Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο  λαός των Γκρεκών.pps

 Τον Σεπτέμβριο  1994 ο δρ. Χένρυ Κίσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, έκανε την εξής εκπληκτική δήλωση:
"Ο  λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως  αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ  να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή  στρατηγικής σημασίας για μας"



Λήψη (5 MB)

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αφοπλιστική απάντηση για τη Μακεδονία από καθηγητή της Οξφόρδης

Διαβάστε περισσότερα...

400.000 Ευρώ ετήσιες αποδοχές

Αυτή που το 1973 μας φώναζε μέσα από το Πολυτεχνείο: «Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Σας μιλάει ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών , των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων»!

Και να τα εμβατήρια !!! και να ο Εθνικός Ύμνος !!

Και μετά «Αδέρφια μας στρατιώτες! Αδέρφια μας στρατιώτες! Δεν θα εισβάλετε! Δεν θα εισβάλετε! … κλπ, κλπ …


Μετά έφυγε από το ΚΚΕ και πήγε στο Συνασπισμό (πιο light εκδοχή κομμουνισμού τρομάρα τους.)

Μετά έφυγε από το Συνασπισμό και πήγε στο ΠΑΣΟΚ (πιο light εκδοχή δεξιάς, τότε…)

Μετά πήγε επίτροπος στην Ευρώπη «των μονοπωλίων που ρουφάνε το αίμα των λαών», όπως έλεγε πάλαι ποτέ. Πάντως οι μετεγγραφές την ωφέλησαν οικονομικά … Δε λέω…

 «Να τσεκάρουμε τη ΔΕΗ που θα πληρώσει: 400.000 ευρώ το χρόνο, τα ..μιστά της Αγωνίστριας.
230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλ ... Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά ΚΑΙ ΝΑΙ !!

Αυτή είναι η ... ηρωίδα του πολυτεχνείου που αγωνίστηκε για δημοκρατία. Αγωνίστηκε για να πάρει την εξουσία και να παίρνει 230.000 χιλιάδες ευρώ συν 50.000 χιλιάδες έξοδα κίνησης συν βουλευτική σύνταξη 13.000 ευρω!!!

Για να δίνει στα νέα παιδιά 500 ευρώ μισθό τον μήνα! Και στους πατεράδες μας σύνταξη πείνας και εξευτελισμού!!! Δοξάστε την!!! Καμαρώστε την όπως και τους υπόλοιπους, "αγωνιστές- επαναστάτες"...

Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν 230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι ...λαμβάνουν περί τα 7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και 35.000 για "έξοδα στέγασης" - δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ.

Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης 3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη 5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από τον ΟΤΕ!!!! Σύνολο, δηλαδή, πάνω από 280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!!
Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν έσοδα από τη θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής - Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.

Και ερωτώ:

1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα 'πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν. οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου». Στεγαστικό να 'χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το '73, θα το 'χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!

Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έλλην (βαναύσως) φορολογούμενος - ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ.












Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ !!!

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την… Πολωνία και διακόπτει για λίγο τη συνάντηση. Είναι ο προϊστάμενός του υπουργός Υγείας, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, του ανακοινώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στο έργο του» (όπως το φαντάζεται ο κ. Λοβέρδος, φυσικά) και του ζητά να παραιτηθεί.






Λίγες μέρες πριν, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia coli O157 σε εγκαταστάσεις του Lidl στη Βόρεια Ελλάδα και ζήτησε την απόσυρση και την καταστροφή τους. Αντίστοιχο βακτήριο ευθύνεται ακόμη και για θανάτους στην Ευρώπη. Η επιχείρηση ένιωσε να απειλούνται τα συμφέροντά της. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός που ο ΕΦΕΤ είχε απαιτήσει την ανάκληση φιαλών κρασιού από τα καταστήματα της αλυσίδας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έδρασε αστραπιαία και… δυναμικά.
Η απαίτηση για άμεση λύση δεν μπορούσε να περιμένει λίγες ώρες, μέχρι την επιστροφή του υπουργού στην Ελλάδα. Η παραίτηση του «ενοχλητικού» προέδρου έπρεπε να γίνει ενόσω η αντιπροσωπεία της γερμανικής επιχείρησης βρισκόταν στο γραφείο του. Το μήνυμα προς τους εκπροσώπους των γερμανικών συμφερόντων ήταν παραπάνω από σαφές: «Το πεδίο δράσης είναι πλέον ελεύθερο, όποιος σας ενοχλεί φεύγει από τη μέση».

