όπως και όλες οι άλλες.  Στατιστική είναι… Γιατί αν πραγματικά ήθελε να βοηθήσει η κυβέρνηση θα έπρεπε ακόμη και καμπάνια να κάνει για να προβληματίσει τους ανθρώπους που βάζουν μαύρες σκέψεις στο μυαλό τους.  Να τους κάνει να σκεφθούν ότι δεν λύνουν προβλήματα με την αυτοκτονία.  Αντιθέτως δημιουργούν και άλλα πολλά…  Στις οικογένειες τους, στα παιδιά τους… Χάνουν παιδιά την μάνα τους, τον πατέρα τους, ότι πιο πολύτιμο έχουν…  Μην ξεχνάμε την σοφή ρήση: ενός κακού μύρια έπονται…  Μετά την αυτοκτονία έπονται τα υπόλοιπα προβλήματα… 
Και κλείνουμε με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; Δεν περιμένουμε απάντηση… Απλά ελπίζουμε πολύ σύντομα να απαλλαγούμε από την γάγγραινα που κατατρώει την σάρκα της χώρας μας.  Το φθινόπωρο έφθασε… Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των CDS! Ο Καμμένος στέλνει για κακούργημα βαρύγδουπα ονόματα της δημοσιογραφίας και της διαπλοκής!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑΣ ΞΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΗ
ΜΑΚΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ



Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνος Καμμένος, τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα, επέλεξε τον δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο. Την ώρα που κάποιοι έκαναν μπίζνες με τους οικονομικούς δολοφόνους της
χώρας, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την παραδειγματική τους τιμωρία. Απέναντι στην αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον του, διάφορα συμφέροντα κατέφυγαν στην συστηματική απόπειρα πολιτικής τρομοκρατίας μέσω καταιγισμού αγωγών, προκειμένου να τον φιμώσουν.

Σήμερα, μία ακόμη πανηγυρική δικαίωση, για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο ήλθε από την Δικαιοσύνη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της και επί της ουσίας, την αγωγή που είχαν υποβάλει εναντίον του η πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και στη συνέχεια υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας IJ Partners, Μιράντα Ξαφά και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας εταιρίας Χάρης Μάκκας, ο οποίος σήμερα είναι διορισμένος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Αμφότεροι ζητούσαν την επιδίκαση σε αυτούς εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για τις καταγγελίες που έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχετικά με το γεγονός ότι η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας, ως στελέχη της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με την επωνυμία IJ PARTNERS, εκμεταλλεύτηκαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού της χώρας (Γιώργου Παπανδρέου) σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της και το ενδεχόμενο λήψης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πέτυχαν να αγοράσει η εταιρία αυτή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (CDS) σε χαμηλή τιμή, τα οποία μεταπώλησε στη συνέχεια σε πολύ υψηλότερη τιμή, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος.

Τόσο η αγωγή της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, όσο και οι δύο αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς τις ίδιες καταγγελίες του τελευταίου όπως αυτές αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω και είχαν επομένως το ίδιο αντικείμενο, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους και επί της ουσίας, καθώς κατέρρευσε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η προσπάθεια και των τριών να παρουσιάσουν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ως κοινό συκοφάντη.

Έτσι άλλωστε απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας και η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου για τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τότε το Δικαστήριο έκρινε πως όλες οι καταγγελίες του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την αποδοχή χορηγίας 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της SIEMENS προς τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αληθείς.

Η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου και τους «φίλους» του, Ξαφά και Μάκκα, προκειμένου να σταματήσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν διαπραχθεί σε βάρος του, έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.

Πλέον η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ποινική και την Αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης στην Αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει και ο Αντρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ποινική διερεύνηση για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων.

Αντιμέτωποι με την Ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μάρτυρα θα βρεθούν και οι «φίλοι» της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, δημοσιογράφοι, αφενός ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και αφετέρου ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Ηλίας Κανέλλης, οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το Δικαστήριο, τις απόψεις των «εντολέων» τους, στο δικαστήριο.

Μετά και από αυτήν την νεότερη εξέλιξη, η Ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν εκβιάζεται από οικονομικά, εκδοτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρις ότου και η πολιτική πλειοψηφία αποδεχθεί το προφανές: Ότι η επίθεση εις βάρος της χώρας ήταν στοχευμένη, από συγκεκριμένα κέντρα και όσοι λειτούργησαν ως ντήλερς των διεθνών τοκογλύφων θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...