Ένας ενοχλητικός ελεγκτικός οργανισμός…
Όσο κι αν φαντάζει σενάριο συνομωσίας, το ρεπορτάζ του Δρόμου είναι απολύτως αληθές. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:
Τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκια του ΕΦΕΤ ανακαλύπτουν κομμάτια γυαλιού σε φιάλες κρασιού που εμφιαλώνονται από την εταιρία ΙΝΟ Α.Ε. για λογαριασμό του Lidl. Ολόκληρες παρτίδες κρασιών ανακαλούνται και μάλιστα με έγγραφο του  ΕΦΕΤ, στις 10/6, υποχρεώνεται η εταιρία ΙΝΟ να ανακαλέσει όλες τις σχετικές παρτίδες κρασιών για ένα έτος, καταβάλλοντας μάλιστα το αντίτιμο σε όσους τις επιστρέψουν. Οι γνωρίζοντες μιλούν για τεράστια οικονομική ζημιά, τόσο για τη γερμανική αλυσίδα, όσο και για την ελληνική βιομηχανία.
Την 1η Ιουλίου οι έλεγχοι του οργανισμού βάζουν στο στόχαστρο τη γερμανική αλυσίδα για μια ακόμη φορά. Έχει προηγηθεί η ενημέρωση του ΕΦΕΤ από τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές για έξι κρούσματα με αιμορραγική διάρροια σε παιδιά, που εικάζεται ότι είχαν καταναλώσει κατεψυγμένο κιμά βοδινού κρέατος που αγοράστηκε από καταστήματα Lidl. Μάλιστα, στη Γαλλία ανακλήθηκαν παρτίδες αυτών των προϊόντων που περιείχαν πρώτη ύλη προέλευσης Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου και Πολωνίας. Συνεργεία του ελεγκτικού φορέα διαπιστώνουν, λοιπόν, το παθογόνο βακτήριο E. coli O157 σε κατεψυγμένα προϊόντα κιμά και σουτζουκάκια από βοδινό κρέας που διακινούνται σε καταστήματα της αλυσίδας Lidl. Τα προϊόντα δε αυτά προέρχονται από βιομηχανίες της γερμανο-ολλανδικής εταιρίας Vion, η οποία κατέχει μονοπωλιακή θέση στην παραγωγή και διακίνηση κρέατος στην Ευρώπη και είναι ένας από τους μεγαλύτερους (ίσως ο μεγαλύτερος) εισαγωγέας κρέατος στη χώρα μας.
Το χτύπημα στα γερμανικά συμφέροντα είναι καίριο. Η εταιρία Lidl αντιδρά και με ανακοίνωσή της (6/7) κάνει λόγο για εργαστηριακούς επανελέγχους στους οποίους η ίδια υπέβαλε τα προϊόντα για τα οποία κατηγορείται, χωρίς όμως να ανιχνευτεί το συγκεκριμένο βακτήριο. Φαίνεται όμως πως ο γερμανικός κολοσσός δεν αρκέστηκε στις ανακοινώσεις.
Η συμμετοχή του Έλληνα υπουργού στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στην Πολωνία (5 και 6 Ιουλίου) ήταν προφανώς η κατάλληλη ευκαιρία. Γνωρίζοντας από την 20μηνη θητεία του στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας τον κ. Λοβέρδο και γνωρίζοντας πόσο «ζεστά» έχει πάρει το ρόλο του υπερασπιστή των τροϊκανών και των συμφερόντων που αυτοί πρεσβεύουν, μπορούμε να φανταστούμε με τι… σθένος αντέδρασε στις πιέσεις που δέχτηκε από τους ομολόγους του (της Γερμανίας; της Γαλλίας; της Πολωνίας;). Η εσπευσμένη παύση του επικεφαλής των ελληνικών ελεγκτικών Αρχών, με το συμβολισμό μάλιστα που αυτή περικλείει, δεν χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις.

…αλλά και πολύ ταλαιπωρημένος
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος ιδρύθηκε ως ανεξάρτητη Αρχή και εκπροσωπεί τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA) έχει μια περίεργη ιστορία μετακινήσεων. Υπό την εποπτεία του τότε υπουργείου Εμπορίου και μετέπειτα Ανάπτυξης, πέρασε επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως μια λογική εξέλιξη ενιαιοποίησης των ελέγχων στα τρόφιμα. Στον προηγούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δόθηκε ως «προίκα» στον κ. Λοβέρδο κατά τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας. Παρά το -μάλλον- αταίριαστο περιβάλλον ο ΕΦΕΤ παρήγαγε ένα αρκετά έντονο ελεγκτικό έργο.
Αυτό το έργο φαίνεται ότι ενόχλησε πολλές μεγάλες και, ιδιαίτερα, πολυεθνικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στις 8 Ιουλίου (μια μέρα μετά το τηλεφώνημα από την… Πολωνία) ανακοινώθηκαν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ για επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 327.000 ευρώ. Μεταξύ των επιχειρήσεων που συχνά περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του οργανισμού είναι και η γαλλικών συμφερόντων αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, της οποίας τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν κατ’ επανάληψη γίνει στόχος ελέγχων και επιβολής αντίστοιχων προστίμων.
Ο «παραιτηθείς» με αυτό τον, τουλάχιστον, άκομψο τρόπο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Γ. Ι. Νυχά, καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος έχει να επιδείξει διεθνές επιστημονικό έργο. Μάλιστα, ένα από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει το εργαστήριο που διευθύνει, μαζί με άλλα 40 ευρωπαϊκά ιδρύματα από 17 χώρες, ονομάζεται ProSafeBeef και αντικείμενό του είναι ακριβώς η ασφαλής διακίνηση του βόειου κρέατος. Αντίστοιχες επιστημονικές περγαμηνές φέρουν και οι συμμετέχοντες στο επιστημονικό συμβούλιο του οργανισμού.
Τον επιστήμονα αυτό χαρακτηρίζει ούτε λίγο-ούτε πολύ «ανεπαρκή» ο κ. Λοβέρδος για να ευχαριστήσει τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, παρ’ ότι η παραίτηση δεν συνοδεύτηκε από καμιά επίσημη ανακοίνωση και ο ίδιος ο κ. Νυχάς αποικρούει τη σύνδεση της παραίτησής του με την υπόθεση του Lidl. Οι «υποψιασμένοι» καταναλωτές, έχουν άλλη άποψη. Σε ανακοίνωσή της στις 12/7 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ζητά την ανάκληση της παραίτησης του πρώην προέδρου και την άμεση καταστροφή όλων των μολυσμένων τροφίμων, καλώντας ουσιαστικά σε μποϊκοτάζ των συγκεκριμένων καταστημάτων, εφόσον δεν καταστραφούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.



 Πηγή








Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης











Ο πρ. Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώνει στο Νewsit οτι οι γιατροί που εξέτασαν τους μαθητές διέγνωσαν ασιτία.
- Δεν έχουν παπούτσια για γυμναστική και στο κυλικείο έχουμε τεφτέρι λένε οι εκπαιδευτικοί
- Αυτοκτόνησε άνεργος πατέρας με 3 παιδιά
 

Σοκαριστικά είναι τα όσα καταγγέλουν οι δάσκαλοι του Α' Συλλογου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. 

 

ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 3 ΟΡΦΑΝΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ

'Οπως αποκάλυψε ο δάσκαλος και πρόεδρος του Α' Συλλόγου Εκαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μαργιόλης :


"Πριν 10 μέρες συνέβη ένα τραγικό γεγονός που μας σόκαρε. Ενας πατέρας 3 μαθητών μας που ήταν άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες αυτοκτόνησε. Και δεν ειναι μόνο αυτό. Μας καταγγέλθηκε πως την περασμένη άνοιξη σε σχολείο της Κυψέλης μαθητές λιποθύμησα την ώρα του μαθήματος και ο γιατρός που εξέτασε τα παιδιά διέγνωσε ασιτία. Βλέπουμε παιδιά να έρχονται στο σχολείο με τρύπια παπούτσια. Βλέπουμε παιδιά να μην έχουν αθλητικά παπούτσια για να κάνουν γυμναστική. Βλέπουμε στα κυλικεία να ψωνίζουν ελάχιστα παιδιά και  τα περισσότερα να μην έχουν ένα κουλούρι να φάνε. Στο κυλικείο του σχολείου μας ξανάρθε το τεφτέρι. Προτείνουμε να στηθεί ένα δικτο αλληλεγγύης και αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά του Ιρακ, της Παλαιστίνης και της Γιουγκοσλαβίας να τα κάνουμε πλέον για παιδιά μας. Εχουμε χρέος όχι μόνο να τα μορφώσουμε αλλά και να τα προστατέψουμε από την εξαθλίωση".

Το θέμα που ανέδειξε πρώτη η εφημερίδα LIFO ειναι γροθιά στο στομάχι.  Εάν όλα αυτά που καταγγέλουν οι δάσκαλοι ισχύουν τότε μιλάμε για εικόνες τριτοκοσμικές που ντροπιάζουν τη κοινωνία και την χώρα μας και άμεσα κάτι πρέπει να κανουμε όλοι για αυτό.

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τα λιποθυμικά περιστατικά μαθητών και κάνει λόγο για λαϊκίστικη προπαγάνδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Πηγή





Διαβάστε περισσότερα...